Kapakmens - Mosties reiz, brīvības cēlais gars!
-4
Grupa Kapakmens publicē pirmo dziesmu no drīzumā gaidāmā albuma ar tādu pašu nosaukumu “Mosties reiz, brīvības cēlais gars!”.
Dziesmas teksta pamatā ir Eduarda Veidenbauma dzejolis “Mosties, mosties reiz, svabadais gars!”.

Drīzumā gaidāmais grupas albums “Mosties reiz, brīvības cēlais gars!” sastāv no sešpadsmit dziesmām, kuru ierakstīšanu un apstrādi veica Ģirts Laumanis “Hodila” studijā.

kapakmens.bandcamp.com/track/mosties-reiz-...

Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+3
kapakmens.bandcamp.com/

Pašmāju "hardcore punk/death metal" grupa "Kapakmens" publicē albumu "Mosties reiz, brīvības cēlais gars!".

Albumā iekļautās dziesmas skar ļoti plašu tematisko un muzikālo spektru. Iedvesma dziesmām rasta gan ikdienas neprātībās un korumpētos politiķos, gan klasiskos latviešu dzejniekos un priekā par dzīves aizraujošajiem mirkļiem.

Tiek apdziedāti ticības maldi, spļauts sejā naida runu izplatītājiem, augšāmcelts Veidenbauma cēlais gars, mudināts bēdīgi slavenus politiķus pašiem sevi izolēt no sabiedrības kādā no cietumiem. Papildus tam netiek aizmirsts ne par jauno pasaules kārtību ar reptiļu cilti, ne arī par to, cik diženi, vareni un laimīgi mēs esam, jo īpaši tad, kad traucamies milzīgā ātrumā prom no saviem piesvīdušajiem dīvāniem pēc nāvīgiem labumiem, pa ceļam izgaiņājot visus rēgus no nāves miega apņemtajām sapulcēm par neko. Lai parādītu, ka arī grupai Kapakmens ir jūtas, albumā apdziedātas tiek arī mīlas sāpes, attiecību problēmas un saulēktam ar saulrietu ierādīta katram sava vieta un laiks. Un, protams, katram klausītājam no albuma taps skaidrs, ka pie visām nelaimēm un kariem vainīgi, viennozīmīgi, ir muļķi, ticīgie un mantkārīgie. Tādēļ brīvības cēlajam garam ir laiks celties, lai pasaule ikvienam kļūtu daudz labāka. Albuma izskaņā pasaule klausītājam būs kļuvusi tik laba, ka varēs izbaudīt Raiņa rakstīto dzeju bērniem Kapakmens skaņās.

“Kā var noprast, tad mēs ļoti lielu uzsvaru liekam uz dziesmu vārdiem, uz to nozīmi. Papildus tam, ka ritmi liks klausītājam dejot un melodijas aplipinās ar dungojamo materiālu, mēs noteikti vēlamies, lai klausītājs izlasa Kapakmens dziesmu tekstus, lai padomā, kas tajos teikts, un galu galā, lai izbauda intelektuālu katarsi.”

Kapakmens albums “Mosties reiz, brīvības cēlais gars!” sastāv no sešpadsmit dziesmām, kuru ierakstīšanu un apstrādi veica Ģirts Laumanis “Hodila” studijā.

Albuma noformējumā izmantotā attēla autors un tās apstrādes veicējs ir grupas bundzinieks XedzaX, bet noformējuma dizaineris - Jānis Jēkabsons, kurš piedalījies arī iepriekšējo grupas albumu noformējumu izveidē.

Grupa izveidota 2013. gadā Latvijā un iepriekš izdevusi divus albumus – “Anti-pozitīvs” (2013) un “Anarhija” (2015).
0
Šie nu gan ražo kā vecos laikos…
+1
Divām dziesmām no šī Kapakmens albuma ir tapuši video.

Kapakmens - Hūtes kungs
www.youtube.com/watch?v=YehG6byMjxo...

Kapakmens - Pretī vētrai
www.youtube.com/watch?v=XkJ4bImgmJA...
+1
Kapakmens - Diženi un vareni
www.youtube.com/watch?v=gG_9nQPvqoo...
+3
Video Kapakmens dziesmai "Pasaules ļaunums"
www.youtube.com/watch?v=ggfqQXhfZz4...
+4
muzikāli tiešām ir redzama attīstība, diemžēl tie bērnudārznieku teksti nosit vēlmi to nopietni klausīties
+2
Nu jā, svaigajā albumā tiešām ir viens bērnudārznieku teksts, kas salikts no Raiņa skaitāmpantiņiem bērniem. Kapakmenim gan katrā albumā ir vismaz viena reāli asprātīga dziesma, tā kā šeit ņirgāšanās par konspirāciju teorētiķiem:

Cilvēks uz Mēness kāju nav spēris
Tā vietā mēnesi tuksnesī dzēris
Skafandrā neveikli pa smiltīm bridis
Turpat tas viss arī nofilmēts bijis

Es smejos no visas sirds
Par ko var šķēpus lauzt
Mūs kontrolē reptiļu cilts
Kas ar medijiem verdzībā sauc
+3
Tak pat X-failos ir skaidri parādīts, ka tas viss tur ir bijis iestudēts :) Uzprasi Smēķējošajam!
One small step for...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas