CEĻABIEDRI | ZEMES SVARS 20.05.2023
0
CEĻABIEDRI | ZEMES SVARS

20. maijā ar koncertu ZEMES SVARS Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē turpināsies alternatīvās mūzikas cikla “CEĻABIEDRI” 2023. gada sezona.

Smagās mūzikas cienītājiem būs iespēja pavadīt šo, gandrīz vasaras vakaru drūmi hipnotiskās noskaņās ar grupām OGHRE, SATURN`S HUSK un FOUR MINUTE MAN.

OGHRE ir latviešu progresīvā metāla grupa, kas dibināta 2012. gadā Ogrē kā instrumentāla grupa. Kopš 2015. gada rudens grupa spēlē atjaunotā sastāvā piecu personu kolektīvā un bāzējas Rīgā. Pārejot no instrumentālas grupas uz grupu ar vokālistu, tā ir izdevusi dziesmas ar dažādu metālmūzikas žanru, tai skaitā progresīvā, sladž-, alternatīvā un postmetāla īpašībām. Grupa izdevusi divus studijas albumus - “Gana” un “grimt”, kas ir attiecīgi pirmais un otrais albums triloģijā par galvenajiem dzīvību veidojošajiem elementiem — skābekli, ūdeņradi un oglekli. 2021. gada 19. janvārī, tāpat kā grupas debijas albums, arī grupas otrais studijas albums “grimt” tika nominēts Mūzikas ierakstu gada balvai "Zelta Mikrofons" kategorijā "Metāla mūzikas albums".

www.youtube.com/watch?v=_1XWEPKWQo4...

SATURN`S HUSK ir instrumentāls doom / sladž- un psihodēliskā metāla trio, kas spēlē kopš 2014. gada. Grupas sastāvs - Jurijs Kaštanovs (soloģitāra, ritma ģitāra), Regnārs Breikšs (bass, ritma ģitāra), Armands Baranovskis (bungas, taustiņi). Grupas diskogrāfijā ir četri hipnotiski ieraksti: “The Great Malefic” (2015), “Maree Noire” (2017), “Untitled 12” (2018) un "The Conduit" (2020).
youtu.be/tWapN5LY1ok...

FOUR MINUTE MAN ir stoner roka apvienība no Rīgas, kas radīta 2017. gadā. Lai arī grupas dalībnieki vairās likt savu daiļradi kādā noteiktā rāmī, skaņdarbu vienojošais elements ir kraukšķīgs zāģis, melodija, vokāls, kas kliedz tā, it kā sviltu uz sārta, kosmosu piesātinošs bass, krasi lūzumi ritmā un kompozīcijā; tam visam fonā – orgāns, debesu stabules. Grupas 2022. gadā izdotais otrais albums "The Beast Is Gone" ir nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai "Zelta Mikrofons" kā labākais roka vai metāla albums.
www.youtube.com/watch?v=MzscllxODpA...

Koncerta sākums plkst. 19.00. Ieeja no plkst. 18.00.
BIĻETES: bit.ly/3IYC1wO
Pasākumā par atspirdzinājumiem gādās alus darītava NURME.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
Šim resursam nav neviena komentāra!
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas