Nav kas močī, biomatt!
+13
Tauta forumā (ne bez iemesla) šķoba degunus, sak, vietējo bandu koncerti LV galīgi švaki palikuši. Jāpiekrīt, jo paliek ar vien grūtāk sameklēt grupas, kas var/grib uzstāties.
Šogad laikam būs albumu megabirums, jo kam tik piezvanu, tie nevar močīt, jo rakstās studijā. Vēl izplatīta problēma ir "mums nekā jauna nav, ar veco materiālu negribas vairs blamēties, davai nākamreiz". Arī "sorry, ģitārists aizbraucis uz Īriju lasīt kartupeļus" ir izplatīta atbilde.
Šā visa sakarā lūdzu bandas, kas gatavas startam, rakstīt uz valdis.mp@gmail.com
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
:D
0
Nu ir sūdi.
0
vispār jau uz Lv bandu konciem kādi 50 cilvēki parasti ir. domāju gan, ka neviens negrib spēlēt.
+2
un tikai 50 cilvēki ir, jo Diseim 5x pa gadu jau redzēts, cits 4x, cits 3.5x utt. ...
+3
labāk gādā kaut ko no resnā gala, ja laicīgi un pietiekami normāli izziņotos, MP varētu dabūt pilnu reizi mēnesī. Pērnā gada obituary, nile un amorphis to skaidri pierādīja. un arī neviens baigi nepīkstēja par 15 lašu biļetēm un man liekas, ka lielākā daļa būtu gatava arī 20-25 nolikt bez probzām, ja vien ir par ko

a iet uz diseim un 9horizon (es jau nesaku, ka sliktas bandas) kaut kā negribas
+1
diseim vai ta var ar 9horizon salīdzināt?
+2
Ja nu kas, tad obituary, nile un amorphis, kā arī Therion un pat Gods Tower aizgāja pamatīgos mīnusos...
0
vistrakākākais MP nebija Enslaved? vai tas iron maiden bijušais vokāls, kad te bija.
0
a kā ir ar korīšu končiem? piemēram, uz kaut kādu tādu pasākumu daudz cil'veku atnāk? (nu atceros, kaut kad nesen kas tāds bija atbraucis no hz kurienes)
+4
Tādā gadījumā, kas tad MP iet plusos? Tikai bārs?
+4
Varbūt jums vajag Unholy Satan... www.youtube.com/watch?v=323Ge01xlBU...
0
Jā, kurš koncis ir gājis plusos? Amorphis? Napalm Death? Vai varbūt tieši vietējo bandu?
0
Nu tak jau augstāk minēja cilvēks, ka tieši Amorphis bija viens no tiem pasācieniem, kas aizgāja mīnusos. :)
0
Otrais Napalm Death jau nu toč nebija plusos :D

Nez, Kreator šķiet pēdējā reize, kad tik daudz tautas MP manīts - tas ta vismaz bija plusos?
+1
Valdi, es tev rītā aizsitīšu info par šādām tādām bandām. Tagad jābrauc dzert.
+5
Palasot un paklausoties, visi konči vienos mīnusos... gadiem... interesants bizness... un grupu arī nav, kas spēlē... ņjā... Moš menedžmentā vaina? Jeb tomēr valsts un tauta neprareizā...
+1
Valdis
šodien, plkst. 14:21
Ja nu kas, tad obituary, nile un amorphis, kā arī Therion un pat Gods Tower aizgāja pamatīgos mīnusos...
Es uz Obituary biju..tautas nebija daudz, kādi 200 varbūt (?) uz aci. Cik tad toreiz bija jāatnāk pūlim, lai vismaz atmaksātos?
0
Valsts ne valsts , bet cik klausās smago galu , tik klausās. Daļa varbūt arī fiziski negrib/nevar tikt atrodoties citā valsts galā vai vienkārši labāk izvēlās ieslēgt kādu empētrīs un lakt alēnus.
-6
Valdi, kā runājām - sist, sist un mērcēt! :D
0
^^Piekrītu. Lai arī liels klausitāju procents ir galvaspilsētā, vienai daļai brauciens uz konci tomēr rada papildu izmaksas.
0
^^^ no minētajiem, uz kuriem es biju (nebiju uz Therion), uz Obituary bija visvairāk tautas. Bet, cik sapratu no Estragona, kurš to rīkoja, viņam nekādi baigie mīnusi nebija, moš klubam citādāk.
+4
Vajag buņģieri!
0
^^ Estrigam mīnusi sanāca ne dēļ tautas daudzuma, bet dēļ žīdiski sastādīta līguma.
+3
^^ Papildu izmaksas ceļā ir varbūt tikai mazākā problēma "tālbraucējiem" - sabiedriskā transporta neesamība nakts vidū uz vajadzīgajiem miestiem ir vēl lielāka šaize.

Parasti jau tie koncerti beidzas pietiekoši vēlu, kad pēdējie sabiedriskie transplanti sen kā aizbraukuši un beidzas pārāk agri, lai, negaidot piecas vai vairāk stundas, varētu mierīgi doties uz pirmo vilcienu/autobusu. :)

Vismaz man šis transporta faktors spēlē pietiekoši lielu lomu, lai vienmēr stipri apdomātu, vai man būs kur noplīst (draugi, radi) tādā gadījumā. Ja nē, tad tiek izpildīts mSPW variants ar "empētrīs un alēni".
+9
Varētu rīkot akciju , kad uz MP vai nu stiep līdzi vai nu īrē raskladuškas un ir zaebiste. :D
0
Zyanide, bok, kas tur ko nesaprast? Vai maz dzirdēts, kā tauta "treknajos gados" ar kredītiem aptaisījušies?
MP tika atvērts ~ 5 gadus atpakaļ, kad uz koncertiem vidēji nāca ap 600-800 cilvēku. Stulbi, bet kredītu kluba izveidošanai ņemot + - ar to arī rēķinājāmies. Pāris gadus viss gāja kā smērēts, bet tad atnāca "krīze".
Tagad uz krutajām grupām (Therion, Obituary, Amorphis utt.) nāk 200, labākajā gadījumā 300 cilvēku, uz vietējām bandām 50 - 100. Manuprāt vienkārša matemātika, ne? Tādēļ arī mēģinam to klubu nopārdot.
0
Bet, ja jau tagad tiek aicinātas vietējās bandas spēlēt (skat. pirmo komentu), tad ir cerība ar tām kaut ko uzlabot? Vai tas tikai publikas iepriecināšanai?
+2
Nu kā: atnāk tauta - vismaz ir iespēja bārā kaut ko ietirgot. Bet lai vispār kāds atnāktu, vajag jau arī kādu, kas spēlē. Ar vietējām grupām vismaz nav tik liela iespēja treknos mīnusos ielidot.
0
Protams, arī ar "lētajiem" vietējo bandu koncertiem situāciju uzlabot ir iespējams, tikai ar nosacījumu, ka tauta nāk :)
0
šobrīd labi, ka nakts busi iet reizi stundā - jāpiefiksē tik, cikos gar MP nāk atpakaļ. Parastais variants ir kost līdz pirmajam transportam - protams, papildus izdevumi ... bet ko padarīsi ...
+18
Es pateikšu, kur ir atšķirība starp koncertiem Latvijā un Igaunijā. Igaunijā pirmā banda sāk spēlēt ap septiņiem (ja daudz grupas) un 23 koncerts ir cauri, ja nākamā ir darbadiena. Ja brīvdiena, tad ap pusnakti, lai cilvēki normāli tiek mājās. Saundčeks notiek pirms durvju atvēršanas, un arī koncerta gaitā nekādas bremzes nav. A pie mums iekš Depo vai senāk iekš R'N'R — pēc 23 tikai pirmā grupa sāk spēlēt.

Tas atbaida klausītājus, un konkrēti šādu demogrāfiju: cilvēkus darbaspējīgajā vecumā, kam nākamajā dienā jābūt darbā un kas ģimenes dēļ arī negrib dzerstīties līdz rītam, bet normāli doties mājās. Sagadīšanās pēc tā ir tā demogrāfija, kam ir šobrīd labākie ienākumi (tas ir — vismaz pastāvīgs darbs).

Tā kā uzlabosim koncertu laicīgu norisi un laicīgu beigšanos, tad būs ienākumu pieaugums!

0
Piekrītu par laiku - gribētos agrāk. Ne jau tikai nākošās dienas darbu un citu darīšanu dēļ, bet arī tāpēc, lai nonāktu mājās puslīdz normālā veidā. Ne visiem savs/draugu transports vienmēr pieejams un cik tad nu tādu, kas kādos 1os naktī no MP var saprātīgā laikā aiziet ar kājām uz mājām vai arī atrast vēl kādu pēdējo transportu. Ja nesanāk, tad atliek vien taksis, bet tās jau ir papildus izmaksas un šie daži lati jau var būt arī koncerta biļetes vērtē.
Dažs labs tāpēc arī var neatnākt - it kā jau varētu, taču droši vien vēlu beigsies, nu i nafig... dubultu biļeti pirkt negribas.
Pie tam nav jau īsti jēgas sākt 20os vai 21os - lielākajai daļai darbs jau sen beidzies krietni vien agrāk.

+1
Varētu moška uztaisīt kādu aptauju par to, kādam formātam cilvēki labprātāk dod priekšroku: sākt vēlu un tusēt cauru nakti, vai sākt laicīgi un beigt laicīgi? Uztaisīt uz visidati.lv, izreklamēt aptauju pa visiem pieejamajiem resursiem…
+4
Principā esmu par to, lai sāktu agrāk, jo reti varu atļauties nākamo dienu izbrīvēt, taču ja pieņem, ka grupas cilvēki arī strādā, tad kamēr šie no darba tiek uz klubu, tad arī sanāk tas vēlais laiks.
+1
Es par laicīgu beigšanu - kas grib turpināt kost, to var mierīgi darīt pēc konča MP (ir arī līdz 7 tur dzerts) vai aizvilkt uz Vecrīgu / pie draugiem.

Esmu arī kājām no MP uz mājām vilcis, bet pusotra stunda tomēr, un Lāčplēša iela / Salu tilts ir tāds akūnais bōrings, kuru vēl uz darbu braucot jau 12 gadus ''izbaudu'' ...
0
Vismaz viena grupa no vakarā paredzētajām var ierasties pirmā un sākt spēlēt laicīgi. Un šeit es teikšu no personīgās pieredzes: ir ABSOLŪTI iespējams aizbraukt laikā uz citu valsti (ierēķinot ceļā liekas pāris stundiņas, ja nu mašīna čakarējas vai riepa ir pušu, vai ceļš pretīgs/slidens/sastrēdz... uz remontu/pārbrauktuves sēriveidā ciet utt.), laikā nočekoties un laikā nospēlēt. Un vēl darba darīšanas pa ceļam nokārtot pa telefonu. Laikā saorganizēties aizbraukt uz MP vai Preiļiem vajadzētu nebūt īpaši sarežģītai lietai.
+5
Tautas acīs koncerta apmeklējuma izmaksas veidojas apmēram šādi: biļete sev un draudzenei + šmiga + transports. Lielākā pozīcija brīžam ir šmiga, it sevišķi, ja 2 rīkles jāpielej vai pašam tā rīkle tāda ietilpīgāka uztrenēta. Ja rēķinām nodzeršanai 5 līdz 10 lati vismaz, tad pa maku bliež arī taksometrs (jo dzēris ar savu nebrauksi) arīdzan 5 līdz 10 latu vērtībā. Tātad vienam purnam koncerta apmeklējuma netiešās izmaksas velk uz 10 līdz 20 latiem.

No šī aprēķina izriet, ka apmeklētājam nav liela šķirba, biļete uz vietējo grupu pasākumu maksā latu, divus vai trīs — lielākā nevēlamā izmaksa ir transports. Tātad, ja izdotos izvairīties no transporta izmaksām, tad cilvēkam uzreiz atbrīvotos lieka nauda, kuru nodzert bārā vai maksāt par biļeti. Win — win! :)
+1
^ merch'u piemirsi :)
+1
Taisnība. Varbūt tāpēc, ka tas ir koncerta apmeklētājam pašā Maslova piramīdas augšgalā, līdz kuram parasti netiek :)
+2
Labs apcerējums par transportu. Varu tikai piekrist. Aj , bet nu baigi daudz jau to faktoru, kas to visu ieteikmē. Nav jau tās tautas tik daudz vispār un ar gaumi tagad arī ir kā ir. Viens grib to, cits grib kaut ko citu , ej un izdabā visiem. Negribētos to saukt par izlepšanu , drīzāk vienkārši gaumes jautājums. Kāds cītīgi gaida kaut kādu atmosfērisko doom blici , kura visticamāk neieradīsies , jo uz to atnāks potenciāli nepietiekams apmeklētāju skaits, lai atmaksātos pasāciens (vai tuvu tam) , cits kaut kādu deathcore vai djentu utml. .
+4
^ Tāpēc jau pēdējā gada laikā iegājusies laba prakse: uz katru koncertu tiek aicinātas pavisam dažādu stilu grupas. Apēdājs un 9Horizon vienā koncertā — kas kaut ko tādu treknajos gados spēja iedomāties? Bet ieguvums ir, ka sanāk visādu stilu klausītāji, un klubs pildās tomēr vairāk, nekā ja būtu tīrs bleķa pasākums vien. Arī tauta iegūst — dabon dzirdēt tādas grupas, uz kurām pašām par sevi diez vai ietu. Cerams, ka šis princips nepazudīs!
+14
Metālistu skaits ir sarucis, it sevišķi jauno. Tagad retais izvēlās šo virzienu, ja blakus ir tik daudz emo/screamo/hipster/wtf sūdu. Un tā kā jauniešiem tomēr tendence sekot pūlim, tad arī nerodas jauni matainīši.
Es te paskatījos bildes no 2005ā gada Salamandras - tak 90% no tiem mataiņiem jau sen nav redzēti nevienā pasākumā. Es neticu, ka te ir vaina transporta laikos un naudā - te ir vienkāršs intereses un entuziasma zudums. Paklausījos metālu - izgaugu no skolas/universitātes, paliku "nopietns cilvēks" - un viss. Savādāk draudzenei/sievai/kolēģi... nepatīk šitie briesmekļi utt.
+3
^ Vēl ir aizbraukušie.
+4
Teikšu par savu un draugu pieredzi, mums nebija svarīgi cikos sākas un beidzas, kaut arī esam no Daugavpils, līdz ar to darbā jāsarunā aiziet par pāris stundām agrāk koncerta dienā, lai laicīgi tiktu uz koncertu. Un nākamajā dienā reāli tikt uz darbu ap pusdienlaiku.
Kāpēc braucām? Jo bija grupas, kas izraisa interesi.
Tagad, labi ja tas ir 1x gadā.
+18
Aizbraukušie, entuziasms...

Kad treknajos jebkurā citā krogā/koncī honorāri grupām nebija problēma, kungi no MP vienmēr čīkstēja, ka nekā viņiem nav, neko nevaram, nemaz nerunājot par tiem gadījumiem, kad vnk brutāli netur vārdu.
Un tagad ir žēlabas - neviens nenāk spēlēt, neviens neceļ telefonu... Protams, jo tagad taču ir pilnīgi skaidrs, ka menedžments vispār plēsīs pēdējo novalkāto metalicas krekliņu uz krūtīm un radīs sludinājumu, kurā tirgo nost klubu... Tāds tas biznesa plāns - nemaksāt, ja var nemaksāt. Reputācija??? Priekš kam!
Nu tad kungi, dibiniet grupu, jums tur no darbiniekiem sastāvs normāls sanāk...

un es neesmu ne prokurors, ne ments, ne kāda cita veida melis... man dokumentus, sarunu ierakstus utt neprasiet.
+6
Latvijas metāls smagi rūsē...
+4
Bet grupa toč laba sanāk - tik buņģieri vajag :)
0
Nav kas močī, biomatt! +11
+1
To Zyanide - "Kad treknajos jebkurā citā krogā/koncī honorāri grupām nebija problēma, kungi no MP vienmēr čīkstēja, ka nekā viņiem nav, neko nevaram, nemaz nerunājot par tiem gadījumiem, kad vnk brutāli netur vārdu."....

Īsti nesapratu, par ko Tavā vēstījumā ir runa. Var būt ja Tu identificētos, būtu savādāk.
Pēc profila bildes spriežot neesam pazīstami.
+6
Un vēl. Ja man tiek pārmests negodīgums un vārda neturēšana, tad šo gadījumu gribu noskaidrot noteikti!
Nevajag sarunu ierakstus, vies skaidrību pēc būtības!
+4
Par tirgu jāatbild.
+3
pa jebalu NA !
+9
Spriežot pēc profilbildes, Zyanide ir Pēteris Vasks.
+2
^ ielikt par jauno vadītāju, lai rāda, ko māk :D

Bet nu godīgi sakot savulaik klīda runas apkārt par MP kungu skopošanos - vietējiem jāspēlē bez maksas un ja arī kāds niecīgs honorārs bija, tad arī no tā izmaksāšanas kungi izvairijās/mēģināja izvairīties. Par tādu nopietnāku čakarēšanu gan īsti vairs neatceros. Šis pat bija saistībā ar tādām jau nopietnākām vietējām blicēm. Ja atmiņa neviļ tad tepat forumā par šīm lietām tika spriests ... var paskatīt ko meklētājs atrod.

Ar koncertu apmeklēšanu ir tā, ka miksēto stilu pasākumi vispār neinteresē. Dēļ 1 grupas iet uz pasākumu un tur pavadīt ~1h galīgi nav feini. Tad labāk mājās empē3 un alu padzeru. Ja vēl vakars ieturēts vienā un/vai līdzīgu žanru buķetē, tad gan cita lieta. Bija interesanti arī tie fresh blood, lai jaunos talantus ievērtētu (tiesa līmenis jaunuļiem gan bija brīžam 3. mēģa vērts).
Vietējo bandu koncertus ir interesanti apmeklēt, ja tie nav bieži. Šajā gadienā gan no konkurentiem jātiek vaļā lai nav tās iespējas 4x vienu 3x otru dzirdēt.

kautkā šitā īsumā.
+2
patiesībā jau daži vaska gabali tīri labi iederētos arī mp kontekstā, šis tas viņam ir ar sūrāku atmosfēru kā dažs labs dūm vai pļekmetāls. viņš vsp episks vecis.
+7
par laikiem runājot. darba dienās principiāli netusēju, vienīgais koncerts, uz kuru aizgāju darba dienā, bija amorphis un biju ļoti priecīga, ka tas beidzās laicīgi. taču, kad runa ir par nedēļas nogali, tieši pretēji- izbrīvēju laiku, lai "normāli atlaistu', bet pasākums beidzas vēl pirms pusnakts- nu tas nav nopietni. vilkties uz vecrīgu, uzreiz ieslēdzas tās pašas transporta izmaksas utml., savukārt, lai čilotu pa kaut kādiem dzīvokļiem, esmu no tā izaugusi. pamosties savās mājās tomēr ir pamosties savās mājās. manuprāt optimālais variants ir agrie koncerti darba dienās un līdz pirmajiem gaiļiem, nedēļas nogalēs.

par cenām, es domāju, ir grēks čīkstēt, biļešu cenas ir adekvātas. nelielas korekcijas alus sortimentā, varētu rosināt maku patukšot pie bāra vairāk nekā tas ir pašlaik. bet tas ir manu subjektīvo garšas kārpiņu untums.
0
Runājot par koncertu apmeklējumu izmaksām - varbūt ir vērts aizdomāties:
1) lētāk noteikti būs braukt uz koncertu un arī no koncerta ar savu auto (protams, ja tāds ir), jo pie šādas transporta izvēles tiks pamatīgi optimizēti izdevumi šmigai;
2) ja koncertus apmeklēt skaidrā prātā ir pārāk garlaicīga un nebaudāma nodarbe, iespējams, laba izvēle ir piedalīties organizētajos autobusu braucienos uz koncertiem vai festivāliem-daudzdienniek...
3) alternatīvais variants šmigas izdevumu optimizācijai - pamatīgi "uzpildīties" jau pirms koncerta, lai nav nesamērīgi milzīgi tēriņi koncerta organizatoru piedāvātajās dzērienu tirdzniecības vietās. Protams, nakts koncertos grūti ko tādu reāli īstenot (atceros, 2006. gada oktobrī uz "Piektdienas'13" koncertu līdz rītam MP bārs tika izdzerts praktiski sausss, kokčikus un minerālūdeņus ieskaitot.
+7
atcerējos, ko Intars savlaik teica par kādu džeku': ''ā, tas laikam bij tas, kurš pirms Vader konča jau kupenā gulēja ...''
+8
Piekrītu Dethecrator - jaukto stilu koncerti ir vislabākie. Pirmkārt - ļauj izvairīties no notrulinošas vienveidības. Cilvēki dabū redzēt lielāku spektru un ir iespēja kaut ko negaidīti atklāt. Māksla nevar dzīvot uz līmeņa "viss normāli. par ko maksāju to dabūju. esmu paēdis". Ir vajadzīgs kas vairāk. Izsalkums, iedvesma. Nejaušības, pārsteigumi.
Otrkārt - veidojas vairāk savstarpēju saišu pāri apakšžanru robežām. Grupu, darītāju/bīdītāju un klausītāju vidū. Vairāk nostabilizējas metāla skatuve kā kopums.
Atceros, ka vienreiz te teicu, ka "neviens jau nenomirs, ja te arī vairs vispār nekādi koncerti nenotiks" vai tamlīdzīgi.
Atvainojos par savu muļķību un ņemu vārdus atpakaļ. Skaidrs, ka kaut kā jau visi dzīvosim, bet dzīve būs pliekanāka un par jebkādas dzīvotspējīgas metālscēnas pastāvēšanu vispār nebūs ne runas. Mūzika iedvesmo, aizkustina, dod spēku. Nereti pat izglīto. Ne jau akadēmiski, protams, bet tieši tādā tīrā ņozīmē - padarīt glītāku.
Grūti gan arī iedomāties tādu situāciju, ka tiešām pilnīgi nekas nenotiktu.
Laikam jau tieši esntuziasma mums trūkst. Tagad tādi laiki - parāk lielu prāta daļu nomāc "pirmās nepieciešamības preces", cilvēki piespiesti pie sienas, sabiedrība izvandīta pa visurieni. Saka, ka tīri objektīvi 90-ajos bijis sliktāk. nez... nevar saprast. Daudz kā mums nebija, bet šķiet, ka paši sev vairāk bijām.
0
^^ pirms Entombed konča.
0
Iespējams, labs risinājums ieskurbušiem koncerta apmeklētājiem, kuriem neizdodas tikt uz pēdējo vakara sabiedrisko transportu, un, kuri nevar arī atļauties gaidīt pirmo, agrīno rīta transportu: doties mājup ar samokatu (latviski laikam viņš saucas skrejritenis).
+3
Labāk ar gaisa balonu.
0
^ Ja uz D-pili, Liepāju vai tml. attālākām vietām no Rīgas, tad visnotaļ saprātīga izvēle.
+1
Aha, iedod tik cilvēkam pālī samokatu :D Es nedotu.
0
^ vai tad samokats tāpat kā velosipēds - skaitās transporta līdzeklis?!
+1
Vislabākā izvēle varētu būt Segway. Tiesa, ja braucējs ir tādā pālī, ka žvangājas uz priekšu un atpakaļ, tad viņš to darīs ar visu braucamo un nekur tālu netiks — viens ripiens un priekšu, divi atpakaļ.
+3
Ko nu ar tiem visiem skrejriteņiem un skrituļdēļiem, ja saimnieks nevar virsū noturēties un neatjēdz, kur atrodas. Zirgs būtu daudz labāks, jo šis lopiņš labi atceroties ceļu uz mājām.
Pirms koncerta jāuzlīmē uz muguras uzraksts "Pēc koncerta mani, lūdzu, uzsēdināt uz raibā zirdziņa, kas piesiets 30 soļu attālumā no MP ieejas tādā un tādā virzienā". Un viss, ja neskaita tādus sīkumus kā nokāpšana no zirga galapunktā un zirga nodrošināšana pret nozagšanu.
+6
Es vairāk uztrauktos par to, ka arī zirgu pie MP piedzirdīs :D
+5
truemetal komentāri ir kā youtube - sākas ar nopietnām lietām beidzas ar bezsakaru :D
+3
Bļa, kā gribētu noķert to kropli, kurš pirms gadienm diviem pie R'n'R manam ričukam sēdekli ar visu kātu nopizģīja .... tas, ka 4 rītā pa pālim kājās stāvot bija jāmin ir pofigs - man pēc dienas bija jāmauc braucienā ap Stokholmu, bet sēdekļa statīvam bija nedaudz nestandarta diametrs un 4 veloveikalus nācās sestdienā apskriet, kamēr derīgu atradu ....
0
Nesaprotu - kāda jēga ir zagt sēdekļus riteņiem? Viņiem cena liela vai deficīts? Tas ir kā bumeriem parking sensori vai spogulīši.
+1
nezinu - bet man tas kādus Ls12 izmakšaja ... kāds laikam sev dirsā gribēja pastumdīt
0
Man domāt, kleptomānijas paveids, kopā ar visatļautības ilūziju. Tip, deram, es šito nopizģīšu un man par to nekas nebūs?
0
Valdi, es tev aizskapēju uz emailu pāris grupas, kas gatavas močīt pa benzīna cenu, un pāris grupas no tālākām zemēm, kas arī maz prasa.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas