valodas iekš metal lyrics
0
es tā palasījos vienā čehu forumā- un dikti ieleca acīs ka teju 90% dod priekšroku anglenei. tad daudziem patīk protams ziemeļu valodas un dažiem ukraiņu un (vē) krievu. bet paši savējo viņi galīgi neatzīst. saprotu ka čehu valodu ir grūti iekļaut labos tekstos kā jau viņi man paskaidroja bet tā arī nevar nosaukt kuras ir tās dažas labās grupas. tāda sajūta ka viņiem anglene ir tāda ūber padarīšana kā tikko no sociālisma iznākušai valstij (kaut gan patiesībā tur viss otrādi un reti kurais vispārībā labi runā)
arvārdsakot- kā ir ar mums? kādas valodas mums visvairāk tīk un ko domājam tieši par laviešu?
(man protams silda sirdi^^ un no pārējām jo nedzirdētāka jo labāk - un norvēģu/somu/vācu protams iekapā)
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Dzimtā, Angļu, Latīņu un Norvēģu...
0
Ak, kungs... Vai tad tiešām jāuzdod tāds jautājums?!
Tāpēc, ka angļu ir starptautiski saprotama valoda. Es piemēram negribētu īpaši klausīties metālu čehu valodā. Angļu ir visiem pieņemama(vismaz 90%). Tas neattiecas uz metālu vien. TĀ IR VISUR,(!!!) BĻEĢ! :D

Man protams vistuvākā ir dzimtā un angļu. Latīņu ar ir ok. Protams patīk jau arī norvēģu, bet uzskatu, ka latviešiem taisīt dziesmas šajā valodā būtu banāli. Lai šī valoda paliek pašiem norvēģiem. :)
0
'Man visvairāk tīk protams, ka anglene. Vēl varu klausīties spāniski, nu ar retiem izņēmumiem arī vāciski. Bet pilnīgi nepanesu dziesmās franču valodu un krievu valodu (ja nu vienīgi korozija metalla:D)
0
aij, aizmirsu-visas skandināvu valodas mūzikā arī skan ellīgi labi
0
Var jau dajebkurā valodā uztaisīt, ka skan labi. īpaši palīdz, ja to valodu saprot... :D

Bet vispār man kārotos vairāk metāla, īpaši thrash un death vācu valodā.
0
Nu XIII.stoleti dzied tikai Čehiski un skan super. Arī Silent Streams of Godless Elegy ir dziesmas Čehu valodā un tās ierulē. To pašu varu teikt par poļu grupām Moonlight, Artrosis un Desdemona, skan baigi labi (poliski).

Esmu liels Somu un Spāņu metāla cienītājs. Spāņi gandrīz tikai spāniski dzied un hevīši / poverīši baigi labi skan. Somiski labi skan viss, sākot ar Hārdroku un beidzot ar Bleku. To pašu varu teikt par Krievu valodu. Zviedriski / Norvēģiski ir pārsvarā folki / vikingi, un skan super. Par Vāceni var to pašu teikt, un arī Thrash un Industrial baigi labi izklausās, nezinu par hevītu. Ungāri arī praktiski tikai dzimtajā valodā dzied un skan baigi labi. Frančiem metāls vispār ir pakāļā bet Gotika un Pagan skan labi, vienīgi Hevītis nedaudz jocigi izklausās (ADX). Japāņu valoda izklausās visai jautri, bet ir OK.

Dīvaini, ka itāļi tikai Angliski dzied (un bieži ar briesmīgu akcentu). No visas gūzmas tikai 2 albumi Itāliski ir.

Vispār man teksti ir lielā mērā pie kājas, tāpēc pofig kādā valodā dzied, galvenais ka vokāls un mūzika laba. Instrumentālās lietas gan reti patīk.

P.S. Latviešu protams visvairāk rullē :)
0
Vāciski arī Gotika izklausās labi (piem. Lacrimosa un Elis).

Savādi ka Poļu black / death metālā gandrīz tikai Angliski dzied (atšķirībā no Gotikas). Šonedēļ klausījos Quo Vadis 1991 gada albumu, skanēja tīri labi.

Čehiem vēl neslikti Hevīši / Trešinieki ir: Arakain, Scelet, Kabat. Gotika - Interitus un pāris Folkrociņu - Fleret, Čompe, Paladran, tā ka tajā forumā cirvji tusēja.
0
lol nu iespējams daļēji tā un moš pēc kādām dienām vairāk būs atbildēts :D. Paldies boD, es viņiem šito čista pateikšu :D

nu man arī liekas ka mūzikā ir absolūti otršķirīgi saprast tekstu. it sevišķi ja tu zini ka tie teksti tikuntā ir apmēram vienādi. toties valodas skanējums jau ir daļa no pašas mūzikas. apm kā atšķirība starp niedres stabuli un flautu. kaut vai tā pati Lacrimosa- vācene tiešām manā uztverē ir teju puse no viņas šarma.
nu protams tādam valodu fanam kā man vispār ir kaifs kad nesaprot jēgu vai tikai daļēji saprot un ja ir iedvesma ta vēlāk sameklēt un izpētīt kas tas tur īsti ir un salīdzināt ar to kā šķita.
0
Interesants ir japāņu valodas pielietojums. Ņemsim kaut vai tos pašus SABBAT - japāņiem vispār ir raksturīga dziedāšana falsetā, bet iedomājieties, ka tā tiek izpildīts old school black metal, pie tam japāniski!!! Labi var izzviegties!
0
bail pat iedomāties O_o
0
Bet melodiskā hevītī baiki labi (On-myuza un Anthem)
0
grieķiski, portugāliski, spāniski, igauniski.

ciest nevaru divas lietas:
1) mūziku ar bezsakarīgu tekstu. nu nespēju es klausīties izpildītājus, lai arī cik instrumentāli zaibenni viņi nebūtu, ja mani pilnīgi nepaķer teksts, jo es uzskatu, ka no mākslas darba nav jēgas, ja tam nav jebkāda iekšēja satura.
2) eiropas kultūras perversās invāzijas izpausme Japānā, kas galu galā noveda pie perversībām Japāņu nacionālajās tradīcijās.
0
Ehh Arfa, vai tad lirikas ir galvenais? Man pat pietiktu, ja čalis vislaik dziedātu NĀ NĀ NĀ, jo tāpat radošais gars lirikās ir izsmelts... Galvenais ka smuki skan ;) A pārējie varat klausīties kā kārtējo reizi kāds kenārs "apdzied" nāvi, sātanismu un vēl kautkādu čerņu no visiem leņķiem... Dažreiz mūzika pasaka vairāk nekā vārdi... vai ne tā??
0
Man pirmā vietā ir mūzika, nevis lirika, tādēļ man personīgi nav svarīgi, lai grupa dziedātu man saprotamā valodā. Ja ieinteresēs, tad pameklēšu Internetā dziesmu tulkojumus. Man patīk, ja latviešu grupas dzied latviski, somu grupas dzied somiski (Teräsbetoni \m/), utt...
0
samekle shniccel draugos radosa apvieniba SKAPIS,vinji ir uztaisijushi Transleiterus,tobis panjemushi piemeram limp bizkit gabalu Rollin un iztulkojushi latviski,bet ar visu muziku un piedziedajumim un repismim,nu skaisti:D
0
arī "esvarbūttavsvarons,mazā... neapšaubāmi skan labāk par orģinālu :-D

bet ir arī teksti kas ļoti paķer ar un/vai bez mūzona visās val
0
arī "esvarbūttavsvarons,mazā... neapšaubāmi skan labāk par orģinālu :-D
bet ir arī teksti kas ļoti paķer ar un/vai bez mūzona dažādās val
0
kas te notiek?
0
a kapeec neviens nepiemin Tolkiina izgudrotaas valodas?! ja nemaldos, tad Blind Guardian vai citiem tolkiinistiem bija dziesmas vecaa anglju filologa izgudrotajaa meelee :P
0
www.youtube.com/watch?v=yR4GKcDOJ8M... a jūs pederasti, ja jums patīk lyrics, tad noklausaties šito vājprātu!
0
Man patīk latviešu un vācu valoda- angļu tā mazāk, kaut arī lasot Džoisu angļu valoda ir ļoti garšīga.

Ja par mūziku- svarīgākais ir gramatika. Man ausīs griežas slikta izruna un nepatīk banāli teksti. Neatkarīgi no valodas- kaut kādai jēgai, kaut kam asprātīgam tai dziesmā ir jābūt, ja ne- labāk lai taisa instrumentālo gabalu.
0
Reverend Bizarre ir vienā gabsī teksts par gredzenu- mordoras orku valodā- aš nazg krimpatul, aš nazg trakatul, aš burzum iši krimpatul. ļoti labi izrunāts. Summoning ir teju visi nosaukumi tanī sakarā. Amon Amarth kaut kas uc
0
dzimtā, angļu, jebkura no skandināvu un.. orku ;)

vispār patīk, ja grupa dzied dzimtajā valodā.
finntroll ir izņēmums :D
0
Nu tātad vai jātaisa metāls savā dzimtajā valodā vai angliski (kopmēlē)??
Nu a piemēram vai ir jēga taisīt Brutal death metālu uber latvisku? Šai žanrā piemēram principā tekstu vai nu nevar saprast, vai arī to nemaz nav vērts saprast. Nu un galu galā tad kāda starpība vai dzied par zarnu raušanu latvju mēlē, vai angliski? Lielākoties jau jautājums ir nevis ko Tu dziedi, bet kādai publikai - ja pašmāju metal iezemiešiem, tad jau ir vērts iziet uz nacionālās valodas ceļu - iegūsi respektu savējo vidū, bet tad ārzemēs tevi nesapratīs. Nez, vislabākie teksti tomēr ir latīniski.
0
spāņu metāls :D
0
Piekrītu tikai un vienīgi Intaram. Un jums pārējiem gudrajiem dirsējiem tiešām nav ko darīt? Tas, ka bobis beidzot aizpisās prom ir apsveicami, bet tas neattaisno trulu bulšitu. Man te daudz nav ko rakstīt un arī nerakstu, bet kaut kāpēc ir tik daudz tādu, kas raksta, kad viņiem nav nekā ko rakstīt. Nu nafig tā vajag? Nav forši.
0
Truls bulšits?

Viens no metal mūzikas aspektiem ir teksts, savukārt tekstu var komentēt vienīgi cilvēki, kam valoda kaut ko nozīmē. Izklausās gudri vai pārgudri, bet acīmredzot tas arī ir kritērijs. Piemēram, cik daudzi klausītos metālu japāņu valodā un cik daudzi jūsmotu par tekstiem vāciski? Interesants jautājums.
0
lol, es jau teicu, ka piekrītu Intaram, tad tas moš arī nozīmē to, ka klausos mūziku dažādās valodās(nu labi,tas nebija acīmredzami,atzīšos). Diemžēl daudzās metal blicēs no teksta var maz izbolīt dēļ dziedāšanas manieres un kas ir vēl drūmāk - pārsvarā bandām teksts ir vienkārši uzskrebelēts pa virsu dažādiem riffiem ar it kā krutu liriku, taču bieži bez satura. Tā kā metalmūzikā nebūs liela šķirba, kādā valodā viņa ir, varbūt vienīgi dzirdēsi citu intonāciju, kas tev liks jūsmot vairāk, varbūt mazāk.

Nu labi atzīšos, man pēdējā laikā patīk grupa Moonlight, tur ir tikai poliski. Angliski tā visa padarīšana tizli izklausītos, pat lēti. Valodai ir sava nozīme, bet, kā jau iepriekš tika minēts,- tā, lai labi skan var uztaisīt dajebkurā valodā.
0
nepiekrītu tam, ka pofig kādi teksti, galvenais, ka muzons labs. Nu es personīgi nevarētu paklausīties muzonu, kur visu laiku tā skaidri un saklausāmi sludinātu jēzu. Oh, jesus I love with every piece of my heart.... nu kur nu....tāpātā mani arī atbaidītu tik pat klajs sātana slavinājums
0
Var jau darīt kā Artrosis (sākumā albums Poliski, pēc tam tas pats Angliski) vai Ungāri Nevergreen - uzreiz 2CD - viens dzimtajā, otrs Angļu valodā
0
Man nav diemzel eksotika klausites polu valoda dziesmas,tape ka pats to valodu ka latvieshu protu...
poljiem ari heviishi ir taa neko,un bluuzbandi normali ir....
0
Poļu hevīša gan man nav (izņemot Power-Thrash Monstrum). Poliski gandrīz tikai visādas Gotikas un pāris Folki.

P.S. Ā, es arī piekrītu Intaram. Neatceros gan, ko viņš teica, bet ja jau visi, tad es ar :)
0
Labāk nepiekrīti, jo parasti manas domas ar tavējām nesakrīt :D

Par poļu hevīšiem runājot, Turbo tak i diezgan leģendāra, turklāt laba banda. Dzīvajā Metālmānijā gan garlaicīgi bija, bet nu tie divi albumi, ko esmu dzirdējis, atslāna dirsu ka maz neliekas - Kawaleria Szatana un Ostatni Wojownik. Tas otrs jau gan nav nekāds hevī, bet diezgan brutāls un visai ekselents thrash.
0
Ko nu lej ka nesakrīt, kad gan mūsu atbildes uz retorisko frāzi "Vēl pa vienam?", nav sakritušas :P

Bet frāzei "Var jau dajebkurā valodā uztaisīt, ka skan labi. īpaši palīdz, ja to valodu saprot... :D" pilnībā piekrītu. Vācenes gan man netrūkst, jo no visiem neangļu albumiem tieši Vāciski man ir visvairāk

Pāris Turbo Thrash albumu esmu dzirdējis, bet bija garlaicīgi.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
atmoda
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas