Sametis diskutē: "Eirovīzija" par valsts naudu pāraugusi...
+5
Vēl viens nosacīti muzikāls pasākums ir garām. Virsrakstā minētais saiets – iezīmējies ar mega skandāliem. Kas ir tikai "aisberga virsūdens daļa" jeb gads, kad dažādas aizmugures lietas šajā gadskārtējā pasācienā (beidzot) izgāžas uz āru. Vairs neiedziļināšos konkrētajos dziesmotā konkursa rezultātos un "ap" tiem. Domu virzu – LTV (un Latvijai vispār) būtu jāatsakās no pāraugušās "Eirovīzijas" un par valsts naudu jāatbalsta mūziku.

Visumā šo rindu autoram ne pirmo piecgadi škietas savādi – kad "krīzes" apstākļos tomēr rodam daļēji par budžeta līdzekļiem (otro pusi – finansē Ventspils darboņi ar Vīru Hūtē priekšgalā) reklamēt popmūziku un dažādus vienas dienas māksliniekus. Vēl jo vairāk – gados, kad patiesi visi lielie Latvijas popmūzikas mākslinieki pa reizei jau cauri gājuši šim pasākumam, un turpmākais rezervistu soliņš ir pavisam īss.

Kāda jauna doma nāk prātā – dienā, kad šodien nācās reāli nozāģēt vienu vecu gandrīz jau nomirušu ābeli, atstājot vietu augt jauniem asniem. Kāda cita "veca ābele" ir jānozāģē un jāvirzās uz priekšu uz jaunām idejām mūzikas lauciņā. Par valsts budžetu varētu reklamēt pašmāju māksliniekus, kuri patiešām cenšas radīt skaņu mākslu. Rokgrupas, alternatīvās vienības, ja vēlamies – lauku mūzikas draugu kopas, džeza kolektīvus...

Turpinot domu – Latvijas TV mūzikas programmu darbinieki/ producenti, pieaucinot mūzikā zinošus ekspertus, varētu ieteikt pirmajai reizei kādus 12 māksliniekus + grupas. Visai droši varētu apgalvot: gribētāju dalībai netrūktu. Tad zem kāda "Dieva mūzikas" (darba nosaukums radies spontāni šai brīdī) vārda varētu iedzīvināties kāds jauns gadskārtējs pasāciens. Varbūt treniņa un slīpējuma pēc pirmos divus gadus tas varētu notikties Latvijas ietvaros. Bet pēc tam jau varētu pasākumu pārvērst par starptautisku pasākumu, kur varētu pieteikties interesantas komandas jau no citām valstīm. Un reizi divos gados risinātos "galā pasāciens" Rīgā. Jauna ideja Latvijai, un tā nesīsies Latvijas vārds pasaulē.

Šobrīd esam "Eirovīzijas" nomale, bet rīt varētu būt kāda cita pasākuma "galva". Gandrīz kā "labāk pirmais savā miestā, nekā otrais Rīgā". Ja šo rindiņu autoram būtu kādas pārdabiskas spējas, tad šādi "liktu" LTV un LV rīkoties jau rīt. Bīdam jaunu lietu, lai tad pārējie aiz robežām ņemas ar to pārrūgušos "Eirovīziju" :) Bet pašmāju vieglas popmūzikas slavināšanu atstājam komerctelevīzijām, kur dažādi šovi "dari ar zvaigzni..." vēl aizvien rosās lielos apgriezienos. Vai ne?
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+2
^ Es jau uzrakstīju iekš pietiek.com, ko es par to visu preteklību domāju, bet manu rakstu pēc nedēļas izdzēsa ārā :D
+1
ja cietnī saglabājusies kopija- tad to var iemest kur citur ;)
+2
^^^ ķip Latvijas mūzikas olimpiskā komanda ? ;)
+3
Dethecrator, iemočī rakstu kaut kur un linku studijā, es arī labprāt palasītu.
+2
Skaņu māksla? Tā taču nav domāta galvenajai tv auditorijai - tīņiem un mājsaimniecēm, tas segments to nesapratīs! Ir taču jādungo līdzi popsīgajām klozetpoda simfonijām skaoties uz Aišas nošpaktelēto seju un skruļļaino frizūru.
Jā, un to rakstu gan varētu kaut kur iemest..
+1
Dethecrator! Tauta prasa :) :)
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas