LETA, BNS, portālu u.c. masu zombēšanas kopīpeisti 2021
+2
Tu, ķēms tāds, lauzi jūtas :D
www.delfi.lv/news/arzemes/polu-g...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Nu pilnīgs nergals ar šitiem poļiem...
0
Nu riktīgs nešpetnis :D
+1
Labi, ka neuzlika pravieša Muhameda attēlam.
+1
Saredzams diskriminācijas mēģinājums!!
+1
Katrs zaimo, kā nu māk.
+1
0
Sabiedriskā aptaujā noskaidros balvas "Gada vēsturnieks Latvijā 2020" ieguvēju

Rīga, 23.febr., LETA. Vēstures izpētes un popularizēšanas biedrība aicina piedalīties un izteikt viedokli par svarīgākajiem notikumiem Latvijas vēsturē un vēstures pētniecībā 2020.gadā un aizpildīt sabiedrisko aptauju, lai noskaidrotu balvas "Gada vēsturnieks Latvijā 2020" ieguvēju.

Kā aģentūru LETA informēja biedrībā, aptaujas anketu var aizpildīt tiešsaistē līdz 1.martam, sekojot saitei "ieej.lv/v0ozM".

Aptaujas un balvas "Gada vēsturnieks Latvijā" mērķis ir popularizēt vēsturi un pievērst sabiedrības uzmanību vēsturnieku devumam iepriekšējā gadā. Šogad tā tiks piešķirta desmito reizi un to līdz šim ir saņēmuši deviņi vēsturnieki.
0
Aicinu visus balsot par mūsu Agri Dzeni, autoru monogrāfijām "Senie prūši karā ar likteni", kā arī par Kurzemes, Latgales un Vidzemes brīvzemniekiem/ķoniņiem! Pēdējos gadus viņš ar VKKF atbalstu tulko senos rakstu avotus latviski no poļu, latīņu un vācu valodām, ko pa brīdim publicē.

ieej.lv/v0ozM

Uz jautājumu "Kas bija 2020. gada nozīmīgākais notikums?" atbildēju:
Tas, ka paši nekļuvām par vēsturi pandēmijas laikā.

Tiem, kas viņu nezina, iesaku piesekot: www.facebook.com/agris.dzenis...

Viņš katru dienu tulko un publisko gabalus no Latvijas vēstures oriģinālavotiem.
+1
"Tas, ka paši nekļuvām par vēsturi pandēmijas laikā."

Kā ta nekļuvām? Nākotnē par mums rēks tāpat kā par, piemēram, ārstiem-asins nolaidējiem :D Vai arī kā par pašu bailīgāko un drošību alkstošo civilizāciju visā zināmajā vēsturē.
+2
Salīdzinājums ar ārstiem - asnins nolaidējiem ir ļoti nekorekts. Kā biologs varu to apgalvot. Par bailīgumu - nebailīgumu var strīdēties. Zviedri, piemēram, bija sākumā nebailīgi, bet beigās finišēja turpat kur visi. Tramps sākumā arī bija nebaiilīgs, bet nezinu, vai pašlaik par šo viņa politikas aspektu Amerikā īpaši slavē. Un puslidz normāla dzīve ir tiem, kas ir ļoti bailīgi: Jaunzēlande, Ķīna, Japāna, Austrālija, jo viņi praktiski pilnīgi var atļauties slēgt robežas.
0
"finišēja turpat kur visi" - tas ir kā?
"puslidz normāla dzīve ir tiem" Austrālijā un J.Zēlandē ir totalitārisms - ja esi tirāns, tad jau normāli, piekrītu. Kāpēc viņi vienīgie var atļauties pilnīgi slēgt robežas?
0
^^ par Jaunzēlandi un Austrāliju skaidrs, ka tur viss izdevās labi, Taivānā arī viņu pieeja strādā, bet es personīgi neticu Ķīnas zemajiem cipariem. Totalitāras un komunistiskas valstis daudz labāk prot noslēpt sev netīkamu informāciju un iebiedēt iedzīvotājus nekā reāli cīnīties ar dabas katastrofām un sērgām.

Zviedrijas karalis turpretī atzinis, ka beigās nav labi ar viņu pieeju: www.iflscience.com/health-and-medicine...
0
Glābēji strādā...

www.tvnet.lv/7187605/zemes-nogru...
0
^ Ja tā padomā, diezgan savdabīga problemātika - vai tagad nāksies visus tos 200 līķus arī identificēt, lai varētu pārapbedīt? Gan jau ka lielu daļu varēs rakt brāļu kapos zem uzraksta "Nezināms".
0
skarbi metālisti, jebal

skaties.lv/izklaide/sovi/parli...
0
skarbi metālisti, jebal

skaties.lv/izklaide/sovi/parli...
0
Nu mūsdienu uķipuķi pasaulē šis varētu pat klasificēties skarbumam, hehehe.
0
metālisti? :D Kaut kāda sūdīga Linkin Parka versija.
+3
Ja šitie skaitās metālisti, tad kas bija Lordi un Terasbetoni? Goregrind?
+1
shitie zeeni taadi simpaatiski liekas :) ljoti draudzigi shkjiet, tikkai zheel, ka vinjus taa nostaada kaa metaalistus. ja saliidzija ar iistajiem linkin parka atteelotaajiem (piemeeram maNga ar "we could bee the same"), tad vinji tieshaam ir speeciigi :)
0
^^ nū mļin, normāls nosaukums :DDD Terases betoni ! Jūtu, ka Latvijā trūkst grupas ar nosaukumu Jumta šindeļi vai Ceļa horizontālais apzīmējums ! Panākumi būtu garantēti ! Bet Blind Channel protams, ir kārtīgs goregrind !
+1
Terasbetoni laikam tulkojumā nozīmēja dzelzsbetonu, ja pareizi atceros. Zinu vienu cilvēku, kuru viņu dalība Eirovīzijā pievērsa metālam :)
0
Šogad būs pašvaldību vēlēšanas visur, izņemot Rīgu, jo Rīgā jau ārkārtas vēlēšanas notika. Visi rīdzinieki vēl šodien (sestdien) var pārdeklarēties uz sev interesējošu pašvaldību, lai varētu balsot tur (7. martā noindeksējas balsotāju saraksts katrā pašvaldībā), un tas pats attiecas arī uz ārzemēs esošajiem Latvijas pilsoņiem:

www.pietiek.com/raksti/ridziniek_un...
0
0
MP, Balerija, Fonteins u.c.: jums te kāds atbalsts nespīd? Par visiem atceltajiem pasākumiem, sākot ar Gods tower on Archgoat un līdz šim brīdim:

Pagarināta pieteikšanās VKKF atbalsta programmā uz biļešu kompensāciju kultūras pasākumu rīkotājiem
Rīga, 20.marts, LETA. Līdz 31.martam pagarināta pieteikšanās Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) atbalsta programmā uz biļešu kompensāciju kultūras pasākumu rīkotājiem, aģentūru LETA informēja fonda pārstāve Jana Vērdiņa.

Atbalsta programmas "Kultūras pasākumu rīkotāju biļešu kompensācija" mērķis ir atbalstīt kultūras pasākumu rīkotājus, kuri valstī noteikto Covid-19 ierobežojumu dēļ bija spiesti atcelt izziņotos publiskos kultūras pasākumus, kuriem bija jānotiek Latvijas valsts teritorijā Ministru kabineta izsludinātājās ārkārtējās situācijas laikā, kultūras pasākumu rīkotājiem daļēji atmaksājot naudu par pārdotajām biļetēm uz atceltajiem pasākumiem.

VKKF administrētā atbalsta programmu Covid-19 ietekmētajiem kultūras pasākumu rīkotājiem finansē no valsts budžeta programmas "VKKF programmu un projektu īstenošana", kam papildus līdzekļus piešķīra Kultūras ministrija, lai mazinātu Covid-19 krīzes radīto negatīvo seku ietekmi uz kultūras nozari.

Kompensācijas pieprasījumi tiks pieņemti līdz 31.marta plkst.12. Pieprasījums jāiesniedz elektroniska dokumenta formā, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu un apliecināts ar laika zīmogu, tas jānoformē atbilstoši konkursa nolikuma prasībām. Konkursa nolikums un pieteikuma veidlapa pieejami VKKF tīmekļvietnē "vkkf.lv".

LETA jau rakstīja, ka programmas pirmajā konkursā starp 27 pieteicējiem tika sadalīti 679 211 eiro. Starp lielākajiem atbalsta saņēmējiem bija SIA "Platforma.lv", kurai piešķirti 11 129 eiro, Latvijas Radio, kas atbalstīts ar 16 843 eiro, savukārt Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim iezīmēti 19 797 eiro.

VKKF atbalstu saņems arī SIA "Apvienība Ars Nova", kurai piešķirti 40 702 eiro. Savukārt Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrim iezīmēti 45 846 eiro. Tāpat atbalstu saņēmusi Latvijas Nacionāla opera un balets, kuram piešķirti 189 811 eiro.

Jaunais Rīgas teātris saņems 103 252 eiro, Latvijas Nacionālais teātris - 12 089 eiro, Dailes teātris - 75 898 eiro, Liepājas teātris - 12 678 eiro. Starp lielākajiem atbalstu saņēmējiem ir arī SIA "Art Management Group", kam iezīmēti 100 084 eiro.

Publicēta: 20.03.2021 14:30
Inese Trenča, LETA
0
PSC - salatu receptem puslimaks, kaut kada feik virusina birojam n-tie miljoni, *rina vakcinai n-tie miljoni, bet kulturai atmetis centus, tur maz kopa salasas pusmiljons?
+1
Aivars Ozoliņš LR Krustpunktos sašutis pa NA mēģinājumiem graut brīnišķo koalīciju un par NA Ventspils sarakstu, kurā, iedomājaties, ir ielikts Lemberga diženuma aprakstītājs - Imants. Tīrākais labvēlības žests Lembergam :D

Imant, komentāri?

lr1.lsm.lv/lv/raksts/krustpunk...

~27+min
+1
Aha, katrs otrās stadijas alkoholiķis bez ģimenes, bez bērniem, bez draugiem, ar lejupejošu karjeru, tagad būs autoritāte? Jams pats maz saprot, ko runā? :D
+2
Viss, kas ir masu mēdijos, ir autoritāte :>
+1
Vienu gadu, kad abonēju Ir, viņš jau arī tur izcēlās.
+1
^^ vot taisni šitā, katru iesācēju ar knapi iegūtu politoloģijas bakalaura diplomu iztēlojot par "ekspertu", mediji arī panākuši, ka tagad par autoritāti skaitās katra Karena no facebooka.
0
Pirmā labā ziņa šogad!

CRADLE OF FILTH has set "Existence Is Futile" as the title of its 13th studio album, due later this year via Nuclear Blast Records. The LP was once again recorded at Grindstone Studios with producer Scott Atkins and features artwork from Arthur Berzinsh, who previously worked with CRADLE on 2015's "Hammer Of The Witches" and 2017's "Cryptoriana - The Seductiveness Of Decay".
+1
^ Klips arī esot iecerēts, bet tapināšana atlikta sērgas sakarā.
+1
Starp citu, te pagara intervija ar A.Bērziņu, ja vien spējat intervijas vadītājus izturēt.
www.youtube.com/watch?v=suKuHRgfPmc...
+3
Francijas prezidents Makrons zaudējis derībās un tagad spiests klausīties Ultra Vomit koncertu:

www.blabbermouth.net/news/french-preside...
0
Vispār sestdien ir pašvaldību vēlēšanas priekš tiem, kas nav rīdzinieki un nav arī Rēzeknes vai Varakļānu novadu iedzīvotāji.

Kuram no mums ir vai nav balsstiesības kādā no pašvaldībām, katrs var noskaidrot pusminūtes laikā šeit:
epak2.pmlp.gov.lv/vrepak/IecNoskaidro...

Mēs rīkojam braukšanu nobalsot uz Ventspili sestdien no rīta. Piesakās, ja ir gribēšana, šodien: jāizdomā, ar cik lielu braucamo braukt.
+2
Banāni būs?
0
Kas nobalsos par Saskaņu, tie toč dabūs līko.
+1
Lietuva pārkāpusi Eiropas Cilvēktiesību konvenciju, atsakoties atzīt senās baltu reliģijas kopienu "Romuva"

Viļņa, 8.jūn., LETA--BNS. Lietuva pārkāpusi Eiropas Cilvēktiesību konvenciju, atsakoties atzīt senās baltu reliģijas kopienu "Romuva", jo tās pieteikumu izskatījusi neobjektīvi, otrdien atzinusi Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT).

Tiesa norāda, ka Lietuva pārkāpusi konvencijas pantus par apziņas, domas un reliģiskās pārliecības brīvību, kā arī par diskriminācijas aizliegumu un tiesībām uz lietas taisnīgu izskatīšanu un pienācīgu aizstāvību. Šādu lēmumu Strasbūras tiesas septiņu tiesnešu kolēģija pieņēmusi vienbalsīgi.

Lietuvas Seims 2019.gadā izskatīja "Romuvas" pieteikumu par valsts atzītas netradicionālas reliģiskās kopienas statusa piešķiršanu. Par "Romuvas" atzīšanu balsoja 40 Seima deputāti, pret - 31 un vēl 15 parlamenta deputāti no balsošanas atturējās, taču pozitīva lēmuma pieņemšanai pietrūka balsu. Līdz ar to būtu jāpaiet vēl desmit gadiem, lai "Romuva" varētu iesniegt atkārtotu pieteikumu.

"Tiesa secinājusi, ka valsts institūcijas nav sniegušas pamatotu un objektīvu skaidrojumu, kādēļ kopiena, kas iesniegusi pieteikumu, traktēta atšķirīgi nekā citas reliģiskās kopienas, kuras bijušas līdzīgā situācijā," teikts ECT atzinumā. "Piemērojot regulējuma normas, Seima deputāti nav bijuši objektīvi un neitrāli."

Ja valsts kādu reliģisko kopienu atzīst, tā iegūst tiesības slēgt laulības, saņemt zemes nodokļa atvieglojumus un valsts sociālo apdrošināšanu saviem vadītājiem.

Saņemot noraidījumu, "Romuva" vērsās Eiropas Cilvēktiesību tiesā, norādot, ka tā atbilst visiem noteiktajiem kritērijiem, taču Seima deputāti, lemjot par tās statusu, nav balstījušies uz kompetento iestāžu atzinumiem, bet gan uz savu reliģisko pārliecību un politiskajām interesēm.

"Romuva" arī atzīmēja, ka tai liegtas tiesības uz pienācīgu aizstāvību attiecībā uz minēto Seima lēmumu.

Kā norāda Strasbūras tiesa, nav pilnīgi skaidrs, vai Seima lēmums uzskatāms par valsts pārvaldes aktu, ko varētu izvērtēt administratīvā tiesa.

"Tādēļ tiesa uzskata, ka prasītājai nebija pieejama efektīva tiesiskā aizsardzība," teikts atzinumā.

Tajā uzsvērts, ka valsts institūcijām, pieņemot lēmumus attiecībā uz reliģisko pārliecību, jāpaliek neitrālām un objektīvām.

ECT arī norāda, ka Lietuvas valsts iepriekš atzinusi arī tādas reliģiskās kopienas, kurām ir mazāk sekotāju nekā "Romuvai", uzskatot, ka sabiedrības atbalsts tām ir pietiekams.

"Tiesa nesaskata iemeslus apšaubīt Tieslietu ministrijas sniegtos atzinumus, ka kopiena, kas iesniedza pieteikumu, atbilst tiesiskajām prasībām, lai tai tiktu piešķirta valsts atzīšana," norādīts dokumentā.

ECT atzīmē, ka Seima deputāti debatēs apšaubījuši "Romuvas" ticību, tādējādi neievērojot prasību par objektivitāti lēmuma pieņemšanā. "Tiesa norāda, ka vairākuma reliģijas pastāvēšana vai tās līderu iebildumi nav uzskatāmi par pamatotu un objektīvu iemeslu [valsts atzītas reliģiskās kopienas statusa] nepiešķiršanai," teikts atzinumā.

Vēršoties Strasbūras tiesā, "Romuva" nelūdza atlīdzināt tai nekādu kaitējumu. Kā tobrīd uzsvēra "Romuvas" vadītāja Inija Trinkūniene, tiesai iesniegtā prasība nav vērsta uz materiāla labuma gūšanu vai kompensācijas saņemšanu par ticīgo kopienas locekļu tiesību pārkāpšanu, bet labvēlīgs ECT lēmums varētu pamudinātu politiķus mainīt tiesību aktus un ļaut Lietuvā uzskatīt par līdztiesīgām likuma priekšā visas reliģijas.

Netradicionālu reliģisko kopienu valsts Lietuvā var atzīt kā daļu no sava vēsturiskā, garīgā un sociālā mantojuma, ja sabiedrība šo kopienu atbalsta un tās mācība un rituāli nav pretrunā ar valsts likumiem un morāles normām. Lēmumu par kādas reliģiskās kopienas atzīšanu pieņem Seims, ja Tieslietu ministrija sniegusi attiecīgu atzinumu.

Tieslietu ministrijas sniegtajā atzinumā bija norādīts, ka "Romuva" kā reliģiskā kopiena, kas kopj lietuviešu tautas kultūru, uzskatāma par būtisku Lietuvas kultūras un reliģiskās dzīves daļu. Ministrija savos atzinumos pirms diviem gadiem arī uzsvēra, ka "Romuva" ir sestā lielākā reliģiskā kopiena valstī, kas šai ziņā apsteigusi grieķu katoļus, jūdaistus, karaīmus un musulmaņus sunnītus, turklāt pēdējā laikā tā bijusi visstraujāk augošā reliģiskā kopiena Lietuvā. 2001.gada tautskaitē savu piederību baltu ticībai atzina 1270 Lietuvas iedzīvotāji, bet desmit gadus vēlāk - jau 5118.

"Romuvas" pirmsākumi meklējami pagājušā gadsimta sešdesmito gadu vidū, kad tās dibinātājs Jons Trinkūns kopā ar domubiedriem Lietuvas senās galvaspilsētas Ķernaves pilskalnā atsāka vasaras saulgriežu - Rasas svētku - svinēšanu, kas patiesībā ievadīja plašu lietuviešu garīgās atmodas kustību, pamudinot apzināt un atjaunot senās tradīcijas.

Par "Romuvas" reliģiskās darbības sākumu tiek uzskatīts 1992.gads, kad Lietuvā tika uzsākta reliģisko kopienu reģistrēšana.

2018.gadā Latvijas Dievturu sadraudzes un "Romuvas" vadītāji Lietuvā parakstīja vienošanos par seno baltu ticības kopības izveidošanu.
+2
Ir tāda ES finansēta iniciatīva "Mācības pieaugušajiem", kur ikviens darbinieks vai bezdarbnieks var iziet profesionālās tālākizglītības kursus visvisādās specialitātēs, un 90% no mācību maksas sedz Eiropas fondi.

Tagad ir atvērusies jaunā pieteikšanās kārta (līdz mēneša beigām), un ir pāris interesanti, jauni kursi pieejami (protams, papilnam ir arī grāmatvedības, IT, mārketinga, ekonomikas utt. kursi). Man acīs iekrita šie kursi: evide.macibaspieaugusajiem.lv/programs/1703...

un evide.macibaspieaugusajiem.lv/programs/1701...

Visa info pēc kārtas: www.macibaspieaugusajiem.lv
+1
Šis gadījums man atgādināja vecu anekdoti par ugunsdzēsējiem.

www.apollo.lv/7269659/rezekne-pie...

Ierodas ugunsdzēsēji uz līdzīgu izsaukumu, tikai bez gāzes noplūdes. Šiem maiņa jau tuvu beigām, pa dienu bijis daudz izsaukumu, besis pamatīgs, un te vēl tas tantuks ar savu piededzināto paiku. Šļūtenes veltīgi izritinātas. Ienāk škrobīgs ugunsdzēsējs virtuvē, un saka tantukam sekojošo: Vai nu tu tagad apēdīsi visu to, kas tev te uz tās pannas ir, vai arī es dzēsīšu tavu dzīvokli!
0
^^ Papildinājums par skaņu mākslas dizaina kursiem.

Uzzvanīju Liepājas Universitātei un uzzināju, ka parasti šajos kursos piesakās padsmit dalībnieki, uz šo brīdi bija 9. Aprakstā minētie 25 dalībnieki ir maksimālais skaits, bet tik daudz nemaz nebūšot vajadzīgi, lai kursi notiktu. Tātad var un vajag pieteikties, jo konkurence uz šiem konkrētajiem kursiem par ES naudu nemaz nav vērojama :)
+5
Vainamoinens laikam Jāņos tā gruntīgi nolīgojis, ka pat presē trāpījies:

www.apollo.lv/7282702/atrasts-paz...
0
Mēs ar' vakar pamanījām :>
0
Apollo: "Sensācija, sensācija!!! Dabas pētnieks... aizgājis dabā! Šausmas!"
0
AKKA/LAA izlaidusi jauno sarakstu ar dažādiem radošajiem darbiem, kuru izmantošana medijos vai komerciālos pielietojumos ienesusi kādas kapeikas, bet šie nezina, kam tos 3,50 izmaksāt, jo autori nedod ziņu.
www.akka-laa.lv/files/na_lv_1405202...

Saraksts milzīgi garš, ātrumā tur pamanīju mūziķus no tādām grupām kā Sanctimony, Linga, Tesa, Morālā Ateja. Padodiet ziņu, lai piesakās pie AKKA/LAA un paprasa savu naudu :) Runa ir par naudu, kas jau iekasēta un stāv kontā.
+1
^Ātri vajag pieteikties uz to "-8", kamēr to nav izdarījis Guntars Račs.
+1
Īsā hronika: dažāda veida robežpārkāpumi uz Latvijas–Baltkrievijas robežas

2020. GADS

24. aprīlis – uz kontroles joslas konstatētas pēdas. Baltkrievijas teritorijā baltkrievu robežsargi aizturēja Latvijas pilsoni.

18. maijs – pusotra kilometra attālumā no robežas ārpus valsts nozīmes ceļa robežsargs pamanīja slapju un nervozu cilvēku ar purva smaku. Tas izrādījās Ukrainas pilsonis.

14. jūnijs – Baltkrievijas pusē baltkrievu robežsargi aizturēja Latvijas pilsoni uz velosipēda. Uz pēdu joslas tika konstatētas šī cilvēka un velosipēda pēdas.

20. jūnijs – Baltkrievijas pilsonis policijā lūdza patvērumu.

24. jūnijs – piecas nezināmas personas trīs metrus iegāja Baltkrievijā un atgriezās Latvijā. Izskatījās pēc tūristiem — līgotājiem.

6. septembris – Baltkrievijā 600 metrus no robežas baltkrievu robežsargi aizturēja Latvijas pilsoni.

29. septembris – ceļmalā tika aizturēts Gruzijas pilsonis, kurš vēl piedevām piedāvāja kukuli.

25. novembris – Baltkrievijā kilometru no robežas baltkrievu robežsargi aizturēja Latvijas pilsoni.

2021. GADS

24. janvāris – zemledus makšķernieks uz ezera iegāja Baltkrievijas teritorijā 30 metrus un pēc neilga laika atgriezās Latvijā. Paskaidroja, ka bijis neuzmanīgs.

17. februāris – sniegā konstatētas pēdas, kas četrus metrus veda Baltkrievijas teritorijā un atpakaļ. Tas izrādījās neuzmanīgs mērnieks.

9. maijs – divu cilvēku pēdas uz kontroles joslas uz Baltkrieviju un atpakaļ. Personas netika aizturētas.

7. jūnijs – Indras pagastā aizturēti četri Irākas pilsoņi.

19. jūnijs – Pie Robežsardzes dienesta ēkas pienāca Baltkrievijas pilsonis un lūdza patvērumu Latvijā. Robežu šķērsojis pa upi peldot.
+1
Administratīvā tiesa Ukrainā nolēmusi: tā kā beidzies termiņš kāda iedzīvotāja saukšanai pie administratīvās atbildības par kādu sīku pārkāpumu Covid ierobežojumu neievērošanā, tad "tiesa NOLEMJ: sakarā ar termiņa izbeigšanos lietu slēgt un nosūtīt naher. Lēmumu var pārsūdzēt 10 dienu laikā. Paraksts: tiesnesis Bilocerkivecs."

news.liga.net/politics/news/proiz...
0
"^Ātri vajag pieteikties uz to "-8", kamēr to nav izdarījis Guntars Račs. "

Ātri nesanāk, jo laikam laika nav...
0
Toties vai tu zini kas ir diena?
0
^ es zinu, ka cāļus skaita rudenī, bet zivis dzīvo ūdenī.
0
Pilnīga vienaldzība :>
0
Pārsūtiet, kam tas varētu būt noderīgi:

VKKF pieņems pieteikumus kultūras pasākumu rīkotāju atbalstam saistībā ar biļešu kompensāciju
Rīga, 20.dec., LETA. Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) no šodienas līdz nākamā gada 14.janvāra plkst.12 pieņems pieteikumus kultūras pasākumu rīkotāju atbalstam saistībā ar biļešu kompensāciju, aģentūru LETA informēja VKKF pārstāve Jana Vērdiņa.

Atbalsta programma tiek finansēta no valsts budžeta programmas "VKKF programmu un projektu īstenošana" un valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", kā arī no papildus piešķirtajiem Kultūras ministrijai līdzekļiem, lai mazinātu Covid-19 krīzes radīto negatīvo seku ietekmi uz kultūras nozari.

Saskaņā ar Eiropas Komisijas lēmumu precizētie nolikuma nosacījumi paredz, ka atbalsts arī par skatītājiem atgrieztajām biļetēm uz pasākumiem, kas atcelti ārkārtējās situācijas laikā, tiek sniegts 80% apmērā no biļešu cenas, tomēr to var saņemt atsevišķos gadījumos.

Atbalstu var saņemt par ārkārtējās situācijas laikā atceltajiem pasākumiem par biļetēm, kas pārdotas līdz 2021.gada 11.novembrim, par publisku pasākumu norises aizliegumu laikā no 2021.gada 21.oktobra līdz 15.novembrim, par ārkārtējās situācijas laikā notiekošu pasākumu biļetēm, kas pārdotas līdz 2021.gada 11.novembrim un pasākumu rīkotāji skatītājiem anulējuši biļeti samazinātā skatītāju skaita dēļ, lai kultūras norises telpā nodrošinātu epidemioloģiskās drošības prasības.

Publicēta: 20.12.2021 01:38
Inese Trenča, LETA
+1
^ svaigs papildinājums ziņai — parādiet šo visiem, kam tas noder:

Rīga, 1.febr., LETA. Ņemot vērā, ka ārkārtējā situācija ilgs līdz 28.februārim, valdība pagarinājusi atbalsta programmas termiņu, lai turpinātu atbalstu Covid-19 krīzes ietekmētajiem kultūras pasākumu rīkotājiem, kompensējot izmaksas, kas radušās, atdodot naudu skatītājiem par biļetēm uz ārkārtējās situācijas laikā atceltajiem kultūras pasākumiem.

Kā aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas (KM) sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule, atbalsts turpināsies, īstenojot Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) mērķprogrammu "Kultūras pasākumu rīkotāju biļešu kompensācija"

Laika posmā no 2021.gada 11.oktobra līdz 2021.gada 21.oktobrim publiskie pasākumi nevarēja pulcēt vairāk kā 1000 apmeklētājus, papildus nosakot prasības attiecībā uz sēdvietu izkārtojumu un personalizāciju, kā arī nosakot nodrošināmo platību vienam apmeklētājam pasākumos bez sēdvietām.

Publisko pasākumu norise no 2021.gada 21.oktobra līdz 2021.gada 15.novembrim tika aizliegta, bet pēc tam atjaunoti sākotnējie nosacījumi, vienlaikus samazinot pieļaujamo apmeklētāju skaitu no 1000 uz 500 un aizliedzot pasākumu norisi, kas nenorisinās sēdvietās.

Ārkārtējā situācija pagarināta līdz 28.februārim un līdz ar to arī spēkā esošie darbības ierobežojumi kultūras pasākumiem, nosakot, ka var notikt tikai kultūras pasākumi ar fiksētām sēdvietām. Atkarībā no skatītāju zāles konfigurācijas faktiskā ietilpība ir ap 40 līdz 60%, ņemot vērā, ka sēdvietas jāizkārto pamīšus pa divām, starp tām paredzot vismaz divas brīvas sēdvietas.

KM pārstāve uzsvēra, ka līdz ar to kultūras pasākumu organizēšana daudziem kultūras norišu organizatoriem joprojām ir ekonomiski neiespējama, ņemot vērā, ka, saskaņā ar nozares sniegto informāciju, pie pasākuma aizpildījuma, kas ir tuvs 100%, organizators var gūt 5% līdz 20% peļņu no pasākuma rīkošanas, savukārt, organizējot pasākumu pie apmēram 50% aizpildījuma, pasākums nes zaudējumus. Organizatori ir spiesti atcelt pasākumus, kuru norise bija plānota no 2022.gada 11.janvāra līdz 2022.gada 28.februārim.

Patlaban apstiprinātie programmas nosacījumi paredz, ka kultūras pasākumu rīkotāji kompensāciju var saņemt par tām biļetēm, kas pārdotas līdz 2021.gada 11.novembrim. Līdz ar to nepieciešams pārskatīt Ministru kabineta (MK) 2021.gada 7.decembra sēdē atbalstītos nosacījumus, paturot spēkā izmaksu veikšanu līdz 2022.gada 30.jūnijam.

Atbalsts tiek sniegts par atgrieztajām biļetēm uz ārkārtējās situācijas laikā atceltajiem pasākumiem līdz 2022.gada 11.janvārim, kuras pārdotas līdz 2021.gada 11.novembrim un atceltajiem pasākumiem līdz 2022.gada 28.februārim, kuras pārdotas līdz 2022.gada 6.janvārim.

Tāpat atbalsts tiek sniegts par ārkārtējās situācijas laikā līdz 2022.gada 11.janvārim notiekošu pasākumu biļetēm, kuras pārdotas līdz 2021.gada 11.novembrim un par ārkārtējās situācijas laikā līdz 2022.gada 28.februārim notiekošu pasākumu biļetēm, kuras pārdotas līdz 2022.gada 6.janvārim pasākumu rīkotāji skatītājiem anulē biļeti samazinātā skatītāju skaita dēļ, lai nodrošinātu epidemioloģiskās prasības.

Pieteikšanās kompensācijām par pasākumiem, kuriem bija jānoris MK izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā no 2021.gada 11.oktobra līdz 2022.gada 11.janvārim, tiks izsludināta pēc atbalsta programmas nolikuma grozījumu saskaņošanas Eiropas Komisijā (EK). Pēc EK lēmuma par komercdarbības atbalsta saderību ar Eiropas Savienības iekšējo tirgu pieņemšanas, tiks apstiprināti grozījumi programmas nolikumā, attiecīgi pagarinot programmas darbības termiņu un sludinātas atkārtotas pieteikumu pieņemšanas kārtas.

Kā KM informējusi jau iepriekš, atbalsts Covid-19 krīzes ietekmētajiem kultūras pasākumu rīkotājiem VKKF mērķprogrammā "Kultūras pasākumu rīkotāju biļešu kompensācija" būs pieejams līdz 31.decembrim, un tā īstenošanai rezervēts finansējums, kas nepārsniedz 2,1 miljonu eiro. Finansējums tiek piešķirts pēc katrai mērķprogrammas kārtai iesniegto pieteikumu izvērtēšanas VKKF. Pirmajās trīs mērķprogrammas kārtās kultūras pasākumu rīkotājiem jau atmaksāti 1,6 miljoni eiro.

Publicēta: 01.02.2022 15:18
Inese Trenča, LETA
0
+3
Mūsējie ziņās!!! :>

www.apollo.lv/7569609/valmieras-f...
0
Riktīga ziepju opera turpinās!

blabbermouth.net/news/district-of-co...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Viskas