Neliels gādinājums
+7
Atgādināšu virtuālajā vidē šeitan ko tādu, kas jau tapis pausts fiziskajā pasaulē šādiem tādiem cilvjiem. Ja kādam ir kāds projekts/grupa, kas nekust dēļ dalībnieku trūkuma, tad ģitārista vai basista neesamības gadījumā var pamēģināt griezties pie manis, varu kādu aizstāt tūrē vai sesijā uz laiku vai pastāvīgi. Piemēram, ja padomā visa veida bleķis, grūvīgs death, kaut kas tehnisks, eksperimentāls vai tamlīdzīgi. Ķērkt arī gadījies, bet tikai piedziedājumos. Tātad — ja kādam vajag, tad esmu runājis.

Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Uzprasīšu Kažam.
+6
Arnold, ar Valteru un Kažu nespēlēšu!
+2
baigais spečuks ?
0
Bet ar Rokeri Kažu bez Valtera?
-8
+1
Nu jā , spēlēt basu bleķi ir nomācoši , tā nu tas ir, prasās pēc blakus projektiem. :D
+2
Bleķi vispār spēlēt ir nomācoši. Tāpēc jau man patīk! ;)
0
Es gan šoreiz vairāk par to tehnisko pusi, izaugsmi un bla bla bla. Btw , ja reiz par giču ieminējies, tev 7 stīgu ?
0
Bez 7 stīgu mūsdienās tu neesi nekas. Vēl labāk, ja vairāk.
0
Kāpēc uzreiz tādu sarkasmu. :) Atšķirīgos stilos septītā stīga dod kārtīgu kačku klāt. Var, protams, iztikt ar sešiniece, bet nu par skādi tā septītā jau nu toč nenāk, tikai papildus zemo skaņu.
-9
Fuck You All And Go To Hell :)
-9
-11
Raise To Born To Fight :)
0
Man bija 7 stīgu ģitāra, bet es pārdevu un pašlaik taisos pirkt ar astoņām. Jāpamēģina!

Kas attiecas uz grupu biedru nedabūjamību — mēs pirms gada meklējām ģitāristu, bet neveiksmīgi, tāpēc zinu, cik grūti tādus dabūt un tāpēc piedāvājos. Ja nu kādam vajag.

Pie kam mūzika jau var būt arī vienveidīga, ja tas ir ar jēgu un apdomu. Postmetāla struktūras, piemēram.
0
+2
bļ zb no mana profila visādus sūdus likt :@ žēl, ka pati sev mīnusu nevaru ielikt :D
oficiāli paziņoju, ka norobežojos no kaut kādiem video, kas filmēti pritonos apšaubāmā sabiedrībā :(
0
^ Malēj, pats tirgo to Ibanez, vai?
+2
^Malējs it kā pa latiški tomēr māk.
+1
^^^ ģimenē vajag 2 datorus !
+8
"Atšķirīgos stilos septītā stīga dod kārtīgu kačku klāt."

"Kačka" ir ritma "fenomens" un ja cilvēks to nevar izspiest ar 6 stīgām, tad viņam nepalīdzēs arī 9. Just sayin'.
-5
^^ ir jau, bet viens ir 'iecienītais' dators
+1
Es tiešām nesaprotu, ko var tā piepisties pie tās septītās stīgas ?! Varbūt vēl sāksim diedelēt, ka piecstīgu bass arī ir sūds, jo kam vajag tos nieka piecus pustoņus zemos, kurus tik tā nodropot var vēl uz vairākiem pustoņiem... Cik esmu novērojis, rifu dublēšanās ir jau neizbēgama smagucī un skaņu atšķirības veido to savu, to tavējo skanējumu. Protams, tu vari sesto stīgu par gumijas lācīti padarīt, lai ļurkājas un ir tas zemais drops, bet es uzskatu, ka labāk, lai ir tā septītā stīga, kura rūc klāt savu zemo skaņu, kas galu galā arī kopējo skaņu padara tādu, kādu tu vēlies sasniegt. Just sayin`.
-1
Tu jau piepisies - jau otro reizi. Mēs tik katrs pa reizītei :)
-1
^^ Tad tā nav "kačka" (kas, kā jau teica, ir ritma fenomens), bet gan "pisaks"! :D
+2
Neesmu ģitārists, bet pa manam panākt to skanējumu zemāku (ja nu tas tiešām ir tik ļoti nepieciešams) var ne tikai palielinot stīgu skaitu līdz bezgalībai, bet arī mainot to izmēru, jo tad arī atkritīs tās problēmas ar pieminētajiem gumijas lāčiem stīgu vietā.
Un vispār, kā reiz šodien sanāca vairāk paklausīties tādas modernākas lietas, konkrēti - Animals as Leaders un Textures, kuru arsenālā pavisam noteikti ir ģitāras ar kā minimums 8 stīgām. Un nevarētu teikt, ka tā skaņa pati par sevi mani būtu nonesusi no kājām - mūzikā jau tomēr liela nozīme ir arī saturam.
Turklāt, zemās frekvences rokmūzikā, manuprāt, būtu jāaizpilda basam.
0
Jā , saturs, protams, ir svarīgs. Tas jau atkal redz ir gaumes jautājums, citam tie pigori un vijeboni iet pie sirds , cits tos uzskata par liekiem. Par giču stīgu biezumiem nemācēšu teikt, nav tāda pieredze, bet pieņemu, ka efekts līdzīgs kā uz basa, taču nots jau paliks tā pati, tāpēc tak lien uz dropiem, lai tiktu pie ņammīgajām, zemajām notīm salīdzinot ar standarta tūnējumu. Vispār tad rodas jautājums, ja uz sestās stīgas kolkas uzmauc septītnieces izmēra stīgu, grifs nesāks drīz vien lamāties un nesalieksies ?! Jau atkal pieredze par gičām nav, bet ir lasīts, ja basiem uzmauc pārākās heavy scale stīgas, kur tām pēc defaulta nav vietas, līks tas grifs paliek.
+1
Skaņas īpatnība ir viens, otra lieta ir instrumenta derīgums konkrētam spēlētājam. Katram tā kreisā roka ir bišku savādāka, pirkstu garums un plaukstas platums, pirkstu resnums jāņem vērā utt. Tāpēc vienam ir piemēroti šaurie grifi, citam labāk spēlējas uz resnākām stīgām, vēl kādam der biezāks kakls utt. Man vnk roka piemērota platiem grifiem ar daudz stīgām un platām ladām. (Sagadīšanās pēc arī patīk tieši uz tādiem štrumiem spēlēt.) Savukārt, ja cilvēks spēlē uz anatomiski ne pārāk piemērota instrumenta, tad arī progess būs lēnāks, un kaifs mazāks — saku no paša pieredzes.

Par resno stīgu uzmocīšanu tievo vietā — mūsu bijušais, pirms gada bezvēsts pazudušais Elmāriņš bija salicis uz 6 stīgu Jacksona virsū otro līdz septīto stīgu, noskaņojies pēc Munky parauga. Konkrētajam instrumentam tas skādējs nebija.
+1
Tomēr uz standarta gičas likt resnas stīgas un skaņot ellīgi zemu var līdz kaut kādai zināmai robežai. Ar laiku sāks rasties dažādas nevēlamas nobīdes. Tam, vispār, ir domāti 6stīgu baritoni ar nedaudz garāku scale length, speciāli zemākiem skaņojumiem. :)

Tāpēc arī redzam uz 10 un vairāk stīgu gičām šķībās ladas - jo tai resnākajai stīgai no augstākās ir pārāk liela atšķirība spriegumos un attiecīgi arī skala savādāka.

Ja runājam par scale length, tad galēja perversija, ja nu kāds ir redzējis, ir true-temperament grifi. Šādi te - www.youtube.com/watch?v=TwHv08587To...
0
Tas grifs patiešām izskatās interesants. :D
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas