27. septembrī, Nabaklab: diskusija „Dari-Rādi-Maini II"
0
Diskusija „Dari-Rādi-Maini jeb rokasgranāta iesācējiem II”

Mēdz uzskatīt, ka Latvijā nav mūzikas industrijas, tomēr to var mainīt visiem sadarbojoties. 27. septembrī, otrdien, Nabaklab notiks jau otrā diskusija ciklā „Dari-Rādi-Maini jeb rokasgranāta iesācējiem II”.

Viesos būs hiphopa mākslinieks Gačo (Gacho) ar menedžeri Āķi un grupas Relicseed dalībnieks un menedžeris Edgars Ratkovskis. Gačo ar Āķi kopīga un mērķtiecīga darba rezultātā ir panākuši izpildītāja atpazīstamību un popularitāti visā Latvijā. Grupa Relicseed, savukārt, nupat ir atgriezusies no koncertūres pa Lielbritāniju un izceļas ar augstu aktivitātes līmeni gan plašsaziņas līdzekļos, gan koncertdarbībā. Būs arī īpašais viesis no mēdijiem, kurš tiks izziņots jau pavisam drīz. Tēma – joprojām par un ap alternatīvo mūziku, medijiem, subkultūru un mūsdienu sabiedrību.

Pirmās sarunas viešņa 21. septembrī bija Nacionālās ziņu aģentūras LETA Video nodaļas žurnāliste Inese Trenča. Viņa pastāstīja, kā pareizi sagatavot preses relīzes un kā sagatavoties intervijām.

Par diskusiju ciklu „Dari-Rādi-Maini jeb rokasgranāta iesācējiem”:
Dažādu profesiju pārstāvji apvienojušies, lai dalītos pieredzē, kas varētu palīdzēt topošajiem mūziķiem un menedžeriem apgūt to, par ko klusē mācību grāmatas un par ko runā aiz slēgtām durvīm. Uz bezmaksas paneļa-kanēļa-diskusiju... lekciju, sarunu, pieredzes apmaiņas mutvārdu bloku aicināti visi tie, kuri vēlas papildināt savas zināšanas un paskatīties uz mūzikas nozarē notiekošo no cita skatu punkta.

Lekcijās piedalīsies žurnālisti, mūziķi, mūzikas menedžeri, koncertu rīkotāji, lai sniegtu ieskatu, kā organizēt koncertus Latvijā un ārvalstīs, kā komunicēt ar plašsaziņas līdzekļiem. Tāpat tiks pārrunāta ierakstu izdošana un izplatīšana. Turklāt atkarībā no intereses līmeņa, tēmu loku ir iespējams paplašināt.

Sekojiet tālākai informācijai:
p3licanwebzine.blogspot.com
www.nabaklab.lv

Sākums: 18:00
Ieeja bezmaksas!
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
-1
-2
kas ir Gačo?
+1
Nu tak hiphopa mākslinieks, tev skaidri un gaiši uzrakstīts :D
-3
Kaut kāds vietējais letiņu wiggers - hiphoperis.
-2
^^ Pērtiķiem ir sava māksla? :D
0
Gačo ir elektrohipsters, pirms brīža bija hip hoperis.
šobrīd, iekarojis stabilu vietu savā žanrā, kā līderis, par ko liecina viņa koncertu apmeklējums, ne vien Rīgā, bet arī dažādās citās pilsētās, ieskaitot Mazpisānu kultūras namu. (nestāv galvā kurā pilsētā - Madonā vai Talsos kaut kādā klubā bija rekordapmeklējums - štuka vai divas cilvēku)

pirmajā diskusijā viņš tika minēts, kā viens no paraugiem, kā šī vai tā subkultūra spēj apvienoties vai tiražēt produktu, kas no šaura žanra pārvēršas par plaša patēriņa prod.

šoreiz nav runa - kādā žanrā viņš darbojas, uzsvars ir uz to, ka tas ir viens fakin lielisks piemērs, kā mērķtiecīgi strādājot ar dažiem instrumentiem var sasniegt vēlamo rezultātu.
kas arī ir savā ziņā pamats visam blokam, nav svarīgi - vai tas ir altern. roks, metāls vai kāds cits žanriņš, kas nav šlāgeris vai popmūzika. Instrumenti tam visam ir vieni un tie paši.

Var, protams, uz kādu sarunu uzaicināt Inesi no K., vienīgi šī saruna jātaisa cirkā / maukumājā vai atsevišķā diskusiju blokā ar Dāvidu vai Ritu Lasmani. (Lai gan, nez vai viņa spēs pastāstīt ko vairāk, kā par savu dzīvi, dzīvesveidu un dzimumaktiem) (vairāk varētu runāt viņas pr pārstāvis (ļoti iespējams, ka pat zilas nokrāsas), tad kāda maza daļa cilvēku saprastu, ka tas ir viens liels, cinisks joks (?) vai prāta pišana ierindas cilvēkam)
protams, atsevišķs respekts, lai viņai (iem) tiek, jo instrumenti vieni un tie paši, bet rezultāts ohuennākais.

ja ierindas cilvēkam var iebarot Inesi & Ineses kājstarpi un visu pārējo, kāpēc tādā pat veidā neiebarot Dehydrated Goat vai ko citu.
-4
Tā, tā, tā - kāds kakuģīmju "kultūras" cienītājs šeit ir ielavījies... :)
0
^^ hip-hopu pie undergraund LV var pieskaitīt, bet vairumā valstu popsa vien ir, kur katrs mērojas ar puspliku veceņu skaitu klipā un arestu skaitu.
0
nezin, kā ar to undergroundību - divpirkstu pierītēm tak bemzaz vai bez izņēmuma hiphops tīk (protams, ne tikai tādiem), tā kā potenciālās publikas netrūkst, atliek tikai viņu uzrunāt. Ar metālu ir biš grūtāk, tur tomēr ir arī jāierubās no sākuma.
0
Hiphops — jau tas daudzos gadījumos ir lamuvārds. Bet tagad… ELEKTRO-HIPSTERS?!?!??!
-1
Ai, zajebaļi, bla - Saeimā Saskaņas centrs, trūmetālā - hiphoperi, jejbogu jāiet kaulu zāģis meklēt.
0
un vēl s..kas mīnusus liek par patiesības teikšanu :D
-1
Sist un mērcēt! :D
+5
A kur tad ir trūmetālā tie hiphoperi? Hellhammer sen nav rādījies.
0
Viņš jau pa Afganistānu vēl ņemas.
-1
^ Hellhammer's jau tagad laikam Afganistānā čurkas slaktē. :) Aber reku jau šitajā pašā tēmā visādi Gačo sāk figurēt, un zin' kā - "iedo' Vellam tik mazo pirkstiņu!" :D

Dethecrator, šodien, plkst. 11:25
Hiphops — jau tas daudzos gadījumos ir lamuvārds. Bet tagad… ELEKTRO-HIPSTERS?!?!??!

^ Pie strāvas pieslēgts hipsters? :D
+3
arghhhhhhhhhhhhhhhhh
uzsvars nav uz to, ka "ņem un tagad un tūlīt" liec atskaņotājā maugļa kompakto disku un krāso seju brūnā korspeintā.

"šoreiz nav runa - kādā žanrā viņš darbojas, uzsvars ir uz to, ka tas ir viens fakin lielisks piemērs, kā mērķtiecīgi strādājot ar dažiem instrumentiem var sasniegt vēlamo rezultātu.
kas arī ir savā ziņā pamats visam blokam, nav svarīgi - vai tas ir altern. roks, metāls vai kāds cits žanriņš, kas nav šlāgeris vai popmūzika. Instrumenti tam visam ir vieni un tie paši."

laiks jokam:
Pergale vokālists baltā kreklā sarunājas ar lietuviešu metālistu:
Why You are all dressed in black? You have black shoes, black dress, black hears, also Your bag is black. Whats that? Are You a nigger?

+4
jāierubās jau laikam ir visā no sākuma, ja vien nav pox-nax, kas tur fonā grabina.
Ar metālu ir biš grūtāk, tur tomēr ir arī jāierubās no sākuma.

+ var jau dzīvoties pa savu aplociņu vien, tad jau nav ko ar brīnīties, ka greznos pasākumos rokmūzika ir Brainstorm etc un Skyforger saņem atzinību ar 15gadu aizkavēšanos.
+1
tas jau dēļ mūsu "aplociņa", bet dēļ tā, ka grezno pasākumu veidotāji dzīvo "aplociņā", kas apvilkts ar elektrisko ganu, lai pasarg dies' kaut kas nepareizs neieklīst. es domāju, ka metālisti daudz biežāk pārzin popmūziku, nekā tie kas klausās popsu dajebko jebkad ir dzirdējuši par metālu.
p.s. nu, ok nezināju, kas ir gacho, jo viņiem tur visiem kaut kādi gacho, gustavo, gustavito utt. sorry, tas tāpat kā evitas un evijas man liekas viens un tas pats vārds :D
+1
Varbūt būs nepopulārs slēdziens, bet man no šīs situācijas izfiltrējas šāds sausais atlikums:

Pagrīde pie mums pastāv jau kādus 30 gadus apmēram tādā paskatā un ar īsto \m/ attieksmi, lai to varētu dēvēt par pagrīdi. (Inokentijs Mārpls — īstākais piemērs.)

Tad nu jāsecina, ka šo gadu gaitā nav notikusi pieredzes uzkrāšana un nodošana tālāk, ja jau tagad, ieejot XXI gadsimta otrajā gadu desmitā, mums jāsāk noturēt semināri par diezgan elementārām lietām. Fakts sanāk tāds, ka tie, kam tā pieredze ir uzkrājusies, līdz šim nav sistemātiski nodevuši viņu tālāk tiem, kam tā būtu vajadzīga. Tāpēc tiešām vienreiz tiek pareizi darīts, rīkojot šādas sanākšanas — pieredzes apmaiņas — diskusijas!

+3
tā jau tāda pierasta lieta, cilvēks kam ir tā "iekrātā pieredze" nenodos šamo tālāk jo:
a) ir žīds savā būtībā, tipa, es to visu pats saviem spēkiem, nah man kādam ko mutē ar karoti jāielej.
b) uzskata ka mūsu ta laikos ir pietiekoši daudz info gūglē sasēņojams lai vēl ietu ar kādu runāties.
c) latvietis klasiskais: "ko tad nu es, es jau neko...".
d) neko nestāstīs kamēr šamam nepalūgs pastastīt.
e) nemaz nezin ka šamam ir kāda pieredze, un ka tas būtu kas vērtīgs ar ko dalīties.

tapēc pareizi vien ir ka šāds te pasākums tiek rīkots vietā ar brīvi peejamu alu.

Bet par to ka Gačo varētu būt savā elektrohipstera žanrā līderis, nešaubos ne mirkli. jo pieļauju ka šams pat ir vienīgais savā žanrā.
0
27.9.11. netieku (koncerts pašam+ bēres miestā jāatspēlē). Bet mani informēja neoficiāli- šai sērijai nākamnedēļ būs turpinājums, tad pacentīšos būt uz vietas. Un arī varbūt (ja ļaus) ar savu pieredzi padalīties.
0
Īpašais viesis no medijiem – portāla Draugiem.lv sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Palkavnieks.
0
Es rīt uz vienu dienu būšu hiperhipsters, OK?
0
Hiperhiphophipsters.
+6
Hiperhelikopsters.
+2
Reāls Žipers!
0
es nemaz izlasīt pašlaik nevaru, ko jūs tur sarakstījāt pēdējos komentos:D
+1
domāju, ka no Tontōna saraksta topā ir d) un e)
+1
"tas jau (nav - *) dēļ mūsu "aplociņa", bet dēļ tā, ka grezno pasākumu veidotāji dzīvo "aplociņā", kas apvilkts ar elektrisko ganu, lai pasarg dies' kaut kas nepareizs neieklīst. es domāju, ka metālisti daudz biežāk pārzin popmūziku, nekā tie kas klausās popsu dajebko jebkad ir dzirdējuši par metālu."

Precīzi.

* - pieņemu, kas tas vārds tur bija aizmirsts
0
galu galā - +/- akadēmiski akceptēto jēdzienu "komerciālā cenzūra" izdomāja universitāšu doktori nevis kāds matainais, kas visus velk atpakaļ un traucē progresu.
0
jā, jā- nav neierakstījās kļūdas pēc :)
+1
Tas jau loģiski, ka mazākums zina par vairākuma padarīšanām. Vairumam mataino lopu zināšanas par džezu, industrial vai citu ne-popsu arī nav nekādas dižās.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas