Jaunzeme-Grende
0
Ņemot vērā pēdējos notikumus ap šo kundzi gribētu uzzināt jūsu domas par mūsu pagaidām esošu kultūras ministri.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+11
Opera gadā aprij 5,8 miljonus latu. Pati spēj nopelnīt tikai pusotru klāt. Tikmēr teātri, saņemot 800 štuku dotāciju (Nacionālais), spēj ieņemt par biļetēm četrus — piecus ļemus. Bet JRT, pats mākslinieciskākais no visiem, vispār šancē ar peļņu, nesaņemot nekādas dotācijas!

Uz to opera ir vidusmēra provinciāla Eiropas mazā operiņa, bet dotācijas prasīt māk katru gadu vēl lielākas.

Kāpēc nav patriotiskas latviešu filmas par vēsturi? Kāpēc mūsdienās tādi rakstnieki kā Zelčs un Lejiņš strādā bez valsts atbalsta, rakstot opusus par valsts vēsturi? Tāpēc, ka opera aprij vairāk naudu nekā viss nacionālais kino un visa latviešu rakstniecība, kopā ņemta. Par operas dotāciju varētu gadā piecus «Vella Kalpus» uzņemt!
0
Opā! Tas liek atcerēties manas sievietes vārdus par to, ka Jaunzeme-Grende nav baigi kulturāls cilvēks, toties viņa rubī fišku biznesā un māk piesaistīt naudu.
+1
Un jā, cik atceros, iešanu uz JRT ir jāplāno vismaz 2 mēneši uz priekšu, jo biļetes uz visām izrādēm tiek momentāli izpirktas.
0
Demakova jau ar piesaistīja...
+1
par ko vispār ir runa ? kas notiek ?
+9
Da nekas, strēb tālāk.
+11
Žagars gribēja operā uzvest "Wagars" , bet neļauj viņam.
0
ko saka A. Brīze

www.youtube.com/
watch?v=4Xq5NnPHdng
+6
Tieši otrādāk - naciķi ar Cilinski priekšgalā fano par Wagaru, gan jau Žaneta arī pa kluso austiņās klausās valdības sēžu laikā. Operu vadīs Žwagars!
+9
Operas jaunais direktors Žwagars ieviesīs repertuārā: vēsturisko operu «Zobena Dziesma», kamēr baletu «Oņegina Nāve» papildinās ar numuru «Milžu Kapsēta», būs kosmiskā opera «SOLARIS», arī tautiskā opera pēc «Elkupes» motīviem. (Libretus visiem sacerēs Šekspīrs. Tas pats izpildīs pāris komiskās lomas, savā gļemroka paskatā skraidot pa skatuvi.)

Gētes «Faustam» piekabinās klāt Destruktu ar «Teufelswerk», bet Šturmistu izpildīto «Nībelungu Gredzenu» uz afišu stabiem reklamēs ar «Totenkopf» topošā EP vāka bildi. Štrausa operetē «Psihspārnis» dziedās Vic Anselmo, dejos «Nighttales» Elīna.

Bērniem būs izrāde — «Ansīša un Grietiņas» adaptācija «Pēddzinis un Malduguns», kā arī skanēs «Stagnant Project» izpildītā zombiju rokopera «Līvi mūžam dzīvi!»

Nu, un protams, operas bufetē šampja un kūciņu vietā sāks dot Kōzeli.
+1
A kādu labāku alu nevar?
0
"Kāpēc nav patriotiskas latviešu filmas par vēsturi? Kāpēc mūsdienās tādi rakstnieki kā Zelčs un Lejiņš strādā bez valsts atbalsta, rakstot opusus par valsts vēsturi?"

Dethecrator, vai pats Zelča paralellos "šedevrus" maz esi lasījis? Un viņam vēl dot valsts atblstu? Pie tam par vēsturi viņš it kā nemaz neraksta.
+3
Ja Jaunzemei-Grendei pupi ir, ta man sirds i mierīga.
+9
Esmu lasījis. Man personīgi arī nepatīk daudzas literarizētās versijas par Latvijas vēsturi (Lejiņa pāris darbu tajā skaitā), bet man vienalga domāt, ka labāk piešķirt atbalstu tiem, kuri ņemas par LATVIJAS tēmām (neatkarīgi no tā, vai personīgi mēs piekrītam vienmēr tam, kas tur top!), nekā iestudēt mežonīgi dārgas operas, kuru sižeti ir standartveida, kas neskan latviski un kam ar LV kultūru nav praktiski nekāda sasaiste. Tad jau labāk dāvāt atbalstu tām divām filmētāju brigādēm, kuras tagad taisīs paralēli filmas par Nameju :)

Kaut gan es jau tagad zinu, ka Ēķim/Graubam taps vēstures faktiem ne pārāk atbilstoša filma, jo viņi gribēs reālo vēsturi vairāk «kinematografizēt», nekā viņa bija… Savukārt Martinsona filma neatbildīs faktiem tāpēc, ka Martinsona brigāde būs par stulbu, lai izraktos cauri kādiem vismaz 150 avotiem par Viduslaiku vēsturi.

Bet labāk vienalga dot tiem, jo labāk tiražēt versijas par mūsu pašu Latviju (pat ja mēs viņām nepiekrītam!), nekā tiražēt jau 666. «oriģinālo» versiju «Lučijai de Lammermūrai», kam ar mūsu nacionālo kultūru sakars nav nekāds. Tādas lietas lai apmaksā sponsori! A pie mums ir otrādi: nacionālā kultūra staigā ar pastieptu cepuri, kamēr dod naudu ārzemnieciskajam.
0
Gandrīz visam varētu piekrist, vien...
Paskaties uz tiem pašiem Zelča darbiem - idejiski varbūt nav slikti, bet rakstnieks viņš ir vājš. Ja tagad sāks dot naudu katram, kas raksta par Latviju - kur tas novedīs?
+1
+3
es visvairāk skumstu par to netaisnību, ka Jaunzeme -Grende dabū pamatīgi ierīt, kamēr par to pašu faktu konstatāciju Krūmiņa vai agrāk Sudraba būtu ieceltas svēto kārtā un es vai kāds kolēģis jau uz galda redzētu kārtējā VK iesnieguma kastes :( bet klusums. vai tiešām kādam tas ir tik izdevīgi? vai tiešām Dombrovskis ir tāds mērkaķis? tā sanāk.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
Lācis
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas