Novembrī Rīgā koncertēs 'Mamiffer' un 'Menace Ruine'
+3
"Artelī" gandrīz teātrī šī gada 2. novembrī kopīgu koncertu sniegs divi no Ziemeļamerikas šī brīža interesantākajiem neatkarīgās un tumsnējās mūzikas kolektīviem – "Mamiffer" (attēlā) no Sietlas ASV un "Menace Ruine" no Monreālas Kanādā, portālu "Delfi" informē koncerta organizatori no SKYR.

Grupas "Mamiffer" centrā ir kādreizējā grupas "ISIS" līdera un nupat darbību pārtraukušās izdevniecības "Hydra Head Records" garīgā līdera Ārona Tērnera projekts. Tā centrā ir viņa dzīvesbiedres Feitas Koločijas kompozīcijas klavierēm, kuras tad Tērners un dažādi citi viesmūziķi papildina ar lauka ierakstiem, audiokasešu šņākoņu, basģitāru, stikla burku skaņām, ģitārām, delikātiem balss akcentiem, bungām un citām perkursijām.

Kopš 2008. gada "Mamiffer" izdevusi gan vairākus īsspēlējošos ierakstus jeb t. s. "EP", gan divus studijas albumus – "Hirror Enniffer" un "Mare Decendrii". Interesanti, ka, ierakstot pēdējo no tiem, talkā nākusi virkne mūziķu, kuri pēdējo gadu laikā Rīgā redzēti vaigā, pildot citus pienākumus. Rendals Danns (Randall Dunn) un Dons Makgrīvijs (Don McGreevy) zināmi arī kā kolektīva "Master Musicians Of Bukkake" dalībnieki, Braiens Kuks (Brian Cook) pavisam nesen Latvijā viesojās grupas "Russian Circles" sastāvā, bet Ārons Hariss (Aaron Harris) klausītāju atmiņās paliks kā vairs neeksistējošās grupas "ISIS" bundzinieks.

Savukārt otra apvienība, kas 2. novembra vakarā uzstāsies "Artelī" ir "Menace Ruine" no Moreālas, ko veido iepriekš dažādos citos projektos sadarbojušies S. Delamots (S. de la Moth) un Ženevīva (Genevieve).

"Ar četriem albumiem un īsspēlējošo ierakstu duets ir radījuši neatkārtojamu un vien sev raksturīgu skanējumu, kurā trokšņainas un grandiozas "melnmetāla" ģitāru partijas klāj pamatu Ženevīvas viduslaikiem raksturīgiem dziedājumiem. Vietām to visu pavada nesteidzīgi un kareivīga bungu rīboņa, vietām – elektroniski noskaņu motīvi," raksta koncerta organizatori.

Šī gada 2. oktobrī, klajā nāks "Menace Ruine" jaunākais studijas albums "Alight in Ashes", kura vinila plates versiju izdos turnejas partneru – Ārona Tērnera un Feitas Koločijas – vadītā izdevniecība "SIGE". Tiek solīts graciozs melodisms ar iepriekšējam ierakstam "The Die is Cast" raksturīgām minimālistiskām, betiedarbīgām aranžijām un spēcīgu ritmiku. Pirmo no ieraksta publicēto skaņdarbu "Salamandra" kāds plaši pazīstams medijs nodēvējis par kulta grupas "Current 93" līdera Deivida Tibeta (David Tibett) izdevniecībā "Durtro" "noklīdušu un iepriekš neizdotu singlu".

Biļetes uz 2. novembra koncertu gandrīz teātrī "Artelis" (Blaumaņa ielā 32) Rīgā nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē www.bezrindas.lv. Šobrīd pieejams ierobežots skaits biļešu par īpašu cenu – 6 latiem. Koncertam tuvojoties tās kļūs dārgākas. Uz koncertu pieejams ierobežots skaits biļešu.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Prieks, kur tu rodies! :)
0
Heh... Baigā postrokeru piekrišana uz mūsu krastiem :)
+2
Te jau viņiem vesela kopiena — papildus matainajiem, pankiem, reperiem un šturmistiem, atsevišķa suga ir bārdainie.
+6
Un tad ir pats briesmīgākais - šo visu subkultūru Transformers: Platās lateksa biksēs, ar thrashmetāla uzšuvēm nosētā džinsu vestē tērpies bārdainis ar koši sarkanu grebeni.
+2
Jamais koncerts jau rītvakar!

www.alternative.lv/pasakumi/mamiffer-a...
+2
Ui, es par šito baigi priecājos. Nokavēts vai nē, Menace Ruine man bija šīsvasaras orgasmiskākais atklājums

www.youtube.com/watch?v=_lY1dwQqzNc...
+1
nu diez vai nokavēts, ja esi Rīgā, tad dabū beibes, Džonu, ssusi, Raiti Sameti un ej vien šovakar dūmsterot! :*
0
Tikko garāmiedams iegāju Artelī — biļete šovakar Ls 10. Tā kā normāli, manuprāt. Piecas vai sešas milzīgas kastes ar merchu, pa šķirbām redzēju — CD būs, bet ir arī paka ar platēm divdesmit piecu 2LP biezumā. Krekli un pārējā huiņa arī, protams. Visiem Hydra Head un SIGE mīļiem — šo merchu, parastajā kārtā pasūtot no ASV, Blue Collar Distro parasti plēš pretdabisku ceņņiku par sūtīšanas izdevumiem.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
skru (9 gadi)
Viskas