Latvijas Metālmūzikas Gada Balva 2023 - publikas balsojums
+7
NOBALSO PAR SAVU MĪĻĀKO JAUNO LATVIJAS METĀLMŪZIKAS ALBUMU!

Sācies publikas balsojums par 2023. gada labākajiem Latvijas metālmūzikas ierakstiem un izpildītājiem. Apkopots noteiktajā termiņā iesūtītais materiāls, žūrija visu saņemto ir izvērtējusi un izvirzījusi nominantus 4 kategorijās. Nominantus un saiti uz nobalsošanu skatīt zemāk.

Šajā reizē jaunievedums ir atsevišķa apvienotā kategorija alternatīvajam, eksperimentālajam un postmetālam. Jau aizvadītajos gados nav trūcis balvas pretendentu, kas pārstāv apakšžanrus, ko nereti ir pagrūti vērtēt vienotā kontekstā ar tipiskiem, tradicionāliem metāla pārstāvjiem, un arī aizvadītais gads nav bijis šajā ziņā izņēmums. Tādēļ ir nolemts ieviest jaunu kategoriju, kurā novērtēt tos izpildītājus, kuru mūzika varbūt ne vienmēr ietilpst īstenā metāla dogmu rāmjos, taču tāpat pelnījusi arī metāla klausītāju ievērību - alternatīvais metāls, postmetāls, post-hardcore, u.c. žanru hibrīdi.

Latvijas Metāla Gada Balvas pastāvīgas vērtības un mugurkauls, gada labākā metāla ieraksta un gada labākās debijas kategorijas, kā allaž, ir ierindā.

Atgriešanos piedzīvo gada koncertgrupas kategorija; pērngad notikušajā balvu sadalē tā diemžēl iztrūka, sakarā ar pandēmijas laika publisko pasākumu ierobežojumiem, kā rezultātā tajā periodā bija pārāk maz iespēju vispār kaut kur uzstāties. Par laimi, aizvadītais 2023. gads atkal ir bijis dažādiem koncertiem bagāts, tādēļ grūtības drīzāk var sagādāt izvēlēties favorītus no plašā koncertu klāsta, nekā to trūkums.

Latvijas Metālmūzikas Gada Balvai ir nominēti sekojoši ieraksti:

Kategorijā “2023. gada debija”:
● ANALBORN – “Analbum” ej.uz/nytq vai ej.uz/pppi
● KAPU SVĒTKI – “Kapu Svētki” ej.uz/47yd
● SXIMA – “Momentum” ej.uz/3nmi

Kategorijā “Labākais 2023. gada alternatīvā, eksperimentālā un postmetāla ieraksts”:
● ALMYTH – “Almyth” ej.uz/ygag
● NOSTRA – “Sea of Fertility” ej.uz/qv67
● SHACHAH – “Gruvešu gadi” ej.uz/yugz
● SEIRA – “All Things Have Their Season” ej.uz/n6ws
● TEMPUS – “Vida Colorida” ej.uz/qkig

Kategorijā “Labākais 2023. gada metāla ieraksts”:
● DEHYDRATED GOAT – “Engoatment: Crash Course in Practical Goatism” ej.uz/mddy
● DEODIUM – “Maldupe” ej.uz/rc3e
● PROCESSION – “This Side of the River” ej.uz/c52k
● SXIMA – “Momentum” ej.uz/3nmi
● TERROR ACTIVATOR – “Forcibly Wasted” ej.uz/y7wq

Kategorijā “Labākā 2023. gada koncertgrupa”:
● DEODIUM
● NOSTRA
● SEVER
● SKYFORGER
● TESA

Publiskajā balsojumā visās kategorijās ir iespēja balsot arī par savu brīvi izvēlētu favorītu, ja tas neietilpst žūrijas izvirzīto nominantu skaitā. Balsojums atvērts līdz 2024. gada 4. februārim (ieskaitot).

BALSOŠANAS SAITE: ej.uz/lmgb2023

Par balvu pasniegšanas pasākumu informācija šeit: /forum/125094-latvijas-met%C4%81lm%C5%ABzikas-gada-balva-2023-mp-16-02-2024
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Tie albumi ir bišku labāki, nekā gaidīts. Arī alternatīvaja kategorijā, piem., šis: seiraband.bandcamp.com/album/all-things-ha...
+1
Pārsteidza, ka nominantu vidū nav Apēdāja "Maitas" albums. Nu nekas, nobalsoju "brīvajā izvēlē".
+2
Par labāko koncertgrupu vispār jēga balsot? :)
0
Kamēr “Zelta mikrofons” ik gadu diskutē par nepieciešamību spert soli pasaules mūzikā valdošo tendenču virzienā un pārstrukturizēt nominācijas, Latvijas Metālmūzikas gada balva to jau ir izdarījusi.
neatkariga.nra.lv/lasamgabali/445330-...
0
^^ Vajag speciāli balsot pret zināmo favorītu,lai paliek uz pauzes. Savādāk tas jau paliek par prāta vētras variantu popmūzikā,ka paņem visas balvas jau treju gadu desmitus:D
+1
Nu es vienmēr PRET!!
+1
^^ ja nav sistēmas ar plusiem un svītrošanu, kā vēlēšanās, tad jēgas maz, fanu tāpat būs vairāk.
+2
Bet kāpēc speciāli balsot pret, ja labākie gadus desmitus viņi ir pamatoti?
0
Es balsoju PRET balsošanai pret Skyforger!!
+1
> Bet kāpēc speciāli balsot pret, ja labākie gadus desmitus viņi ir pamatoti?

Lūk tur jau tie sūdi!
+2
^ jebkurai sabiedrībai mēdz piemist diezgan prognozējama tendence atbalstīt savējos, pat ja viņi to nav konkrētajā reizē pelnījuši. Skyforger droši vien nav izņēmums.

Tomēr ir viens BET.

Debesu Kalēji nu jau teju 30 gadu garumā pārliecina ne tikai vietējo, bet arī kaimiņvalstu, Eiropas un tagad arī globālo publiku par savu saturisko un muzikālo redzējumu — un tā unikalitāti (izsakoties pēc iespējas neitrālākos terminos). Pēdējais interesantais moments: grupa močīja uz kruīza kuģa peldošajā festivālā "70 000 Tons of Metal", kas katru gadu kursē no Maiami uz Dominikanas Republiku (Karību salās) un atpakaļ.

Šis (un ne tikai šis) ir faktiskais novērtējums, ko Latvijas mūzika gūst brīvajā tirgū, ne Baltijas vietējā vidē. Nevieni vietējie Eirovīzijas popa censoņi tādu rezultātu nevar sasniegt. Līdz ar to nav pārsteigums, ka rodas situācija, ka savā žanrā 20+ gadus zināma banda ir redzamākā koncertgrupa — un tauta par to balso pamatoti, jo redz iemeslu balsot.

Es pats balsoju šogad par Tesu, jo tā ir viena no retajām grupām, kas dzīvajā (un tūrēšanā) salīdzināma ar Skajiem, tikai Tesai žanrs cits. Redzēsim, kas no tā visa sanāks!
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Mustana (jauniņais)
TurboHobo (jauniņais)
Viskas