Velo
0
Kur un kādu labāk iepirkt? Drošvien MTB. Drošvien (maz)lietotu. Ieteikumi?
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
tikai maxima neperc - gatavie mesli
pec sabucosanas ar automasinu saliecās dakša
pie tam auto bija stavosh un es tikai ar kadiem 25km/h braucu
0
Paprasi draugiem, kādam vienmēr ir jauns un viens vecs lieks ;)
Mans skanners baigo labiniek iešķieb, pie tam par velti, (flex) braukāju pa laukiem un dzelceļa sliedēm (rock)
0
Ugga - iesaku ļoti elementāru sistēmu, pēc kuras vadīties.
Zinot tavu augumu un svaru, rāmim ir jābūt XL un "cietajiem spieķiem". Normāls velo, lai būtu arī izturīgs, ir iespējams sākot no 700 Ls... Pārējais viss ir bullšits, kas der tikai tīņiem un līdz 70 kg cilvēku slodzei... vai pastaigas izbraucienā.
Ja ļoti labi meklē, kautko labu var atrast arī ap 500 ls vērtībā.

0
PS - iesaku veikalu, kas atrodas Viskaļu ielā, pie TEC-1.
0
Sonnenmensch
man janomet pa 3 kg svars un varesu letaku pirkt :D
0
Sonne, negruzii tak cilveeku! Kursh nah pirks velo par 500+ latiem?? Tad jau labaak jaunu laptopu kaut vai.

Pavaicaat draugiem vai pastiities sludinaajumus. Pa 50 Ls dabuus labu labo

Bobij, cik tu sver?
0
aa, vari neatbildeet, sapratu, ka 73

krc, varam paciiksteeties, man shobriid tikpat vareetu buut

bet nefolks tevi iepaunos kaa mazo eziiti LOL
0
Nu Sonnenmensch tu pārspīlē. protams, ja rocība ļauj pa 700 Ls pirkt veļļuku, tad uz priekšu. Bet galvenais jau ir kā tu brauc, arī to par 700 Ls var nokaut bez problēmām. Es piem. savējo ērenpreis nopirku no viena dzērāja pa 10 Ls labā stāvoklī. pēc tam apskatījos veikalā, tād ričuks maksāja tajā laikā 120 Ls. Nu neko, uzliku metāla pedāļus un jau trešo gadu siltā laikā regulāri rullēju un nekādas problēmas. Krānu protams ar tādu nevar staipīt:D
0
Mjah, es arī .nl savējo tanku par 15 eiraam, pie tam ar super bagaazhnieku un avaarijaas neuzvaramu! (bij pauns viens, nah, ar visiem poličiem, pārlidoja pensis pār manu pakaļējo riteni, hh)
Un man veel bija 2 velo tur (+ draudzenei 1) vispaar pa velti (chuckle)
0
Nu es par cenām nepārspīlēju, es rakstīju par tiešām labiem velo.
Esmu saskāries gan ar veikala varijantiem, gan ar pro šosejas vai kalnu riteņiem... Esmu braucis ar tādu kalninieku, kas te Latvijā ir dabūnams par 2500 Ls (pisec, normalu VW GOLF var par tādu naudu nopirkt), gan ar PSRS izlases velošosejā riteni...
Pieliekot normālu slodzi, visi tie velo, kas te ap 300Ls vērtībā ir, nerunājot par Maxima brīnumiem - lūzt uz nebēdu... Piemēram pa pipelēm aiziet zobrati, vai vēl labāl atlūzt pedālis no lielā zobrata, tiek norautis pedāļu asis utt...
Nu savu vuedokli es pateicu, oki pieļauju ka esmu maksimālists, bet dzīvoju vienmēr pēc principa - vai nu visu vai neko.
0
Nu tādu summu ir vērts ieguldīt tad, ja to riteni visu laiku var novaktēt. Ieteiktu skatīties uz titāna rāmjiem - viegli, izturīgi. Galvenenais vēl neiegrābties ātrumpārslēgos, citādi visādi joki var gadīties. Ja cenā fellis iet virs trijiem simtiem un vairāk, tad parasti tur jau virsū ir jau kkkādi Shimano deore xl pārslēgi vai kkas tamlīdzīgs (man ir alivio pārslēdzējs, un bļe, katru gadu jāregulē, citādi dažreiz ķēde jāpārliek ar kāju :D), nu varbūt tagad ir vēl krutāki tie pārslēdzēji. Vēl jāpievērš uzmanība, cik augstu stūri var uzlikt, jo izskatās ņirdzīgi, kad lieli vīri rullē, bet dibens augstāk par galvu :D :D ideāli, ja ir diska bremzes un bleķa pedāļi, bet lētākos modeļos par to nav ko sapņot...
0
ar tiem nosaukumiem jābūt uzmanīgiem, jo arī maksimā tirgotiem riteņem par 30 Ls ir redzēti Shimano pārslēgi:D
0
ne biss ir zelts, kas spīd y`know
0
viss
0
Diska bremzes nenozīmē neko ideālu. Tās ir jēga lietot tikai tad, ja ir vajadzība (piemēram downhill nobraucieniem) + disku bremži ir papildus svars. Runājies esmu ar zinošiem cilvēkiem un dažam pat tā disku fiška nepatīk.
Man salika riteni pa detaļām. Tāds custom dirt ričuks sanāca. Cietā pakaļa, V bremzes un dandži ar dubulto aploku. Pārējās detaļas arī savāktas, lai palēkāt var. Tākā tik drīz nelūzīs. Savus 10% no summas ietaupīju uz to, ka ritenis nav ar brendu.

Reku tas kantoris - www.velostudia.lv/
0
"ar tiem nosaukumiem jābūt uzmanīgiem, jo arī maksimā tirgotiem riteņem par 30 Ls ir redzēti Shimano pārslēgi:D"

Shimano taisa gan lētus sūdus, gan ļoti labus pārslēdzējus. Tā teikt ir gan lētais gals, gan arī dārgais gals.
0
nu protams jāskatās, kas tur uzpindzelēts virsū, es vairs neatceros kādi bija lētā gala uzraxti ātrumpārlsēgiem...
ak tad diska bremzes tagad skaitās neforši. :-/ hm hm hmmm, pa Rīgas ielām vajag diezgan spēcīgas bremzes, ja saregule, tad var pat kādu laiku kaucināt parastos klučus...
0
ā, pareiz, tak vecajiem feļļukiem uz bez-ātrumniekiem bremze ir ar pedāļiem :D
0
Nū es nesaku, ka skaitās neforši. Pa Rīgu pilnīgi pietiek ar labām V veidniecēm, kas ir lētāk un netaisa papildu svaru. :)
0
a kas tad tur tāds ir? viens stienis un divi riteņi!! Aizej uz vectēva šķūni un sanaglo!
0
eheheh, jah, vēl govs ķēdi piemontē un ies tā lieta uz urāh
0
aber logisch
0
Veco krievu pieaugušo ričuku negribi? melnā krāsā ar spīdīgiem riteņu aplokiem, jauna visa centra ass sistēma(bļodiņas, gultņi...) varu uzlikt arī hromētus dubļiniekus. 15 Ls :)
0
ja iet un nav probl, es ņemu
man Rīgā ar vaig vienu
0
Nu ok. Tad par niansēm raksti uz manu e-pastu :)
0
Kādu riteni iepirkt atkarīgs no tā, kam tev viņu vajag - ja krosiņus maukt, tad vajag ķipa MTB, ja reizi nedēļā līdz Jūrmalai aizbraukt siltā laikā, tad arī Leišu sūds tev entos gadus kalpos. Ja uz darbu katru dienu mīt, tad normālu pilsētas riteni, kā man - XL rāmis, 700x40mmm riteņi (pa mīkstām smiltīm pabraukt nevar, bet gar pludmali mierīgi).

Savu pirms 3g pa Ls140 pirku, plus aprīkojums pa Ls40 - 4500km esmu bez problēmām nobraucis - 2x ķēdi nomainīju un 1x pakaļējos zobratus. Vienīgais, kas nepatīk - nav priekšējā amortiņa, kas ir aktuāls ne tikai pa šķembām minot, bet arī pa grubuļainajiem trotuāriem, par bruģi nemaz nerunājot. Diska bremzes ar būtu labāk - parastie plasmasas kluči fiksi nodilst un izregulējas (arī pēc kameras nomaiņas vienmēr jāčakarējas, kamēr pieregulē), trosītes izstaipās utt. Tagad labāka materiāli uzliku, redzēs cik ilgi ies. Bremzē labāk, katrā ziņā.

Shimano no shimano arī atšķiras. LG arī ražo DVD par Ls40 un Ls400 ...

Noteikti nepērc ar grozāmajiem ātrumu pārslēdzējiem - baigā kaka - neērti rokām, var nejauši pagriezties, fiksi izregulējas un ilgāk slēdzas.

A normālu pilsētas riteni samērā grūti nopirkt - visur pilns ar kakainajiem MTB - baigā jēga pilsētā ar platajām un rievotajām riepām braukt, turklāt bez dubļeniekiem ...

P.S. Sēdekli savējam uzreiz nomainīju uz atspernieku - itkā nav kūl, itkā uzmīt ātrumu grūtāk, bet pajāt, galvenais ka dirsa nesāp.
0
Bet kameras mainīšana konkrēti zejebala - reizes 10 šogad jau nācās mainīt / lāpīt ...
0
MTB visiem zemās stūres - lielus gabaulus nav kaifīgi braukt.

Ar bleķa pedāļiem jāuzmanās - daži biedri ir pēdas sačakarējuši ...
0
kas tad viņiem ar tām pēdām notika?
bet ar plastmasa pedāļiem var gadīties tā, ka vienā brīdī var nākties sabučoties ar zemi vai uztaisīt olu kulteni uz štangas, jo plastmasa pedāļi var eleganti izvēlēties atvienoties no pārējā korpusa :D man tāds prikols vienreiz gadījās uzsākot braukšanu, nekāds lielais ātrums nebija un sasitu tikai celi, bet bail iedomāties, ko es varētu atstāt uz asfalta, ja tas notiktu lēkājot pa apmalēm...
0
Kāju sadūra caur kedu ... turklāt kautkādu cīpslu vēl sačakarēja
0
Te japrasa kam tad isti to velosipedu vajag?
sportosanai?
lieka svar dzisanai?
trakosanai vai brivdienu izbraucieniem.
var jau nopirkt freebike
diezgan stiliga manta paslaik :D
0
Ir dakšas kurām var regulēt augstumu.
0
nefolk2: "Kursh nah pirks velo par 500+ latiem?? Tad jau labaak jaunu laptopu kaut vai."

Tieši tā - kam gan pirkt labu riteni, ar kuru pasportot svaigā gaisā, ja tā vietā var vienkārši braukt ar sabiedrisko transportu, kurā braucot var sēdēt savā jaunajā laptopā ;)
0
brīvības ielā netālu no Jaunās Ģertrūdes baznīcas ir tīri ok ričāgu veikali, kur es esmu pircis 2 riteņus, un esmu kopumā apmierināts ar pirkumiem.
0
Paskaties trekā vai zzk vai burusportā, tur ir labi ričuki sākot no kādiem 250 ls.
0
Liekās mierā! Naudu nav kur likt- uz lielajiem veikaliem iet, tad jau labaak uzzvaniit kādam meistaram lai nokomplektē 28316856 / Aleksejs saliks riteni pa 300 ls kas veikalā maksā 500 ls. Pasakiet vēl ka nav izdevīgi.
0
Viesulis: Diezvai pa 300Ls saliks 500Ls veertu riteni.
1 - atlaides pa labi pa kreisi neviens nedod
2 - uz brenda reekjina var ietaupiit tikai ~10%

Bet labaakais variants ir tas pats pa detaljaam liekamais. Es ~150Ls ietaupiiju.
0
Thnx par ieteikumiem. 500Ls netaisos izmest par diviem riteņiem un rāmi, max (MAX!!!!) 200Ls. Jā, es ticu, ka arī par 200 var dabūt normālu braucamo. Pārsvarā paredzēts pakaļas pārvietošanai pa Rīgu - nekādas vipendrōniskas kalnu lēkāšanas nav paredzētas.

Blade, kas Tev i pa modeli?
0
NU salika tur vienam labi ieredzētam džekam, meistars uz riteni nopelnija tikai 10 ls.
Nu un ja grib pa pilsētu braukt, tad OBLIGĀTI 28 collu riteņi, nevaig Ugam mazos 26`niekus toč. Un riepu platums kaut kur 42 mm ja ir šaurākas tad gruutaak pa visādiem neliidzenumiem un apmalēm braukt, toties labaak iet pa taisnu gabalu, ja ņem lielākas piem 56 mm kaa daudziem MTB tad vienk ritenis ir kaa traktors, pa mežu smiltīm staignaam vietām/pļavu iet zajibis, bet pa taisnu ceļu šoseju/jūrmalu pabraukt ātri ir grūti, riepām tik liela pretestība ka nevelk. tā lūk.
0
Saucas vienkārši CLASSIC "City". Bet izkatās ka tādu nav - tik MTB un 3 ātrumu sūdi palikuši (man 21 ātrums): www.hawaii.lv/index.php?id=6175...
0
Būtu pa ~Ls180, bet tā tik tuvākais ir šis www.hawaii.lv/index.php?id=6204&p... pa Ls270 ... Citās bodēs ar var palūrēt, bet kā jau teizu MTB ir pilna dirsa, bet ar normāliem veļļukiem problēmas.

Manējam tērauda rāmis, smagāks par alumīju protams, bet tāpēc arī lētāks ...
0
bobijsxxx, aizvakar, plkst. 05:34
"tikai maxima neperc - gatavie mesli
pec sabucosanas ar automasinu saliecās dakša
pie tam auto bija stavosh un es tikai ar kadiem 25km/h braucu"

Hmm, ar 25 km/h ieliekot stāvošā mašīnā varētu saliekties gandrīz jebkura dakša. Tas nav nemaz mazs ātrums, zinu no pieredzes - arī savulaik kāreiz ar 25 km/h stāvošā auto ieliku. Dabūju arī par izsisto logu autiņam samaksāt, labi vēl, ka degunu nesalauzu. Feisu ar stikliem gan sagraizīju :(
0
Eu, Bleid tu vakar nobrauci pa priekshu mashinai, kura es seedeeju, LOL! Paari tam tiltam peedeejam, pirms kura Juurmals/Jelgavs shosejas dz/celji izshkjiraas

Bet es bij neprezentablaa paskataa, he he, taapeec neko, nekroooo!!
0
hmm, kaapeec es tur vaardu shoseja ieliku, nesaprotu :?
0
Šosejas dzelzceļi ? :D

Pa Altonavas ielas pārvadu es vakar tiešām pērbraucu ...

Jūnijā sanāca iebraukt uz tiem pašiem 25km/h autiņam sānos - dabūju astotnieku priekšā / pakaļā un līku sēdekli. Remonts Ls22 laikam maksāja. Pašam tā nepaveicās.

Pirms gadiem 5-6 īeraudzīju velleri pa Ls35 un izdomāju, ka jāpievēršas atkal braukšanai ar veļļuku ... Ar to braukšanu bija puslīdz OK (ja uzminu 20km/h biju baigi priecīgs :D), galvenais ka veloremonta pamatus tīri labi apguvu ;) Nospēre pēc gada vai pusotra, bija iemesls ko jēdzīgāku iegādāt.

Pa Ls15 Zviedru velleri ar šaurajām riepām un 2x3 ātrumiem nopirku - pa šoseju jau ZB bija, pa neceļiem sūdīgāk, bet galvenais ātrumā bliezt, tad po.
0
Altonavas? :?
Es nez, varbuut to taa sauc, es domaaju to, kas savieno Vaaciesha un Teerinju ielas
Un tak nekljuudiigi vareej atpaziit, tas pats kenazs, kas bildees
Lab, ies pamekleet to lieko Beveriinu
Un taukos es nevaru tev sakontakteet, ja vien neesmu jau izpaunots (atpaunots?)
0
eu shito briinumu es palaidis garaam

"auto bija stavosh un es tikai ar kadiem 25km/h braucu"

hehe, insanti uz cik tad tu ikdienaa brauc - uz 35-45?

tev laikam tas ar motoru, kaadi Holandee populaari

LOL

labi vari neatbildeet tu tagad esi atkeksots
0
p.s. man domaat 25 hm/h ir tad, kad tu taa riktiig no visas speeka uz asfalta pietam ieminies... labi, no kalna lejup varbuut 30 var izspiest

Es tak esmu meegjinaajis ar tiem spiidometriem, 22-24 parasti bija griesti

LOLpwnzb00bz-xxx
0
Tikai būtu 15km/h, nesasprigstot var mīt. 30km/h uz šosejas jau mierīgi var braukt, ja normāli apstākļi.

"Un taukos es nevaru tev sakontakteet" - kas par taukiem, bļin ?
0
avs profils/lietotājs ir bloķēts, jo kāds no lietošanas noteikumiem ir pārkāpts:
nekorekti norādīts vārds, uzvārds un ievietota neatbilstoša profila fotogrāfija
Jūsu profils vel nav izlabots, tapec ari atbloket to nevaram.

Lai atbloķētu profilu, izlabo to un spied pogu "nosūtīt atbloķēšanas pieprasījumu".

Par atbloķēšanu vai atteikumu tiksi informēts uz reģistrēto e-pastu

AIZSUUTIIJU NENORMAALO PALAGU

ar argumentiem, kurus var ignoreet tikai galiigi dalbajobi, roboti vai nefolka niknaakie naidinieki...

es domaaju, ka visi varianti vareetu atbilst patiesiibai

Mani tai bildee vareeja atpaziit labaak nekaa visaas ieprieksheejaas kopaa

un neiisti vaardi tak tur 1/3 lietaataaju

Krc, pazemigi pakljaujos, bet tikai lai vareetu savu dienenes spamu glaabt

un paareju uz klab.lv

fak tos taukus

tas pats ankhs, tikai korporatiivs
0
Ā, tu draugiem.lv domā ... Es tur reizi nedēlā tik ievelkos. Tev jau tur kautkāds mušu ķēniņš bij ierakstīts vārda vietā :D
0
Mushu kjneeninjh LOL

(y)
0
Bet tu nefolk, vismaz pagaidām, uzraksti tur kaut kādu Jānis Balodis, Arnis Kalniņš, Ilvijs Bloks, Maigonis Cukurs vai kaut ko tamlīdzīgu, tad gan jau arī atbloķēs!
0
Bobijs nax ikdienā uz 60 kilīšiem stundā vālē, un ta vēl tas nekas nav. Psc, ja viņš mašīnā ietriektos, tad jau ar notiekti nekas nebūtu.
0
nu to jau es ar dar

Profils nav atbloķēts Inbox
Reply

"problemas@draugiem.lv"
to me
show details 9:56 am (1½ hours ago)
Atvaino, tavs profils joprojām neatbilst noteikumiem un bloķēšana tiek saglabāta.
[11:30:46] ē-Яah says: (rock)
[11:30:50] ē-Яah says: es eju uz klab.lv
[11:30:54] ē-Яah says: lai tik atdod palagus
[11:30:59] ē-Яah says: labi, pielaagoshu propil
[11:31:01] ē-Яah says: uin tad
[11:33:12] ē-Яah says: nokopees tekstus
[11:33:16] ē-Яah says: un dzeest propil
[11:41:00] ē-Яah says: krc, tauki=ankhs
[11:41:04] ē-Яah says: tikai korporatiivs
[12:23:25] ē-Яah says: foobar2000 = pwnzALL
[12:23:40] ē-Яah says: neesmu nekad veel tik vieglu/eertu mp3plejeri redzeejis/lietojis
[12:23:55] ē-Яah says: un klons jau reiz spamoja par taam nekroopcijaam
[12:24:08] ē-Яah says: kuras jaaparlasa 3x lai saprastu ko tur var atkjekssejot dabuut (chuckle)
0
nu 25 km/h - tur jau nu gan nav baigi jāminas, tev ar to spidometru kkas nav bijis riktīgi ;D
0
25 ir normāls temps pilsētai, ne pārāk ātri, ne pārāk lēni. Bet, kad nebremzējot ietriecas statiskā objektā, patīkami toč nav.
0
nešaubos
0
hvz, mosh nebij ar tik riktiig, mosh atminja vilj.... :?
Bet paari 30 neatceros ka buutu izspiedis
tik tizls jau neesmu vispaar heheh
fizkultuuraa bija 10
0
un ko velobraucēji domā par tādu mantu, ko apsaukā par spicēm? (tie ri tādi verķi, kas pietur purngalu pie pedāļa)
man sākumā bija pagrūti pierast, taču tagad gandrīz vai nevaru pabraukt bez tām.
0
man nav, bet ko lai dar, ja kaut kur, piemeeram jaabeeg (no vilkiem, vai mentiem) un fiksi viss tas padariishans jaaiesaak..? skuju, panaaks, apeediis, izvaros, un veel atnjems naudu
0
:D :D
0
Hm, vai nu hronoloģisko secību sajauci, vai jaraksta bij tā - panāks, apēdīs, izdirsīs, izvaros kluci un atņems naudu (nabaga klucim) :D

Itkā arī dzērumā braucu, bet tik traki nav bijis, ka kāja uz padāļa neturas ...
0
Kad tas pensis manaa tankaa ieskreeja, es ar biju dzeerumaa

Braucu uz staciju uz LAIBACH konci peec tam

Eh, bet nenokaveeju!!!1

Pat ar visiem mentiem
0
Par tiem tempiem... nu tā parasti normāli var braukt ar 22-24 km/h ja šaurākas riepas/ pavisam šauras, tad vidēju var turēt uz 30 km/h(pa šoseju), ja normālas riepas tad var turēt nu uz 26-28 km/h(pa šeoseju) pats max esmu izspiedis no tilta lejā braucot pa vējam 51 km/h.
0
Hmm, ko juus ņematies, lai Ugga ieiet freakbike.lv/index.php?do=events...

buus tiehi laikaa, pats uztaisiis, sanaglos, vai sametinaas buus cikeniekaa...!
0
Ugga, atdodu tev savu pa 400. Rāmis Da bomb CR8 balts. Shimano hone hidrauliskās disku bremzes. Klaņi un pedāļi Truvativ. Stūre Holzfeller. Dakša RcokShox Tora balta. Spriegotāju un pārējās huuiņas atdošu un ātrumus varēsi pats pielikt ;)
0
Izklausās pēc frīkbaika :D
0
Nu jaa, par tiem kmph es spriezhu peec tiem, kas bija uz mana braalja (kalnu/sporta) ritenjiem un tur vairahk par 30 toch neraadiija, varbuut tieshaam vinji tur kaut kaadi defektiivi bija. A un kaa tad, lai uzticas tiem spiidometriem/reaali vinjus paarbauda? Naff jau vinji nepiecieshami, bet... ko ta, braukt ar mashiinu kaadam pakalj un chekot cik ta ir pa iistam?
0
pavecākām mašīnām arī mēdz spidometri drusciņ savādāk rādīt.
atliek tev mēģināt pārsniegt atļauto ātrumu, lai menti uz radara paķer, un tad varēsi taisnoties, ka tikai gribēji salīdzināt, vai tev spidometrs pareizi rāda ;D
0
Ehheheh, man sen nav bijushas taadas mashiinas ar kuru to aatrumu vispaar buutu IESPEEJAMS (vairaak par 10kmph) paarsniegt...
Bet man patiik leenaam braukt, apstaaties, papiipeet, skatiities pa logu, rakaaties bardachokaa, spaidiit liidzbraucosho meitenju kruutis, utt
Taa kaa esmu pavisam nekaitiigs uz celja
Vieniigaa avaarija 8+ gadu karjeraa notika autostaavvietaa pie Alfas
Iebraucu Limbazhu Alus mashiinas durviis
Un aizbeegu
LOL
0
Laikam būs jāiegādā ātrummērs. Sagribējās uzzināt cik es ar savām traktora riepām varu uzmīties :D
0
Ar tiem velo spidometriem ir ļoti vienkārši - tā kā tas sensors nedara neko citu kā skaita riteņa apgriezienus, tad rādījuma precizitāte galvenokārt atkarīga no tā, cik precīzi ievadīts riteņa apkārtmērs. Visprecīzāk, protams, to var iegūt, nomērot ar mērlenti, jo tas, ko raksta tajās tabulās, no realitātes var atšķirties par līdz pat kādiem 10 cm.

Katrā ziņā arī tas būs precīzāk, nekā mentu radars :D

Kādreiz jaunībā (mhehehe) no tilta pa vējam izspiedu 63 km/h. Pēdējā laikā gan laikam vairāk par kādiem 52 nav sanācis.

Un tām spicēm vai kā nu tur tos draņķus sauc, kas to kāju pie pedāļa fiksē jau galvenais pluss ir tas, ka var vilkt pedāli arī uz augšu, ne jau ļai vispār kāja uz pedāļa turētos :D Bet pašam nekad šitie nav bijuši, ne vecie, kur jābāž kāja iekšā, ne modīgie, kur tās speciālās tupeles vajag. Nu i nah, es tak sacenēs nebraucu.
0
Savējo spidometru es vienkārši pābaudīju - uz šosejas pēc kilometru stabiem. Šķirba bija par pāris metriem.
0
par pāris metriem arī kilometru stabi var būt neprecīzi. Piketstabiņi - plastmasas draņķīši ik pa 100 m vajadzētu būt biš precīzāk.
0
runājot par riteņiem, reku no spokiem.lv par ASV likumu Konektikutas štatā
1. Par braukšanu ar riteni ar ātrumu virs 100 kilometriem stundā, draud sods.
0
Nu bet tak ik pēc deviņiem draņķa piketiem tak nāk tas km stabs ? Pēc piketiem protams vēl labāk sakrīt.
0
nu, bet viņiem ir arī 709 metru kalniņš pa kuru ieskrieties.
0
Zini, es arii nebuutu tik droshs par tiem km stabiem. Jo kaut kad agraak man bija teorija, ka vinji ir ik pa kilometram nevis reekjinot peec pasha celja, bet vnk pa to diagonaali/taisni vai hvz kaa sauc to liiniju, kas novilkta no celja hipoteetiskaa saakumpunkta (no kautkaadas apdziivotas vietas) uz beigaam (citas apdziivotas vietas). teorija nav paarbaudiita, jo nav tik buutiski tas viss, bet vai tad taa nevareetu buut, ko te nav neviena meernieku maaceklja? es baigi biezh redz matainos tajos daiktos uz trijkaaja luurot...
0
Tu kļūdies, tā nav vis. Kilometrāža (arī piketāža) tiek dota, rēķinot pa ceļa asi. Tādējādi var gadīties, ka, braucot ar riteni pa līka ceļa malu, rodas dažu metru atšķirība, un protams, kā jau teicu, arī par to stabiņu uzstādīšanas precizitāti es galvu ķīlā neliktu. Tomēr novirzēm nevajadzētu būt pārāk lielām.
0
Uz informatīvajām zīmēm gan vari neskatīties - ja rakstīts, ka līdz "Urlām" 10km, var būt visi 12km vai arī 8km ...
0
Es nekljuudos, Bintar. Teorijas tieshi tam ir domaatas, lai vinjas atspeekotu :)
A info ziimes toch sviesc - vislabaak to var redzeet, kad stopo/brauc pa Paneveezhu apvedcelju - tur vispaar var noshauties no pesimisma :(
0
K-rautā pa Ls215 samērā normālu veļļuku tirgo, tik riepas baigi šaurās - smiltīs pizģec būs ... www.k-rauta.lv/index.php/darza-inv...
0
masina beigas bija stavosha bet es nedaudz parteicos
lieta bija tada ka es braucu pa trotuaru.
pa labi ir setas un darzi.
brauc masina ara no pagalma.
seta ir kadus 2m+ augsta nevar redzet ka varti vala un masina brauc.
nakamaja mirkli bija kontakts ar masinas bortu.
saimnieks zin ari labais pirmais skatas kas masinai vainas un pec tam prasija ka jutos.
soks bija pamatigs.
sakuma domaju ka es vainigs bet velak runajot ar cilvekiem sapratu ka vianigs tas kas brauca no setas ara.
daksa saliekta
ritenim astotnieks
tur kur zobrati un parnesumi ari paris detalas saliektas
ritenis butiba metams
ok man ir pazina no maksimas bet ne jau sada stavokli man vinu nomainitu
0
Nu normāli saspieķotam ritenim gan frontāla trieciena gadījumā nevajadzētu astotniekā būt, tas jau pie sāniskiem triecieniem veidojas.
0
nu, ja jau ir arī saliekta dakša, tad varētu arī būt, ka astoņnieku uzmet. man vienreiz umņiks veloservisā bija saspieķojis tā, ka uzmeta astoņnieku strauji bremzējot. :-D
0
tāpēc jau es saku, ka "normāli saspieķotam". pats ne vienreiz vein esmu dakšu saliecis, priekšējam ratam paliekot nebojātam.
0
Nu, dabūja nevis 8 bet olu ... Es pēc trieciena gan priekšā, gan pakaļā to dabūju ...
0
Vot vakar braucu tieshi pa to apvedcelju, paarbaudiiju veelreiz.

Nogriezhoties no Kaunjas-Paneveezhu celja, liidz Riigai 155 km. Peec +-10 minuuteem labas riposhanas (uz 90 kmph tip) kilometru palicis tikai par 2 mazaak. Deeem :(
Peec veel 10 minuuteem (kad apvedceljsh beidzas tip), jau manaams progress - tikai 144 km
Un pasakiet man veel, ka tas nav pa taisni meeriits!
0
Tās jau acīmredzot informatīvās zīmes, ko Bo|D pieminēja. Kur tos attālumus bezmaz katrā gadījuma no citas vietas skaita :D
0
Klau, a tos shimano suudus ir vispaar veerts pashrociigi meegjinaat labot/iebraukt sisteemaa/pasham sataisiit? Varbuut ir kaads labs online manuaalis. Jaa, zinu google is your best friend, bet man slinkums, varbuut ir kaadam viedoklji/varianti?
0
Shimano sūdi ir visai plašs jēdziens. To pārslēdzēju modeļu ir daudz, un viņu krutuma pakāpe laikam ir atbilstoša modeļa vecumam - vecākais, ko zinu, ir SIS, tad nāk Altus, Acera, Alivio, Deore laikam jau bija tāds nopietnāks, bet tam ar tur vēl modifikācijas ir, un XTR laikam ir pavisam kruts.

Iebraukt sistēmā nav grūti, darbības princips jau viņiem ir visai vienkāršs - apjēgt to var vienkārši pāris minūtes uz viņu pablenžot un palaužot; taču, jo vecāks modelis, jo grūtāk noregulēt, un tas var būt visai pacietību prasošs process.
0
Jaa, vot, tieshi ar to pacietiibu ir, kaa ir. Nu, bet ir veerts laikam palauzt sevi un to riteni, nah, cik var braukt uz videejaa zobrata...
0
Man ir Altus, pārslēdzas labi (uz atpajkaļu protams smagāk). Tagad pēc zobratu nomaiņas būs jāpapišas kamēr pieregulēs, bet tur neko iebraukt nevajag - jāpagriež skrūvīte turpu-šurpu-atpakaļ ...
+1
lol, es vienmēr esmu nopircis jau komplektā daudz maz braucošu riteni, lai nebūtu šitajos sīkumos jāiedziļinās.
0
no gabaliem skrūvēt riteni tomēr imho ir foršāk. reizēm var tikt pie iezgan labām fiškām par diezgan demokrātisku naudu. piemēram biospace priekšējos zobratus gadījās nopirkt par padsmit latiem.
+1
Jaa, ptorams, guruRenaar, tu esi par visiem labaakais, un piemeera raadiitaajs - papucis - uzshaaveejs, tieshi pa taam vietaam, kur vajag >:) Atdosi savu veco, super labi braucosho riteni tavam kveelaakajam pieluudzeejam? Lai man nav pie taa seksomaana Veisulja (apstiijos vinja trauku propilu un sabijos) uz Riitabulljiem jaatriecas...

Eh, shon pagroziis taas shitman0 skruuviites, iebrauks varbuut ar'
0
Kas ir BULLS? Reku skatos, tā uz aci itkā normāli, kāds zinošāks var kautko pakomentēt? Bullis uz riteņiem? :D

www.ss.lv/msgss/lv/transport/...
0
Rāmis 61cm ... pamērīju savu, man ir 83...85cm Moš kautkā citādi jāmēra, bet manam no zemes tas stienis ir tik. Ja 61cm no zemes, tad tev līdz celim ...

Bet tā jau normāls no skata, stūrei var augstumu pieregulēt, priekšā amortiņi ir. Dubļinieki tik jāuzliek.
0
Tas nav trubas garums?

Reku te kaukāds rasējums:
www.bulls.de/de/bikes/cross.aspx...
cik sapratu, ta 61cm ir frame size, bet kurš tajā zīmējumā ir freims domāts - huj zin.
0
Paskatījos spravcavniekā un tur rakstīts, ka rāmja izmēru mēra no zobratu ass līdz sēdekļa trubas augšai. Man ta sanāk 59cm. 61cm būs tev normāls, kaut vai tāpēc, ka lielāka nav :) Ja var sēdekli pa kādiem 10cm vēl izbīdīt, ta būs baigi OK. Jāiečeko tik cik stūri var pavilt uz augšu lai līkam nav jēsēž.

content5-foto.inbox.lv/albums68678308/blad...
0
tas jau krosinieks, tapec nav dubljinieki, šauras riepas - jurmalas smiltis grims :)
0
Kāds vēl krosenieks ar šaurām riepām ? Puslīdz normāls pilsētnieks. Dubļiniekus jāsaliek tik. Riepu platums OK, bet varēja nedaudz platākas arī būt. Bet gar pludmali pabraukt var.
0
Khe, tas zilais nu i mans. >:)
0
Oh, līdz 150 nolaida ? Ta jau baigi labi, apsveicu. Varēsi jādelēt ar zilo :D
0
160 <- tādu cenu redzēju, par tādu ņēmu. Tai linkā bi 200, kāpē taga 150 hvz. Bi trīs sludekļi - 210, 200 un 160
0
Bija slinkums jaunu tēmu cept dēļ viena viģika. Trīs traumatiskie cirmuļgalvas - viens sapisa mugurkaula skriemeli, otrs elkoni salauza:

vimeo.com/32456686
0
Šitais apraksta elements izsaka visu par viņiem pašiem: «By my suprise the gap looke far more further and harded to jump in real life than in video footage».
0
Galvanais netā ielikt ar visu aprakstu, lai visi redz kas un kā. Tas ka kautko saplēš,tas pohuj.
0
šitie arī true :D
ej.uz/k9u4
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
DestructerOfNewb
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas