lielaakaa ironija
0
par vishu shito saitu un domineejosho stilu smagajaa muuzikaa...

True juus sakaat, true metaals baigais... nu jaa japieziimee ka jeedziens true metal tika saakotneeji tika izveidots tieshi pret taadaam samazgaam kaa bleck un death murgi (nu protams vershoties pret citiem pseidometaaliem arii), mazaakais smiekliigi cik ljoti dazhi miil sho teicienu piekabinaat dajebkam tai skaitaa mineetajiem nestiliem....

japieziimee ka nekad nebiju ruuceljus breeceljus uzskatijis vispaar par muuziku un jeedzienu true metal lietotu kopaa ar black vai death vienaa teikumaa vispaar uztveru kaa absurdu un taa lietotaaju par diezgan tumsoniigu infideli, bet nesen pamaniitais intervijas gabalinsh uzsita asinis...

Adrian Smith of Iron Maiden, during an internet hosted interview with "The Three Amigos" (Murray/Gers/Smith), was asked if he/they enjoy Norwegian black metal; he replied: "No. Death To False Metal!".
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
"true metal" 80o gadu sākumā pacēla Manowar, vēršoties konkrēti pret glem/hārdroku. Par tādu thrash (kur nu vēl black vai death) tolaik plaši nemaz nezināja.
0
kas ir tie jūs? ko Tu vispār gribēji pateikt?
0
Nevajag tā uztraukties, Artūr. Te lielākoties neviens tik histēriski kā Tu savu gaumi neaizstāv, tā ka pamata apvainoties Tev īsti nebūtu. Un, ja man patīk Visceral Evisceration, bet Manowar liekas smieklīgi, Tu domā to mainīt ar jocīgu citātu un savām mutuļojošām asinīm?
0
piedod, bet tas ko tu runaa, artuur ir kkas baigi stulbs, provokaatorisks un arii diezgan nelogjisks. spriezjot peec taa, kaa tu pateici par tiem stiliem, kas tev nepatiik,tu moraali pats esi diezgan tumsoniigs infidelis. a kur tavaa raxtiitajaa ir ironija??? advanceets vaardinsh ne?? tikai ko gan tas iisti noziimee... existee jeedziens paradoks :)
0
Ironija ir tajā apstāklī, ka par "true" sevi uzskata tieši tie, kuri pretēji apzīmējumam "true", bet vārdam "paradokss" šeit vispār nav nekādas daļas ;)
0
Nē, tas tiešām ir drīzāk paradokss. Ironija būtu, ja Artūrs savu sakāmo nebūtu domājis nopietni. Tā ir, Artūr?
0
true black metal--kas shis nosaukumam vainas?
brutal pop music vai extreme pop gan slikti skan
0
Gan jau tēmas aizsācējs pateiks, ka Meat Loaf ir vairāk true nekā, teiksim, Bathory.
0
bet ko sasodīts nozīmē infidels?
0
bezdievis, neticīgais
0
chazss uztveera

manupraat jeedziens ironija iederaas labaak jo ir pamatiigs komiskais moments, un liela viipsnaashana baardaa no hevii metalleru puses par nabaga mellajiem kjeemiem ;p

jaa meatloufs viennoziimiigi ir daudz patiesaaks pret sevi un faniem nekaa kautvai tas losis par kuru tur video ar intervijas gabalu bija ielikts...

uzsaaku teemu aiz prastas intolerances un veelmes panjirgaaties ;p, ko dariit pat miiljajai sauliitei ir plankumi
0
Nu par Gaahl jau vispār nav ko runāt, tam, kā rādās, pilns rublis īsti nav.
0
Kaut gan, no otras, puses, ja viņš ir jucis, tad viņš tic visam, ko pats dara un saka, tātad arī ir patiess pret sevi un citiem...
0
pag nu ta sektanti pashnaavnieki vispaar ir tru-uma essence, ja ? ;]

protams neorienteejos paarak blekeru muuzikjos (un varbuut tapec sanaak te biski nolikt visus kopumaa ;p) bet kka man liekas ka lielaaka dalja no vinjiem savu idealogiju ir piesaistiijushi absurdaam, pat smiekliigaam teemaam
0
tikpat labi britu terroristi ir ''true'' sawaa zinjaa..
0
bet kaut kā jocīgi, ka ir tikai TRUE Metal, true black metal un tas laikam viss. nav ne TRUE Death, vai TRUE Doom. kā tas izskaidrojams
0
Varbūt tāpēc, ka izņemot Black un hevī pārējie jūtas pietiekami apmierināti ar savu mūziku lai uzliktu mīksto tam true...
Varbūt tāpēc ka piemēram Death nav nekādas īstas ideoloģijas pie kā true pieturēties...
Varbūt tāpēc, ka pohuj...
Varbūt tāpēc, ka true ir tikai Metal un Black un pārējais nav true...

Visādi varianti, bet mīkla paliks kā neizdibināms pasaules noslēpums vēl miljoniem gadus...
0
un varbuut taapeec ka ir dazhaadi kriteeriji dazhaadaam muuzikaam - black augstveertiigums sleepjaas trueness'aa, death - extremeness'aa brutaalismaa, heavy - ??? ;), doom - depressionismaa utt - tas piekabinaajums formulee bandas un zhanra ideologjisko virzienu vienk. izcelj to ko saka ar muuziku (dazhreiz varbuut ne pietiekoshi paarliecinoshi taapeec naakaas iipashi afisheet - tikai kas kuram pietiekoshi ehh...)

citiem vispaar pohuj vienk grib taisiit labu muuziku kaukaa realizeejot to kas galvaa katram daraas
0
gā gā gā....
0
Ironija ir tajā, ka tie, kas saka: "true," patiesībā ir tie galīgie ne-true. Tas ir tas smieklīgais moments ;) Ironija tiešām ir pats atbilstošākais jēdziens.
0
black augstveertiigums sleepjaas trueness'aa

domaaji sarkastiski ?

ja ne sanaaca ironiski :p

taa mees te saputrosimies, iesaku ieviest jaunus vardus latvieshu valodaa konkreetaas paraadiibas dazhaadu nianshu labaakai uztveershanai

ironija
pironija
babonija
vienk neapzinaats abloms
0
protams sarkastiski ... kaa arii visu paareejo protams

veel izvirziijaas teorija ka heavy vareetu veerteet peec taa cik ljoti daliibnieki izskataas peec gejiem - manovar sevi pasludina par heavy metal augstaako sasniegumu taapeec ka peec gejiem izskataas visvairaak :)
0
Apsveicu, †††, tu savā bildē gan izskaties ultra-heteroseksuāls! Diemžēl, tas nozīmē to, ka Tev jāpamet šī lapa, jo true metal ir tikai tie, kas izskatās pēc gejiem ;)
0
(Tagad gan viss sāk vilkt uz jēdzienu "paradokss")
+1
nu jaa gofreeti mati man gluzhi nav gan :D
0
Paradokss - iekšēji pretrunīgs apgalvojums.
Ironija - stilistisks paņēmiens, kad teikts tiek viens, bet domāts cits.
Sarkasms - tuvs ironijai, vairāk uz izņirgšanu un izmēdīšanu.
Vai arī es kļūdos?
0
Karoč vienīgais kas te ir patiesi true ir Artuurs, jo viņš atzīst tikai hevijus, kas ir vienīgais TRUE metal pasaulē, jo tā domā džeki no Iron Maiden. Nekas cits, izņemot hevī 'n' hard (black, death, doom utt) noteikti nav true metal, jo Iron Maiden džeki un Artuurs tā neuzskata. Sevišķi nepareizi ir teikt "True norvegian black metal" jo augstāk minētās personas neuzskata ka tā vispār būtu mūzika.
Noteikti jāņem vērā, ka nekādas hevī izpausmes (Manowar) nedrīkst traktēt, kā "gay", jo "gay" padarītu to par ne-TRUE, bet tā kā jau sen ir apstiprināts, ka tas IR TRUE, tad nekas no hevī nedrīkst būt "gay".

Dzejnieka vārdiem runājot...
0
šitas labs sanāca, visu cieņu ;)
0
+Enemy+ spiezzu tev roku.... labi teikts!
vieni sev piedeevee (Iron maiden), paareejie skrien pakall un atdarina (Artuurs & KO banda)...
0
Jelgab, par paradoksu tev ir taisnība, bet par ironiju gan nepiekrītu. Galīgi nezinu, kā definēt. Ideja varētu būt - paša sludinātais vai veiktais izrādās pilnīgi pretējs paredzētam, vai ar šīm darbībām tiek paveikts iecerētajam pretējs rezultāts. Nu tiešām nemāku izskaidrot, ko domāju...
0
Ne gluži tā. Ironija ir apzināti teikt pretējo tam, ko īstenībā grib pateikt. Nevis kad izrādās, ka sanācis pretēji. Jelgab variants ir diezgan pareizs.
0
Archam humors ir, tagad lai satīra..

gribi teikt ka nevienm uz pasaules nav ļauts lietot šo jel tīkamo vārdiņu [true] ? trademark ir reģistrēts? :D :D
0
Bet atgriežoties pie sākotnējās tēmas. Pacēlu vienā starptautiskā forumā diskusiju par to, kas tad īsti ir true metal. Rezultātā, vismaz pagaidām, ir principā divi varianti:

1) "Any band that is loyal to the metal scene, and play music in the original spirit of heavy metal. It's doesn't matter what subgenre they belong to, as long as they are metalheads making music for metalheads."

2) Metāla žanrs, principā tas pats, kas klasiskais heavy metal, kā Black Sabbath, Judas Priest, Iron Maiden, Manowar, Manilla Road utt.

Kā redzams, otrā definīcija nebūt nav pretrunā ar pirmo, bet pirmā ir plašāka; tā atspoguļo drīzāk saturu un attieksmi, "spirit", nevis mūzikas stilu kā tādu. Pirmajam variantam arī ir vairāk piekritēju.
Tātad, ja uz saita nosaukumu skatās no pirmās definīcijas aspekta, nav nekādu paradoksu, pretrunu, ironijas utml.

0
Njā tikai vai nav tā, ka vienā brīdī tas subžanrs (piem black) paliek tik atšķirīgs no pamatžanra (heavy) ka kļūst par patstāvīgu žanru?
0
Nu pag, tās jau nav reālas amēbas, kas tur dalās vai pumpurojas, un daļa no viena "organisma" pilnībā atdalās no otra. Drīzāk kā cers, kas aizvien vairāk sazarojas. Un vai tad tas pats black ir tik ļoti atšķirīgs no heavy? Kā uz to skatās, līdzību netrūkst.
0
Intars, šodien, plkst. 16:56: 'Un vai tad tas pats black ir tik ļoti atšķirīgs no heavy? Kā uz to skatās, līdzību netrūkst.'

Lūk šī lieta man neliek mieru, kas tad īsti ir kopīgs visiem subžanriem jeb ko tad var saukt par šo metal spirit? Kas kopīgs power-istam ar deatheri? Dzert un drāzties?
0
Par to False Metal , ko Iron Maiden saka. Visi baigi noliedz and stuff - žēl tikai ka tie mūsu Meideni mūzikā ir daudzi ilgāk par visiem citiem šeit esošajiem , spēlē jebko labāk , un mūzikā kā tādā viennozīmīgi orientējās labāk.
Es domāju - cieņa būtu jāizrāda ;)
0
majors - poweristi iet mežā pūķus skaldīt , deatheri slepkavo un izvaro... Dzert un drāzties tā pa īstam laikam ir tikai rokeru , panku un heavyistu stilā :)
0
Iatollah - vai tad tas, ka Maideni ir ieksā ilgāk uzreiz viņus padara par labākiem? Tad jau Lazarus ir bezcers kādreiz pārspēt Latvijas bleka jocīgāko projektu Satanic Woods, jo šie, redz, metālā ir ilgāk.
Starp citu, šis bazārs jau nesākās ar Maidenu nolikšanu bet gluži otrādi.
0
nu atšķirības ir skaidrs, jā, bet es par to kopīgo funktierēju ko Intars pieminēja..
0
apmēram šitā reiz izmeta G.Berelis: "Ja es zinātu, kas ir literatūra, iespējams, ka es ar to nenodarbotos".
0
PAr kopīgo metālā - gan jau mūzikas eksperti norādītu uz bezmaz visos subžanros atrodamajiem ritmiem, akordiem, gan jau ir kaut kādas kvintas. Bungas un distortētas ģitāras kā galvenie nesēji. Nu, maksimalizēts roks, galu galā. Ideoloģiski - kaut kāds radikālisms utt.
0
Bereļa teikto par literatūru mēs varētu salīdzinātm jautājot, kas ir mūzika. Paskaidrot par atsevišķu stilu, teiksim, sirreālismu, Berelis gan jau saņemtos.
0
Es teiktu, ka metal spirit principā ir - peldēt pret straumi, nesekot pūlim, nepieņemt vispārpieņemtas dogmas, utt., tipa nicināt aunu baru. Ne velti metālu bieži saista ar sātanismu vietā un nevietā, jo pamatideja principā ir tā pati - patstāvīgi domājošs indivīds, ko nevar kontrolēt ar parastajiem masu kontroles paņēmieniem.

Protams, tā ir utopija, iedomāties jau var visu ko, tomēr realitātē zināmā mērā visi ir auni, atšķirība, tikai kuram baram pieslieties.

Galu galā, stereotips par metālistiem kā social outcasts nav no gaisa grābts; ne visi, bet viena daļa zināmā mērā metālscēnā iesaistās tādēļ, ka nespēj sadzīvot ar "parasto" sabiedrību.
0
Jelgab - atkarībā kā pārspēt... iemācīties labāk spēlēt , sasniegt vairāk , nospēlēt vairāk koncertus , izdod vairāk ierakstus ?
Es jau runāju par to , ka jāciena viedokļi no tiem , kas zin vairāk un kam ir lielāka pieredze.
Ja te atnāktu kāds kaķuēdājs , kas būtu izdveis 30 albumus , sapelnijis dahuja naudiņas , un teiktu kapēc man būtu jāciena blacks - es viennozīmīgi uzklausītu to viedokli ;)
A par pārspēšanu es vispār neko neteicu.
0
Divi cilvēki mani atbrīvoja no vajadzības ierakstīt to garo komentāru, kas sāka veidoties manā galvā izlasot Artūra tekstu. Paldies viņiem! Neko labāku es tāpat nebūtu pateicis.

Intars, vakar, plkst.
"Gan jau tēmas aizsācējs pateiks, ka Meat Loaf ir vairāk true nekā, teiksim, Bathory."

Jelgab, vakar, plkst. 12:23
"Nevajag tā uztraukties, Artūr. Te lielākoties neviens tik histēriski kā Tu savu gaumi neaizstāv, tā ka pamata apvainoties Tev īsti nebūtu. Un, ja man patīk Visceral Evisceration, bet Manowar liekas smieklīgi, Tu domā to mainīt ar jocīgu citātu un savām mutuļojošām asinīm?"

(parakstos apakšā)
0
Man vienmēr to vārdiņu "true" gribējies attiecināt uz visim tiem, kas patērē - klausoties, rada - sacerot, apraksta - piekasoties sīkumiem, vienvārdsakot, veido visnotaļ tuvas attiecības ar metal mūzikas žanru. Visi tie neapmierinātie, kam tīk glorificēt kādu metal (sub)žanru, vai nu tas būtu haevy, death, black, doom vai grind, iesaku pafantazēt, kurp ved šis ceļš ? :))))

p(a).s(ūdiem). PND? :D
0
Tas, kas vieno visus tos apakšžanrus ir elektriskā ģitāra ar draivu ;)
0
nunu .... Nu baigo atklaajumu pateici.... vieno gitaara ar draivu.... eu moss bungas arii>?
varbuut vispar pie visa vainiigs vienossanaa ir cilveeks><? aj te gan ir ko izversties, besis rakstiit! katraa zinnaa satiekamies visi un sadodamies rokass tas muus taa vienos ka pizggec vienkaarssi!
0
es tocc labaak neizpauzzos citaadi sanaaks vestule kaa Faunam un kaads neapmierinaats palagu lasiitaajs skalli vina vardu nesaukssu, mani uztvers kaa Fauna sekotaaju ...un bla bla bla aj es ej nahuj...! pohuj!
0
Ninja, bungas ir arī džezā ;) Ģitāra ar draivu ir visos metālos, pankā, hārdrokā un poprokā. Tātad - rokā. Citā mūzikā diez ko nav ievērota zāģēšana...
0
Gjitara ar draivu ir kruti
0
Nē... kruti ir giča bez speciālām draiva primočkām ;) Vienk - signāls kāds nāk laukā no instrumenta - vot tas ir kruti...

Bleakness gan nav kruti...
0
Meideni ir krutāki, jo viņi VISU spēlē par visiem labāk un orientējas MŪZIKĀ KĀ TĀDĀ arī noteikti vislabāk, nemaz nerunājot par to, ka viņi mūzikā ir visilgāk no visiem.
Tā tas viss ir jo iatollahs tā domā...
Cieņa Tev...
0
nee es ir kruti jo man patiik maideni, iznjemot to dziesmu ;(
0
Maideni ira stūlbeņi reālākie, jo nespēlē dīču un nimaz nezina, kas ir vistr00ākais noršku āriešu blekks! Nāvi!!!!1 Grieeezzzt WeeenazZZz ar zzziletti!
0
visi saviebjam akmenscietos ģīmjus,sataisām hornus,izstiepjam rokas un kliedzam"TRUUUUUUUUUUUUUU"
0
....gribu liidzinaaties KOnanam..>! un Manowar 4 nEVER... TRUUUU....UUU...hard core gay porngore
0
lai līdzinātos konanam ir ļoti smagi jāstrādā... NO PAIN , NO GAIN ;)
0
jaa jaadauza smadzenes pret galvaskausa iekshpusi un galvaskausa aarpuse pret sienu.
0
un ta man uzaugs skaisti pupi kaa konanam un es vareesu tik sexiigi gerbties blaaa!??? zajebis...es eju dauziit smadzenes pret sienu!.....8)))
0
Arnoldam ir diezgan specifiska krūšu muskulatūra - cik esmu dzirdējis , neviens nekad nav redzējis līdzīgu. Es pieļauju ka tādus "pupus" kā konanam , jums nevienam nedabūt...
0
Bet Švarciš jau tikiai tēloja Konanu, īstenībā Konans tak bija pavisam cits džeks tālā pagātnē :)
+1
Skaidrs. Īstajam Konanam bija pavisam citādāki pupi, ne tik specifiski.
0
Kas zin, varbūt vēl specifiskāki. Varbūt, diespas, viņam nemaz nebija pupu....
0
Tiešām, diespas.
0
TRUL'ais metāls.
0
Mmm, veikli.
0
idiōti..nu taga skatos pēc kāda pagrimuma MANOVARS iegūs otro elpu,tā tik turēt džeki,a varbūt sakasamies visi stulbie metalhedi un grupveidā izdaram pašnāvibas??
0
kasīsim viens otru līdz noasiņosim :D āāāhahahaha
0
...tas vareetu buut diezagan ilgs proces.... pag, pag Kristapson.... atlaidiisu nagus...! 8) uhhh ka noasinosim liidz veenas sarausies! 8)))
0
UN TO VISU VAJG DARIIT DZEROT Lētuvinčiku pa 1,50 ls...
0
Nē, vinčiki sāk rullēt cenu kategorijā no 4 Ls pa pūdžu un uz augšu. Tā lētā žļurga ir atbilstoša vanagam un turbodīzelim alus pasaulē.
0
nunē, vināri nerūl nimaz, galva sāk sāpēt jau tajā pašā vakarā. Tas atņem visu dzeršanas prieku.

Nav nekā labāka par visīti (bet ne jau pa 5 ls) vai arī - ja gribas feminizēties, der arī rums+kola
0
Tev neir universāla taisnība. Bet labs visīts nudien spārda sēžamvietu. Kā, piemēram, vakardienas Žaks Danjēls.

Bet kōla - neatšķaidot ar alkoholu nav dzerama.
0
vispaar kola nav dzerama saulaik ta atdzeros to ka kungis atteicaas straadaat jaa meenesi no vietas trektereeju ar snabi kopaa un cuss tagad iedzeru kolu un saap veders! .... damas kungi uzmanaas ka jums ar taa negadaas ar taam kolaam!
0
ojā, Žāks Dannijs ir manta. Bieži nevaru atļauties, 15ls tomēr ir paspēcīga summa par pudelīti, tomēr nopircis allaž izbaudu to līdz galam :) TB, ne gluži līdz dibenam, bet... ar pilnu krūti.

kola (Pepsis, i mean) ir laba.... uzmanīgās devās. Es savā sirmajā vecumā vairs nevaru atļauties tempt 2l dienā, bet palaikam kādu pudelīti... why not?
0
kas ir konans? un kaapeec man jaazin par vinja muskulatuuru?? :0 es paretam iedzeru tikai kaadu sidri vai tosolu,no visa paareeja man uzmetas diivainas skumjas un galvassaapes
0
0
Katram savs true metaals!
0
tnx
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas