Intervija: TOTENKOPF
+6

TOTENKOPF - Jaunās paaudzes thrash metal! P3 team saruna ar grupas bassistu/vokālistu Henriju.

Nosaukuma izvēle - ? Nav pamatotas bailes, ka būs nepatikšanas? It īpaši nezinātājiem, kas saasociēs nosaukumu ar mūziku nesaistītu divīziju?

Nosaukums tika meklēts ilgi. Tiesa gan - no paša sākuma jau bija skaidrs, ka tam jābūt vāciski. Kaut vai tīri mārketinga triks, jo vietējiem cilvēkiem WW2 visskaļāk asociējās ar vācu valodu. Kaut gan, būs samelots, ja teikšu, ka nosaukums tiešām bija mārketinga triks - tas tik tāds patīkams bonuss, kas vienkārši jauki nāk līdzi grupas vizuālajam tēlam - uzreiz skaidrs, par ko ir runa. Principā - agresivitāte un brutalitāte, kas nāk līdzi šim vēsturiskajam vārdam, tīri pareizi definē mūziku un tekstu ideju.

Bailes no nepatikšanām viennozīmīgi nav. Par ko tad baidīties? Ar ko Totenkopf ir sliktāks par CCCP krekliņu vai sirpi un āmuru uz mašīnas priekšējā paneļa? Protams, aprobežoti cilvēki, kas to vien meklē, kā problēmas, un iemeslu piesieties, atradīsies vienmēr, bet šie pāris indivīdi nav tie, kas ir spējīgi mainīt jebkuru grupas lēmumu.


Paši dēvējat savu stilu, kā „pozitīvi lādēts groove/thrash metal” – kāpēc pozitīvi, ja pa lielam, metāls ir uz pretējo pusi orientēts? Vēl jo vairāk, ja lirikas ir par tādu palielu slaktēšanu 60 gadus atpakaļ.

Nu principā jau metāls nemaz tik ļoti negatīvi nav orientēts. Neesam tie, kas uzskata, ka metāls ir tikai kkas konkrēti "true" un "evil". Daudz klasiskā metāla grupas nemaz nevēlējās radīt baigo ļaunuma tēlu. Un mums pašiem ir tāpat - mūzika iespējams brīžiem skan drūmi vai smagi, bet pati ideja nav tāda. Muzikāli vēsturisks projekts, kura sastāvā ir 4, diezgan pozitīvi cilvēki, bez jebkādiem naidiem vai vēlmēm izskatīties "evil".

Lirikas ir par slaktēšanu, bet vai tad katram vēstures skolotājam šī tēma būtu jāstāsta ar nazi rokās un atņirgtiem zobiem?

Teksti un grupas ideoloģija – Otrais Pasaules karš – kāpēc otrais? Nav padomā pieķert mūsdienas?Vai grupā kāds dienē militārajā dienestā jeb vēsture un armija ir aizraušanās?

Tieši šis karš jau no seniem laikiem saistīja grupas dibinātājus - bundzinieku un basistu, kas bija pazīstami jau kādu laiku pirms Totenkopf veidošanas. Un attiecīgi ideja par grupu abiem uzreiz saistījās ar kaut ko, par šādu tematu.

Mūsdienas pieķert gan nav plānā pagaidām, lai gan liela daļa tekstu, kas nav par konkrētiem notikumiem, bet tīri cilvēku psiholoģiju un pārdzīvojumiem, manuprāt saistās tik pat, cik ar četrdesmitajiem gadiem, tā arī ar mūsdienām.

Pagaidām militārajā dienestā neviens nedienē - bet nevar jau zināt, esam vēl jauni. Bet principā šī ir vienkārši aizraušanās un viena no daudzajām interesēm.

Gaidāms kas ausij latviešu valodā? Par Kurzemes katlu?

Šobrīd plānā nav nekas latviski. Pagaidām, varētu pat teikt, ka materiāla ražošana ir apstājusies, jo pagaidām cīnāmies ar finansēm, lai ierakstītu daudz maz klausāmu EP, no kura 1 dziesma jau ir noklausāma.

Vasarās netaisat ekspedīcijas uz leģendārām un savulaik asinīm nošļakstītām karadarbības vietām vai izrakumu veikšanas?

Grupai ir bijusi tikai 1 vasara, pagaidām, tāpēc nav sanācis, bet kad būs piebeigts EP, tad principā, ar domu par foto sesiju ir plānots aizbraukt uz kādu vēsturiski atbilstošu vietu.

Spēlējat salīdzinoši neilgi un jau esat paspējuši pārliecinoši nokoncertēt gan Liepājā, gan Rīgā. Aktīvi mēģinājumi jeb laba saspēle grupā?

Patiktos domāt, ka tas vienkārši ir nelielais pieredzes daudzums, kas ir grupas veidotājiem. Bungas un bass spēlējās kopā jau salīdzinoši pasen, līdz ar to abu cilvēku psiholoģija jau veiksmīgi sastrādājās. Abi ģitāristi grupā gan ir pilnīgi bez pieredzes, bet strādā centīgi, un principā, pietiek arī ar 1-2 mēģinājumiem nedēļā. Laikam vienkārši ir novākušies pareizie cilvēki, ar līdzīgu domāšanu, un bez savstarpējiem konfliktiem.

Thrash metal – lauciņš gana brīvs un nenoslogots pie mums, bet tomēr – Kāpēc thrash, nevis death metal?

Thrash, tieši tāpēc, ka nenoslogots, turklāt - pret Death Metal un citiem īpaši ekstrēmajiem stiliem, pilnīgi visiem grupas biedriem ir liela antipātija. Mums grupā katram ir sava gaume, taču visiem tā bāzējās uz +/- melodisko pusi un thrash it kā iznāk vidusceļš visu gaumei, turklāt - gana plašs jēdziens, lai tajā iemestu gan šo to no klasiskā metāla, gan šo to no Zakka Wailda, piemēram.

Pēc „Return To Surface” koncerta Liepājā – kādas sajūtas bija nokāpjot no skatuves?

Sajūtas bija unikālas. Varētu pat teikt, ka bišķi sakāpa galvā, bet ko var gribēt - tāda atsaucība Liepājā nebija nevienai no ārzemju grupām. Tāda atsaucība vispār nebija piedzīvota, turklāt - to galīgi negaidījām, jo mēs bijām vienīgā metal grupa, turklāt spēlējām pēc 2 akustiskajiem māksliniekiem. Tas bija šoks un neaizmirstamas sajūtas - Liepāja vienmēr paliks atmiņā.

Kamuflāža – modes lieta jeb ērti?

Kamuflāža vienkārši iet roku rokā ar grupas nosaukumu, lirikām un tēlu. Pie visa tika piedomāts.

Kur rakstījāt Demo 2009?

Vecais demo tika rakstīts iekš R&M Studios.

Negatavojat pilno cd uz 2010. gada beigām?

Uz 2010. gadu gatavojam iespēt tikai EP.

Mūzikas formāts – lejupielādēt jeb disks vai plate?

Formāts gan absolūti nav skaidrs. A kapēc neapvienot?

Plānots 19.02 „EARWR” koncertā nospēlēt ko īpašu?

19.02 koncertā plānots nospēlēt labi, jeb kā saka bundzinieks : "tā kā Amerikā".

Pēdējā laikā ar visādām ziemas slimībām un darbu maiņām, un dažādām personīgām problēmām, principā bijām biški palaidušies - pilnīgi katram bija kādas problēmas, vai nu ekonomiskās vai personiskās, kā rezultātā 2 koncerti tika nospēlēti diez gan švaki, un tā dēļ arī atteicāmies no konkursa Fonoklubā - Cēsīs. Vienkārši izdomājām, ka aizbraukt un nospēlēt ar Dievu uz pusēm, nebūs īsti tas, ko mēs vēlamies parādīt.

Paši klausaties un atzīstat par ietekmēm? Un no vietējās skatuves?

Paši klausāmies ļoti daudz. Tiesa gan - neviens īpaši neatbalsta smagākos metāla stilus. Bundziniekam gan ik pa laikam uznāk dullums uz black metal vai kko smagāku, bet tas pāriet tīri ātri. Mums grupā ir Zakka Wailda, Children of Bodom, dažādu hard rock un power metal grupu fani, un tad nu ir tas, ko citi sauc par "trakumu", jo neiešu noliegt, ka kā grupas galvenais songwraiters, jau labu laiku neesmu klausijies neko citu kā hiphopu un d'n'b, un metalizēt sanāk tikai mēģinājumos - tapēc par muzikālo aprobežotību laikam sūdzēties nevaram.

Bet tieši mūsu mūziku vairāk ietekmēja jau no pašiem sākumiem - Black Label Society. No thrasha pamatā mums laikam smadzeni skalo Kreator un Annihilator.

No vietējās skatuves laikam vienīgais, uz ko mēs varam paskatīties ir Sanctimony. Viņiem tā "kačka" un riffi ir aptuveni uz to pusi, kas mums varētu interesēt.

Bet tā - katram ir savas individuālās, ar grupu nesaistītās, patikšanas.

Kas varētu būt Jūsu LV thrash top3 grupas cauri laikam? Un pasaules?

Par tām LV grupām būs grūti spriest. Ja godīgi, neesam manījuši neko vairāk par Huskvarn un Collide, un šīs divas grupas spēlē konkrēti pretējā thrasha pusē, tādēļ par saistošām tieši mums, diez vai varēs nosaukt.

Pasaules TOP3 katram laikam būtu savādāks, bet domāju, ka attiecībā uz muzikālo ietekmi - viennozīmīgi Kreator un Annihilator būs augšā. Trešā vieta katram gan svārstīsies uz savu pusi - Megadeth, Torture Squad, Slayer un sazin kas vēl.

Dzīvajā:
19. februārī, spēlēs klubā „Melnā Piektdiena”, pasākuma „EARWAR: ziemas iesaukums” ietvaros.

Virtuāli:
draugiem.lv/totenkopf

Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
PSssc! Es ar nesaprotu, kāpēc metāls no pozitīvā virziena pa lielākai daļai ir pretēji tendēts...
-10
bļa "tā kā Amerikā" :)))
Vokal uzhasen.
Demo skuchnoe.
Budujushie Trasha v opasnoste!!! :)
+4
Par nosaukumu neko nesaku, bet nu ja Dieviņš dos un būs iespēja piemēram uzstāties Vācijā, tad ar grupas nosaukumu tur būs pamatīgas problēmas, tāpat kā ar Lielbritāniju. Intervija interesanta gan gadījusies:d
+2
Nosaukums pats par sevi, bez attiecīgas simbolikas, neko vairāk kā "miroņgalva" nenozīmē, tā kā tā dēļ vien problēmām nevajadzētu būt.

Kādas pāris reizes ir sanācis dzirdēt, un jēteic, ka kaut kā to pozitīvismu es gan tur nedzirdēju, un grupas dalībnieku simpatizēšana metāla melodiskākajai daļaia nemaz tik pamanāma nav, man pamatā asociējās drīzāk ar Six Feet Under, Sodom un ko tamlīdzīgu. Vismaz tās dziesmas, kas man patika.
0
Par metālu varētu pastrīdēties cik tas pozitīvs/negatīvs , bet nu grindcore gan ir jautrs. :D
+1
Pozitiivs - annihilator, anthrax,sodom, kreator, negatiivs - lielaakaa dala no skandinaavu muuzikas tumsajamaam dziileem :D:D:D
0
Tikai tāda maza un necila ideja - varbūt tādas intervijas varētu bakstīt pirmajā lapā? Tīri tā - lai izskatās, ka te nav tāds dzēruša un pusaizmiguša igauņa paskats uz lapu ... ;X
+3
^^Sodom un Kreator jau īsti pozitīvisma paraugi, īpaši jau Kreator (Endless Pain, Flag of Hate, Pleasure to Kill, Extreme Aggression) :D
+2
pozitīvisms jau nebija domāts nosaukumos, bet gan grupas overall idejā...
ir arī pozitīvas death grupas - nesen tak bija tas viens gadījums, kad grupa, kas to vien dara kā rūc par pedofīliju un izvarošanu, no grupas izmeta vienu džeku, kurš patiešām to sāka darīt arī dzīvē...

nejau mūzikā vai lirikā tas pozitīvisms... kā jau teicu - arī vēsturē, skolotājs var pastāstīt par karu interesanti un pozitīvā gaisotnē, vai ar kvēlojošām acīm katra vārda beigās kliegt un spļaut un sist skolniekus ;D
0
"Intars, šodien, plkst. 15:14
Sodom un Kreator jau īsti pozitīvisma paraugi, īpaši jau Kreator (Endless Pain, Flag of Hate, Pleasure to Kill, Extreme Aggression)"

mans + aiziet par ļoti pozitīvo "Impossible Brutality" :)
+1
^^ Tas ir tieši tas, ko toreiz, kad izvērsās diskusija par Decrepit Birth, es tev mēģināju ieskaidrot - ka teksti vairumā gadījumu ir drīzāk attieksmes paušana nekā burtiski uztverami.

Tiesa gan, Decrepit Birth nekad nav rūkuši ne par izvarošanu, ne pedofiliju, bet gan par kosmiski apokaliptiskām lietām, tā ka sterotipisks vispārinājums šeit ir nevietā.
+6
Mazliet jauna materiāla no Totenkopf puses:
www.youtube.com/watch?v=PJYgigXdksk...

Jā, lai cik dīvaini tas nebūtu, grupa nav nosprāgusi :)
0
Nevaru īsti saprast, ko vokāls atgādina - bet vispār labs. Tāpat nevaru saprast vai man patīk vai nepatīk tas, ka bass ir tik skaļš.
+3
Vajag tik kapāt! \m/ Kad būs koncis?
+5
man vokāls liekas reti tizls
+3
Ja 3 gadu laikā, ko grupa ir pavadījusi uzlabojot savu sniegumu un trennējoties, labākais, ko var publikai atrādīt ir šis te, tad gluži automātiski rodas jautājums, ko tad īsti grupa ir darījusi šo gadu laikā, jo pēc kvalitātes celšanas tas neizskatās. Gluži otrādi - kārtējais nenostrādātais un vājais vietējo grupu sacepums. Tas ir bez jebkāda naida, drīzāk ar skumjām par LV metāla kvalitātes standartu neesamību.
0
^ Tavuprāt, tas nevarētu attiekties arī uz Dehead jaunpubliskoto dziesmu...?
0
^ to es paklausījos ļoti pavirši, bet tā izklausījās labāk (ja nemaldos, tur bija diezgan labi iespēlēts solo), kaut gan ir iespējams vēl labāk.
+5
^nedomāju, ka džeki 3 gadus ir cītīgi sēdējuši mēģu telpās un slīpējuši savu tehniku/ radošumu. Visiem taču ir savas pamatnodarbošanās, gan jau ka arī ģimenes... respektīvi- savu pamatlaiku mūzikai nevelta. Pēc lielākas pauzes noilgojušies pēc metāla atkal savācās kopā, lai uzceptu ko sirdij tuvu un pulciņam atbalstītāju, kam tas interesē.
Tas tā, varu, protams, kļūdīties :)
Bet savādāk- nav ne vainas. Spēlēt džeki prot, ir enerģija, kačka. Lai tik močī.
+2
E. - nav tik traki. Man tīri labi iet iekšā tā doma, zlobas tur netrūkst. Tas, ka šķiet nenostrādāts līdz galam, tas gan. Skaļš bass ir zajebis štelle, ja viņš rakstās gabalā iekšā gan ar spēlēšanas manieri, gan skaņu. Ja te viņš būtu asāks, tiešāks, liptu vienotā sitienā ar bungu un giču - rezultāts būtu krietni niknāks.
0
Palieku vien pie importa Hail of Bullets.
+1
šiem drīz būs albums
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
BigUgga
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas