Dīvaini un kreisi festivālīši
+1
Uzpeld ik pa laikam visādi savdabīgi pasākumi, kuri katrs uz savu tēmu nepavilks, bet varbūt kādam interesēs. Piemēram, šitāds te leišu Satta Fest, notiekot katru gadu jūras krastā, šoreiz robežas mūsu pusē — Papē 15. augustā. Iesaka šturmisti, tā kā acīmredzot kaut kas interesants tur ir. www.sturmmandat.com/events/details/854-...

www.facebook.com/sattafestival...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
atsauksmes par pērno gadu neizskatās glaimojošas:

Im so sorry but was not soo good

it sucked baaaaaad!

amateur
0
Vēl ir šitāds sviests, tikai žēl, ka vienlaicīgi ar Klangu.

www.cesis.lv/lv/sakums/aktualita...
+2
^ sis bij' arī pagājušā gadā. tāds mazs, pakluss, īpaši neapmeklēts pasakums. bet caurmērā ok.
+6
Rekur pilnīgi kreiss festivāls - Telaviv Beach Festival Ķīpsalā (dafuq?), toties tajā uzstāsies Orphaned Land!

www.telaviv2014riga.lv/program-1/participa...
+3
Orphaned Land ir reāli kruta, tikai tajā Telavivas festā Ķīpsalā (tad Ainažos sanāk Haifa, Jumpravā sanāk Jeruzāleme, bet gudrona dīķi atbilst Nāves jūrai?) laikam būs jāuzmanās no HAMĀS raķetēm, kuras tiks laistas kaut kur no Dobeles.
-1
tikko bij kautkads rupjmaiznieks www.facebook.com/events/145030158521...
šitas laikam ir kautkas atvasināts no tai pat vietā jau pirms kautkādiem gadiem notikuša festa kurā vidējais apmeklētāju vecums ap 13 - 16 un apmeklētība div purn trijās rindās
+3
^ vidējais vecums bija pacēlies uz 16-20, bet apmeklētība "div purn trijās rindās" aizvien. Tusiņa pēc bija pat ļoti forši. Šmigu varēja vest iekšā, cik vien grib, un tad jau drīz vien jebkurš fests sāk izdoties.
0
tieši gribēju rakstīt par Orphaned Land! jāiet! iespējams, tur būs daudzi manas mīļākās tautības pārstāvji ;)
0
Pēc programmas sanāk, ka Orphaned Lend gan 1.aug., gan. 2.aug. spēlēs. Piektdien no kādiem 22-00, bet sestdien bišku agrāk. Pa velti jau var patusēt.
0
Biju aizbraucis uzmest ausi tam Cēsu folkfestivāliņam — visu pagājušonedēļu notika Cēsu pilsētas svētki, un tieši sestdien uz visiem stūriem spēlēja pūtēju orķestrīši un kvartetiņi, kuri izpildīja pašu pretīgāko umpapā. Folkfestivāliņš tiek organizēts par ES naudu neatkarīgi no pilsētas domes sponsorētā balagāna, un viņš tagad pilnīgi pazuda uz pārējās pilsētas šlāgeriskā fona… Lūk, mācība citiem :) Tāpat KLANG nekur nefigurēja Ķekavas pašvaldības informatīvajos materiālos starp visu, kas vienlaicīgi notika Ķekavā. Ja mošk bija gan, tad pakoriģējiet!
0
Pēc progmāra sanāk, ka Orphaned Land močīs šovakar.
0
vot Orphanedus es reali gribetu dzivaja ieskatit...
veicas jums tur ...
0
o, jopt, bezmaz vai jāceļas un jāiet lūkoties :D Dethecrator, ielien savā profilā norādītajā mailā!
0
Vot žīdi, ar savu šmigu iekšā nelaida, bet tas tik uz labu - Ķīpsalas krastmalā lēnā garā varējām savus aliņus sūkt, kamēr kautkāds tucārs skanēja. OL 00:30 tik sāka, tieši, kad aliņi uz beigām jau gāja. Smuki nokapāja stundu, kautgan nekādas tautas masas nebija - kāds 100 cilvēku, varbūt.
+1
Vakardien arī labi nospēlēja to pašu setlistu ko piektdien, vienīgi beigās atnāca uz vēl vienu dziesmu pēc bis saucieniem. Sāka ap 21:40, un cilvēku apmēram bija tikpat cik piektdien.
0
+2
es vnk hujeju, vai tiešām neviens nevareja izveidot topiku - ORPHANED LAND Rīgā ! :(
+2
Nevajag hujējēt, ņem un izveido tēmu pats labāk.
0
dahuja bilžu- 80 frontālas bildes (laikam fotogrāfs liels fans attiecīgās bandas). Pašu grupu ta vismaz redzēji knisēšanas starplaikos? :D
Tiešām šķidrs un jokains festivāls.
+1
Bildes neredzu, žīdi prasa iežurnalēties, bet nu ko tur daudz, neies jau atdoties.

Bet lai vai kā. Festivāls, lai kāds arī nebūtu, Orphaned Land piektdienā (sestdienas agrumā) bij baisi prīmā, gan skaņa, gan pati uzstāšanās. Publika, protams, pašķidra, bet tas jau bij gaidāms, "ušakova pludmale" noteikti nav tā saistošākā vieta pasākumiem, kaut noteikti vasarai visai piemērota un derīgi esama. Tie video monitori pie skatuves gan bij kā no 90'tajiem, tā "rūtainā" izšķirtspēja ierullēja kārtīgi.
0
Nav īsti par tēmu un šie arī pie tematikas nav piestrādājuši. :( travelnews.lv/index.php?m_id=1850...
+1
Lai nebūtu jātaisa tēma par nemetālu — 6. jūlijā Ukrainā močīs Red Hot Chili Peppers:

biz.liga.net/all/reklama-marketi...

Biļetes pie skatuves patlaban maksā ap 35 eiro (uzmanieties no kursa svārstībām), aizbraukt uz turieni var pa lēto, rijamais un dzeramais uz vietas arī lēts, tā kā viss brauciens ar pāris dienu pavazāšanos pie viena pa galvaspilsētu, lai apmeklētu Kaujas slavas muzeju utt., kopā izmaksās uz 150 eiro, bet, ja knapināsieties, varēsiet tikt cauri pat ar 100 EUR izdevumiem. Ja kādu interesē, uzrakstīšu pāris fiškas, kā uz Ukrainu aizbraukt pa lēto un kā tur padzīvot kādu brīdi vēl lētāk.
+1
RHCP 35 Eur? Tas apmēram kā uz Remix Liepājā :D
+2
Nu Tu gan salīdzināji!
Kurš tad Liepājā par tādiem RHCP daudz zinās, salīdzinot ar pašiem Remix? Ja nu vienīgi īstie melomani no truemetala. :-D
0
Iepriekš postētajam RHCP koncertam Kijivā klāt nācis Muse koncis 2 dienas vēlāk:

kiev.karabas.com/tours/upark-festiva...

Biļetes uz katru atsevišķi pa 35 EUR, uz visu Upark festu kopā 70 līdz 90 (pēc pašreizējā UAH kursa). Bēda tik tāda, ka pēc RHCP (hedlaineri trešdien) Muse spēlē piektdien, kad sākas jau Zobens un Lemess. Līdz ar to es domāju pēc RHCP močīt uzreiz ceturtdienā atpakaļ, jo sevišķi tāpēc, ka Muse būs Arēnā Rīga jau 16. jūnijā. Ja ir vēl kāds, kam interese braukt uz RHCP, piesakās pie manis — došu zināt, kur un kā to visu izdarīt pa lēto.
+1
un šovakar arī šitāds Mārpls notiekas: nra.lv/izklaide/muzika/167...
+3
bļa, tas ir šodine? nahes mājās atācu??? :E
+1
18. decembrī Kijivā būs pasākums ASGARDSREI V ar Peste Noire, Nokturnal Mortum, Kroda, M8L8TX un Wehrwolf. Pirmā iespēja redzēt Peste Noire pēc vairāku gadu pārrāvuma. Varbūt ir vēl kāds braukt gribētājs, lai var samesties braukt ar mašīnu? Pie viena uztaisīsim ekskursiju pa revolūcijas vietām un uz Kaujas muzeju Kijivā :)
+1
+1
^^^^^ RHCP būs arī Rīgā, 27. jūlijā, ja nekļūdos.
0
Ja RHCP tiešām būs Rīgā (ofic.lapā inf par to pagaidām nav), visdrīzāk apmeklēšu. Lai arī mūsdienu čīļus var uzskatīt sākot jau ar Californication 99` par kvalitatīvu popmūziku (kā reiz izteicies viens radio dj un kam es, principā, piekrītu)- man viņi joprojām patīk. Tiesa, pēc Stadium Arcadium 06` nav ne jausmas ko šie darījuši. Skolas tīņu gados albumi Blood Sugar Sex Magik 91` un One Hot Minute 95` bija drillēti diezgan daudz un pilnībā piederējās pie lietas. Kamēr krampis šiem vēl ir- jāiet.
0
Pats gan netaisos iet uz RHCP, bet afišas Rīgā jau tika manītas. Kaut kādā novembrī jau sāksies biļešu tridzniecība...
0
Red Hot Chili Peppers uzstāsies Latvijā ar iespaidīgu koncertu Daugavas krastā. FBI biedriem biļetes no rītdienas! (saņemts šodien)

Nākamgad, 27. jūlijā, Lucavsalā norisināsies viens no grandiozākajiem un ilgāk gaidītajiem brīvdabas rokkoncertiem. Ar iespaidīgu priekšnesumu Daugavas krastā uzstāsies viena no komerciāli veiksmīgākajām rokgrupām mūzikas vēsturē - “Red Hot Chili Peppers”. Iezīmējot vēl nebijušu notikumu Latvijas koncertvēsturē, plānots, ka iespaidīgais notikums pulcēs aptuveni 30 000 skatītāju no visas Baltijas.
Pēc vairāku gadu pauzes Rīgā beidzot norisināsies grandiozs āra rokkoncerts. Amerikāņu rokgrupa “Red Hot Chili Peppers” ieradīsies Latvijā savas pasaules konccerturnejas ietvaros, kas seko augsti novērtētā “The Getaway” albuma iznākšanai šovasar.

“Red Hot Chili Peppers”, kurā apvienojušies dziedātājs Entonijs Kīdiss, basģitārists Flī, bundzinieks Čads Smits un ģitārists Džošs Klinghofers, nominēta 16 “Grammy” balvām, un no tām saņēmusi sešas, tostarp kategorijā “Labākais romūzikas izpildījums” – par singlu “Dani California”, “Labākā rokdziesma” – par singlu “Scar Tissue” un “Labākais hārdroka vokāls” – par singlu “Give It Away”. 2012. gadā grupa tika uzņemta Rokenrola slavas zālē.

Jau šotrešdien, 16. novembrī, plkst. 10.00 “Biļešu servisa” kasēs un www.bilesuserviss.lv tiks uzsākta ekskluzīva biļešu iepriekšpārdošana FBI koncertu kluba biedriem, dodot iespēju biļetes iegādāties pirmajiem.

Kods biļešu iegādei: RHCPLUCAVSALA

Iepriekšpārdošanas laikā biļetes cena būs 59 EUR. Vēlāk tā pieaugs līdz 69 EUR.

Skatuves priekšā būs īpaša fanu zona, biļetes cena fanu zonā - 99 eiro. Būs pieejamas arī VIP biļetes, kuras nodrošinās automašīnas stāvvietu, atsevišķu ieeju pasākuma norises vietā, sēdvietu tribīnē zem jumta, atsevišķu bāru un WC, kā arī ieeju fanu zonā. VIP biļetes cena - 199 eiro.



Pārējie biļetes uz “Red Hot Chili Peppers” vienīgo koncertu Baltijas valstīs varēs iegādāties no 17. novembra.
+1
It kā jau būtu tīri inčīgi apskatīties - karstā vasaras vakarā RHCP ar aliņu varētu tīri labi iet iekšā, bet 60 eināri? Jāpadomā.

Re kur setliste - patīkams pārsteigums, ka nav Otherside - tā nu gan savulaik tika skandēta visās malās tā, ka vēljoprojām kaitina.

www.setlist.fm/setlist/red-hot-chi...
0
Man atkal tieši šī paša iemesla kretinē «Scar Tissue» :) Kas par daudz, tas par skādi. Bet nu es domāju iet viennozīmīgi, jo Zobena un Lemeša dēļ netiku uz RHCP koncertu Ukrainā (un labi vien bija, jo RHCP būs vēl, bet Z&L garām laist nevar! /forum/124369-zobens-un-lemess-2016#comment268085 )
0
Bija un pārtrūka Kolovorot festivāls Harkivā. Šogad tas ar nosaukumu Kolovorot Nove Kolo atjaunojās Kijivā un notika iekštelpās. It kā nesakarīgi, tomēr izrādījās, ka pareizi darīts, jo arī Ukrainā jūnijs bija auksts un slapjš, bieži gāza lietus. Turklāt Monte Ray klubā ir vienmēr laba akustika un tikpat labas gaismas.

БУРШТИН (ukr. «dzintars») ir DUB BUK atvasinājums: daži no šīs grupas biedriem paņēmuši klāt dažus jaunus, tālab jauns nosaukums. Līdz ar to, lai arī šī bija pirmā oficiālā БУРШТИН uzstāšanās, tā bija masīva un profesionāla. Grupa gan vizuāli, gan skaņas ziņā līdzinājās KRODAi.

NOKTURNAL MORTUM novālēja savā vienmēr izcilajā līmenī, tomēr atkal četratā, bez taustiņnieka. Uzsvars uz jauno albumu «Істіна», protams, tālab iztrūka gan mans favorītgabals «Біла Вежа», gan pat «Слава Героям»! Tikko parādījies jaunais video no pasākuma, savukārt interviju pārrakstīšu kaut kad pēc ZuL.

www.youtube.com/watch?v=iPypRZ9mQLM...

GRAVELAND un ko tur vēl dzirdēju maz, jo bija jāgaida rindā uz interviju. :( Nelikās gan, ka daudz būtu zaudēts, jo uz abu iepriekšējo fona GRAVELAND izklausījās pēc bleķa parastā. LORD WIND neofolka piesitienu dzīvajā izpildījumā nejutu nemaz.
+1
vakar pēdējā brīdī izdomāju un tomēr aizdevos uz Lucavsalā notiekošo RHCP konci. Lai arī videnes laikus un arī vēlāk ļoti labprāt RHCP klausījos, pēdējos gadus interes praktiski par šiem man nebija. Itkā bija labi, skaņa, skatuve, virtuozā un neskatoties uz vecēt sākušajiem, enerģiskā Peperu uzstāšanās u.t.t. viss līmenī, šaubu nav. Tautas dahuja un vairāk. Gk. pozitivus publika, bet bija daudz arī dinozauru no 90tajiem. Ar publiku Kiedis kontaktēja minimāli. Acīmredzot viņu nesatrauc dzimtās baltu asinis (fāters ar lietuviešu saknēm) :D Močīja gk.hītus, bet daudzus hītus, piem. savu slavenāko Under the Bridge nenorāva ;) pipuki bļe.
Vārdsakot palika tāda kā mazuma piegarša, respektīvi, bez sevišķām emocijām.
0
Guns N Roses Polijas koncertā piemēram nenorāva Don`t Cry. Likās dīvaini, ņemot vērā, ka koncerts ilga ap 3 stundām. Izrādās, ka viņi pamaina setlisti - vienā pilsētā spēlē Don`t Cry, citā pilsētā tā vietā Patience.
+2
Tā ir sanācis, kad Niks bija Rīgā, tad vells zin kāda mārrutka pēc neaizgāju. Karoč nākamgad atbraukšot. Bet vai tāpēc būšu spiests apmeklēt Pozitivusu?? nu bļe.. www.delfi.lv/kultura/news/music/...
+1
Priecajies, varesi izbaudit progresivas jaunatnes un spiedzoshu tinju barus :)
+1
^kāds tev mīnusu iebāza. Ņemu nost.
Uz tādu Pozitivusu spiedzoši tīņi tā mazāk ir sagaidāmi (ieejas maksa nav maza), bet progresīvās hipsterjaunatnes tur gan varētu būt krieviski izsakoties `хоть отбавлай`. Katrā ziņā uz Keivu varētu savākties piezemētāka un nobriedušāka publika.
0
hahah - tatad, ja liek minusu, kada sirds ir tikusi aizskarta :)
varesi iepazities, ar minosotajiem sheit, bet Hrenativus cienitajiem :)
+2
Es to metālistu (un arī pārējo) fetišu uz Keivu tā arī neesmu sapratis. Cik esmu mēģinājis klausīties, tā parasti žāvs ātri ir klāt. Tā dziesma ar Kailiju Minogu gan smuka, tas gan jāatzīst :D
0
ar Kailo Minogu viss ir smuki ...
0
^^ piekrītu, pilnīgs sūds
+2
Šogad agresīvo labējo "zīgomjotu" Asgardsrei fests jau aizpildīs sestdienu un svētdienu (pag. gad tur pat Absurd močīja), turklāt piektdien pie iesildīšanās gaidāms Peste Noire akustiskais koncerts. Biju uz Asgardsrei 2016. g., šogad braukšu atkal. Varbūt kādam gribas pievienoties? Varu visu paskaidrot, lai ir lētāk un nav jāmaksā lieka nauda.

militant.zone/ar2018/
0
^ to jau nu gan par "kreisu" nekādi nenosauksi :D
0
^^ December 15 – Saturday:
NOKTURNAL MORTUM (Ukraine)
GOATMOON (Finland)
ACHERONTAS / ex- Stutthof (Greece)
M8L8TH (Russia / Ukraine)
SUNWHEEL / ex- Kataxu (Poland)
DARK FURY (Poland)
WEHRWOLF (Belarus)

December 16 – Sunday:
ABSURD (Germany)
DER STURMER (Greece)
FRANGAR (Italy)
BAISE MA HACHE (France)
TERRORSPHARA (Austria)
STAHLFRONT (Germany)
NORDGLANZ (Germany)

+ PESTE NOIRE will premiere their new album and perform a special acoustic live set (guitars, vocals, accordion and drums) on Friday, December 14 (the night before the festival).

+ the annual PACT OF STEEL conference will be held on Friday, December 14.

The regular price for two-day entrance is 50 EUR (limited to 1400 tickets). The price for VIP places with tables on the second floor is 90 EUR for two days (limited to 100 tickets, already sold out). Tickets are available to purchase online. Disclaimer: make sure to check your email after placing your order.
0
Lidmašīnas biļeti tikko nopirku pa 57 eiro uz abiem virzieniem.

Kas grib braukt uz Asgardsrei, izdomājiet: es ņemšu biļeti, varu paņemt jums arī. Šie uzstāj uz fiziskās biļetes izsūtīšanu pa pastu, lai tad nu nebūtu tikai viena biļete jāpasūta, varētu paņemt vairākas. Bet izdomājiet tuvākās nedēļas laikā, jo pirms gada fests bija sold out.

Par lētu dzīvošanu un apskates objektiem (Kaujas Slavas muzejs ar eksponātiem no Donbasa utt.) arī gatavs gādāt līdzbraucēju interesēs.
+1
+4
Asgardsrei festelis šogad nav izpārdots, jo pārcelts uz lielāku klubu, kurā iet iekšā no 1500 līdz 2000 purniem. Biļete uz abām dienām 1300 UAH jeb 50 EUR, jeb 55 USD. Bet sākās vakar ar Peste Noire akustisko papildkoncertu mazākajā klubā MonteRey pilsētas centrā, kurā iekšā tika visi festivāla biļešu īpāsnieki, ja vien piemaksāja 100 hrivnas (ap 3 eiro).

Vispirms pie kluba sanāca ap 1000 NSBM militantiem, skinhediem, naci pankiem un agresīviem nacionālistiem, kas pusotru stundu rātni stāvēja divās milzu rindās zem krītoša sniega, kamēr tika klubā. (Tā kā Maidana laikā, tikai bez ugunskuriem un mentu draudiem.) Atklājās, ka visi nevar iet iekšā, jo kluba garderobe nespēj paņemt ādas mēteļus vajadzīgajos kvantumos. Koncerts sākās stundu vēlāk, gāja ap 40 min un sastāvēja no akustiskās ģitāras, akordeona, basa un bungām. Vairākas dziesmas, tajā skaitā gabals no iepriekšējā posta, tika nospēlētas divreiz, jo koncertu mēģināja ierakstīt. Koncerta vidū Famine uzvilka zaļo, atstarojošo vesti, ar to izpelnoties lielas ovācijas, kuras pārspēja tikai ovācijas koncerta beigās, kad viņš sāka izpildīt kustības "no sirds uz Sauli", atsaucoties auditorijas pieprasījumam.

Klubs bija pārbāzts, šmigu nevarēja no bāra nekur tālu aiznest, jo pūlī tā lija ārā, un beigās kluba grīda bija tāda, ka zābaku zoles lipa klāt, katrs solis krakšķēja. Šodien lielais fests ar poļu, baltkrievu, grieķu NS grupām un Nokturnal Mortum bet vakar... mjā, nekad mūžā vēl nebiju stāvējis tādā rindā pie kluba mīnus grādos un pēc tam identiskā rindā pie bāra, pie garderobes, pie merča galda, lai paklausītos akordeonu.
+5
Sestdien visa augšminētā publika pārvācās uz lielāku klubu un ņēmās ārdīties un 'zīgot' pa īstam. Sabraukuši NS cienītāji no visādām Eiropas valstīm un pat daži amerikāņi. Ideoloģiskie skinhedi gan stabilā mazākumā, lielākoties vnk nacionālisti un bleķa cienītāji.

Kā pirmie sāka baltkrievi Wehrwolf, kuri vietām spēlēja pancīgus, vienkāršus rifus, vietām močīja melodisku bleķi, vietām atmosfērisku bleķi ar tādiem soloģitāras gājieniem vidējos ātrumos kā MGLAi vai Saor. Izrādījās iepriecinoši laba manta muzikālā ziņā (saturā gan vietām ne īpaši). Apmēram pusē no visām dziesmām uz skatuves ārā nāca vēl viens papildu vokālists, kurš dziedāja tīrajā, pie kam fantastiski labi. Par Wehrwolf man palika negaidīti labs iespaids.
www.youtube.com/watch?v=3vNhXp0EAUw...

Publika arī iekustējās ne mazumu un sāka pacelt rokas pret Sauli (jāpiezīmē, ka šī publika paceļ pret Sauli tikai labo roku). Parunājām ar citiem un sapratām, ka labi vien darījām, ka vakar uz Peste Noire akustisko kabarē gaidījām vairāk nekā stundu sniegā, jo citi tā ar beigās nebija tikuši iekšā. Tikmēr pie spēlēšanas ķērās poļu Dark Fury, kas izrādījās tāds spēka trio, kam ar spēku bija vairāk sakars nekā ar dziesmu rakstīšanas prasmi: garlaicīgs black/death bez neviena solo, toties vismaz ar kārtīgu vokālu, kurš tuvāks deathgrowlam nekā bleķa sausajiem ķērcieniem. Otrreiz diez vai meklēšu iespēju klausīties Dark Fury, bet vienai reizei tā nekas.

Sunwheel vietā uz skatuves kāpa Baise Ma Hache, kurus ne viens vien bija iepriekš ieteicis kādreiz ievērtēt. Tad nu gaidīju pašā skatuves tuvumā ar lielu interesi, bet sagaidīju tikai mūslaiku bleķi parasto: gāzās diezgan noslīpētas skaņas, droši rifi bez mēģinājuma ielēkt nezināmajā, arīdzan labi iederīgas melodijas tautai par prieku, pareizie bļāvieni pareizajās vietās, bet ne vairāk. Te piemērs no "Ultra-Rural" splita, kur tas viss, protams, skan par dažiem gramiem labāk:
www.youtube.com/watch?v=h-HqM0ENNeM...

Nacipankiem gan viedoklis bija pretējais, un viņi Baise Ma Hache laikā uzvilkās ne pa jokam, klaigāja "Sieg Heil!", laidās mošpitā un taisīja savus žestus. Vienlaikus tiem mums, kas interesējas pamatā par mūziku, neviens nespieda iesaistīties zīgošanā, tā kā to darīja mazākums. Patiesību sakot, zālē sanākušie vienkāršie nacionālisti (tas ir, nacionālisti, bet ne fašisti) vilka "zīgomjotus" uz zoba, bļaujot "Sieg Haim!"

Moloth jau ar pirmo dziesmu aiztaisīja šīberus ciet visiem: izcēlās drausmīgs circle pit (un tiešām drausmīgs vārda burtiskā nozīmē), kurā slāvu un ģermāņu neonacisti metās iekšā, vicinādami reizē rokas un kājas uz visām pusēm, taisīdami Čaka Norisa spērieniem griezienā pa vidu tādus cīņas mākslu paraugdemonstrējumus (nacists lec uz vienas kājas pāri zālei, ar otru sper augstāk par savu galvu), par ko diskvalificē pat no MMA. Cik sapratu, vācu neonacistu no slāvu fašista var atšķirt no tā, ka slāviem lielākoties krekli ar Peruna simboliku, ģermāņiem teroristu maskas pāri sejām, bet grieķiem Wotanjūgenda jakas. Katrā ziņā man nekad nebūtu ienācis prātā, ja neredzētu savām acīm, ka var vienlaikus zīgot ar izstieptu labo roku un grūstīties mošpitā.
www.youtube.com/watch?v=vKHNMYGlZZM...

Vispār Moloth, ja sākumā it kā mēģināja laist tādu abrazīvāku skaņu, drīz vien parādīja savu neizbēgami melodisko austrumslāviskumu, jo īpaši tajās dziesmās, kurās piedalījās tas pats lieliskais tīrvokālists, kas Wehrwolf piedziedāja. Tauta gan reaģēja interesanti: jo melodiskāka palika mūzika, jo vairāk pieauga NS agresija, un jo briesmīgāks kļuva slāvu nacistu mošpits. Kad to vairs nevarēja padarīt trakāku, tad stihiski (bez dziedātāja aicinājuma) izveidojās vairākas Wall of Death reizes, vienā no kurām kādu zemē notriektu nabagu palīdzīgas rokas tā uzrāva kājās, ka viņš tika uzmests gaisā un varēja izbaudīt crowdsurfingu. To jams nekavējās darīt, lidodams uz skatuves pusi un vienlaikus aizrautīgi zīgodams...

Grieķu Acherontas izrādījās bleķis parastais, vienveidīgais, pie tam bez basa. Zīgotāji un mošotāji arī norimās tā drusku, it kā varētu mierīgi paklausīties, nav jāuzmanās no aptrakušiem skinhediem, bet te dzirdēt nebija daudz ko. Tālab negaidīju koncerta beigas un virināju prom uz viesnīcu, jo tuvojās metro darbalaika beigas, bet man, stāvot mošpita malā, kāds zīgojošs zilonis bija tā nobradājis kāju, ka negribējās tālu kātot.

Tā arī Wehrwolf palika manās ausīs labākā grupa no šīs dienas. Redzēs nu, ko svētdiena nesīs!
0
TAs kas dziedaja tiraja vokala, nebija tads dushigs un bardains tevainis?
+4
Dūšīgais skūtgalvis — bārdainis arī bija, bet tīro vokālu labi dziedāja pilnīgi neuzkrītošs čuvaks: vidējs augums, vidēja miesas uzbūve, tetovējumi neredzas, ģērbies parastā melnā darba kreklā, bet, kad sāk dziedāt, tad cepuri nost! Nokāpj no skatuves — nevar vairs atpazīt, kurš tas bija...

Pēc nesakarīgā Acherontas priekšnesuma paklausījos ierakstu, jo pirms trim gadiem viņu "Ma-Ion: Formulas of Reptilian Unification" pat apsvēru likt privātajā gada topā. Ierakstā tiešām bija laba manta, kamēr dzīvajā ne visai klausāmi.
www.youtube.com/watch?v=ZIqmZgpzBuY...

Svētdien palaidu garām Nordglanz un no sestdienas pārceltos Sunwheel, jo bija jāpastrādā, un pēc tam aptaujātie klausītāji nekādus īpaši superlabus vārdus par viņiem neteica. Trāpīju uz Terrorsphära un konstatēju, ka te ir žanrs, par kura eksistenci biju laimīgā neziņā: melodiskais nacionālsociālistu metālkors.
www.youtube.com/watch?v=iAGIOepeq8k...

Tā kā Baise Ma Hache jau nospēlēja dienu iepriekš, tad tagad nāca Frangar: itāļu fašisti, kur viens ģērbies baltā sievu sitēja kreklā, otrs kā cara armijas bārdainis, trešajam atraisīta kaklasaite virs melna krekla, utt. Mūzika gan bija vienveidīga, turklāt drausmīgi džerkstēja WW2 laikmeta mikrofoni, kas viss kopā nedeva lielu baudījumu. Interesantākais Frangar šovā bija Musolīni un fašistu propagandas video uz lielā ekrāna grupai aizmugurē.

Mošpiti bija mazāki nekā iepriekšējā dienā, un arī drūmie zīgomjoti bija jau sestdien izzīgojušies uz nebēdu, tālab vairāk klausījās un mazāk ārdījās. Kā par spīti, tieši svētdienā bija iekritušas tās grupas, kuru priekšnesumā īsti nebija, ko dzirdēt. Lūk, šis te grieķu Der Sturmer S/T gabals skan precīzi tā, kā dzīvajā (un viņiem visas dziesmas tādas):
www.youtube.com/watch?v=kSno6SUbuw0...

Kā pēdējos klausīju Stahlfront: beidzot NSBM ar līķakrāsu! Grupai visiem balti krekli, vācu armijas bikses ar klasiskiem bikšturiem, sejas ar corpsepaintu — pēc skata tā kā Vulture Industries, tikai nacisti. Vienā skatuves malā jauniņš fricis godasardzē, ar Hitlerjūgenda formu mugurā un Melnās Saules karogu rokā, otrā skatuves pusē ebreja ražots Kurzweil sintiņš. Muzikāli — bleķis parakstais bez nekādas rozīnītes. Visas svētdienas garumā nedzirdēju nevienu pašu vērā ņemamu ģitāras (vai kādu citu) solo.

Ap šo brīdi man jau sāka apnikt visas vienveidīgās skaņas, tālab negaidīju Absurd, jo pēc divu dienu skatīšanās uz dažādiem zīgojošiem NS personāžiem šķita, ka pietiek. Kopumā jāsecina, ka NSBM gadījumā ideoloģija nepadara interesntāku bleķi, ja tas nav diez ko oriģināls pats par sevi, un savukārt mūzika nepadara interesantāku ideoloģiju, ja tā jau no sākta gala ir stulba.

Klubs BINGO ir perfekti netīrs, nemājīgs, nolaists un noplucis, lai raisītu lieliskas atmiņas par deviņdesmitajiem.

Tāds festelis kopumā ir noderīga iztraktuve NS pūlim no visādām valstīm: te viņi var dažas dienas dzert un zīgot, lai pēc tam dotos mājās un mierīgi dzīvotu tālāk. Es tagad tuvākos gadus diez vai braukšu vairs uz Asgardsrei, tomēr iesaku visiem izbaudīt šo visās nozīmēs ekstrēmo atmosfēru vismaz vienreiz dzīvē. Festivālu klusībā atbalsta Azovas pulks un sīkpartija "Nackorpuss", bet ir tikai laika jautājums, kamēr Ukraina rietumnieciskosies, un šis saiets izbeigsies.
+3
Interesants apskats. Taisni vai sakārojās.
-3
Visas grupas tāds mēsls, ka tik īsts naciķis spēj apmeklēt šo pasākumu
+3
Lielākā grupu daļa tiešām izrādījās draņķi, bet Peste Noire, Baise Ma Hache, Wehrwolf, M8L8TH un Acherontas tomēr izrādījās, ka nav galīgi draņķi (pat ja no minētajām vienīgi pirmā spēj celt priekšā vienlīdz izcilu priekšnesumu gan dzīvajā, gan ierakstā; pārējām spēcīgāks vai nu dzīvais priekšnesums, vai studijas ieraksts). Spēlēja arī Nokturnāļi, bet tie pieprasīja, lai publika vismaz uz viņu uzstāšanos atmestu NS attieksmi un netaisītu it nekādus totalitārus žestus. Somu alkašus Goatmoon neredzēju, bet tie, kas nostāvēja un noklausījās visas grupas no sākuma līdz beigām, teica: Goatmoon bijuši tik ļoti skaidrā, ka neesot bijis tas labākais priekšnesums.

Personīgi es un ukraiņu čoms, kā arī vēl lielākā puse no apmeklētājiem - mēs nebraucām uz festu tāpēc, ka mēs būtu NSBM vai kādas citas trulas ideoloģijas cienītāji, drīzāk jau pretēji. Mēs gribējām ievērtēt to trako atmosfēru, kuru citur mums tuvumā nevar atrast. Citi brauc uz Gambiju pie āfrikāņu tradīciju piekopējiem piedalīties krūmu rituālos vai uz Burjatiju pie šamaņiem, vai uz Dharamsalu pie tibetiešiem, vai uz Meksiku pie Kastaņjedas sekotājiem utt., bet mēs pabijām pie NSBM fašistiem. Lielākā īpatnība: vispārējās plastmasas laikmetā NSBM festelis ir kaut kas autentisks un īsts, pat ja nebaudāmā veidā īsts. Tagad, pēc festa beigām, saprotu: tas, ka visu grupu vidū bija arī dažas muzikāli tīkamas un klausāmas, bija reāla veiksme :D

Vārdu sakot, brauciet uz Asgardsrei droši: ja neesat neonacisti tagad, tad arī festelis nevienu par tādu nepārtaisīs. Tāpat kā gaļēdāju neizmainīs nejauša nokļūšana Vegānfestā, un nesmēķētāju neizmainīs atrašanās smēķētāju kompānijā. Nacionālists neizmainīs savus uzskatus, ja 3 vakarus nāksies atrasties migrantus mīlošu liberāļu vai prokremlisku vatņiku vidū, utt. Toties interesanti atrasties pretēju uzskatu kompānijā. Tāpēc vien ir vērts vismaz vienu reizi mūžā būt iekšā, pa vidu NSBM festam.
+2
"Spēlēja arī Nokturnāļi, bet tie pieprasīja, lai publika vismaz uz viņu uzstāšanos atmestu NS attieksmi un netaisītu it nekādus totalitārus žestus. "

Tas apmēram, kā vegāns Oktoberfestā pieprasa, kamēr viņš tur ir, lai neviens necep un netirgo bratwurst :D
+1
Te ir dažas bildes no, kā saprotu, tā paša Ukraina zīgošanas festa.

twitter.com/ColborneMichael/sta...
0
Ir, ir tas pats. Te var redzēt dažus lielākos idiotus no tā bara. Pie kam pat šie agresīvākie neko nepadarīja nevienam. Stāstīja, ka naktī no sestdienas uz svētdienu esot pietesuši vienu vietējo dzērājšoferi, kam sagribējies nolikt savu zapiņu uz ietves, pa kuru taisni tobrīd apmeklētāji gājuši ārā no kluba, bet to izdarījuši vietējie 'zīgeristi', ne ārzemju iebraucēji.
0
Nu pret savu sūdu parkotājiem "kur pagadās" ir jāpieiet ar stingrāko bardzību!
+2
tātad, atkal drīkst rakstīt par 'kreisiem' festivālīšiem, vai arī tagad tēma ir 'ekstrēmi labējie' festivālīši? :D
+1
paldies par aprakstu, protams, bet mūzika tiešām, kā jau pats raksti, nešķiet īpaši daudzsološa. tad jau man laikam vislabāk patika Der Sturmer, kas vismaz normāls noizmetāls, lielākā daļa pārējā bija vienkārši garlaicīga. protams, visu cieņu par to, ka tāds fests vispār notiek. varbūt gribētu aiziet tur uz vienu vakaru, saprotu šo 'vērts vienreiz dzīvē aizbraukt'. bet nu šādā vīzē es arī biju aizbraucis uz Obscene Extreme, 5 dienas tur izturēt beigās likās grūti pat man kā bijušam cītīgam žanra klausītājam.

skatos, ka viņu mājaslapā ir bildes ar aizmiglotām sejām - bet nuu, ja ir vajadzība slēpt identitāti, tad ar mūsdienu mobilās fotogrāfijas triumfu varētu būt diezgan lielas problēmas.
+1
www.mastersofrock.cz/e n/o-festivalu
0
Intrese atsauksmes par šo festu www.mastersofrock.cz/en/o-festivalu...
0
+1
^^^ Masters of Rock noteikti nav pie dīvaina vai kreisa festa pieskaitāms - viens no lielākajiem Čehijā (2x lielāks par Bruķiku).

Zinu, ka Tolkam un Estrikam patika - lētās čehu cenas un labs kopējais līmenis
0
nu, es biju vienreiz, ir doma ka 2019. varētu atkal.
Ok, bandas tādas mainstream, bet ja nav daudz braukāts apkārt, tad vienā reizē daudz ko redzēt.
Price/performance vispār afigennijs. Galvenais laicīgi ierasties, lai tiktu pie jēdzīgas vietas kempingā un tad jau būs labi.
+2
Mēs ar vīru plānojam doties bet nokļūšana tur ir sarežģīta diezgan.
-1
Kas tieši? Iekāp auto un brauc.
0
Tātad rekur ir Peste Noire gabals par "zaļo vestu" protestiem, filmēts augstāk aprakstītajā Asgardsrei festa pirmajā vakarā.

www.youtube.com/watch?v=SrMNObJwC8s...

Jāatzīst, ka pagājušais gads (pirmais pēc dēliņa nākšanas pasaulē) bija pirmais gads manā mūžā, kurā viena gada laikā paspēju trāpīt uz četriem metāla festiem: ZuL, KŽ, Krustpili un Asgardsrei. Un nevar uztaisīt topu, jo katrs bija labākais ar kaut kādu savu elementu.
+2
Īsti uz šo tēmu laikam neattiecas, bet par cik iesākts runāt bija tieši šeit...

Tātad šogad pabūts Masters of Rock Čehijā. Festivāls paliels - ~30000 apmeklētaju. Orientēts uz vietējo publiku. Kādi 80% apmeklētāju varētu būt čehi, 10% - slovāki, nu un 10% visi pārējie. Pāris latviešu kompānijas arī sastaptas. Vieni dzīvoja tajā pašā kempingā kur mēs (paldies tolx par ieteikumiem un padomiem šī festivāla sakarā). Sanāca aplauziens ar programmu. Kaut kā biju pieņēmis, ka parasti svētdien vairs nekas īpašs nenotiek, bet šeit kā reiz vairākas must see grupas svētdien uzstājās, bet mēs nevarējām palikt, jo citiem pirmdien no rīta uz darbu. Festivālā pārsvarā pavieglas mainstrīma grupas, bet reizēm var arī tādas paklausīties.

Bet ne par to stāsts. Iespējams, kaut kad jau līdzīga diskusija bijusi, bet interesēja, uz kādiem vasaras festivāliem vēl braukā foruma tauta? Kaimiņu festivāli pats par sevi, Brutjiks, Wackens arī zināmi. Kādi vēl festi tiek apmeklēti?
+7
Tika apmeklēts Dynamo Metalfest. Tiešam nesaprotu, kādēļ letiņī neapmeklē metālisko Eindhovenu - nezin?Tā ir paradīze matainajam lopam. Organizācija augstākajā līmenī - tūkstoši skapīšu, duči tualešu, metal market, bāri un ēdināšana, medicīniskā palīdzība no zaļā pūķa cietušajiem utt. Holandiešu publika palam pasīva - jebkuru grupu vari dabūt apskatīt no pašas pirmās rindas pie skatuves. 40€ par 2 dienām: www.facebook.com/dynamometalfest/pho...
Pirmajā dienā - vieni no maniem visu laiku favorītiem, Jungle Rot. Notirinājies visu setu pirmjā rinda, pēcāk autogrāfu sesijā dabūju parakstus uz diska, sarokojos un nofotografējos ar grupu, uzslavēja kā vienu no pirmajiem ķēmiem, kurš valkā viņu jaunā dizaina kreklu. Godavīri, un dzīvajā izklausās 20x niknāk, nekā ierakstā - dzirksteles no acīm! Gluži vai jāsāk pakaļ šiem braukāt, ne velti tiek slavēti kā viena no smagāk strādājošām grupām.

Grand Magus palaidu garām, Avatar nespēju izturēt vairak par pāris minūtēm, bet tiem ķēmiem fanu tur bij pietiekoši, tādās pašās garās žaketēs un izkrāsotām pumpainajām pusaudžu sejām.
Eluvietie - ierakstā klausīties nespēju, bet dzīvajā Fabienne Erni balsij ir tāds spēks, ka apsargi spieda ausis ciet, bet man žoklis atkāras līdz zālienam.
Airbourne - pozitīvs balagāns, 10-gadīgie, karājoties pie žogiem, forši kratīja pačkas.

Sestdienā, slēpjoties ēstuvē no lietusgāzes, palaidu garām Armored Saint un Filu Anselmo, toties ievērtēju mīļākos Metal Church hitus. Tehniski nevainojama uzstāšanas, vokālists nokāpa padziedāt publikas vidū - ko lai saka, grupa ir vecā kaluma augstākās proves tīrradnis.
Maksis Kavalera ar Soulfly mēģināja dīdīt publiku - tagad klapējiet plaukstiņas, tad leciet gaisā, tad dariet to un šito... Īsti neizdevās, nav jau karstasinīgā D-amerikas publika, ne latvju hedbengeri. Bet nu setlists bij godam, var ieķeksēt savā bucket list kā veiksmes stāstu.
"Surgical Steel" uzskatu par visu laiku #1 ierakstu, Carcass šovu uzmanīgi noklausījos, stingri stāvot pie skatuves žoga, nepievēršot uzmanību pār galvu palnējošajiem crowdsurferiem. Šie, kā jau gaidīts, uzkāpa uz skatuves kļošenēs, Jeff Walker The Crass kreklā, Toma Draper ar sarkanu Les Paul Custom, Bill Steer vispār ar LP Junior, bet... Akmansdeivs, kas par izpildījumu! Es saprotu. Lai pozeri ādās tiek līdzi ar saviem B.C. Rich stroķiem.
Tehniķis smaidīja, redzot manu Heartwork kreklu, ģitārists Toms soliņa vidū piemiedza ar aci. Wackenā kas tāds nebūtu iespējams :)
Steel Panther laikā turēos pēc iespējas tālāk no skatuves, lai arī šie bij sasaukuši uz tas lērumu skuķu.
Nu, un lai arī Arch Enemy tiek lamāti par gateway grupu, tomer ir pārsteidzoša ta vienotības sajūta, ko sniedz tik populāras grupas šovs. Mūziķi dara savu darbu godam, lērums pirotehnikas, publika beidzot kaut cik atdzīvojās.
Nākamsestdien - Krisiun Tilburgā, tad 3 dienas asindesa iekš Bloodshed Fest septembrī.
+1
Acis izlauzu, lasot savu vēmekli. Pardon, nākamreiz pielabošu.
0
^^ Ja pareizi atceros, tad 90-to sākumā Dynamo bija populārs mataino festivāls. Tad arī no Latvijas vairāk ļaužu uz turieni brauca. Wackens vēlāk apgriezienus uzņēma.
0
Bruķiks tuvāk un tur trīs no minētajiem ar uzstājas (JR, MC un Carcass)
+2
Diezgan vienkārši: ap to laiku, kad letiņi masveidā sāka braukt uz festiem - 2000-šo sākumā - Dynamo jau bija garām savam apogejam un drīz nokancelējās pavisam. Pēdējos dažos gados ir atdzimis, bet mēroga ziņā krietni atpaliekot no lielajiem. Tālab loģiski, ka nav daudz tādu, kas 15 grupu pasākuma dēļ gribēs šķirties no apmēram tādām pašām ceļa un uzurēšanās izmaksām, kā par festiem ar 100+ grupām. Ja nu tur tuvumā dzīvo, tad, protams, situācija citāda.
+3
Laicīgi pērkot biļeti, no Rīgas pa dvacāru var atlidināties. Autobuss no lidostas līdz pasākuma norises vietai izmaksās kādus 4€. Kempinga vieta - 40-70€, atkarībā no tā, vai guļammaisi un piepūšamie matrači savi vai īrētie (allaž jau var pārnakšņot pie kāda letiņa ar). Paika vietējos veikalos lētāka nekā Latvijā, ar kempingu aproci var staigāt iekšā-ārā.
Intaram ir taisnība, bet vienkārši informēju. Čoms leitis, piemēram, ik gadu no Birmingemas lidinās uz Eindhoven Metal Meeting: www.eindhovenmetalmeeting.com
Nokļūšana esot ātrāka, nekā no mājām līdz Birmingemas centram.
Un nav jau šie vienīgie festivāli mazajā, pārapdzīvotajā valstī.
Forta Rock: fortarock.nl
Roadburn: roadburn.com
Netherlands Deathfest: www.facebook.com/NetherlandsDeathfes...
Stonehenge Fest: www.stonehengefestival.nl/2019/
Complexity Fest: www.patronaat.nl/16-2-2019/complexit...
Into The Grave: intothegrave.nl
Pitfest: pitfest.nl
Dokk'em Open Air: www.dokkemopenair.eu/?page_id=24...
Neurotic Deathfest: www.013.nl/programma/2648/Neur...
Ja zin, kādas bandas grib redzēt, var sagūglēt vēl divtik. Tusēšanai laikam gan tiešām izdevīgāk uz Graspop vai Wacken, bet nu nez vai man tur būtu izdevies noskatīt visu Meshuggah un Satyricon šovu rokas stiepiena attālumā kā tajā pašā Forta Rock.
Pardon par liekvārdību, bet nu pie tēmas par kreisajiem festivālīšiem. Jo uz Sound Of Revolution, piemēram, ik gadu sabrauc ļautiņi vismaz no 22 pasaules valstīm. Augšminēto iemeslu dēļ.
+1
Ja grib rokas attālumā, tad uz WOA nevajag - tur pirmā rinda ir 10m no skatuves :D
0
Paldies, piefiksēsim Dynamo kā opciju nākamajam gadam. Lai gan, Prog Power Europe vairāk gribas.
Painz - kur un kā nakšņojāt?
0
^ tolx, tavā ieteiktajā kempingā. Tur vēl viena kompānija no Latvijas bija, kura, ja pareizi sapratu, katru gadu uz šo festivālu brauc. Vēl viens čehs cītīgi skaju kreklu stīvēja mugurā, gāju pabazarēt, bet cilvēkam ar angleni galīgi švaki un šis dikti sakautrējās. Nekāda lielā runāšana nesanāca. :)

Laikam čehu festivāli pēc price/performance attiecības vislabākie. Būs vien uz BA nākamgad jābrauc, gan jau ceturtdaļgadsimta jubilejas pasākums būs labs...
0
^ vienmēr jau ir labs. Šobrīd uz BA 2020 izziņoti ir Dark Funeral, Asphyx, Myrkur, Evoken, Razor, Manes, Nocturnus AD, Hentai Corporation.
+3
Īsti neiet ne šai tēmā, ne vecajā detuhā, nekur meklētājā pēc grupu nosaukumiem ne - tik gribas blēt.

Palaidu garām Krisiun Tilburgā, nākas kratīties uz valsts otru galu, Baroeg Rotterdam: baroeg.nl
Klubiņš gaužām mazs - kā Dynamo Eindhoven pagraba zāle. Tomēr - pirmoreiz NL izbaudīju tik pareizu atmosfēru. Ierastais apmeklētājs - briļļains, glīti frizēts studentiņš uzšuvēm nobārstītā vestē, kur blaku redzami Airbourne, Burzum, Slayer un Greta Van Fleet logotipi (metālmārketos uzšuves aizņem vairāk platības nekā diski un krekli - modes kliedziens).
Šeit - nekā tamlīdzīga. Dekādēm necirpti pakauši, underground krekli, pareizi tetovējumi. Allaž iemeldās kāds sasmaržojies Metallica maikā - kluba repertuārs nelīdz še ilgi uzkavēties.

Iesildīja Sepiroth: www.metal-archives.com/bands/Sepiroth/1468...
20-gadīgā basiste Sonia Anubis (pamatprofesija ģitāriste no Nuclear Blast power grupā Burning Witches) pamatīgi zaga šovu - mūžam neesmu nevienu redzējis tik dzīvnieciski hedbengojam un ārdāmies pa skatuvi. Burtiski bail no acu kontakta. Pēc šova dodoties pirkt disku, šī grozījās turpat blakus. Mērča puisim: "That's the most amazing bass player on the planet!" Šis pamāj: "Yea, I know her, alright?"

Prostitute Disfigurement, izrādās, bāzējas 20 km no mājām - Veldhovenā, bet man pirmoreiz. Dzīvajā, kad zvērīgie rifi blietē klausītaju tieši no pastiprinātaja un vokālists neviltoti izgāž uzkrājušos žulti pār klausītāju, ne šķirbas, kur patverties, acis pamazām sāk spiesties no orbītām laukā. Bij vakara nagla. Atkal pie mērča galda bildu frontmenim - "Man, I think I didn't know what a death metal is before I saw your band here tonight" (20 gadu stāžs). Paņēmu visus 3 pārdošanā esošos diskus, tomēr ierakstā nav tas.

Krisiun noslēdza vakaru. Manāmi noguruši no tūres, acis lipa ciet uz skatuves, tomēr megaprofesionāli un lojāli pret faniem - sarokojās personiski ar pazīstamām sejām publikā, ļāva dažam uzlekt uz skatuves un iebļaut mikrofonā "Conquerors Of Armageddon" piedziedājumu. Disku ar šādu nosaukumu arī nopirku ap 2001.g., pilnas bikses laimes redzēt pirmoreiz dzīvajā.

Festivāls no koridorā manītajām afišām: Dutch Doom Days www.facebook.com/DutchDoomDays/...
+2
Nejauši dzirdēju tādu insaideru statistiku: šogad no Positivus 15 tūkstošiem apmeklētāju par naudu pārdotās biļetes bijušas ap 11 500, pārējie bijuši ielūgumi, promo, māksliniekiem un darbiniekiem tikušās brīvbiļetes utt. Summer Sound festam Liepājā 23 000 biļetes, no kurām par naudu pārdoti vismaz 20 tūkstoši.
0
Vispār šovakar Baltā Nakts, katrs te var atrast sev ko interesējošu:

www.baltanakts.lv/2019/lv/program/?...
+1
Steelchaos 2019
www.steelfest.fi/steelchaos-2017...

Šis nav ne dīvains ne kreisais.
Lai nu kā, ja ir vēl kāds braucējs, labprāt paņemtu dzīvokli blakus norises vietai ar kādu kopā. Hoteļi, kā jau Helsinkos - padārgi, toties dzīvoklis uz diviem vai vairāk, jau būtu labāk.

Biļetes šķiet ar vēļ kādi daži % ir pieejamas.

STEELCHAOS 2019 line up

ANCIENT
BARATHRUM
BARSHASKETH
BEHEXEN
BLACK BEAST
BLAZE OF PERDITION
DESTRUCTION
KRYPTS
MGLA
NORDJEVEL
SODOM
THE COMMITTEE

+1
Kaut ko šādu pamanīju internetos: lrma.lv/jaunumi/kuldiga-nor...
0
kads var paskaidrot ko tas nozime?

Pasākuma sākums 20:00, ieeja par ziedojumiem grupām.
0
Apmēram kā Bankampā, kad pats cenu nosaki ?
0
Sonnenmensch! Tev tas sanāk kaimiņos, moška aizbrauc! Es no tām grupām esmu dzirdējis vienīgi Voodoom, un arī tikai pirms mēneša uzzināju, ka tāda tipa ir...
0
teoretiski var, bet - sakums 20:00... a ka lai pec tam majas tiek atpakalj?
salt ziemas laika, kautkada angara - isti velmes nav bez 0.7 ... un vel klausities man pilnigi nezinamas grupas ar muzikas stilu, par kuru interese nav vispar (skatit altkal augstak par 0.7) ...
un velreiz tas pats jautajums - a ka tikt majas?
0
Diez, vaitta mans bērnības laiku autobuss no Pāvilostas caur Kuldīgu trijos naktī vairs neiet uz Sabiles un Tukuma pusi? Vēl tagad atceros, kā nepatika, ja bija piecos jāceļas un sešos jāiziet no mājas ziemas aukstumā, ja vajadzēja uz Rīgu tikt :D
+1
Saiets ar tautas mūzikas instrumentu apguves elementiem, varbūt kādam noder, sk. ziņas beigu daļā:

No 1.augusta līdz 5.augustam Madonas novada Barkavā notiks Kapelmeistaru mācību nometne, kurā aicināti piedalīties tautas mūzikas grupu, kapelu vadītāji un muzikanti, kā arī individuālie interesenti, aģentūru LETA informēja Tautas muzikantu biedrības vadītāja Iveta Dukaļska.

Profesionālās pilnveides kursos kolektīvu vadītāji varēs dalīties savā pieredzē, pilnveidot savas muzicēšanas prasmes un bagātināties no pētniekiem, instrumentu būves meistariem, tautas muzikantiem, kā arī apgūt dažādas kopmuzicēšanas prasmes praktiskajās nodarbībās ar citiem kapelu vadītājiem. Kursu dalībnieki var izvēlēties piedalīties visā nometnes programmā vai arī apgūt atsevišķas tēmas pa dienām. Kursu noslēgumā dalībnieki saņems Latvijas Nacionālā kultūras centra apliecību par profesionālo pilnveidi.

Kapelmeistaru mācību nometnē lektore Dukaļska stāstīs par tautas muzikanta lomu lauku kultūrvidē līdz 20.gadsimta 60.gadiem un 21.gadsimta sākumā, kāds ir tautas mūzikas instrumentu lietojums, kāds muzikanta sociālais statuss un funkcijas, kādi muzikantu grupas izveides pamatprincipi, to veidi un funkcijas, kādas šajā laikā ir muzicēšanas situācijas. Tāpat apskatīs arī Tautas mūzikas grupas saspēles pamatprincipus un instrumentāriju.

Savukārt lektore Aija Jansone iepazīstinās, kāda ir tērpu mode muzikantiem.

Lektors Lenards Gotlubs palīdzēs apgūt vai uzlabot mandolīnas spēles prasmi dalībniekiem bez priekšzināšanām un ar priekšzināšanām, iedziļinoties arī instrumenta uzbūvē, skaņošanā un spēles tehnikā.

Lektore Zane Dukaļska stāstīs par bubyna uzbūvi un demonstrēs spēles paņēmienus un tehnikas. Lektors Valters Reiznieks kursu dalībniekiem atklās cītarkokles uzbūvi, spēles paņēmienus, tehniku un skaņošanu. Lektors Ansis Ataols Bērziņš iedziļināsies ermoņiku (hromka) uzbūvē, spēles paņēmienos un tehnikā. Lektors Gunārs Igaunis iepazīstinās gan ar cītaras uzbūvi, spēles paņēmieniem un tehniku, gan arī atklās akordeona Tautas muzikantu spēles tehnikas un repertuāru. Kopā Rasma un Gunārs Igauņi demonstrēs, kādi ir Tautas mūzikas grupas saspēles pamatprincipi un instrumentālais sastāvs.

Lektore Liene Brence iedziļināsies tautas vijolēšanas pamatprincipos un tehnikā, bet lektors Andris Kapusts izpaudīs akordeona tautas muzikantu spēles tehnikas un repertuāru. Kapelmeistaru mācību nometne Barkavā noslēgsies ar kopīgu muzicēšanu 21.Tautas muzikantu svētkos, kas notiks no 5. līdz 7.augustam.

Projektu "Kapelmeistaru mācību nometne Barkavā" realizē Tautas muzikantu biedrība sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru un Madonas novada Barkavas kultūras namu. Projektu finansē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, Valsts kultūrkapitāla fonds, Tautas muzikantu biedrība. Ēdināšanu, naktsmītnes, telpas nodarbībām nodrošinās Jēkabpils Agrobiznesa koledžas struktūrvienība Barkavā.
+3
Ojoptvai, pats lektors Ansis Ataols Bērziņš, slavenais revolucionārs un svētais moceklis!
+3
Pagājušajā nedēļā pabijām Dark River Festival 2022, kas notiek Kotkā, Somijā, apmēram 140km no Helsinkiem. Foršs pasākums, ja patīk melodesa, dūmdesa un simfodesa. Vismaz šogad bija ko paklausīties. Hedlaineri bija Hypocrisy, Septicflesh un Fleshgod Apocalypse. No viesiem vēl bija In Mourning, The Crown, arī kaimiņu Metsatöll. Protams, daudz somu grupu - Ensiferum, Moonsorrow, Omnium Gatherum, BRHG, Wolfheart, Kaunis Kuolematon, Marianas Rest, Brymir. Bija arī visādas kores un alternative u.c., kas galīgi neinteresēja. Btw, festu atklāja kādreizējais Wintersun ģitārists Asim Searah ar akustisko programmu. Tāds viegls, bet atraktīvs sākums ar jociņiem un parodijām. Vēlāk viņš piestrādāja par konferansjē uz galvenās skatuves, un runāja angliski. Otrs pieteicējs un somu grupas gan tikai somiski, bet tas saprotams, ņemot vērā publikas sastāvu.

Neliels pasākums uz ~4k cilvēkiem. 95% somu, pavisam nedaudz ārzemnieku. Vienu zviedru kompāniju satikām, kempingā gandrīz kaimiņos bija eesti, kaut kāds austriešu pārītis ieradās, bet ātri pazuda. Vienu busiņu ar Latvijas numuriem manījām otrā kempingā, bet kaut kā mūsu ceļi nekrustojās. Mož kāds no trūmetālistiem bija?
+2
Iepriekš pieminēju M8L8TH, kas ir krievu nacionālistu bleķa grupa, kura jau daudzus gadus dzīvo Ukrainā, jo ir pret Putina režīmu ar apmēram tādu pamatojumu, ka "nacionālists mīl savu valsti un tautu, bet ne tirānisku režīmu, kurš uzkundzējies šai tautai un vēl slaktē apkārtējās kamiņtautas". Tad lūk — Kremļa propagandists Ragozins tagad apgalvo, ka viens no leģiona "Svoboda Rossiji" kaujieniekiem, kas šonedēļ piedalījās diversantu reidā pa Belgorodas apgabalu Krievijā, ir M8L8TH vokālists, un tas esot viņš, kas reida laikā redzams šajā video:

twitter.com/ivet_machova/status...

Ļoti ceru, ka tā ir taisnība, jo pēdējais laiks atkal blekmetālam kļūt dzīvībai bīstamam :)

Koncerts: /forum/124084-dīvaini-un-kreisi-festivālīši#comment276631
+1
Yes, its him :)))
+1
pec infas, kas ir man no krievu puses, tur taja pasakuma piedalas ari

www.metal-archives.com/bands/%D0%9D%D0%B5%...
+3
Septembra sākumā norisināsies jauns trokšņu mūzikas festivāls

Rīga, 26.aug., LETA. Mākslas centrā "Totaldobže" 2.septembrī no plkst.18 norisināsies jauns trokšņu mūzikas ("noise music") festivāls "Riga Noise", kas koncentrēsies uz "radikālu, intensīvu un brutālu" trokšņu mūziku, komplicētām un nekonvencionālām mūzikas formām, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

Festivālā piedalīsies astoņi Latvijas un ārvalstu "noise" mūzikas mākslinieki, tostarp dāņu mākslinieks "Iron Sight", zviedru projekts "Noise Against Fascism" un "Cabal Interest" no Igaunijas.

Savukārt Latviju pārstāvēs "Lethal Ejaculation" - mūzikas projekts, kas fokusējas uz ritmisku troksni un "power electronics" -, romantiski populistiskais mūzikas monoprojekts "Mūžamežs" un eksperimentālais skaņu trio "Powertsar", kas apvieno balss eksperimentus ar trokšņainu sintezatora mūziku un bungu un basa modificētām skaņām.

Festivālā uzstāsies arī Latvijas industriālās un trokšņu mūzikas pārstāvis "Strops" un viens no pirmajiem Latvijas eksperimentālās mūzikas pārstāvjiem "Error".

Mākslas centrs "Totaldobže" atrodas Viskaļu ielā 36, Rīgā.

Publicēta: 26.08.2023 18:30
Polīna Miķelsone, LETA
+9
Kaut kā baigi daudz burtiņi sanāca.

Nedēļās nogalē bijām aizmaldījušies uz Prophecy Fest Balves alā, Centrālvācijā.

Pats fests esot radies priekš, par un ap Prophecy Productions leibla grupām. Balves ala esot lielākā dabīgā ala Eiropā, kurā notiekot kulturāli pasākumi. Pati Balve ir maza, smuka un tīra mazpilsēta ar neierasti intensīvu satiksmes caureju.

Sāksim ar latvietim praktiskajam svarīgākajām lietām:

Tikšana uz/no festa:
No sakuma bij doma īrēt auto, bet, papētot nedaudz tuvāk, izsecināju, ka nau vērc, jo Vācija ir lieliski attīstīta dzelzceļa satiksme. Ar pāris vilcienu maiņām pieklājīgā ātrumā un lētāk nekā ar auto varēja mierīgi tikt līdz Balvei.

Nakšņošana:
Ar visu to, ka biļetes uz festu biju nopircis jau aprīļa sākumā, brīvas vietas tuvējās viesnīcās un viesu namos vairs jau nebija dabūjamas. Ja nu vienīgi nav žēl par 1 nakti nolikt 500+ ērikus. Tā kā nekas cits neatlika, kā pakot līdzņemšanai telti. Telšu pilsētiņa bija izvietota kalna pakājē ar opciju vainu celt pakājē uzbaudot līdzenu pamatni bez iespējas paslēpties no saules, vai arī nelielā slīpumā ar slīdošo guļammaisu, bet ēnā. Organizatori bija arī parūpējušies, lai jaunavām būtu iespēja kailām nomazgāties rasā visas dienas garumā, tā kā zāle nebija nopļauta un ēnā rasa saglabājās praktiski visu dienu.

Ēšana/dzeršana:
Organizatori bija izdomājuši lielisku veidu kā rūpēties par apmeklētāju garīgo veselību, netraumējot ar inflācijas radītajām augstajām cenām ieviešot virtuālās naudiņas pasākuma teritorijā. Ja bija velme ko iedzert vai apēst festivāla slēgtajā teritorija, tad sava līdz paņemtā naudiņa bija jāapmaina pret festivāla papīrīšiem pēc kursa 1VM – 2 eur. Rezultātā bija iespēja apklusināt joski un 0.3 padzērienu, kurš attāli atgādināja alu padzerties par 2VM, nevis 4 eiro.
Lai neradītu maldīgu priekštatu par organizatoru alkatību jāpiebilst, ka telšu pilsētiņā tika ļauts ienest da jeb ko, da jeb kādos kvantumos no blakus esošajiem, Aldi, Lidl, discount-market u.c. bodēm. Kā arī pašā Balvē netrūka beķerejas, kebabnīcas, picērijas un viesnīcu restorāni, kur iestiprināties.

Kad praktiskās lietas nokārtotas var arī par garīgo parunāt.
Jā! Pareiz, labierīcības, bija nevis festu ierastās, bet pa smuko. Nu gandrīz kā mājās, ar 4-kārtu papīru, kurš operatīvi tika papildināts un nekāda šmuce netika pieļauta.

Biļetes biju nopircis vēl nesagaidot visu grupu izsludināšanu, man jau pietika ar My Daying Bride, Saturnus un Novembers Doom, lai naudiņas nebūtu žēl ne avio ne festa biļetēm.

Pirmo reizi ieejot alā, rodas sirreālas sajūtas, it kā alā laiks būtu apstājies un ir vienalga ārā ir 13:00 vai 24:00. Atmosfēru ir jāizbauda. Interesanti bija arī tas, ka skatuve bija iekārtota alas sākumā. Apmeklētājiem bija jāiet gar skatuvi dziļāk alā, lai skatītos grupu performanci. Apmeklētāji godīgi pašorganizējās atstājot brīvu vietu skatuves abās pusēs, lai citi varētu ienākt/iziet no alas. Tieši tā pat arī atpakaļ realitātē sajūtas varēja noķert izejot no alas ārā.

Nedaudz par mūziku tad ar:
1.dienu iesākām ar The Vision Bleak. Man par prieku jau 2.dziesma tika nobliezta WolfMoon, kura bija vienīgā dziesma, kuru gribēju no viņiem sagaidīt, bet tā arī nesagaidīju Eindhovenas Metal meeting 2019. gadā. Tā kā tagad no viņiem ir dzirdēts viss, ko sirds kāroja (no pašlaik saražotā) 😊
Otrā no obligāti skatāmajām grupām bija My Dying Bride. Diemžēl pirms gada viņi bija spiest atsaukt vairākus koncertus. Šoreiz viņi bija sagatavojušī best of the best setlisti. Kā Āŗons rakstīja festivāla programmiņā: “It might be fun! It also might not!” Fun nebija (pretēji Saturnus), bet pilnīgi noteikti bija ļoti izjusti un emocionāli.
Vēl pirmajā dienā ar vienu aci tika ievērtēti Darkspace un Amenra.
Pēc pieredzes 1.dienā pataupījos, lai manis pietiktu 2.dienai
2.dienu sākām uzreiz ar smagsvariem Saturnus, līdzīgi, kā My Dying Bride arī Saturnus nebiju redzējis kopš 2007.gada. Vienas grupas uzstāšanās laikā 3 reiz noraut zosādu man vēl nebija gadījies. Domājams ar to arī viss ir pateikts par viņu uzstāšanos. Viennozīmīgi pasākuma 1.vieta no manis. Tā kā festivālā spēlēja arī Novembers Doom, tad kopā ar Paulu 1.reizi dzīvajā tika nodziedāta Even Tide.
Gaidot Novembers Doom noskatījāmies 1. un kā paši rakstīja iespējams arī vienīgu Grab dzīvo uzstāšanos.
Nākošie uz skatuves kāpa Novembers Doom. Iespējas biju pārāk sacerējies, jo beidzot bija iespēja viņus pirmo reizi redzēt dzīvajā, bet kaut kā pēc My Dying Bride un Saturnus uzstāšanās baigās emocijas izpalika. It kā jau esot domājuši un speciāli sagatavojuši setlisti, kura varētu labi iederēties spēlējot alā. Kopumā viņi bija izvēlējušies dziesmas no sava smagākā gala repertuāra. Kā arī nospēlēja Paula sievas mīļāko dziesmu Buried, bet viņiem attiecības viss esot labi – vienkārši esot mīļākā dziesma 😊 Vēl pārsteidza, tas, ka publika palika stipri pašķidra Novembers Doom uzstāšanās laikā. Lai kam jau tas, ka viņi 17 gadus nebija spēlējuši Vācija viņiem atspēlējās...
Dornenreich atkal labi aizgāja, Angizia spēcīgi sita cauri, tikai bija smagāks un mazāk avangardisks.
Pēc tam bija jāuzkrāj spēki festivāla noslēdzošajai grupai (saldajam ēdienam). Kuri bija piekrituši savu atdzimšanu (kā paši teica atgriešanos no ļoti ilga atvaļinājuma) uzsākt tieši Balves alā – Agalloch. Kad pirku biļetes par viņiem vēl nebija izsludināta informācija. Tā kā tas bija ļoti patīkams pārsteigums, savā ziņā kompensēja to, ka Bethlehem diemžēl bija spiesti atsaukt savu dalību festā.

Rezumējot lielisks festivāls ar unikālu atmosfēru, pat neskatoties uz to, ka festivāls bija izpārdots, izpalika baigās drūzmēšanās, jo apmeklētāju skaitu ierobežo alas ietilpība. Un organizatoru attieksme, kuri acīmredzot baigi nedzenās pēc virspeļņas, bet dara visu, lai festivāls paliktu unikāls. Tika sagatavoti arī interesanti izdales materiāli, kas iekļāva arī grāmatiņu ar vēlējumu katras grupas rakstītu ar roku un festivāla grupu izlases diskiem.

Pēc tam jau lidostā runājot ar Madaru un Renāru, jāpiekrīt, ka varbūt šis festivāls ir jāatstāj, ka vienas reizes apmeklējumu, lai saglabātu iegūtās emocijas. Jā, festā laikam bijām 4 letiņi.
Biļetes uz nākošo gadu ir nopērkamas un arī starp jau izsludinātajām grupām ir ko redzēt, piemēram In The Woods... un Empyrium

www.facebook.com/events/647346533842...
fest.prophecy.de/
+1
Lai netaisītu tēmu vienam ierakstam, iemetīs te.

Biju pirmo reizi mūžā aizgājis uz hiphopa koncertu, ja jau pasaules lielākie vārdi piebrauc klāt.

Arēna pārpildīta divus vakarus. Busta Rhymes uzstājas spīdīgi baltā uzvalkā, viņam pierepo klāt otrs tāds pats, skatuves malā DJ savā būcenī arī apgādāts ar mikrofonu piebalsošanai. No 50 minūšu uzstāšanās neatpazinu nevienu pašu gabalu, atskaitot priekšpēdējais kaut kur varēja būt nejauši dzirdēts. Arēnā valdīja nepārtraukts svētku ugārs, jo šai publikai visi gabali bija zināmi. Tagad paskatījos, ka izpildīto vidū bija apmēram šādi:
www.youtube.com/watch?v=PkyAmkozJZc...

Jau pie Busta Rhymes pirmā gabala kājās stāvēja arī visi sēdvietu īpašnieki, un 50 Cent savu pusotru stundu izlietoja žilbināšanai ne tikai ar perfektā balsī izpildītām rīmēm, bet arī izteikti raibu, krāsainu skatuves šovu, kur netrūka ne "bling bling", ne pakaļu tirināšanas (dejotājas), ne breika dejotāju, ne regulāras pārģērbšanās utt. Pretstatā iesildītājam, te bija ne tikai DJ, bet arī pieci dzīvie mūziķi uz postamentiem skatuves vidū (ģitārists pāris dziesmu izskaņā uzmauca arī diezgan metāliskus solo). Vietām noformējumā parādījās plakāti no filmām, kur 50 Cent piedalījies kā aktieris, bet pēc koncerta beigām palaida aktuālo Expend4bles treileri.

Kopumā es no tās vienveidīgās rīmju skaldīšanas maz ko sapratu, bet pieļauju, ka reperi jūtas līdzvērtīgi, metāla koncertos ilgstoši klausoties mūsu vienveidīgo rifošanu. Lielākā atšķirība no mums — abi mākslinieki neizpildīja savus gabalus līdz beigām, bet pēc pantiem un piedziedājuma tajā vietā, kur dziesmas saturs pamazām sāk atkārtoties (ar var bez variācijām), bez žēlastības grieza beigas nost un pārgāja uz nākamo gabalu, lai varētu paspēt viena koncerta ietvaros iekrāmēt pēc iespējas lielāku dziesmu skaitu klausītājiem par prieku. Publikas reakcija Arēnā uz 50 izgājieniem bija tikpat skaļa kā pavasarī mūsu publikas reakcija uz mūsu hokejistu iemestiem uzvaras vārtiem.

Telefonvideo no šīs tūres Oslo koncerta:
www.youtube.com/watch?v=UB9jLxQTaos...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Viskas