Latvijas Metālmūzikas gada balva 2023 @ MP 16.02.2024
+6
SĀKAS PIETEIKŠANĀS LATVIJAS METĀLMŪZIKAS GADA BALVAI
Latvijas Metālmūzikas gada balvas organizatori aicina Latvijas smagās mūzikas grupas un izdevējus iesniegt 2023. gadā izdotus smagās mūzikas ierakstus žūrijas un klausītāju vērtējumam.
Pieteikumi tiks pieņemti laikā no 2023. gada 27. decembra līdz 2024. gada 14. janvārim.
Latvijas Metālmūzikas gada balvai var pieteikt ierakstus albuma vai minialbuma (EP) formātā. Tiek gaidīti jebkuri laika periodā no 01.01.2023 līdz 31.12.2023 iznākuši smagās mūzikas ieraksti — metāls, hārdroks, postroks un postmetāls, kā arī jebkuri to apakšžanri un hibrīdi.
Pieteikumi tiks gaidīti līdz 2024. gada 14. janvārim (ieskaitot) uz e-pastu latmetgadabalva[at]gmail[dot]com. Pieteikumā jānorāda grupas/izpildītāja nosaukums, ieraksta nosaukums, saite uz interneta vietni vai straumēšanas servisu, kur pieejama ieraksta digitālā versija, kā arī grupas kontaktinformācija. Pieteikšanās Latvijas Metālmūzikas gada balvai ir bez maksas.
Uzvarētājus, līdzīgi, kā iepriekš, noteiks žūrija un interneta balsojums. Žūrija atlasīs nominantus, kurus izvirzīt interneta balsojumam.
Interneta balsošanas sākums tiks izziņots 22. janvārī.
Balvu pasniegšanas ceremonija norisināsies 16. februārī klubā “Melnā Piektdiena”, Brīvības gatvē 193c.
Grupas, kas ar savu dalību uz skatuves kuplinās pasākumu, tiks izziņotas vēlāk.
Metālmūzikas gada balvas pasniegšana šogad Latvijā notiks trīspadsmito reizi. Tās iniciatori ir apvienības «Zobens un Lemess» un mūzikas kluba «Melnā piektdiena» pārstāvji, kas ar metālmūzikas pasākumu organizēšanu nodarbojas jau kopš 1996. gada.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
>Metālmūzikas gada balvas pasniegšana šogad Latvijā notiks trīspadsmito reizi.
Oho, apaļa jubileja :)
0
Jā, ļoti nopietns un vienreizējs cipars.
0
13 nav cipars :>
-1
Ja pareizi uzraksta, tad ir.
0
Man gan nenāk prātā neviens pieraksts, kurā būtu cipars, atbilstošs 13. Ja nu vienīgi D heksadecimālajā sistēmā varētu skaitīt?
+1
Nu tad jau arī būtu jāuzraksta, ka notiek D-to reizi :> Hexademicālā sistēma šeit būtu tīrākā izšķērdība. Šajā gadījumā pietiktu ar bāzi 13.
0
Pagoogelēju, izrādās sistēma ar bāzi 13 saucās tridecimal vai tredecimal
+2
Par bāzi ņemot 13, arī burtiski sanāktu apaļa jubileja :D
+2
Burtiskas jubilejas - pasākums notiek A-to, B-to, C-to, D-to reizi :D
+4
Koncertā uzstāsies grupas Procession, Deodium, Uguns un citi.
Biļetes jau nopērkamas iepriekšpārdošanā, cena no 7 eur: ticketshop.lv/lv/events/5737...
+1
Balvu pasniegšanas ceremonija un koncerts norisināsies 16. februārī klubā “Melnā Piektdiena”, Brīvības gatvē 193c.

Koncertā uzstāsies grupas

PROCESSION,
DEODIUM,
UGUNS,
NOSTRA,
SXIMA.

Pasākumu vadīs Deathperado.

Biļetes jau nopērkamas vietnē ticketshop.lv: ticketshop.lv/lv/events/5737...
0
Nu tad uzzināsim visu jau 24 h laikā!

Attiecībā uz to, kapēc Apēdāja albums "mAita" netika nominēts, atrisinājums izskatās vienkāršs. Proti, puse no albuma dziesmām jau bija nominētas Metālbalvai pagājušogad, kad šīs dziesmas (izdotas no Apēdāja puses kā vismaz 3 dubultsingli) tika nominētas balvai par 2021. gadu — viens no tiem gadiem, kad bija kovids un kad ceremonija nenotika. Acīmredzot būtu dīvaini nominēt materiālu, kurš vienreiz jau bijis nominēts… toties, no otras puses, katrs balsotājs vienalga varēja šo albumu ierakstīt brīvās izvēles lauciņā attiecīgajā balsojuma formā.
0
Puse no puses pusē!
+1
Klubā "Melnā piektdiena" pasniegs Metālmūzikas gada balvu

Rīga, 16.febr., LETA. Klubā "Melnā piektdiena" šovakar plkst.19.30 notiks Metālmūzikas gada balvas pasniegšanas ceremonija. Ceremonijas laikā uzstāsies grupas "Procession", "Deodium, "Uguns" un citi, pasākumu vadīs "Deathperado". Metālmūzikas gada balvas pasniegšana šogad Latvijā notiks 13.reizi.

Kategorijā "2023.gada debija" par uzvaru sacentīsies grupa "Analborn" ar ierakstu "Analbum", grupa "Kapu svētki" ar tāda paša nosaukuma ierakstu, grupa "Sxima" ar ierakstu "Momentum".

Kategorijā "Labākais 2023.gada alternatīvā, eksperimentālā un postmetāla ieraksts" nominēta apvienība "Almyth" ar ierakstu "Almyth", grupa "Nostra" ar ierakstu "Sea of Fertility", mūziķis "Shachah" ar ierakstu "Gruvešu gadi", grupa "Seira" ar ierakstu "All Things Have Their Season", grupa "Tempus" ar ierakstu "Vida Colorida".

Kategorijā "Labākais 2023.gada metāla ieraksts" par balvu sacentīsies grupa "Dehydrated Goat" ar ierakstu "Engoatment: Crash Course in Practical Goatism", grupa "Deodium" ar ierakstu "Maldupe", grupa "Procession" ar ierakstu "This Side of the River", grupa "Sxima" ar ierakstu "Momentum" un grupa "Terror Activator" ar ierakstu "Forcibly Wasted".

Par 2023.gada labākās koncertgrupas titulu sacentīsies "Deodium", "Nostra", "Sever", "Skyforger" un "Tesa". Uzvarētājus noteiks žūrija un interneta balsojums.

Metālmūzikas gada balvas iniciatori ir apvienības "Zobens un lemess" un mūzikas kluba "Melnā piektdiena" pārstāvji, kas ar metālmūzikas pasākumu organizēšanu nodarbojas jau kopš 1996.gada.

Publicēta: 16.02.2024 01:09
Inese Trenča, LETA
0
Jā, tā viš i!
+1
D = S
A = N
M = P
K = S
+1
1 = 1 un processionsz nokaplēja pa manam prātam!! Tas man tīk!!
+1
Kaut kur ir pieejami arī rezultāti?
-3
^ Divas rindiņas augstāk! ;)
+2
Piedodiet, es neesmu tas krustvārdu mīkliņu minētāju tipāžs, bet atradu vakar feisbukā ieliktu bildi ar izprintētu A4 lapu ar rezultātiem. Paldies!
+2
Debija = Sxima (2. Kapu Svētki, 3. Analborn)
Alternatīvais/post = Nostra (2. Almyth, 3. Tempus)
Metāls = Procession (2. Deodium, 3. Sxima)
Koncertgrupa = Skyforger (2. Tesa, 3. Sever)
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Mustana (jauniņais)
TurboHobo (jauniņais)
Viskas