John 5 - The Devil Knows My Na
0
Tā kā jaunas tēmas šeit mēdzu radīt apmēram reizi pusgadā, lūdzu, nesodiet pārāk bargi - nedaudz iekakāšu še šodien.

Jā, mīļie, acis jūs neviļ - tēmas nosaukumā rēgojas tas paats blondais kroplītis ar ģitāru, kuram vārdu devis "lielais un šausmīgais" (lasi - novazātais un smieklīgais) Marilyn Manson.
Jā, arī man kādu laiku atpakaļ likās dīvaini tas, ka šis vārds pēdējā laikā sācis kļūt itin pamanāms visai solīdos mūzikai veltītos preses izdevumos, un vienīgais iemesls, aiz kam varētu rasties vēlme ko no šā makslenieka garadarbiem nokalausīties, bij mans neapmierinātais ego, kurš prasīt prasījās par kādu paņirgāties - sak, cik gan zemu mēs esam krituši, ja iekš visādiem Classic Rock'iem un Guitar World'iem lasām par visādiem Tomiem DeLoundžiem (progresīvā roka supergrupas Blink 182 līderis) un Džoņiem Piektajiem. Lai gan, ieraugot Fender katalogā John 5 vārdā nosauktu telekasteru, pārņēma tāds kā neliels apmulsums - kā nu tā, Kurta Kobeina JagStang's izplējis līdz ar pēdējām grandža atbalsīm, bet J5 Tele nekaunīgi gozējas blakus tādu mākslinieku, kā Eric Johnson un Jeff Beck vārdos nosauktiem instrumentiem... Taču, kad padzirdēju, ka tas pats E. Džonsons figurē pēdējā J5 albuma dziesmu nosaukumos aiz vārdiņa "featuring", kur turpat samanāms arī pats maestro Satrini... Vienīgais veids, kā izdzēst pēdējās ilūzijas par mūsdienu korumpēto rokmūzikas pasauli un izzudušajām augšminēto ģitārleģendu cieņas paliekām bij šī albuma noklausīšanās.
Un - jau pēc pirmās dziesmas prsījās, lai kāds man iekniebj. Jo šitas taču ir - mīļie mani! Pirmklasīgs hipertehnisks šredings, savienots ar chicken-picking country stilā, vietām svingu un pat delta-blūzu; neticami dinamisks, megaoriģināls un un ideāli viegli, priekš virtuozu skolas, baudāms materiāls. Visa albuma garumā J5, kā tāds Muhameds Ali, lidinās kā tauriņš un dzeļ kā bite, nedodot klausītājam iziet no nokdauna. Un, ja tas jūs joprojām nomoka, - no Marilyn Manson te manāma smaciņa tikai vietām, un šīs dekadentiskās pieskaņas veco šausmu filmu saundtreku garā [J5 raksta arī mūziku filmām] drīzāk nevis sabojā baudu no albuma noklausīšanās, raisot asociācijas ar to balagānu, bet drīzāk liek pasmīnēt par to, īsto vērtību gaismā.
Jā, un kā kronis visam - vienkārši satriecošs kavers, iespējams, viens no labākajiem, ko būsit dzirdējuši, Guns N' Roses gabalam "Welcome To The Jungle".
Un, ja kāds bez manis vēl ticis mucā audzēts un pa spundi barots, tad var vēl piebilst, ka šis te brīnumbērns savulaik ir skaitījies arī Ozija, David Lee Roth u.c. visai slavenos sastāvos.
Viss.
Varbūt arī pamuļķīgi, bet esmu robiņu iecirtis; nu, vismaz, varbūt kāds WrongTale atnāks un pastāstīs par saviem iespaidiem no citiem šā mākslenieka garadarbiem.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Tu mani biedē...
0
A nafig?
0
es nezinu kāpēc Tu tā dari :)
bet esi radījis interesi, būs jāpačeko :)
0
es laikam tiešām visas smadzenes kefīrā nodzēris, ka atkal nesaprotu - ko gan es tā daru? Nu, piemetās verbāla caureja reiz; bet ne jau aiz ļauna prāta.
Katrā gadījumā, būtu netaisnīgi neiepazīt vienu no labākajiem 2007. gada albumiem un, droši var teikt, vienu no visu laiku izcilākajiem ģitāristiem tikai tapēc, ka šito te iepostojis kaukāds stonerosis.
Tu tak pats, cik zinu, neslikti stīgas rausti, un mellais humors Tev nava vienaldzīgs?
Re, kaudze nodetrīgas informācijas, video u.c.:
john-5.com
www.myspace.com/john5official...
0
"..vienu no labākajiem 2007. gada albumiem un, droši var teikt, vienu no visu laiku izcilākajiem ģitāristiem.."

nu nu, nevaj pārspīlēt!! neticu tam, tūlīt iečekošu
0
tā tā tā.. nav nemaz tik slikts, bet nekas orģināls īpaši ar nav, bet nu labi ka nav kāds industrial-instrumental, no kā baidījos zinot kā šams nāk no Mensona kliķes. nevaru būt gan objektīvs vērtētājs, jo instrumentālā mūzika bez tekstiem man neiet pie sirds, drīzāk izraisa vienaldzību un miegu, bet nu..
cik nu dzirdēts no ģitārmasturbētājiem, tad šā kunga ģitārspēle likās nedaudz asāka par citiem. arī diezgan ātru un ausij tīkamu tempu tur labi. aizķēra Black Widow Of La Porte ar patīkamu grūvu(nezinu kā to latviski raksturot).
albums tik tiešām labs un šāda stila piekritējiem derēs. bet kā jau minēju apgalvojumi par "2007 labākā albuma titulu" un "izcilākā ģitārista titulu" ir pārspīlēti.
un vispār jā, kapēc gan šāds tomēr diezgan talantīgs cilvēks saistījies ar Mensonu un pārdevies komercijai!? naudiņas trūkst vai!?
0
joli pali, July 31st (The Last Stand) sabojāja labo iespaidu par albumu.. baigais tukšais numurs šā kompozīcija ielikta, pilnīgi lieki!
0
"...jo instrumentālā mūzika bez tekstiem man neiet pie sirds, drīzāk izraisa vienaldzību un miegu, bet nu.."
Man atkal liekas, ka, gluži otrādi - jebkuru instrumentālu šedevru var sabojāt ar vokālu :)
Bet John 5 ir ticis "pārdevies" arī Halfordam, Robam Zombijam, Meat Loaf, Paul Stanley, un pat K.D. Lang; kā arī ne mazumam citu skatuves mākslinieku. Sis saka, ka šim allaž interesantāk licies būt par "sesijmuzikantu" un strādāt daudzos dažādos virzienos pēc paša patikas.

0
beee, baisi labs. Patiik, un nez kapeec tieshi nopeltais July 31st tiik vislabaak. :)
nu nee, ir baigi ok.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
Lācis
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas