Skaņu Mežs 2024
+2
Eksperimentālās mūzikas festivāls “Skaņu mežs’2024” notiks 4. un 5. oktobrī kultūras ēkā “Hanzas Perons” (Hanzas ielā 16A), un tā pirmā vakara galvenie viesi būs ikoniskais elektroniskās mūzikas duets “Autechre”.

Franču skaņu māklsinieks un trokšņu mūziķis Romēns Pero (Romain Perrot), kas strādā ar segvārdu Vomir, savu karjeru aizsāka jau 1996. gadā, un kopš tā laika viņa daiļrade piedzīvojusi vairāk nekā 300 publikācijas. Tādi mediji kā “The Quietus” un “Les Presses du Réel” viņu atzinuši par “harsh noise wall” kustības līderi: viņa priekšnesumi ir vienlaikus destruktīvi un skaļi, bet arī statiski. Viņa “anti-visa” skatījums uz mūziku skatījums ticis raksturots sekojoši: “nekādu ideju, nekādu pārmaiņu, nekādas attīstības, nekādas izklaides, necik nožēlas”.

The Body & Dis Fig
Amerikāņu izdevums “Rolling Stone” duetu “The Body” nodēvējis par “vienu no smagās mūzikas interesantākajām grupām”, piebilstot, ka tā rada žanriski grūti definējamu mūziku. Tas, iespējams, tādēļ, ka no “doom” vai “sludge” metāla apakšžanru konvencijām to atdala drosmīgi eksperimenti ar citiem žanriem, sākot ar “power electronics” un troksni, un beidzot ar basu mūziku. Īpaši izceļams ir arī ģitārista un vokālista Čipa Kinga (Chip King) savdabīgais vokāls – tie ir spalgi, asi, apskaņojuma distortēti balss cirtieni, kas rada distanci starp izpildītāju un panākto skanējumu: aizverot acis, ir grūti iztēloties ķermeni, kam piederētu šāda balss.

Un vēl un vēl. Un vēl.
Šīgada sakņu meža ražā dominē vairāk troksnis-noise un skaļums, piederīgo lietu klausītājiem šī gada programma patiks.

The Body pirmo reizi Rīgā un ļoti priecāšos, ja gadīsies vēl, par ko šaubos.
Ir vienas dienas biļetes, ja pietaupāmas ausis vai par nesaprotamu/par skaļu.

Info te
www.skanumezs.lv/lv/festivals2024/...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
Šim resursam nav neviena komentāra!
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Juods (21 gads)
dzelzsgriezeejs( (20 gadi)
WrongTale (20 gadi)
M13 (1 gadiņš)
Viskas