Piektdien zibakcija par atbalstu Ukrainas cilvēkiem
+12
www.facebook.com/events/426618417470...

Zibakcija visu ukraiņu atbalstam. Mērķis parādīt, ka viņus redz pasaule un seko līdzi notikumiem Kijevā. Zibakcija cilvēkiem, kas savādāk nespēj palīdzēt cilvēkiem, uz kuru prasību pēc ārkārtas vēlēšanām valsts sagaida ar auksta ūdens šaltīm stindinošās ziemas dienās.

Tā nav politiska akcija. Tas ir atbalsts tiem parastajiem cilvēkiem, kas aizstāv savas intereses un uz kuriem tiek šautas lodes Kijevas centrā; cilvēkiem, kuriem pēc jaunajiem Ukrainā pieņemtajiem likumiem, draud reāls cietumsods.

Miermīlīga zibakcija lai parādītu, ka mums rūp.

Ja kas zili/dzeltens apvelkams - ņemam līdzi!
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
-6
Rūp?Als? Pirdakcija, ibem. Jums - hippijiem - "rūp" tikai uzņemt šo pirdakciju savos aifōnioņos, iepostē facebook un biki papirst pie tējas par "netaisnību" un kā jūs "kēr" kopā ar tādiem pašiem hippijiem-pirstijiem. Pasaules glābēji - pārdodiet iphone, ziedojiet ukrainas "revolucionāriem" :D
+12
^
1) a kāpēc tev ir jānodirš pasākumi, kuros rīko cilvēki, kuriem ir kaut kāda iniciatīva? vienalga, kāda tā ir. vai labāk ir vienkārši sēdēt un neko nedarīt? ir cilvēki, kuriem nav laika vai resursu rīkot kādas kampaņas, kāpēc jānodirš cilvēki, kuriem ir laiks, resursi un enerģija?

2) kāpēc vienmēr jāizmanto kaut kādi kategorizējoši vārdi, piemēram, hipiji? kāds te kam sakars ar hipijiem? tas, ka cilvēki neatbalsta varas brutālu vardarību pret parastiem cilvēkiem, viņus nepadara par hipijiem.

3) kur ir teikts, ka akcijas mērķis ir "izglābt pasauli"? akcijas mērķis ir paust atbalstu. tas ir tāpat kā, ja manam draugam ir nedziedināma slimība, es viņu nevaru nekādā veidā izglābt, bet es varu viņam pateikt "turies!", vai kaut ko tādu. tas, ka tas neko nemaina šī cilvēka situācijā, nenozīmē, ka cilvēki tā nedara.
+5
pozitīva inciatīva ? kammōn. mēs neko nesaprotam, kas tur notiek. un var beigās izrādīties, ka atbalstam ļaunos.

janukovičs ir ievēlēts daudzmaz demokrātisku vēlēšanu ceļā, jo nav iespējams viltot to, ka 77% ukraiņu nobalso par prokrievisku spēku. un arī exit polli rādija, ka paši ukraiņi nobalsoja par viņu. ņemot vērā, ka tusiņš paralēli Kijevai iet Ļvovā un Rovnā, es daudz nekļūdīšos sakot, ka tie ir separātiskie ukrainas rietumi ar kijevas padibeņu atbalstu, kas tur tusu taisa. Nu protams, pa vidu maisās vēl kaudze, kurus neapmierina janukovičs.

piekrītu, ka tas ir slikti un slikti, ka iet bojā cilvēki, bet kategoriski neatbalstu jebkādas pozīcijas demonstrēšanu absolūti nesaprotot, kas tur notiek. un timošenko par prezidenti ? nesmīdieniet mani - tad jau mūsu trijiem AAA ir jāieņem visi vadošie posteņi šeit mazajā rukšu aizgaldā.

atceramies, ka jau vienreiz solidāri demonstrējam atbalstu jaukajam saakašvili. kas no tā sanāca ir lieki atgādināt, pat ES paziņoja, ka čmuriks pats sāka kariņu pret krieviju.
+3
Re kur ukraiņu zinātnieks mežā nomocīts,izskatās pēc metālista www.kasjauns.lv/lv/m/zinas/142804/no...
+2
Patiesībā pirms gada es kopā ar dažiem citiem LV purniem biju Ukrainas vēlēšanās kā starptautiskais novērotājs. Rekur var palasīt, kā Ukrainā notiek «daudzmaz godīgas vēlēšanas» :))) Vārdu sakot, kā NIN dziesmā: «Things are not pretty… on the inside.» nra.lv/pasaule/82418-ukrai...
0
Bet loģiski,būtu kādam dūša latvija šo marazmu uzsākt likvidēt,te būtu tas pats.
+1
Postēju forumos šo te. Ukraiņi laiko un šēro. Radus sazvanīt nevaru. Ko lai dar'? :)

www.youtube.com/watch?v=jwxjuh6AbTE...
+3
kā saka,bijušie un tagadējie slēptie komunisti bez asinīm nav padzenami.
+10
Ukrainas iekšpolitika īsumā ir šāda: ir daudzas sīkas partijas (tāpat kā pie mums), bet Augstākajā Radā pēdējās vēlēšanās iekļuva 5 partijas (tāpat kā pie mums).

Reģionu partija (izrunā kā Partija Rehionif) — lielākā un populārākā, līderis ir prezidents… tas ir, līdz šiem nemieriem. Atbalsta cilvēki vienmērīgi visā valstī. Tiek uzskatīta par «saimnieciska rakstura» partiju, kaut gan iemesls tam īsti nav. Politikā līdzinās mūsu SC kaut kur daļēji, arī ir prokrieviski, kā visi to jau būs nopratuši.

Batkivščina ir tāda kā mūsu Vienotība: iekšēji raiba un efektīva tikai tad, kad izdodas piezīsties pie valsts varas, bet citādi mazspējīga, kad vajag izdzīvot opozīcijā. Ideoloģija — laupītājkapitālisms, privatizācija, valsts izzagšana liberālisma vārdā. Batkivščina populāra galvenokārt pilsētās. Līdere Timošenko sēž, pie kam tauta zina, ka pamatoti.

Komunisti joprojām ir spēcīgi valsts austrumpusē, līderis Simoņenko ir mazizteiksmīgs kā vadonis, bet labs aizkulišu spēlmanis. Komunistu ietekme sarūk, jo balstās uz galvenokārt novecojošo padomjlaika elektorātu, kas grib atpakaļ «vecos labos laikus» (ar visu holodomoru un Sibīriju laikam). Līdzīgi kā mūsu PCTVL.

Ukrainas Demokrātiskā Alianse par Reformām (UDAR) — populistu partija, kas sola visus zagļus sasēdināt: mazos — cietumā, lielos — uz mieta. Bokseris Vitālijs Kļička (ukrainiski oriģinālā galotne ir -a, ja kas) īstenībā ir gudrs līderis, nevis stulbs bļāvējs, lai arī par tādu iztaisās brīžiem: tā ir gudra kaujas viltība. Populisma ziņā līdzinās mūsu Zatlera partijas iesākumam, bet UDAR ir gudrāki un cīņās norūdās.

Visbeidzot — Ukrainas rietumos populārā nacionālā apvienība «Svoboda» (tipa «Visu Ukrainai»). Parlamentā ievēlēti pirms gada pirmo reizi, uz augoša popularitātes viļņa. Pirmais darbs pēc iekļūšanas Radā — iesniegums par Komunistiskās partijas pilnīgu aizliegšanu un nekavējošu izformēšanu!
+5
BigUgga, man ir vecs HTC sasitu ekrānu.

Tā kā tu kļūdījies bik definīcijā - pasākumu rīko "hipiji-lūzeri, kuriem pat iphonu nav".
-3
Ko tur asinis liet,vai nu vecajā komunismā vai jaunajā eiropā,atšķirība nekāda.
-6
O, vismaz kāds netēlo kaut kādu "līdzjūtīgo" un saprotošo, bet pasaka kā ir - mēs nezinām, kas tur īsti notiek. Drīzāk izskatās, ka liela daļa jandāliņā piedalās jandāliņa dēļ. Ir taču kruti milicim ar molotova kokteili iemest ne ? Tad uzfilmēt video, bildes uztaisīt un virtuālais pimpis izaug huuge. Cik sanācis palasīt/paskatīties, daļa cilvēku, kas jandāliņā piedalās, nemaz nezina ko Janukovičs atteicās parakstīt. Rodas tāds iespaids, ka tie cilvēki uzskata, ka Janukovičs atteicās no iestāšanās ES.
+10
Da labi, tāpat visiem ir skaidrs, ka janukovičs ir pro-krievisks pimpis, kurš jāgāž nost!
www.focus.lv/pasaule/krievija-un...
-7
nu jā,bet eirosojuzs nav par matu labāks.
+6
Nemuldi niekus!
-2
minici, piš tur kādam tāda "uz pleca" uzsišanas pirdakcija. mhmm. Tas tiek darīt pašu uzplečsitēju dēļ: "Redz, man nav vienalga, esmu daudz daudz labāks par jums pārējiem. Es visamaz kaut ko daru". Ha. Hipiji, kas hipiji. Jebšu mūsdienās mēdz teikt - hipsteri.

Amīši krieviem ņem nost tuvos austrumus, Evro gramstās gar Ukrainu un Turciju, Ķīna saimnieko krievijas austrumos. Baidos, ka šis viss ar neko labu nebeigsies :( Pēcāk varēs pirst savos bezstrāvas aifonos un htco tumšajos ekrānos.
+1
Ā, tātad pro-krievisks skaitās sliktāk nekā ES pakaļu tīrītājs ? Ļaut savu superīgo vietējo ražotni sapist, lai ES savu pāŗtiku stūķētu Ukrainā un neļautu tiem pašiem sevi nodrošināt ? Ahuena smieklīgi es teikšu. :D
+6
''Amīši krieviem ņem nost tuvos austrumus, Evro gramstās gar Ukrainu un Turciju'' - kopš kura laika tas ir kāds Krievijas īpašums ? Lai šie visi ar savām interesēm iet ežus pist dziļā mežā.
+2
Itka biju neitrals - bet pedejais mSPW koments pateica visu, ko ari es domaju!
Tur jau ta lieta, ESam Ukraina ir vajadziga tikai ka jauna tirgus zona, lai vairak uzvaritos, tas ir ari viss...
To pashu jautajumu var pajauta par Latvija - kads ES labums ir/bija no Latvijas?
+1
un vel bonusa - nu i kads labums jums tagad ir no ta jobanas Eiro naudas? Visas ar galvu domajoshas Eiropas valstis palikushas vel pie savas valutas un identitates.
+5
^^^ tu i tizls vai kā? Tur ņemās par ietekmes zonām, nevis par ukru labklājību. Domā tā revolūcija tur nāk "no tautas" un cīniņš ir par tautu? Un kas to organizē? :D Es pilnīgi saprotu, ka vairums tur tā arī tic, bet pēc 10-20 gadiem tāpat attapsies pie sasistas siles, neatkarīgi uz kuru debespusi kuģis aizbrauks. Shēma tā pati, kas visās revolūcijās.
-6
Tas bija noziegums ka kaut kāds dombrovskis izlēma tautas likteni iestājoties eirosojuzā.
0
^ Vai tiešām ?!
+4
Eiropas savienība kļūtu daudz labāka ja tajā uzņemtu arī Armēniju, Gruziju un Ukrainu. Tad rietumpamales pidari varētu ieskrieties pret Poliju, Ukrainu utt. Turklāt tas atšķaidītu Rietumeiropas islamistu kaku ar svaigām kristiešu asinīm (pohuj, ka TM atejistu loši liks man mīnusus).

Savādāk sanāk, ka tagad mums ir tikai čigāni no Rumānijas, bet baltie Ukri sēž pie parašas.
+2
Šāds gājiens ar zirdziņu leišiem izmaksā max 7000 EUR, bet reāli noskaņo miljonus kā draugus un nes viņu vārdu pasaulē.
www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/494...
-5
^ zirgagalvas ir pataskuhas
+1
ko jūs pisās?! Vai tešām jums liekas ka parastā tauta ko var izlemt un ietekmēt? Viss ir politika un tejāteris priekš prastu ļaužu, mums liekas - oooo! politiski tas nozīmē ka ās savu mērķi ir sasnidzis. Kuru pis parastās tautas labklajība? Ja paskatamies uz lokālajiem - cenas aug, lokālais business tiek atbalstīts tikai ar nodokļu palielināšanu, pārtika, uz kuras liela daļa ir uzaugusi (un neko, dzīvo ilg un dikt) izrādās neesot veselīga - vajag izskaust visu kas ir bijis un nokaut ļaužu imunitāti, jo tad zāļu ražotāji smels savu ražu (tiesa gan, ne bez jauno paaudžu māmiņlīdzdalības, bet tas cits stāsts). Nu - rezultātā - kautkādu attālinātu ļaužu izdomātas normas lai paceltu kāda intereses un pasludinātu tās par ES normām. Ja kāds kautkur saož ko izdevīgu - jā, to vajag ieviest un par to i jācīnās. Revolūcija, dumpis? Kapēc ne?
Mūsu paltraki ne velti liec muguriņu ES priekšā jo neba jau kādam rūp kas šeitan notiek. Paša business, kurš aizslēpts aiz trejdeviņām atsēgām ir gana pietiekams iemesls lai šeitan stāstīstu par ES labumiem.
+9
Par ko jūs ņematies? Nav jau sen vairs svarīgi tur ES vai kas. Ja specvienības sāk piekaut mierīgus demonstrantus, tad ir jālido molotoviem un kādam no varnešiem pamatīgi jādabū pa galvu. Tāpēc arī biju uz akciju.

Nu un, protams, visi promoskaļi un muhamediāņi allaž būs mani naidenieki, vienalga cik procenti viņus kur ievēlējuši. Kad rūpīgāk iedziļinās, tad kļūst skaidrs, ka reizēm tomēr pasaule ir melnbaltāka un vienkāršāka, nekā gribētos domāt.
+1
Neba nu mums spriest, kā tur īstenībā tai Ukrainā viss notiek. Par to laikam jau jāvaicā pašiem ukraiņiem. Pēc visa tā , ko esmu dzirdējis no pašiem ukraiņiem, es ar kaut kā neticu, ka vairums ukraiņu būtu stāvā sajūsmā par ES.
+5
Ukraiņi nevēlas arī turpmāk atrasties Krievijas ietekmes zonā, iespējams daudzi izvēlas ES kā mazāko ļaunumu.
Janukovičs iepriekš tika solījis ka līgums ar ES tiks parakstīts. Bet izskatās ka pēdējā brīdī zvans no Maskavas mainīja viņa plānus :D
0
Vai arī līgums, kādu solijās ES piedāvāt Janukovičam vairs nebija tāds, kā sākotnēji runāts. :)

Man gan grūti noticēt, ka Ukrainā ir tik barbariski, ka jau poliči sāk ne par ko dod žaunās. Ja nu tā ir, tad nu psc psc, jāsauc Amerikas glābējļotenes, kā Gruzijas gadījumā, bet visādi citādi, es neticu, ka tie protestanti bija tādi "balti" un "pūkaini". Nu nevajag dirst. :D Tas, ka vēļāk vairs nefiltrē, Vaņa vai Koļa bija tas vaininieks, tā jau tāda ķēdes reakcija, viens iedod pa seju, cits nepatēmu saņem pretī.
+2
pats Terminators atnāks un sados visiem neliešiem pa purnu...
www.apollo.lv/zinas/video-svarcen...
+5
es nesaprotu, te lohi vai kā. pajautājiet sev, kara gadījumā jūs gribētu būt ES vai krievijas pusē???
+1
Pričom te karš? Ja nu vienīgi ekonomiskais. Un tad jau arī faktiski izvēle ir no lāča bēgt un vilkam krist.
0
^^ Šveices pusē.
+2
Es arī nesaprotu, kas notiek Ukrainā (un uztraucos par radiem), bet viens ir skaidrs: kad viena puse sāk slaktēt otru pusi, un otra puse ar to pašu neatbild, ar to brīdi jautājums arī ir izlemts! Tā kā berkutieši paši vainīgi, kad sāka močīt cilvēkus, kas uz to brīdi stāvēja (neaizmirsīsim!) miermīlīgās demonstrācijās.
-5
Rakstīt patīk, lasīt nē, bet, - vai nebūs tā, ka, ja Ukraina pievienojas EU, pievienojas kirilica, pievienojas Latvija divvalodībai, pievienojamies izmirstošai nācijai? Nu, tīri tā, dzerot sestdienas alu, jautājums radās ... ;o
+8
Kopējos vilcienos viss ir skaidrs.
Ukrainā, (kā jau visās bij. PSRS valstīs), mitinās dafiga krievu. Lielākā daļa tur dzīvojošo krievu uzskata, ka Ukraina jau no aizlaikiem ir krievijas teritorija (Kijevskaja rusj utt.). Vēl krievi uzskata, ka ukraiņi ir krievi, tikai ģerevņa, no nomales (ķipa čangaļi), jo nosaukums Ukraina viņuprāt atšifrējas kā "u kraja" - (krievijas) nomale.
Šai pašā sakarā ukraiņi, kas sevi neuzskata par krieviem, runā ukrainiski un negrib "stiprināt saites ar krieviju", automātiski ir fašisti, ienaidnieki, nodevēji, Бандеро-Власовская мразь utt.

ES Ukrainai piedāvāja noslēgt asociācijas un tirdzniecības līgumu (ne iestāšanos ES): www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/487...

Katrs solis eiropas virzienā ir solis prom no krievijas. Nevienam nav noslēpums, ka krievija cenšas atgūt ietekmi visā bij. psrs teritorijā. Puķins apsola Janukovičam, ka Krievija samazinās gāzes cenu Ukrainai un pirks tās obligācijas 15 miljardus ASV dolāru vērtībā, ja netiks parakstīts līgums ar ES.
Puķins nopērk Ukrainu: financenet.tvnet.lv/zinas/490654-krievi...

No sākuma bija mierīgas demonstrācijas, mērāmas simtos tūkstošu protestētāju. Tad "Berkuta kaujinieki dažus atpizģīja, un tad jau sākās pa īstam..

Ukrainas OMON "Berkut" pārsvarā nokomplektēts no krievvalodīgajiem, kam ir viedoklis par notiekošo. Kas māk lasīt krieviski, šeit var iepazīties ar viņa uzskatiem par lietu kārtību.
(citāti no viņa profila sociālajā vietnē "V kontakte"):
argumentua.com/novosti/video-s-gol...

-2
^ man personīgi nekas nav skaidrs, lai arī par stulbu sevi it kā neuzskatu. Skaidrāks, kļūs, ja pēc pāris dienām demonstranti tiks aprīkoti ar AK47 un bazukām. Tad gan kļūs skaidrāks
+3
Krievijā melnajā tirgū mierīgi var nopirkt AK47. Nebrīnos, ka demonstranti tos arī nopirks, ja tā turpināsies.
Un kas tad Tev kļūs skaidrāks?
+1
Dafiga krievu ? Spriežot pēc šiem datiem (labi, jā 2012. gads, bet tomēr) www.liaa.gov.lv/files/liaa/attachme... tikai 17% no visiem iedzīvotājiem ir krievi. Teju 78% ir ukraiņi, kuri noteikti sevi neuzskata par krieviem, tad sanāk, ka 3/4 Ukrainas iedzīvotāju ir fašisti ? :D

Vispār gribētos redzēt to asociācijas un tirdzniecības līgumu. Noslēgt ta grib, bet ne jau pārdodot sevi, kā to vēlas ES. :)

Vai Krievija cenšas atgūt ietekmi visā bij. PSRS teritorijā vai arī, cenšas to nostiprināt ? Kas gan Krievijai ir jāatgūst, ja viņi ar savu gāzi silda pakaļas visai ES ?! :D Tak pirms kāda laika, kad bija konflikts starp Krieviju un Ukrainu, kad gāzi pārtrauca "dot", visa ES bija uz dirsas un, ja atmiņa neviļ, tad izpalīdzīgie Norvēģi padalījās. To tu sauc par Krievijas ietkmes ATGŪŠANU ? :D Kam tad to gāzi vairāk vajag - ES, lai pakaļas sildītu vai Krievijai potenciālos gāzes iegādātājus ? :D

+1
^^^ par to vai berkutieši šāva vai nešāva vēl zinātnieki ilgi un dikti strīdēsies. Jo vismaz tas, ko es esmu redzējis pa saviem iemīļotākajiem kanāliem - OTV, Rīga24 un Re:TV nekādi neliecina par Berkut uzbrukumiem, drīzāk ar Molotova kokteiļiem uzbrūkošā opozīcija izskatās kaujiniciskāka.

Bet tas, ka tautā tik ļoti mīlēto alpīnistu-seismologu ātri noraka six feet under in the grave gan ir ārkārtīgi aizdomīgi. Lai gan pataloganatoms jau varēs pateikt īsto nāves iemeslu un pat ieskicēt vainīgos arī pēc dead body exumation.
0
^ Ka daļa demonstrantu var atļauties iztērēt 100 - 200 USD savas valsts nosargāšanai?
+1
^^^^ kļūs skaidrāks tas, ka kaut kādā Kaimanu salas fondā Super Duper high Yield Investments ir būtiski samazinājušies pieejamie brīvās naudas apjomi
+1
ES teritorijā ražo vairāk nekā patērē un Ukraina būtu perfekts mērķis, kur eksportēt visu to pārtiku, lai barotu tos 45 miljonus. Un visiem zināms, cik Ukraina gadsimtiem ilgi ir bijusi "zaļā zeme", kur augsne ir ļoti pateicīga zemkopībai, kas norāda, ka viņi spēj saražot sev un vēl pāri paliks eksportam. :)
+3
Nils jums var palīdzēt!
+1
^^ nu viens ir skaidrs, ka Ukrainai nāktos nekavējoties akceptēt direktīvas ar maksimāli īsiem termiņiem un tāpēc ražotāji bankrotētu uz urā un es pat piemājas Elvīti vairs pat gorilku nevarēšu nopirkt.

Mēs īsti nezinām, ko domā Janukovičs un kāda ir viņa stratēģija, bet liekas, ka viņš mēģina sēdēt uz diviem krēsliem un vidējā termiņā škiet, ka tas ir pareizi, jo nolekt no krievu gāzes narkotikām bez labas alternatīvas arī nebūtu pareizi. Tad gan būtu pilsoņu karš uzreiz, ja gāzes cena būtu 3 reizes augstāka nekā šobrīd.
+4
Problēma šai "revolūcijā", tāpat kā daudzās citās ir tāda, ka tiem protestētājiem ir skaidrs, pret ko viņi cīnās, bet ir ļoti miglaina vai vispār nekāda nojausma, par ko viņi cīnās. Kādu laiku atpakaļ Ukrainā jau bija viena revolūcija. Un kāds bija rezultāts? Daži no politiķiem, kas to vadīja, vairs nav pat parlamentā, citi sēž uz nārām un ne jau politiskas izrēķināšanās dēļ. Loģiski, ka Krievija grib saglabāt savu ietekmi bijušās impērijas robežās, bet tas ir ļoti vienkāršoti, visu izskaidrot tikai ar šo faktoru.
Visu cieņu tiem cilvēkiem, kas tur aukstumā ielās ar dažādiem līdzekļiem pūlas paust savu viedokli, bet man kaut kā ir stipras aizdomas, ka 99% no viņiem dzīvē nekas dižs nemainīsies neatkarīgi no tā, kura puse gūs virsroku.
+1
+3
mSPW, tautība pasē un tautība galvā ir divas dažādas lietas. Daugavpilī arī krievu ir tikai ~50%.
-3
^Bet latviešu ta Daugavpilī ir zem 20%. O.o
+2
hipster ieraksts:

Paldies tiem, ka ieradās. Skrienot prom nozibsnīju visiem pāri un pēcāk saskaitījās ap 120. Forši.

Pēdējās dienās lasīts daudz: ka nav jēgas, ka nevienam nav vajadzīgs, ka esam tādi un šādi. Bet sajusts daudz vairāk. Galvenais, sajusts "paldies". Un jā - man tas ir patīkami. tas tik nežēlīgī simtkārt atsver visas "dīvāna gudrinieku un lamātāju" nievājošās [kas vērojamas arī šeit] un naidīgās [citviet] replikas par pasākumu. Šajās divās dienās uzzināju vairāk, sajutu vairāk un... redzēju, ka ir cilvēki, kuriem tas ir vajadzīgs. Sanākt kopā. Ar asarām brīžiem. Īstus cilvēkus. Un ja esmu tāpēc neko nesaprotošs hipsteris - fuck you, darn haters.
+1
Good for you. Theeenx! :)
0
vainamoinen,

mainīsies jau gan, tikai 99 % to lāgā nepamanīs. Gribi teikt, ka Latvijā nekas kopš 2004 gada nav mainījies?
+1
Es visus sīkumus šajā pasākumā nepārzinu, bet, cik zinu, Janukovičš negribēja parakstīt kaut kādu sadarbības līgumu ar ES. Turklāt nevis vispār galīgi negribēja parakstīt, bet negribēja parakstīt dotajā brīdī un ar dotajiem noteikumiem. No tāda sadarbības līguma parakstīšanas līdz reālajai iestāšanai ES Ukrainai varbūt pārdesmit gadi paies, tā ka nedomāju, ka situācija te ir gluži tāda pati kā Latvijā pirms un pēc 2004. gada.
0
To, ka situācija būtu salīdiznāma, es jau nemaz neteicu. Tas 2004 gads tapa pieminēts tīri saistībā ar pārmaiņu jušanu uz savas ādas.
+1
Nu no vienas puses jau skarbi, ka lielākā daļa zinātāju uzskata, ka galvenais iemesls ir RUS/EU izvēle/konflikts.

Protams, GosDeps ir apmaksājis.... but we are talking about people here.
+9
^^ Joka pēc varam salīdzināt. Iedomāsimies, ka joprojām ir 2004. gads:

— Latvijas iedzīvotāju skaits ir ap 2,2 miljoniem, nevis knapi 2 000 001 kā šobrīd.
— Praids un gomosjaķina tiek uzskatīti par novirzēm, nevis lietu, ar ko lepoties.
— Ekonomika aug par teju padsmit procentiem gadā, pie kam regulāri.
— Nevis bezdarbs trako, bet tieši otrādi: darbavietas sacenšas par to, kura dabūs labākus darbiniekus.
— Nav notikusi tautas negribētā pašvaldību apvienošanas reforma.
— Neglected Fields spēlē Bruķikā un visur kur. Uz Wacken pat var dabūt biļetes, kuras netiek izpārdotas pusstundas laikā. Top Blome.
— Strīķe un visa pārējā KNABistu varza neķēmojas. Parex nav aprijis valsts miljardu, un arī Krājbanka ir stabila un konservatīva banka. Metalurgs strādā trijās maiņās.
— Augstākā izglītība izraisa cieņu, nevis atziņu par veltīgi zemē nomestiem tūkstošiem un 4 gadiem no dzīves.
— Cukura rūpniecība nodrošina peļņu nozarē.
— Naudas vienība Latvijā ir lats.

Tāds, lūk, progress 10 gadu laikā Eiropas Savienībā!
+13
- Dzintars Čīča vēl nav sācis trenēties boksā
0
Uz Wacken ne tikai var dabūt biļetes, tās maksā 79 oiro, un pasākuma apmeklējums turas solīdu 40 K robežās.
0
bet lētā desa vēl aizvien ir bāli rozā krāsā un negaršo ne pēc kā, un dvuļās top tāda pati susla pildīta
+3
^^ pie kam to 40K skaitā dalbajobu procents arī turas normas robežās.
+3
- politiķus visus pār zaru, aivaru par prezidentu - tak pilsētā ir bruģētas ietves un uz svētkiem dvacārs pie pensijas.

- Zatlers vēl griež slimnīcā, nevis top spiests pieņemt lēmumus, kuru rezultātā var pašam galvu nogriezt.
+5
- Robežsargi piepišas par fizionomijas neatbilstību pasē redzamajai
+2
Nu Intar - vel vienu :D:D:D
0
Savs mīnuss arī ir - Melnās Piektdienas tad vēl nebija.
+4
Bet bi Salamandra :)

"but we are talking about people here" - bla nu... cik salkani :O~
+4
O joptvajš, Aifõna tak arī nebija tad. :D
+1
- arī internets ne kuram katram mājās bija ...

Krievijai pārdot gāzi ES iespējams vajag pat vairāk, nekā ES nopirkt to no Krievijas
+4
Ukraiņu gOOgle noformējumns: pbs.twimg.com/media/Be7W1zKCQAA0J...
+5
Nokturnal Mortum

Nokturnal Mortum express their solidarity with Ukrainian people who have risen up against anti-Ukrainian regime. Considering the very special character of the situation we have in our country, we will publish here the videos illustrating the events in our land periodically. Now you can check the rebel (labeled by system as extremist) playing piano right in the street among his comrades, which have a rest from a struggles with police.

www.youtube.com/watch?v=hr7xcHth4O4...
0
Šovakar ir alternative.lv balvu pasniegšanas pasākums iekš NABAKLAB — satiekamies tur visi, kas Inokentija Mārpla un Indygo starplaikos grib parunāt par Ukrainas revolūciju! (Ideja savākties bariņā nenāk no manis, bet no viena cita metaļora, kam šī lieta vairāk nekā interesē.) Pastāstīšu visu, ko tur noskaidroju un sapratu — visiem, kam interesē Maidans. A to man jau mute sausa, runājot par to ar dažādiem interesentiem individuāli :D

P.S. Iepriekšējā video redzamās ekstrēmistu klavieres redzēju savām acīm un paspēlēju arī nedaudz savām rokām!
+5
^ es nojaušu, ka būs izrādījies, ka Janukovičs īstenībā ir Ktulhu, kurš pārņemot valstu vadītāju smadzenes ir ieradies paplašināt savu impēriju, un sāk no Ukrainas. Latvija diemžēl ir nākamā, jo Bumbulītis esot atkāpies, lai izietu kursus R'lyehā !
+1
+6
TV24 ielikuši tikko arhīvā šo materiālu. Atgādinu — kam interesē par Ukrainu, šovakar sarunāts ar draugiem NABAKLABā pēc pusastoņiem pabazarēt par šo tēmu, lai nav jārunā viens un tas pats ar daudziem atsevišķi, un lai iespēja visiem pārspriest lietas turpat uz vietas.

www.youtube.com/watch?v=UGFjRg_aZWw...
+1
Huļi fokuss uz fōna? A?
+4
^operators knapi izturēja šo filmēšanu, jo bija pārlieicnāts, ka šo 8 minūšu un 4 sekunžu laikā viņu desekratorizēs. Līdz ar to galvenais bija izturēt, pofig par fokusu !
+3
Nav paredzēta kāda zibakcija Bosnijas cilvēku atbalstīšanai? www.bbc.co.uk/news/world-europe-2...
+4
Nea. Par to pie mums pa TV nekviec, tāpē - nea.
+3
varētu domāt, ka tas tālab, ka BH ir musļiki, bet tad atkal - par bujānu Stambulā bija pamatīgi piedrukāts visās malās. Bet vispār paterns kļūst skaidri samanāms; te kādu laiciņu atpakaļ demokratizēta tika Ziemeļāfrika, tagad dienas kārtībā DA Eiropa. Pēc plāna laikam paredzēts, ka tuvāko pāris gadu laikā visam reģionam no Balkāniem un Alžīrijas uz rietumiem līdz Indijai ir jāvārās kaut kādā putrā.
+1
Rekur labs raksts, kur lakoniski un kolorīti apstāstīts Maidans. Es gan tik pozitīvi uz visu neskatītos, bet lai jau ir — jāatzīst, pat ārzemniekus tur sagrābj revolūcijas bacilis :)

www.theguardian.com/world/shortcuts/201...
+1
No visiem publiskajiem politiķiem tikai vienu partiju ieinteresējusi mana Ukrainā savāktā informācija… trīsreiz var minēt, kura partija tā ir :))))

www.nacionalaapvieniba.lv/notikumi/tiksanas-a...
+2
^ nevajag jau glorificēt NA. nekā tur tāpat nav...
+1
papildus iepriekš postētajam, šī fotoreportāža ir precīza tādā ziņā, ka autors ir sabildejis visus svarīgākos momentus uz Maidana. Tā arī viss tur ir, kā šis aprāda: zyalt.livejournal.com/2014/01/28/...
0
Protams,ka nevajag glorificēt NA,bet pagaidām tā mazākais ļaunums no visām partijām kā tādām.
+1
Kopš esmu iepazinies personīgi ne tikai ar metālistu Cilinski, bet vēl dažiem nacionālistiem, es sāku domāt, ka viņi pat nav «mazākais ļaunums», bet gan drīzāk pat ar plus zīmi. Zem konkurentiem redzamā tūdaliņu urrāpatriotisma slēpjas reizēm diezgan mērķtiecīga reālpolitika apakšā. (Piebildīšu: poltikas smalkumi man ir absolūti sveši, esmu no viņas apzināti izvairījies, tāpēc nekad neesmu saskāries ar politiku līdz šim, nezinu ne teoriju, ne praksi. Vislabāk politiku izkož Agnese Margēviča no Pietiek.com, viņas politikas skili ir neaizsniedzami šobrīd jebkuram citam politikas analītiķim un apskatniekam par vismaz kārtas tiesu.)

Šodienas bazars ar nacionālistiem par Ukrainu noveda pie tā, ka pēc 2 nedēļām jāiet pie jamiem atkal — padošu ziņu laicīgi, lai visi citi, kam interesē, arī var nākt :)
+1
Okupētajā Kijivas Radā (pilsētas dome un mēra sēdeklis) notikušas revolucionāru kāzas. Dāvanas pasniedzis SVOBODA līderis Oļehs Tjahņiboks, kāzu maršu kāds nomaucis uz slavenajām «ekstrēmistu klavierēm», kuras turpat uz ielas stāv. mikle1.livejournal.com/3698213.html...
0
teksta tiešraide no ielu kaujām Kijivā: www.pravda.com.ua/rus/articles/2014/0...

puskrieviski — pusukrainiski, bet saprast var!
0
TVRain videotiešraide - www.youtube.com/watch?v=MQiukAhKVbc...
0
muzons tur viņiem Maidanā baigais tuc tuc:D
+3
trīs nejauši komentāri rindiņā zem raksta ukraiņu portālā par karadarbību pilsētā:

Андрій Перебийніс _ 19.02.2014
16 20 под мостом МЕТРО Святошин прячутся 200 титушек. Прошу распостранять...

Виктор Кривонос _ 19.02.2014
Немедленно необходимо выбрать командующего рев. силами и это должен быть не Андрій Парубий. Парубий отличный организатор и человек, но никакой командир (вчера например) и он не военный. Только так можно уйти от больших жертв в будущем. Только нормальное командование и организация сил. Это война! Нельзя мешать вместе кровь, дерьмо и сахар.

Vika Lebed _ 19.02.2014
!!! Предлагаю эpoтические услуги!!! Зовут Света. Только для Киева! Мои координаты и телефон, условия на моем сайте-бoоге. Там и фотки! Все виды секcа! Анaл- 800 грн в час! Минeт- 200 грн 30 мин! Классика! Стриптиз! Группoвуха! Устроит цена –Я твоя!
PROSTITUTKY.AT.UA
+1
Ja kadam ir ineterese parakstit peticiju :)

secure.avaaz.org/en/petition/Gensekr...
-2
Murgs! Ukraina kā valsts (teritoriāli) vispār dīvaini, ka pastāv. Tā jādala 3 daļās, ko paši ukraiņi atzīst. Tie ukrainu naciku vispār nakts, bet kriminālais prezidents..nu ko...Eiropai tos nesaprast! ;-)
p.s. neatbalstu neko un nevienu.
-2
Pidarasi!
+4
^^ laikam Krievijas masu informācijas līdzekļus esi pārlasījies. Tikai nebrīnies, ka to pašu Krievija var pasniegt par Latviju, jo tā takš skaitās Krievijas guberņa...
0
ukraiņi arī atzīst to, ka valsts dalās ne tikai 3 lielos reģionos, bet arī 26 apgabalos >:) Cerams, vismaz par to strīdi nebūs!
0
Par nacikiem un krimināliem neizteikšos, bet par to teritoriālo padarīšanu tak principā ir tiesa.
+4
par petīciju, kas pieprasa ārvalstu miera uzturētāju ierašanos — domāju, ka nevajag parakstīt un nevajag prasīt ukraiņiem nekādu ārvalstu palīdību. Latvija, Lietuva un Igaunija savulaik 1991. gadā pašu diženo PSRS pamanījās sagraut saviem spēkiem, bez nekādiem ārvalstu miera uzturētājiem — un tā bija daudz noziedzīgāka un spēcīgāka impērija nekā Janukoviča 12 pulki ar berkutiešiem un uz pusi mazāk «tituškas». Ukraiņi, lai arī asiņainos apstākļos, pašlaik var vinnēt prezidenta administrāciju un svinēt revolūcijas uzvaru bez nekādiem starpniekiem. A to salīdīs visādi miera uzturētāji pa vidu, un — kā rāda pieredze — dabūt viņus prom pēc tam ir nereāli. Kur ielien, tur uz palikšanu. Kiprā kopš septiņdesmitajiem gadiem stāv ANO spēki, britu un ASV bāzes — prom neiet (un tā ir Eiropas Savienības dalībvalsts!). Āfrikā arī daudzās valstīs miera uzturētāji stāv, tik jēga nekāda. Vispār praktiski jebkura valsts pati ar sevi var ļoti labi tikt galā, un Ukraina šobrīd arī to var!
+4
Dethecrator - piekritu pilniba tevis rakstitajam.
+1
"pamanījās sagraut saviem spēkiem" - vārtos un ripinospa zemi, smejos.
Tiešām? o_O
-1
Ukrainu reāli pārvalda 8
oligarhiski grupējumi.
Janukoviča dēls ar reketiera
metodēm izpiežot naudu no
bankām un lielā biznesa
pārstāvjiem ir kļuvis pāris gados par miljardieri dolāros.
Tieši pret to protestē Ukrainas
tauta, lai tas reiz beigtos. Arī
Latvijā ir savu janukoviči –
Aivars Borovkovs, Ivars
Godmanis, Valērijs Kargins, Jānis Urbanovičs, Andris
Šķēle, Aivars Lembergs.
Latvijā oligarhi darīja visu, lai
latvieši izceļo prom, bet paši
var savākt Eiropas Savienības
finansējumu.
+3
pirmā puse pareiza, par Ukrainas oligarhiem :)

otrā puse… es teiktu, ka mūsu «melnais oligarhs» drīzāk ir bijis Oļegs Stepanovs, kurš valstij noshēmoja Kālija Parku un VTO, neskaitot visādus sīkumus, kā 130 miljonus USD, kurus izpumpēja no Latvijas Kuģniecības. Kurš, starp citu, ir ukrainis pēc tautības, un dabūjis ordeni no Janukoviča rokām par «sadarbības stiprināšanu».
0
^ nav grūti nojaust kā tika stiprināta "sadarbība" kādā Odesas vai Nikolajevas termināli :D
+3
Labs apkopojums par to, kas ir tituškas, drusku tikai greiza valoda tulkojumos, bet toties varen labi video. Pa lielam — tituška = urla, kam kaut kāds ušakovs iedevis neaizskaramību.

www.puaro.lv/lv/politikas-raksti...
0
rītdien vakarpusē:

www.nacionalaapvieniba.lv/notikumi/tiksanas-a...

ieeja ir blakus krogam Madhouse, trešais stāvs, liels dzeltens uzraksts pie durvīm!
+2
^ durvis atvērs tikai tad, ja pie durvīm pieklauvēs sekojošu morzes kodu -. .- .-. ..- .-.. .-.. .

kas nozīmē "NA rullē". Savādāk iekšā netiks.

0
pēc tam, kad tiek iekšā, uz grīdas ir priekšā izklāts kājslauķa vietā balts, pilnīgi svaigs dvielis. Tam nedrīkst kāpt pāri, tieši otrādi — jākāpj virsū un pamatīgi jānoslauka kājas! Tad būs skaidrs, ka savējais.
+1
tātad precizējums: šodien (otrdien) pēc 2 stundām notiek pasākums ar Cilinski un vēl 2 nacionālistiem, kas bija Ukrainā tieši šajā nedēļas nogalē, kad notika revolūcijas uzvara. Savukārt rītā (trešdien) 1800 notiek NA jauniešu apvienības (tipa Dombravjūgenda) sanāksme, kurā arī tiks runāts par to pašu tēmu. Apvienības sekretariāts atbildēja, ka nekādi ierobežojumi nākt tiem, kuri nav biedri, neesot paredzēti — nav jau valdes sēde vai tml.
+1
Nu ko rādās, ka Gruzijas 2008. gada scenārijs varētu atkārtoties Ukrainā... provokācijas rit pilnā sparā.
0
Ukrainas bruņoto spēku virspavēlnieks reanimācijā ar sirdstrieku...
gazeta.ua/ru/articles/np/_gla...
0
Arī Simferopoles lidosta teroristu kontrolē gazeta.ua/ru/articles/politic...
0
Japs - reali Gruzijas scenarijs izskatas, ar ko tas beigsies hvz...
es sekoju jaunumiem te:

www.pravda.com.ua/rus/news/2014/02/28...
0
Es ukraiņu vieta būtu sācis jau mobilizāciju un kaujas gatavības izsludināšanu armijā.
+2
^Ukraiņiem ir samērā pieklājīga armija, taču moskovītiem tā galīgi klāt nestāv. ES un NATO palīgā nenāks jebkurā gadījumā, jo tas nozīmētu totālu karu ar KF, kas var paraut uz elli visu Eiropu un sliktākā gadījumā arī puspasauli. :(
+2
Un turpat tabloid.pravda.com.ua/focus/530f55c900fff... jau ir rakts, kurā Janukovičs kādā atklātības brīdī izteicies par Jūliju Timošenko: "Вона така огидна, що якби мені довелося її трахнути, я б не зміг" Ceru, domu sapratāt :)
-1
Vnk bik fascinē šitie "demokrāti". Uz mēnešiem ieņem centru, nogāzuši valdību un vēl īd, ka kāds no viņiem dabū bietē. Un visa eiropa eiforijā kviec līdzi.

Rezultātā ir veikts valsts apvērsums - ievēlētas valdības, prezidenta gāšana un varas sagrābšana.
+1
Pofig, demokrātija tāpat neinteresdanta. fašisti un visādi labējie radikāļi ir daudz interesantāki par kaut kādām Janukoviča putina slāvu ģīmjiem. : )
+1
^ oi šitā neraksti, te vēl Tu dabūsi tikai 5 mīnusus. TVNETs tevi būtu jau nobanojis !

protams, ka tas vistīrākais US un EU inspirēts apvērsums, kam UDAR & Bize jau gatavojās vairākus gadus.

bet nav teikts. iespējams, ka Putins ar šiem jau vienojās, ka 2017. gada referendumā pēc 3 gadus ilgiem nemieriem sadalīs ukrainu 2 daļās paņemot sev Doņecku, Dņepropetrovsku, Harkovu, Krimu un Hersonu sev. Pārējā daļa, lai tiek amīšiem un tie, lai cīnās ar ļvoviešu un ko vēlmi veidot vēl atsevišķu valsti

+1
Bigijam senči nav bijuši interfrontieši? >:) Kuri 1991. gadā varēja purpināt zem deguna: «…fascinē šitie "demokrāti". Uz mēnešiem ieņem centru, nogāzuši valdību un vēl īd, ka kāds no viņiem dabū bietē. Un visa eiropa eiforijā kviec līdzi. Rezultātā ir veikts valsts apvērsums - ievēlētas valdības, Gorbačova gāšana un varas sagrābšana.»

Ukraina tagad izdara līdz galam to, ko pie mums izdarīja 1991. gadā! Mums jāsāk baidīties par to, ka ukraiņi tūlīt mūs neapdzen — redz, viņi ir straujā progresā uz patiešām nacionālas valsts strauju patriotizēšanu, a mēs… :/
0
Ar 90-tiem salīdzināt īsti nav korekti, lai gan daudz pazīmju, protams, ir kopīgas. Ja gribi salīdzināt ar mums, tad es tuvāko, ar ko salīdzināt, redzu telšu pilsētiņas nošķūrēšanu.

Ehh, laikam būs jāuzmet garāks bla bla, ja nebūs slinkums. Labāk gan pie alus..
+1
Pūķins gan jau ka tik berzē ķepeles, ka ir iemesls pievienot Krimu rašai "uzpavisam" bez kādiem tur līgumiem-šlīgumiem, pie viena patestēt nato un ano (un kārtējo reizi pārliecināties, ka neviens nesāks nopietnus sūdus ne Ukrainas, ne kādas citas exsovietijas dēļ) un iebaidīt visādas baltijas ar saviem aneksijas likumprojektiem
"nacionālas varas strauja patriotizēšana" ukraiņiem, visticamāk, beigsies tāpat kā gruzīniem. Un hren tur kas mainīsies, kamēr vieniem vajadzēs gāzi, citiem ogles, citiem vēl ko.
Neesmu ne pret viens valsts nacionalo identitāti vai patriotismu, bet nu skepsi nopurināt nekādi neizdodas.
+9
Šovakar bija vēl viena fiksā zibakcija — pie krievu vēstniecības. Tā kā izsludināja pēcpusdienā uz fikso, bija kādi 100 līdz 150 purni šoreiz. Visu Latvijai vīri atnesa Latvijas karogu, ukraiņu kongress — savējo dzeltenzilo, bet pāris čuvaki no Bolderājas ieradās ar palielu (tā kā riktīgas laulības gultas pārklājs) Krievijas karogu, kurš bija lielāks nekā Latvijas un Ukrainas karogi, kopā ņemti.

Visi trīs karogi tika nostādīti pretī krievu vēstniecībai. Bolderājas čuvaki pēc tam publiski saplēsa krievu trīskrāsaino (smuki saplīsa pa vīlēm) un skaidrā latviešu valodā paskaidroja, ka viņi ir agresīvi nacionālisti, kuri ir pret Krieviju, un ir tie paši, kas iepriekš bija uzstutējuši karātavas pie Uzvaras biedēkli.

Kad zibakcija beidzās, vēl tika diezgan ilgi runāts ar visiem, ukraiņi (speciāli braukuši no D-pils un Kuldīgas!) šķendējās par krievu TV propagandu, bet saplēstais krievu karogs tika aiznests atpakaļ: čuvaki sacīja — sadiegšot kopā gabalus un nākamajā akcijā, kad vajadzēs, plēsīšot atkal, jo neesot tak obligāti jātērē katru reizi nauda jaunam Krievijas karogam!
0
Man ir bail,ka tas karš nepārmetās uz latviju! Tas ir reāli vai ne?
+1
Reāli.
+3
Sāciet gatavot iphones, ha haha
+6
Tikai Putins var visas pasaules priekšā ar cietu seju pats sev "atļaut" svešā valstī izmantot karaspēku. Dakteri to sauc par šizofrēniju.
+3
Galvenais to visu noformulēt, ka autonomais apgabals lūdz starptautisko (Krievijas, lol) palīdzību un nāk atbrīvotāji.

Bet nu grozies kā gribi, bet tā Krimas apgabala piederība joprojām ir neviennozīmīga.

Tikmēr Latvijas augstāko amatpersonu paziņojums par stingru Latvijas nostāju par Ukrainas teritoriālo integritāti un, ka jebkuri soļi, kas vērsti uz Ukrainas sabiedrības šķelšanu un valsts teritoriālās integritātes apšaubīšanu, ir kategoriski nosodāmi, ir rēkas vērti, jo paši Abreni atdeva bez neviena kvieciena (Iesalnieks neskaitās)

www.apollo.lv/zinas/latvijas-augs...

Personīgi jau man tā Piltova ar visiem krieviem ir vajadzīga tikpat cik cieta sūda radītas sāpes un arī Ukraina mierīgi varētu arī iztikt bez Krimas - tāpat tur 70+% krievu un Krievijas armijas bāze (pie tam, supernozīmīgā, stratēģiskā vietā), ja viņi paši tur tā izlemtu. Phe.
+3
Krima vēsturiski tiešām ir piederējusi pie visādām citām kultūrām, tā taisnība — izņemot vienīgi ukraiņu kultūru.

Tomēr ir tāds fakts kā Krimas tatāri. Staļins viņus visus (!) deportēja uz Vidusāziju, un viņiem bija ļauts atgriezties mājās tikai neatkarīgās Ukrainas laikā. Likumsakarīgi — tie ir cilvēki, kas Krieviju nevis vnk neieredz kā mēs vai ukraiņi, bet ienīst līdz nāvei. Daudzi brīvprātīgi karojuši čečenu un gruzīnu pusē Kaukāzā. Viņu vadonis ir padomju laiku disidents, kurš 6 reizes sēdējis par pretpadomju noziegumiem, beigās nometās Latvijā (līdz Ukrainas brīvībai) un 1991. gada barikāžu laikā cīnījās latviešu pusē. Lūk, kuru faktoru vēl jāņem vērā!

Bet man jau tiešām patīk, ka varētu tagad par Abreni vēl padiskutēt :)
0
Visvairāk prieks, ka ukraiņi nezaudē humora izjūtu — tas nozīmē, ka panika viņu pusē nav. Kareivīgums arī ir jūtams, piemēram, random posts facebookā:

— Pašaizsardzības patruļas pārbaudīja ceļus Hērsonas apgabalā: ceļi nav bloķēti, tajā skaitā uz Krimas pusi, kursē maršruta autobusi, mūsējais [sotņas] postenis Krievijas armiju un tehniku konstatējis nav. Pagaidām viss labi, nesējam paniku!

— Paniku nesējam, gatavojamies karam!
+2
Šodien atkal pirdakcija, kā te viens otrs izteicās:

www.apollo.lv/zinas/ukrainas-bied...

1600 pie utaino vēstniecības!
0
Tie tatāri brīnumdaudz atgriezās, bet tāpat viņu cik tur ir? 5-10%?
+1
hvz, kādi 15% moška. Vietējos sazvanīt Krimā varējis neesmu — visi kabeļi esot pārgriezti, centrāles atrubītas, nets tāpat.

Kamēr Putins gatavojas atzīmēt Pirmā pasaules kara sākuma simtgadi, sarīkojot Trešo, krievu mediji publicē šādas ziņas: irsolo.ru/smi-snouden-peredal...
0
403 - You do not have permission to access this server.

:D
-1
:D
0
paga, es pats sev liku mīnusu, un man tas izdevās, vai arī kāds cits ielika?
+1
1940, mothafuckas
-1
Te nu pierādās sen zināmā patiesība ka glābt nenāks ne NATO ne EU un vispār kāda velna pēc lidinās tās 2 NATO miskastes pa gaisu,jēga? Gaisu tik smirdina.
+2
Dažiem tikai tagad pieleca par NATO? :>
Tās mušas lidinās un skatās, lai tās otras mušas netuvojas UK, DE vai FR.
+3
Un kāpēc gan NATO būtu jāiesaistās Ukrainā? Ukraina nav pievienojusies ne NATO, ne ES.
0
Tak mēs par Latviju runājam, doh!
+2
vai tad Latvijā kāds iebrucis?
+1
Tak mēs ar sienu par potenciālu runājam. Tev vajag obligāti iebrukumu, lai pārliecinātos par NATO (ne)spēju? Tipo ko neredzu, tam neticu?

Ukraina var mierīgi eskalēties arī uz Baltiju, kas te ir neskaidrs?
-1
Nepiekrītu. Jā, var, bet ne tik mierīgi. Neredzu iemeslu, kāpēc NATO spējas vai nespējas vērtēšanai par mērauklu jāņem Ukraina.
+2
o_O
+3
NATO spējas vai nespējas izvērtēšanai un austrumeiropas demokrātiskākās daļas potenciālās kara taktikas apspriešanai/mobilizācijai ir visiem zināmā augstākā samita pārziņā - truemetal.lv jop!
+1
Krievijas valsts telekanāls "Pervij kanal" dramatisku sižetu par masveida Ukrainas iedzīvotāju bēgšanu uz Krieviju ilustrējis ar ainām uz Ukrainas un Polijas robežas, ziņo LETA/LENTA.RU.

Telekanāla sižetā ziņots par "aizvien pieaugošo Ukrainas pilsoņu bēgļu skaitu, kas ierodas Krievijas dienvidu reģionos." Uz Ukrainas un Krievijas robežas izveidojušās garas automašīnu rindas, bēgļiem no Ukrainas meklējot iespēju patverties Krievijā. Pēdējās divās nedēļās Krievijas robežu šķērsojuši vairāk nekā 140 000 Ukrainas iedzīvotāju.

Tomēr televīzijas demonstrētajos videokadros redzams, ka uz robežpunkta ukraiņu valodā rakstīts "Šengini", kas ir Ukrainas un Polijas robežpunkts. Tikmēr Ukrainas presē publicēti tīmekļa kameru kadri no Krievijas un Ukrainas Ņehotejevkas robežpunkta, kurā nav redzamas neviens dzīvas dvēseles.
+1
nu, ja amerika vai tas Nato iesaistītos ar militārām sankcijām pret krieviju, tad sāktos bišku nopietnāks karš, manuprāt. jo NATO jau nav nekādu pienākumu pret Ukrainu. Tāpat kā krievi pārkāpj noteikumus uzbrūkot viņiem. Ja Latvijā kāds iebruktu, tad pirmkārt jau iebruktu arī pārējās Baltijas valstīs un to nepieļautu ne ES, ne NATO.
0
vienīgais, ko tagad lielās valsts var daŗīt, ir tās ekonomiskās utt sankcijas, kas, kā izskatās, arī notiks.
+3
krieviem izskatās, ka būs lielāka žopa no šī gājiena. cik saprotu no resursiem netā tad rur kurss pēdējās stundās jau pa 10% nogāzies un valūtu nopirkt nevar.

tulīt štandarts un pūrs pazeminās reitingu, fič iepirdīs par devalvāciju un defaultu kaut ko, un vuaļā, krievijas parāda apkalpošanas izmaksas sasniedz jau 20% gadā. morgans stenlijs ieraugājas, ka sakarā ar krievijas un ukrainas situācijas pavājināšanos kritīsies pieprasījums pēc naftas vietēja tirgū par ~10% un putins var ātri iet malciņu skaldīt.

mans teksts par putinu gan neliecina, ka esmu mainījis domas par apvērsumu. Maidans diez vai bija kaut kāda tur baigā tautas gribas, tas bija parasts apvērsums ko vadīja izcili režisori no kaut kurienes ar labiem izpildītājiem boksera personā. un janukovičs ir likumīgais prezidents, kamēr nav notikušas ārkārtas vēlēšanas.
+3
^^ Murgoni, jā, es domāju, ka vajadzības gadījumā palīgā NATO nāktu.

Sūdi ir citi - lai sabiedrotie atvilktu šeit kaut kādus spēkus, paietu laiks. Pēkšņa uzbrukuma gadījumā (karā mēdz būt arī nepēkšņi? No sērijas "džeki, gatavojās, mēs pēc 2 nedēļām nākam hujārīt jūsējos!"), pirmās nedēļas pretī iebrucējam būtu jāstājas tiem spēkiem, kas nu mums te ir - tai saujiņai apmācīto cilvēku no NBS, divtik lielai saujiņai knapāk apmācītu cilvēku no Zemessardzes, un bariņam patriotisku opapu ar divstobrenēm, kas vāji atceras, ka agrāk kaut ko mācēja, bet nezina vairs īsti - ko.
0
tāpēc jau es visos portālos rakstu, ka reil bolķiks ir militārs projekts, lai ātri varētu visus atvest, ja vajag un tam nav skara ar cilvēku pārvadāšanu
0
PeterisP - šaubos, ka apsvērsums ilgtu 4 mēnešus, ja tā butu kaut kāda sīka huiņa, ko organizē sportists. un šaubos, ka Janukovičs aizbēgtu uz krieviju, ja viņam butu pilnīgi tīra sirds par lietam, ko vinš ir izdarījis. Un Janukovičs palikšanas gadījumā kļūtu par diktatoru,, ne vairs prezi, jo it kā'tas ministru kabinets vai kas tur atcēla viņu un tad vinam vajadzētu nahrenizēet visus pārējos politiķus.
0
Doh...
-4
Patiesībā ko tā vienkāršā tauta vēlas Ukrainā (gan ukraiņi, gan ne-ukraiņi) ir miers. Un lielākajais daļai ir kaut kā pa barabanu - zem kādas tupeles dzīvot - zem Krievijas vai ES. Kad tik ir darbs un drošība.Un pareizi jau te kāds minēja, ka tā saucamā revolūcija ir tikusi iestudēta ārpus Ukrainas un tai nav pilnīgi nekāda sakara ar ukraiņu interešu aiztāvēšanu.
-4
^ Nu taisni tā. Viss tas mītiņš ir tīrais teātris ar nelielu realitātes piešprici. Jeņķi gribēja, lai Ukraina pieder tiem, "saliekot" pareizos cilvēkus, izdarot pareizās darbības, uz ko Putins atbildēja ar armijas iesūtīšanu Krimā. Pirms laika takš Putins brīdināja, lai neviens, galvenokāŗt, jeņķi, savus žīdisko degunus nebāž Ukrainā, kad tur bija tie sākotnējie "miermīlīgie" nemieri. Nu re - nepaklausīja. :D Vēl jau jāatzīmē tāds fakts, ka Krimas apgabalā ir autonoma valdība, kas zina, ko viņi ir/nav iepriekš parakstījuši ar krieviem. Lai vai kā, Putins bez bounty prom neies, ja reiz jāatdod Ukraina jeņķu,ES rokās.
+6
nu šito lasot man nolaižas rokas. Tu, cilvēks, brauc uz Maidanu, dzīvo tur dūmos un haosā, filtrējies iekšā pie banderovcu sotņām, arīdzan runājies pieklājīgi ar Berkutu un miliciju, lai pēc tam caurām naktīm rakstītu par to reportāžas, pēc tam Latvijā piedalies visādos pilsoniskajos pasākumos un stāsti, kas tur īsti Ukrainā notiek, a tepat forumā cilvēki cits citu stundas laikā pārliecina par pilnīgiem izdomājumiem, kurus viņiem iebarojusi Krievijas pērkamā TV! Konkrēti — ka revolūcijā piedalās neko nesaprotošas muļķu masas, ka bokseris ir nez kāds līderis tautai (viņu Maidans par muļķi uzskata, ja kas), ka Amerika ar Eiropu visu finansē un ir iedomājušies sev pārdalīt Ukrainu, ka Maidans notiek pēc nez kāda iepriekš izstrādāta māsterplāna, ka cilvēki gatavi mirt par neko un ka 36 līdz 45 miljoni ukraiņu (ja pieskaita diasporu) ir kucēnu bars, kas nesaprot un nezina, kas viņu valstī notiek, tāpēc ir manipulējami kā kucēnu bars, kam desu parāda. Galvenais, ka jums visiem tak ir iespēja paprasīt man vai Cilinskim (jams ietrāpīja Maidanā tieši tajā nedēļas nogalē, kad revolūcija uzvarēja) — ja ne kā savādāk, ja neesam ar katru no jums personīgi pazīstami līdz šim, tad pienāciet klāt kādā metālkoncertā vai citā pasākumā un uzprasiet, kādi nu kuram tie jautājumi varētu būt! Skaidrs, ka visu nevar rakstiski uzrakstīt, un arī uz jautājumiem atbildēt vislabāk var personiski.
-3
^
nu man arī ir bijusi iespēja par šo pašu tēmu diskutēt (caur skype) ar kādu ukrainieti, kura dzīvo Odesā. Viņā man par šo jautājumu izteicās daudz kodolīgāk - ka visus Maidana organizētājus jāsvāc vienā vagonā un jādeportē uz ES, ja šamiem kas nepatīkot :D
+7
^ redz, redz, no kurienes tādas domas rodas — no moskaļiem caur skaipu… Tas ir tas pats, ka viens Karostas krievelis teiktu: visus Latvijas nacionālos patriotus vajag sabāzt vagonā, un uz Polijas Republiku prom! 70% tautas riebjas korupcija, zagšana un nekompetence, a viņus par to — vagonā iekšā! :)

Pati šāda izteiksme vien jau liecina, ka Maidanam pa lielam taisnība: eiropeiska demokrātija kaut bišķiņ Ukrainai nekaitētu…
+4
… un vispār — faktors «man viena vecene no Odesas tā teica» tak sit pušu jebkādu rūpīgāko izpēti, informācijas vākšanu un argumentāciju :))))
+2
tad jau bija izvērsusies baigi detalizētā un intelektuālā diskusija, ja kaut ko tādu pateica.
+5
^^^^ tu vienkārši uzrāvies uz Odesas žīdeli :D
+4
^^^ Tu jau pats to "viena bāba no maidena teica" kultivē (tik vien kā tur bik vairāk savākušies vienkopus) un uzskati par absolūto pareizību. Tas ir pilnīgi acīmredzami, ka diriģenti nāk no ASV un viņu filiāles eiropā - ES. Tas, ka visi viņi tur maidenā ir pārliecināti, ka pastāv par "savām" interesēm, es nemaz nešaubos. Šādas revolūcijas ir atstrādātas un scenāriji ir labi noslīpēti. Tāpat kā Krievija diriģē un uzkurina "savu" Ukrainas daļu.

Gribu piebilst, ka, lai arī kā dažiem te varētu likties, nepārstāvu ne vienu ne otru konflikta pusi, nav man simpātiju ne pret tā saucamajiem demkorātijas nesējiem, pretkorupcijas cīkstoņiem ne arī pret prokrievisko Ukrainas daļu. Pagaidām mani interesē tikai savas pakaļas veselība - lai šis konflikts neeskalējas tālāk. Tāpat arī neesu starā par to, kas pateicoties ES, ir noticis tepat pie mums un nav grūti paredzēt arī Ukrainai to pašu taciņu.

Tas, ka esi tusējis pa maidenu un sasūcis to "enerģiju", vēl nenozīmē, ka obligāti tā ir pareizā izvēle Ukrainai. Priekš kam Ukrainai būtu jāiet Eiropas virzienā? Un tas ir tieši tas, ko pēc apvērsuma ieceltā "valdība" steigs darīt, nevis ņems uz apkaros Netaisnību un Korupcija un cels Brīvību. Ja Ukrainai ir visi priekšnosacījumi, lai iztiktu bez ES (vai jebkādas savienības ar kaut niecīgu suverenitātes zaudēšanu) - potenciāls pašiem attīstīties neskaitāmās nozarēs, ieskaitot kodoltehnoloģijas un kosmosa izpēti kā arī zolīda armija, lai atgaiņātos pret visādiem parazītiem? Protams, Lielais jautājums ir - vai viņi paši to spēs pārvaldīt un attīstīt? Eiropa viņiem palīdzēs tikai izlaup.., ai t.i., "izinvestēt" visu līdz pēdējam.

Ak jā - vienīgais veids kā tikt pie labjklājības ir iebraukt Eiropas Leiputrijā un visi mēs staigāsim ar jaunākiem iphone ar jaunāko firmware ukraiņu valodā :)

Ukrainai tāda ES būs reāli traģēdija - brīvais tirgus; pa kapeiku simtdaļām izpārdotas zemes frančiem, vāčiem un dāņu suķķiem; elektrība pa tirgus cenām; degviela ar akcīzi; pidarasības legalizēšana - visi labumi ko mēs baudam.

Nu nolikvidēs (tb mazinās) korpuciju? Nu un? Uzlabos tiesikumu? Ko tas vis līdzēs, ja tauta slīgs vēl lielākā nabadzībā? Pamēģini kaut ko iztiesāt, he.
0
mēģināšu atbildēt īsi: es necentos sagraut ukraiņu ilūzijas par dzīvi eiropā, ne jau tamdēļ ar viņiem runājos. Eiropa viņiem kopumā nozīmē puslīdz kārtīgu vietu ar augstu dzīves līmeni, likuma varu, cieņu pret visādām kultūrām reizē un brīžiem pat ļoti garlaicīgu stabilitāti. Viņi gatavi pacīnīties, lai pie tā tiktu :) pie kam par savu piemēru uzskata ne izzagto Baltiju, bet gan Franciju, Vāciju un UK. No turienes grib mācīties. Kā mums arī tas nenāktu par ļaunu!

Lielākā daļa rietumukraiņu un centrālo apgabalu pilsoņu ir kādi radi Rietumos, ar ko saietas un brauc ciemos, vai arī viņi ir kādu laiku strādājuši Rietumos vai vismaz bijuši ekskursijā kādā pūstošā rietumvalstī. Līdz ar to viņu iespaids par Eiropu vai ASV ir personīgs un nepastarpināts, pretstatā Harkivas un Luhanskas moskaļiem, kas tik redzējuši pa kasti, ka Rietumos ir arī noziedzība.

Ukrainā ir dzīves līmenis joprojām tāds, kā mums ap 1999. gadu. Korupcija, laupīšana, prihvatizācija, oligarhisms, Krievijas un citas ietekmes — viņiem bijis viss tas pats, kas pie mums, pie kam piecreiz lielākā mērogā. Tikai ieguvumi nav bijuši nekādi: ne vispārpieejama augstākā izglītība, ne Šengena, ne puslīdz prognozējama valsts politika, ne atbalsts jaunajiem uzņēmējiem start-upos, pilnīgi nekas! Tāpēc arī trako.
+3
'' brīvais tirgus; pa kapeiku simtdaļām izpārdotas zemes frančiem, vāčiem un dāņu suķķiem; elektrība pa tirgus cenām; degviela ar akcīzi; pidarasības legalizēšana - visi labumi ko mēs baudam.''

bļa pizģets. un eiropas lidzfinansējumi lauksaimniekiem, neskaitami finansetu projektu, samēra stabila valūta, brīvas robežas ar normālām valstīm. tie ir sūdīgi labumi? kas tā par amorālu domāšanu bļeg??? palikšana 'ārpus ES automātiksi nozīmē pievieenošanos krievijai, kā tas ir skaidri redzams šajā situācijā. tur tak valda visur bads, bezdarbs utt. nav ta, ka Krievija ir sūdīga tikai tādu nacionālu apsvērumu dēļ, ka mēs bijām okupēti, tā ir vnk diezgan liela sūdu bedre, kur ir divas pilsetas, kur kaut kas notiek. kaut vai ceļus var salīdzināt - mūsu ahūni bedrainie ir zelta ceļš salīdznot kā uz krievu ceļiem, kur nav iespējams ātri pabraukt vispār. un zemju izpārdošana nozīmē to, ka vinas tiek apsaimniekotas, jo savādākā gadījumā visur būtu drausmīga noilaidība un bezcers - kā krievijā.
+2
Dethecrator, es rakstīju par konkrēto situāciju kopumā. Nerakstīju par katru indivīdu, kas piedalās tā mītiņā, jo es neesmu ar katru no viņiem runājis un uzklausījis viņu iemeslus, bet esmu vairāk kā pārliecināts, ka daļa tur atrodas ponta pēc. Tas pirmkārt. Otrkārt, tas, ka tu esi tur bijis - nu super, tas ko tu esi tur redzējis un "izgaismot" aitu baru, kas tikai tukši dirš - super, bet tie cilvēki, kas tur , nu teiksim - cīnās, kurš nu par ko, ir tikai peškas uz šaha laukuma un es nesaprotu, vai tas ir tik afigena neskaidrs, kas uz pasaules , ko kontrolē ?! Nekas nenotiek nejauši, viss tiek iepriekš izdomāts, saplānots, lai būtu izdevīgi kādām no pusēm, labrīt. :D Es arī līdzīgi kā Ugga uztraucos par to, lai tā visa figņa neaiziet tālāk, bet nu bļaķ, tak jādomā ar galvu, nevar viena puse aiz ņehuj sākt šaudīties, abas puses tajā piedalās. Un runājot par to Ukrainas "pārdali"... Nu tur nav komentāru. Visu baltija reali pieder ASV, švakās valstiņas Eiropā arī pieder ES stiprajām valstīm, labrīt bļē, reti kura valsts var parādīt vidējo pirkstu un būt neatkarīga no visa, smiekli nāk, lasot šito 1000k garo komentāru par to, kā redz mēs tur visu filmējam, mēs pulcējamies, mēs cīnamies. Da pie dirsas, lielie onkuļi kā izdomās, tā būs un varēs tur aurot cik grib. Yo !
+2
^^ Eiropas līdzfinasējums, kas ir (uz sitiena tagad nevaru atrast precīzi) viens no zemākamajiem Eiropā? EUR stabils? :> Ja Tu vēlies, manis pēc vari glabāt brīvos līdzekļus EUR. Nekāda drausmīga nolaidība nebūtu, ja tiktu īstenota atbilstoša lauksaimniecības un sociālā (izpist slaistus - nedot pabalstus) politika. Ja tev nepārtraukti liek spieķus riteņos nekur tālu netiksi un ātrāk vai vēlāk metīsi mieru riteņbraukšanai.

Es tač saku, ka Ukrainai ir visas iespējas, lai varētu pati par sevi normāli uzplaukt, neiesaistoties suverenitātes graujošās savienībās augstāk minēto iemeslu dēļ. Nav obligāti uzreiz jālec Krievijas vai ES ratos. Skaidrs, ka palikt vienai izolētai salai nav iespējams un nav vajadzīgs, bet tāda izmēra valstis tomēr var iztikt bez vadības grožu nodošanas citiem
+1
kādā sakarā Baltija pieder ASV? kādā veida izpaužas t'ā piederēšana?
+3
Nu, piemēram, Rinkēvičš nevar nopirsties pirms tam to nesaskaņojot ar ASV vēstiecību :)
-4
Es saskatu tādu notikumu scenāriju,ka tajā krimā sāksies slaktiņš,varbūt ne uzreiz bet kaut kad atskries obama ar savu armiju palīgā un ies vaļā pa īstam...karš starp divām lielvalstīm...sākuma tāpat ar parastajiem ieročiem,pēc tam kad nebūs vairs ko zaudēt-ar kodolieročiem. Atcerēsimies ka Vanga teica-"pēdējais asv prezidents būs melnais,sākumā karš būs parasts un pēc tam kodolkarš,dēļ kā eiropa būs pilnīgi iznīcināta..." viss iet kā pēc notīm ne?
-3
Lai eiropa būtu nopostīta, tad tiem slaktiņiem pa visu tās teritoriju būtu jānotiek. un nenotiktu tāda gadījumā karš starrp divām lielvalstīm, bet visa pasaule vs krievija.
+2
Tev skats nav biki aizmiglojies, ja uzskati visu pasauli par ASV draugiem ? :O
+2
Es kā vēsturnieks varu teikt, ka, kopš pēdējās konfrontācijas Krievja vs ASV ir pagājis krietns laiciņš un zinot notikumu attīstību aukstajā karā, pieļauju, ka nekas diži ģenerālštābā mainījies nav, ne vienam ne otram, tā ka pieļauju, ka abām valstīm niez rokas beidzot izvicoties tieši, ja Krimā nekas nenotiksies, tad tikai tad, ja Krievam būs kaut kas apmaiņā labs piesolīts, piemēram, Latvija :) Pretēji, Putins neatkāpsies tāpat no savas ieceres, jo nevēlēsies zaudēt savu mačo tēlu. Ukraina nav pašreiz nobijos, bet ar vairāk ir uz to, ka var izvicoties ar krievu, jo ukraiņu mentalitāte nepieļaus Krievijas marsēšanu tās teritorijā. Ideālā variantā Ukrainai palīdzību varēja sniegt visas PSRS brālīgās republikas, kas atsevišķi ir cietušas no Krievijas agresīvās politikas - utopiskā variantā Krievija sāk vicot Ukrainu, tai pat laikā Krievijai karu piesaka Baltijas valstis, mosh Polija, Gruzija, Čečenija, pēc ieskatiem vēl kāds, un visus mazi tiek apgādāti ar amerikāņu ieročiem, tāda ir notikumu attīstība, kādu es to vēlētos redzēt :D
0
^ un rezultātā tiks atjaunota PSRS teritorija, kāda tā bija +/- pēc 2. pasaules kara.
+3
^ Aizmirsi pieminēt vēl vienu lietu. Igauņi no slepenajām Somijas rezervēm aizņemas ieročus un izsniedz tos Tannu Tuvas separātistiem. Tie veic sacelšanos pie tam anektējot daļu no Mongolijas teritorijas. Mongoliju tas reāli sanikno un viņi Maskavā uzsāk terora aktus izsmidzinot Sibīrijas mēra baktērijas un reeksportējot Latvijas šprotes ar jau pievienotu Ebolas vīrusu. Man liekas, ka tie notikumi tieši tā arī attīstīsies.
+2
:D Fakts ir tikai tāds, ka reāli, Krievija tausta situāciju, vai pasaule ko darīs vai nē, rezultāts ir tāds, ka dara gan, kas liek šaubīties par tālāko darbību Ukrainā, pašreiz ar savu rīcību Krievijai ir ekonomiskas problēmas sākums. Bet par Krievijas iznīcināšanu, man nekas nav pretī, jo Krievija var paņemt uz masu, nejau ar saviem vecajiem ieročiem un armiju, kas pāries tai pusē, kas vairāk maksā :)
0
Manuprāt, pie jebkāda rasklada virsroku ņems ekonomiskās intereses un izdevīgums. Bojāgājušie utt. būs tikai statistika bruņotos konfliktos neiesaistītajiem un personīga traģēdija radiniekiem, tuviniekiem u.tml.

NATO militārie spēki manā skatījumā ir kaut kas līdzīgs apsargam lielveikalā. Ar savu klātbūtni tas it kā rada priekšnosacījumus relatīvai drošībai un kārtības uzturēšanas ilūzijai. Taču situācijā, kad sākas pamatīgs, neapturams un nekontrolējams bezpreģels, tāds apsargs viens pats galā netiek, un ir spiests izsaukt papildspēkus (policiju, armiju, ugunsdzēsējus, glābējus utt. u.tml.) Un tādi papildspēki, protams, notikuma vietā ierodas novēloti.



0
Vācija un Polija ir relatīvi tuvu, lai briesmu gadījumā pirmās iesaistītu savu armiju, Francijai leģions ar vienmēr ir gatavs savām misijām. Ja vēl spēkā ir līgums starp britiem un ASV, tad šamo gaisa spēki 24 h laikā ir pilnā kaujas gatavībā un virs Eiropas, laikam tik ilgi vajadzēja amerikānim savus bumvedējus attransportēt uz Eiropu..!!!!
0
^ tā ir apokalipses zīmēšana. nekas tāds nebūs, tev nu kā vēsturniekam vajadzētu to saprast. krievijai vienkārši ir ieslēgusies obižalka par ietekmes zaudēšanu pasaulē un viņi tagad cīnās kā māk. tak kauja jau praktiski bija vinnēta - janukovičam iešķiebts aizdevums ar solījumu, ka līguma neparakstīšanas gadījumā būs vēl daudz naudas, a puikas nebija paredzējuši maidana apmērus un sekas. domāja, ka pakliegs un rimsies.

to ko amerikāņi izdarīja lībijā vairs viņi neriskēs darīt, jo lībijai nebija pat īsta protežē starptautiskā līmenī. un krieviem teorētiski ir atomieroči. noteikti, ka neviens nešaus, bet vienalga nav patīkami zināt, ka krievu zemūdens aprīkotas ar kodolgalviņām nēsājas pa visu pasaules okeānu. katrā ziņā krievi blefo un viņiem pagaidām tas izdodas. rietumi tā nekad nespēs noblefot baidoties ka var izraisīt megakrīzi, jo tāda iespēja kaut arī ļoti niecīga, bet tomēr pastāv.

es domāju, ka rietumi varētu samierināties ar zaudējumu, bet paralēli sākt gatavot lielo maidanu krievijā un te nekas labāk nepalīdzētu kā naftas tirgus totāls sabrukums (vai tad saūda arābija un katara nevar palielināt ieguvi dubultā, ja vajag ? - var), naftas nepirkšana no krieviem, krievijas kredītreitinga samazināšana, principiāla krievijas parāda papīru pirkšanas aizliegšana visiem rietumiem, visādu brīvdomātāju finansēšana, piemēram, baškīru, tatāru un tamlīdzīgo uzpirkšana, lai tie organizē krievijas sabrukšanu no iekšienes.

tik vot ko ar tām peldošajām kodolgalviņām darīt ? hvz.
+11
Krievi tagad priecājās, kā ātri okupējuši Krimu. bet kas sāksies tajā brīdī, kad krievu biezajiem vai "vidusslānim" pēkšņi sāks bloķēt viņu kontus ārvalstīs, arestēt īpašumus vai ņemt ciet atvasītes, kas studē ārvalstīs? Pat šajā brīdī jau biržā ir dirsa un rublis sācis smuku pikējumu lejup. Ko tad vainos? Un ko tad darīs, kad parastajam krievam vairs netikt uz Turciju piedzerties baseinā? Nu jā, varēs braukt uz Krimu...
Nu, zināmā mērā var patiekt arī paldies Krievijai, ka parādīja savu būtību, tagad tādiu veci marazmātiķi/perdeļi kā Imants Kalniņš varēs aizrīties ar "jābūt draudzīgiem".
+1
Viens pogas spiediens un visas teorijas-kur,kāpēc,kādēļ,sabruktu kā kāršu namiņš. To šim paranoiķim putļeram nebūtu grūti izdarīt tajā brīdi kad nav ko zaudēt. Merkele pat obamam atzinusi,ka putļeram putni galvā čivinā.
0
ES līdzfinansējumi t.s. fondi naudu dod, bet šajā galā 100 un vairāk gudrās galvas nav visu sakārtojuši, lai cilvēki tiešām bez nenormāliem gemorojiem tiktu pie tiem.
0
Katrā ziņā, ja būs sarkanā poga, tad pakaļā dziļi būs gan Krievam, gan Eiropa uz kādu laiku :) ļoti šaubos, vai tiešām Putinam pēķsni būtu putniņi galvā, jo tādā gadījumā šamais pats jau tiktu nomests no prezidenta krēsla ar VDK palīdzību, kas ir noticies visos laikos un neskatoties ne uz vienu no pie varas esošajiem. Tā ka, tā visdrīzākais ir spēle ar tālāk ejošu afēru, piemēram, paskatīties, kas notiksies ar Krimu, ja neviens ne ko neteiks un nedarīs, tad savāks, un pēc tam līdzīgi ienāks Baltijā, aiz iegansta palīdzēt šejienes krieviem. Tas ir viens no loģiskiem argumentiem, kas izskaidro pašreizējos notikumus Ukrainā, jo kā saka, ja būs provokācijas ar karavīru nošaušanu, tad tas ir tas pats gājiens, kas krievijai visos laikos, kā pie mums 1940.g. robežsargi atklāja uguni, poļi un beļģi atklāja uguni pa mierīgajiem krieviem un fričiem, un Tautu Savienība tikai skatījās un domāja, ko darīt, ko vēl abiem iesmērēt, lai tikai nebūtu karš...!!!
+10
Pašlaik gan varenais NATO un EU ir parādījis tikai nošļukušus locekļus un piedirstas apenes. Vienīgie, kam viņiem ir spēks uzbrukt, ir Āfrikas vai Tuvo Austrumu iezemieši, un arī tie ne visi. Krievi mierīgi kaut rīt varētu ierrullēt Baltijā un NATO izteiktu "nosodījumu". Pasarg dievi, ja kādam viņa biznesā rodās zaudējumi, ja sadusmo Krievijas biznesu vareno, nemaz nerunājot par gāzes iztrūkumu Vācijā.
Un tikmēr lokālie idioti gan jau nākamajās vēlēšanās atkal balsos par Niliņu - šis tak tik labi pilsētu sakārto.
0
Nu ko, pasaules vēsturē ieies datums 04.03.2014?

Командующий ЧФ РФ поставил ультиматум украинским военным, заявляют в Минобороны
Командующий Черноморским флотом РФ Александр Витко поставил ультиматум украинским военнослужащим, сообщили агентству "Интерфакс-Украина" в Министерстве обороны.
"Если до 5 часов утра завтрашнего дня они не сдадутся, начнется настоящий штурм подразделений и частей ВС Украины по всему Крыму", - рассказали в ведомстве.
Такой ультиматум командующего ЧФ РФ доводят к сведению российские военнослужащие личному составу украинских воинских частей.
0
Es teicu,ka būs sliktākais scenārijs....kur pārējie pazuduši? Austrālijā jau?
+2
Salīdzinājumam:
2014
Согласно документу, все передвижения подразделений вызваны исключительно задачей обеспечения безопасности объектов флота и недопущения возможных нападений «экстремистов и радикалов» на россиян.

1940
PSRS valdība uzskata par pilnīgi nepieciešamu un neatliekamu sekojošo:
1) nekavējoties sastādīt Latvijā tādu valdību, kas būtu spējīga un gatava nodrošināt Padomju-Latvijas savstarpējās palīdzības pakta godīgu izvešanu dzīvē;
2) bez kavēšanās nodrošināt padomju karaspēka daļu brīvu ielaišanu Latvijas teritorijā, lai tās novietotu Latvijas svarīgākajos centros tādā skaitā, kas būtu pietiekošs, lai nodrošinātu PSRS un Latvijas savstarpējās palīdzības pakta realizēšanas iespēju un novērstu varbūtējus provokatoriskus aktus pret padomju garnizonu Latvijā.
Padomju valdība uzskata šo prasību izpildīšanu par tādu elementāru noteikumu, bez kura nav iespējams panākt Padomju-Latvijas savstarpējās palīdzības pakta godīgu un lojālu izpildīšanu.
Padomju valdība gaidīs Latvijas valdības atbildi līdz 16.jūnija plkst. 11 naktī. Latvijas valdības atbildes nepiesūtīšana līdz šim termiņam tiks uzskatīta par atteikumu izpildīt augšminētas Padomju Savienības prasības.
+4
Okupacija ? Ņet, ne slišal.
0
Nebūs nekāds ultimāts...kā jau parasti mēdiji visu safabricē!
0
kā, iebraucot Krimā, notikumus redz Ukrainā dzīvojoša Krievijas pilsone —«Krima sataisījusi pokerģīmi un izliekas, ka nekas slikts nenotiek»:

life.pravda.com.ua/society/2014/03/3/1...
0
skaidrs, ka ir sūrākā propoganda ir no visām trijām pusēm. Ukraiņi arī ir ieinteresēti tēlot pēc iespējas smagākus cietējus, jo pēc tam no abām pusēm varēs, balstoties uz to, kaut ko "izsist".

vot tagad ir mailstons tipa. lūk, ja rīt no rīta pamostoties 6.30 ies vaļā kariņš, tad būs skaidrs, vai ir kāds kas nespēlē pokeru. Ja būs status quo, tad visdrīzāk, ka visi spēlē pokeru.
+5
Pokers vai šmokers, bet mani sāk aizvien vairāk kaitināt viens ausains pesonāžs ar savu bezkaunību. Būtu labāk "rīdzinieka kartē" iekodis un paklusējis, pimpis ar ausīm
0
Interesanti, ko darīs saskaņiešos sastāvošie latvieši — tādi kā Andrejs Elksniņš un Ivars Zariņš. Tiem droši vien visas iekšas vārās — cik ilgi cietīs?
0
PeterisP, kā ta Lībijai nebi protežē? Kā reiz Krievija arī bi. Amerikāņi vnk appisa krievus sacīdami, ka vedīs hujmāno palīdzību uz Lībiju pa gaisu, bet ieveda bumbvedējus - taisni tāpat kā tagad krievi dirš par "tikai un vienīgi kārtības nodrošināšanananaņai". "Miera un kārtības uzturēšana" tak ir bijis visiem jājamzirgainis.
0
nezinu, man liekas, ka kadafi nebija īstu draugu. jā vēl īsi pirms gāšanas slēdza līgumu ar krieviem par 4 miljardu darījumu. bet tas bija tikai bizness. un krievi, manuprāt, lāga neko nepaspēja atvest no tiem ieročiem, kas bija jāatved.
0
Tajās jomā īstu draugu nav nevienam :) Vnk Krievi papisa Lībiju tas arī viss. Ar Sīriju tāpēc ņemās krietnāk.
0
Vispār tā palasot, sakārojās atkal uzraut veco, labo galdaspēli - risk.
+8
0
par godu 3. Pasaules kara sākumam: www.youtube.com/watch?v=ZWh3fQi8EUc...
0
(nuclear vomit)
+2
tas skujrunča pieminētais pimpsarausīm jau ar tāds mūsu rūpjuberns iraid, nometīsi ar varu un uzreiz lielais brālis būs klāt: "a haaa!! krievus apbižojam!?" un visur ziņās rādīs žēlīgi savilktus krievu ģīmjus.
0
Saistībā ar Ukrainā pašlaik notiekošo un iespējamo Krievijas iebrukumu Baltijas valstīs vai jebkurā citā ES un NATO dalībvalstī - rodas jautājums: vai arī tad sākotnēji tiktu taisītas visādas ārkārtas apspriedes (sanāksmes, sēdes... saukt var visādi), izteikts starptautisks nosodījums utt. u.tml.? Un tam visam nesekotu it nekāda reāla rīcība ES un NATO dalībvalstu aizstāvībai?

Ja jā, tādā gadījumā to varētu uzskatīt par ES sabrukuma vai šķelšanās sākumu, kura sekas visātrāk dabūtu izjust tieši tās Austrumeiropas valstis, kurām ir sauszemes robeža ar Krieviju.
0
jādomā ka kamēr puķins neklauvēs pie briseles duravām, tikmēr prātvēdēri sēdēs un spriedīs.
0
ES tak sen i sašķelta gabalos kur deķi katrs uz savu pusi rausta pāris lielie spēlētāji un čupa ar švakākiem pavērtām mutēm izpilda pavēles.
Vienīgais kaut cik taustāmais NATO garants būtu kāda bāze, lai iebrukuma gadījumā atraujas ar kāds viņējais, tad varbūt mjtnes valstīs bik sabjedrība pabrēkātu. Bet gan jau arī to norakstītu uz "pārpratumu", lai tik izvairītos no fiziskas konfrontācijas.
0
Nav jau arī P tik liels idiots, lai līstu Vācijas vai Francijas interešu zonās. Grauzīs pa malām
+2
Protams, ka viņš ir idiots ar garīgām slimībam. Tak daudzi cilvēki teikuši, ka viņš savā pasaulē dzīvojas un nespēj novērtēt realitāti. Līdzīgi kā Hitlers, savos pēdejos 5 gados.. :(
+4
Pieņemu, ka ja krievs sāktu līst iekšā Baltijā, tad sākumā tāpat būtu "ārkārtas sēdes" un "publiski nosodījumi" un "brīdinājumi". Reāli jau mēs te esam kā buferzona, bet nograužot Baltiju (+Ukrainu), vēl jau paliek Centrāleiropas valstis - Polija, Čehija, Slovākija, Ungārija kā buferzona. Ja līdīs arī tur, tad sāks saost sviluma smaku...

Derētu, lai jeņķi sakūda Ķīnu pret krieviem, tad šiem nāktos pliko pakaļu tai galā piesegt un attiecīgi būtu mazāk laika un resursu šai galā dirsties.
+2
"Bargie" nosodījumi - www.diena.lv/uploads/thumbnails/...
0
^^ neredzu nevienu iemeslu, laik jeņķiem izdotos sakudīt Ķīnu pret Krieviju. Tipo - pie mūsu parādiem jums ir vainojami krievi un tikai :D :D

Otrādāk vairāk ticams. Bet vēl vairāk ticams - nopisīsies Krievija ar ASV un Ķīna apsitīs pāri palikušos :D
+1
a kapec jus visi aizmirstat ZiemeljKoreju? :)
+1
Ziemeļkoreja sāks draudēd visai pasaulei pēc tam, kad vajadzēs novērst uzmanību no izdarībām Ukrainā.
+2
Nu nez, man jau šķiet, ka nekā nopietna tur viņiem nav, izņemot Ķīnas aizmuguri.

Krievija pateica Ķīnai, ka ASV Z-Koreju nosauca par muļķi un Ķīna starpbrīdī gāja dot ASV pa muti :)
0
Paceļ rokas visi, kas domā, ka "pie mums tā nekad nenotiks".

www.bbc.com/news/world-europe-2...
0
pa brangu samaksu viskas var notikt
+5
Nekas, gan jau ka visām sievietēm uz 8.martu būs sabiedriskais transports par velti un tad jau visas "sīkās negācijas" aizmirsīsies.
0
Ukrainas gadījumā NATO neko vairāk par nosodījuma izteikšadnu arī nevar iesākt, jo jebkura tieša konfrontācija starp Krieviju un NATO varētu viegli novest pie kodolkara un tad kaput būs visām iesaistītajām pusēm.
0
^^^^^ imho Z-korejai ir skaitliski liela, viduvēji ekipēta armija un gandrīz neeksistējoši resursi tās apgādāšanai reāla kara vajadzībām.
+2
Putina prese konference
pierāda, ka Merkelei bija
taisnība - “viņš ir zaudējis
prātu”, raksta “New
Republic”.
+5
Tagad ir skaidrs, uz kurieni ved visas konfiscētās legālās narkotikas - uz Kremli.
+2
putins bija neapmierināts, ka pasaules gals nepienāca ne 21. decembrī, ne 22. februārī Ragnarokā: «Nenāk un nenāk! A davai ka uztaisīšu pats jums apokalipizģec!»
0
Eu veči kā tur ir tagad īsti ar mobilizāciju? Ja krievi nāk iekšā tad mums jāiet karot? ;D
+3
^ ar iphoniem?

^^^^^ a ko es saku? :)
0
nu sātānistes un raganas,īstais laiks lai putinam uzsūtītu porču,slabo ja?
0
gan jau Puķinam pašam vesala pesteļu armija kas šamā biolauku aizsargā, neba jau karš nozīmē raķetes un mediju propogandu. Gan jau ka par astrālās pasaules iekarošanu ar būs padomājis.
0
Puķinam tak ir popu armija - pareizticīgā baznīca.
-2
tāpēc vajag dot pretīm,es nesaprotu..ir tak tik daudz ekstrasensu,kur viņi ir tagad,kad pasauli jāglābj?
+1
Nemot vera kontekstu - sim video te atbilstosaka vieta :)
www.youtube.com/watch?v=OpWAVc2run0...
+2
Tas, protams, ir prikolīgi, tomēr mūsējiem ķēmiem vispār vajadzētu pamācīties kā runā Putins, kuram uz visiem jautājumiem ir atbildes, arī cipariski :)

Piemēram, gadu no gada atkārtojas vnk debīliskākie nezināšanas paraugdemonstrējumi: www.tvnet.lv/zinas/viedokli/4858...
0
ko ta tu gribēj, ja mums tur sēž lērums ar pasaku jūļiem
+1
Šovinsti īpaši pēc SC "viena dirsa-divi krēsli" pozīcijas atklāšanas Ukrainas jautājumā steidz savākt radiākālāko elektorātu ar "jaudīgu" protestu lol
www.facebook.com/events/657168524330...
0
Laba lapa. Lielisks saraksts ar "going" un "maybe".
+2
^^^^ taisnība, runāt viņš māk. Skatījos puķina "interviju", iezombē tik pamatīgi, ka gandrīz noticēju.
0
Interesanti, ka tas krievu atbalsta pasākums pie viņējo vēstniecības ieplānots tajā pašā dienā, kad Krimā notiks «referendums» par dalīšanos nost no ukrainas. Laikam taisās priekšlaicīgi uz «rezultātu» svinēšanu?
+1
OON genseks nolaupīts...te laikam bez atombumbas pa kremli neiztiks.
0
Ne jau pats genseks, bet viņa sūtnis. īsti nolaupīts ar laikam nav.
www.pravda.com.ua/rus/news/2014/03/5/...
www.reuters.com/article/2014/03/05/...
+4
attiecībā uz šito suņa murgu , tā vien beigās gribas pielikt .
www.facebook.com/events/657168524330...
На небе Бог,
на земле Россия!
В ГОЛОВЕ ПУСТЫНЯ.
У СОВКА ДЕБИЛА.
0
ja putinu laikus neapstādinās,būs atomkaršs,tam kremļa pundurim vairs zaudēt nav ko...pat ja tas atvilktu karaspēku atpakaļ,visi tilti ir nodedzināti. Te vajag ārzemju specdienestu iejaukšanos,kas to mērgli apturētu .
0
^ putina reakcija uz to varētu būt apmēram tāda: «Tiltus dedzināšu, padodiet tik šurp vēl kādu, jo Krimas pussalā tie visi skaitās Ukrainas tilti! Kas man ko svešus nepadedzināt!»

Godīgi sakot, es gribētu uzzināt, ko par šo egomaniakālismu īstenībā domā Surkovs, Šoigu un vēl pāris Krievijas politikas ilgdzīvotāji, kuri atceras vēl Jeļcina administrācijas laikus — kad Krievijā vēl bija kādi demokrātijas iedīgļi.
+1
Baidos, ka pats šo ilgdzīvotāju eksistences fakts uz RUS politikas skatuves vien ir netiešs pieādījums, ka viņi ir samierinājušies, pieņēmuši vai arī pa vienkārši pārdevušies pašreizējai politiskajai realitātei.

Pamatīgi "smīdina" dažādu eiropas un us amatpersonu aizbidināšanās, ka nav īstas skaidrības par situāciju, pierādījumu trūkumu utt.. Izlūkdienesti ar ko nodarbojas? Viņiem bija jābūt tur jau no pašām pirmajām šīs putras notīm (un 100% ka viņi tur bija un ir). Nu neiestāstīs man neviens, ka friču, franču, britu un amīšu (par izraēlu nemaz nerunājot) izlūkdienestu operatīvie darbinieki kolektīvi guļ ilksīs vai zīžļā postsovietisko vafeli!
Es saprotu vēlmi izvairīties no straujas konflikta eskalācijas, bet pašreizējā lēnā nostājas formēšana gluži vienkārši dod Krievijai laiku nostiprināt savas pozīcijas. Jebkura iekšēja vājuma demonstrēšana (ai, zineis, mums banku sektors stipri no rus atkarīgs, mums gāzīt' vaig', ai, moš labāk pastāvēt maliņā un palūrēt, kuram stiprakam beigās pieslieties) tikai veicina šādu klaju krievijas bezkaunību un visatļautību.

Hotja -ko te daudz muldēt - kamēr mēs visi ejam enerģētikas un banku sektora pavadā, neko nepadarīt. Īgni papukstēt, bet tā ne pārāk skaļi, lai nenokaitina lieki lielos čiekurus
+2
Demokrātiju? T.i., 90% populācijiai, ko sastāda alkāni, muļķi un deģenerāti, dot iespēju balsot un pieņemt lēmumus? :>
-1
^ Bigij, es nebiju domājis Trūmetāla populāciju >:)
+4
Es zinu, es jau arī neteicu 1:9, bet 9:1 >:)

Bet vispā rēcīgi ar to Putina noliegšanu, ka tie esot viņa kareivji. Nav nav nav, nea, meke, neke. Tiklīdz kāds no tiem zaļajiem vīriņiem dabūs bietē, tad būs liels kvieciens un āāāā - našik bjot, davāāāāi!!!!
+3
Vispār jau jocīgi, ka caru Vladimiru neuztrauc, ka tieši pa to Ukrainas apgabalu, kurā ir daudz etnisko krievu, saimnieko kaut kādi nezināmi bruņoti spēki, kas neuzrāda nekādu piederību. Tie taču sanāk visīstākie teroristi, ne?
+2
Tās tak pašaizsardzības vienības, aizstāvji pret banderovciem.
+3
pēc stundas — atkal demonstrācija pie krievu vēstniecības, šoreiz — pret krievu propagandas izplatīšanu caur televīziju un citiem masu zombēšanas paveidiem!
0
es ja godīgi nevaru iebraukt par šitajām zibakcijām. es esmu 99,99% pārlieicināts, ka neviens pat pa vēstniecības logu nepaskatās uz zibotājiem, kur nu vēl noreportē uz maskavu putleram. un ja ietur konsekvenci, tad par propagandu jāiet arī pie daudzām citām vēstniecībām zibot.

kaut arī putlers ir maita, jo šitā krimas shēma bija tikai testa (betas) versija. un neticami veiksmīga - gandrīz necaursitama - neviens no slavenākajiem antivīrusiem - nato, es , edso, un, unesco un mozaīka nespēj to neitralizēt. aizvakar biju zilupē, nu tur maidanu uzrīkot būtu pāris stundu jautājums :( tam atbilst gan nacionālais sastāvs, gan "lieliskā izpratne" par politiskajiem procesiem.
+3
+4
Šeit truemetal.lv arī notiek sava veida cenzūra. Kas nepatīk, tas dauns. Man ir ko teikt, bet vai gribu, zinot cenzūru un citas negācijas.
p.s. tā ka glaudat viens otram spalvas paši.
+1
Ne visas aizliegtās filmas un grāmatas tiek izņemtas no apgrozības dēļ cenzūras. Ir filmas un grāmatas, kas tik tiešām ir stulbas un nav pelnījušas tērēt publikas laiku :) Tas pats ar viedokļiem — daži tiešām ir pelnījuši to mīnusu.

par tēmu: reizēm cilvēki paši parāda, kas viņi ir. Vēl precīzāku muzeju, kas raksturotu Krieviju, domādams neizdomāsi: travelnews.lv/index.php?m_id=1831...
0
brīnos kā to kremļa pundurmēslu nav vēl novākuši.
0
Ja to tā varētu tik vienkārši izdarīt, tad to arī izdarītu (check ēģipt, lībij, ukrain).
Pagaidām turam līniju progandas frontē.
+2
Mūsdienās jau nav svarīgi vai caur to logu kāds skatās vai nē. Svarīgs ir informācijas ātrums. Kādreiz esi pieņēmis lēmumu? Tā tīri pats priekš sevis.
+3
Es novēlu krieviem izcīnīt pašiem savu karu. Tā ir vienīgā uzvara. Mosties! Cirt saknē!
0
^ Var tikai cerēt, ka Krievzemē pēc visa šī mazliet pamodīsies saprāts. Mazliet arī brīnos, ka ģeneralisimusu Putinu vēl pie vietas nav nolikuši lielo korporāciju darboņi, kuriem šis viss pamatīgi sit pa nierēm.

Bijušais Krievijas naftas magnāts Mihails Hodorkovskis, kuru Maskava decembrī atbrīvoja no cietuma, svētdien Kijevas Neatkarības laukumā uzrunājis tūkstošiem ukraiņu.
«Viņi man pastāstīja, ko varasiestādes šeit izdarīja. To tās paveica, vienojoties ar Krievijas vadību,» sacīja Hodorkovskis. «Es gribēju raudāt. Tas ir šausmīgi. Tā nav mana vadība. Es gribu, lai jūs zināt, ka ir citāda Krievija.»
0
pagaidām jau mūs tas itkā tieši neskar.., bet, ja tā padomā- tiešām, Putins var izdomāt `aizstāvēt tautiešus` arī Latvijā. Augsne tam tiek gatavota.
+2
^ Tas ir tikai laika jautājums, kad "Lielais krievu aizstāvis" apciemos arī mūs.
+3
creative_77 saka cenzūra? Tas ir visai interesants apgalvojums forumam, kur dzēsti tiek tikai dublējošies vai adasd asd fgsdfs f sdf s tipa posti.
+3
^ cenzūra tādā ziņā, ka ja tavs viedoklis neatbilst vidējam trvemetālistam (ar vidējo es saprotu dziļu paklanīšanos NA, leģionāriem, jumītim, krabkoru ienīšanu un citām līdzīgām fīčām), tad automātiski dabon daudzus daudzus mīnusus. un ja seit būtu ask.fm publika tad kāds jau būtu izdarījis pašnāvību :D

trejastis bija kandidāts numur 1 :D, jo viņa viedokļi, lai arī bieži bija it kā pamatoti, pamatā tomēr bija idiotiski
+6
nu.. ja tavs mērķis ir no katras atraugas saņemt lielāku plusu skaitu...
+4
Wau, kāds te par cenzūru runā... šis forums ir visnecenzētākais un brutālākais, kāds ir. :D Bet, ja nu, piemēram, ļoti gribas spazmot un kladzināt pretvalstiskus/promoskovītiskus saukļus a la Illariona Griļa stilā, tad labāki to darīt krievu delfos vai krievu tvnetā. Katrām spazmām sava vieta.
0
^^ Tontoon, lai Tev tiek, es ar nospiedu tev plusu
0
paldies, Tu un vēl divi krāšņo manu dienu.
+3
Man vienmēr izbrīnījuši komentētāji visos parastajos portālos un vietnēs. Ar putām šķiezdamies, gar zemi dirsas sizdami, AURODAMI AR LIELAJIEM BURTIEM stāsta, kā gatavi krist un mirt par savu taisnību un Vienīgo Pareizo Skatījumu Uz Vissvarīgāko _____________ Lietu (tukšajā vietā katrs ieraksta savu tēmu). Bet tad, tikko kāds viņam atbild ar līdzīgi agresīviem priekšlikumiem uzsēsties uz mieta vai uzkāpt uz mīnas, tad sākas sacensība — kurš pirmais nosūdzēs otru Drošības policijai.
+1
Vai arī kurš pirmais sāks raudāt :P
-1
Protams, cenzūra skaitās slikti (arī Padomju laikos oficiāi nebija cenzūra). Bija Dadzis, bija joki, bija Ž.Ezītis. Atkāpe.
Ja kādā konkrēta truemetal.lv tēmā 5 cilvēki ir apņirguši <lielo kaiminu sieru>, tad, ja 6-ais mēģina "tēmu lauzt", tad tiks ātri padzīts no "tēmas"...
p.s. cita lieta, ja "vecās detuhas" tēmā parādas pupi, bobi un ķīnas pandas... ;-)

+1
Bet tā nav nekāda cenzūra, tas ir vienkārši nepopulārs viedoklis. Paust tādu jau neviens te neliedz.
0
Ok, pieņemsim, mans viedoklis ir nepopulārs. Bet pēc "-" saņemšanas esmu ievērojis, ka katrs nākamais posts (labs vai slikts) saņem tos pašu "-". Pat nemeģinu saprast par ko, bet, man pazūd velēšanas vispār ko teikt. Ok, I shut up!
p.s. un kas ir populars viedoklis? Tavs, Intar :-)
0
Nu ja, visi citi ir tie sliktie, ne jau pats.
0
plusi un mīnusi ļauj pateikt, kurš ir populārs viedoklis. Intaram parasti ir plusi. Bigijam arī, bet viņš kā foruma īpašnieks neskaitās.
0
Varētu tādu kārtību: kuram visvairāk mīnusi gada laikā, tas apmaksā domēnu nākamo gadu. Vot kā tad cits citam pieglaimotos, lai plusus dabūtu! :D
+1
var jau būt ka kļūdos, bet nāk prātā ka senāk tika prātots ka lielākajam mīnusniekam jāliek mučele alus… alus nav.
+2
Bišķiņ smieklīgi, ka te apvainojas par mīnusiem. Patiesībā, gribētos redzēt to atšķirīgo viedokli, jo līdz šim atšķirīgais ir parādījies 5 postos - pirmais pilnīgi bezsakarīgs, kas paskaidro un ilustrē pilnīgi neko, otrs - rupjība (vvz kam adresēta?) un pārējie trīs ir žēlošanās par mīnusiem, citu viedokļu autoritāti un kaut kādu izdomātu cenzūru. Būtu interesanti palasīt, ko creative_77 patiesībā domā par visu šo Krievijas/Ukrainas bezpreģelu! Mīnusu dabūsi tā vai tā, ja kāds Tavam viedoklim nepiekritīs - welcome to democracy! Nebaidies, sper laukā! >:)
0
Ukraiņi ir tikai sīki bandinieki lielajā ģeopolitiskajā spēlē starp Krieviju un jeņķiem. Tikai šie bandinieki savā naivumā ir sacerējušies, ka viņu liktenis kādam no lieliem spēlmaņiem baigi rūp un ka viņi paši spēj noteikt savu nākotni. Lielie pakašķēsies, pakašķēsies un atkal salīgs mieru, a ukraiņi par to visu samaksās ar savām dzīvībām, rūpniecību, resursiem un teritoriju, neatkarīgi no tā, kurš uzvarēs šajā šaha partijā.
0
Serzh — ja vajadzēs, atkārtošu vēl: tāpēc jau arī Maidans izveidojās, un notika revolūcija, ka ukraiņiem pieriebies būt par neko lielajās ģeopolitiskajās spēlēs vai ekonomiskajā izlaupīšanā, ar ko nodarbojas visādi tirgus spēlētāji :) Tāpēc jau arī tauta padzina Janukoviču, ka saprata — paši gribam noteikt savu nākotni! Vismaz, kamēr uzliek viņu pareizajā virzienā!
0
Dethecrator, tas gaišzilas revolūcijas zem saukļiem "par demokrātiju" jau pat pa TV skatīties nav interesanti. Saukļi, scenāriji, patētiskie kadri un komentāri pa CNN - viss ir pēc vienas šnites, kura aizdomīgi atgādina to pašu jeņķu ziepju operas par drosmīgiem ASV aģentiem, kuri palīdz gāzt diktatorus visās pasaules malās. Laikam, jeņķu polittehnologiem kreativitāte aptrūkusies. :-)
Pat ja tie daži tūkstoši cilvēku (kas ir īstenībā niecīga daļa no vairākiem miljoniem Ukrainas iedzīvotāju), kuri piedalījos tajās maidana nekārtībās, svēti tic tam, ka viņi paši bija tie, kas iniciēja visu šo putru, tas jau nepadara Ukrainu par pasaules ģeopolitikas lielvalsti. :-) Un sākuma signāls visai šai h..ņai jau arī nenāca no Ukrainas iekšienes. Janukovičs, protams, pats vainīgs, ka košļaja puņķus tik ilgi, kamēr pārējiem iesaistītiem vienkārši apnika gaidīt no viņa kaut cik konkrētu rīcību (lai kāda tā būtu). Un tāpēc viņu arī patrieca.

+1
par to es nebrīnos, ka Latvijas sabiedrība Maidana sākumu nepamanīja. Arī es sākuma momentu hronoloģiju izlasīju tikai pēc tam, kad pirmo reizi pats tur visu biju izstaigājis, izložņājis, izpētījis un izrunājies ar cilvēkiem. Kāpēc? Jo protestētāji pirmo reizi sanāca uz Eiropas laukuma (Hreščaķika un Mihailo Hruševska ielas krustojums) tajā pašā vakarā, kad Zolitūdē sagruva Maxima. :(((

Attiecīgi Latvijas sabiedrība tikai pēc mēnešiem diviem pamanīja, ka Ukrainā sākusies revolūcija — diemžēl tāpēc, ka mums bija ne mazāk traģiskiem notikumiem jāseko līdzi… Un šeit Latvijā rezultātā cilvēki neievēroja revolūciju izaugam Ukrainā (ja nu vienīgi vietējie ukraiņi), tāpēc arī rodas iespaids, ka uzreiz sanāca 200 tūkstoši svētdienā kopā no nekā un tautas sapulcē pieprasīja Janukoviča atkāpšanos. Revolūcijas sākums bija kādi 1500 demonstranti. Proporcionāli viņu iedzīvotāju skaitam tas ir tikpat, cik Latvijā sanāktu 75 cilvēki pie Ministru kabineta — tātad niecīgs procents no visa kopējā iedzīvotāju skaita.
+2
Nē, nu tas, ka viņi tur sēdēja un tusēja jau kopš decembra sākuma, to es personīgi lieliski pamanīju. Par to jau diezgan daudz arī pirms Jauna gada ziņās stāstīja. Un tad vēlāk, kā izskatās, pamazām pie tiem samērā mierīgiem džekiem (mums arī pirms dažiem gadiem kaut kādi līdzīgie ļaudis dzīvoja teltīs tieši pie Ministru kabinēta, BTW :-) ) sāka pievilkties klāt Jaroša urlas ar maskām, Molotova kokteiļiem, stroķiem utt., kuriem bija izdevīgi to laivu pēc iespējas vairāk sašūpot. Un tad panesās putra un bezpreģels.
Latvijā analoģija, manuprāt, tam visam varētu būt tāda, ka ilgstošam Latgales pensionāru piketam ar telts pilsētiņu pie Saeimas piebiedrojas Lindermaņa un Osipova "gvarde" un sāk pie Saeimas stāvošus policistus apmētāt ar pudelēm, akmeņiem un šaut pa viņiem no traumātikas. Un ja policija viņiem laicīgi neiedod bietē, tad uzceļ pie Brīvības pieminekļa barikādes, aizsprosto Brīvibeni un vēl sasauc uz tusiņu savus draugus-margināļus no visas Latvijas, izvirzot valstij ultimātu par Lindermaņa iecēlšanu par prezidentu. Un tad par Latgales pensionāru sākotnējo vēlmi neviens vairs ne domā, ne atcerās. Urlas sašūpojuši laivu un tikuši na haļavu pie sīles.
0
Neticami - vai tiešām kādam apnika saņemt subsīdijas? Saimniekam rokā kost galīgi nav labi. Vai nu tas ir ārkārtīgi viltīgi, vai nu neizsakāmi neprātīgi - tiec nu gudrs :D
www.delfi.lv/news/national/polit...
+2
da nē takš, tur viss ir saskaņots. Vēlēšanas tuvojās tā ka jāpabraukā pa ausīm ne tikai georga lentīšu nēsātājiem.
+1
^Illariona Griļa vārdā - fšzm neprojģot!
0
Girss
+2
Dirsss
+1
nu re, nila kampaņa iet pilla sparā:

Радикалы со всех сторон пытаются сейчас расколоть наше общество!
На латышей и русскоязычных, на "фашистов" и на "пятую колонну", на "правильных" и на "неправильных"!
Мы - молодежь! Мы - будущее Латвии!
Нам не нужен раскол!
Мы не хотим повторения украинских событий в Латвии!
Покажем всем, что у нас у всех одна Родина!
И вместе мы можем сделать нашу Родину процветающей!
Латвия - наша Родина!
Собираемся все 18 марта в 17.00 у Рижской думы. После этого идем по центру города раздавать всем значки "Latvija - mana dzimtene".
Участники акции в качестве приза получат модные ветровки с надписями "Latvija - mana dzimtene"
и "Nil support team".
Акцию организует мэр Риги Нил Ушаков и основанная им общественная организация "Latvija - mana dzimtene".
Друзья, просим максимально поделиться новостью: "Like&Share"!!!
+3
tik mani nepamet sajūta ka visi šitie aktīvisti savā prātā redz Latviju kā Krievijas guberņu kurā nils ir kungs un pavēlnieks.
+1
^ nez kāpēc, nez kāpēc...
0
Kad Krievija okupēja Abhāziju un D-Osetiju, neviens tak pārāk neiespringa un nekādu tribunālu nesarīkoja par etnisko tīrīšanu
+1
"tāpēc jau arī Maidans izveidojās, un notika revolūcija, ka ukraiņiem pieriebies būt par neko lielajās ģeopolitiskajās spēlēs vai ekonomiskajā izlaupīšanā, ar ko nodarbojas visādi tirgus spēlētāji"

Lololo? Tikai nez kāpēc pats pirmais darbs ir fiksi jāparaksta "supeizdevīgie" līgumi ar ES :D
+1
Ja atmiņa neviļ, tas līgums ar ES tak sen jau bija ieplānots, bet tieši Janukoviča pēdējā brīža uzmetiens bija viens no iemesliem, kāpēc sāka buntoties - tā kā tas vairāk sanāk iesāktā darba novešana līdz galam.

Nevarētu jau gan arī teikt, ka ar Krieviju parakstāmie līgumi būtu mazāk "superizdevīgi".
0
Liekās mierā,te tikai ar uguni un zobenu,bez jebkādiem prātojumiem. Tos vēsturiskos papīrus un līgumus vai vēsturiskās hartas un konvencijas var iebāzt,kur saule nespīd.
0
Man ir poļu, zviedru, krievu, latviešu, ebreju, ukraiņu asinis un ukraiņu uzvārds, ja kas. Uzskatu, ka ukrainim ir jādzīvo tur kur runā ukraiņu valodā, krievam ..nu ja...sākās...latvija ir latviešu zeme un
negribu pat cilāt šos jautājumus...
Es labak meklēju pazudušo Boingu..pagaidam no success...varbūt kādam citam paveiksies.
www.tomnod.com/nod/challenge/malay...
+2
Nu izdevīgāks jau biki bi - gāze ellē lēta, kreģit 15miljard uz 5% godovih bez [acīmredzamām] prasībām, turpretim svf 4% ar tādām pašām kā pie mums - visu apciprt nah. Nu un tas skaidrs, ka ilgtermiņā jau appisiens tāpat sanāk, grozi to ukraiņu dirsu uz kuru pusi gribi.
0
izlasot šo, rodas lepnums par sekošanu Sātanam. Nākamais — laikam jākļūst par «banderovecu»! ;)

www.draugiem.lv/user/164514/blog/?p...
+2
Ko, pie velna, es nupat izlasīju?
+3
Dīvani, Zeta Retikulieši un Galaktisko Slāvu Gaismas Brālība netika pieminēti.
+4
Pilnīgi precīzi par pašreizējo situāciju:

www.youtube.com/watch?v=IX_d_vMKswE...
+2
Jaunais albums gandrīz gatavs, tikmēr jāievērtē DVD, kamēr nav autortiesību dēļ izdzēsts pilnais koncerts:

www.youtube.com/watch?v=TTrMNJdOz3k...
+2
Īstenie krievi-ārieši, Krievijas patrioti un zieds.

oleg-leusenko.livejournal.com/1010183.html...
+1
Krievijas propagandai ukraiņu jautājumos paliekot aizvien masīvākai un nereālākai, var novērot atbildi: ukraiņu tauta sāk moskaļus izsmiet arvien intensīvāk. Nupat pie ironizēšanas ķēries pat megakorumpētais Harkivas mērs Henādijs Kerness, kādreizējais Janukoviča čoms un Maidana ienaidnieks: «Katram, kurš tic, ka Janukovičs atgriezīsies vai ka te arī notiks referendums par iestāšanos Krievijā, es uzdāvināšu grāmatu «Zosis, gulbji un citi gājputni»!»

Bet pāris dienas iepriekš Lukašenko (kurš pirms tam piedāvājās aizdot ukraiņiem pāris nekorumpētus gubernatorus uz kādu pusgadu, kamēr saved kārtībā Luhanskas un Doņeckas apgabalus) deva padomu: «Janukovičam jārīkojas kā vīram: jānāk atpakaļ uz Ukrainu! Ar šauteni rokā! Un — vienam pašam, vienatnē!»
+1
Kas lasa garākus aprakstus krieviski, var paprovēt šo:

life.pravda.com.ua/society/2014/03/27/...
0
Tagad pat dīvaini skatīties vecos ukraiņu humora šovus, kas tapuši vēl pirms revolūcijas uzvaras:

Tipiska ukraiņu ģimene krievu televīzijas izpratnē:

www.youtube.com/watch?v=JdVB0L6kc5I...

Maksims Galkins uzstājas Jaungada uzvedumā

www.youtube.com/watch?v=_UTDJwqQpVk...

Šeit: Oņiščenko ir priekšnieks Rosseļhoznadzorā (kantoris, kurš nelaiž iekšā Ukrainas, leišu un mūsējo preci Krievijā), Roshen ražo to preci, kuru nelaiž iekšā, bet Petro Porošenko ir tās firmas dibinātājs — oligarhs, miljardieris, maidanists un revolucionārs.

www.youtube.com/watch?v=zhgDl8EVXWU...

Te var katrs pārbaudīt savas ukraiņu valodas zināšanas ;)

www.youtube.com/watch?v=m3PYVa51etE...
+3
prikols ar nu jau bijušo Ukrainas prezidentu
www.youtube.com/watch?v=oowdk2Xqhbg...
0
Rubenis, vezdams Nacionālo teātri viesizrādēs Maskavā, TV Dožģ ēterā trāpīgi nodevis pa putinistiem:

m.tvrain.ru/articles/direktor_n...

Jānis Peters, kurš deviņus gadus bija vēstnieks Krievijā, plaši izsakās par notiekošo:

www.diena.lv/kd/intervijas/janis...
+2
Doņeckas t.s. «republikas» līderis izrādās Mavrodi finansu piramīdas krāpnieks:

www.pravda.com.ua/rus/articles/2014/0...

BTW, vai tad atkal neprasītos pēc kādas demonstrācijas pie krievu vēstniecības? Kā reiz no Ļvivas atvedu divus Banderas nacionālistu karogus (sarkanmelnos), būtu iemesls paplivināt :)
+5
Neprasaas karogus, prasaas 1-2us 50mm lozhmeteejus.
0
www.apollo.lv/zinas/kijeva-gatava...

Bail kaut ko izteikties, ka nesaraksta muļķības agrā rītā...

Bet tu ievērtēji bildē pie raksta, ka banderofci pat bruģīti ir svastikā salikuši? Fašistu cūkas!
+1
Nu nav, nav to krievu valodu viņi gatavi ieviest par otro valsts valodu! To prasa nevis Jaceņuks un Turčinovs, bet opozīcijā aizdzītā Reģionu partija (tipa Ukrainas Saskaņas centrs). Ukrainas medijos viss izlasāms, tikai latviskajā tulkojumā kļūdaini atreferēts šoreiz.

youtu.be/rj4AN6E7KDE...
0
Nē nu skaidrs, ka ne jua viņi to prasa, bet viņi saka, ka esot ar mieru.

P.S. Valsts valoda un oficiālā valoda nav v.u.t.p.
0
Oficiālā laikam ir, ka var tajā iegūt izglītību un valsts iestādei uz tajā rakstītu iesniegumu jāatbild standarta laikā (ķip nav ar speciāla tulka mneklēšanu jānodarbojas vai vienkārši misenē jāizmet). Kautkā tā.
+2
Foršo Vice News žurnālistu, kas taisīja labākos videosižetus no Ukrainas, sagūstījuši moskaļu spēki. mashable.com/2014/04/22/vice-jou...
+1
Nosvērts un tīšuprāt neitrāls aculiecinieka stāsts un bildes, kā sākās un beidzās Odesas katastrofa, aizdegoties Arodbiedrību namam.

napaki.livejournal.com/100072.html...
0
rekur bildes no izdegušās ēkas iekšienes. Līķi.

inforesist.org/tragediya-v-odessko...
0
Tagad pārlasot šo tēmu, man ir tāds jautājums - Dethecrator. Vai Tu personīgi atbalstītu sankcijas pret Krieviju , pat ja darbu zaudētu simtiem Latvijas iedzīvotāju ?
+1
Esmu ne reizi vien teicis: tieši mums jādzīvo ar Krieviju vislabākajā saskaņā, jo krieviem to tik vajag – ieganstu par cūcīgu izturēšanos, lai iebruktu kaimiņzemēs! Un, kamēr Krievija rauj uz desas ukraiņus, mums ir skaidrs, ka par Ukrainu 20 reizes mazāko Latviju krievi okupētu vēl jo efektīvāk. Tāpēc jādzīvo mierīgi kaimiņos, kaut arī tas mums nepatiktu, bet pa lielam jāiedomājas, ka uz robežas, kur aiz Zilupes beidzas Latvija, ir atkal uzlikts lielais uzraksts: «Barot un nekaitināt!» (Tas nenozīmē, ka nevajag apkarot vietējo moskaļu ņemšanos, žūpošanu un ārdīšanos pie Uzvaras biedēkļa utt., bet speciāli klapēt nevienu nevajag.)

Sankcijas Rietumi, kā redzam, vērš ne pret krievu valsti vai tautu, bet pret tiem Krievijas līderiem, kas plāno okupāciju un no tās iedzīvojas. Līdzīgas sankcijas ir spēkā pret Lukašenko un viņa balstiem, bet tās nekaitē Latvijai (arī pašai Baltkrievijai nē, cik noprotams). Bet jebkurā gadījumā sankcijas būtu neatbalstāmas, ja tās nozīmētu kājā šaušanu mums pašiem!

Patlaban Rīgas ostā ir kravu 20% pieaugums — kravas, kas vairs neiet caur Sevastopoli, Eipatoriju, Hērsonu, Odesu un Mikolajivu (Mariupole un Melitopole pavisam neskaitās, jo tās ostas tāpat bija varen seklas), tagad iet caur Baltijas ostām. Tā kā mēs esam finansiālie ieguvēji, lai gan tas nerodas no sankcijām, bet vienkārši no kravu drošības jautājuma!

Līdzīgi arī pašā Ukrainā valūtas kurss nokrities no 10 latiem par 100 hrivnām (2012.) līdz 10 USD par 100 UAH (šobrīd). Importa preces paliek dārgākas, pašmāju ražojumiem Ukrainā pieaug noiets, plus vēl ukraiņi boikotē Krievijas preci. Tā kā ukraiņiem revolūcija pat ir ekonomiski izdevīga :) (Mums tas nebūtu pat teorētiski iespējams, jo sava valūta ta mums vairs nav.)
+2
Atcerējos vēl par sankciju piemērošanas iznākumu šādu faktu no realitātes: tā kā pret baltkrieviem ir papilnam visādi ierobežojumi, uz ārvalstīm braukt viņi vai nu nedrīkst (Eiropa, Amerika), vai arī negrib (Krievija). Līdz ar to kaimiņvalstīm jāpiekopj t.s. «pingponga diplomātija»: jāsatiek līderi nevis valsts vizītēs, bet visādos neoficiālos pasākumos. Nesen taču jaunajam vides ministram Romānam Naudiņam pārmeta, ka viņš esot spēlējis hokeju ar Baltkrievijas tirānu Lukašenko, bet jams atbildēja: «Tā kā pret Baltkrieviju ir ieviestas sankcijas, tad šādi sporta pasākumi ir vienīgie, kur var satikties un runāt par valstu lietām. Nē, par Lukašenko attieksmi pret opozīciju mēs nerunājām, jo Baltkrievija nedod padomus Latvijai, ko mums darīt savā iekšpolitikā, tāpēc mums pieklājas nejaukties viņu iekšpolitikā. Bez tam mēs to hokeja maču vinnējām.» Lūk, vēl viens sankciju iznākums!
+1
Nezinu, vai šis ir patiess blogs vai izdomājums (vismaz beigas izskatās patiesas), bet nu te piebilst kaut ko ir grūti: 166509288.livejournal.com/1251824.html...
0
Beidzot viens raksts, kurš mēģina kaut cik izskaidrot haosu ap Kramatorsku, Slovjansku un Doņecku. Pie tam autors ir krievu žurnālists. Nav teikts, ka šeit publicētais ir baigā taisnība, bet kkāds skaidrības stariņš varētu rasties:

slon.ru/russia/iz_kryma_v_d...
+3
Koncentrētā veidā par to, kas tika novērots un konstatēts Doņeckā. Pēc tam arī par vietējām naudas šķērdēšanas aktualitātēm:

www.youtube.com/watch?v=r13C8IGI3mI...
+2
Šajā video vēl izteiksmīgāks par Girkina sakāvniecisko tekstu ir viņa balss tonis. Hitlers savā Reihskancelejas bunkurā 1945. gada aprīlī prata turēties labāk…

www.pravda.com.ua/rus/news/2014/07/4/...
0
Strelokam vēl paveiksies, ja viņu uzlaidīs gaisā ar artilēriju vai ko tamlīdzīgu. Nepaveiksies, ja paņems dzīvu.
+1
^^ psc šitā var dirst mikrafōnā... Nu ja, priekš kam celt dirsu un pist nahuj uz tēvzemi, vajag, lai tēvzeme nāk šurpu, hehehe.
0
Bļē, tas kroplis Streloks izmuka!
+1
www.youtube.com/watch?v=V5E8kDo2n6g...

Šodien 16:00 uz Krievijas vēstniecību! Akciju rīko Latvijas ukraiņu kopiena.
+1
Kādā sakarā pie Krievijas vēst.? Krievija taču nav iesaistīta, doh!
+4
Nav gan. RTR arī teica, ka nav, Russia Today teica — Krievija te ņi pri čom, un pat Lie News sacīja, ka viņi savu paziņojumu, ka Krievija tur nav iesaistīta, paspēja pārraidīt vēl pirms tās lidmašīnas notriekšanas tikai tāpēc, ka Krievija vienmēr jau laikus tā dara. Tā kā tiešām! Pie kādas vēstniecības tad lai rīko? Pie Doņeckas vēstniecības?
+2
Nu pie Ukrainas vēstniecības tak. Kuri tad te apšauj savus mierīgos iedzīvotājus?

Plus gandrīz turpat blakus jau vien atrodas tās vēstniecības, nekas plānā nav jāmaina.
+1
Būs īstu vīru mīlestība?

apollo.tvnet.lv/zinas/luhanska-tero...
+2
^ sāk trennēties pirms darbiņa, kā saka grūti mācībās - viegli kaujā
0
Šodienas avīzē intervija ar Nokturnal Mortum. Šis numurs būs nopērkams visu nedēļas nogali.

nra.lv/pasaule/121907-muzi...
0
Raksta Ukrainas armijnieks no daļas, kura iekļuvusi maisā starp teroristiem, no vienas puses, un apšaudi no Krievijas teritorijas otrā pusē: twitter.com/SPaWN_ua
+1
Russia’s Channel One ran a horrific story of an alleged baby crucifixion in Ukraine. The only “witness” to the alleged mind-numbing public execution is Galyna Pyshniak, who was interviewed in Russia.

Her breathless story included the following claims: “Center of the city. Lenin square. Our Gorispolkom is the only square where you could herd all the people. They gathered women, because there are no more men. Women, girls, old people. It was called a show execution. They took a child, 3 years old, a little boy. He was wearing little briefs and a T-shirt and they nailed him, like Jesus, to the bulletin board.”

Out of the entire town of Slovyansk, there is not a single witness who could corroborate this outlandish horror story, which was seemingly “inspired” by the 4th season of the Game of Thrones.

Līdz šim garākais saraksts ar krievu propagandas fēleriem. Dažs — tīri vai smagā anekdote: www.examiner.com/list/russia-s-top-1...
+1
Shodien atkal bija demonstrācija pie Krievijas vēstniecības, cilvēki ap 1000. Bija daudzi etniskie ukraiņi, Latvijā dzīvojoši. Viss noritēja normāli!

Kas attiecas uz tiešām ziņām no Ukrainas: kam slinkums lasīt reportāžas — te ir TV formātā apstāstīti aculiecinieka novērojumi Ukrainā.

chaula.tv/lv/chaula_video/8ma...
+1
Bet vakarā Skonto stadionā bija šitā.

www.youtube.com/watch?v=zVopsjgxWcY...
+1
Krievu propaganda darbībā - pie 1PK plakātiņiem arī viens no Team Fortress 2 iemaldījies :D

www.youtube.com/watch?v=HI4SrQSdbJQ...

www.pcgamer.com/2014/09/05/team-for...
+1
В ответ на очередной пакет санкций со стороны ЕС и США президент России издал указ, согласно которому каждый житель страны должен самостоятельно выколоть себе один глаз.

84 процента россиян однозначно одобрили новое распоряжение руководства страны.

- Не понимаю, как я раньше жила с двумя глазами, это тяжелое и неудобное излишество, - пишет в своей новой колонке на сайте "Костоломской правды" журналистка Ульяна Стойбеда.

- Давно пора было избавиться от двуглазости, навязанной нам Западом, - уверен политолог Сергей Мраков. Специалист также отметил, что важная составляющая решения - его предельная демократичность, поскольку каждый россиянин может свободно выбрать, какой именно глаз выколоть - левый или правый.

Философ Александр Бякин заявил, что одноглазость - это коренная евразийская ценность, и что великий полководец Субедей-багатур именно потому смог привить на Калке русским князьям вкус к подлинному евразийству, что был крив на один глаз.

Кроме того, многие эксперты заявляют, что теперь отечественное производство моноклей получит мощный импульс для опережающего развития.
+1
Luhanskas Teroristu Republikas kultūras ministre iesniegusi prasību tiesāt rakstnieci Irēnu Karpu par to, ka ministre izķēmota rakstnieces taisītā multfilmā «Vatņica — mutante». Ministre pieprasa: (1) Irēnu Karpu nošaut; (2) piedzīt 50 tūkstošus rubļu.

inforesist.org/ministr-kultury-lnr...
+1
Baķka Lukašs Ukrainas konfliktā cenšas ieturēt savu līniju. Vienmēr jau bija baigais Voloģkas Putlera draugs. Bet politikā, kā zināms, draugu nav, tikai sabiedrotie. Kā savulaik teica cits Voloģka (Ļeņins) par citu Baķku (Nestoru Mahno): " Horošij poputčik do pervoi boļšoi stanciji".

www.delfi.lv/news/world/other/lu...
0
Baķka jau kopš janvāra atbalstīja Ukrainas revolūciju, tā kā viņa manevrēšana prom no Kremli un Ukrainas virzienā ir bijusi konsekventa jau visa šī gada garumā :)
0
Pilnas Ūsainā Tirāna tēzes no šodienas presenes:

Итак, пожалуй одна из наиболее скандальных пресс-конференций президента Беларуси Александра Лукашенко. Основные выводы, тезисы и перлы дня:

Лукашенко: В России произошёл антиконституционный переворот.
Крым украинский и должен быть только в составе Украины.
Лукашенко: Смоленск и Брянск наши, но Беларуси они сейчас не нужны.
Украина сама дала повод в аннексии Крыма. Нужно было воевать за него, а не сдавать.
Лукашенко: если бы не Россия, то ЛНР и ДНР уже бы давно не было!
Лукашенко: я очень хорошо отношусь к украинскому народу. Не верьте, что украинцы фашисты. Есть уроды, но они есть и в России.
Лукашенко: На западе Украины прекрасный народ. Трудолюбивый. Нам бы у них поучиться.
Лукашенко: Янукович финансировал «Правый сектор» чтобы скинуть Тимошенко. Но в итоге они его и прогнали из страны.
Лукашенко: беженцы из Украины приезжают разные. Приезжают и считают, что мы приехали и вы нас должны обеспечивать. Работайте!
Лукашенко: не надо меня долбать по Крыму как вы это делали по Абхазии. Не признаем мы!
Лукашенко: если мы признаем Осетию, то с нами будет то же, что и с Россией под санкциями только в квадрате. А Россия нам не поможет.
Лукашенко: Медведев более адекватно оценивает ситуацию в Украине чем Путин.
Российская журналистка — Лукашенко:
— Почему на Украину единым фронтом не пошли?
— А зачем? Это же не гитлеровская Германия!

Лукашенко российской журналистке:
— Беларусь не в составе России. Вы с этим аккуратнее!
Лукашенко: Я прошу дайте мне С-300, которое у вас под забором лежит. А они нам-купите. Я что дурак, буду вас защищать ещё и за свои деньги? Нам Россия говорит, что оружие не даст, а сами защитят. Не надо так, лучше мы сами будем создавать, но не клянчить у Кремля.
Лукашенко: Калининград — это зона ответственности Беларуси. В СССР её хотели отдать Беларуси. Я это поддерживаю!
0
ISIS un LNR sacenšas, kuri riebīgāki pret tautu:

apollo.tvnet.lv/zinas/luhanska-ievi...
+1
LNR šajā sacensībā nav izredžu, jo ISIS ar tādām lietām ka cietumi neniekojas, tur ir galva nost bez lielām sarunām. Tiesa ar sievietēm viņiem ir arī bišku problēmas, jo viņi uzskata, ka tas ir baigais pazors krist no sievietes lodes. Tādā gadījumā solītā paradīze nespīd. Kurdi to it kā izmantojot, palaižot baumas (reizēm patiesas), ka viņu vidū ir sievietes snaiperes.
+3
Ar saldētas cūkgaļas lodēm vajag viņus šaut...
+3
No šāviena karstuma + berzes pret gaisu tava saldētā cūkgaļas lode, kamēr aizlido līdz mērķim, jau ir kļuvusi par sulīgu šašliku. Principā mērķis var atvērt muti un meklēt klāt piedzeramo!
+1
Šašliku, kas nāk ar kādiem 700 m/s, es negribētu mēģināt noķert mutē. Nevienā citā vietā ne tik.
+1
Velti tu smādē labu mantu… vot atrausies ar doktordesas stangu, izšautu no tanka!
+2
Šķiet, ka drīzāk nepieciešams psihiatriskais atbalsts Krievijas cilvēkiem:

www.youtube.com/watch?v=-v6Jw9rsWCE...
+3
Šādos gadījumos manuprāt medicīna ir bezspēcīga.
+1
Kādos veidos Latvija palīdz Ukrainai:

www.leta.lv/info_graphic/lv-mat...
0
Fašisti uzjautrinās par Puķinu: politolog.net/novosti-mira/nemeck...
+1
Ļvovas alus darītavā sākts ražot alu ar nosaukumu "putin huilo" .

www.gazeta.ua/ru/articles/life/_l...
+3
Latvieši vāc naudu Ukrainai, tirgojot klizmas pūsli «PUT IN — the Shitmaker»:

www.diena.lv/latvija/zinas/latvi...
0
Beidzot tas ir kļuvis zināms visiem, vairāk mēs to nespējam noslēpt no pasaules, lai kā pūlējāmies… :( Īpaši jau nu nevaram noslēpt no Krievijas!

youtu.be/boNq-qEHdDk...
+1
Latgalis pavada trīs nedēļas DNR rindās — ar to pietiek, lai šis būtu gatavs cīnīties Ukrainas pusē pret DNR un par Krievijas sakaušanu:

society.lb.ua/war/2015/04/21/3025...
0
ICTV kanāls jau trīs mēnešus katru piektdienu laiž informatīvi izklaidējošu programmu «Anti-Zombijs», kurā atmasko un izsmej visus Krievijas mediju feikus pēc kārtas. Beidzamajā raidījumā arī vienam mūsu bāleliņam ticis pa mici:

www.youtube.com/watch?v=B9xRfejM-HQ...
+2
savdabīgs sīkums: Krievijas Federācijas pase ar tekstu, ka Krima ir Krievijas daļa, tikusi izsniegtas jau 24.12.2013. — tātad laikā, kad Eiromaidans bija pastāvējis tikai mēnesi, kamēr Janukovičs un Azarovs bija vēl stingri pie varas, un kamēr krimieši piedalījās vai nu Eiromaidanā, vai tā apspiešanā. Tātad Krievijai ir bijis gan ļauns māsterplāns jau kopš paša sākuma.

apollo.tvnet.lv/zinas/lietuva-pazin...
0
Šķiet dažs labs Ukrainas Kultūras ministrijā ir bišku pārkarsis. Kāds sakars filmām ar Nacionālo drošību?

www.tvnet.lv/izklaide/kino/57094...
0
Virsraksts pārspīlēts, cik saprotu, aizliedz kino rādīt, nevis mājās skatīties piem.
0
Tā arī ir: nav aizliegts skatīties, ir aizliegts rādīt :D

Loģika tur apakšā apmēram šāda: aizliegums pret vatņiku kultūras produkciju ir tas pats, kas ekonomiskās sankcijas. Ir aizliegts rādīt kino un TV šos darbus, jo tad par to (jelkādā formā) tiek maksāta nauda uz Krieviju — šīs TV un kino produkcijas autoriem. Privāti — skaties, ja tāda vēlme ir. Daudz gan nav tādi, kas to darītu.
0
Nu skaidrs. Mani tie Gazmanovi jau ne īpaši izbrīnīja, bet, tas, ka aizliegts rādīt filmas, kurās piedalījies Depardjē. Par tām jau nauda Krievijai netiek maksāta. Mūsdienās, protams, smadzenes viņam ir pamatīgi atmiekšķējušās, bet savulaik jau tomēr ir spēlējis daudzās sakarīgās filmās.
+1
Smadzenes atmiekšķējušās bija jau jaunībā, kad, pirms vel kino filmējās, izdomāja, ka labākais veids, kā pusaudzim piepelnīties, ir veciem fūru šoferiem dupsītī dot.
0
Nepatīkami, kad par vatņikiem kļūst cilvēki, kurus tu caurmērā cieni. (Komponists Kalniņš, piem.) Bet te vates rindās iestājies neviens cits kā Freds no ļenganajiem biskvītiem! Tagad saprotu, kāpēc Dimants ne tik sen izstājās no tās bandas.

www.blabbermouth.net/news/limp-bizkits-f...
+3
Sen senos laikos, kad nebija interneta, bet visas malas bija pilnas ar stulbiem jauniešu žurnāliem Laba, Mana u.c., tad vienā no tiem Freda vārds bija latviskots kā Freds Dirsts. Pareģojoši nudien.
+1
Caurmērā, kas tad iznāk? Vilks viņ zin ar kādu koeficientu jārēķina, bet kas tad no ārpuses tie slavenības-vate ir?

Depardjē
I.Kalniņš
M.Cavalera
J.L.Turner
F.Durst

...Ne tādu krupi vien var norīt.
+3
^ Sabaton aizmirsi pieminēt
tagad tak ar oficiālā vates statusā.
+2
+ Džefs Monsons
+ Rojs Džonsons Juniors
+ Stīvens Sīgals
0
sorry, precīzāk : Rojs Džons Juniors, protams.
+3
Patriotiski Krievijas biznesmeņi vēlas uztaisīt pret Turciju vērstus krekliņu, tik sanāca aplauzties, jo vairums tekstila izejmateriālu nāk no Turcijas :D

i100.independent.co.uk/article/russia-cant...
+2
Krievi pārpirkuši (pa lēto) Krimas iedzīvotāju kredītsaistības no Ukrainas bankām un šiem tagad būs viss jātmaksā, nevis jānoraksta parādi, kā bija sapriecājušies:

varlamov.ru/1576102.html...
0
Apkopojums par to, kas pēdējā pusgada laikā mainījies separātistu izdarībās un taktikā:

news.liga.net/news/politics/11233...
+3
Lūk, par šo Latvijas (tieši kā valsts) ieguldījumu viņi varētu atļauties runāt biežāk un vairāk :)

www.la.lv/pec-edso-misijas-uz...
0
Nelabais Sektors — nacionāli labējo pagānu un sātanistu atbalsta organizācija Ukrainai.
0
Līdz šim tā uzskatīja, tagad ir arī tieši pierādījumi: terorists pirmo reizi atzinies, ka Luhansku apšaudījuši paši separi, pie tam pēc Plotņicka tiešas pavēles:

news.liga.net/news/politics/13876...
0
manuprāt, tajā Ukrainas ņemtnē masu mēdiju darbība un publikas reakcija uz tiem abās pusēs ir spilgts piemērs t.s. "Confirmation bias" efektam.
en.wikipedia.org/wiki/Confirmation_b...
Mēdiji uzraksta to, ko viņiem pienākas uzrakstīt un publika no visas informācijas jūras izzvejo tieši to, kam tic arī bez mēdijos rakstītā. :-)
0
MH17, separātisti, Kremļa propaganda, feiki ziņu vietā, Queensryche.

www.youtube.com/watch?v=MU6582h7aPk...
0
Nu šie gan močī gandrīz, kā savos ziedu laikos.
0
Īsa ilustrācija tam, kas noveda pie revolūcijas Ukrainā pirms trim gadiem: CVK priekšnieks Ohendovskis kopš 2009. gada, tātad tieši pirms Janukoviča ievēlēšanas par prezidentu 2010. gada janvārī, parakstījies par naudas saņemšanu no Reģionu partijas melnās kases:

news.liga.net/news/politics/14311...

Ohendovskim un pārējiem CVK locekļiem (izņemot kādus 3) pilnvaru termiņš izbeidzās 2014. gada vidū, bet viņi līdz pat šim laikam pilda amatus. Viens no daudzajiem palikušiem Janukoviča laiku atavismiem.
0
В связи с потерями в рядах российско-террористических войск и проблемами с медпомощью несколько контрактников из 18-й отдельной мотострелковой бригады ВС РФ отказались ехать в Донбасс.

"Большинство отказников 18-й ОМСБр уже были ранены во время боевых столкновений с силами АТО, но не получили страховых выплат в полном объеме и не смогли пройти надлежащее лечение ввиду систематического недофинансирования соответствующих статей бюджета министерства обороны РФ", - сообщили в спецслужбе.

Ехать в Донбасс отказываются 44-летний старшина Пацагов, 45-летний сержант Касумов, 33-летний сержант Ашурбкеов, 29-летний младший сержант Титов и 32-летний рядовой Плетнев.

По данным разведки, командование части принуждает российских военных 18-й ОМСБр ехать на очередную ротацию в Донбасс и угрожает разорвать контракты в одностороннем порядке без права на льготы.

"В ответ на давление со стороны командования части… контрактники бригады подают судебные иски и грозят дойти до Европейского суда по правам человека и раскрыть известные им тайны Кремля по теме "их там нет"", - добавили в ГУР.
0
Separātists ar kaujas segvārdu Nokijs sāka garlaikoties savā blokpostenī, tālab sarunāja ar biedriem Samsungu un Hujaveju, ka tie viņu nomainīs izlūkgājiena laikā.

Piespraudis ciešāk oranžmelno lentīti, Nokijs šķērsoja neitrālo zonu, ielavījās Labējā Sektora pozīcijās un ar nazi nomaitāja divus ukropus. Trešo viņš nožņaudza, apmetot tam ap kaklu oranžmelno lentīti, un beidzamo nodūra ar lentītes piespraudi.

Iesēdies židobanderivecu džipā, Nokijs iebrauca dziļāk «Azovas» pulka aizmugurē un trāpīja SBU bāzē, no kuras pretuguni atklāja baltiešu snaiperes baltajās zeķubiksēs. Nokijs laiku netērēja un ar konservu attaisāmo sašķaidīja bruņutransportieri, kurā sēdēja huntas ģenerālis. Norāvis amerikāņu algotņu ložu sacaurumoto kreklu, zem kura parādījās uztetovēts Putina portrets, Nokijs ierēcās «Za Novorossiju, za Russkij Mir!!!» un metās natovciem virsū…

… šajā vietā separātistu teltij trāpīja artilērijas lādiņš, izšķaidot tajā sēdošos līdz ar datoru un projektoru, tālab apkodušies separi tā arī nekad neredzēja kara filmas «33 nokijieši» beigas.
+1
Pan-European “Pact of Steel” was sealed in Kyiv (Asgardsrei V pre-festival conference report)

www.neuropaimperium.com/pan-european-pact-o...
0
Pirms 100 gadiem Pirmā pasaules kara laikā kaisīja pretinieku ierakumos skrejlapas no divplākšņa, šodien krievs izdomājis modernizēt šo procesu:

biz.liga.net/all/telekom/stati/3...
+2
^Tev kā žurnalistām jau vajadzētu nebūt tik nekritiskam pret visu, kas ir rakstīits netā. Cik man ir izveidojies priekšstats, tad tur visi muld un melo "pa deviņi mēmi"
0
Šis ir sakarīgs medijs, kas pieder ne oligarhiem vai ārzemniekiem, bet pašiem tajā strādājošajiem. Protams, bruņotu sadursmju laikā informācija mēdz mainīties strauji — notikumu gaitā. Rakstā aprādīts secinājums, ka SMS propagandu citādi nevarēja izplatīt kā ar bāzes staciju, kas piekabināta bezpilotniekam. Līdzīgas īsziņas, tikai draudošas, Maidana laikā Janukoviča administrācija sūtīja uz visiem numuriem pēc kārtas no visām bāzes stacijām, kas atradās pilsētas centrā. Tagad Avdijivkā notiek tas pats — bet, tā kā mobilie torņi tuvumā nopostīti, tad ukraiņi izdarījuši secinājumu, ka bāzes stacijas funkciju izpilda vates bezpilotnieks.
+1
Jebkurš medijs atspoguļo tā īpašnieku viedokļus un intereses, neatkarīgi no tā, vai viņi ir vietējie, ārzemnieki, oligarhi vai paša medija darbinieki. Un patreiz dziļi emocionalajā Donbasas ņemtnē jebkuram Ukrainas medijam palikt objektīvam ir gandrīz neiespējami, IMHO. en.wikipedia.org/wiki/Confirmation_b... darbojas ne tikai uz ziņu lasītājiem, bet arī uz rakstītājiem. Tāpēc tam, ko viņi tur raksta, es personīgi ne ticu, ne pārmetu. Vienkārši tur visa tā situācija dotajā brīdī galīgi nestimulē vēsu prātu un objektivitāti.
+1
Objektivitāte? Neesmu fizikas speciālists, tālab palabojiet, ja kļūdos, bet vai tad jau vismaz kvantu mehānikas līmenī tā netiek izslēgta kā tāda?
+2
Miers — labi, karš — slikti. Tiktāl diez vai kādam būs iebildumi.

Ukraina asociējas ar mieru. Donbass bija milzīgs rūpnieciskais reģions, kam apkārt — turīgi melnzemes reģioni laukos. Doņeckas futbola klubs «Šahtar» spēlēja UEFA līgā, mūsu hokejists Bārtulis ar «Donbas» klubu iekļuva Gagarina kausa ceturtdaļfinālā, izslēdzot no tā Rīgas «Dinamo». 2012. gadā Doņeckā notika Eiropas futbola čempionāts!

Tagad no tiem pašiem apgabaliem 2 milj. bēgļu, bāreņi un ievainotie. Nabadzība, pamestība un sagrauta visa dzīves vide (ne tikai ekonomika). «Krievu pasaule» sev līdzi nes bardaku un beztiesību, tāpat kā to darīja Baltijā, Ungārijā, Čehoslovakijā, Afganistānā, Piedņestrā, Čečenijā, Dagestānā, Osetijā un Gruzijā. Donbasā notiekošo nevar dēvēt tikai par «confirmation bias», tie ir objektīvi notikumi — sākot ar «kadiroviešu» dienestu L/DNR sastāvā un beidzot ar Kremļa «humanitārajiem konvojiem».

Jāatzīmē, ka tik tiešām «confirmation bias» ir reāla problēma citos gadījumos — es reizēm mēdzu skatīties ASV uzsvērti liberālos TV raidījumus un tad paskatīties, ko dara uzsvērti konservatīvie. Tur parādās attieksmes noteicošā loma pasaules skatījumā. Kurpretī Ukrainas gadījumā var salīdzināt objektīvus faktus — kā Donbasā un Krimā bija Ukrainas laikā un kā ir tagad!
+2
Jauka ziņa- novākts Givi. www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/646... Par vientu vatānu atsaldeni mazāk. Sliecos vairāk par labu versijai, ka Givi, tāpat kā nesen Motorolu, novākuši krievu specdienesti.
+7
Re kā Reliksīds Krimas klubos uzstājas. www.youtube.com/watch?v=skBB60vmGzs...

Tas laikam nozīmē automātisku banu Ukrainā un manā galvā.
+4
Mājaslapā nezkapēc nav ielikuši. Bet, ja ir taisnība, tad tā arī izplēn pēdējās respekta paliekas.
0
^^a Reliksīdi ķipa pēdējā laikā mazāk tiek respektēti ?
p.s. es jau nezinu, es šai grupai līdz nesekoju.
+6
Ja vien tā nav Putina un Šoigu personīgā provokācija, tad ieeja maksājusi 150 rubļus 3. martā. Viss tagad reliņi Latvijā var nerādīties. Desekrātors vinus personīgi desekretēs un nodos Azov rīcībā, kur aizvedīs ar to veco busiņu, ko te pirms gada diviem meklēja !

inoutclub.ru/afisha/

pie tam reliņi norādīti kā Latvija/SŠA banda :)

Vispār nav slikta ideja Sepulturai 1992. gadā bija tūre Back to the USSR, reliņi varētu uztaisīt "Back in the DNR/LNR"
+2
Back in the DNR/LNR :DDDDD
+1
Var ar Kavaleru un Sabaton kopā mesties, tiem arī tur Krimā patīk.

Latvija / SŠA, kā noprotu, tāpēc, ka vai tik Rakovskis tur nav palicis vienīgais latvietis (varu kļūdīties, precīzi nezinu, zinu tikai, ka sastāvā pamatīgas pārmaiņas notikušas ir).
+3
Mja. Pārējie jau visu pateikuši. Kopš šī brīža attieksme pret Relicseed mainās.
+3
Nu ko! Tik tiešām, apsveicam Relicseed ar nonākšanu vienā pulciņā pie Žerāra D., Freda D., Sabaton un Stīvena Sīgala!
+2
Pirms norakstīt bandu, būtu interesanti zināt, ko paši Reliksīdi domā par šo faktu un situāciju kopumā. Vismaz tas būtu objektīvi. Cik nu te var būt runa par objektivitāti.
Precedentu daudz vēsturē- grupa Tumsa savulaik spēlēja PCTVL vēlēšanu kampaņā. Freimanis to skaidroja ļoti vnk: ar mūziku LV nopelnīt grūti, tāpēc izmanto katru iespēju, kur samaksā. Mielavam savulaik bija itkā cēli mērķi liedēt latvjus un krievus vienā kopīgā brālībā 9.maija burziņā. Tiesa- aplauzās. Prāta Vētra bez tā, ka sen jau ielauzusies Krievijas tirgū un itkā jautājumu tur vairāk nav, nule kā uztājās krievu armijas un attiecīgās propagandas balstītā festā Našestvije 2015 ., par ko asi nosodīta, bet taisnojās- nekādas politikas, tikai mūzika u.t.t. Par Vaikulēm, Busuļiem, Stībeļiem nerunāsim.
Tāka Reliksīdi ar Rakovski priekšgalā noteikti apzinājās, kur brauc un ko par to varētu domāt tautieši.
+3
... tāpēc izmanto katru iespēju, kur samaksā...
----
Tāds tivpeida "iznākšanas no skapja" tekstiņš.
+8
Rumbulas meitenes arī izmanto katru iespēju, kur samaksā....
+4
Neko vinjiem nesamaksaja. Neticu ka pat celja izdevumus apmaksaja, tas tur nav/nebija tads fests, kas kautko spetu maksat.. taka musu amerikanishi ir reali ieberzushies, droshi ka tas viss notika pec vinju pashu iniciativas :)
Bet, jebukara gadijuma, butu interesanti dzirdet vinju iemeslus par speleshanu "tur".
+2
В Вильнюсе у президентского дворца накануне состоялась провокационная «Акция еды», организованная русофобской и неонацистской кликой Литвы. Акция прошла напротив палаток, где с 21 августа голодают граждане Литвы, протестуя против судебного беспредела и политических репрессий в стране.

За длинным столом сели мужчины, которые долго ели-пили, громко обзывая голодающих «ватниками». Некоторые кричали: «Голод был при советской власти, а сейчас надо кушать».

newsbalt.ru/news/2017/09/04/lit...
0
Ko Dethecrator var komentēt saistībā ar Saakašvili pigoriem?
+1
Rēcīgas izdarības, protams :)

Šādos gadījumos der atcerēties, ka Ukraina ir 20 reizes lielāka par Latviju, un attiecīgi tur emocijas mēdz sist augstāku vilni, turklāt ukraiņu kultūrā (atšķirībā no mums, ziemeļniekiem) kaislību publiska izrādīšana ir normāla :)

www.youtube.com/watch?v=1e2v4VbK-pk...

Kad Saakašvili tika iecelts par Odesas apgabala gubernatoru un ķērās pie korupcijas likvidācijas, viņam bija jāņem vērā viens aspekts: ukraiņu gubernators, lai arī politisks amats, ir prezidenta personīgais pārstāvis, kam uzdevums ir īstenot prezidenta politisko līniju. (Mums tāds amats nav, attiecīgi nav, ar ko salīdzināt.) Politiku taisa katra apgabala Rada un pilsētu deputāti, vietējo "hromadu" stārasti un deputāti, kas atskaitās saviem vēlētājiem, bet ne gubernators, kurš virza prezidenta administrācijas politiku. Gubernators un vietējās Radas panāk kompromisus lielajos, valstiskā līmeņa jautājumos, vidējos un mazajos saimnieko mazie deputāti. (Pie Ukrainas platības un ievērojamajām atšķirībām pa reģioniem tā ir diezgan loģiska konstitucionālā kārtība.)

Neesmu sekojis līdzi, kas notiek Odesā, bet nojaušu, ka strīds patiesībā izcēlās vispirms starp Jaceņuka partiju Tautas Fronte un Saakašvili, nevis Odesčinas gubernatoru un Porošenka partiju BPP. Tika publicēti materiāli par kaut kādu Jaceņuka ofšoru saistību ar Odeskij Priportovij Zavod (tā ir kaut kas līdzīgs mūsu Ventspils Tirdzniecības Ostai, tikai vēl lielāka). Kam taisnība, nesapratu.

Bļaušanai ejot plašumā, tur jau tika piesaukts prezidents. Kaut kādā brīdī Saakašvili sāka īstenot ne prezidenta politiku, bet pats savu pārliecību (un es domāju, ka viņam bija taisnība, jo viņam uz vietas labāk redzams, kas apgabalā ir kas). Tomēr gubernatora amats nav vēlēts, bet iecelts; viņam jāpilda prezidenta politika, ne sava. Kad Miša turpināja ar ideju par savas partijas "Ruh novin sil" veidošanu un valsts līmeņa pretkorupcijas kampaņu (jo pēc Janukoviča aizbēgšanas korupcija tomēr daudzviet saglabājusies), to Porošenko iztulkoja kā politisko nodevību.

Žēl: domāju, ka abi ir īsti valstsvīri. Tikai raksturā dažādi: cik viens ir gruzīniski bļaustīgs un jautrs, kam ir azarts cīnīties, tik otrs ir nosvērts un eiropeiski rezervēts. Ceru, ka viņi visas pretrunas atrisinās, jo patlaban tas izskatās pēc absurda. Lūk, kad Latvijā vēlēšanās par vatņiku balsīm sacentās Eiroskeptiķu un Kuzina sīkpartijas, tad varējām teikt: "Labi gan: sliktie cīnās ar sliktajiem!" Bet tagad Ukrainā sanāk, ka labais cīnās ar labo. Tāds pats absurds, it kā kāds debīliķis būtu sadomājis uzņemt filmu par to, kā Betmens sakaujas ar Supermenu.

Pozitīvi gan, ka Ukrainā politiskais naids parasti ilgi neturas, bieži vien rodas jaunas alianses :)

www.youtube.com/watch?v=A2jHlocCYOA...
+1
Turpinājums jautrībai ar Saakašvili atgriešanos Ukrainā: vispirms viņš kopā ar citiem opozīcijas politiķiem (bet Ukrainā no 147 reģistrētajām partijām valdošajā koalīcijā ir tikai divas) taisīja lielu demonstrāciju pie parlamenta un valdības, kas pārvērtās par kārtējo mazo "maidančiku" (lai gan, protams, šoreiz ne agresīvu: vnk cilvēki savākušies vairāku nedēļu garumā katru dienu un pauž nostāju - pirms 2 gadiem jau bija līdzīgs "Tarifu maidančiks" uz dažiem mēnešiem, kas beidzās ar Jaceņuka demisiju).

Tad Saakašvili oficiāli pieprasīja Ukrainā politisko patvērumu. No kā? Acīmredzot no Ukrainas.

Valdību sastādošās 2 partijas (prezidenta Porošenka dibinātā BPP un ekspremjera Jaceņuka vadītā Tautas Fronte) ienīst viena otru vairāk nekā opozīcijas politiķus un cenšas viena otrai iezāģēt. Kad Tautas Fronte (kuru Porošenko jau divarpus gadus cenšas nodušīt līdz galam) pamanīja, ka Saakašvili piedalīšanās demonstrācijās īstenībā kaitē prezidenta partijai, tad iekšlietu ministrs Arsēns Avākovs (kurš nesen vēl debatēs ūdeni no glāzes uzlēja Saakašvili) atsauca pastiprinātos policijas spēkus, kuri uzraudzīja protestu norisi pie parlamenta: "Охранять хлам мы не намерены", заявил министр внутренних дел, отозвал силовиков из-под Рады. "Дал команду снять силы МВД по охране периметра".

news.liga.net/news/politics/14846...

Prezidenta administrācijas atbilde ilgi nebija jāgaida. "Pēkšņi" atklājās, ka Avākova dēls Oleksandrs (kas pats ir armijnieks un sitis separātistus priekšējās rindās) pirms pāris gadiem interesējies, kā uzlabot armijas apgādi ar mugursomām. Tās saražoja, problēmu atrisināja. Tagad Oleksandu arestējuši saistībā ar mugursomu iepirkumu.

Izrādās, ka jau pavasarī iekšlietu ministrs (paredzot, ka viņam sies klāt šīs mugursomas) savā īpašumu deklarācijā citas mantas starpā ir nodeklarējis "kinoscenāriju par mugursomām, kopā ar avīžu izgriezumiem par to, kā deputāts Spļāviens no Parastās Partijas kopā ar Bļēvočkinu, izmantojot Krievijas naudu, piepelnījušies ar melu izplatīšanu. Scenārija vērtība - 1 miljards Krievijas rubļu jeb 1 Ukrainas hrivna".

(Starp citu, tas ir reāls nosaukums - Parasto Ļaužu Partija. Ja valstī ir 147 partijas, tad visi normālie nosaukumi jau sen ir beigušies.)
0
Tas moments, kad organizētās noziedzības grupējumi ārzemēs jāuztur no Krievijas federālā budžeta:

news.liga.net/news/politics/14867...
0
1962. gadā Novočerkaskā sākuši dumpoties PSRS strādnieki, prasot necelt cenas, bet celt algas. Viņus apšāva un izdzenāja. Pats interesantākais moments ir pašās beigās: noskaidrots, ka šaušanu sāka nemarķēti snaiperi no jumtiem: tāpat kā 2014. g. uz Eiromaidana, 2008. g. Osetijā (lai izprovocētu karu starp Gruziju un Krieviju) un tāpat kā 1991. .g Bastejkalnā.

maxim-nm.livejournal.com/526325.html...
0
Starp citu, Dethecrator, kāds ir tavs viedoklis par RevDia? Tie paši vatņiki citā ādā, vai tomēr īsti anarhisti?
0
Attiecībā uz šādām radikālām grupām un sīkpartijām (neatkarīgi no tā, kas tām par konkrēto novirzienu) Ukrainā ir tā: jāņem vērā, ka valsts ir 20 reizes lielāka nekā mūsējā, tātad 20 reizes lielāka iespēja sapulcēties dažādiem radikāļiem. Piemēram, ja pie mums t.s. "Gustava Celmiņa centrs" spēj salasīt kādus 20 agresīvus dīvaiņus, tad Ukrainā šādā organizācijā būs 400 purni (un tas jau ir bataljons, ja viņi grib būt kaujinieki).

No dažādu paveidu radikālām organizācijām nacionālistiem ir Trijzobis (kādreizējā S. Banderas partija OUN, kas izdzīvoja emigrācijā Rietumos un 1991.g. atgriezās dzimtenē, apmēram tā kā mūsu LSDSP), "Nacionālais korpuss" (pretstatā nosaukumam, tā ir sīkpartija, nevis armijas korpuss, kaut gan šo partiju vada Azovas pulka komandieris Andrijs Bileckis, bet šis pulks savukārt izveidojās no deviņdesmitajos gados dibinātās tautas kustības Ukrainas Patriots, kurā sastāvēja, piemēram, arī Nokturnal Mortum un Khors dalībnieki), tad ir Brīvprātīgais korpuss DUK (tā gan ir brīvprātīga militārā vienība, kurā pat daži latvieši padienējuši); pieminēšanas vērts ir arī Džohara Dudajeva vārdā nosauktais demokrātisko čečenu bataljons, kas cīnās pret Kremli tagad jau Ukrainas spēku sastāvā, līdzīgs bataljons ir arī gruzīniem. Plus vēl dažas līdzīgas organizācijas, kas brīžiem darbojas kopā (tā kā uz Maidana, izveidojot kopējo Labējo Sektoru un vēlāk cīnoties kopā frontē), citreiz atkal atsevišķi, ja tā viņiem labāk. Šinīs organizācijās ņem pretī arī ebrejus, krievus utt., ka tik nacionālists.

Anarhistiem arī ir savas organizācijas, kuru pamatā ir ukraiņu stila anarhisms: tas pamatojas uz nācijas pašorganizēšanos savas tautas ietvaros, kā to savulaik sekmīgi darīja Nestora Mahno spēki, un tad var iztikt bez visādu līmeņu birokrātijas, ja darbojas tiešā demokrātija (no sava redzētā piebildīšu, ka krīzes situācijās, tā kā uz Maidana vai militāras sadursmes draudu priekšā, pašorganizēšanās ir daudz efektīvāka nekā pavēļu gaidīšana no priekšniecības vai vispār jebkurienes). Ar anarhistu grupējumiem man gan nav nekāda saskare iznākusi, tālab nevarēšu pateikt sīkāku raksturojumu.

Kaut kādā ziņā Krimas tatāru Kurultajs (250 delegātu pilnsapulce) un Medžliss (33 aktīvistu izpildorgāns) ir veselas tautas organizēta anarhija: viņiem nevis tauta dara, ko Medžliss liek, bet otrādi: tauta savā starpā izlemj un izspriež, ko darīt, un tad uzdod Medžlisam īstenot lēmumus. Pie kam tas viss turpina darboties pat okupācijas apstākļos. Krimas tatāriem kopš Katrīnas Lielās laika nebija sava valsts, Staļina laikā viņus mēģināja vispār iznīdēt genocīdā, tālab viņi pieraduši izdzīvot anarhijas apstākļos un pat attīstīties.

Vismazākais dalībnieku skaits ir balto rasistu organizācijās (Baltais Āmurs un vēl kaut kāda ar cipariem 88 nosaukumā), jo Ukrainas apstākļos balto pārākuma sludināšana izskatās vienkārši smieklīgi.
0
Prasīju tāpēc, ka nesen uzdūros šādam vido par minēto RevDia:
www.youtube.com/watch?v=m5ZLpFIsMH8...
+1
Jā, anarhija Ukrainā vienmēr bijusi un būs (kā nekā mūsu Piektā gada anarhisti, cik nu viņu bija, arī kopā ar viņiem slēpās no cara ohrankas un emigrācijā turējās kopā). Šie te militanti tādi drusku smieklīgi, ņemot vērā, kāda nopietna militārā darbība ik pa laikam Donbasā izraisās.

Kas attiecas uz video redzamajiem nelegālajiem automātiskajiem ieročiem Ukrainas vidienē - tādu ir daudz, jo tie plūst iekšā no Donbasa frontes: gan mājās braucošie armijnieki ņem līdzi separiem atņemtos trofeju ieročus (tādu ir daudz vairāk, nekā tiek nodoti), gan FSB speciāli kontrabandē iekšā Ukrainas brīvajā daļā sprāgstvielas, patronas utt. ar cerību, ka tas nonāks noziedzīgās pasaules rokās un tiks izmantots vardarbīgu noziegumu pastrādāšanā Ukrainas iekšienē. SBU regulāri ziņo par nelegālu ieroču atņemšanu, kas tikuši atvesti no Donbasa, bet SBU tos nekad neņem nost tādiem veterāniem, kas tos neizmanto nevietā un tātad kuriem nav iemesls šos trofeju ieročus konfiscēt.

Te līdzsvaram interesantas labās ziņas par to, kā attīstās Donbasam blakus kaimiņos esošais Zaporižžjas apgabals:

www.liga.net/politics/articles/s...
0
LV elektroniskās mūzikas kompilācija, kuras savāktā nauda aiziešot Ukrainai:
kseniakamikaza.bandcamp.com/album/lv-4-ua...

Te jau visiem viss skaidrs par Ukrainā notiekošo, jautājumi vairs nav, jo šoreiz (atšķirībā no iepriekšējiem gadiem) pilli visi mediji. Te ir linki uz visātrākajiem un vissausākajiem informācijas avotiem no Ukrainas iekšienes, kas turpina darboties arī pašreizējos apstākļos: pietiek.com/raksti/kur_izlasama...
+1
Diemžēl vienā ziņā atkal aktuāla kļuvusi veca anekdote no deviņdesmitajiem:

Kā Ukraina piedalās NATO paplašināšanās procesā?
Tāpat, kā olas piedalās seksā: piedalās gan, bet iekšā netiek.
+3
Apsveicam visus ar simttūkstošo nobliezto orku, kas noticis tieši Ziemas saulgriežos!

Te uztrāpījās viena ukraiņa rakstītais, kas (manuprāt) samērā precīzi summē to skatu, kāds uz notiekošo visu gadu bijis vairākumam no ukraiņiem. Uz Quora vietnē uzdoto jautajumu "What are the conditions that Russia has set for peace with Ukraine?" ukrainis atbild:

Nobody knows.

First, Russians were asking us to stop doing things that we’ve never done and start doing things that we’ve done for decades.

After that, they wanted to give them a part of our territory in exchange for our dead people and destroyed cities — that didn’t work well for them, as we killed 100k their soldiers and made 200k wounded.

Now they are saying that our territory is their territory and are threatening us with Nukes if we don’t agree, we say we actually don’t care, because they can go and f*ck themselves with their Nukes.

So to keep fighting is the only solution, let’s see what they’ll say further.
+3
^ Viss jau pareizi, mani tikai izbrīna tā ticēšana tiem cipariem, kas, kā izskatās, jau ir teju dogma.
0
^ piekrītu Intaram. Skaidrs, ka gandrīz visos karos publiski izplatītā informācija par saviem un pretinieka zaudējumiem ir apzināti vai neapzināti neprecīza (vai vienkārši melīga) - ja par tehnikas vienībām ir daudzmaz skaidrs, ticams un pierādāms, cik ir iznīcinātas, tad par dzīvo sastāvu tas ir stipri aptuvens lielums un savus zaudējumus Ukrainas puse stipri pazemina, kaut gan par tiem viņiem vajadzētu samērā precīzi zināt, kas uzreiz liek apšaubīt arī viņu ziņoto par pretinieka zaudējumiem.

Ukraiņu paziņotais - www.minusrus.com/en

Wikipēdā atrodamais en.wikipedia.org/wiki/Casualties_of_...
+1
Austrumu Rododendru Dirslītis:

Dec 31, 2022 - Press ISW

Russian President Vladimir Putin’s annual New Year’s Eve address continued to illustrate that Putin is uncertain of his ability to shape the Russian information space and remains focused on justifying the war and its costs to his people. Putin stated that “Russia’s sovereign, independent, and secure future depends only on us, on our strength and determination” and that 2022 “was a year of difficult, necessary decisions, of important steps toward achieving the full sovereignty of Russia and the powerful consolidation of our society.” He added that the events of 2022 “became the milestone that laid the foundation of our new common future, our new true independence.” He continued: “That is what we are fighting for even today, we are defending our people on our own historical territories in the new Russian Federation Subjects [the illegally annexed territories of Ukraine].” This speech continued Putin’s rhetorical claims not only that Russia has historical rights to Ukraine, but also that Russia’s independence and sovereignty depend on regaining control of Ukraine. Putin thereby attempts to cast victory in the war as essential to Russia’s continued existence as an independent state. These comments were likely meant in part to justify the costly war and to appeal to the ultra-nationalist pro-war community that routinely cites the defense of illegally annexed territories as a reason to pursue even more aggressive goals and to pay even higher prices for them in Ukraine. They also indicate, however, that Putin remains unwilling to contemplate a meaningful peaceful resolution of the war he began other than on terms he dictates to Ukraine and the West. Putin is unlikely to accept any lesser outcome unless Ukraine, with the help of its Western supporters, can inflict additional large-scale defeats on Russian forces and liberate considerably more of its occupied land.

www.understandingwar.org
+1
Ukraiņu apskats par Latviju — kā viņi redz mūs un vates aktivitātes pie mums:

www.youtube.com/watch?v=_tbIAtPbHVQ...
+1
Jāsaka, objektīvs un skaidrs redzējums. Šis projekts darbojas vairākus gadus, un informācijas pasniegšana notiek nopietni un bez izpuškojumiem.

Paralēli šim pastāv vēl viens blakusprojekts no šī paša autoru kolektīva, kurā notikumi tiek atspoguļoti ironiskā manierē.

www.youtube.com/watch?v=v2rV9CpWrjI...

+1
Šeit viens vecāks materiāls no autoriem. Visu video skatīties būs garlaicīgi, tāpēc - paši labākie momenti ir no 27.minūtes līdz 35., it īpaši jau 32.minūtē...

www.youtube.com/watch?v=TE5iagEYsaM...

+2
^ vinjiem ir daudz labu video no kuriem riktigi var ierekt par urlam un vatainiem :)

ja kadam ir interese, var ievertet NEXTA (pareizo trimdas baltkrievu) rubriku "А я сейчас вам покажу"
tur ari biezhi var parrekties

www.youtube.com/watch?v=W8PjXClSoXc...
+1
Plusiņš vecam zēnam Di'anno;
youtu.be/cCjmPTsdnao...
skaņa ar tā nekas :)
+1
Sestdien, 16 decembrī Vagonu hallē labdarības koncerts ar Tesa un Les Attitudes Spectrales, notikšot arī labdarības tirdziņš mercham, kur visi ieņēmumi aizies Ukrainas atbalstam:

www.facebook.com/events/154094249000...

Koncerta ienākumi sadarbībā ar biedrību "Gribu palīdzēt bēgļiem" tiks novirzīti Ukrainas kara bēgļu atbalstam.
Atbalsta pasākums organizēts pēc mūziķu iniciatīvas sadarbībā ar Vagonu Hall un Nurme Brewery.
Ieeja pasākumā no 18:00
Iegādāties biļetes un ziedot līdzekļus iespējams vietnē ticketshop.lv kā arī uz vietas pasākumā.
ticketshop.lv/lv/events/5642...
16 грудня на благодійному концерті підтримки України у «Vagonu Hall» виступлять гурти «Tesa», «Aston Kais» та «Les Attitudes Spectrales».
Кошти від концерту у співпраці з асоціацією «Хочу допомогти біженцям» будуть спрямовані на підтримку біженців від війни в Україні.
Акція підтримки організована за ініціативи музикантів у співпраці з «Vagonu Hall» та «Nurme Brewery».
Вхід на концерт відкритий з 18:00.
Придбати квитки та надати пожертвування можна на сайті ticketshop.lv, а також на місці події.
Українцям вхід безкоштовний!
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Viskas