Sidrs
-1
Veselības uzlabošanas nolūkos sagribējās ko aukstu nopirkt un tad nu izmēģināju savu mazohismu apmierināt ar nesen pamanīto jauno sidru Sherwood - 62s, 4.7%, 0.33l. Ražo Olvi (Somija), pilda A.le Coq (Igaunija), izplata Cēsis.

www.cesualus.lv/lv/jaunumi/?news_id...
www.olvi.fi/c/portal/layout?p_l...

Nenormāli sagāzēts, garšo puslīdz normāli, nav pretīgs cukurūdens, kā vairums mūsējo, bet tā garša visai niecīga, minimāli ieskāba. Bumbieru variantam vēl salkans košļenes piesitiens.

Interesanti, ka latviski minēts tikai, ka satur sulfītus, igauniski - ka no dabīgas sulas fermentēts un tikai lietuviski uzskaitīta visa huiņa, kura minēta arī Olvi mājaslapā.

Labāk pirkt citu igauņu sažojumu, ko esmu Prizmā manījis KISS Dry - www.saku.ee/est/saku-joogid/sii... - tas tiešām pēc sidra garšo.

Vispār, igauņiem sidrs ir daudz labāks - garšo vairāk pēc ''istā, dabiskā''. Tā kā alus (izņemot Pulss) šiem galīgs sūds, labāk igauņu sidrus pļumpēt. Vasaras velobraucienā Lietuvā biedri ar šito laikam indējās (1.5l pudelē) - www.alecoq.ee/eng/drinks/cider/fi... - bija tīri labs.

Pie mums tik Normandijas skābuļus Prizmā un Štokmanī var nopirkt un angļu / velsiešu sidrus Brevingā. bet tur padārgi - pie 2 latiem par 0.5l pudeli. Neesmu tik liels fans, lai tādu piķi tērētu. Anglijā savlaik labu sidru pa Ls1.80 nopirku 1.5l plasmasenē - vietējo urlu dzēriens skaitās, bet labs maita ;)

www.draugiem.lv/alussalons/gallery/...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
-1
Labāk vispār tādus sidrus nedzert. Sieviešu dzērieni tak.
0
Tur jau tā problēma, ka pie mums pārsvarā tik salkanos cukurainos ''šieviešu variantus'' pārdod. Tā jau labs sidrs ir laba lieta.
+3
bija gadījies pabūt Londonā uz nedēļu un tur dzījošais čomaks izvadāja pa sev tīkamajiem pabiem un es beigās no aliem tā pamatīgi pārsēdos uz sidriem. Latvijā, cik ir mēģināts, sidru dabūt nevar, ie tas minētais cukurūdens, kam ar sidru nav nekāda sakara.
Ā, un otrs Londonā dzīvojošais atbraucis uz LV ciemos un pasūtījis sidru, viesmīle prasījusi ar ka'du garšu, un šamais bijis neizpratnē, kā kādu garšu, sidram ir viena garša...
+1
"Interesanti, ka latviski minēts tikai, ka satur sulfītus, igauniski - ka no dabīgas sulas fermentēts un tikai lietuviski uzskaitīta visa huiņa, kura minēta arī Olvi mājaslapā."

Noteikumi jau neprasa sastāvu uzrādīt, tikai alergēnus - sulfīti pie tiem pieder (visiem vināriem jau arī tas ir virsū rakstīts; tāpat arī ar aliņiem, kam principā pietiek norādīt tikai miežu iesalu sastāvā). Pārējais jau ir mārketinga piegājiena jautājums - kam svarīgāk uzsvērt sentēvu metodiku, kam tēlot godīgo un uzskaitīt nekaitīgās sastāvdaļas...

To Sherwood es ar ievērojis esmu, bet provēts vēl nav;, bet ja tu saki, ka Kiss dry ir krietni labāks, tad jau mēsls tas Sherwood ir, jo Kiss Dry reiz paprovēju un secināju, ka vienīgais', ar ko tas var lielīties, ir nebūt gāzētam cukurūdenim, bet neko vairāk.
0
visai precīzi noraksturots Kiss Dry :)
0
Cukuršampūns.
0
No bodes sidriem, kā smejies, vislabāk lejās iekšā vietējā Sainsbury's "optima līnija" pa apmēram divīti 2L. No sākuma baigi šķobījos par ideja vien, bet izrādījās makan ok - sauss, skābs kā nākas. Nekādas sīruphuiņas.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [2]
BigUgga
atmoda
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
M (jauniņais)
Viskas