SKYFORGER @ Uzvaras parks, 11.11.2023
+2
SKYFORGER koncerts 2023. gada 11. novembrī Rīgā!

Lāčplēša dienā, 11. novembrī satiksimies Bāriņu ielā, atceroties un godinot brīvības cīnītājus, pasākumā – "Rīgas sardzē."

Uzvaras parka nosaukumam 100. Uzvaras parks savu nosaukumu ieguva 1923. gadā - par godu uzvarai pār Bermonta karaspēku, atbrīvojot Rīgu.

Pasākuma programmā:
Iespaidīgas video projekcijas, gaismas efekti, dažādas aktivitātes un muzikāla programma, kas jāredz!
Pasākumā iespējama filmēšana un fotografēšana.

Vairāk par valsts svētku pasākumu norisi: svetki.riga.lv/kulturas-programma...

Sākums pl. 17:00

SKYFORGER pl. 20:00 līdz 21:15

Ieeja bez maksas.

Piesakies un uzaicini arī draugus:
www.facebook.com/events/719341169622...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Viss jādara Hopkinza vietā ...

Mazajā ģildē būs VILKI: www.facebook.com/events/866274295110...
-4
Negribējās par daudz piesārņot forumu :) var vecās tēmas galā.
+3
Tipa piesārņot grāvī pa labi - meh, neies jau piesārņot. To pašu izmest grāvī pa kreisi - o pats labums! Te kaut kas ar loģiku klibo :>

Bet nu i laiki pienākuši... metal forumā ievietot ziņu par konci skaitās piesārņošana...
-1
mūsdienās jau nu arī pat 95-99% spams šim pusmirušajam forumam nenāktu par ļaunu, bet arī spama resursi nav bezgalīgi, ja nu kas.
+3
Spamavārdi vietā - kur tad nu mēs bez spameriem liksimies :>
0
Izskatās, ka tavi pavalstnieki tomēr nepiekrīt! Nu neko, nepateicība ir pasaules alga!
+1
Bet par to, ka ir cilvēki, kas nevēlas piesārņot šo pāraktīvo forumu... Sen nebiju tā smējies! :D
+3
🥁 Pasākuma programmā:
✨ 18.00 – 18.45 Mūsdienu tautas mūzikas apvienība "Raxtu Raxti"
✨ 19.00 - 19.45 Hip-hop mākslinieks Fiņķis un pavadošā grupa
✨ 20.00 - 21.30 Grupa "Skyforger"
0
Hmmm, teorētiski varētu pagūt arī uz otru konci....
0
Ne ta īsti Feņķis, ne ta diņķis...
0
Varbūt tas pavadošā gruppā...
+2
Ha, izrādās tas Fiņķs ir tas kurš par to raķeš zinatn tur kaut ko vāvuļoja. Reiz dzirdēju pa rādio vai veikalā - tīri laps gabz likās:

youtu.be/vo8PheV1vzk?si=6iPA...

katr dien kā brīvdien nav nevien tāda dīkdieņ bet savākties prot
komats jāsliek pašiem izņemot pirms tādiem bet kā pašiem
+1
Fiņķis ir labs, turklāt fonā viņam kaut kādu grandžu spēlē, diezgan labā līmenī.
0
^^ šitais gabals pat bija dzirdēts. Video ir ambiciozs, arī ja teksts pats par sevi diezgan hipsteriski primitīvs.
0
^^^To grandžu varbūt nevar baigi dzirdēt ierakstos, bet diezgan lielu pārsteigumu norāvu šī gada Pozitīvusiņā (gāju uz Alt-J), kur Fiņķis skanēja riktīgi pēc kaut kāda mūsdienīgāka Rage Against The Machine, vietām pat gandrīz metālīgi (manā subjektīvajā ņūmetālista uztverē).
+1
Nja, hiphops kopš deviņdesmitajiem diezgan izmainījies. Varētu pat teikt, nekā kopēja ar tā laika pārstāvjiem.
0
a bet mūsdienās metāls ar hiphopu nekaujas?
iekļaujošā sabiedrība?
+1
nē, deviņdesmitie ir beigušies, cilvēki vairs nav TIK debili (vismaz attiecīgajās scēnās, bet, protams, arī scēnu / subkultūru robežas ir krietni paplūdušas). kaut gan tā rakstot es nonāku pretrunās pats ar sevi, jo esmu deviņdesmito fans. bet laikam ASV 90to, nevis LV 90to.
+1
Starp citu, šī gada BA iesildīšanās ballītē hedlainers bija čehu metal reperis REDZED (cik var saprast, krietni populārs Čehijā). Nekad nebiju dzirdējis neko tādu dzīvajā, un ļoti patika – mierīgi liktu savā festivāla TOP 10.
0
tā, skatos mums te latentie reperi uzpeld ?! DD Nu ok, ok, personīgi man pret hiphop (kā pret jebkuru mūzikas žanru, nu varbūt pret kādu 90`eurodance vai tmldz lētuci) pa lielam pretenziju nav. Pat tīri patīk dažs labs 80to beigu ēras repa hiphop gabals.
+2
Vai man kads varetu paskaidrot ar ko atskiras "rap" no "hip-hop"?
Varbut kads latentais var paskaidrot, jo jautajumu uzdodu pilnigi nopietni ...
+2
atdodu karmisko parādu Sonnem no deviņdesmitajiem, kad no raidījuma "Beverīna" uzzinājām daudz jaunu mūziku, un paužu savu saprašanas līmeni: repošana ir vokālā izpildījuma veids (rīmju skaldīšana pretstatā dziedāšanai), savukārt hiphops, triphops, kaut kādi vēl tur derivatīvi ir domāti kā žanru nosaukumi…

www.youtube.com/watch?v=GqNGoAwYYk8...
+2
Neesmu speciālists, bet cik es saprotu, "rap" ir izpildījuma tehnika (nu tipa tā deklamēšana), bet "hip-hop" žanrs kopumā. Apmēram kā growl un death metal.
Labojiet, ja kļūdos.
0
Lai piedod SKYFORGER koncerta topiks ...
+1
^:D, nepārdzīvo, gan jau piedos. Skat vēl tā ietekmē SF uztaisīs kādu kolaborāciju ar latgaļu repu, piemēram Borowa MC. Tas tik būtu numurs
+1
^^ Fiņķis pie visa vainīgs😀
0
Par hiphopa šķaidīšanu ar metālu, reku būs true black metal blice no Kalifornijas: www.youtube.com/watch?v=0-Ujiln09kw...
+1
^^^ "Skat vēl tā ietekmē SF uztaisīs kādu kolaborāciju ar latgaļu repu, piemēram Borowa MC. Tas tik būtu numurs"

Nemaz tik tālu tās lietas būtībā nestāv, jo Sovvaļnīks pirms tagadējo soloalbumu rakstīšanas savā studiju laikā bija bija pazīstams kā Borowa MC ģitārists Sedmenc. Pirmais disks "Sūplok", kas izlaists zem Sovvaļnīka nosaukuma, ir galīgi ne tas, ko šajos laikos dzirdam viņa koncertos: sovvalniks.bandcamp.com/album/s-pluok...
+2
^^ nu Body Count ar Ice-T, ta ir klasika :)))
0
bet kādu repertuāru gaidīt no Skyforger? Strēlnieku albūms vai vairāk uz tautas folk?
+1
+2
Nejauc džekiem noskaņu >:D
-1
...un lietus mīza
0
Galnais pašam nemīzt!
0
tas tikai citāts no Nika Keiva grāmatas
0
uhh, Body Count, tas ir lielisks repmetāls, man šis gabals baigi patika
www.youtube.com/watch?v=X-kwNNLmhd8...

ŠOVAKAR KONCERTS, JA KASSSS
+2
Labi norībināja! Pirotehnika arī gāja vaļā \m/

Tagad dilemma: Zlemess vai ZLEMESSS?
+2
Bija labs! Ļoti atbilstoši video bija uztaisīti, kaut kas no arhīvu video un vecām bildēm, bet viss vienlīdzīgi nokrāsots un apstrādāts. Varbūt tie paralēlie grupas izsaucieni varēja nebūt. Pirotehnika arī jaudīga. Visu Strēlnieku albumu nospēlēja, mans albuma favorīts ir 'Sešas ārprāta dienas', kas dzīvajā arī izcili skanēja. Sākumā likās, ka skaņa nedaudz dīvaina, laikam arī vienai gičai zuda kontakts, bet kļuva arvien labāk.
+1
Ļoti labi un jaudīgi!
+1
Par cik tas lielā mērā bija politisks pasākums, nebūtu bijis par skādi subtitri uz ekrāna visu laiku, jo bez tiem praktiski nebija saprotams par ko tiek repots konkrētajā brīdī.
+1
^Vienīgā politika, ko izdevās novērot, bija E.Ratnieka uzruna praimtaimā pirms SF spēlēšanas :)

Fiņķis izklausījās kā kristiešu reps ar dažiem stingrākiem vārdiem.

Skyforger bija ļoti labs, pirotehnika bija vietā un prasmīgi pielietota. Stāvot ļoti tālu no skatuves, skaņa brīžiem peldēja, bet vienalga likās pieņemama. Prieks vēlreiz dzirdēt tādu retumu kā "1916. gada marts" – liekas pietiekami interesants gabals spēlēšanai dzīvajā.

Nesapratu joku par Radio Skonto.
+2
Tas nebija joks, tā bija reklāma, viss ir reklāma un tagad tu braucot uz darbu klausies radio Skonto. Viss.
-2
Mans mīļākais radio ir radio Skonto! Nu labi pielējāties Lemesī?
+4
Ar zināmām bažām ņēmām līdzi 5gadnieku un 7gadnieku uz pasākumu. Cerējām, ka izturēs vismaz pāris dziesmas, līdz prasīsies uz mājām.

Kā sākās pirmie SF rifi, tā abi ņēmās ārdīties un skraidīt pa noplakušo rudens zāli, vārtīties un ķērkt vēl trakāk nekā Nikotīņu fani no Zālīša pamatskolas. Notusēja visu laiku no "Sešām ārprāta dienām" cauri "Nāves salai" līdz pat "Pulkvedim Briedim" un negribēja iet mājās pat pēc tam, kad noskanēja bonusa gabals "Ar nāvi mēs esam uz TU" (piedaloties Vilkiem, kuri atskrēja, starp citu, no paši sava koncerta Vecrīgā — kā jau plēsēju kārtas zvēriem pienākas!)

Iepriecināja fakts, ka vīri spēlēja bezmaz vai savā bleķīgākajā variantā un nebija "mīkstinājušies" uz domes rīkotu pasākumu, kur varētu spiest uz dūdām, stabulēm un koklēm. Tomēr attieksme izrādījās pretējā: bleķis un drusku vikingmetāls. Plus projekcijas fonā un naratīvs starp dziesmām — izskatās, ka albums tagad netiek atspēlēts viens pret vienu, kā tas savulaik iznāca uz Mascot Records un tika pārizdots uz Folter, Fatal Excstasy Prod. un CD-Maximum, bet dziesmas tagad tiek saliktas vēsturiski loģiskajā secībā.

Twitterī lietotāji ironizēja par faktu, ka "Skyforger sniedz koncertu Uzvaras parkā. Nē, tas nav joks."
+3
Bija jaudīgi, jā.
^atceros- SF Latvian Riflemen no Mascot Records vēl izdoto ripuli pirku M Dailē pie viesnīcas Latvija uz Elizabetes ielas. Pārdēvējs bija tas nepamatoti lepnais kadrs no Pienvedēju Piedzīvojumiem (kautkurš no brāļiem). Atstāja nepatīkama subjekta iespaidu DD. Nu tā, vnk atmiņu uzplaiksnījums :)
+4
^^ tak tikai 2 pēdējās dziesmas bija apmainītas vietām.

Bet tieši šāds koncerts bija vajadzīgs, lai tautas apziņā mainītu Uzvaras parka nozīmi un izmēztu asociācijas ar okupantiem.
+3
''Latviešu Strēlnieki'' ir mans mīļākais Skaju albums un bija bauda to dzīvajā visu dzirdēt. Skaņa arī pašā saundčeka priekšā brīžiem papeldēja - laikam kāds no skaļruņiem slēdzās laukā dēļ mitruma, bet nebija tik traģiski, lai izbojātu konci.

Man jau šķiet, ka ''16.gada martu'' diezgan bieži spēlē - vismaz par lielu retumu nesauktu.
+1
Jā, pasākums bija ekselents (izņemot tās pauzes starp māksliniekiem).
Nu labi, reizēm gribējās jau vairāk no Pētera vokāla saprast, bet tas ir par daudz prasīts :D
+3
"Nu labi pielējāties Lemesī?"

Prasīju, jo pēc tāda šova gribējās iet piedzerties, bet biju saslimis un bija jāmontē viģiki. Spriežot pēc diviem mīnusiņiem laikam tovakar tomēr bijis gan slikts aliņš, gan sliktas kuces (manu, ka hiphopa tēma tiek pamesta novārtā). Cerēsim, ka uz 18. novembri tas tiks novērsts >;-)
0
A varbūt tas dēļ komentāra par Skonto?
0
Kaut kas jau jāieraksta
+2
Radio Skonto kaut kā neesmu piefiksējis. Bet vārds "Skonto" manā uztverē ir vienmēr saistījies ar futbolu."Skonto" (čekista Indriksona) klubs ir 15 kārtējs Latvijas čempions. Lielākā daļa kluba spēlētāju bija arī Latvijas izlases dalībnieki. Atsevišķi spēlētāji guva panākumus arī ārzemju līgās. Te kā labāko, protams, jāmin Marianu Paharu, SuperMario. Viņš joprojām tiek uzskatīts par Anglijas premjerlīgas kluba Southampton leģendu. 2004. gadā neizšķirts ar Vāciju tika uzskatīts par neveiksmi. Mūsu dienās par veiksmi tiek uzskatīts neizšķirts ar Fēru salām. Tā kā Skonto ne vienmēr bija kaut kas no sērijas - "tas ir pilnīgi garām". Klubs bankrotēja 2016. gadā. Čekists droši vien izbauda naudīga pensionāra vecumdienas. Pat pārmest cilvēkam īsti neceļas roka.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [2]
TurboHobo
Lācis
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Mustana (jauniņais)
TurboHobo (jauniņais)
Viskas