BATUSHKA (PL) / ARKONA (RU) / Aeternam (CA) / Varang Nord @ MP 11.10.2023
+2
2023. gada 11. oktobris 20:00 (Trešdiena)
Melnā Piektdiena
Durvis: 19:00
Sākums: 20:00

Batushka un Arkona apvienos spēkus unikālā koncertā, lai izkliedētu oktobra vakara drūmās noskaņas!

Following a successful European tour in early 2023, the ultimate metal package is getting back onto the lands of Europe — don’t miss selected shows of BATUSHKA and ARKONA in September - October 2023!

BATUSHKA (official) is a Poland-based black metal phenomenon. Their shows don’t leave anyone indifferent, for they are not just metal gigs but a true theatrical black liturgy. Having just returned from oversea tours in the US, Mexico and Japan BATUSHKA are stronger than ever, ready to give their European pilgrims the unholy mass.
After five long years, pagan metal institution ARKONA finally return with their ominous ninth studio album, Kob’, to be released on June 16, 2023 via Napalm Records. Once again, the musicians dive into the deep, dark realms of vocalist Masha Scream’s philosophy and views on the future of mankind’s modern existence while they paint their music in the light of pagan traditions.

With eight albums under their belts and multi-millions of cross-platform streams, the eight new tracks on Kob’ reveal another side of the band, forming the next chapter in their discography.
The package will be supported by Canadian Oriental Symphonic death metal AETERNAM promoting their outstanding latest album “Hier of the Rising Sun”
Biļetes jau pieejamas vietnē ticketshop.lv

Biļetes: €20-25 ticketshop.lv/lv/events/5137...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Interesanti cik urlas rit sanaks :)))
0
Urlas? ^^ Tad jājautā, kāda tad īsti pozīcija ir Arkonai
0
Nu ierastā - ka karš ir slikti...
0
man jau šķiet, ka šie Polijā dzīvo:

''What’s your opinion regarding the war Russia inflicted in Ukraine?

Any war is terrible. But this war is far more terrible for me, because it affects my personal and family ties, since my friends and relatives stayed there. This is a personal tragedy that has greatly changed me and my life.

Is it hard nowadays to land gigs in Russia due to the current status?

I really don’t know, we haven’t played any gigs for a long time''

www.metal-rules.com/2023/07/03/arkona-s...
0
Ko viņi spēlē šajā tūrē: www.setlist.fm/setlist/arkona/2023...
+1
es jau cita viena topika posteju realo situaciju -

/forum/125034-brujeria-usa-support-mp-18-07-2023#comment282774

"nea, nav tik skaisti ka gribetos - neskatoties uz to, ka jauno albumu 2023. izdeva Napalm, grupa tapat ari tirgojas un daras pa krieviju ...
izejot no ta, ka joprojam ir bizness krievija - prasas reals bans, nevis koncerts Latvija ... "

0
reku vinju jauno albumu, krievu versiju var nopirk, platforma ir sava veida Aliexpress, tikai krievu

www.ozon.ru/product/arkona-kob-...
+1
Jāpiezīmē gan, ka ne visi vatņiki ir urlas, un nebūt ne visi urlas ir vatņiki.
+1
Nu ja, protams, visu musu vardi ir Izraela tautas rulljos rakstiti, bet tas lietas butibu nemaina :)
Laikam shitais joks nav isti pareizs, zinot kas taga Izraela notiek ...
+2
^Intaram būtu jāpamato sava tēze par urlām, lai atspēkotu savu Sonnes netiešo pieskaitīšanu Izraēla tautai DD
Tīri mans viedoklis- tiešām vatņiks nebūt nenozīmē uzreiz urla, tas var būt visādi citādi izglītots un kulturāls cilvēks (lai cik tas paradoksāli nešķistu, jo vairāk ņemot vērā viņu naratīvus par Krievijas ģeopolitiku). Bet urlu, kurš atklāti akceptē (vai vismaz iekšēji pārliecināts) rietumu liberāldemokrātiskās vērtības un nosoda Krievijas fašismu man grūti iedomāties. Galu galā paskatāmies, kas pamatā karo krievu armijā Ukrainā- zeki, nacionālās minoritātes, kadri no attāliem reģioniem u.c. padibenes (Maskavas un Pēterburgas hipsteru tur nav)- urlas, respektīvi vatņiki.
0
^BladeOfDarkness, vakar, plkst. 15:20 Nu ierastā - ka karš ir slikti...
Un par mieru visā pasaulē DD
Nu negrib vai baidās atklāti nosodīt Putina agresiju Ukrainā. Tipiskā pozīcija, lai nosēdētu uz 2 krēsliem. Kgan dzīvojot prom no RU, varēja jau konkretizēt savu nostāju.
+2
^ kas nespēj atpirkties, tas karo, vienkārši sakot
+5
^^^boks, šodien, plkst. 10:40

"Bet urlu, kurš atklāti akceptē (vai vismaz iekšēji pārliecināts) rietumu liberāldemokrātiskās vērtības un nosoda Krievijas fašismu man grūti iedomāties."

Nosodīt krievijas fašismu un impērisko ideoloģiju jau nenozīmē uzreiz akceptēt "liberāldemokrātiskās vērtības", lai ko tas arī nozīmētu. Varētu padomāt, ka nekad neesi sastapis latviešu urlas, t.sk. vairāk vai mazāk nacionāli noskaņotus. Tāpat - domā, ka Ukrainas armijas rindās visi ir inteliģenti liberāļi? :D
+1
Ir tikai tie, kuri ar mums un pārējie, kuri pret mums :>
+1
^Intars, šodien, plkst. 12:21
Tāpat - domā, ka Ukrainas armijas rindās visi ir inteliģenti liberāļi? :D
Nebūt ne. Bet tākā Ukraina ir tā, kura aizstāvas pret Ru agresiju, tad jādod atlaides visiem ukraiņiem, lai kas tie būtu- urlas, inteliģenti u.t.t.
Vispār šeit laikam būtu jāprecizē, savādāk Intars sāk izsmērēt plašāk D Ņemsim konkrēti Krievijas ulras, nevis citu valstu.
0
Es šaubos, ka Svoboda Rossii ir par "liberāldemokrātiskām vērtībām"
+1
^^ es neizsmērēju plašāk, bet gan Boks patvaļīgi sašaurināja loku :D
Sākumā vispar bija runa par urlām, kas būs koncertā. Diezgan droši, ka neviena Krievijas urla tur nebūs, un visai ticams, ka pašmaju arī ne. Vatņiki gan droši vien būs/ir.
+1
Feiktuška + rusilas = unikāls koncerts
+3
Labs koncerts bija īstenībā. Nakšņoju pie pakistāniešiem. Salīdzinājumā ar Aizkraukles malkas šķūni tas ir progress
0
Neaicināja pievienoties brīvības cīņām?
+2
Ā, sorry. Ātrumā izlasīju “palestīniešiem”. My bad.
+1
"Labs koncerts bija īstenībā."

Tā ir - ne vienmēr viss, kas ir neētisks, 'jūtas' slikti.

"Neaicināja pievienoties brīvības cīņām?"

Hehe, tas gan, humusiešu reģions jau tomēr viss diezgan līdzīgs izskatās.
+4
Vienīgais moments. Es sen nebiju bijis MP. Un atklāju, ka alus tur ir šausmīgs un neadekvāti dārgs. Cilvēku bija diezgan daudz. Kad es pēc Arkonas iegāju uzpīpēt, kādu laiku šaubījos, vai ir vērts. Jo tur bija tik daudz tautas, ka nikotīnu varēja uzņemt, ieelpojot telpas gaisu
+2
Kaut gan uz šo momentu var skatīties divejādi. Ierodoties koncertā, man 0,5 jau bija ribās. Bet, peteicoties negaršīgajam alum (es pieveicu tikai 4),es veiksmīgi noklsusījos koncertu un veiksmīgi sasniedzu pakistāniešu hosteli. Katrā it kā negatīvā lietā var atrast pozitīvus momentus
+1
Kas attiecas uz mūziku. Nu es to varu vērtēt tikai patīk - nepatīk kategorijās. Manuprāt Arkona nospēlēja ļoti labi. Bija redzams, ka tā nav vienkārši uzstāšanās ķeksiša dēl. Batyushka manuprāt bija izcili. Neesmu dižs tāda stila pārzinātājs. Tikai ierakstos biju dzirdējis. Dzīvajā ļoti iespaidīgi
0
^^"Cilvēku bija diezgan daudz."

что и требовалось доказать ...
0
Man šķita, ka tu jau gribēji kaut ko citu dokazāķ?
+2
Es aplauzos ar konča sākumu - pirms pāris dienām bija ielikts, ka sākas jau 18.20, nevis 20.00

Durvis: 18:00
VARANG NORD: 18:20-18:50
AETERNAM: 19:05-19:45
ARKONA: 20:10-21:20
BATUSHKA: 21:50-23:00

tā nu es no Aeternam tik pēdējās 20-25min dzirdēju, lai gan tā bija man vakara galvenā grupa. Mauca labi.

Arkona laikā sēdēju klubkrēslā un grāmatu lasīju - spēlēja Black/Pagan garā, pa lielam dziesmas no pēdējiem albumiem, kuri man ne īpaši. Pēdējās 3 dziesmas tik bija vecās ar folka piesitienu - tās arī bija labākās. Vienīgais, ko koncerta laikā no Mašas dzirdēja (atskaitot dziedāšanu), bija frāze pēc beigām ''Thank you, Riga!"

Babushka izrādījās vokālista variants (Feikushka, tā teikt), bet to dzirdēt nevarēja - Baķuška, kā jau Baķuska - kapāja labi, skaņa spārdīja, tik reizēm vokāls nebija tik pārliecinošs, kas dīvaini, jo ar to drīzāk Kristofora versijai varētu būt problēmai - nezinu, kas šiem tur vokalizē. Pats seta sākums nebija ļoti aizraujošs (ar vīraku ar bija nežēlīgi piesmirdinājuši), bet tad trīs labos gabalus noblieza. Pēc tam atkal bija nīkulīgāk, tā ka 22.30 aiztinu mājup.

Kopumā koncis labs, tik ģribējās Varang Nord redzēt un visu kanādiešu setu.

P.S. urlas nemanīju
-9
Tas brīdis, kad saproti, ka zem posta par metāla koncertu, komentē dabajobi, kuri ir apsēsti ar politiku un bāž to pat metālā 🤮 izlaiziet kādu ukraiņu dirsu kā jums tīk un aiziet- panorāma gaida. Es tādiem dauņiem aizliegtu pat iegādāties biļetes uz tādiem koncertiem.
+4
Ugga, tev kā šefam uzdevums noskaidrot augstāk esošā frukta, kurš ļoti neinteresējas par politiku, personību. Jāzin savi varoņi !D
+5
Wow, kāds speciāli uztaisīja acc, lai iedirstu forumā. Dedication.
+2
Oööö, jääää!
Kadam kautkas ieniezejas zem pufaikas, laikam utis.
+2
Vismaz latviski!👌
+1
''ir apsēsti ar politiku un bāž to pat metālā''

Metāls jau nav nekāds apolitiskais novirziens - pietiekami daudz grupu uz to spiež. Sports jau ar nav nekāds apolitiskais - briežutīm grūti saprast
0
Bet principā jau vajadzētu būt tā, ja patīk mūzika, tad vienalga, kādu tur nostāja. Grūti jau tā izzīlēt, kā būtu, ja būtu..bet vismaz man liekas, ja Dans Swano pieņemtu Krievijas pilsonību un brauktu uz Ukrainu karot krievu pusē, es vienalga klausītos EOS.
0
Napalm Death daudzi neklausās dēļ sarkanuma, Sabatonu dēļ Krimas apmeklējuma pēc 2014ā gada, ātrie piemēri, kurus atcerējos.
+6
"Vismaz latviski!👌"

Varbūt izmantoja gūgl transleit pakalpojumus, bet tā jau, protams, apsveicami! :) Skaidrs, ka neinteresējas par politiku, ir ko piebilst tikai dirsu laizīšanas disciplīnās. Gan jau lāga cilvēks no tautas :)))

"Bet principā jau vajadzētu būt tā, ja patīk mūzika, tad vienalga, kādu tur nostāja."

Nu mājās gan jau vari klausīties, bet maksāt naudu un iet uz konci, kura hedlaineri ir feikā Batushka - grupa ar nozagtu identitāti, un grupa no krievijas, kas nevienā brīdī nav nosodījusi savas lieliskās tēvzemes mēģinājumus izvarot visu civilizēto pasauli - tas gluži vienkārši nav ētiski. Es saprotu, ka legālajā pasaulē šīs abas grupas laikam kaut kā izlavierē pa adatas aci, tāpēc tādā ziņā jau pat interesanti, ka kretīni spēlē kopā. Bet latviešiem apmeklēt šādu pasākumu? Nu, tas vienkārši neiet krastā.
+1
Daži vairs Iced Earth neklausās. Varbūt arī Inquisition kāds vairs neklausās.
0
Pozitīvās ziņas ir tādas, ka, ja negrib klausīties cilvēkus, var sākt klausīties mākslīgo intelektu:
www.youtube.com/watch?v=4XOPw9vo-bo...
0
Ja cilvēks ir kretīns un besī ārā, tad viņu daiļdarbus jau ar' neies patērēt, lai cik kewl tie nebūtu.

Pinci, vai tavi vecāki skaļi nosodīja PSRS okupāciju, pirms, nu teiksim, 1984?
+3
^nu, acīmredzot, iet gan patērēt, te pat bija komentāros pārsteigums par to, ka tā ir Feiktuška, kaut gan tas bija zināms jau sākumā. runājot par Arkonu - ja viņi dzīvo Eiropā, bet joprojām tirgojas un rullē pa krieviju, tad neredzu nekādu iemeslu, kāpēc lai Latvijā pret viņiem netiktu vērstas sankcijas. tāpat no jebkura krieva, kas dzīvo Rietumos, vajadzētu sagaidīt konkrētas pozīcijas paušanu, savukārt 'viss nav tik viennozīmīgi' pozīcija būtu pielīdzināma ar atbalstu putinam. sakars ar PSRS nosodīšanu pirms 1984. gada te ir miglains, bet es, protams, saprotu uz ko tu velc, un uz tavu jautājumu nevarēšu konkrēti atbildēt, jo esmu dzimis deviņdesmitajos.
+2
tas ir - cilvēki mēdz patērēt daiļdarbus, nenoskaidrojot informāciju par cilvēkiem, kas tos izpilda. es to ne vienmēr nosodu - var nebūt pietiekami daudz informācijas, var nebūt pietiekami daudz laika ar to iepazīties, bet kā jau pats reiz minēji, novecojot kļūstu skeptiskāks, un informāciju jau pie mums Rietumos var atrast un izfiltrēt :).
0
^^ nespēju iedomāties, kā varētu būt situācija, ka besī tas tur ārā, bet nu vispār jau paskatīties un paklausīties viņā varētu. Nu neiet kaut kas te kopā 🤣
0
^^ noskaidroji, kas tas par mudaku bija?
0
Par to, ka krievu grupa tirgo savus garadarbus Krievijā un cik tas ir slikti var strīdēties. Piekrītu, ka tā nav pareiza pozīcija un bez tā grupa var mierīgi iztikt. Taču, kas attiecas uz "konkrētas pozīcijas paušanu" - ja cilvēks ir dzimis deviņdesmitajos, viņam nav nav nekādas sajēgas par to, kas ir diktatūra. Arī man tādas nav, lai gan esmu dzimis agrāk. Nesen lasīju interviju ar Baltkrievijas skrējēju, kas olimpiādes laikā aizbēga uz Poliju. Tagad viņa ir Poilijas pilsone un pārstāv šo valsti startos. Protams, intervijā bijā jautājumi arī par politiku. Viņa tur vispārīgās frāzēs atbildēja "jā Baltkrievijā viss ir slikti, nav brīvas preses, par nepareiza viedokļa paušanu var savākt attiecīgas iestādes utt." Intervētājs uzstājīgi no viņas pūlējās izdabūt atbildi, lai viņa bez aplinkiem pasaka, ko viņa par Lukašu domā. Atbilde bija apmēram "Es dzīvoju Polijā, varu teikt, ko gribu, ,man nekas nebūs. Taču mani vecāki dzīvo Baltkrievijā. Ja es pateikšu, ko domāju, pie viņiem atbrauks tajā pašā vakarā. Var no dzīvokļa izmest, var pantu atrast. tā nav problēma. Un es negribu, lai tā notiktu."
+1
^ jā, tāda diemžēl ir šo režīmu realitāte, un droši vien krietnai daļai krievu iemesls publiski neko daudz par situāciju nekomentēt.

"BigUgga, vakar, plkst. 23:46

^^ nespēju iedomāties, kā varētu būt situācija, ka besī tas tur ārā, bet nu vispār jau paskatīties un paklausīties viņā varētu. Nu neiet kaut kas te kopā 🤣"

Viss nav tik viennozīmīgi :D
Teiksim tā, ja es par kādu mākslinieku konkrēti zinu, ka viņš man besī, es speciāli viņa darbus meklēt un patērēt neiešu. Taču, ja viņš caur savu mākslu savus besīgos uzskatus izteikti nepropagandē, es arī sevišķi nevairīšos to klausīties / skatīties / lasīt, ja pagadīsies, un radītais vismaz estētiskā līmenī mani piesaista. Piemēram, es to varu attiecināt gan uz "red-lite" bandām kā Napalm Death vai Kreator, gan pretējo spektru, kā Arghoslent vai In Tyrannos, gan bandām, kuru darboņi ir zināmi kā pipuki pa dzīvi, teiksim, Necrophobic vidusposma vokālists vai Vektor utml. It īpaši jau trešajā variantā ir praktiski neiespējami un arī nesvarīgi zināt visu par visiem, turklāt talants mākslās un putni galvā nereti iet roku rokā. Arī slaveni komiķi kā Luijs de Finess vai Edgars Liepiņš esot bijuši neciešami kretīni.
+1
Grāmatu lapā goodreads.com bieži novērojama situācija: "Biju ielikusi 5 zvaigznes, bet tagad izlasīju, ka tai [manā mīļākajā] grāmatā ir rasisms [kuru pati nepamanīju] un tagad savu vērtējumu pazeminu uz 2 zvaigznēm''.

Vai par Orsonu Skotu Kārdu, kura slavenākajam darbam ''Enders Game'' [sarakstīts 1985, sludina humānismu utt.] tagad ir stilīgi ielikt 1/5, jo čalim pēdējos gados ir nedaudz aizgājis ciet alelūjas virzienā un viņš neko labu par gejiem nesaka...
0
^^ nu tur jau tā lieta, ka vairumā par tiem darboņiem mēs jau neko daudz nezinām, attiecīgi vērtējam tikai no publiski redzamā, kas pārsvarā jau nesniedz nekādu vai tuvu nekādu priekštatu par personu un tā raksturu. Neesami pazīstami tā teikt.
0
^ i nevajag ar.
0
^^nu vai tad Napalmi ir tik sarkani, kā viņus lamā ?
ietur tradicionālās eiropiešu vērtības- tolerance, pret vardarbību u.t.t.
tiesa- nekad padziļināti neesmu pētījis viņu uzskatus.
0
Nezinu vai tā ir taisnība, bet tāda leģenda dzirdēta, ka Napalms izkāvušies ar Korrozija Metalla. Laikam tāpēc, ka KM tur ar nacismu koķetējuši, vai kas tamlīdzīgs.
+1
^ tas bija 90-to sakuma un ta nav taisniba :)
pagrustijas nedaudz :)
Vel ir lieta, ka pec ta draudziga koncerta Korozijas basists nopirka no Napalmiem sav baseni, taka diez vai tur tik traki bija :)
Bet tas viss jau ir tik sen, ka lenam sak aizmirsties, kas lasits 90-to gadu krievu muzikas izdevumos.
+2
Ja kaut ko pa lēto var dabūt, tad jau naids diezgan ātri aizmirstas, hehehe :>
+3
"ja cilvēks ir dzimis deviņdesmitajos, viņam nav nav nekādas sajēgas par to, kas ir diktatūra. Arī man tādas nav, lai gan esmu dzimis agrāk."

Manuprāt, tev ir pieejami vairāk vai mazāk līdzīgi informācijas avoti man pieejamajiem, katrā ziņā pilnīgi noteikti viss internets, it sevišķi, ja proti lietot VPN. Piemēram, man nav pašam uz savas ādas jāpieredz karš, lai es saprastu, ka tas nav patīkami. Tāpat arī esmu diezgan drošs, ka man ir sajēga par to, ko nozīmē diktatūra - man nav obligāti jābūt tajā dzīvojušam, turklāt es šaubos, vai tādā vispār vēlētos uzkavēties. Daudzi krievi gan ir bijuši spējīgi publiski nosodīt karu pret Ukrainu, tāpēc tomēr rodas jautājums - vai šīs grupas dalībnieki tiešām baidās par to, vai ruslandē kāds neies ciemos pie viņu vecākiem, vai arī varbūt tomēr vairāk baidās par to, ka ruslandē mazāk pirks viņu mūziku?

"Par to, ka krievu grupa tirgo savus garadarbus Krievijā un cik tas ir slikti var strīdēties."

Tā ir, tas viss nav tik viennozīmīgi! :DD (kuro reizi jau šis joks šajā tēmā?)
Bet, ja nopietnāk, tad te jau komentāros bija speciāli piereģistrējies viens no koncerta patiesās mērķauditorijas, kristīgs cilvēks ar niku 'Amen', kas arī, domājams, reprezentē šī koncerta pamata auditorijas viedokļus. Arī feisbukā pie koncerta bija diskusija, kurā varēja palasīt patiesās attieksmītes un komentārus par to, ka tad jau nevajadzētu uzņemt arī grupas no Vācijas :)))) Katrā ziņā šie cilvēki ar tevi noteikti būtu gatavi pastrīdēties arī par to, cik labi vai slikti ir karot Ukrainā, tad jūs varētu izdzert katrs pa pieciem negaršīgiem aliņiem par piecīti, lai āmenisti nonāktu pie secinājuma, ka vispār jau NATO paši vainīgi, ka gribēja uzbrukt rūsijiem, un ka vispār ukraiņiem vajadzēja klausīties, ko putins pavēlēja.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Mustana (jauniņais)
TurboHobo (jauniņais)
Viskas