Muzīks & intelekts
+2
Purna grāmatā šādam teksta gabaliņam uzdūros, diemžēl avots nav minēts:

Ученые обнаружили зависимость интеллекта от музыкальных предпочтений.
Самые низкие результаты в тестах на определение коэффициента развития интеллекта показали те, кто много лет увлекается стилем хип-хоп, а также r’n’b. Рэперов, таким образом, называют самыми «недалекими» среди всех испытуемых. Для тестов использовали как классические для определения IQ, так и по традиционным тестам по школьной программе, куда был включен основополагаю... общеобразоват... материал. Более высокие показатели были у их ровесников, которые предпочитают классическую и симфоническую музыку. К величайшему огорчению родителей, те дети, которым нравится тяжелая музыка и рок также – обладатели одних из самых высоких показателей уровня интеллекта.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+3
Gribētos jau ticēt, bet derētu zināt, kādi tieši "Ученые" to pētījuši. Neviens nav tā dziļāk interesējies par šo štelli?
+1
Oriģinālais links angļu valodā.

news.bbc.co.uk/2/hi/7598549.stm...
+5
"One of the most surprising things is the similarities between fans of classical music and heavy metal. They're both creative and at ease but not outgoing.

"The general public has held a stereotype of heavy metal fans being suicidally depressed and of being a danger to themselves and society in general. But they are quite delicate things."

— — — īstenībā mani pārsteidz tas, ka vispār tas kādu pārsteidz… :)
+2
Deathperado, IQ gluži nav tas pats, kas personība.
0
Labs :D
0
Nav nekādas informācijas par pašu pētnieku IQ . Turklāt uzkatu,ka nav jēgas pētīt pēc būtības nepētāmas lietas -kāds ir sakars mūzikas gaumei ar IQ? Visprecīzākā iespējamā atbilde uz šo jautājumu ir - nekāds!
0
domāju to varētu tomēr ranžēt pa sabiedrības grupām...kāda sabiedrības daļa kādu mūzikas stilu iecienījusi..
Piemēram onkuļi/tantes trenniņbiksēs..vismaz to ārējās izpausmes un runas stils, izturēšanās bieži neliecina par augstu IQ ...mūzikas gaume arī pārsvarā ...(varbūt esmu stereotipiska?) bet šaubos, ka tas ir roks ;) protams to var arī nevilkt kopā ar IQ, bet tomēr muķi muķi puķi puķi kakaja ģevčonka...nu nav baigi intelektuālais skaņdarbs ;)
0
walker, te taču jau teica - par IQ netiek runāts, bet par personību. Es uzskatu, ka personības iezīmes var gan sasaistīt ar, piem., mūzikas gaumi. Tā tomēr gluži nav kaut kāda tur ēdienu gaume, bet ar cilvēka garīgo profilu cieši saistīts pasākums :) Jā, nebūs tur 100 metālisti no 100 tādi, un 100 reperi no 100 tādi. Bet tam jau ir statistiskas metodes, ar ko tās korelācijas var izmērīt. 70 no 100 arī var būt gana būtisks rādītājs. :) Tad jau pilnīgi visi kogntīvās, biheiviorālās un sazin vēl kādas psiholoģijas pētījumi ir bulšits, jo lielākoties arī mēra it kā neizmērāmas lietas un sakarības starp tām.

Tas, cik korekti ir veikts konkrētais pētījums, gan, protams, ir zem jautājuma zīmes. Būs jāuzmeklē un jāizlasa pilnā versija.
+6
Nevar vienkārši nodalīt, ka tie, kuri klausās metālu ir gudri, bet tie, kuri repu, stulbi. Pieņemu, ka būtiskais faktors tomēr varētu būt nevis pats mūzikas žanrs, bet gan kvalitāte. Repa izpildītāji tomēr pārsvarā nāk no sabiedrības, kurā izglītībai īpaši lielas nozīmes nav, pastāv lielāka iespēja, ka tevi nošauc, nevis tu vidusskolu pabeigsi, kā arī nekādas dižas muzikālas prasmes (instrumentu ziņā) nav vajadzīgas, kamēr uz metāla figurē pietiekami daudz cilvēku pat ar vairākām augstākajām, un pat ja mūziķa izglītība un intelekts ir pielīdzināms tā paša ghetto piecas klases pabeigušam reperim, tad vismaz kādu instrumentu viņš māk spēlēt, kas arī kādu jaunu smadzeņu rievu ievelk.

Gribēju vienkārši uzrakstīt, ka noteikti ir konkrēts reps, kurš ir kvalitatīvāks par konkrētu metālu, tāpēc arī nevar kategoriski spriest. Bet nu lielos vilcienos tā varētu būt taisnība.
+1
New study concludes that Exodus fans have above-average IQs: www.metalsucks.net/2012/01/11/new-stud...
0
IQ vispār ir tāda paliela huiņa - ir daži testi, kuri to nosaka pēc loģiskās domāšanas spējas, vērības utt. bet humanitārajiem plānā galdiņa urbējiem tas IQ pēc šādas metodes sanāks kā nigeru vecenei ...

Kautkādā amīšu pētījumā bija tā - nigas, latinozas, baltie, žīdi, aziāti .... sievietes pieklājības pēc netika atsevišķi izdalītas. Bet to visu var loģiski paskaidrot - pirmajām divām grupām tā izglītība ir pakaļā, bet no Āzijas štatos nonāk un pie sava biznesa tiek tik paši spējīgākie čurkas.
+2
Khe, khe - bāc, nevaru paklusēt veči, kā nekā sāku šito štelli studēt...

Par to IQ pēc tautības - nabadzība ir saistīta ar nespēju gūt izglītību un attiecīgi arī caurkrišanu visvarenajos IQ testos. Tā ideja būtībā ir saistīta ar eigēniku un rasismu.

Šitais te čalis Franz Boas 20.gs sākumā ar brutāli apjomīgiem pētījumiem atklāja, ka mīts par tautām ar augstāku IQ neattaisnojas: en.wikipedia.org/wiki/Franz_Boas...

Piemērām, 1. paaudzes aziātu imigranti tajos pat testos sākotnēji ir ļoti švaki, nākamā paaudze jau protot angliski un pabijusi skolā tad nu rullē (tas pats par žīdiem).

0
Tur jau tikai hip hops, klasika un smagais roks ir ņemts vērā

Man jau liekas, ka tā visa ir baigā draza
+2
Secinājums: jāizdzēš no kompja Armanda, S'T'A un Gustavo dziesmas, lai atbrīvotos cietais disks priekš kāda blūza…
0
Katrā mūzikas novirzienā ir savi talanti, kuri atvērti un forši ļaudis. Un tas tupuma ratio - tur mainstream popsovā huiņa ar Friday priekšgalā ir ūber līderis.

Satīriskais secinājums nav cool :D
Bai za vai S'T'A Kurts un Armands man vienmēr ir paticis.

www.youtube.com/watch?v=Y3YRVaswihw...
+1
"Katrā mūzikas novirzienā ir savi talanti, kuri atvērti un forši ļaudis."

Un ir arī talanti, kas ir sevī noslēgušies egoisti. Kāds tam vispār sakars ar tēmu?

Friday ir bērnu mūzika priekš bērniem un kā tāda arī būtu jāvērtē - tai vieta ir drīzāk blakus "Anniņa vanniņā" u.tml. Bez tam, droši vien teju katrā žanrā var atrast ne mazāk tupus izstrādājumus, tāpat kā katrā atradīsies kaut kas jēdzīgs.

Kopumā par tēmu - kaut kā stipri pajāt.
0
laiks piedirst tēmu ar jūtubes saiti:

www.youtube.com/watch?v=ltJuw9yNtec...
0
vēsu prātu! tas ir tikai humors.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas