~Galops~
0
Klau, galopu kā ritma figūru izdomāja Iron maiden?
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
khe-khem...
0
no kā tad šis apgalvojums izriet?? man vismaz nekas tāds nav zināms..
0
kādi ir avoti? kur tu to izraki?
0
Pilnīgi noteikti nē.

Kaut vai Rosīni Viljamā Tellā galvenā tēma balstās uz galopa ritmu.
0
Nu tad beidzot es sagaidiju, atbildi ko gaidiju :)
Bez šaubām galopu kā ritma figūru izdomāja jau Mocarta laikā, Iron maiden to popularizēja iekš heavy metal. Tikai nez kapēc ja kāda LV grupa izdomā dziesmu kurā ir tas galops, tad mistisku pieņēmumu dēļ citiem liekas(arī pašiem grupas dalībniekiem) kā dziesma ir Ironmaideniska!
Ar šo provokatīvo augšminēto jautājumu es gribēju kliedēt stereotipu, ka ja kādā dziesmā ir galopa ritms, tad tas nav automātiski jāasociē ar Iron maiden!
Lūk tā.
0
spīdoši!
0
nekad par ko tamlīdzīgu nebiju aizdomājies, ka galopu kā ritma struktūru būtu radījuši Iron Maiden. interesanti kāpēc šāds viedoklis vispār radies.
atceros ka vēl jauns būdams, galops bija jālec arī tautiskajās dejās, man šī ritma figūra un dejas solis(stils) tāpēc asociējas vairāk ar tautas mūziku, kādu folk elementu varbūt.
0
Kamōn, Viesuli, varbūt kādi hevisti arī polku izdomājuši?
0
:D
0
Finntrollji
0
vismaz kāds arī gūst apmierinājumu/ejakulācij... šeit :D:D:D
0
Manowar taču arī ir daudz dziesmu ar šo ritmu. Man tas nekad nav asociējies ar Iron Maiden...

Diez vai izdomāja Mocarta laikā, jo arī dažādu tautu ritmos, īpaši bungām, tiek izmantota šī figūra. Tas varētu būt viens no senākajiem ritmiem, jo fragments ir īss, bet saturīgs un savu konkrētu noskaņu tikai no ritma vien.
0
In dance, the galop, named for the fastest running gait of a horse (see gallop), a shortened version of the original term galoppade, is a lively country dance, introduced in the late 1820s to Parisian society by the duchesse de Berry and popular in Vienna, Berlin and London. In the same closed position familiar in the waltz, the step combined a glissade with a chassé on alternate feet, ordinarily in a fast 2/4 time. The galop was a forerunner of the polka, which was introduced in Prague ballrooms in the 1830s and made fashionable in Paris when Raab, a dancing teach of Prague, danced the polka at the Odéon Theatre, 1840.

The galop was particularly popular as the final dance of the evening. The "Post horn Galop" written by the cornet virtuoso Herman Koenig was first performed in London, 1844; it remains a signal that the dancing at a hunt ball or wedding reception is ended.

Numerous galops were written by the "Waltz King" Johann Strauss II. Dmitri Shostakovich employed a "posthorn galop" as the second, Allegro scherzo of his Eighth Symphony, 1943.
0
Tas ir par deju, bet man liekas, ka jautājums bija par mūzikā izmanto ritmu, kas sastāv no vienas garākas un divām tai sekojošām uz pusi īsākām notīm.
I---I-I-I---I-I-I---I-I-I-... utt.
0
nu bļin,roofš atkal te gudrojās...
0
apdirsos :D
Viens "l" pamaz hehe
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Viskas