Ateisti uzdarbojas
0
Buutu patiikami iepriecinaats, ja shaadu reklaamu arii Riigaa vareetu veerot :)

www.apollo.lv/portal/news/1843/ar...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
"Taču metodistu baznīca Dokinsam pateikusies par «Dieva ievešanu Londonas autobusos».

«Mēs esam pateicīgi Ričardam par viņa ilgstošo interesi par Dievu un par cilvēku mudināšanu domāt par šīm lietām,» sacīja mācītāja Dženija Elisa."
:D
0
Eh -a kas i ko, nedrīkst?

Man patika tas komentārs par melno maģiju, maucību u.c. Var just, ka vietējie sektanti un melnsvārči sarosījušies.
0
sen jau bija laiks ...
Jesus is my friend ... :D
0
news.bbc.co.uk/1/hi/england/london...

Spirituality and discipleship officer Rev Jenny Ellis said: "This campaign will be a good thing if it gets people to engage with the deepest questions of life."

She added: "Christianity is for people who aren't afraid to think about life and meaning."

ROFLMAO :D Tas pēdējais teikums nez kāpēc man rosina priekšstatu, ka cienītā Dženija Ellisa nejēdz, par ko runā.
0
es tiešām baidos domaat :D kas ar mani notiktu ja nebutu dievs blakus :D

pilnīgi prātā atsitās mūsu pašmāju noise mūzikas žanra pārstāva ERROR dziesma ar nosaukumu - '' Paldies Tev Dievs ''

0
Ble, tie komentāri iekš apollo ir tik idiotiski, ka pat smiekli nenāk. Man nez kāpēc bija ilūzijas, ka pie mums tomēr nav tik daudz tādu truleņu.

"donalds daks 19:56 22.Oct.
vel var zudrukaat uz autobusa.. ej jaajies apkaart, slepkavo, zodz,... dieva nav ko tu miiz?"

Intelekts šeit sit augstu vilni...
0
Ja pieņemam, ka tas donalds ir kristietis, tad varam secināt, ka viņa koments spilgti parāda, ka kristiešu domāšana (kristietība) ir balstīta uz bailēm.
+1
Tai pašā laikā, kad kādam kristietim saku, ka galvenais ir ētika, viņi sāk bubināt, ka reliģiju ar ētiku aizstāt nevar. Tātad - kam man tās sūda dieviņš, ja reiz galvenais ir nevis rīkoties tā, lai nenodarītu ļaunu, bet gan zemoties viņam t.i. ja kāds nezemojas viņam, nodarīt ļaunu šim cilvēkam??? Nav mazliet absurdi?
0
Moš iepeistot šiem traktātu par Henka pakaļas bučošanu :D
+1
Tur komentaros ir vairakas perles.
rekur tru kristijaniti koments, ble

no apollo: nu angļi jau vispār-baznīcas izpārdod,lielākie raganu saietu centri eiropā,maģija ,dzeršana un izvirtība plaukst!Staigā apdzērušies un notetovējušies kā mērkaķi,šai nācijai nav nākotnes-ja nu iebraucēji to sugu uzlabos,tad nu vēl...
--------------------------...
Kops kura laika merkaķi tetovejas?
Varbut vina to attiecinaja uz nēģeriem? :D
Diez ko tas cilveks, kurs rakstija so komentaru saka par musu pasu latviesu tautu? Nemot vera, ka 80% lietot to pasu alkaholu :D
--------------------------...
Bet šis vissakarigakais, isteniba pilniba piekritu
Aleluja!
Vai tiešām cilvēce beidzot ir nākusi pie saprāta un atzinusi 21. gadsimta zinātnes sasniegumus, un spērusi soli ārā no vidulaiku analfabētiskās apmātības un māņticības?
Pat grūti tam noticēt.
Baznīca tik un tā pretosies - tiem izdzimteņiem ir nauda un vara.

+2
neaizmirsīsim vēl to, ka 80% anglijas mērkāku lieto ikdienā Marihuānu un valdība taisās to legalizēt... :D
Riktīgs šarlotānu un raganu štats es teikšu :D
+2
āmen 23:28 22.Oct.
"Tikai nevajag jaukt patieso Dievu ar baznīcas izdomāto dievu.
Baznīca un tās atbalstītāji ir patiesā Dieva zaimotāji, bet katram savs ceļš ejams."
Nu viens patiesāks par otru , gribētos zināt kādā šķūnī tad tas patiesais Dievs mitinās.
0
Intars, šodien, plkst. 13:06
"Ble, tie komentāri iekš apollo ir tik idiotiski, ka pat smiekli nenāk. Man nez kāpēc bija ilūzijas, ka pie mums tomēr nav tik daudz tādu truleņu."

Bet tādi raksti jau koncentrētā veidā pievelk šādus tipiņus - visis salasās vienkopus :)
0
Jā, pie tāda stila rakstiem ir veltīgi meklēt sakarīgus komentārus. Pilnīgi pretēji, teiksim, pie raksta par to, kā sieviete palika dzīva pēc tam, kad tai uz galvas uzkrita 30 kg plāksne no Pēterbaznīcas ir samērā daudz sakarīgu komentāru. Gandrīz vai zinātniskā diskusija, kā tas bija iespējams un kāpēc plāksne vispār krita (par pēdējo jautājumu gan ir vairāk ar mistiku nekā zinātni saistīti komentāri)
0
huiņa... es eju dzert
0
Jā, ir laiks paņemt vienu maziņo.
0
Bez 3 litriem nav aršanas ...
+2
0
Paga, paga - Jahve nevar nebūt, jo, ja nebūtu Jahves, nebūtu arī Jēzus, bet Jēzus taču ir! m?
0
Bet ja nopietni, tad tajā rakstā pieminētais prominentais atejistu profesors šķiet kaut kāds šarlatāns, jo, saskaņā ar jaunākajām zinātnes atziņām, dievs, visticamāk, ir. Protams, vārds "dievs" kā apzīmējums pirmatnējai radošajai gribai, impulsam un idejai, kas noteica visuma likumu dzimšanu tieši tādā un ne citādā veidā, nevis saistībā ar jūdu tautas leģendām...

Jo zinātne spēj atbildēt uz jautājumu "kā?", bet ne "kāpēc?.
0
"Gandrīz vai zinātniskā diskusija, kā tas bija iespējams un kāpēc plāksne vispār krita (par pēdējo jautājumu gan ir vairāk ar mistiku nekā zinātni saistīti komentāri)"

Mistika jau arī ir trveākā zinātne! Science has failed our world enivei, kā kliedza šie te Lejas Sistēmas spēlmaņi savulaik.
0
"
Jo zinātne spēj atbildēt uz jautājumu "kā?", bet ne "kāpēc?."

vobļa.
par šito es arī runāju.
+1
Karkas, tu nebiji arī pie tā raksta apollo kaut ko iekomentējis? Akurāt tāda pati ideja arī tur paspīdēja. Es gan vairāk esmu pārliecināts, ka par šarlatāniem ir saucami tie zinātnieki, kas apgalvo, ka dievs ir. Tieši apgalvo, ka ir, nevis pieļauj iespēju.

Turklāt man izskatās, ka neviens, kas šādus komentārus par Dokinsu izsaka, nav iepazinies ne ar vienu no viņa rakstu galiem. Es vismaz izrāvu cauri viņa pēdējo bestselleru "The God Delusion", un varu pateikt, ka
1) ciktāl tas attiecas uz zinātni, viņš noteikti nav šarlatāns. Par teoloģiju varētu būt cita runa, taču, tā kā viņš dieva eksistenci noliedz, nebūtu loģiski, ka viņš iedziļinātos sadomātas nozares smalkumos.
2) "Protams, vārds "dievs" kā apzīmējums pirmatnējai radošajai gribai, impulsam un idejai, kas noteica visuma likumu dzimšanu tieši tādā un ne citādā veidā, nevis saistībā ar jūdu tautas leģendām..." - par to viņš arī nemaz sevišķi nerunā, vizmaz tas nav tas, pret ko viņš vēršas. Minētais koncepts ir deisma pamatā, nevis teisma, kas ir viņa galvenais apkarošanas objekts. Tāpat arī par panteismu viņš īpaši neko nepurpina.
3) Dieva eksistenci pilnībā neizslēdz arī pats Dokinss, kaut vai tādēļ vien, ka nav iespējams pierādīt, ka dieva nav. Tādēļ arī tajā uzrakstā uz autobusiem ir vārds "probably". Un, pirms kāds baksta ar pirkstu un daudznozīmīgi teic: "ĀĀHA!", paskaidrošu to ideju: nav iespējams pierādīt nedz to, ka dievs ir, nedz pretējo. Taču tas obligāti nenozīmē, ka viņa eksistences varbūtība ir 50%. Šo varbūtību jau ir iespējams daudzmaz novērtēt, balstoties uz pierādījumiem, un protams, ka viss liecina par to, ka šī varbūtība ir visai niecīga - bet tā kā nav iespējams izslēgt šo dieva eksistences iespēju pavisam, nevar arī apgalvot, ka šī varbūtība līdzinās nullei. "Rasela tējkanna" kā klasisks paraugs: en.wikipedia.org/wiki/Russell%27s_te...

Protams, var jau brīžiem likties, ka karojoši ateisti kā Dokinss ir labākajā gadījumā smieklīgi un sliktākajā - tādi paši sprediķotāji kā viņu pretinieki; taču jāatzīst, ka ar aprobežotību, ko sev līdzi nes jebkura dogmatiska reliģija, diemžēl sanāk sastapties spārāk bieži.
+2
Savādi, bet man gluži reti sanāk sastapties ar dogmatiskas reliģijas spiedienu. Pāris reizes ir uzkasījušies mormoņi, nekas, labi audzināti puiši, no kuriem viegli tikt vaļā. Man šķiet, ka visbiežākie reliģisku jautājumu cilātāji ir tieši ateisti.
+1
..tomēr tizli rakstīt tādus uzrakstus.. daudziem cilvēkiem reliģija ir vienīgais, kas uztur kaut kādu ētiku.. vienalga, cik daudz sūdus tā reliģija ir darījusi, bet bez viņas tagat būtu vēl lielākā dirsā...
..es pats neesmu nekāds kristietības aizstāvis, neatbalstu nekādu klanīšanos, kāda priekšā, lūgšanu pēc žēlestības un baidīšanos no elles u.t.t. bet ir cilvēki kam tas vajadzīgs un kam tas palīdz dzīvot..
+1
"Dieva, visdrīzāk, nav. Beidz uztraukties un izbaudi dzīvi" izklausās gandrīz kā, "Ej prom no darba, piedzeries ar draugiem, nogalini viņus, izdrāz ziloni un žirafi, un nošaujies" :(
0
Nu, ja "Ej prom no darba, piedzeries ar draugiem, nogalini viņus, izdrāz ziloni un žirafi, un nošaujies" ir pirmais, kas tev asociējas ar dzīves izbaudīšanu, tad man žēl tevis.
+2
^ tieši tā.

"vienalga, cik daudz sūdus tā reliģija ir darījusi, bet bez viņas tagat būtu vēl lielākā dirsā..."

Te jau arī problēmas būtība slēpjas. Reliģija jau arī pati panākusi to, ka dievs ir vienīgais, kā priekšā atskaitīties. Un tiklīdz vienam dievam ir citi noteikumi nekā tavējam, ar to pietiek, lai tevi iznīcinātu (vai vismaz apspiestu un pazemotu).
+2
Te viens prasīja, kurā šķūnī tas Dievs dzīvo. Šķūnī ar nosaukumu - sirds...
+2
Blakus vārstulim ?
0
mani dievs nav, es pats sev labak atskaitos, nevis kautkadam izdomatam telam, tip, oo janoveļ visi savi sudi kautkadam dievam, un es busu brivs.
0
Blakus vārstulim - valvula tricuspidalis :P
+1
Nu, ja pats sev esi dievs, tad rtas jau principā klasificējas kā sātanisms, man šķiet? :D
0
Ja gribas pastrīdēties, tad vienmēr vajag celt reliģijas jautājumu gaisā un tad tik sākas :D :D
0
Nē, Intar, neesmu tur neko komentējis.

Ahā, tātad attiecīgais zinātnieks ar savu kampaņu un rakstiem vēršas pret dogmatisko bībeles dievu nevis pret dieva-radītāja ideju kā tādu (ja viņš vērstos pret pēdējo, tā nebūtu diez ko zinātniska pieeja, jo to nevar ne pierādīt, ne noliegt - tik tālu zinātnes rokas pagaidām nesniedzas. Izlasot to Apollo rakstu, es to sapratu šādi - no tā arī manas šaubas par viņa kompetenci.)

Man šķiet, ka tā varbūtība nemaz tik maza nav, jo zinātnes teorijas pagaidām spēj tikai paskaidrot "kā", taču klusē par tā visa jēgu. Kamēr nav vispārīgas, visus zinātnes likumus apvienojošas teorijas (ja tāda vispār ir), kas ļautu precīzāk izzināt dieva būtību, tikmēr tas dieva-radītāja koncepts kalpo kā šīs jēgas devējs. Tomēr tas ir kā "x" algebras vienādojumā - tā lielums nav zināms, taču ir zināms, ka tam tur ir jābūt. Ja pieņemam, ka dieva-radītāja nav, tad tai absolūtajai unificētajai teorijai (kuru mēs vēl nezinām) ir jāspēj ne tikai atbildēt uz visiem "kā", bet arī "kāpēc", proti, tai ir jāspēj pamatot pašai sevi...
+2
Nu, ja vienādojumā nav zināms tikai ''x'' tad to noteikt ir kādas entās klasītes skolnieka līmenī.

Ar jēgas izzināšanu nav ko pārcensties. Var sanākt, ka tādas nemaz nav. Kāda, piem. ir jēga no blusas ?

Un Visuma rašanos izskaidrot ar kautkādu dievišķo gribu (tā pati Mamma Daba, Gaija vai Māra tad sanāk) ar nav nekādā jēgā, jo tad rodas loģisks jautājums: ja Dievs radīja Visumu (iebikstīja ar krānu mazajā punktiņā, radot Lielo Sprādzienu), tad kas, pie Vellna, radīja Dievu ???
+2
no blusas ir daudz jēgas. blusas pārnēsāja buboņu mēri no žurkām uz cilvēkiem, nebūtu blusu, varbūt nebūtu apsprāgusi trešdaļa Eiropas. tātad - kāda ir jēga no trešdaļas Eiropas iedzīvotāju?
0
... un no Eiropas vispār ?
0
nuke the Europe. nuke 'em all!
0
Anyway, tas, ka mēs esam radušies no nekā, arī šķiet mulsinoši.
Kā tad izskaidrosiet cilvēkus, kuri spēj dziedēt un vēl darīt visādas pārdabiskas lietas????
+3
Manuprāt arī rentgens ir pārdabiska lieta. Par TV nemaz nerunājot - kā tā visa ļaužu un dzīvnieku masa tādā mazā kastītē var satilt ???
0
optiskā ilūzija - tai kārbai noteikti ir liels un ietilpīgs dubultdibens, kurš ir mistiskā veidā nomaskēts. tu skaties - necenties uzzināt par daudz, ar zibeni norausies!
+1
Dažiem arī reibšana no alkohola ir pārdabiska lieta.
0
Bet alkohols tak ir pārdabisks šķidrums - garšo (pa lielām bumbām) visai draņķīgi, bet visi lok ka traki.

Amēbas ar dalīšanos vairojas. Viņas toč savu Ādamu atceras. Svēti radījumi.
+2
Richard Dawkins embarrassed after death and subsequent resurrection

Confirmed atheist Richard Dawkins was forced onto the defensive yesterday after he died but subsequently rose from the dead in a miraculous resurrection, much like that of the son of God Jesus Christ.

‘There are a number of perfectly logical scientific explanations for what has happened’ he told journalists flocking to hear his story or just touch the hem of his clothing. ‘Although I was pronounced dead after the unfortunate incident on Friday, the doctors clearly made a mistake. The fact that there was thunder and lightning, and those around claim to have heard the sound of angelic voices is completely irrelevant.’

Dawkins suffered a shocking but ironic death on Friday having been seized by a mysterious gang of burly men dressed as Roman soldiers. They nailed him to a cross, and left him there until he died some hours later. However on Sunday, his body was no longer to be found in Slough mortuary, and he was seen walking on the A4 towards his home, where his resurrection was hailed as a miracle.

It is being suggested in some quarters that Richard Dawkins was being taught a lesson by God, who has now given him magical powers including the ability to walk on water and cast out demons. A bitter Pope Benedict said ‘Why is it the naughty ones get all the attention? I have been saying that I definitely, definitely believe in God for ages and I haven’t been given the ability to perform a single miracle. Unless you count progressing from the Hitler Youth to being God’s representative on Earth, I suppose.’

Despite the miraculous events of the past few days, Richard Dawkins was standing by his militant atheism. ‘All of it can be explained by science and rational thought’ he insisted to reporters outside his front door. At this point a leper rushed through the crowd, and kissed Dawkins’ feet, only to stand up apparently totally cured of her hideous affliction. ‘OK, that is pretty impressive, I admit’ said the author of The God Delusion. ‘Oh shit, I think I’m going to get pissed.’ At that he touched a bottle of mineral water, turning it into Chateau Lafitte 1967, and slunk inside to drink it.
0
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas