17.01.14 MP / GORESOERD / DARRVA albumu prezentācija
+3
Piektdien, 17. janvārī, klubā „Melnā Piektdiena
„Goresoerd” un „Darrva” albumu prezentācijas koncerts

GORESOERD
Grotesque Metal / Deathschool, Igaunija
Igauņu metāl mūzikas hibrīds, kas Rīgā piestās ar savu jaunāko, pēc skaita trešo albumu „Asülum” , kas masās nācis aizgājušā gada novembrī uz somu „Inverse Records” leibla. Muzikāli, varens jaukums no dažādiem žanriem, ieskaitot death metal, grindcore, moderno metālu un citas bungādas stimulējošas skaņas, tas viss pie tam, dzimtajā igauņu mēlē.
www.goresoerd.com
www.facebook.com/goresoerd
www.youtube.com/watch?v=nBWG07Lx9sY...

DARRVA
..Un tad... Darva sāka sūkties ārā.. Drūma un smaga mūzika par zemi, kurai mēs piederam, par tās dabu... Varbūt pagāniska, varbūt mizantropiska.. Dabas lielās un mazās uzvaras pār cilvēku.. Mūzika tiek radīta, iedvesmojoties no negantām dabas parādībām, kas skar floru, faunu.. Visas dziesmas principiāli ir veidotas šīs zemes valodā, bet dziesmas- ne Latvijai, bet latviešu zemei!
Grupa tika izveidota 2013. gada pavasarī Jelgavā, aizgājušā gada nogalē, grupa izdevusi debijas disku „Saule Neuzausīs” .

www.draugiem.lv/darrva/biography/...
www.facebook.com/darrva
www.youtube.com/watch?v=tfrA3ASbSGM...

+ iespējami muzikāli papildinājumi.

‎Koncerta sākums: 20:00, durvis vaļā no 19:00
Skāde: 5eur
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Kārtējā jaunrade žanru apzīmējumos...
+4
Nedrikst tak no lietuvieshu pasakuma atpalikt :D:D:D
+9
deathschool… vot tas i pesec….
nākamos gaidu blackkindergaden / oldmetal / grindmarket / trueshoe / gothnroll bla bla bla
+1
Recenzijas rakstot, biju lietojis jēdzienu «post-everything», bet turpmāk žanrus (VISUS!!!) raksturošu vienkārši — «stuff'n'shit», un miers un bērziņš!
0
nebūs par daudz goda bērziņkungam izrādīts?
+2
^ nu nez — man jau patīk, ka laukos pie pašas mājas pārītis aug! Var pavasarī sulas ieurbt. Kā reiz tagad varēs uzlikt gabalu «Sulu laiks» fonā!
+1
+ Deodium
+ Scent Of Blood
+1
Pār Latvijas metālmūzikas debesīm klājas «Darrva»
www.tvnet.lv/muzika/latvija/4936...
0
koncerts ar diska degustāciju rīt,
bet, Darrva Bitīt Matos te:
www.mixcloud.com/radionaba/bitīts-m...
+3
Sākumu nokavēju, bija štelle jākārto.

Deodium ir sava otrā ieraksta meklējumos — viņiem derētu palasīties, ko te blakus tēmā Sametis par to diskutē :) Pārslēgušies uz dziesmu rakstīšanas ekonomisko režīmu, jo viens gabals sastāvēja no viena vienīga rifa, kas tika kruķīts uz riņķi visas dziesmas garumā (tādā Von stilā, lai arī thrash, nevis bleķis). Bet nebija slikti — atceros vienu grupeli no Pļaviņām, kas speciāli pamanījās dziesmu «Tomorrow» uzrakstīt uz viena vienīga D mažora akorda, lai pierādītu sev un citiem, ka to var izdarīt (viņiem bija reāli labs vokālists/ritma ģitārists un sitējs, kas izvilka dziesmu ar melodijām un ritmiem). Tad nu Deodium arī močī pa vienkāršo, bet smuko. Vēl vienā jaunajā gabalā ritms atsita 'tallikas «One» to rifu, kurā teksts «I cannot live, I cannot die, …» — bet tas droši vien tāpēc, ka kādreiz par daudz kruķīts «… and Justice for All» uz riņķi :)

Goresoerd bija sūdīga skaņa (tā vismaz tika nospriests aizdurvē pie kases, kur lielie metālmāni veselību bendēja). Lieta tāda, ka viņiem visa skaņa iet caur digitāliem rīkiem un digitālo pulti, kā rezultātā skaņa kļūst par gumijas sievieti — it kā proporcijas pareizās, bet tomēr nav tas. Saturiski un vizuāli — jautrs psihopātisks industriālais metāls ar uzsvaru uz metālu, ne industriju. Tematiski dziesmas par lopkopības jaukumiem utt. Gaidīsim vēl, tikai (vēlams) ar analogo skaņu!

Darrvu dzirdēju pirmo reizi, tāpat kā lielākā auditorijas daļa. Un jāsaka: ja lielākā daļa bija domājusi mazdrusciņ paklausīties un skriet uz pēdējo trambuli, tad visi palika stāvam un aplaudējam! Darrva ir talantīga un tehniska kā Decapitated, lai arī viņu spēlētais ne vienmēr ir technical death — ir savs grūvīgais elements, ir savas klusās vietas ar teju vai džezīgiem elementiem. Beigās pat skuķis ar elektrisko kokli piespēlēja, un vienīgais mīnuss — uz «bis» šie nospēlēja savu visstandartveidīgāko un konvencionālāko gabalu. Kopš Dry Decay uzrašanās no nekurienes un pazušanas velns zina kur nav mums parādījusies vēl kāda grupa, kuras mūzika būtu tik daudzveidīga viena sastāva ietvaros!
+3
Tu toč Darrvu klausījies ? "Daudzveidīgs'' un ''technical Death'' noteikti nav par viņiem
0
Koncertā bija gan! Albumā droši vien ka nē, bet neesu vēl disku noklausījies (iegādāts, protams, tika).
+3
^man liekas, ka tu točna klausījies kādu citu grupu, nevis Darrvu :D vai arī biji ko labu lietojispirms tam, ja Tev džezs dzirdējās :D
+1
Skuķis ar kokli, starp citu, ir no grupas "Vētras Saites"

Cd tirāža ierobežota, 150 gab tikai.
darrva.bandcamp.com/
nra.lv/izklaide/109719-muz...
0
Lēno, grūvīgo gabalu ar sinkopētajām skaņām uz šķīvjiem savādāk kā par «teju džezīgiem elementiem» (sic, ja kas!) man vnk grūti aprakstīt ar citiem vārdiem. Par piemēru, pašam tas gabals visvairāk atgādināja Rage Against the Machine sesiju outtakes (kā lai šo vārdu pasaka latviski?), bet tāds salīdzinājums diez vai daudziem ko dos, jo konkrētais RATM dziesmu variants ir tikai vienā salīdzinoši nesenā jubilejas daudzdisku izdevuma kastē pieejams, pie kam pats nepateikšu, tieši kura RATM albuma jubilejas pārizdevumā. Attiecīgi arī lietoju tādu apzīmējumu, kas citiem varbūt kaut ko izteiks… Bet izskatās, ka nevajadzēja vis! :D
+1
Nevajadzēja gan, jo var uzrasties kāds kas i gudrāks par tevi un pielipināt vēl kādu strēķīti blūza, pop, hardcore, country elementus :D
0
RATM vispār ir lamuvārds, kam nepiedienētos pieklājīgā mūzikas forumā pieminētam tapt. Un tagad tikko es pats to sūdu esmu pieminējis...

Tja, uz koncertu es nebiju gan, bet daudzvaidība Darrvai ir, tas ir pavisam droši. Par to tehniskumu kā Decapitated... Dethecrator, es tiešām brīžiem nesaprotu, kā tu vari kaut ko tik ļoti citādu dzirdēt.
0
Nu ko tie RATM tev nodarījuši? :D

Darrvas koncertā man dažas vietas izlikās uz Atgalvoto pusi. Studijas albumā atkal nē, bet apraksts vispābā bi par koncertā dzirdamo! Par to, kā «Saule Neuzausīs», būs atsevišķi Karametālā.
0
Es jau nepavisam nebūtu pretim, ka kāds mūspusē kaut kā šitā laistu...
youtu.be/PDXymNI_Q4g?t=13m40...
+1
hmmm… Tu domā to vokālistu kurš visu konci izskatās ārkārtīgi izbrīnijies?
-1
''Es jau nepavisam nebūtu pretim, ka kāds mūspusē kaut kā šitā laistu...''

A PAR KO ES TE CEPOS VISU LAIKU??? beidzot kādam aizgāja. :D
+3
Tu vnk cepies >:)
+4
^^ kāpēc tu domā, ka neviens nesaprot, par ko tu cepies? Vienkārši citi necepas - no cepšanās tāpat jēgas nav.
0
Nabaklabā šovakar tā pati kombinācija: Goresoerd feat. Darrva. Koncerts laikam noorganizējies pirms 2 dienām, laiks izziņot nav, tāpēc saka, ka bez ieejas maksas.

www.nabaklab.lv/kalendars/diena/not...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas