Intervija: COLDFLAME
0

COLDFLAMEColdFlame – gotiskais roks latviski
P3 team & Evita

Tiem, kuri pamanījuši un arī tiem, kuri vēl nē. Grupa ColdFlame no Kurzemes puses: plaša muzikālā spektra speciālisti, zem šī vārda patlaban baudāmi gotiskā roka stila ritmos. Ieskatam un priekšstatam nelielā intervijā stāsta grupas dibinātājs, ģitārists un dziesmu autors Jānis Tabūns.

Iesākumā nedaudz par grupas ColdFlame tapšanas vēsturi, darbības sākumgadiem un šo laiku. Kas ir mainījies un kas palicis nemainīgs?
Jānis Tabūns : Varētu teikt, ka grupa šādā sastāvā tapa 2001. gadā Kandavas kultūras namā. Sākumā tās nosaukums bija Flame, bet tā kā vēlāk parādījās citi mūziķi ar šādu vārdu, tad nolēmu nomainīt uz ColdFlame. Grupas mūziķi vairāk vai mazāk bija pazīstami jau agrāk. Vienīgi soliste Solvita pievienojās no malas, jo bija vēlme mūzikai pievienot sieviešu vokālu. Uzreiz tikai ierakstīta grupas pirmā dziesma ar nosaukumu „Ziemassvētki divatā” un tā aizsākās mūsu kopējais muzikālais ceļš.

Kā aizsākās ColdFlame mūziķu muzikālās gaitas? Nosaukuma izvēle, tā simbolisms?
J.T.: Grupa spēlēja dažādu stilu mūziku sākot no valšiem slēgtos vakaros līdz rock festivāliem un šis muzikālais ceļš arī radīja grupas nosaukumu ColdFlame. Vienkārši - sarežģīti, balts – melns, labs – slikts, iņ – jaņ.


Kā rodas ColdFlame dziesmas, kur rodas impulsi un kā tās materializējas dzirdamā formā? Teksti ir visnotaļ personiski un atklāti. Vai savulaik nebija jāpārvar nosacīta iekšēja barjera, lai dalītos izjūtās ar citiem cilvēkiem?
Dziesmas rodas vairāk vai mazāk balstoties uz ģitāras rifiem, kuriem virsū tiek uzlikta melodija, tādēļ grupas mūzikā dominē ģitāru tandēms. Tekstu rašanos lielā mērā iespaido noskaņojums, ikdienas gaitas. Domāju, ka vislabāk savas dziesmas izpildīt pašam, jo citam ir grūti iebraukt tajā pasaulē.

Pašu ColdFlame mūziķu grupas iecienītākās dziesmas?
Grūti pateikt par citiem, vienam patīk māte, otram meita. Man pašam tīk „Nav taisnība tev”, „Paņem mani līdz”, „Vien vēja zieds”.

Interesantākais koncerts, uzstāšanās reize- vieta, laiks, publika?
Nesen klubā Melnā Piektdiena ( 14.05. kluba ceturtajā dzimšanas dienā). Viennozīmīgi tusiņi rokeriem.

Kā vērtē šobrīd Latvijas smagas mūzikas jomā notiekošo?
Atklāti runājot, grūti pateikt, maz iznāk klausīties, vienīgi tik cik festiņos, bet pēc tā īsti nevar spriest, jo parasti tas viss ir liels bardaks, kā izpildītājos, tā apskaņošanā.

Kā Tu raksturotu abus grupas albumus 2006. gadā iznākušo „Par to...” un 2008.gadā izdoto „Starp tevi un mani?” Kopīgais, atšķirīgais?
Pirmais albums- šlāgeris, popmūzika, otrais gothic metal. Kopīgais abos: ģitāristu tandēms un nosaukums ColdFlame.

Kādas aktivitātes patlaban notiek ColdFlame darbībā? Kādas novitātes gaidāmas grupas mūzikā?
Uz doto brīdi katrs raujas pats par sevi, ir vasara, ir kāzu spēlējamais laiks, nāk Jāņi un Līgo un tā tālāk… Satiekamies, ja ir piedāvājums uzspēlēt grupai. Grupas ColdFlame muzikālā nākotne ir miglā tīta.


Grupu ColdFlame iespējams un ieteicams baudīt šādās vietnēs:
www.draugiem.lv/2593
www.coldflame.times.lv

Kā arī koncertā festivāla Metalshow Open Air ietvaros 4.jūlijā.

Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Nu nav, kaut kas nav. Izklausās samocīti un nedabiski, apmēram "a ko spēlējam? davai, gotisko roku!" variants. Viss ir kaut kur dzirdēts, nav "odziņas".
0
tāds nopietni-nenopietns jautājums man radās - ColdFlame kādu savu dziesmu Latvijas šlāgeraptaujā nav iesnieguši?
0
labāk nē
0
jAAAA'
cold flaaaame
:D
kh
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [2]
Dethecrator
DestructerOfNewb
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas