Baltic Prog Spring Riga @ MP, 21.05.2010.
+1
HOLDING PATTERN (Progressive rock, USA) - www.holdingpatternusa.com/Main.htm
HOLY LAMB (Symphonic-prog, LATVIA) - www.myspace.com/holylambmusic...
THE SKYS (Classic/prog rock, LITHUANIA) - www.myspace.com/dangai

Gada vērienīgākais progresīvās rokmūzikas koncerts Rīgas klubā Melnā piektdiena

Piektdien, 21. maijā, pulksten 20.00 klubā Melnā piektdiena Rīgā, Brīvības gatvē 193c, notiks starptautisks progresīvās rokmūzikas koncerts Baltic Prog Spring Riga. Tajā piedalīsies Holding Pattern no Amerikas Savienotajām Valstīm, The Skys no Lietuvas un pašmāju apvienība Holy Lamb.

Amerikāņu trio Holding Pattern daudzi Baltijas valstu progresīvā roka fani jau iepazina pagājušā gadā festivālā Baltic Prog Fest, kas tradicionāli ik gadu notiek Lietuvas pilsētas Ķērnavas tuvumā. Publikas atsaucība bija pietiekami liela, lai šopavasar Holding Pattern atkal šķērsotu okeānu un dotos nelielā turnejā pa Baltijas valstīm. Holding Pattern skanējumam raksturīgas atmiņā paliekošas tēmas, virtuozs instrumentālais izpildījums un ģitārista Tonija Spadas (Tony Spada) improvizācijas. Rokmūzikas pasaulē Holding Pattern sevi pieteica 1981. gadā ar kritiķu augstu novērtēto debijas albumu, kura skaņdarbi vēl joprojām papildina grupas koncertu repertuāru, kas lielākoties veidots no tās jaunākā ieraksta Breaking the Silence (2007) un T. Spadas soloalbumiem. Lai arī Holding Pattern piemīt izteikta individualitāte, mūzikas lietpratēji nereti to salīdzina ar Dixie Dregs, Stīvu Morzu (Steve Morse), Happy the Man un Stīvu Heketu (Steve Hackett).

The Skys patlaban ir visaktīvākā progresīvā roka grupa Lietuvā – tās dalībnieki regulāri organizē dažādus koncertus un festivālus, kā arī uzstājas Lietuvā un citās valstīs. The Skys vairākkārt koncertējuši arī Latvijā, piedāvājot klausītājiem sapņainas, dažbrīd melanholiskas, progresīvā roka variācijas, kas atgādina 70. gadu Pink Floyd un mūsdienu Riverside skanējumu. Patlaban The Skys ieraksta savu ceturto skaņu albumu, kura materiāls būs dzirdams arī koncertā Rīgā.

Latvijas pazīstamākajai progresīvā roka grupai Holy Lamb koncerts klubā Melnā piektdiena būs pirmā uzstāšanās pēc kārtējās sastāva maiņas – pagājušā gada nogalē grupu atstāja tās ilggadējais basģitārists Uģis Zemītis, kura funkcijas tagad pārņēmis vokālists Aigars Červinskis. Holy Lamb koncertā atskaņos gan klausītāju jau iecienītos skaņdarbus no trim studijas albumiem, gan pavisam jaunas kompozīcijas, ko paredzēts iekļaut grupas nākamajā diskā.

Koncertu Baltic Prog Spring Riga atbalsta SIA Safe.

Biļetes: 4.00 Ls

Sākums: pl. 20:00 Klubs atvērts no pl. 19:00
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Jābeidz likt pasākumi. Kā ielieku, tā pats neaizeju ....
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas