Republika RIP
+3
Aizgājējiem Zobenkrogam, Depo pievienojas arī
Republika
www.facebook.com/bars.republika...
Klubs/bārs/koncertvieta
2018-2024
www.facebook.com/100063575351239/pos...
Republika
www.facebook.com/bars.republika...
Klubs/bārs/koncertvieta
2018-2024
www.facebook.com/100063575351239/pos...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Vispār jau Depo ir atvērts, brāli Pelikān!
0
Šaubu nav. Vēl kādu brītiņu open, yes.
Domās esot mazliet ilgtermiņā.
Domās esot mazliet ilgtermiņā.
+2
Nebija jau saprotams, kā tas klubs eksistē: tīri kā uz krogu iet nav intereses; koncerti diezgan sūdīgi izreklamēti, bet DEPO jau tas pats bija.
+1
Ļoti žēl! Spilgtākās atmiņas palikušas par Vader/Hate DIVREIZ.
0
Nu nekas briesmīgs. Konkurents nost, tad kādreizējie aktīvisti varēs reanimēt Skābeni vai Transilvāniju, vai kādi jau nu laika gaitā bijuši tematiskie viensezonas traktieri Vecrīgas sirdī.
0
^ lūk, sāku domāt, kādi tad vēl Vecrīgā bijuši īslaicīgie... ļoti miglaini atceros, ka bija viens kaut kāds, kur kaut kāds koncis notika ap to pašu laiku (apmēram ap 2010 vai varbūt padsmito sākums), bet ne adresi, ne nosaukumu, ne grupas nevaru atminēties :D
+1
^nu, Vecrīgā padsmito sākumā bija tāds klubs Nabaklab :D tur notika šādi tādi metāla un industrial koņāri arī.
+1
Zarnas sāp smejoties.
Nu nekas briesmīgs. Konkurents nost.
Toč. Mums jau to vietu ir baigi daudz.
Un jā, mēs ar vienmēr esam par un tikai par atbalstīt ārējās ekonomikas.
Komkurents nost
--kam? Maximai vai Lidlam?
tad kādreizējie aktīvisti varēs reanimēt.
--kādreizējie aktīvisti reanimē jau sen kaut ko citu un neatgriežas pie šiem niekiem.
Bet saprātīgi skatoties-tiešām, indijāņi un turki varētu atvērt kādu klubiņu.
Būs viņiem kur tusot.
Nu nekas briesmīgs. Konkurents nost.
Toč. Mums jau to vietu ir baigi daudz.
Un jā, mēs ar vienmēr esam par un tikai par atbalstīt ārējās ekonomikas.
Komkurents nost
--kam? Maximai vai Lidlam?
tad kādreizējie aktīvisti varēs reanimēt.
--kādreizējie aktīvisti reanimē jau sen kaut ko citu un neatgriežas pie šiem niekiem.
Bet saprātīgi skatoties-tiešām, indijāņi un turki varētu atvērt kādu klubiņu.
Būs viņiem kur tusot.
+1
^DD bija paredzams, ka uzcepsies
+1
Es to rakstīju vairāk ieņirdzot, cik nopietni.
Bet var arī nopietni. Pirmkārt, tik tiešām štrunts, ka aizklapējās. Tas ir dabiski, tāpat, kā n-tās vietiņas pirms tam, jau pieminētā Skābene vai Aptieka u.c. Atvērsies jauns lokāls kārtējais, nu ! :)
Daudz to vietu viennozīmīgi nevajag., priekškam, lai tās nīkuļotu ? Pilnīgi pietiek ar 1...2 tematiskajiem traktieriem. Eku, jaunatvērtā Ugunsvija ar uzfrišināto interjeru un pagaidām nelipīgajām grīdām. Nu zjbs pēc aizmīztā Lemeša iepriekšējā.
Bet var arī nopietni. Pirmkārt, tik tiešām štrunts, ka aizklapējās. Tas ir dabiski, tāpat, kā n-tās vietiņas pirms tam, jau pieminētā Skābene vai Aptieka u.c. Atvērsies jauns lokāls kārtējais, nu ! :)
Daudz to vietu viennozīmīgi nevajag., priekškam, lai tās nīkuļotu ? Pilnīgi pietiek ar 1...2 tematiskajiem traktieriem. Eku, jaunatvērtā Ugunsvija ar uzfrišināto interjeru un pagaidām nelipīgajām grīdām. Nu zjbs pēc aizmīztā Lemeša iepriekšējā.
+1
Zarnas sāp smejoties!
Uzcepties vajag par pārāk lēno baltās un sarkanās kaimiņzemes līderu gauso virzību uz krāsniņu, pasaules iecietības modeli un to aitu daudzumu kas ietusē visa veida draudzēs.
Par Mazpisāniem un tajā ritošo-cepties tak nav nemaz par ko. Pārlieku paredzami un garlaicīgi.
Diemžēl, laikam.
Uzcepties vajag par pārāk lēno baltās un sarkanās kaimiņzemes līderu gauso virzību uz krāsniņu, pasaules iecietības modeli un to aitu daudzumu kas ietusē visa veida draudzēs.
Par Mazpisāniem un tajā ritošo-cepties tak nav nemaz par ko. Pārlieku paredzami un garlaicīgi.
Diemžēl, laikam.
-1
Krogus formāta bāram-klubam labi noder, ja no koncertiem brīvajos vakaros publiku izklaidē:
1) kāds stendapists (stāvizrādes u.tml.)
2) improvizācijas teātris
3) klauns - iluzionists utt. u.tml.
Bez reklāmas, protams, neiztikt. To tad Tik-tokā, Sejugrāmatā, In100gramā u.c. soc.tīklos.
1) kāds stendapists (stāvizrādes u.tml.)
2) improvizācijas teātris
3) klauns - iluzionists utt. u.tml.
Bez reklāmas, protams, neiztikt. To tad Tik-tokā, Sejugrāmatā, In100gramā u.c. soc.tīklos.
+1
Intar, varbūt Korsāru domāji? Šķiet, ka sākumā bija Vecrīgā, tad uz Stabu ielu pārvācās - biju tur uz (C)Katalepsia konci. Var jau būt, ka jaucu ar to, kas pie Ģertrūdes baznīcas bija un ar paceļoja apkārt.
Skābene nebija koncertvieta, bet joprojām telpas tukšas. Uz Aptieku tik pāris reizes iets - bija šiem savs planktons - ar to arī dzīvoja līdz zināmam brīdim
Skābene nebija koncertvieta, bet joprojām telpas tukšas. Uz Aptieku tik pāris reizes iets - bija šiem savs planktons - ar to arī dzīvoja līdz zināmam brīdim
+2
Aptiekas īpašnieks pārvācās uz Pāvilostu un atvēra tur kaut ko, attiecīgi Vecrīgas vietu aizvēra. Zinu tāpēc, ka uz Aptiekas izvākšanās laiku izsolē vinnēju no viņa kasti ar lietotiem CD, un tad šis pastāstīja, ka nodomājis pārvākties – ja ne, turpinātu darbu, jo strādāt varējis normāli.
Korsārs bija Šekspīra iestādījums, bet viņam vienā brīdī Igaunijā reģistrētais bizness kļuva par lielāku prioritāti nekā dzertuve Rīgā.
Tagad jāgaida, kamēr Republikas telpas nonāks īres tirgū, un jātaisa augšā klubs Diktatūra.
Korsārs bija Šekspīra iestādījums, bet viņam vienā brīdī Igaunijā reģistrētais bizness kļuva par lielāku prioritāti nekā dzertuve Rīgā.
Tagad jāgaida, kamēr Republikas telpas nonāks īres tirgū, un jātaisa augšā klubs Diktatūra.
+1
Interesē zināt, kas šobrīd notiek ar Salamandras telpām
0
^^^ lūk, es domāju, ka tas kaut kas Korsāra stilā bij, bet man šķita, ka tas vienmēr Bruņinieku ielā bijis.
Bet atgriežoties pie tēmas... tirgus ekonomika, pieprasījuma-piedāvājuma principus neviens nav atcēlis. Loģiski, ka nav iespējams iestādei izdzīvot, ja nav pietiekami daudz publikas. Vismaz vienu tādu nelielu koncertvietu Rīgā vajag, bet vai vairāk kā vienu šībrīža (regulārās) publikas daudzums spētu pabarot, ir šaubīgi.
Bet atgriežoties pie tēmas... tirgus ekonomika, pieprasījuma-piedāvājuma principus neviens nav atcēlis. Loģiski, ka nav iespējams iestādei izdzīvot, ja nav pietiekami daudz publikas. Vismaz vienu tādu nelielu koncertvietu Rīgā vajag, bet vai vairāk kā vienu šībrīža (regulārās) publikas daudzums spētu pabarot, ir šaubīgi.
+6
Vecrīgā daudz nopietnāki restorāni atstiepjas, tā ka nav brīnums. Koncertplacis, kas konkurē ar vēl pāris vietām, kā tas bija uz 13.decembri, kad bija paralēli laikam 3 pasākumi smagie tā izdzīvot nevar. Tas, ka Depo spēj izdzīvot vispār arī ir brīnums, bet to glābj atrašanās uz "centrālās" Vecrīgas ielas, tur vismaz vēl kāds uz dzeramo vienkārši tāpat ieskrien.
Šī ir kopā Vecrīgas problēma - jau sen neviens vietējais nesaka "eu, pišam dzert uz Vecrīgu?" Tūrisma zona, kur normālajiem nav vairs ko darīt.
Šī ir kopā Vecrīgas problēma - jau sen neviens vietējais nesaka "eu, pišam dzert uz Vecrīgu?" Tūrisma zona, kur normālajiem nav vairs ko darīt.
+1
Izdomāju bišku pameklēt internetā kaut ko par Salamandru. Sanāca atrast šo saiti, kurā Salamandras telpas tika īrētas. Var paskatīties kā telpas šobrīd izskatās, ja kādam interesē.
www.rentinriga.lv/lv/tirdzniecibas-te...
www.rentinriga.lv/lv/tirdzniecibas-te...
+3
Man ļoti patika Republika. Sanāca būt uz dažiem labiem končiem un noraut pāris bezfilmas.
+2
Normāla ateja tagad tā Salamandra :D
+9
a man patika Salamandra tās ziedu laikos, laika posmā ~2003..2005.g. , no vairākiem aspektiem,- telpas bija plašas ar daudziem nodalījumiem vairākos stāvos ar atsevišķiem bāriņiem, bija iespēja nolīst pačilot, kamēr uz skatuves spēlēja neinteresējoša banda. Lielā zālē varēja uzkāpt augšā, vērot no augšas. Respektīvi klubs piemērots lielam daudzumam tautas, un tākā tas bija periods, kad tauta aktīvi vēl gāja uz koncertiem, tas attaisnojās. Šodien jāpriecājas, ja ir pilna 3x mazākā MP. Nu un tas ceļš uz Juglas galapunktu (un atpakaļ), kad tramvajs pilns metālistiem bezbiļetniekiem, tādu jestru mūdu radīja ar polšu tukšošanu fonā :D
+5
^ būtisku lomu spēlēja arī mūža nogrieznis, kurā paši tolaik atradāmies :D
0
Šaubu nav^
0
Tu ko?! Nezini, kas ir My Dying Bride???
+1
"^ būtisku lomu spēlēja arī mūža nogrieznis, kurā paši tolaik atradāmies :D"
jā, 2003. gads... saldie trīspadsmit ^@______________@^... kad vecāki vēl pirka man Medal of Honor
jā, 2003. gads... saldie trīspadsmit ^@______________@^... kad vecāki vēl pirka man Medal of Honor
+2
Iedomājies, Intaram jau 23 bija !!
+1
Pavasarī vedu nodot lūžņus uz placi, kas atrodas dziļāk iekšā aiz Salamandras, uz veco žīdu kapu pusi, un arī no ārpuses pa gabalu izskatījās – Salamandras telpās ļoti sen nekas nav noticis...
0
^
Kad tad to vietu aiztaisīja ciet?
Kad tad to vietu aiztaisīja ciet?
+1
^ minēšu, ka varētu būt pirms gadiem piecpadsmit apmēram. Pēc metāla pārvākšanās uz MP, tur cita tipa pasākumi vēl kādu brīdi notika, bet, visticamāk, ekonomiskā krīze un emigrācijas vilnis pamazām nožmiedza arī tos. Katrā ziņā jau ap 2018. gadu tur viss izskatījās pamests jau pasen.
+2
Kaut kā tā varētu būt - kopš MP tur imho notika tikai kaut kādi slāviski bumsīšanās pasākumi.
Par Bleida augstāk minēto, kas pie Ģertrūdes baznīcas - bija Rockabilly laikam, bet tas manuprāt vismaz vienreiz ir kkur pārvācies.
Vēl jau bija Citadeles/Muitas ielas stūrī kkāds pagrabs, www.alternative.lv/vietas/a-nice-place...
Kā reizi kaut kur ap 2010. gadu atceros bijis uz pāris koncertiem, šķiet ka vienreiz pat uz Frailty.
Par Bleida augstāk minēto, kas pie Ģertrūdes baznīcas - bija Rockabilly laikam, bet tas manuprāt vismaz vienreiz ir kkur pārvācies.
Vēl jau bija Citadeles/Muitas ielas stūrī kkāds pagrabs, www.alternative.lv/vietas/a-nice-place...
Kā reizi kaut kur ap 2010. gadu atceros bijis uz pāris koncertiem, šķiet ka vienreiz pat uz Frailty.
+2
^ pāris metāla konči Salamandrā arī vēl bija 2007. gadā, šķiet (MP atvērās 2006.).
A Nice Place bija tīri ok iestāde. Jā, tur notika Frailty 10 gadu jubilejas koncis. Vēl atceros zviedru Lechery uzstāšanos tur, un vēl šādi tādi nelieli pasākumi.
Rockabilly no Ģertrūdes baznīcas pārvācās uz M6 telpām Vecrīgā, Kalēju ielā (ja vien nebija kaut kur citur vēl pa vidu). Varētu sacīt, ka Rockabilly vietu tagad aizpilda Zebras (starp citu, biju pārsteigts, ka pēc atkalatvēršanās tur pilnīgi nekas nav mainījies - it kā taču pa vidu bija periods, kad tas saucās "Pret straumi" vai kaut kā tamlīdzīgi, ar citu tematiku un interjeru, pēc bildēm spriežot?)
A Nice Place bija tīri ok iestāde. Jā, tur notika Frailty 10 gadu jubilejas koncis. Vēl atceros zviedru Lechery uzstāšanos tur, un vēl šādi tādi nelieli pasākumi.
Rockabilly no Ģertrūdes baznīcas pārvācās uz M6 telpām Vecrīgā, Kalēju ielā (ja vien nebija kaut kur citur vēl pa vidu). Varētu sacīt, ka Rockabilly vietu tagad aizpilda Zebras (starp citu, biju pārsteigts, ka pēc atkalatvēršanās tur pilnīgi nekas nav mainījies - it kā taču pa vidu bija periods, kad tas saucās "Pret straumi" vai kaut kā tamlīdzīgi, ar citu tematiku un interjeru, pēc bildēm spriežot?)
+1
^ Korpiklaani bija Salamandrā 2007. gada maijā ar Skyforger. Šis otrs pasākums arī. Drošivien vēl kaut kas bija.
/article/393-korpiklaani?hl=Korpiklaani
/article/372-baltic-bizarre-festival?hl=baltic+salamandra
/article/393-korpiklaani?hl=Korpiklaani
/article/372-baltic-bizarre-festival?hl=baltic+salamandra
+2
Type O Negative bija MP man liekas, ka 2007. gada vasarā un man liekas , ka bija situācija "karalis ir miris (Salamandra) , lai dzīvo karalis (MP))'. Katrā ziņa TON man bija pirmā reize MP.
0
A Nice place bija barčiks 10 cilvēkiem, kurā pamanījās iespiest Forgotten Tomb !!
0
Vai tik nebija tā, ka tas rockabilly pārvācās no M6 uz to Ģertrūdes ielu? Bet kaut kur tas vēl bija.
+3
^^ tas Nice Place mūzikas pagrabiņš bija īpašnieka aizraušanās (tāds vecītis ar lielām, sirmām ūsām un fotoaparātu): viņš īrēja tajā namā visu pagrabstāvu, kur lielāko daļu aizņēma pirts komplekss priekš korporatīvajiem un privātajiem dzertiņiem. Klubs bija tikai piedeva: nauda nāca no pirtīm, tāpēc koncertiem nebija jāģenerē peļņa, un iznākumā tika dota iespēja arī tādām grupām, kur bija skaidrs, ka pasākums nebūs plusos. Piemēram, ungāriem Megazetor bija paredzēts pēc koncerta palikt manā tukšajā vidus istabā nakšņot, bet viņi, apskatot telpas pārējā atpūtas kompleksā, izlēma tomēr palikt klubā pa nakti — gan varēja pirtī atpūsties, gan labāk pēc tam gulēt tur uz dīvāniņiem nekā pie manis uz grīdas. Atceros, gājām ar ungāriem sameklēt ēdamo pēc koncerta, un (kā parasti) naktī vaļā tikai Makdonalds — kamēr stāvējām pie naktī atvērtā lodziņa ārpusē, kaut kāda jukusi krievu vecene vazājās pa ielu, nēsājot apkārt lielu, beigtu žurku aiz astes. Bet klubs izbeidzās tāpēc, ka īpašnieks (šķiet, Agris vārdā bija) bija jau gados un pēkšņi nomira.
www.youtube.com/watch?v=-kT8sr3JpDs...
(Video no tās pašas tūres, bet no Preiļiem)
www.youtube.com/watch?v=-kT8sr3JpDs...
(Video no tās pašas tūres, bet no Preiļiem)
+1
Pa, kāds tikai makdonalds? Lauvas nams tak vienmēr bijis. Un, ja nemaldos, tad Pelmeņi tajā laikā arī vēl bija, līdz kādiem 4:00 rītā toč.
0
^ Mums neienāca prātā pēc pusnakts, zin, iet no Vanšu tilta sākuma uz Lauvas Namu un tad ar paiku atpakaļ, ja reiz maķis pa ceļam. Cenas ziņā tas pats. Un tolaik Makdonaldam bija reklāmas plakāti: "MĒS ZINĀM, KO TU DARĪSI SESTDIENAS NAKTĪ!"
+1
Nice Place bija nice - līdzīgi kā Rock in Riga, apaļbārs pa vidu telpai. Klumburēt mājup pēc 2x Long Island Ice tea ar bija tuvāk :D Pēc Frailty pasākuma savu fočiku nevarēju atrast. Pasūtīju jaunu un pēc kāda mēneša atradu veco - vannasistabā zem vannas :D
Boks laikam pirms 20 gadiem bija pavisam mazs un zaļš - viss likās liels un varens ... es jau laikam tad biju vecs, jo galvenā MP zāle tāda pat kā Salamandrai vien bija. Balkoniņi bonusā nāca un papildus laikam pagrabā vieta, bet tāpat tur arī 2x vairāk tautas nesaietu.
Boks laikam pirms 20 gadiem bija pavisam mazs un zaļš - viss likās liels un varens ... es jau laikam tad biju vecs, jo galvenā MP zāle tāda pat kā Salamandrai vien bija. Balkoniņi bonusā nāca un papildus laikam pagrabā vieta, bet tāpat tur arī 2x vairāk tautas nesaietu.
0
"Katrā ziņa TON man bija pirmā reize MP."
cik forši, ka redzēji green manu dzīvajā! pofig, ka viņš bija, cik saprotu, pālī... īsti neatceros, kāpēc nebiju tur. tieši par šo nesen domāju bla... laikam esmu APSĒSTS bla...
www.youtube.com/watch?v=DzgIPilDlZo...
cik forši, ka redzēji green manu dzīvajā! pofig, ka viņš bija, cik saprotu, pālī... īsti neatceros, kāpēc nebiju tur. tieši par šo nesen domāju bla... laikam esmu APSĒSTS bla...
www.youtube.com/watch?v=DzgIPilDlZo...
+1
"iet no Vanšu tilta sākuma"
tu atbildēji par Lauvas Namu, kas tagad palicis pilnīgi neadekvāti dārgs priekš bistro (par tādu pašu naudu var aiziet uz Šveiku vai Trīs Vīriem Laivā paēst un alu iedzert, ja runājam par klasiskajām kafejnīcām), bet noignorēji Uggas minētos Pelmeņus, kas tolaik vēl bija vaļā un atradās tuvāk nekā Makdonalds, turklāt piedāvāja ēdienu bez sintētiskas gaļas. es uz to Nice Place vietu gāju no 2007. gada, 2004.-2010. gadā tur atradās elektroniskās mūzikas klubs "Pulsē". tur notika tikšanās draugiem.lv domubiedru grupas 'Tool' biedriem, hehe.
ja cilājam tagad visus klubus, kas kur ir bijuši, tad pieminēšanas vērts noteikti arī Ādmiņu 4 "Elektra", kas gan bija primāri industriāļu vieta, bet kur uzstājās arī rokmūziķi. tas tolaik bija mans mīļākais klubs atmosfēras ziņā. pēc tam pārvācās uz bunkuru zem Preses nama, kur ņēma nelabu galu (uzstājos pēdējā tās vietas koncī, pasākumu apturēja policijas darbinieki, kurus uzrīdīja bijušais Elektras darbinieks. kad citu apsūdzību vairs nebija, piesējās par 'nelegālu mūziku' kompjos un to, ka esot brīvi pieejamas anti-FOV tabletes :D)
vēl neilgu laiku bija arī industriālās mūzikas klubs 'Celle', to atvēra 2008. gadā, aizvēra laikam pāris gadus vēlāk.
tu atbildēji par Lauvas Namu, kas tagad palicis pilnīgi neadekvāti dārgs priekš bistro (par tādu pašu naudu var aiziet uz Šveiku vai Trīs Vīriem Laivā paēst un alu iedzert, ja runājam par klasiskajām kafejnīcām), bet noignorēji Uggas minētos Pelmeņus, kas tolaik vēl bija vaļā un atradās tuvāk nekā Makdonalds, turklāt piedāvāja ēdienu bez sintētiskas gaļas. es uz to Nice Place vietu gāju no 2007. gada, 2004.-2010. gadā tur atradās elektroniskās mūzikas klubs "Pulsē". tur notika tikšanās draugiem.lv domubiedru grupas 'Tool' biedriem, hehe.
ja cilājam tagad visus klubus, kas kur ir bijuši, tad pieminēšanas vērts noteikti arī Ādmiņu 4 "Elektra", kas gan bija primāri industriāļu vieta, bet kur uzstājās arī rokmūziķi. tas tolaik bija mans mīļākais klubs atmosfēras ziņā. pēc tam pārvācās uz bunkuru zem Preses nama, kur ņēma nelabu galu (uzstājos pēdējā tās vietas koncī, pasākumu apturēja policijas darbinieki, kurus uzrīdīja bijušais Elektras darbinieks. kad citu apsūdzību vairs nebija, piesējās par 'nelegālu mūziku' kompjos un to, ka esot brīvi pieejamas anti-FOV tabletes :D)
vēl neilgu laiku bija arī industriālās mūzikas klubs 'Celle', to atvēra 2008. gadā, aizvēra laikam pāris gadus vēlāk.
+1
^ savu mūžu neesmu bijis nekāda veida pelmeņos, un tikai aiz tāda iemesla, ka nekad nemaksāšu naudu par to, ko pats māku uztaisīt. Pelmeņus izvārīt māku? Karbonādi ar karpeļiem izcept māku? Makaronus sataisīt spēju? Tāpēc Megazetor vedu iepirkt gatavo paiku uz Makdonaldu, jo burgerus taisīt neesmu mēģinājis, neidentificējos par Spondžbobu.
Pirmā dzirdēšana, ka tajā Nice Place pagrabā bijusi vēl kāda klub-veidīga vieta pirms tam. Tomēr tā ir mana paša problēma, jo elektronikas pasākumus sāku apmeklēt kā reiz tieši pēc tam, kad Elektra aizvērās. My bad :(
Preses nama bunkurs operēja tāpēc, ka dažādas mediju redakcijas pirms gadiem 20 sāka pamazām izvākties no Preses Nama, jo tam tika plānota plānveida renovācija ar sākumu ap 2010. gadu. Pagrabā izvietotā A/S Preses Nams tipogrāfija pamazām nodila (preses iespiedmašīnu dzīves cikls mēdz būt samērā īss, pat tikai līdz 3 gadiem, jo tām ir ļoti daudzas sīkas, kustīgas detaļas, kuru nodilums ir ātrs un neizbēgams), kamdēļ pie resursu izbeigšanās tika plānveidā apturēta tipogrāfija, pārvirzot laikrakstu un žurnālu drukāšanu uz Mūkusalu. Kas attiecas uz pašu nekustamo īpašumu, iepriekšējās krīzes laikā dažādi Ķīpsalas būvniecības plāni apstājās tik pamatīgi, ka tikai pirms dažiem gadiem atsākās. Preses Nama komplekss tāpēc kādus gadus bija zem maksātnespējas administratora, kurš vienlaikus bija arī zvērināts advokāts — normāls profesionālis dienā, bet samērā alternatīvs ģimenes cilvēks ārpus darba. (Reiz es to Olavu satiku Rammstein koncertā.)
Būdams kaut vai tikai uz laiku atbildīgs par Preses Nama kompleksu, viņš atbalstīja industriāļu vēlmi ietaisīt tur pasākumu vietu (kaut arī nezinu, vai viņš pats apmeklēja tur pasākumus, bet par tur skanošo mūziku priekšstats viņam bija). Es tagad varu kļūdīties, no galvas atstāstot, bet par to vienīgo augšminēto reizi, kad kādam bija pretenzijas, viņš pēc tam raksturoja apmēram tā: "Cik es sapratu, kaut kādiem vācu tūristiem vai tamlīdzīgiem tirliņiem nebija iepaticies, ka tur mētājas vecas padomju laiku aptieciņas ar tabletēm, kam jau sen beigušies derīguma termiņi un kas tagad pasākumā domāti kā interjera elementi. Tad nu man kā tobrīd atbildīgajam par tiesiskās aizsardzības procesu, kādu Vidzemes priekšpilsētas tiesa piemērojusi visam objektam, nācās nokārtot situāciju. Izrādījās, ka tur nebija pamats nekādam uztraukumam."
Cik no šī teksta sapratu, jams izmantoja savu advokāta statusu un pieredzi, lai nevienam beigās nekādas problēmas nebūtu.
Pirmā dzirdēšana, ka tajā Nice Place pagrabā bijusi vēl kāda klub-veidīga vieta pirms tam. Tomēr tā ir mana paša problēma, jo elektronikas pasākumus sāku apmeklēt kā reiz tieši pēc tam, kad Elektra aizvērās. My bad :(
Preses nama bunkurs operēja tāpēc, ka dažādas mediju redakcijas pirms gadiem 20 sāka pamazām izvākties no Preses Nama, jo tam tika plānota plānveida renovācija ar sākumu ap 2010. gadu. Pagrabā izvietotā A/S Preses Nams tipogrāfija pamazām nodila (preses iespiedmašīnu dzīves cikls mēdz būt samērā īss, pat tikai līdz 3 gadiem, jo tām ir ļoti daudzas sīkas, kustīgas detaļas, kuru nodilums ir ātrs un neizbēgams), kamdēļ pie resursu izbeigšanās tika plānveidā apturēta tipogrāfija, pārvirzot laikrakstu un žurnālu drukāšanu uz Mūkusalu. Kas attiecas uz pašu nekustamo īpašumu, iepriekšējās krīzes laikā dažādi Ķīpsalas būvniecības plāni apstājās tik pamatīgi, ka tikai pirms dažiem gadiem atsākās. Preses Nama komplekss tāpēc kādus gadus bija zem maksātnespējas administratora, kurš vienlaikus bija arī zvērināts advokāts — normāls profesionālis dienā, bet samērā alternatīvs ģimenes cilvēks ārpus darba. (Reiz es to Olavu satiku Rammstein koncertā.)
Būdams kaut vai tikai uz laiku atbildīgs par Preses Nama kompleksu, viņš atbalstīja industriāļu vēlmi ietaisīt tur pasākumu vietu (kaut arī nezinu, vai viņš pats apmeklēja tur pasākumus, bet par tur skanošo mūziku priekšstats viņam bija). Es tagad varu kļūdīties, no galvas atstāstot, bet par to vienīgo augšminēto reizi, kad kādam bija pretenzijas, viņš pēc tam raksturoja apmēram tā: "Cik es sapratu, kaut kādiem vācu tūristiem vai tamlīdzīgiem tirliņiem nebija iepaticies, ka tur mētājas vecas padomju laiku aptieciņas ar tabletēm, kam jau sen beigušies derīguma termiņi un kas tagad pasākumā domāti kā interjera elementi. Tad nu man kā tobrīd atbildīgajam par tiesiskās aizsardzības procesu, kādu Vidzemes priekšpilsētas tiesa piemērojusi visam objektam, nācās nokārtot situāciju. Izrādījās, ka tur nebija pamats nekādam uztraukumam."
Cik no šī teksta sapratu, jams izmantoja savu advokāta statusu un pieredzi, lai nevienam beigās nekādas problēmas nebūtu.
+1
^ nekādu problēmu nebija, izņemot to, ka tas bija pēdējais pasākums klubā - vieta pēc tam tika aizklapēta ciet. vācu tūrists gan, iespējams, bija viens no Elektras džekiem, kas pēc sadiršanās ar biedriem bija emigrējis uz Vāciju, un pēc tam uzsūtīja mentus uz jauno Bunkuru, jo zināja, ka klubs nav oficiāli reģistrēts, utt., ne jau tur kādu nopietni tie anti-FOVi uztrauca.
ja tu runā par to, ka māki uzvārīt gatavus pelmeņus, tad Pelmeņos viņi arī paši taisīja tos pelmeņus, ne tikai uzvārīja, turklāt tur varēja arī iedzert šņabi par diezgan labu cenu. tu noteikti vari nopirkt veikalā arī kaut kādu gatavu burgeri, ko iemest mikrenē uzsildīt. nu, vai vismaz kaut ko uz to pusi. bet nu neko, izlietu ūdeni jau tāpat nesasmelsi. vienkārši, kad tos džekus atkal satiec, vismaz vienam no viņiem atvainojies, ka neaizvedi uz Pelmeņiem, un nevajadzēs vairs te vispār neko taisnoties! jo Pelmeņi jau tāpat ir DEAD
ja tu runā par to, ka māki uzvārīt gatavus pelmeņus, tad Pelmeņos viņi arī paši taisīja tos pelmeņus, ne tikai uzvārīja, turklāt tur varēja arī iedzert šņabi par diezgan labu cenu. tu noteikti vari nopirkt veikalā arī kaut kādu gatavu burgeri, ko iemest mikrenē uzsildīt. nu, vai vismaz kaut ko uz to pusi. bet nu neko, izlietu ūdeni jau tāpat nesasmelsi. vienkārši, kad tos džekus atkal satiec, vismaz vienam no viņiem atvainojies, ka neaizvedi uz Pelmeņiem, un nevajadzēs vairs te vispār neko taisnoties! jo Pelmeņi jau tāpat ir DEAD
+2
Elektra bija MEGA - aizej pie Despera, paloc, iekapā pelmeņus, patusē Elektrā (nesen fekālistu pāsākums tajā ēkā bija tīkams deja vu) - svētdien atmodies Rok'n'Nigga otrajā stāvā!
+1
Nu labi, tie bija nesaistīti gadījumi, bet ja ekranizētu, tad tā notiktu.
Bet vispār, RnR bija feina vieta, žēl, ka tur nekas neatjaunojās, kaut gan it kā vieta tika atjaunota , vismaz izkārtnes formātā, bet no malas nelikās ka kaut kas tur notiktu
Ā, jā, biju arī Elektras pasākumā Ķīpsalā, bet diezgan ātri aiztinos, jo likās garlaicīgāks - mentus neredzēju, bet stāstus dzirdēju.
P.S. Nesen, slēpņošanas sakarā, manīju atsauci uz vienu kasti Vanšu tiltā - diezgan brutal - jāierāpjas tilta caurejā (iekšpusē) netālu no prezidenta pils, tad jāizrāpo līdz otram tilta galam un tad tiec pie kārotā ieraksta... cilvēkiem nebija (citas) dzīves
Bet vispār, RnR bija feina vieta, žēl, ka tur nekas neatjaunojās, kaut gan it kā vieta tika atjaunota , vismaz izkārtnes formātā, bet no malas nelikās ka kaut kas tur notiktu
Ā, jā, biju arī Elektras pasākumā Ķīpsalā, bet diezgan ātri aiztinos, jo likās garlaicīgāks - mentus neredzēju, bet stāstus dzirdēju.
P.S. Nesen, slēpņošanas sakarā, manīju atsauci uz vienu kasti Vanšu tiltā - diezgan brutal - jāierāpjas tilta caurejā (iekšpusē) netālu no prezidenta pils, tad jāizrāpo līdz otram tilta galam un tad tiec pie kārotā ieraksta... cilvēkiem nebija (citas) dzīves
+1
Episkākā atmiņa no RnR - 3 mīž podā, 2 pisuārā un 2 izlietnē \m/
P..S. Izglāb sievieti - pamīz AIZ toitoja!
P..S. Izglāb sievieti - pamīz AIZ toitoja!
+2
Atgādināja Pakaviņu pirms 20+ gadiem. Visi visur mīž, pa vairākiem notekā. Nācās man ar' mīzt veceņu atejā izlietnē :>
+2
^ hehehe,atceros, ka Pakaviņā atejā uz sienas bija krieviski rakstīts "šeit no tevis nekas labs neiznāks". Kāds bija apakšā pierakstījis "neieies arī".
Viens biedrs stāstīja, ka tur aizņemto ateju dēļ steidzīgas vajadzības nācies kārtot sētā pāri ielai, kur esot sanācis atviegloties pa visiem galiem vienlaicīgi :D
Viens biedrs stāstīja, ka tur aizņemto ateju dēļ steidzīgas vajadzības nācies kārtot sētā pāri ielai, kur esot sanācis atviegloties pa visiem galiem vienlaicīgi :D
+3
Dethecrator, vakar, plkst. 23:52
"nekad nemaksāšu naudu par to, ko pats māku uztaisīt."
Visai neproduktīva pieeja, ja tā ir principiāla. Man nav nekādu problēmu maksāt par kaut ko, ko es principā varētu izdarīt pats, bet nav laika vai vēlmes to darīt, vai arī ir skaidrs, ka tas cits to izdarīs labāk un/vai ātrāk. Protams, tas gan atkarīgs no tā, cik adekvāta cena tiek prasīta.
Piemēram, nu un, ka es protu izcept kartupeļus un karbonādi? Man tāpēc plīti visur staipīt līdzi, vai? :D
"nekad nemaksāšu naudu par to, ko pats māku uztaisīt."
Visai neproduktīva pieeja, ja tā ir principiāla. Man nav nekādu problēmu maksāt par kaut ko, ko es principā varētu izdarīt pats, bet nav laika vai vēlmes to darīt, vai arī ir skaidrs, ka tas cits to izdarīs labāk un/vai ātrāk. Protams, tas gan atkarīgs no tā, cik adekvāta cena tiek prasīta.
Piemēram, nu un, ka es protu izcept kartupeļus un karbonādi? Man tāpēc plīti visur staipīt līdzi, vai? :D
0
To stāstu ar' atceros :D
+1
0
^šādus lolkaķus laikam nemaz nezināju
bija jau arī šāds klubs, nevaru uz sitiena nekādu trvemetālu no Saksofona atrast youtubē, bet gan jaw bija
www.youtube.com/watch?v=W0aMLxqrBIw...
bija jau arī šāds klubs, nevaru uz sitiena nekādu trvemetālu no Saksofona atrast youtubē, bet gan jaw bija
www.youtube.com/watch?v=W0aMLxqrBIw...
+3
^ Nightwing tak vienubrīd bija vietējās black scēnas zieds. Tas, ka tajā brīdī (~2000-2002) LV īsti nemaz nebija citu aktīvu trū black bandu, droši vien bija tikai sagadīšanās :D
+1
0
Runājot par tā laika black metal. Ir kaut kas zināms par grupu "Hydra" ?. Metalarchives šos var atrast, bet nav īsti nekāda informācija par viņiem. Tikai, ka demo izdots 2002. gadā.
+4
Ieteiktu meklēt Tabestic Enteron/Malduguns virzienā, jo šajā Jelgavas alternatīvās mūzikas izlasē iekļautais Hydra gabals vēlāk uzpeldēja Malduguns albumā kā "Uz Upurakmens" ar citu tekstu latviešu valodā. Jādomā, ka Malējs kaut ko varētu zināt ;)
jelgavasalternativa.bandcamp.com/track/fearless-hear...
www.youtube.com/watch?v=U6iCzo_xhEg...
jelgavasalternativa.bandcamp.com/track/fearless-hear...
www.youtube.com/watch?v=U6iCzo_xhEg...
+3
Pelmeņi bija kulta vieta, un ko tur liegties, reāli garšīgi. Ko, protams, potencēja jprjm esošais pālis vai jau sākušās paģiras pl04.00 naktī :D Bļodā bija jākrauj ar kaudzi, pa druskai no katras pelmeņu zortes, jo cenu tas neietekmēja. Vēl tur bija rosols ar krabju salātiem…hm, kas vēl no ēdamā? Uz sitienu neatminu. Tāka tiešām nav skaidra Dethecratora principiālā nostāja tāda pat drusku lepošanās, ka ne reizi nav bijis Pelmeņos :D Laikam toč kuļķenē līdzi vnm katliņš, sausais spirts, ūdens blašķe un pelmeņu klucis sasaldēts. Katram gadījumam. Kamēr citi muļķi stāv rindā pēc pelmeņiem nakts vidū, Dethecrator tikmēr ar to ungāru bandu turpat uz bruģa vāra savu stafu, nafig maksāt par to, ko pats vari pagatavot, ne?:DD
+4
^ soļanka tur bij smeļama un smeķīga. Ā un Moskovskaya arī varēja iesmelt }:>
+1
^pieminēju šņabi! tas arī bija tas pats Moskovskaya, riktīgi pa lēto tur bija, mēdzām iet tolaik ar draugiem dzert uz Pelmeņiem. man vislabāk garšoja tie zaļganie pelmeņi, kas skaitījās veģetārie, bet parasti daudz krāvu arī tos, kas bija cepti ar sieru.
+1
Tos ar sieru jau visi krāva, jo tie bija vieglāki - centās sevi piemānīt, ka paēst no tiem sanāks lētāk.
Alus arī tur bija, ja kas.
Alus arī tur bija, ja kas.
0
Sierainie ar majo labi gāja iekšā!
+1
Pelmeņos ap 2003-2004 bija laimīgā stunda starp 11-12iem dienā, es tur blakus strādāju, damn es laikam vairāk kā 2 mēnešus tur no vietas ēst gāju. Un ja galīgi negribējās pelmeņus, pretī bija Sievasmātes pīrādziņi ar lieliskiem čeburekiem un mazpicām. /norauš asariņu
0
Pankūkas arī bija garšīgas, turpat netālu.
+1
Fcuk ... kā jau daudzi zin, es tajā laikā strādāju Unītī, bet tā ne reizi tajos pelmeņos nebiju bijis ... :(
+1
^radio NABA arī strādāji tad DD
0
Uz Vecrīgu dzert arī gāji tad.
0
Tā ieslīgšana pirms ~ 20 gadu senā pagātnē varbūt varētu arī atdzīvināt foruma sadaļu "Dzeršana"?
Neba nu visa agrīnā jaunība būtu bijusi viena bezgalīgi gara daudzsēriju bezfilma...
Neba nu visa agrīnā jaunība būtu bijusi viena bezgalīgi gara daudzsēriju bezfilma...
0
Diez kas nebūtu, ja lielākās atmiņas par apmeklētajiem koncertiem saistītos ar dzeršanu pirms koncerta, dzeršanu koncertā un pēc tā apēsto pelmeņu izvadīšanu pa abiem galiem reizē.
+2
^
Dzeršana pirms koncerta ir gluži tas pats, kas samurajam - ceļš. T.i. - ceļš uz galamērķi, pats process, ir ļoti nozīmīgs, bieži vien pat svarīgāks par pašu galamērķi. Nu, apmēram tas pats, kas piepist mūli vai pisties, ja izsakāmies līdzībās...
Dzeršana pirms koncerta ir gluži tas pats, kas samurajam - ceļš. T.i. - ceļš uz galamērķi, pats process, ir ļoti nozīmīgs, bieži vien pat svarīgāks par pašu galamērķi. Nu, apmēram tas pats, kas piepist mūli vai pisties, ja izsakāmies līdzībās...
+1
Ilgais samuraja ceļš kāpās... Lai var nopisties! >:D
0
^^ vo, šitā laba argumentācija. Noteikti likšu lietā, kad nākamreiz pārradīšos mājās no Melnās Piektdienas pēc koncerta lopā!
0
^^^ tātad piepist mūli pirms koncerta sanāk tas pats, kas.... piepist mūli? Wow, šis gan nebūtu ienācis prātā.
0
^^^
T.i. - ceļš uz galamērķi, pats process, ir ļoti nozīmīgs, bieži vien pat svarīgāks par pašu galamērķi
Jā, ir bijušas situācijas, kad rituāls pirms galamērķa gribot/negribot izrādījies svarīgāks. Proti, tik laba pasēdēšana, ka beigās atmests ar roku, pohuj to konci. Vai nu jau redzēti, vai arī atbrauks citreiz :DD Taisnības labad jābilst, ka parasti nebiju iniciators tam, lai liktu mīksto uz apmeklēt paredzēto konci. Bet nu padevies kopējai nostājai gan.
T.i. - ceļš uz galamērķi, pats process, ir ļoti nozīmīgs, bieži vien pat svarīgāks par pašu galamērķi
Jā, ir bijušas situācijas, kad rituāls pirms galamērķa gribot/negribot izrādījies svarīgāks. Proti, tik laba pasēdēšana, ka beigās atmests ar roku, pohuj to konci. Vai nu jau redzēti, vai arī atbrauks citreiz :DD Taisnības labad jābilst, ka parasti nebiju iniciators tam, lai liktu mīksto uz apmeklēt paredzēto konci. Bet nu padevies kopējai nostājai gan.
0
^ šajā ziņā ir bīstami nenopirkt iepriekš biļeti - tā es uz Arkona konci neaizgāju, jo pirms konča labi smēlās
+3
Nopirkt biļeti ir vēl bīstamāk - tā vismaz biļetes naudu nepakāš.
0
^:D
bet patiesībā jau laikam ir tā, ka ja jau rezultātā esi pakāsis koncertu tīri aizsēdēšanās dēļ, tad visdrīzāk tas koncis nav bijis gana svarīgs. Un kautkur zemapziņā esi pieļāvis šādu noskipošanas variantu.
bet patiesībā jau laikam ir tā, ka ja jau rezultātā esi pakāsis koncertu tīri aizsēdēšanās dēļ, tad visdrīzāk tas koncis nav bijis gana svarīgs. Un kautkur zemapziņā esi pieļāvis šādu noskipošanas variantu.
0
^ Taisnība, tā tas ir. Ja pasākums ir gaidīts un uz to lielas cerības liktas, tad jau vismaz tik daudz sevi var disciplinēt, lai uz to aizietu. Cita lieta, ka var gadīties sapriecāties tā, ka no koncerta neko daudz neatceras.
+1
Episkais skats, kad pirms Vader konča Salamandrā kāds jau parubījies kupenā...
+1
Nuuu, vēl ir variants, ka iesildies brangi, pat tiec iekšā koncertā, bet visu koncertu noguli. Es šitādu tēlu atceros Skyforger/Diktatura koncertā Sapņu fabrikā - nogulēja pilnīgi visu, pamodās ar pēdējiem Skaju akordiem :D
+1
Šajā sakarā atcerējos stāstu par Mājdzīvnieku, kurš (laikam savā pirmajā) braucienā uz W:O:A tik labi atlaida, ka no telts izrāpoja tik pēdējā dienā uz pēdējām bandām...
+1
^
^^
^^^
Tas, ka vēl aizvien pasākumus apmeklē tie, kas piedalās "ar aknu un sirdi", vieš zināmas cerības: bažas par to, ka mūsdienu jaunatne būtu uzskatāma par "zudušo paaudzi", ir stipri pārspīlētas, nepamatotas.
^^
^^^
Tas, ka vēl aizvien pasākumus apmeklē tie, kas piedalās "ar aknu un sirdi", vieš zināmas cerības: bažas par to, ka mūsdienu jaunatne būtu uzskatāma par "zudušo paaudzi", ir stipri pārspīlētas, nepamatotas.
0
^ nesteidzies bažas atlikt - visi aprakstītie gadījumi ir notikuši pirms ~20 gadiem.
0
Atkārtoti izsaku neizpratni par to, kā var par "izdevušos" uzskatīt pasākumu, no kura tā vai cita iemesla dēļ neko neatceras.
0
^ jātver plašāk, nevis tikai no savas egocentriskās pozīcijas!
+1
^^ nu pag, Tu atceries, ko pirms gada darīji šajā dienā? Atceries, kādus končus / festus apmeklēji pirms 3 vai 5 gadiem? Es neatceros, ja nepalūru Trūmetāla, Tiketžopā, Feisītī vai citur ...
+3
jau kautkad biju rakstījis, 2016.g. Brutālā divas varbūt trīs bandas redzēju ? Un pilnīgi pofig, fests bija izdevies pa pirmo :D
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai
reģistrējies!