Nachtmystium un The Living Jarboe Rīgā!
+1
„Nachtmystium” un „The Living Jarboe” Rīgā!

7. aprīlī Rīgā, jaunajā mūzikas klubā „Nabaklab” pirmo reizi Latvijā koncertu sniegs ASV psychedelic black metal grupa „Nachtmystium” un amerikāņu solo māksliniece Jarboe (ex-Swans).
Biļetes jau nopērkamas „Biļešu Serviss” kasēs un www.bezrindas.lv
Biļešu cena iepriekšpārdošanā 7, - Ls
Koncerta sākums: 21.00
„Nachtmystium” pirmsākumi rodami 2000.gadā, kad to izveidoja tās līderis Blake Judd, kurš ir arī ekstremālā metāla ierakstu firmas Battle Kommand Records dibinātājs. Kopumā ir izdoti 4 pilnformāta albumi un daudzi EP / split izdevumi un „Nachtmystium” ir viena no visplašāk pazīstamākajām ASV black metal (USBM) apvienībām.
Pirmie ieraksti raksturojami kā raw black metal a la Burzum un Darkthrone, bet vēlākajos darbos „Nachtmystium” atrod savu oriģinālo ceļu, eksperimentējot un sakausējot black metal ar dažādiem psihodēliskā roka / ambient elementiem.
Pēdējais grupas albums „Assassins: Black Meddle, Part 1” ir izdots uz smagā metāla aprindās labi zināmās ierakstu firmas Century Media Records un daudzos medijos tas tika novērtēts kā viens no 2008.gada labākajiem metāla albumiem.
Kā otrā grupa uzstāsies leģendārās Ņujorkas post-punk grupas „Swans” ilggadējā dalībniece, komponiste un māksliniece Jarboe.
Jarboe pievienojās „Swans” 1986. gadā, tikai dažus gadus pēc grupas dibināšanas, un palika tās sastāvā, vēlāk tiekot dēvēta par vienu no grupas līderiem līdz pat „Swans” izjukšanai 1998. gadā.
Neskatoties uz to, Jarboe solo karjera sākās daudz ātrāk, vēl esot „Swans” sastāvā un Jarboe pirmais albums „Thirteen masks” iznāca 1991. gadā. Kopš tā laika Jarboe izdevusi vairāk kā 13 albumus, sadarbojusies ar tādiem mūziķiem kā „Neurosis”, „A Perfect Circle”, „Skin” un daudziem citiem, kā arī devusies neskaitāmās tūrēs. Rīgā „The Living Jarboe” uzstājās jau 2004. gadā.
Šajā koncerttūrē kopā ar Jarboe uz skatuves kāps mūziķi no grupām „Inswarm”, „Cobalt”, „Batillus” un „Hull”.
„Nabaklab” pirmo reizi durvis vērs 2.aprīlī; klubs atrodas Rīgā, Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12.
www.myspace.com/nachtmysti...
www.thelivingjarboe.com
www.nabaklab.lv
www.radionaba.lv
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Jau sen domāju - iet vai neiet. Jarboe mani pilnīgi neinteresē (cik paklausījos - draņķis), bet uzmest aci Nachtmystium mazliet gribētos. Eh, ja varētu par trīnīti pēdējos redzēt. 7 latu mazliet žēl.
0
uz Jarboe paskatīties kaut vai ķeksīša dēļ, viņa daudz ko tomēr sadarījusi. hohoho, man gan šitais viss šķiet baigi kosmiski. akjel, fantastiski, nudien!
0
atgādinājumam.
0
Nekad nebiju dzirdējis. Ragana? :D
+1
Talantīga ragana :D
A kā jums vispār, čaļi, Nachtmystium patīk? Baigi mazā atsaucība uz šito pasākumu, vai tad tiešām jums šie ņiprie puiki neizraisa siltas jūtas?
0
ir jau forsi. tik stulbi ka 3diena
-5
blakks nekādas jūtas neraisa. Jarboe ir vienīgā, kamdēļ būtu vērts iet.
0
nu tie Nachtmystum tiešām vismaz ierakstos arī man nekādas jūtas neizraisa, bet Jarboe redzēt gribas.
0
nu man nachtmysium šķita visai stimulējošs gorgoroth klons kādreiz, tad šizobleks pa vidu, un tad vienkārši tāds nedaudz popsīgs šizometāls kā tgd. bet dīvainā kārtā man patīk visi šīs grupas posmi.

bet, kauns atzīt, esmu vairāk dzirdējis par Jarboe, nekā pašu Jarboe. anyway, ar to, kas dzirdēts par viņu, pilnīgi pietiek, lai attaisnotu iešanu, ja ar nachtmystium būtu par īsu.
+1
Man, piemēram, Nachtmystium ļoti iet pie sirds. ;)
+2
Man, piemeeram, sirds iet pie Nachtmystium ;)
0
Kas bija uz šo pasākumu?
Kādas atsauksmes?
0
Biju. Rulz!
0
Kā tev tas Nabaklab ?
+1
Bija, bija... Tātad - klubs ir foršs, jo 1) izdevīgā vietā, uz kuru un no kuras ir viegli nokļūt jebkurā Rīgas nostūrī, 2) Ir vairākas telpas, smēķētava ar iespēju iziet svaigā gaisā, pat 2 bāri, 3) Labs un nedārgs alus - Brenguļu, Užavas un vēl kkas pa 1.50 Ls un tāda "Vieglā Naba" pa 0.90 Ls, ar kuru es biju tīri apmierināts un sirsnīgi ieninnāju. Vienīgais mīnuss, kas gan ir ļoti liels mīnuss, ka skaņa tāpat kā lielā daļā citos klubos ir +/- pakaļā.

Par pašu konci. Kā par pārsteigumu, Jarboe sāka pirmā, un vēl lielāks pārsteigums bija tas, ka skanējums bija stipri smagāks kā ierakstā (te nu gan jāatzīstas, ka galīgi neesmu viņas daiļrades pārzinātājs). Ja vajadzētu definēt žanru, tad aizvakar izpildītā mūzika ļoti nekonkrēti varētu būt nosaucama par experimental sludge ar Jarboe vokālajām izvirtībām. Pati Jarboe uzstāšanās laikā nekautrējās nokāpt no skatuves un pietuvināties skatītājiem, tādējādi nojaucot ierasto barjeru starp mūziķiem un klausītājiem, kas pēdējiem ļāva daļēji pieredzēt pašas Jarboe mūzikā izjusto pārdzīvojumu.

Nachtmystium - Tā kā lielākā daļa publikas bija nākusi laikam tikai uz Jarboe, Nachtmystium viņiem sagādāja vilšanos un ar katru viņu izpildīto dziesmu, klausītāju zālē kļuva aizvien mazāk. Bet tā jau tas jebkurā sabiedrībā ir iekārtots, ka lielākā daļa vienmēr pārsniedz labāko daļu, kas nedaudzu cilvēku sastāvā klausījās un aktīvi atbalstīja Nachtmystium līdz viņu uzstāšanās beigām. Un nokapāja viņi godam, kaut arī bez otra gičista, kas gan negatīvi atsaucās uz kopskanējumu.
+2
Tas Brengulis kā tāds Aldaris visos caurumos salīdis :(
0
"Un nokapāja viņi godam, kaut arī bez otra gičista, kas gan negatīvi atsaucās uz kopskanējumu."

Futbolu var speeleet bez viena aizsarga vai biljardu bez viena cauruma, bet ja grupai ir vajadziigas 2 gjitaaras un speelee ar vienu.... nez nez, es neuzticos shitiem variantiem. Labi, ka neaizgaaju.
0
bija visai un visai labi. ja stāv pareizā vietā, tas ir, pa vidu, tad arī par skaņu sūdzēties nevarēja jarboe laikā. nachtmystium rukāja godam, otra ģitārista trūkumu ij nemanīju. un nabaklab ir totāli stilīgs caurums, daudz vietas, viss smuki, ideāla lokācija.
0
Kaut kā par šito biju totāli aizmirsis. Uz Nachtmystium jau varēja arī aplūrēt.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas