Sadisti-dentisti
+6
Padalaties ar saviem atminjaa vislabaak palikushajiem zobaarstu-kapenju staastinjiem :9
Man,pavisam siikai esot, mammai rocinju turot,bez narkozes izraava loti iekaisushu un saaposhu zobu(pielauju, ka tas gan bija liels pienazobs:P, gadus 15-16 atpakall), saapeeja vaajpraataa, bet neraudaaju - vnm esmu bijusi sameeraa pacietiiga aarsteshanaas zinjaa, bet kad veljoprojaam turoties pie mammas rokas, izgaajaam no kabineta, pa visu gaiteni nobljaavos :Dirsa! un mamma pat nelamaajaas, tikai piekrita, teica ka taisniiba vien man esot ^¨¨
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+5
nē, man tieši jāiet pie zobārsta būs
NĒĒĒĒĒĒĒĒ""EĒĒĒ...
+1
Oi, sāpīga tēma, kautgan es, kā dakteres dēls, bērnībā tiku pie zobārstiem "pa blatu" un pieredzēju ļoti iejūtīgu attieksmi no zobdakteru puses. :) To gan nevaru teikt par padomju laiku zobārstiecības tehniku - nafig tos inkvizīcijas moku rīkus! :) Man gan ar zobiem problēmu nav, tāpēc vispār sanāk reti apmeklēt augšminētos ārstus.
0
Starp citu, man ar līdzīgā veidā, 6 gadu vecumā vienu piena zobu izrāva, arī traki sāpēja, es gan nelamājos tajā vecumā neglītiem vārdiem. :D
+9
Bandārzā mani 4 vai 5 tantes esot turējušas pie zobārstes... Kuce nelaimīgā...
+5
^ Tu jau toreiz biji tāds liels? :)
+6
Bet re, es to raavienu atceros spilgtaak kaa pirmo skuupstu :D Kapec minu sho saapiigo teemu - man a peec 2 meneshiem draud pamatiigs kapenju staasts. Nesen runaaju ar vien pazinju, elementaaru taisnibu pateica - gruutaak izraut zobu ,nekaa noraut zobu :)
+4
Skolas laikā bija vislabākās atmiņas no vecajiem "striķiniekiem", kurus izdzirdot vien (komplektā ar aizkauta Sātana balsī aurojošiem un gaudojošiem pacientiem-skolniekiem) jau dūša metās nelaba ...

Atceros, ka šamie mēģināja mānīt ar to, ka, "redzi nu - nesāp taču, kad ar urbi pa mēli/pirkstu paļurina", kas bija pats lielākais WTF ko skolas zobārsts varēja izdomāt.

Protams, košana zobārsta pirkstos, mutes vaļā nevēršana un tamlīdzīgas izvairīšanās no lietas bija ierasta parādība, līdz narkožu ērai, kad dentista krēslā var arī beidzot aizvērt acis, ostīt degošu zobu smaku un priecāties, cik viss ir ļoti labi un tā.
+2
Pirmo skūpstu es jejbogu īsti neatceros, taču pirmais sekss man toč patika labāk par tā zoba izraušanu.
+3
Vajag vairāk grauzt burkānus & mazāk ar zobien taisīt vaļā alus pudeles - mazāk vajadzēs apmeklēt zobārstus:)
Bet ja nopietni - ja vien nav kaut kāds padomju laika asfalturbis - pie pašreizējās medicīnas sasniegumiem it kā nevajadzētu būt īpašām bailēm no zobārstu apmeklējuma.
0
^ bērnības trauma. :)
+5
Vo, vo. Skolas zobārstniecība bija murgs. Uz ikgada pārbaudēm kā uz inkvizīciju gājām.

Bet no pēdējiem laikam palicis atmiņā viens gājiens, kad viens zobs nocaurumojās un kā jau parasti, atrada caurumiņu te, kariesiņu šite un piekritu vienā piegājienā 4 zobus sablombēt - turklāt 2 augšžoklī - ķip uz anestēziju ekonomija utt. uttjp. Beigās domāju ka nosprāgšu tai krēslā: bzzzzzzzzzz, brrrrrrrrrr, ps, ps. It kā jau daudz nejūt, ja saknē neiepiš, bet tā vibrācija un kanāla pūšana, plus stundu vēkšpēdus gulēt ... never again. Dirsa bij putās.
+2
Nu tagadiņās jau pavisam šikki - kad pirms pāris gadiem piestaigāju pie šiem killeriem (es, protams, teicu, lai man močī dubulto anestēziju) viņi teicās mani dzīt projām, jo es mēdzu aizmigt tai krēslā.

Tas tā - dzīt prom jau nedzina, bet iemočīja kaut-kādu puļķi starp žokļiem, tā lai neveras ciet. Redzies, kad mieg ciet, tad mute ar veroties ciet :P
0
Es vienmēr pratu ar viltu no skolas zobārsta izvairīties. Nu nah - tas tak tāpat, kā uz čekas pagrabu soļot.
+2
vecfāters stāstīja - padomju laikos, viņa darbavietā bijis viens zobārsts - izbijis virsnieku ārsts no Urāliem. Ārsts ar blombēm nav krāmējies - visus cauros zobus rāvis laukā:)
+6
Es bērnudārza laikos kkādā 92-ajā gadā vēl paspēju druski izbaudīt Padomijas medicīnas mantojumu, mums arī bija ikgadējās pārbaudes un anestēziju mums vēl nedeva.

Uzgaidāmajā telpā bija nāves smaka - sēž bariņš sīko, visiem jau tā neomulīgi. Ieved iekšā Jānīti. Pēc 3 minūtēm caur plānajām durvīm pat pārāk detalizēti dzirdama instrumentu klaboņa un urbja ierūkšanās, kurai seko necilvēcīga kviekšana. Pēc 10 minūtēm pa durvīm iznāk aizpampis, noraudājies un nopuņķojies Jānītis, bet pa durvju šķirbu ar lipīgu smaidu sejā izliecas medmāsiņa un saulainā balsī paziņo: "Nākamais!" :)
0
Pie viena var arī noskatīties diezgan derdzīgu zobārstu kīnōgabalu:

www.youtube.com/watch?v=gThYbmxQgnE...

Vismaz man tā filma ir iekritusi atmiņā ar pāris neforšām ainām un tracinošo zobārstu ekipējumu un tā radīto skaņu :)
+3
Kaut ko borēja un ņēmās man vēl ap piena dzerokļiem kādu 7-8 gadu vecumā. Nekas patīkams nebija, bet varēja paciest, vienīgi sāpīgi bija, kad ieurba smaganā. Raušana īsti piedzīvota netika - viens zobs urbjot sadalījās un pats izkrita. Pēc tam pie zobārsta esmu bijis vienu reizi, uz profilaktisko pārbausi 8. klasē - viss tip bija kārtībā. Līdz šim neesmu manījis nepieciešamību zobārstus apmeklēt, un bez vajadzības jau nu neiešu - citādi kaut ko jau izdomās, lai piķi iekāstu.
+4
zobi gan ir tā lietiņ, ko vēlams pārbaudīt
+3
6 gadu vecumā aizveda izraut zobu. Iešpricēja anestēziju un nepagaidīja, kamēr iedarbojas, izrāva lēnām un sāpīgi, par to dabūja ar botu pa degunu, jo es biju viens mazs delveris hehehe! Kuņaimācība uz visu mūžu pagaidīt kamēr lidokaīns iedolbī....
+5
Šodien tieši biju pie zobārsta - studentes Stomatoloģijas institūtā. Lielā dzerokļa kanāla tīrīšana, otrais seanss. Likās, ka nebūs tik traki, kā pirms nedēļas. Šodien sēdēju arī trīs stundas no desmitiem līdz vieniem. Narkozi pumpēja litriem. Ap pusē divpadmitiem man viss bija noriebies, domāju, ka sākšu spārdīties un gribējās noraut visu zoba skavu un braukt mājās. Tad atnāca profesore, ar lielo šprici sāka man "masēt" nervu, jo man ir salīdzinoši dziļas zoba kameras un zobs nav līdz galam nosprādzis. Man līdz šim likās, ka es sāpes panesu labi (salīdzinot ar ceļgala artrozi pusgada garumā un atsaldētu nieri), bet man bija tā, ka likās, ka es bimbāšu un kaukšu, lai mani laiž prom un vispār to zobu lai rauj nahuj ārā. Ap to laiku man mērija zoba kameru dziļumu ar tādām mazām skrūvveida adatiņām. Ar tām arī nācās iet uz rentgenu. Jutos tik pazemojoši, ka nav iespējams konrtolēt savu siekalošanos.
Kopumā kādas divarpus stundas pavadītas ar atplestu muti. tagad vakarā sadzēros balzāmu, žoklis pagaidām nesāp. Pāgāšreiz divas dienas nevarēju normāli žokli atvērt, strēbu zupas.
Man paziņoja, ka atlikuši vēl kādas 3 reizes (vēl līdz galam jāiztīra tās kameras un jasapilda līdz galam zobs) pēc tam būšot vieglāk...
0
Nākošreis vēl 3x padomāšu vai ļauties tādai orālai izvarošanai, jo līdz šim domāju, ka kanāla tīrīšana ir parasta procedūra, bet nu laikam tagad trakākais ir aiz muguras...
+2
Pizdaaaaa
+1
nezinu, man parasti ar visu anastēziju ir tā, ka sāp, jo ārsts pamanās sākt ar kko runāt par dzīvi un iepist kanālā vai arī lūpā. protams ir arī sācis svilināt mēli ar to hreņzinkāsauc, bet nu viņš bija karsts. vairāk neeju tur, jo iesielkot plombi tā pēc kāda laika izkrīt un ir vēl lielākas problēmas.
+3
Man visspilgtākās atmiņas palikušas no pusaugu gadiem, kad daktere, gar malējiem zobiem ķimerējoties, pamanījās ar urbi man iebraukt mutes kaktiņā un paplašināt smaidu tā, ka rēta joprojām manāma. Salīdzinājumā ar tiem laikiem mūsdienās zobārstu apmeklējums ar visvareno narkozi man šķiet teju vai atpūta.
+2
Atceros, ka kad man biaj breketes, man tie sūdi, ko lika pie zobiem, krita nost, tāpēc man uz katra dzerokļa (laikam tā tos zobus sauc) uzlika pa gredzenam - sāpes neizturamas, bet vismaz aliņš vieglāk atverās vaļā. Tālāk, ja bija atliekušās malas tiem gredzeniem, tad mēli skrāpēja un nācās atkal pie tā pimpja iet lai noslīpē - vienreiz noslīpēja asu un sagriezu mēli... bļe atmiņas par breketēm vispār ir kaut kāds murgs! beidzot jau vairāk kā gadu esmu brīvs un nahuj boikotēšu zobārstus!
+4
Man arī bija gan breketes, gan tie gredzeni, turklāt to sūdu dēļ man zirāva 4 pilnīgi veselus kaula zobus (žoklis par mazu). TIk sulīgi sajust krakšķī žoklī, turklāt pēc 5 minūtēm tika pasaukta medmāsa, lai piežmiedz galvu pie beņķa - nevarēja izdabūt to zobu ārā. Sakne ellīgi gara :D

Pats stulbākais ir tas, ka tā zobu regulētāja noņēma man breketes, nēsāju pēc tam to stulbo plati, bet nu ar visām zobu raušanām tāpat tas sakodiens atkal ir nepareizs. Dirsā to visu, gribu būt haizivs! Tām vismaz nolauztā redele aizvietojas.
0
Omg, upurēt 4 zobus kaut kāda štrunta sakodiena dēļ? Jā...
+1
bļ*, palasot jūsu šausmas varu viegli nopūsties. man zobi kā pērles un caurumu nav. (nu it kā ir kaut kādas huiņas, bet dakters teica, ka par tādiem sīkumiem nav jāiespringst) es nezinu kādas ir tās baisās zobu sāpes, nezinu kā ir sajust urbi mēlē utt. uz rokas pirkstiem var saskaitīt, cik reizes esmu tajā kaminetā bijis! un vispār veselīgā alus tēmā tak bija teikts, ka alus palīdz sāpošiem zobiem! :)
+2
bļēē, zobu plate un kaula zobu raušana...

Bija plate un nepareizs sakodiens. Izrāva īstos 4-tos zobus augšžoklī. Pirmais izgāja ar mazu knikšķi, bet ar otru bija problēma- nebija vēl līdz izaudzis- tikai viena maliņa no smaganas ārā. Pisec, kā zobu daktere stūma knaibles smaganā. Fū, bļe. Zobus saglabāju :) Stāv abi kristāla bļodiņā sekcijā laukos :)

Pats labums liekas, ke vēl tikai gaida- 26 gadu vecumā vēl nav neviena gudrības zoba. Uztaisīju rentgenu un kas? Izrādās, ka zobi žoklī ir, bet zobi plati, vietas, kur augt nav un tagad jamie žoklī ir sagāzušies horizontāli :P~~~ Ārste teica, ka varot arī tālāk neaugt, bet ja sāksies tad būs PSC- 4 neizaugušu gudrības zobu nahrenizēšana.
0
Man tie gudrības zobi aug dikti lēni. Jau dažus gadus aug, bet nenieka nav izauguši. Kas lēni nāk, tas labi nāk...
+8
Es tev tūlīt pastāstīšu ibio
Pirms kādiem diviem gadiem gāju pie zobārsta. Tad nu man tur tantuks kārpās pa muti etc un kabinētā pēkšņi ienāk čalis. Es tur krēslā ar atvērtu muti sēžū un fonā dzirdu, kā tas aiz muguras gejiskā balstiņā stāsta par aizgājušo dienu etc huiņām. Drīz vien man tā zobu taisīšana noslēdzās un piecēlos kājās, lai samaksātu un ietu prom. Paralēli vēl redzu tā čaļa gejiskās kustības runājot. Kad samaksāju, devos prom noteicis "uz redzēšanos". Un tad tas čalis pasaka "Nākošreiz pie manis vari nākt par puscenu" un es neko neteicis aizgāju.

Izrādās, ka viņš bija zobu higiēnists. Sapratu, ka tāda "higiēnista" klātbūtnē muti toč vaļā nevēršu. Neesmu homofobs, bet nu jā.
+3
Mož džeks bija proktologs - higiēnists? :D
Vispār man radās ideja tēmai - dāmas varētu pastāstīt par saviem piedzīvojumiem pie ginekologa. :))
+3
^bļin, sen bij laiks! :D:D
0
Tas nav nekas sevišķi uzbudinošs :p
+4
^ Par to būs mums, vīriem, spriest! :D
+1
Nu, meitenes - drošāk, drošāk! ;)
+3
^Man ar nez kāpēc neliekas, ka man vajag to uzzināt.

P.S. Par gudrības zobiem runājot - man 29 gadu vecumā tikai divi ir izlīduši. Un par regulārām vizītēm pie zobārsta - ja kas sāks sāpēt, tad iešu. Kamēr to sūdu nekustina, tikmēr tas sūds nesmird.
0
Nez', neesmu jūtīgs šajā jautājumā, varu mierīgi ginekologu stāstus arī lasīt. :)
+3
ee,nomierinaas, pie ginekologa ar urbjiem neviens neko nedara,un arii gudriibas zobus no turienes aaraa nerauj, taa ka shausma nav ne tuvu tik liela kaa pie zobaarstiem,brr :P
+4
Tā tik vēl trūka, lai tur zobi būtu! :D
0
juu, kaa haizivij :D
0
Tad toč būtu jāsaka - sievietei nē! :D
+4
anekdotēs ieliku pavisam tematisku aņuku! :D
0
jaa..iistais annuks ^¨
0
Bļeģ, man ir vismaz 2 cauri zobi - šamējie pie gudrībniekiem tusē tur aizmugurē. Tēma, vot.
+4
T.i., pirms gadiem 3 ar lakricas palīdzību nahrenizēju šamējiem PSRS laiku plombītes.
0
man godīgi sakot no zobārsta vairāk ir bail no tā, cik piķi viņš noplēsīs nekā par to, ka sāpēs. man arī laikam sevišķas problēmas ar zobiem nav bijušas.
0
Oi, par šitām šausmām labāk nerunāt ... Ķip tagad stoķi par zobi var noslaukt (dead)
0
A man blati joprojām. :p
0
starp citu, kad ar kolēgām bijām uz vecmīlgrāvja poliklīniku jūrnieku medkomisiju iet, vienam 3 zobi bij jālabo, ja nē nedabūs komisijas slēdzienu, ka ķipa vesels. a jūrā tuvākajā laikā jāiet... nu pohuj, panikā neviens nekrita - uz vietas izborēja, iztīrīja un ko tur vēl nē. 10Ls par zobu! visi bija diezgan šokā.
0
a vot par šito es pat domāt negribu, kur nu vēl atcerēties savas mocības un izklāstīt...
0
Tā kā Rīgā zobārstus vēl nav nācies apmeklēt, iesakiet lūdzu kādu sakarīgu zobārstu Rīgā.
0
Ir sanācis iet uz "Rīgas Zobārstniecību", kas atrodas kaut kur Blaumaņa un Barona ielu krustojumā (precīzāku adresi netā uzzināsi). Salīdzinoši cenas nav pārāk uzskrūvētas.
Kolēģis gan sūdzējās par it kā nekvalitatīvi saplombētu zobu, bet ej nu sazin, kādus īrisus viņš ēda. Personīgi man nekādu sūdzību par to kantori nav (tiesa, nekādas sevišķi sarežģītas manipulācijas tur veicis netiku).

Agrāk gāju uz RSU Stomatoloģisko institūtu. Kvalitāte tur bija tiešām laba, attieksme arī, taču ar laiku cenas sāka kļūt nepatīkamas. Bet tur it kā esot studenti-praktikanti, pie kā varot tik lētāk vai pat par velti (protams, zināms risks pastāv, jo tomēr studenti...).
+2
Hahaha, RSU tak pie ziņojumu dēļa ir redzēti aicinājumi nākt zobiņus labot pie jaunā studentiņa, kas vēl 5 ls piemaksās par katru zobu :)) Viņiem praksi vajag un tā..

Un vispār kādreiz man ģerevņā bija kaimiņš - mežsargs, tas pats sev zobus "laboja"; viens 0,7 un parastās knīpstangas bija viss kas vajadzīgs.
+3
Pēc tā 0,7 var arī izraut ne to zobu un īsā laikā palikt ar vienu zobu mutē (iespējams, to slimo).
0
Nesen salaboju Ģertrūdes 36 ''Zobārstniecība Vecrīga''. Nezinu, vai pa trim gadiem tehnika uz priekšu gājusi, bet anestēziju bez kādām sāpēm iešpricēja, pus mute nepalika trula un nejūtīga uz 4h, bet tik uz stundiņa tieši urbjamais zobs. Praktiski neko nejutu, tā ka nesūdzos. Par lielu coķi bija laikam Ls25 par mazu laikam Ls15. Rentgenu ar taisīja. Zobārste gan tāda attāla radiniece man ir.
0
Jā, par to Ģertrūdes 36 man brāļa sieva arī teica. Laikam jau, tad būs tik uz turieni jāčāpo.
0
Runājot par 0.7 un knīpstangām - nāk prātā nostāsti par armijas "zobārstiem", kas nereti pie reizes esot izlauzuši arī žokļa gabalu līdz ar zobu....
0
"pus mute nepalika trula un nejūtīga uz 4h" - nu tas atkarīgs no zoba atrašanās vietas. Ja tuvāk kāds gruntīgāks nervs, tad pampums lielāks, ja ne, tad viss ir štokos arī ar anestēziju.
+1

Kādam nav gadījies nokļūt pie šāda dentista?
www.youtube.com/watch?v=pw5mw7oNrUQ...
0
Bibo, ja vel neesi paspejis, (vai ja vel kadam citam zobarsts draud), varu ieteikt zobarstiti uz Brivibas ielas(simtseshdesmitkautka... cik Riigaa dzivoju, vnm pie shamaas gaaju, suudziibas ne-imeju, plus vina nem leetaak kaa citaas zobarstn. vietaas. (Inese, tel.26432089)
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Viskas