Décembre Noir [DE] / Catalepsia / Sullen Guest [LT] @MP
+5
Piektdiena, 30.11.2018. 19:00 Melnā Piektdiena

Décembre Noir [DE] / Catalepsia / Sullen Guest [LT]
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
20:00 - Sullen Guest
21:00 - Catalepsia
22:20 - Décembre Noir
+2
Aizdevos bišk pāri 20:00 un pirmo reizi pa visiem gadiem pirms koncerta neredzēju pie kluba tusējam un dzeram mataiņus starp mašīnām: tāds aukstums bija, ka visi mauca pa taisno klubā iekšā. Ek, veci paliekam...

Sullen Guest bija dūmdesainis parastais, jo grupa jauna, pirmais ieraksts tikai iznācis. Dziesmas gan ar zināmu potenciālu, jo šiem leišiem acīmredzot patīk dinamika: pamainās ātrumi dziesmu iekšienē, klusākas vietas mijas ar skaļākām. Būs labi, ja šie neizjuks. Personīgi man nepatika lēnie ģitāru dueti, jo tie skanēja tikpat šķībi kā savulaik Life's Edge repertuārā.

Catalepsia, mums par prieku, iezvetēja daļu no topošā materiāla. Līdz šim vienmēr ar interesi tiek gaidīts, ko tad jaunu Skyforger uz katru jauno albumu izperinās, tāpat arī Urskumug un Frailty mainās no ieraksta uz ierakstu, un tagad Catalepsia uzņēmušies būt oriģināliem. Pēdējais gabals vispār izklausījās pēc GG Allin and the Murder Junkies kopdarba ar Blut aus Nord, kuru pie kam izpilda tie Ministry dalībnieki, kas iespēlēja "Psalm 69" albumu.

Decembre Noir kapāja brangi un interesanti, laba atmosfēra, un uz abu iepriekšējo grupu fona man patika, ka te bija daži ātrāki gabali. Džīzīgā paskata vokālists izskatījās galīgi ne pēc doomera, bet nu laikam grupai jāņem, kāds ir... Apstiprinājās PainZ rakstītais: vienā dziesmā tiešām piedalās Catalepsijas Ervīns. Tā kā es gribēju noķert pēdējo manā gadījumā derīgo transportu, notinos pāris dziesmas pirms beigām, bet sapratu, ka Decembre Noir turpināja močīt pāri pusnaktij līdz brīdim, kamēr iestājās decembris. Nu, vismaz juridiski iestājās, jo faktiski viņš bija jau visriņķī.
+3
Mans viedoklis nedaudz atšķiras no Dethecrator. Ir arī šis tas, kam piekasīties :D

SULLEN GUEST - kā jau tika minēts, šie spēlē dūmdesu parastā agrā Mierciema stilā. Var jau jautāt, ko gan vēl pēc Mierciema slavenā trijnieka šajā jomā jaunu iespējams izdomāt, bet tomēr grupas atrod kādu savu knifiņu, lai kaut nedaudz izceltos uz kopejā fona. Leiši pagaidām to nav spējuši. Pēdējā dziesma gan šķita mazliet interesantāka ar tādu kā progresīvā dūma pieskaņu. Ja viņi turpinās rakt šādā virzienā, tad varbūt tur kaut kas arī sanāks. Interesanti, tas tagad tāds stils, jo resnāks bomis rokās, jo krutāks skaitās? Tas par 5-stīgu baseni. Es saprotu, ja tehniskā desā tādus un vēl resnākus bomjus izmanto, vēl labāk, ja fretless... Bet šeit pilnīgi nelikās, ka būtu tāda vajadzība. Nu labi, vismaz viens basa soliņš bija, bet pārsvarā bass bija norakts zem ģitārām.

CATALEPSIA - dzirdēti un redzēti daudz. Arī šoreiz bija labi. Tā vismaz šķiet, ka ar katru uzstāšanās reizi priekšnesums paliek pārliecinošāks. Lai arī viņi spēlē dūmdesu vulgaris, bet tomēr ir savs specifisks skanējums. Nez' vai daiļo dzimumu pavisam iemidzinājuši kataleptiskā miegā un uznesuši stikla kalnā, vai arī tas bija tāds atsevišķs gadījums? Pēdējā dziesma tiešām bija pārsteigums, manā skatījumā - nepatīkams. Pirmās asociācijas radās ar Sepultura tribal periodu, uz beigām mazliet pat uz Alchemist pavilka. Var jau būt, ka tas ir interesanti, bet dūmdesa tā galīgi vairs nebija.

DECEMBRE NOIR - lai arī nav nekāda top grupa, bet atšķirība kvalitātē ļoti manāma. Skanējums daudz intensīvāks, biezāks, patīkamāks. Tuvāka viņiem ir somu melanholija, kaut kas pa vidu starp Swallow the Sun un Insomnium. Brīžiem pat šķita ieskanāmies kāda Amorphis'ka nots, kurus tributēja basists ar attiecīgu krekliņu. Ervīns arī tika izsaukts pievienoties Barricades performancei. Kopumā labi, lai gan viņus vajāja tehniskas problēmas - bunģierim ik pa laikam pazuda skaņa monitoros, vienreiz pat dziesma tika pārtraukta jau otrajā pusē.

Kā jau to varēja paredzēt, tautas bija pamaz. Tik maz, ka, Decembre Noir noejot no skatuves un maliņā gaidod, kad viņus sauks atpakaļ vēl kādu gabalu noraut, tikai paris balsis kaut ko mēģināja bilst, bet ne pietiekami jaudīgi, lai būtu vērts nākt atpakaļ.

Labs iesākums melnajam decembrim!
+2
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas