Baltic Metal Division intervija ar FRAILTY
+4
-BMD-Kā gāja Jelgavā?Ciktāl Metālmūzika attīstījusies tur? Bija daudz apmeklētāju?

E. Ar Jelgavas publiku viss ir kārtībā. Organizētāji arī malači, visu centās izdarīt labi. Sirsnīgs paldies klausītājiem par atsaucību, un runājot par nākotni, Jelgava var kļūt par vienu no Frailty pieturas punktiem LV tūres ietvaros.

-BMD-30.oktobrī pasaule svinēs visu svēto dienu: klubā Nabaklab skatuvi dalīs Latvijas doom metāla pionieri – Heaven Grey un Frailty. Vai skatuves dalīšana ar žanra leģendām Latvijā ir tikpat nozīmīga, kā ar pasaules mēroga leģendām?

E. Mēs nedomājam leģendu kategorijās. Heaven Grey ir tāda pati grupa kā mēs, turklāt pārstāv mazliet citu žanru. Viņiem savi darbi darāmi, mums savi. Tieši tas pats attiecas uz jebkuru grupu, ar ko kopā esam spēlējuši un spēlēsim nākotnē.

-BMD-„Nabaklab” jūs uzstāsieties arī 27.oktobrī pasākumā „Neformāli jauniešu grupējumi un alternatīvās attīstības virzieni”. Vai jūs varētu precizēt seta laiku?

E. Nav zināms, jāseko reklāmai. (tuvākajā laikā mūsu draugiem.lv lapā būs precizējumi par uzstāšanās laiku)

-BMD-Vai Frailty atbilst „neformālam jauniešu grupējumam” un vai, subjektīvi spriežot, ir kāds alternatīvs attīstības virziens bez Metālmūzikas?

E. Frailty nekad un nekādos apstākļos sevi neasociē ar jebkādiem formāliem vai neformāliem grupējumiem. Ja šī pasākuma ietvaros mums jāreprezentē Heavy Metal subkultūra (nevis grupējums!), tad to darīsim ar prieku un atbildību, tomēr gribētos skaidri un par visām reizēm norādīt, ka Heavy Metal kā žanrs un dzīves veids pastāv jau ļoti ilgu laiku, un liela daļa no tā saucamajiem metālistiem ir sasnieguši ievērojamu vecumu. Mēs vēlamies pateikt to, ka HM ir kas vairāk par kaut kādu wannabe dumpinieciskumu vai jaunības trakulībām. Tā ir nopietna mūzika, kas saistīta ar tikpat nopietnu un reālu skatījumu uz dzīvi. Dažādas ar HM saistītas provokatīvas akcijas, kas dažādos laika posmos nākušas no jauniešiem, kas sevi cenšas asociēt ar šo subkultūru ir jāvērtē kā katra atsevišķa indivīda rīcība, nevis mūzikas žanra un ar to saistītās dzīves uztveres kopēja iezīme. Par alternatīvām runājot – katrs ir tiesīgs izvēlēties to, kas viņam šķiet pats piemērotākais.

-BMD-Kā ir, būt salīdzinoši jauniem, bet jau slaveniem ar labākās grupas statusu un kopīgiem koncertiem ar Esoteric, Skepticism…?

E. Tas ne brīdi nav radījis jebkādu pārākuma apziņu vai ko tamlīdzīgu. Tieši otrādi – ir jāstrādā vēl smagāk, vēl atbildīgāk, vēl profesionālāk. Underground grupas eksistence mūsu trakajos laikos ir ļoti grūta, tomēr, ja ir dēļ kā cīnīties, padoties nedrīkst.

-BMD-Vai „Halloween” pasākumā skatītājam tiks dota iespēja dzīvajā nobaudīt „Silent Winter” pirmo versiju un jūsu „Lūgšana” interpretāciju? Vai arī šīs dziesmas tika nodotas aizmirstībai?

E. Kas ir Silent Winter pirmā versija? Silent Winter ir tikai viena, oficiālajā 2009. gada bezvārda EP iekļautā versija. Par Lūgšanu nemāku teikt, vai grupa izlems to spēlēt, bet izvirzīt apgalvojumus, ka kaut kas no mūsu materiāla tiek nodots aizmirstībai, nav korekti. Viss atrodas pastāvīgā rotācijā.

-BMD-Ja pieminēšu šajā sakarā arī „Lost Lifeless Lights”, jūs varēsiet droši mani apsūdzēt subjektīvā fanātismā, tāpēc minēšu tikai faktu (jeb vislatvijas metālistu subjektīvā fanātisma apkopojumu) – jūsu EP ir 2009.gada labākais ieraksts. Kas palīdz 6 dažādiem cilvēkiem apvienoties vienota,nepārprotama daiļdarba radīšanai?

E. Mīlestība uz šāda veida mūziku.

-BMD- „Doomed Halls Of Damnation” – klausītāja gatavošana titulam „Frailty – masters of funeral doom metal” vai tikai jauns virziens uz nezināmo?

E. Frailty sevi neasociē ar Funeral Doom, kaut gan šī stila ietekmes mūsu daiļradē ir nepārprotamas un salīdzinoši bieži sastopamas. Frailty ir uz death/doom metal pamata veidots eksperimentāls un daudzpusīgs organisms, kas iet tādu ceļu, kādu paši atzīst par labu esam.

-BMD-Kāda ir jūsu attieksme pret titulu piedēvēšanu dažādām Metālmūzikas izpausmēm? Vai jūs saista spēlēšana doom/death robežās vai arī klausītājs var sagaidīt no Frailty arī heavy metālu kā mūziķu izpausmes brīvības rezultātu?

E. Tituli palīdz orientēties savā izvēlē. No Frailty var sagaidīt muzicēšanu skumju, tumsas, izmisuma, nolemtības atmosfēras un iznīcinoša smaguma ietvaros. Citu variantu nav.

-BMD-Kādi,līdz šim,bijuši nozīmīgākie pieturpunkti Frailty vēsturē?

E. 2008. gada albūms un pirmais koncerts Maskavā; 2009. gada EP, piedalīšanās pirmajā Devilstone festivālā Lietuvā, mūsu trešais Maskavas brauciens un koncerts ar Skepticism; 2010. gada balvas, un 2010. gada 13. augusts kā grupas otrā dzimšanas diena.

-BMD-Kas ir Frailty? Vai skats no malas uz šo apvienību motivē kaut ko mainīt tajā? Vai arī viss šajā apvienībā noris,ar visiem zaudējumiem un uzvarām,kariem un mīlestībām, kā ieplānots?

E. Frailty turpina būt tā grupa, kas cenšas palikt uzticīga saviem ideāliem, klausītājiem sniedzot tieši to, ko viņi no mums sagaida – smagu, tumšu un skumju noskaņu mūziku par dažādām tikpat baisām tēmām, to visu papildinot ar atbilstošu izpildījumu. Mūs neietekmē apkārtējo domas un viedokļi, mēs cenšamies iet uz priekšu, spītējot visām grūtībām, kas šī ceļa gaitā ir bijušas. Ja mēs spējam kādu ar to visu uzrunāt, mēs jūtamies no sirds aizkustināti un mums tas ļoti daudz nozīmē, jo dažreiz cilvēki atzīstas mums, ka šāda rakstura skaņdarbi viņiem ir palīdzējuši sevi iekšēji sakārtot. Varbūt mēs ārstējam slimas dvēseles? Kas to lai zin...

Atbildēja Edmunds – grupas ģitārists, vokālists, palaboja un koriģēja grupas biedri – Lauris (bungas), Mārtiņš (balss), Ivita (taustiņi), Artūrs (ģitāra), Jānis (bass)

uzKlausīties:
www.myspace.com/frailtymet...
draugiem.lv/frailty

* BMD – Baltic Metal division
...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
Šim resursam nav neviena komentāra!
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
krabathor
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas