gitara pamati
0
es gribu iemaciteis spelet uz el.gitaras.gitaras spelesanas limenis man lidzinas 0.ar ko labak sakt,ar parasto gitaru un pec tam pariet uz el.gitaru,vai ari sakt uzreiz ar el.gitaru
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Domājams ar akustisko, tad būsi mazāk naudu iztērējis pirms sapratīsi ka rokas pa tizlām, lai iemācītos k-ko...
0
es pats sāku ar klasisko
un to ar citiem iesaku, bet tas kā nu kuram, katram savs viedoklis attiecībā uz šito padarīšanu
0
Akustiskā ģitāra, neilona stīgas, iemācīsies, kas ir notis skaķārtas. Iesaku vismaz pāris reizes aiziet pie kāda gudrāka džeka lai vismaz ievirza tajā štellē.
0
Piekrītu viesulim, jo no dzelzs stīgām tev būtu pizģec, ja neietrennēti pirksti. Iesaku Guitar pro 5, vai nopērc grāmatu "ģitārspēles pamati" vai kā tur bija...
0
Es sāku ar dzelzs stīgām (diezgan rupjām) un diezgan pariebīgu akustisko ģitāru, bet tas nekas, ja vien ir vēlme mācīties.
kamēr pirkstiem biezāka āda neuzaugs, tikmēr šie pasāpēs, bet tas tik sākumā.
0
tikai ar klasisko. ar dzelzs stīgām pirkstiem nebūs labi sākumā.
0
Ja gribi macities spelet elektrisko, tad sac ar elektrisko, nevis akusteni. Nav nekada vaina dzelzs stigam.
0
es sāku ar drausmīgu krievu 7stīgu kokgabalu, kurai bija drūmākās apmēram 30 gadus vecas drātis uztītas. sākumā pirksti bija lupatās, bet vairāk man traucēja tās gičas drausmīgais stāvoklis (stīgu attālums līdz grifam variējās no 1-2 cm robežās (līdz ar to viņa bieži vien bija nenoskaņojama ;D), atkarībā no tā, kā kuru reizi ieļodzījās izļurkātais grifs.
bet tā es domāju, ka nav obligāti jāsāk ar klasisko. izdomā pats. man liekas, ka nav tāda stingri noteikta "pareizā" un "nepareizā" apmācības ceļa, kāds būtu visiem jāiet. kaut gan, ja ar mūziku tieši no teorijas viedokļa esi uz "jūs", tad gan moš būtu derīgi aiziet pie kāda skolotāja sākumā, tā teikt, lai ievirza sliedēs, tālāk, kad daudz maz saprašāna par pamatiem ir, pats vari no turtoriāļiem un videoskolām izlobīt sev vajadzīgo.
0
Iesaku sākt uzreiz ar elektrisko, ja beigās ir vēlme spēlēt elektrisko. Pirkstu sāpēšana būs, bet tam posmam visiem ir jāiziet cauri. Un vairāk vai mazāk vienalga ar kādu, noteikti nav vērts sākt to mācīšanos vēlak tikai tāpēc, lai krātu naudu nezkādam tur Ibanezam. Laba tehnika tomēr ir daudz svarīgāka par labu instrumentu. Tāpat pirms esi sācis spēlēt nebūs īstas sajēgas, kādu ģitāru beigās gribēsi. Vēl viens ieteikums - iesaku kādu pirmo pusgadu spēlēt tīri, bez nekādiem efektiem. Nebūs varbūt tāda skaņa, kādu vēlies dzirdēt, tacu tā varēs daudz labāk dzirdēt savas lažas. Tātad, nav jēgas tērēties arī kombim ar iebūvētu draivu (tāpat tie tranzistornieki kombji ir diezgan lielas kakas), ja ģitāru var pieslēgt pie mājas audiocentra pastiprinātāja.

Attiecībā uz pamācībām, pilns Internets ar tādām. Šādai tādai teorijas apgūšanai noder tā pati Vikipēdija, vel varētu ieteikt vienu saitu, pēc kā pats daudz ko mācījos, bet tad man mājas datora grāmatzīmēs jāielūkojas. :)
0
Es ieteiktu tev sākt ar akustisko ģitāru un pamata teoriju. Pēctam pārejot uz elektrisko ģitāŗu būs vieglāk. Tad ari varēsi sākt trenēt ātrumu un tehniku. Un subjēktīvi kad spēlēsi tabus nevis atspēlēt savas mīļākās dziesmas vai da jebkuras grupas materiālu, bet gan to laiku veltīt tieši tehnisko vingrinājumu tabiem. Rezultātā būsi apguvis gan teoriju, gan ari tehniku. Protams vislabāk ir sākumā apmeklēt nediletantisku ģitārskolotāju lai ievirza pareizajās sliedēs un tad izdomāis palikt vai pašam mācīties. Vismaz neiemācīsies nepareizi. Veiksmi
0
nahuj ātrumu :D its slow that makes things heavy.
0
Itkā doom metal nebūtu gana daudz soliņu vecit :)
+1
paldies par komentariem.domas dalas,bet domaju es tiksu skaidriba kas,kur,ka,galvenais laikam ir sakt macities parejais ar laiku pats atnaks.a,ipass paldies par komentaru marlei,trosi vien pats(pati)aplauzas ar gitaras spelesanu.
0
domaju,ka saksu macities spelet uzreiz ar el,gitaru.elkor plaza ir el, gitara par 99.ools.ir doma nopirkt so gitaru ar visiem parejiem pribambasiem.ko jus par to domaja?
0
Nē!!!! nepērc neko Elkor plazā (izņemot LaBella stīgs ;) Nepērc arī sekojošu firmu ražojumus- Apollo, Stagg, Jonson, Tenson arī LTD. Tāks, kur tu varētu pirkt? Nu teiksim veikals Tava Skaņa, arī AT trade www.attrade.lv/ neej uz Rondo, tur ir dārgi sūdi. Sia Efona ar nekā laba nav. Nu vēl var mēģināt paskatīties iekš Mūzikas pasaule, blakus Tavai skaņai atrodas. Kad ej pirkt, mēģini paņemt kādu draugu vai draudzeni līdzi, kas labāk orientējas gičās. Principā ņem to, kas tev patīk, nu protams samērīgi ar cenu. Te www.harmony-central.com/ tu vari apskatīties lietotāju atsauksmes var gandrīz visām nopērkajamajām gičām (ej iekš user reviews) ja kādu noskati iečeko, kas un kā.
Vēl viena vieta, kur var nopirkt giču ir internets- e-bay.com, ss.lv vari piemēram veikalā aptaustīt ģitāru kas tev patīk, un tad netā nopirkt par lētāku cenu. SS`ā ir diezgan daudz tādi iesācēja komplekti par zemu cenu.
+1
Elkorā vispār nevajadzētu neko pirkt, jo uzcenojums ir pārāk liels un uzpūsts.
Un labāk instrumentu pirkt mūzikas veikalā, jo tur vismaz būs pārdevēji, kas mācēs paskaidrot sīkumus. Bet tādā Elkorā, kur pārdod visu, tev pateiks "ģitāra - skaista un laba. A ko tu vēl gribi?".
0
Viesuli a, kas tev pret LTD? :^) Taču normālas gičas.
0
NU ir it kā viņas priekš metāla, ESP lētais gals... Esmu dzirdējis negatīvas atsauksmes no diviem cilvēkiem, teiksim tā, kas pārzin ģitārlietas, tapēc arī neiesaku.
0
protams, ka no tāda LTD H-50 un tamlīdzīgajiem maksimāli lētā gala lētajiem galiem neko labu nedabūsi, bet tādi 400 sērijas LTD nemaz tik traki nav, un tāds LTD MH-1000 točna nav nekāda metamā pagale :)
0
Ar ģitārām ir tāpat kā ar ričukiem. Ir "Rock Machine" par 50 LVL un ir "Rock Machine" par 1500 LVL. No attāluma izskatās vienādi. Tā kā ja ņemsi pagali uz 500 LVL, tad neispringstot uz brendiem gandrīz droši var teikt, ka būs spēlējama.
0
Nepiekrītu arnoldam. Latvijā 500 Ls var noplēst arī par tādu ģitāru kas piem ASV maksā nu teiksim 400$. Pats noskatiju e-bay`ā smuku Washburn pa apmēram 350 ls ,aktīvie EMG zvukači, sarkankoka korpuss un tādā garā. Padomājiet kāds ir ģitāru tirgus Latvijā un pasaulē! Jo lielāki pārdošanas apjomi, jo zemākas cenas! Ja ir iespēja, tad kvalitatīvu ģitāru ir jāpasūta no ārzemēm, tā mans domāt. Un labu, ērtu ģitāru ar ko mācīties, mēģos spēlēt un pie ģitārspēles pasniedzējiem iet, var iegādāties par nieka 100 Ls!
0
paņem vnk kādu lētāku Schecteru un būs ļoti zajebis. Ja līdz tam piķis nedavelk tad ideālākās gičas iesācējiem ir Yamaha RGX, Epiphone Special vai Ibanez Grg vai Rg
0
un Elkorā tie Godin it kā kkas daudzmaz ok, bet nekas īpašs
0
man ir Yamaha RGX un nemaz nesudzos,
0
nu ja finanses atļauj nopirkt Schecter, tad ņem ciet! nenožēlosi.
jāsaka jau bieži dzirdētā frāze, ka Schecter'iem ir lieliska attiecība starp cenu un kvalitāti.
0
Kādam varbūt ir kādas atsauksmes par Dean guitars lēto galu?
Ko izvēlēties Ltd 50... vai Dean lēto galu?
0
1) Mana pirmaa bija Ibanez leetaa gala dzindza (130Ls) pirkta attrade.lv - nikaada vaina. Skaneeja ok, izskatiijaas labi - vieniigi stiigas jaapieliek tuvaak ladaam savaadaak leetaas pagales efekts, bet saakumam labi treneeja pirkstus.
2) Principaa ir galiigi vienalga vai saac ar akusteni vai e-gitaaru. Vieniigais tas, ka, ja saak ar e-gitaaru, tad pie akustenes buus jaapierod, bet daargaakaam/labaakaam akusteneem no e-gitaaras nekaadas dizhaas atshkjiriibas nav. Vot leeto pagali peec e-gitaaras gan buus gruuti speeleet.
3) Nezinu kaa tur ar taam pirkstu saapeem. Neatceros, ka buutu kaadreiz baigi saapeejushi pirksti. Varbuut man no dabas jau pirkstgali ar biezu aadu :D Te veel nesen paaris reizes pat pa 5-6h paspeeleeju - nikaada vaina. Tik pati roka gan juutami sagura.
4) Ja pats esi zaabaks, tad vajag pasniedzeeju, ja esi pietiekami apkjeeriigs, tad netaa atradiisi teoriju, piemeerus un atbildes uz biezhaakajiem jaut. Taalaak, kad esi sapratis kas un kaa un juuties gatavs kjerties veersim pie ragiem, tad iesaku paluureet:
- John Petrucci - Rock Discipline [teorija, vingrinaajumi]
- Lick Library - Beginner Guitar Aerobics [vingrinaajumi, vingrinaajumu programmas]
- Lick Library - Advanced Guitar Aerobics [vingrinaajumi, vingrinaajumu programmas]
- Tavs labaakais draugs - www.youtube.com
Tad veel noderiigi linki vareetu buut:
- www.justinguitar.com/
- bobsguitarlessons.50megs.com/
Paareejais vajadziigais:
- metronoms [var netaa novilkt kaa progu, var pirkt jebkuraa muz veicii]
- Peerkot dzindzu pakjer komplektu ar jaunaaam stiigaam. Cik zinu dzindzas paardod ar transporta stiigaam.
- mediatori [panjem vairaaka veida (cietaakus, miikstaakus), patesteesi kas pasham eertaak]

Tas laikam iesaakumam iisumaa viss.

P.S. Man liekas, ka shitais ir mans garaakais raksts TM.lv :D
0
Papildinaajums:
- www.google.lv [kaa tad es to vareeju aizmirst]
- peerkot dzindzu skaties, lai stiigas iet korpusaa. Ar tremolo saakumaa buus baigaa jaashanaas.
- Neaizraujies ar skanjojuma mainiishanu. Taapataas nevajadzeetu aizrauties ar resnaam stiigaam. Tava leetaa dzindza to var neiztureet. Dabuusi fiksi vien nest pie meistara, lai uzskruuveeto (bolt-on) kaklu (neck) regulee.
- Ja nesleedz pie kompja tad panjem kombi ar draivu. Lai jau tie efekti ir. Man parasti, kad apniik parastaa pirkstu moociishana, tad palaizhu draivu un papriecaajos nedaudz. Tiiri taa atpuutai uz kaadu briidi. Peec tam atkal draivu izsleedzam un ciitiigi turpinam mociit pirkstus.
0
Tu man to stāsti vai tēmas aizsācējam? Labāk pasaki, ko izvēlēties.
0
Iesaku Guitar Hero 3.
0
mhm.
0
Nu es par dzindzas pamatiem kopumaa :)
-
Man gan labaak guitar rig 3 iet pie sirds :D
-
Leetie aparaati kaa jau leetie. Neviens nebuus ideaals.
Bet peec apraksta Dean vendetta 1.0 un 1.7 izskataas jeedziigs pirkums. maksaa no 220-240eur (ieksh thomann.de)
+1
iesaku sagaidīt oktobri un novilkt GTA IV uz PC, nafig to ģitāru, re ku būs reāla štelle oktobrī ārā >:)
0
jaapiekriit Maleejam, gjiataras suukaa

datorspeeles > gjitaaras, lol
0
jah, es neesmu vienīgais, kas gaida oktobri. mm .
0
Guitar hero 3 :D :D :D
0
0
lol
0
akustiskai ģitārai ar neilona stīgām var uzlikt dzelzs stīgas, vai viņa paredzēta tikai neilona?
0
klasikajai neiesaku likt metālenes. man liekas, ka daudzām klasiskajām gičām pat truss rod nemaz nav iekšā grifā. sašķobīsies grifs un auzas būs.
ļaunākajā gadījumā var arī ar tiltiņu pa seju norauties :D
+1
kurš superkompis vispār to gta jauno pavilks :(
0
Kam tev tās dzelzs stīgas vaig?
0
Ok, man piegriezās tā step by step grāmata, negribu es klasisko ģitāras spēli mācīties, ne ari baigo solo vālēt. Vai kāds nevar ieteikt kādu saitu, kur ir savākti ieteikumi un metal/rock rifi iesācējiem un pa velti pie tam, zb tas gūgls ar saviem "nopērc šito grāmatiņu" saitiem.
+2
Palasies šite ---> www.ultimate-guitar.com/search.php?s=metal&...

Varbūt noder :)
0
O, šitas man patīk, paldies.
+1
Kas attiecās uz Guitar Zero...

www.youtube.com/watch?v=s-_fL1lPRt8...
+1
Kas vainas metāla stīgām? Visu mūžu ar tādām tik esmu spēlējis.
Brāļa ģitārai tiltiņš (ja tā to pareizi sauc) nolēca gan, taču tā jau bija 12stīdzene, tas ir savādāk.
0
Metāla stīgām nav nekādas vainas, ja tās izmanto tur, kur paredzēts - Western tipa akustiskajās un elektriskajās. Klasiskās ir paredzētas neilona stīgām, tāpēc attiecīgi bieži vien nespēj nest metāla stīgu spriegumu.
0
Es ceru, ka ir skaidrība, kas ir klasiskā ģitāra (nē, tā nesauc visas akustiskās) :)
+1
klau, bet man ir tāda akustiskā ģitāra ar pirmām trijām (smalkajām) stīgām neilona, bet pārējās trīs izskatās tā kā metāla, bet man liekas, ka nav metāla
0
Man laikam cieti pirksti, jo sāku ar metāla stīgām ( western tipa ģitāra) un nekādas ''lielās '' sāpes neesmu jutis.
0
es esmu nopircis akustisko gitaru un gribu iemacities to spelet pasakiet ludzu ar ko sakt pirmo
0
atrast ģitārskolotāju.
0
es tiešām neticu tiem visiem interneta murgiem pretstatā normālam vecam onkulim, kas visu parāda un uz vietas visu nokomentē. ja sāk nepareizi spēlēt, tad vēlāk it kā ļoti grūti iemācīties spēlēt normāli.
+1
Jā, tā ir, vismaz iesākumā jāatrod kāds, kurš parāda, kas ir kas. tad tālāk var pats darboties, ja sanāk.
+2
Tikai:

1) nesāc mācīties uzreiz Metallicas u.tml. gabalus. Nesanāks. Sāc ar ko vienkāršāku.
Skan jau it kā stulbi, bet daudzi iesācēji pēc pirmo akordu iemācīšanās uzreiz ķeras pie kā tiešām gruntīga.

2) Neskaties internetā tos tizlos Alexi Laiho vai Zakk Wylde guitar lesson. Nav jēgas - tur vīri tikai zīmējas ar to, cik ātri viņi var nospēlēt kaut kādu vienkāršajam mirstīgajam nenospēlējamu gabalu (un arī iekasē par šo video naudiņu).

0
Ir viena ļoti laba lapa netā uz bīvā ziedojuma principa, kurā visu vari apgūt no pašiem pamatiem un visas problēmas ir atrunātas, tā kā miņča neticība var tikt pamatīgi apšaubīta :D

Lapa: www.justinguitar.com
+5
interneta lapa nepateiks, ka elkoni turi nepareizi vai nepamatoti noslogo, kas var radīt ne tikai diskomfortu priekšdienās
0
Es domāju, ka jābrauc mācīties pie šī te vīruka (šausmīgi sens gabals, bet tēmā iederas, mož peikšņi kāds tomēr nav redzējis). :)))

www.youtube.com/watch?v=XQzPfyYZ-ms...

0
ko čellu neviens negrib spēlēt? mīkstie bļa? neilona stīgas gan tur nav, bet pohuj sāpes - pohuj metāls. bļa!
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas