Zobens un Lemess 2022
+11
Septītais festivāls “Zobens un Lemess” notiks 2022. gada 10.-12. jūnijā jau ierastajā Bauskas pilskalna parkā. Visas biļetes, kas iegādātas 2021. gada festivālam, būs derīgas.

Pēc pašreizējiem nosacījumiem, “Zobens un Lemess” drīkst notikt tikai “zaļajā režīmā”, kas nozīmē – apmeklētājiem ieeja festivāla teritorijā, uzrādot pasākumu apmeklēšanai derīgu sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu (ja tobrīd šie Covid-19 ierobežojumi vēl būs spēkā).

Tie, kuri līdz festivāla norises laikam neplāno iegūt pasākumu apmeklēšanai derīgu sertifikātu un kurus neapmierina festivāla norises datumi, iepriekš iegādātās biļetes var nodot līdz 2022. gada 1. janvārim, nosūtot tās uz e-pastu support@ticketshop.lv. Naudas atgriešana Jūsu kontos notiks pēc pieteikšanās termiņa beigām, nākamā gada sākumā.

Lai gan apstākļi vēl ne tuvu nav koncertu organizēšanai labvēlīgi, šobrīd strādājam ar 2022. gada festivāla programmu, lai varētu Jums piedāvāt daudzpusīgu un interesantu pasākumu, kādu mēs visi esam pelnījuši. Tiklīdz būs jaunumi, – ziņosim!

Festivāla “Zobens un Lemess” biļetes jau nopērkamas ticketshop.lv/site/events/view/37... , to cena – no 35 eur.

P.S. Rēķinoties ar neprognozējamo situāciju un iespējamiem apmeklētāju skaita ierobežojumiem, visticamāk, līdz pat jūnija sākumam pārdošanā būs pieejamas vien 1000 biļetes.

Tiekamies 10.-12. jūnijā Bauskā!
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+4
Pasākums "zaļajā režīmā" man arvien vairāk sāk izklausīties pēc pasākuma tādā režīmā, kur netiek smādēts "zaļais".
+1
protams, metālisti tak visu laiku tikai uz zaļā dzīvo, alu šajos pasākumos principā vairs nevajag tirgot, tikai daudz ūdens, limonādītes un asinsspiediena zāles.
0
^ tā jau būtu vnk zaļumballe.
+1
Mēs Zaļajam?
+11
Šbrīd dalību festivālā apstiprinājušas grupas:
MGLA (Polija),
DOMINANZ (Norvēģija),
MĀRA,
CATALEPSIA,
DRUUN,
EXIT (Šveice),
FRAILTY,
URSKUMUG.
Turpinājums sekos.

Kā jau iepriekš ziņojām, šovasar festivālā ir paredzēta arī divu lielisku Ukrainas grupu - Nokturnal Mortum un KHORS uzstāšanās, taču viņu valstī šobrīd ir karš, tādēļ grupu uzstāšanās ir apdraudēta.
Vēlēsim viņiem pēc iespējas ātrāk uzveikt ienaidnieku un atgriezties apritē!

Izskatās, ka šovasar pasākumi varēs notikt bez Covid-19 ierobežojumiem.
Tiekamies Bauskā!

Pasākums FB: www.facebook.com/events/629729841500...

Biļetes (šobrīd 35 eur): ticketshop.lv/site/events/view/37...
+4
+4
+1
un 2. dienā Isole? :)
+1
Long time, no see!
Alkoholobuss būs? Vai FFA režīmā?
0
^ FFA?! Tak ne jau "Future Farmers of America"?
+2
^ Fekaloids From Anus
+2
Skat, KHORS tomēr būs!
0
Plūdi tur, pa iebraucamo ceļu.
+1
Kā reiz plostošanai...
+1
Ir trīs vietas izbraukšanai rīt uz Bausku ap 11 priekšpusdienā. Ja tas kam ģeld, jāpiesakās šovakar pa telefonu 29176682 (vajag zvanīt, nevis sūtīt kādas ziņas, jo var nedzirdēt).
0
Vietas transportā aizrunātas. Nu tad šovakar tiekās pie festa krekliem, kamēr nav izgrābti!

karametals.lv/zinas/kada-muzika-s...
+4
Šogad festam sanāca tik tā virspusēji pieskarties, jo nu... ģimenes apstākļi, sauksim to tā.

Gļebs ar klavierēm ļoti iecepīja, nesaprotu, kur tāds tīrradnis slēpies, ja vēl nomainīs vokālisti un saspēlēsies ar pārējiem instrumentiem, būs pavisam labi.

Ļotu gribu Ryvendir izcelt, ja no tā ep neko nevarēja saprast, tad šodienas uzstāšanās reāli spridzināja. Es gan teiktu, ka sejas būtu labi nomazgāt, bet nu gaumes lieta.

Un Catalepsia, ja neskaita intro gabalu, kas izklausījās pēc Prāta Vētras, joprojām ļoti labi. Kā allažiņ.

Ā, IndiJāņa "lāgeris" ļoti labs, pārējo ēst un dzert būdu piedāvājumu nekomentēšu.

Un skaņotāji, kā vienmēr, paši labākie.

Paldies Valdim, Konišam un pārējai komandai, nākamgad tad nu vēl jaudīgāk, ja!

0
Oooo, Katalepsija 'Na Zare' nomauca?
+5
Tie sanktiķu vecie gabali tak dziedē dvēseli! \m/
+2
Dzirdēju Zero the Hero, ar to pietiek, lai pasludinātu festu par izdevušos m/
+10
Mums pa ceļam bija jāaizved trīs kaut kādi Jansona praktikanti no Kultūras Koledžas, vai kas tur viņi tādi. Šie pirmo reizi mūžā būšot tādā pasākumā, smago neklausās vispār, bet prakse vasarā jāiziet. Un uzreiz pašā ekstrēmākajā no LV festiem. Pa ceļam šie interesējās: «Kas mums būs jādara?», uz ko saņēma pašsaprotamā tonī atbildi: «Galvenais — jums būs no rīta svētdienā jāiztīra pārvietojamās tualetes!»

Kreklu gribētāji stājās pie būdas rindā jau uzreiz pēc ieejas atvēršanas 16:00, līdz ar to no visiem festivāla apģērbiem puse (!) bija pārdota, pirms vēl kāds bija sācis spēlēt! Pie Urskumug daudzi izmēri jau bija cauri, un ilgi pirms pusnakts bija aizgājis tautās pilnīgi viss. Pat pirmajā gadā tā nebija.

Tā kā no mercha būdas vērtēt bandas būtu nejēdzīgi, tad pieminēšu tās, kas aizķērās ausī. Protams, Mgla masīvi pārvietojās ar melnu ceļarulli tikpat perfekti, kā pirms pāris gadiem tajās Briesmīgi Slapjajās Žaibās. Druun īstenībā neatpalika skaņas radītajā iespaidā, savukārt ESA (pieņemu, ka jāraksta ar lielajiem burtiem) bija smagā elektronika; cik sapratu no sava dzirdespunkta, pusceļā no EBM uz death industrial, bet to jau Despers pateiks labāk. Tauta bļāva un prasīja vēl, un māksliniekam tas nebija apgrūtinājums :)

Paliku pa nakti katram gadījumam gulēt mercha būdā, ja nu tur kāds sadzēries ragainis bezfilmā iekuļas un grib apgāzt kādu galdu. Bet visi, kā par spīti, sēdēja uz estrādes beņķiem un auroja UPĒ!!! NAKTĪ!!! PĪLES!!! KLIEDZ!!! — uz šito principā no ligzdām pie Mēmeles vajadzēja pacelties kādām 100 mercenēm un atbildēt: «Jums vajadzētu pašiem sevi no malas dzirdēt!»

Otrajā dienā nācās apbēdināt daudzus tikai tobrīd atbraukušos attiecībā uz krekliem. :(

Gļebs Beļajevs ir atradums, jā, viennozīmīgi. Vajag vēl.

Ryvendir iepriekš izklausījās pēc tipiskā vikingmetāla, tagad brīžiem smagāki deathcore elementi. Pareizi, jāattīstās ir, un publikai patika.

Exit izrādījās strādnieku šķiras miroņu metāls bez nekādiem vipendroniem vai vijeboniem (šādi atļaušos latviskot "no-bullshit" un "no-nonsense" attieksmi). Vienkārši veči šortos un ar īsiem matiem sirdīgi spēlē sirdīgu mūziku, tas man atsauca atmiņā Dying Fetus iespaidu, pat ja šiem mūzika vietām melodiskāka.

Frailty spēj paņemt publiku tā, ka pēc stundas sasvīdusi un gandarīta paliek abu dzimumu publika.

Tikmēr mercha būdā Mgla krekli un uzšuves tika pārdota tādos apjomos, kā visām pārējām grupām, kopā ņemtām (neskaitīsim festivāla kreklus, tur nevar salīdzināt). Mgla diskus pārdeva mazāk nekā vinilus, tas tā zināšanai. Kopumā Mgla mantu cilvēki izgrāba uz pusi vairāk nekā pirms 2 gadiem Batushku. Runājot par latviešu grupām — aizgāja vinils pat no tādām grupām, kas pašas nespēlēja, tā kā Sovvaļnīks, Jauda un Dabasu Durovys, nemaz jau nerunājot par Urskumug.

Khors tomēr spēja uz vienu nedēļas nogali izrauties no Harkivas. Nospēlēja niknāk un bleķīgāk nekā normālos apstākļos, tik neilgi pirms beigām ielaida vienu Alcest-veidīgu blackgaze gabalu. Šādos kara apstākļos skatīt Khors ir privilēģija, kas tikai retajai publikai sanāk.

Sanctimony deviņdesmito gadu materiāls ir ne tikai Latvijas, bet vispār metāla zelta fondā liekams. Riņķa dancis pirmklasīgs, kurā pat daiļais dzimums virpuļoja, uz ko reti pavelkas!

Vecā gudrība «jāstāv netālu no skaņotāja būdas, tur būs vislabākā skaņa» sāk nepiepildīties, jo mūsdienās Lundbergs, kā izrādās, var klīst regulēdams apkārt pa jebkuru estrādes teritorijas vietu ar planšeti rokā. Mēģinājums kruķīt skaņu no skatuves priekšas gan viņam vienā brīdī draudēja ar dabūšanu vienlaikus pa ribām un mugurā, kad darbā iegrimušajam skaņotājam apkārt vienā mirklī izcēlās Wall of Death triecienvilnis, šķiet, pieminētā «Zero the Hero» gabala laikā.

Apspriežot idejas, kādas grupas vēl piestāvētu šādam festam nākamgad, tika pieminēta Korpiklaani, taču tās vietu principā varētu izpildīt arī Varang Nord — atšķirība būtu starp «vodka, vodka, polka, polka» vai «alus ar šnabi». Katrā ziņā vienreiz taču vajag, ka agresīvu vellu un citu nacionālistu pilnā ekstrēmajā festā uz skatuves pārrauj bajānu.
+3
Biju tikai sestdien. Pasākums izdevies, manuprāt.

Īpašie thanki:
1. Frailty par Ways of the Dead neatstāšanu novārtā.
2. Saņķikiem par Zero the Hero un ilgstošajiem circle/moshpitiem.

Dethecratora skaidrojums par merchu ir vairāk kā pamatots. Sestdienas pēcpusdienā bodes bija reāli pustukšas.
+3
Pavisam nejauši sanāca skatīt, līdz tam neko par to nezinot, projektu `Māra`. Neesmu ne tuvu modernā metāla cienītājs, bet nu ļoti cienījami, cepuri nost. Dāma ar harizmu m/. Būtu jaudīgs menedžments, izgrieztu pogas ukraiņu Ginger, bet nu es nezinu, kā zvaigznēm jāsastājas, lai banda no LV plakātos uz kādiem no lielajiem Eiropas festiem būtu atzīmēta lieliem burtiem, nevis apakšā, kur lupa jāņem talkā DD Dinozaurs vēl no Ultra laikiem Deniss teicamā formā.
+7
Pieckapeika arī no manis...

Tā kā lielākajam puikam piektdien bija izlaidums, diemžēl, diemžēl nokavējām Urskumug, ko ļoti gribējās dzirdēt. Stāvvietā iebraucām līdz ar pēdējām koncerta skaņām. Daļa kompānijas, kas ieradās ātrāk, teica, esot bijis ļoti labs. Vēl jo vairāk žēl.

Mgla atkapāja godam. Ko te vairs piebilst?

Pēc tam bija haotiskais dažādu obligāti paspējamo lietu darīšanas laiks - uzbūvēt telti, iekārtot autiņu gulēšanai, un beidzot kaut ko ierīt. Līdz ar to sanāca, ka Druun tika klausīts pa ausu galam.

Tā kā ESA dikti neinteresēja, kaut ko varēja paklausīties no migas.

Otrās dienas iesākuma klavieru smagie koveri tagad laikam Sīmaņa vietā :) Tas vokāls tiešām neiederējās. Izklausījās, ka dzied par vienu, bet mūzika pavisam par citu.

Ryvendir koncis bija ok, ja vien nebūtu tik ļoti AA.

Exit - man tie koristu gājieni nemaz pie sirds neiet, bet uzstāšanās bija diezgan enerģiska.

Kataleptiķi bija tā kā vilšanās. Jaunais repertuārs tāds mazliet garlaicīgs palicis, bet pat vecās labās dziesmas kaut kā nebija pietiekami jaudīgi.

Māras mūzikas stils arī nav man tuvs, bet tas būtu mazākais, jo muzikālā ziņā koncerts bija labs. Pat AE Alises kopēšana tik ļoti nebesī, kā tā prastā muldēšana.

Bigijam un komandai - respect. Frailty ļoti labi noblieza.

Khors - super. Слава Украине!

Sanctimony atkal pa smuko savus vecos gabalus nospēlēja! Eh, tāda nostaļģija. Superīga koncertgrupa.

Par Harakiri arī nav daudz ko teikt. Skaistas melodijas, laba uzstāšanās, vienmēr kaifs viņus paklausīties.

Tā kā bijām mazliet saguruši, tad tālākais palika aiz muguras, dodoties mājupceļā.

Valdim, Jansonam un visiem pārējiem organizatoriem, darbiniekiem - hip-hip urā! Paldies jums!
+4
Starpcitu tie Exit (Šveice) jā, kapāja tādu samērā tehnisku desu ar core elementiem. Kautkādā Brutālā tā būtu kārtējā garāmejot banda, kas tur fonā plosās, nemaz pat nepaskatītos uz to pusi DD, tādu tur pilns, kas aizpilda steidža laiku pa dienu. Bet iepriekšējā vakarā drusku sadzērām kopā ar šiem, prasām jūs no kurienes, šie- mēs no Šveices, rīt spēlējam )) Tādi vienkārši džeki, veterāni. Tieši patīkot mazos festos, klubos uzstāties, bez lielām pretenzijām.
-1
^ viena tante teica, ka šiem tik ļoti jau nu patīkot mazos klubos un pasākumos uzstāties, ka esot gatavi, khem, izrādīt zināmu pretimnākšanu organizatoriem...
+7
Pasākums bija prīmā - vai tad maz varēja būt citādi?

Ieradāmies pavēlu, bet vismaz telts nebija lietū jāceļ. Kamēr tiku līdz skatuves priekšai, Urskumug jau bija beidzies. Mgla nokapāja lieliski, kā nu jau ierasts, un apliecināja savu top bandas statusu. Mošpits arī bija diezgan pamatīgs. Druun dzirdēju fonā, nekāda vaina. ESA bija zināms pārsteigums stilistiskā ziņā, bet no tā industrijas gala, kuru es arī atzīstu par klausāmu, un alu dzert nebūt netraucēja.

Gļebs Beļajevs ar biedriem jau bija paspēts dzirdēt dzīvajā ZL krogā, tādēļ bija zināms, ko gaidīt, un dienas sākumam bija pašā laikā. Piekritīšu, ka vokāliste ne visai iederējās, un diez vai vispār tur vokālu vajag.

Ryvendir dzīvajā ir visnotaļ baudāma banda, ko šie pierādīja jau iepriekšējā reizē, kad uzstājās šajā festā. Laikam arī tāpēc šoreiz drusku vairāk tautas izlīda paskatīties un paklausīties.

Frailty noblieza ļoti pārliecinoši, bet tas jau arī tika gaidīts. Lielisks skanējums un izpildījums, tikai prasījās vairāk.

Khors bija saviļņojoši, lai gan pēc izcilā pēdējā albuma gaidīju nedaudz vairāk. Taču šajos apstākļos jāpriecājas, ka vispār dzīvi un var uzstāties. Uz viņu uzstāšanās laiku festā bija manāma arī policijas specvienība, laikam baidījās no provokācijām.

Sanctimony bija ļoti pārliecinoši visās izpausmēs. Prieks redzēt atjal pie bungām Kažu, un Jāņa vokāls skanēja tik dēmoniski, kā, šķiet, nekad.

Harakiri for the Sky paņēma pamazām, bet pārliecinoši, dzīvajā patika daudz labāk nekā ierakstos. Skudriņpamugurmomentu netrūka.

Ereb Altor arī patika, laikam pat labāk, nekā izgājušo reizi. Trīs vokālistu kopdarbs skanēja gana spēcīgi.

Elkupi tā kā gribēju skatīties, bet pie otrās dziesmas miegs sāka ņemt virsroku, tamdēļ devos sust.

Personīgais top 3: Harakiri, Frailty, Mgla; turpat netālu arī Ereb Altor, Khors un Sanctimony. Indie Jānis ārpus konkurences :D
+2
Ā, un amizanti skanēja teksts no Khors: "We are horse from Ukraine" :D
+7
Mums gan sanāca piektdien tieši pa gāzienu telti sliet (pēc 18.00), bet auksts nebija un arī pāris lietavas vēlāk īpaši netraucēja konci baudīt. Pret rītu jau teltis apžuva un sestdienm jau kārtīgi cepināja un visu apžāvēja.

19.00 HESYCHIA - kautko pa ausu galam dzirdēju alus piedāvājumu un merču pētot - nekas slikts nebija, bet sīkāk grūti komentēt.
20.00 GREEN NOVICE - tradicionāli labi. Jaunais gabals ar patika. Spēlē ar kaifu, čaļi, kā ierastrs.
21.00 URSKUMUG - pārsteidza ar to, ka mauca kā duo - vokāls + Krauklis. Fona finieris nemaz netraucēja - spēlēja ļoti labi, vokāls labi ņēmās un Konišs labi zāģēja. Skaņa ar pa pirmo. Tā ka viss čikiniekā.
22.20 MGŁA -pāris reizes, garāmejot Bruķikā un KŽ", bija uzmesta auss - joprojām briesmīgi garlaicīgi, bet sestdien laikam trešdaļai apmeklētāju bija Mgla krekli.
00.00 DRUUN - arī jau ierasti labi, viss augstākajā līmenī.
01.20 ESA (Electronic Substance Abuse) - pārsteidza labākajā nozīmē - pirms festa meklējot info tik uz kautkādu popsu uzdūros, bet šis izrādījās kārtīgs Industrial/EBM, kas dzīvajā bliež daudz smagāk nekā ierakstā.

Pat grūti atsevišķi izcelt kādu no četrām skatītajām grupām - visas apmēram vienādi labi patika.

13.00 GLEB BELYAEV - pa ausu galam dzirdējām skaņošanos un pāris gabalus - man īpašu pretenziju pret vokālu nav, bet diezko labi nedzirdēju. Bija jādodas svētceļojumā uz Tavernu pēc Lāča Čepas. Pārsteidzošā kārtā, nebija pārbāzts un pie ēdamā pa 20min tikām - viss bija labi un priecēja, ka pašcepti tupeņi, nevis sausie Aviko sūdi. Par ēšanu vēl runājot, uz vietas piektdien šašliku (€8) ar piedevām (€4) paņēma - bija OK. Porcija paliela, pa diviem gaļu apēdām un vēl sausie frī palika nepieveikt. īpašas rindas pie ēstuvēm nemanīja (bija vēl burgernīca un pankotava, kas gan īsu brīdi strādāja).
14.00 RYVENDIR - dzīvo nedzirdēju, bet vakar albumu noklausījos - pāris gabali bija pilnīgs AA, bet pārējie - normāla Melodesa (kōres nesaklausīju). Līmenis labs, bet atmiņā nekas neieķērās).
17.00 CATALEPSIA - arī, jau ierasti labi, bet bija neliela mazuma piegarša. Jaunais gabals likās OK, bet stilistiski samērā atšķirīgs - uz Post-Metal pusi.
19.00 FRAILTY - arī jau ierasti ļoti labi. Šoriez Jēkaba zoles īpaši iekrita ausīs.
20.00 KHORS - iepriekš atsevišķi gabali tik dzirdēti. Dzīvajā bija normāls strādnieku Nokturnal Mortum - nav tik izteiksmīgi un ar tik lipīgiem hītiem, bet labs.
21.20 SANCTIMONY - nu gaļa, kas gaļa. Un ar īpaši sulīgu skaņu. Iespēra vēl labāk nekā Lonē.
23.00 HARAKIRI FOR THE SKY - muzons vēl klausāms, bet hārdkōrīgais vokāls man vienkārši kož nervā.
00.20 EREB ALTOR - bija jau agrāk dzīvajā klausīti, bet šoreiz pielīdu pie pašas skatuves un varbūt tāpēc vēl vairāk iepēra. Trejii vokāli spārda, tāpat kā Isole gadījumā
01.40 ELKUPE - gribējās klausīt, bet jau rausāmies autiņā un laidām mājup. Circeņi ar stabulīti jau gaidīja pie izbraukšanas (ap 2.00).

Šajā dienā TOPs: Sanctimony, Ereb Altor un Frailty

Kamēr Khors spēlēja, pagāja SUB četrotne garām - padsmit min. vēlāk šos manījām pie teltīm aiz beksteidža, kur kautkāds ekšens notika - tā kā suni ar manīja, tad laikam zaļumu meklēja, bet pēc zemāk rakstītā spriežot, neko būtisku neatrada.

''«Bauskas Dzīve» saņēma satraukta lasītāja zvanu: «Festivāla «Zobens un lemess» laikā pa gabalu, tuvējās mājās, bija dzirdami izsaucieni «pakārt krievus». Vai kāds ir sodīts par naida kurināšanu jau tā visādā ziņā nokaitētajā situācijā?»

Piektdien, 10. jūnijā, un sestdien, 11. jūnijā, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Bauskas iecirkņa amatpersonas sadarbībā ar Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes kinologu un speciālo uzdevumu bataljona jeb SUB 6. rotas amatpersonām pēc iepriekš apstiprināta plāna nodrošināja sabiedrisko kārtību festivālā «Zobens un lemess».

Festivāla norises laikā netika konstatēts neviens pārkāpums, kas būtu saistīts ar naida kurināšanu. Šāda informācija netika saņemta ne no pasākuma organizatoriem, ne apsardzes darbiniekiem, ne arī
apmeklētājiem. Neviena persona nav vērsusies Valsts policijā ar iesniegumu par naida kurināšanu festivāla «Zobens un lemess» norises laikā, informē Dace Kalniņa, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste.

Festivāla norises laikā ar vairākiem apmeklētājiem tika veiktas preventīva rakstura pārrunas, izteikti aizrādījumi par maznozīmīgiem pārkāpumiem. Personu izdarītie administratīvie pārkāpumi konkrētajos
apstākļos neradīja tādu apdraudējumu tiesiski aizsargātajām interesēm, lai par tiem piemērotu sodu, un pēc Valsts policijas amatpersonu izteiktajiem aizrādījumiem likumpārkāpumi nekavējoties tika pārtraukti, skaidro D. Kalniņa.''

bauskasdzive.lv/festivala-zobens-un...

Daži pazīstami nebija apmierināti ar skaņu (nu dirsā, jā) - man likās laba un OK, BET ļoti atkjarīgs no vietas - ja sēd blakus skaņotājam vai pa vidu pret skatu, tad ir ļoti labi. Ja kādā sānā, pat skatuves vidū, tad var būt sliktāk. Ja 10m aiz skaņotāja, tad paliela dirsa - vienas augšas dzird.

Alus: Bauska €3-3.5 (ar rindu) , IndieJānis (4 veidu) €3.5-4, Viedi ( trīs alu un sidrs) €4-5, Mūrbūdu sidrs (6 veidu) - €4. Sestdien IndieJānim piektais populārākais dzēriens bija kokteilis Bruheria - no katra krāna pa biškum ielej kausā. Probraucot sev ar tādu pasūtīju, bet bez Old School Original nācās iztikt - nu garšoja pēc IndieJāņa alus ... nu Pale Ale.
+1
P.S. par Urskumug runājot, vēl var piebilst, ka no bleķa vairs ne miņas - pat ne Behemoth pēdējo albumu apjomā
-1
^ Labrīt, bļe :D
+3
Gribu redzēt policijas atskaiti pēc nākamā nemetāla pasākuma, kas atrasts un kas noticis. Tā, lai salīdzinātu.
ZuLā pat nevienu ar kāsīti neatrada, kur nu vēl ko trakāku.
+2
Slikti meklēja :D Saost šur tur varēja.

Bet nu principā lēnām atgriežamies laikos, kur miliči "apsargā" končus, ka tik kas lieks netiek pateikts...?
+2
Laikam poličiem un viņu suņiem bija iesnas.
Bet par to "nāvi krieviem" gan jau kāds brīvi interpretēja aicinājumu doties noziedot priekš Ukrainas drona, ar ko bombardēt krievus. Un karināts un dedzināts tika Putins - brīnums ka RU vēstniecība vēl nav protesta notu iesniegusi.
+1
^ kāda RU vēstniecība? vai tad tāda vēl eksistē? :D

Bauskas rakstā komentos jau ieminējās, ka jāsalīdzina, kāda būs atskaite pēc TASTE festa (5-6.augusts) - www.bilesuparadize.lv/lv/custompage/3078...

Pēc tā tusiņa pie telts izskatījās, ka kautkas varētu būt atrasts/pārkāpts - varbūt kādu ar kāsi atrada, bet:

''(..) ka apmērs, līdz kuram daudzumi atzīstami par nelieliem, neizžāvētai marihuānai ir 5 g, izžāvētai 1 g, savukārt par lieliem daudzumiem attiecīgi atzīstami 1 kg un 100 g.

Atbildība par nelielu narkotisko vielu apmēru paredzēta Narkotisko un psihotropo vielu un zāļu, kā arī prekursoru likumīgās aprites likuma 48. pantā, proti, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos vai glabāšanu nelielā apmērā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu lietošanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu no desmit līdz piecdesmit sešām naudas soda vienībām.''
0
"neizžāvētai marihuānai ir 5 g, izžāvētai 1 g," <-- kas (likumos ierakstītie mikroskopiskie apjomi) ir viena no lietām, kas padara Latviju par valsti ar stingrāko "war on drugs" likumdošanu ES. (turklāt arī zem tā apjoma, ja atkārtoti gada laikā, ir krimināllieta)
+6
Man ar suni prikols sanāca. Pēc Mgla (tobiš tumsiņa jau bija iestājusies) krāmēju mašīnas bagāžnieku, lai var guļvietas sataisīt. Vienā brīdī ar sānu redzi manu, ka kaut kāda tante ar sunīti paiet garām. Nodomāju, ka kāda no festa apmeklētājām vienkārši pastaigājas ar suni. Pēc mirkļa suns jau atradās man pie otra sāna un ošņā bagāžniekā. Izmetu frāzi, ka redz kāds draudzīgs sunītis, bet šī guļvieta netiek viņam gatavota, nespīd viņam tur iekārtoties un pakasu viņam aiz auss. Uz to saņemu aizrādījumu, lai neaiztiekot suni, viņš strādā. Tad tikai man pieleca, kas notiek. Pacēlu galvu, paskatījos uz aizmuguri, a tur vēl kadi trīs poliči stāv un novēro notiekošo. Pēc tam, protams, vēl daudzas reizes manīju šo kompāniju staigājam apkārt.
+5
www.youtube.com/channel/UCrHVpPw5CZ... - pārsteidzoši plašs materiāls
0
Saucienus "pakārt krievus" gluži nemanīju, bet varbūt bļāvienus "Slavai Ukrainai!" pie Khors kāds tā bija sapratis. Kā nekā uz šo saucienu atbilde ir "Herojem slava!", bet uz nākamo saucienu "Slava naciji!" ir divi atsauces varianti — pretī jābļauj vai nu "Smerķ voroham", vai "Pizģec Rossijskoij Federaciji". Varbūt kāds saklausīja vairāk.
0
Ja jau Sanctimony visus pārsteidza ar saviem vecajiem gabaliem, kazi, varbūt arī nākamgad Grindmaster Dead savā vecajā sastāvā varētu nomaukt savus vecos gabalus...
+2
Un Husis vēl vienu atvadu konci varētu noorganizēt DD
+4
un Dzelzs Vilks ar varētu tajā kompānijā būt :D
+4
Tad jau pie reizes lai augšāmceļas arī Dies Irae.
0
Visvairāk visi priecātos, ja augšāmceltos Dark Reign!
+1
^ Nu tad Z&L fests būtu visu pasaules ziņu portālu virsrakstos.
0
^^ Metāla arhīvos uzrādās ka šamie ir aktīvi, bet jūs mosh par kādu citu grupu runājat, ne par to no štatiem?
+1
augšāmcelties varētu gan, teiksim, hologrammas veidā.
+1
^ šaubos gan, vai eksistē kāds jēdzīgs videoieraksts, kur Venoms performē.
+2
Druun jau parasti kādu Grindmaster gabalu nomauc (neatceros, vai parasti vienu konkrētu vai ir vairāki repertuārā)
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
Liega
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas