Remains - Kā Mūžība
0
Aiz gara laika un noguruma, paklejoju pa internetu iedomājos ieiet metal-archives.com un skatos LV bandas, un ieraugu jaunu, man nedzirdētu bandu, kas turklāt, kā šķietams pēc dziesmu nosaukumiem, dzied latviski. Remains, grupa un albums Kā mūžība. Kas kaut ko par šiem zin un vai kādam nav šis viņu daiļdarbs?
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Hehe, es viņus tur pievienoju :) Remains ir veca Latvijas grupa, viena no pirmajām death metal grupām, kas faktiski galvenokārt kopēja Death, tomēr bija ievērojama un neatņemama sava laika Latvijas metal scēnas sastāvdaļa. Ja patīk Death, patiks arī šis, jo izpildījuma līmenis ir visai augsts, bet, kā jau teicu, ja nedzirdi spēcīgu līdzību, tad esi kurls. Šis daiļdarbs gan nav manā personīgā īpašumā un ir izdots tikai kasetē, bet noteikti plauktiņā atradīsies ne vienam vien. Un jā, teksti ir latviski.
0
Turklaat vinji kopeeja nevis Death stilu vai skaneejumu, bet tieshi rifus un pat solo. Bet, godiigi sakot, man bija vienalga - savulaik (ljoti sen) diezgan daudz to kaseti klausiijos. Bija interesanti kaa vinji salika kopaa rifus no dazhaadaam Death dziesmaam + veel dazhus saveejos (vismaz es tos neatpazinu kaa kaut kaa kopiju). Nu jaa un teksti latvieshu valodaa arii bija interesanti. Vislabaak patika "Jaunais Veidols", "Saspiestiibaa" un "Realitaate Nedziedee". Tagad gan jau vairaakus gadus neesmu no plaukta noceelis.
0
Krišjāni, varētu kaut kā sarunāt, ka uz kādu neilgu laiciņu kaseti aizdosi? Fiksi uz cietā diska sametīšu un atdošu...
0
man vienīgā iepazīšanās ar Remains bija savulaik pirmajā Latvijas metāla izlasē "With Silent Hate"
1996. gads, ja nemaldos. neko vairs tā arī neesmu dzirdējis.
0
Aizdošu. Jāsarunā kā. Tieši šobrīd atkal paņēmu klausīties, šitā tēma man atkal uzjundīja tādu interesi.
0
Tev nav tas nailbomb (es it kā uz turieni nosūtīju vēstuli, lai neveidotos šeit beztēmas) ielūkojies...
0
Bet kāpēc šitādas grupas mirst, nu kāpēc? Vai kāds ir spējīgs uz ko tādu atbildēt?
0
nu visi jau mees kaadreiz mirsim :(
*ar dzilju nozjeelu skrubina burkaanu*

bet grupa nav/nebija slikta

0
pagānam interesē projekts Nailbomb? Tas ir Sepultura, Fudge Tunnel un Fear Factory kopražojums (1994.g.) ... to tu Pagān biji domājis ?
Katrā ziņā tas ir labais.
0
Nebiju gan domājis par tiem, bet paldies par izglītošanu. ar nailbomb@(es nezinu vai drīkstu tik atklāti rakstīt).lv sākas un beidzas Krišjāņa e-pasta kaste.
0
Musu jaunajai paaudzei - tie kas nezin, tad REMAINS bija cienita Levita k-ga grupa, ta k-ga, kuram pieder "Feniks" studija :):):):)
0
nailbomb, ja nemaldos bija kaut kas, kas radas starp sepulturas mirshasnu un soulfly rashanos, un tas nebjia nekas labas, nav briinums TT tik divainu muzonu spēlee
0
Kāds sakars TT dīvainībai ar nailbomb?
0
Remains bija ļoti labi teksti, bet kopš man ir Death, grūti Remains ir paklausīties! bet tāpat respect Levčam par liriku, tā gan ir laba, daudziem der pamācīrties, kā rakstīt tekstus latviski!!!
0
"Tas ir Sepultura, Fudge Tunnel un Fear Factory kopražojums"

eu, baac, es par taadu dzirdu pirmo reizi. katraa zinjaa tam jaabuut kaut kam labam, gribeetos kaut kaa dzirdeet ^-^

tikai kur? >:( *izmisums mani paarnjem*
0
"Un tāpēc, un tāpēc, un tāpēc nav ko šaisi plēst!":D
0
R.Renāram: karoče tur piedalās no Sepulčas abi brāļi Kavaleras, Andreas Kisser. No Fudge Tunnel- Alex Newport, kā arī vienā dziesmā dalību ņem Dino Cazares nu Fear Factory.
Uztaisīja projektu Nailbomb un 1994.g. izdod albumu "Point Blank"... bez Igora izmantojot arī bungu mašīnu, lai cik tas arī dīvaini nešķistu.
1995. iznāk live Dynamo Open "Proud to connit Commercial suicide", kur dalību ņem vēl virkne mūiķu + vēl taustiņi.
Ar to arī tas projekts beidzas.
Starpcitu, ja kāds ir redzējis Sepulturas VHS Third World Chaos 1995, tur Anndreasam Kisseram uz jakas vai ģičas siksnas ir rakstīts Nailbomb... nu tas tā- interstnts fakts, ja nu rodās jautājums, kas tas ir :))
0
Gribēju nedaudz papildināt Sonnenmensch, ka ir vēl viens interesants fakts par Jāni Levitu (Levču). Viņš savulaik aktīvi darbojās grupā 'Huskvarn" un "On The Road" tapšanā. Par J.Levita aiziešanu no grupas ļaudīm nereti patika vilkt paralēles ar D.Masteinu un 'Metallica" stāstu. Jo īpaši tāpēc, ka J.Levits diezgan ātri radīja "Remains". :)
0
Nu un tagad vinam ir grupa Quarks. Ja Remains bija Death līdzinieks, tad Quarks ir latviešu Ozzy & Zaka Wailda (Black Label Society) krustojums.
0
Par "Quarks" biju piemirsusi. :) Šis projekts man tik ļoti neiet pie sirds, kaut gan būtu interesanti izsekot katra mūziķa skatuviskajai darbībai. :)
0
es tik vienu nevaru saprast- kāpēc Quarks sadarbojās ar to ākstu Ozolu... vai nu tas bija vienkārši pasūtījums, par ko dabūja piķi, vai velns zin kas !!!
0
Raimis?
0
tieši tā
0
taa bija laba dziesma :)
0
izlasot šo sadaļu atcereejos, ka man plauktaa, jau ļoti sen guļ izgriezums no žurnaala " Draugs" 92 gada nummura, taa kaa domaaju, ka vareetu ielikt šo rakstiņu palasīšanai................

Jānis negribīgi sniedz oficiālas ziņas par savu grupu Remains:
"Esam triis cilvēki labākajos gados ( virs 20 ): Jānis Levits (ģitāra, vokāls ), Kirils Jurjāns (bungas), Sergejs Karševs (bass). Lielaakaa daļa dziives paiet mūsu studijaa, bet bez tam Kirila un Sergeja "profesija" ir briivmākslinieki un es pats esmu gan briivmākslinieks, gan skaņu režisors. ...Šogad uzrakstījām dziesmu "Trauslie pavedieni", īpaši Mikrofona Topam, kas, kā jau darbs, kurš veidots pēc visiem viņu kanoniem, iekļuva labāko desmitniekā. Jāpiebilst, ka nevienam no mums nav muuzikālās izgliitības. Grupas rašanās laiks, precīzs disku skaits ar visiem nosaukumiem, muuziķu vecums - bez šaubaam tas nav mazsvariigi, bet nu nekaadi nespeej adiit iespaidu par cilvēkiem, kas darbojas mūzikas jomā.
Vai nekad tev nav radusies vēlēšanās uzzināt kā un ko viņi domā? Ja ir un pie tam vēl ar visu sirdi gribi saprast vai jau saproti metālu, tad, iespejams, manis uzdotie jautaajumi grupai Remains - latviešu valodaa "drupas". Pirmsaakumi mekleejami 1989.g. Varbuut grupa radaas protesteejot pret citu muuziķu kompaaniju, bet varbuut ir veel kaadi iemesli. Jānis, liekas, nevēlas par to runāt.
Man bija iespeeja runaat ar Jāni Levitu, grupas ideoloģisko liideri. Viņš bija pārliecināts, ka jebkura grupas daliibnieka atbildes saskaneetu ar Jāņa domaam, kuras viņš aktiivi izteica un aizstaaveeja.
Kāpēc tieši metāls...?
- Skaidrs, ka saldu un komerciālu mūziku būtu bijis rakstīt vieglāk, bet vai tas ir patiesi? Vai viņi paši miil to ko dara, vai ieliek daļu no sevis tajaa, ko rada? Zini, es neesmu pārliecināts!..... Mani metāls saista, jo liekas taisni tā varu izteikt savas domas un jūtas. Vārdiem ir otršķirīga noziime. Tos rakstu angliski, jo katram muuzikas stilam ir sava pasaules valoda. Manu dziesmu tēmu diapozons ir visai plašs (reliģija, ekoloģija utt.) redzi, savā mūzikā un vārdos ielieku tikai savas domas un pārliecību.
Runājot par latviešu muuziku, Jānis kļuva izteikti skeptisks, bet vai tad nepamatoti? "Visa latviešu muuzika liekas top vecajai paaudzei! Tā ir infantili apstaajusies 80-to gadu mijaa", tam var piekrist un var arii nepiekrist.! Tomeer visi uzskataam, ka latviešu muuzika ir vāja.! Bet Jānis ir optimists, kaut gan pietiekami pārliecināts reālists.
Saruna atkal skar REMAINS iekšējo pasauli un dziivi. Mani sajuusmina viņa lieliski koptā kuplā "aste" pakausii. nenocietos un painteresējos vai tas kaut ko simbolizē, bet izraadaas - nē - vienkārši tā pašam patiik: "Tikko sāks trauceet likvidēšu." Jānis smaida.

Turpinaajums sekos...............
0
Kaut kā murgaini uzrakstīts...
0
paarspiedu vaards vaardaa no žurnaala...........! Kaa bija taa bija..........!
0
Un kad var gaidīt un rokas berzēt pēc turpinājuma?
0
Ieraudziiju shiis teemas nosaukumu, un atcereejos, ka arii man kaut kur staav un leenaam noput shii kasete, lai gan neesmu droshi paarliecinaata, bet liekas mees vinju pat diskaa paardzinaam... Buus jaaparokas pa diskiem... Uh kaada nostaļģija...
0
njaa, tu to disku varetiu palaist DC++
0
Domaajams, tiem aklajiem pilsoniem, kas sho lasa, liidz shim nebij skaidrs tas, ka shinii grupaa speelejis Levits, jo tie nespeeja vinu saluukot uz kasetes vaaka :D
Suuds vien ir no taa Remains. Kaa kaadreiz teica KK - "Fuck the historical improtance". Pajeelu thrash/death grupelju katraa valstii taapat ir atliektiem galiem. Un tie latviskie teksti... Vaimansdies, shito padariishanu viena literatuurzinaatniece reiz taa nokomenteeja, ka nenjemos atkaartot :)
Quarks - vai kaads man nevareetu izgaadaat kaadu shiis grupas ierakstu? Tik vien ir, kaa dziesma "Cielavinjas armijas" kasetee; Raimis veel ir redzeets, bet citaadi nekaa...
0
Kad pusaudžu gados sāku klausīties metālu, Remains bija viens no pirmajiem ierakstiem, ko dabūju. Tajā laikā man patika, līdz brīdim, kad izdzirdēju grupu Death un atklāju, ka Remains ir pamatīgs plaģiāts. Turklāt klausīties Death pēc Remains arī bija pavisam dīvaini, jo daudz kas jau ir dzirdēts, tikai savādākās riffu kombinācijās.

Es nesaprotu, kā mūziķi var izdot tādu plaģiātismu. Tehniski Remains varēja nospēlēt Death riffus un solo, bet radīt savas dziesmas nespēja - tas, manuprāt, neliecina par muzikalitāti

"Mēs esam marionetes, kam vienaldzīgs nav tikai zelts" (Remains) - šī bija viena no manām mīļākajām dziesmām
0
Stonerosi, labāk ņemies un atkārto. Es jau nu gribētu dzirdēt ko ta īsti šī teica.
0
Hehe, sajuuta, kad beerniibas autoritaates izraadiijaas kopeejam Death var saliidzinaat ar saliidzinoshi nesenaakaam paraleeleem starp Cinikjiem un neglectediem.Ir ok ietekmeeties no kaut kaa, bet kopeeshana grauj jebkuru cienju. Ne mazaakaas radoshaas pieejas, pat ne savas interpretaacijas, pee.
Man arii ir taa kasete, kaadreiz patika pat manai mammmai, ek...
0
tas veel nav tik liels plaģiaats kaa ,piemeeram, iesaku paklausiities grupu Arija un Iron Maiden, vienkārši identiski................!
0
katrai naacijai savu iron maiden:D
0
KK,
manā prātiņā tādas peršas visai neturas... :(
Varu tikai Tev ieteikt paklausīties latviešu grupas Dies Irae kaseti "Nine Pages From A Moonstone Book", kuru tā pati zinātniece tekstu dēļ esot pat uzslavējusi, - moš, ka tad saproti atšķirību :) Arī mūzika šiem tāda tīri vai pārņemoša...
0
Kur šito ciparu formātā var dabūt ?
0
Remeinu, vai Dies Ire?
0
Jāparakājas atvilknē. Iespējams, ka varētu atrast DIES IRAE kaseti.
0
Dies Irae jau bija te kaut kur ciparu formātā izlikts, runa laikam par Remains ir.
0
Dies Irae pats izliku, tā ka jautāju par virsrakstā minēto albumu
0
Nu kasete man ir ( ja der).
0
Varbūt BladeOFDarkness atceries tēmu kurā ievietoji Dies Irae?
0
^^ es vairāk cerēju uz Pagāna nociparoto versiju. Vispār, jau bija runa, ka arī Remains tāpat kā GD un DI varbūt saciparot, bet kad tas būs - HVZ

DI ir šeit - /forum/36800-vecā-detuha#comment192434

Vēl šis tas bija šajā tēmā - /forum/122929-lv-metal-mūzikas-diskogrāfija
0
ā, nē, tā bija gļukainā versija - reku izlabotais links - /forum/36800-vecā-detuha#comment192462
+1
Ha:

«Runājot par latviešu muuziku, Jānis kļuva izteikti skeptisks, bet vai tad nepamatoti? "Visa latviešu muuzika liekas top vecajai paaudzei! Tā ir infantili apstaajusies 80-to gadu mijaa"…»

Tas esot reku citāts no 1992. gada žurnāla…
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas