BEHEMOTH / SATYRICON / ROTTING CHRIST @ PALLADIUM 23.04.2025
+4
Rīgā uzstāsies trīs pasaules metālmūzikas grandi – BEHEMOTH, SATYRICON un ROTTING CHRIST!

Rīgā, koncertzālē “Palladium”, 23. aprīlī “The Unholy Trinity Tour 2025” ietvaros uzstāsies trīs blekmetāla leģendas un vienas no šā brīža pieprasītākajām šī žanra grupām Eiropā un pasaulē – poļu “Behemoth”, grieķu “Rotting Christ” un norvēģu “Satyricon”.

Viena no skandalozākajām un iespaidīgākajām mūsdienu ekstrēmā metāla grupām “Behemoth” dibināta 1991. gadā Polijas pilsētā Gdaņskā. Kopumā tā izdevusi 12 studijas albumus, saņemot vairākas nominācijas un apbalvojumus, tostarp prestižā izdevuma “Metal Hammer” balvu (2014. gadā). Ar savu ekstremālo mūziku un dziesmās skartajām okultajām tēmām grupa sev piesaistījusi tūkstošiem fanu visā pasaulē, tiesa, jau no savas pastāvēšanas pirmsākumiem ar tās līderi Adam Darski priekšgalā pamanoties izraisīt arī virkni skandālu. 2019. gadā “Behemoth” jau uzstājās koncertzālē “Palladium”, ar savu pārdomāto priekšnesumu un aizraujošo šovu vēl vairāk kuplinot grupas pielūdzēju pulku Baltijas reģionā.

Leģendārie grieķu blekmetālisti “Rotting Christ” Latvijā koncertējuši jau septiņas reizes, turklāt viņu līderis Sakis Tolis bija viens no galvenajiem māksliniekiem festivālā “Zobens un Lemess ‘2023”. “Rotting Christ” dibināti 1987. gadā Atēnās, un savas ilgstošās karjeras laikā izdevuši 14 studijas albumus, turklāt pēdējais no tiem ar nosaukumu “Pro Xristou” nācis klajā salīdzinoši nesen - 2024. gada maija beigās. Grieķu mūziķi vienmēr ļoti atzinīgi izteikušies par Latvijas publiku, un, balstoties uz šīm pozitīvajām rekomendācijām, ar koncertiem pie mums pabijušas arī citas Grieķijas smagās mūzikas grupas.

Savukārt “Satyricon” uzskatāmi par vieniem no visā pasaulē izslavētā norvēģu blekmetāla aizsācējiem. Grupa izveidota 1991. gadā Oslo. Pie tās stūres joprojām ir vokālists, ģitārists, taustiņnieks un basists Satyr jeb Sigurd Wongraven, bet otrs “Satyricon” oficiālais dalībnieks ir bundzinieks Frost jeb Kjetil-Vidal Haraldstad (viņš grupā ir no 1993. gadā) - koncertos abiem papildu tiek pieaicināti arī citi mūziķi. Pēdējos pāris gadu desmitos “Satyricon” ir ne tikai stabilas dzimtās Norvēģijas un citu ziemeļvalstu albumu topa vērtības, bet guvuši atzinību arī Amerikas “rock & metal” topa ailēs. Latvijā “Satyricon” līdz šim nav koncertējuši, taču ar lieliem panākumiem uzstājušies festivālā “Devilstone” Lietuvā (2017. gadā).

ticketshop.lv/lv/events/6370...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+3
Diez, relīzes autors palaidis garām, vai speciāli nepiemin, ka Satyricon ir arī Igaunijā uzstājušies, 2006. gada HRL? Nemaz nerunājot par to, ka Behemoth arī pirms 2019. gada vismaz 3 reizes Rīgā ir spēlējuši.
+4
2001. gads ... Vecrīga ... From the Pagan Vastlands ...
0
Cik man zināms Behemoth šobrīd Latvijā ir bijuši četras reizes. Kabatā (2003), Salamandrā (2005) un Palladium (2019). Arī esot bijuši klubā Vecrīga kādā 2001. gadā. Tas pasākums ir pieminēts pāris reizes vecos forumos.
+6
es labāk gribu iet uz to konci 2001. gadā klubā Vecrīga. davai, noorganizējiet kāds to konci, lūdzu!
+4
Es biju uz to pašu pirmo konci 2001.gadā bet neatminu gan kur tas īsti notika,bija kaut kāda neierasta vieta,kurā pēc tam konči vairs netika rīkoti. Atpakaļ naktī mājup braucu ar leišu sabiedrisko autobusu un tavu brīnumu Behemoti arī brauca ar to...sanāca visiem paspiest rokas...parastie pasažieri bija šokā jo Nergals bija savos kaujas zābakos un pārējie ar tajos laikos neierastā apģērbā:D
+1
Pag, šie uz nākamo konci Lietuvā ar parasto sabiedrisko brauca?
+2
Reku review no 2003. /article/12-behemoth-review-by-intars un pāris bildes thumbnail izmēros:
/gallery/25/
/gallery/23/
/gallery/22/
+1
Un te savukārt diskusija un atsauksmes par 2005. @Salamandra /article/181-behemoth-salamandr%C4%81
un attēli:
/gallery/128/
/gallery/129/
+3
^^^ Jā,ar parasto sabiedrisko gan. Laikam vēl neskaitījās tik lieli stāri.
+1
Nu, tas skaidrs, ka lieli stāri neskaitījās, bet ar sabiedrisko instrumentus un tūres pekeles vadāt nav diez ko ērti. Varbūt busam kas gadījās.
+1
tak gan jau kādi vietējie kadri kosplēja šos DD
+3
Tas bija 2000šo sākums, ne visiem bija deguni griestos un tas bija vēl normāli, ceļot ar sabiedriskajiem.
Ja pareizi atceros, bija tāds Rīga-Viļņa buss, 00.30 vai 00.40, tāka tas ir oki, ka pēc konča šie uzreiz uz busu devās :)))
+2
Vienīgais, kas no šīs nešķīsteņu trīsvienības saista , ir SATYRICON. Kā noprotu, tad Frank Bello no Anthrax viņiem pašlaik basu spēlē...
+3
Gan Satyricon, gan Behemoth noskatījos šogad BA, un abi bija vienas no labākajām bandām festā. Jāpiebilst, ka uz Behemoth gāju skepses pilns, ar domu tik uzmest aci un doties tālāk, jo stāru statuss komplektā ar pavājajiem 2 pēdējiem albumiem it kā neko labu nesolīja. Tomēr bija ļoti jaudīgi, paliku bez beigām.
+1
Jā, Behemoth iespēra Bruķikā
+1
ko nozīmē 'palikt bez beigām'? :O
+1
ups, bija domāts "līdz beigām" :D
+2
^^ nu filmu norāva...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Valdis (21 gads)
Duumiņš (2 gadi)
Viskas