Canon VS NIKON
0
Tā kā visu foto inventāru nospēra, tad iesakiet ko ņemt vietā - no personīgās pieredzes.
Sony neinteresē>
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Nepierakstiīu, pilna kadra, un gaišs
0
Gribi provocēt flamewars?
+1
Nē, mani jau izprovicēja melnais cilvēks naktī, kurš visu nospēra.
Ja, man būtu visi objektīvi, paliktu pie Canon, bet tagad, izskatu iespēju pāriet pie Nikon, jo nekas no Canon nav (Ir lādētājs, ko nenospēra - varu pārdot, pa 5 eur - 28666131).
+3
Tāks, bija tēma par velodarastiju, tagad seko fotodarastija!

Es vienmēr esmu bildējis ar Canon, darbojoties pēc aprēķina, ka šo izvēli mūžā izdara vienreiz — ja sāksi pirkt Canon, Nikon, Pentax vai jebkāda cita ražotāja verķus, tad ir ļoti grūti pāriet uz citu «platformu». Gribas izmēģināt Nikon kameru? Varbūt tavai vajadzībai derēs labāk? Skuju: visi objektīvi, zibspuldzes, gripi u.c. ir domāti Pentaxam.

Tā kā man darba dēļ paretam gadās ielīst dažādās nepatīkamās vidēs, mana tehnika tiek savākta un atjaunota pēc šāda principa:

1) Kvalitatīva un padārga zibspuldze, paša Canon ražota (nevis Tamron utt.). Bet viņa tiek lietota tikai labvēlīgā vai neitrālā vidē. Turpretim, ja ir jādodas bildēt kādu vietu, kur gaidāma klope, zibene tajās retajās reizēs tiek atstāta mājās/viesnīcā un nemaz briesmās nenonāk.

2) Dārgie, vērtīgie objektīvi līdzīgā veidā netiek ņemti līdzi uz smilšanām vietām, ūdeņiem, izgāztuvēm, kautiņiem utt. Tur parasti tiek likts lietā lētais 18 — 55 mm objektīvs (A.K.A. «kitenieks»), ko dod līdzi kamerai parasti par brīvu un kuru nav skāde salauzt.

3) Sigmas teleobjektīvi strādāšanai ir pilnīgi pietiekami. Tumšāki ir nekā Canon, jā, bet vismaz divkārt vai pat trīskārt lētāki. (Par platleņķiem nemācēšu spriest, tur lai uzraksta citi!)

4) Ja ir kvalitatīvi un jaudīgi objektīvi/zibspuldzes, es klāt vienmēr lietoju — tieši pretēji — tīšuprāt lētus un nesvaigus fotoaparātus. Esmu strādājis ar 10D, 20D, 30D, 450D, 550 D. Ja tāds salūst, tiek nopizģīts vai nolietojas, tad nav liela skāde — cita lieta, ja noplīst Canon 1Ds Mark VIII. Savu pagaidām pēdējo Canon lietotu pirku par 250 eiro tajā nedēļā, kad pārgājām uz eiro, un nupat man tas aparāts atņirdzās galīgi — apmēram tā arī bija plānots. Savukārt salīdzinoši vērtīgākā «perifērija» (nosauksim to tā) tiks lietota kopā ar nākamo Canonu, kad nopirkšu.

5) Vēl viens apsvērums, kamdēļ es nepērku dārgas kameras — slēdža resurss, kas vidēji ir ap 100 000 kadriem. Ja pēc divu gadu lietošanas salūst slēdzis 300 latu kamerai — ta mārrutks ar viņu. Ja beidzas slēdža resurss 1000 latu aparātam, tā jau ir jūtamāka līmeņa skāde…

Jebkurā gadījumā — šī ir mana pieredze, kas izriet no bildēšanas mežos, laukos, koncertos, festos, revolūcijā utt. Citam, kuru darbs nesūta tādos neprognozējamos apstākļos, noderīgāka var būt pavisam cita pieeja.
0
Viss, protams, atkarīgs no budžeta. Pats ilgi un dikti pētīju budžeta/entry level (~400eur) DSLR kameras, līdz nonācu pie viedām interneta atziņām, ka tajā cenu kategorijā, ja salīdzina Canon un Nikon kameras, drusku priekšrocības ir Nikonam (neatceros ar ko tieši, bet man kā amatierim un nejēgai tie tāpat nebija būtiski).

Ļoti daudz pētīju www.youtube.com/user/DigitalRevCom... kanālu (konkrētāk šo pleilistu: www.youtube.com/playlist?list=PL847... ), kur džeki saprotamā valodā mēdz salīdzināt dažādas dārdzības, profesionālā līmeņa kameras un to komplektācijas.
+9
Jūtu, ka nākamā tēma laikam būs BMW vs. Audi :D
0
ne, es palugtu Volvo S80 vs Audi A6 2005. gada modelji :)
+2
Vot vot, BMW vs AUDI, Škoda neinteresē :D :D
0
^^ Sonne, tur, manuprāt, gaumes jautājums, jo līmenis ir stipri līdzīgs imho.
0
Nu a Škoda - tāds (nu jau) drusku smukāks folkswāgens. Drusku plastmasīgāks arī.
0
Da visi viņi plasmasas sūda gabali.
0
es bildēju ar Canon, jo sāku ar Canon un viss apmierina. mēdz teikt, ka Nikona objektīvi esot 'dzidrāki', bet neesmu pētījis. tā pa lielam gan jau pie pakaļas.
0
varbūt ir vērts pirkt lietotu Carl Zeiss optiku?
Kad vēl termins `hipsters` tikai gaidīja savu uznācienu tālākā nākotnē, laika posmā ap 2002`..04` biju drusku aizrāvies ar fočēšanu sava prieka pēc. Pastudēju vecu 60to` g. grāmatu par fočēšanas principiem, iemēģināju Zenit, Smena. Zenītam tās bildes sanāca ārkārtīgi mīkstiem, siltiem toņiem, ja vēl labs apgaismojums, tad vispār prīmā. Bija pat doma savākt pārējos verķus un pašam attīstīt bildes vannasistabā pie sarkanās gaismas, bet tā arī nesaņēmos- baigā pentere :)
+1
Jā, ko vēl neieteiksi. Varbūt uzreiz Leica ar maināmiem objektīviem :D Var, protams, paņemt arī Sony ziepīti (un kas tur vēl lietoja Kārļa optiku) un dzīvot laimīgs līdz nāve viņus šķirs.

Amatierim pa lielam pofigā - paņem mūsdienīgu ziepi (piemēram, www.bhphotovideo.com/c/product/1080917-R... vai www.bhphotovideo.com/c/product/1159879-R... ) un uz auto bliež labākas bildes kā entry level spogulenes ar kit objektīviem. Un nav jāvazājas apkārt ar murgusomu un kilogramiem tehnikas.

Profam, savukārt, ir jābūt viedoklim pašam.

Bet nu tas jau Erebs atkal savā stilā - uztaisa flame topiku un notinās.
0
Es ar esmu par pusprofesionālo prātojis, bet nuinax to kluci staipāt apkārt pa pālim un lietu. Sev otreiz nopirku Canon ziepi (bet daudzmaz solīdu - izbīdāmā zibene, kas kautko izgaismo, 20x zoom), ko kabatā var nēsāt. Pjankas un dienasskatus var normāli nofočēt, arī končos kāda ķeksīšbilde sanāk (tā, lai nākamā dienā zinu, ko esmu skatījies :D ), bet končos ļoti maz tagad bildēju - bez monstrozas aparatūras visai bezjēdzīgi.
0
^vai tad tu no alus tā piedzeries, ka fočuku vari pazaudēt?
+1
nav vēlmes palikt skaidrā tikai dēļ tā, lai savu dārgo fočiku nepadirstu
+1
Nu ja, kad koncertā, nevis darbā, tad jāatpūšas, nav ko mocīties ar skaidru ģīmi un saprātu!
0
esmu simtiem reižu no kāda 15 gadu vecuma fočējis koncertos, dzerot alkoholu, un kaut kā neesmu ne reizi fotoaparātu pazaudējis tieši šādā setapā.
0
es ar neesmu - jo to varu ielikt kabatā / pielikt pie siksnas maciņā :)
+1
Pa šmigu nepareizajā forumā ierakstīju.

Par ziepi nepiekrītu, paņēmu uz vienu nedēļas nogali (Sony rx100 iii ), ļoti mazs un neērts, autofokuss lēns, ir arī plusi priekš ziepja +Raw, tomēr Sony matricas ir labas - krāsas, ISO salika Canon 60D, Video ar autofokusu ir kruts.
Principā izvēlētos labāk entry level spoguleni, ja būtu hipsters, tad Sony Rx100iii.

Pārgāju uz Nikon, un ahujena, kruta skaisti, bet tas tā.

0
Nutak ibomaaķ arārā. Ts tak skaidri zināms,ka soni taisa +/- labkas tehnichas hameras, bet visus tos mernus nejēdz seregulēt kā nākas. Tapē jo0projēma izvēlos canons, kur vismaz menu ir pārdomāats un bild3e ir pie;ņemama, laigan dažubrīd tas sony un panasonic tehniski va uztaisīt labākas kameras, bet tas interfiess visu neher nolaiž podainē!!!
+1
Pidoeri besī ārā
0
Mja...
+1
Ņja, nepilnu 3 mēnešu laikā pamanījos pazaudēt divus Canon S110/S120 aparātus. Laikam jāpāriet uz spoguļķieģeļiem, jo šitie sīkie ziepinieki kā no acurauga ārā, tā sazin, kur paliek :(
0
thetrve, nesēro — spogulene nebbūs garantija nepadiršanai, es reiz pamanījos vilcienā no Roterdamas uz kaut kādu Rottenburgu pazaudēt Canon 20D, pie kam ne sev piederošu…
0
Un neviens pat neuzmet aci Pentax? Tiem taču arī soņuka matricas, ja nemaldos. Un tādam K-5 meņjū intuitīvāks par Nikon. Mīnuss gan ir samērā limitētā optikas izvēle, ja salīdzina ar Nik/Can. Ir gan kaut kādi trešo ražotāju varianti arī Pentax + dažas Pentax lēcas, ja var ticēt sajūsmas pilniem review, esot dikti labas.
0
Man tie lielie kluči apnika. Canon 40D + daži obj. atstāti darbā fočēt produktus, bet ikdienas vajadzībām paņēmu kopakto Canon G7x. Metu acis arī uz Sony RX100 IV, bet nu tam tas menucis ir pārmudrīti sapists, neko nevar saprast.
+1
Peņataksim bija visloģiskākais meņucis ever. Ar saviem blīvējumiem K10D bija nenotriecams jūgalops - i izmērcēts tika, i savu reizi pakritis ar. Lielākais vina bonuss bija absolūti perfekta saderība ar vecajiem manuālajiem stikliem. Iebāz matstiklu ar ķīlīšiem (tiem, kas vēl tādus atcerās) un manuālais foķis nav problēma. Līdz kamēr nepaliek tumšāks.. :D

Ar tiem menu jau pieraduma vaina. Pēc pentakša un sony pāriet bija smagi... Tagad Nikons ar reizēm nokaitina
0
Es kā reiz arī esmu jauna fočīgā meklējumos, jo kaut kā bilžu kvalitāte manam vecajam Olympus sh2 neapmierina. Nevaru izdomāt vai ņemt Canon G7x vai Sony RX100 II? Gribās iekļauties 500 eināros.

0
RX100 II tad jau toč labāk G7x - tomēr jaunāka kamera. Ja vēl III, tad vēl varētu, ja nav alerģija pret tiem dīvainajiem meņučiem.
Bet labāk pašam iziet cauri recenzijām, neviens tev tā nepalīdzēs kā pats sev :) Es esmu apmierināts ar G7x, bača gan varētu turēt ilgāk.
0
Tā jau laikam ir pareizāk, es jau pāris dienas eju cauri recenzijām, bet pie lēmuma vēl neesmu nonācis. Par to Sony III esmu secinājis, ka tur viss +/- kā II, izņemot klāt nākuši vipedroni,kā tas viewfinders, vairāk atlocāms ekrāns. Bilžu kvalitāte tur īpaši neatšķiras.
0
Man šķiet, ka tur arī krietni ātrāks procis bija?
0
Jā, procis jaunāks, līdz ar to ātrāks un ir iespējams filmēt 120fps slow-motion video, plašāks ISO diapazons (RX100 II: ISO 160-12,800 vs RX100 III: ISO 125-25,600), bet pa lielam II un III salīdzinošās recenzijas beidzas ar aptuveni šādu tekstu:"Pick up the Mark III if you can afford it, but don't buy it for better image quality".

Kā tev tas G7X uzvedas švakas gaismas apstākļos?
0
Esmu ļoti apmierināts. Daudz labāk, kā 40D F1.8. Šiem jaunajiem ir labākas matricas, mazāk trokšņu pie lieliem ISO.
0
Ne pa tēmu, bet saistīti - agrāk Pērses ielā bija Canon centrs, tagad nekādu info nevaru atrast. Vajag Canon aparātam (pussziepis PowerShot SX240 HS) objektīvu iztīrīt - pāris putekļi tikuši iekšā. Kāds var ieteikt darbnīcu, kas to var veikt ?
+2
Mūkusalas 15A
www.ibserviss.lv/stores

+1
paldies, pareiz, par šiem biju aizmirsis, kautgan esmu tur bijis printeru sakarā
0
o, paldies — vajadzēs manējo arī aiznest, vairs slēdzis nedarbojas vispār nemaz, spogulis nekrīt.
0
uz Brānielas (numuru natceros, pretī vecajam madmix) ir ļoti labs foto serviss.
+1
* Briānielas
0
tad jau šitas: www.bng.lv/foto_remonts...
0
mājas lapa gan neiedveš uzticību
+1
nez, cik ir bijušas darīšanas, es teiktu, neskati vīru pēc cepures :)
+1
nu, var jau pieņemt, ka cenu norādīšana latos ir patriotisma apliecinājums
0
Tas Ivars rubī fišku. Ne reizi vien ir bijusi darīšana - objektīviem fokusa motorus iekšā ar veiksmīgi činījis
0
A kādas cenas tiem remontiem, cik esat maksājuši?
0
Nu tas atkarīgs no konkrētās probzas. Bet cik atceros - cipars bija adekvāts. Mazāks drusku, nekā tai Kakona IBisservisā, bija laikam.
0
Tas ir — no cik līdz cik? Man nav ne mazākā nojausma, cik fotoaparāta remonts varētu izmaksāt. Neatkarīgi no tā, kas tā vispār par vainu šoreiz bijusi.
+1
Cēneris līdz "nubļelētākjaununopirkt"
0
kautkad vajadzēja matricu tīrīt - piečuks
0
Mēneša beigās fototehnikas lielpasākums Ķīpsalas izstāžu hallē:

www.bt1.lv/rigaphotoshow/...

Būšot arī kakts tirdzniecībai ar lietotām fotomantām. Varētu tur mošk iepirkt kaut ko. Citiem varbūt noderēs semināri utt.!
+3
Visticamāk, ka būs klājiens ar zenītiem un smēnām par sotaku
+2
Pasākuma noslēgumā, protams, canonistu un nikonistu massu mahačs?
-1
Uzvarēs Conans.
0
Nikons tomēr arī gana sūrs vecis en.wikipedia.org/wiki/Patriarch_Niko...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas