I like America and America lik
0
...me

Man taapat kaa daudziem droshivien, eks un re un vienkaarshi metaalistiem, maaksla kaa taada ir pie kaajas, bet ir viens projekts, par kuru varu teikt - visu cienju. Pat taa - ka gribaas par to citiem pastaastiit un truemetaalaa iespamot

Krc

www.youtube.com/watch?v=LTOD5Pu6uVM...

Joseph Beuys [Deutschl., 1921-1986]

Maakslas "sceenaa" bija jau kulta statusaa, kad beidzot piekrita aizbraukt "viestuuree" uz ASV un tikai un vieniigi taapeec, ka bija paartraukts karsh Vjetnamaa. Tachu bija arii citi nosaciijumi...

Ierodoties lidmashiiinaa vinju pasatika dazhi draugi, kas uzreiz ietina vinju vilnas segaa un taadu arii aizveda liidz akcijas vietai, ne briidi neatklaajot sevi aarpasaulei.

Darbiiba notika sleegtaa telpaa, kuraa atradaas tikai Boizs (segaa un ar spiekji) un nepieradinaats koijots. Taadeejaadi Boizs veeleejaas iepaziit Ameriku nevis taas industriaalaas revoluucijas auglju izpausmee bet gan uzrunaajot taas pirmatneejo garu - koijots dazhaadaam indiaanju ciltiim ir dazhaadu dabas un pasaules speeku simbolizeejoshs dziivnieks, bet nu visspilgtaakaa klisheja laikam gan jaasaka ir Triksters (padumjaa velna arhetips) - Vinebago indiaanju legjendaas, un tik paziistams ar tik taapeec ka Jungs nokomenteeja. Citur koijots ir arii augstaakaa statusaa.

Boiza un koijota attieciibas sho paaris dienu laikaa varieeja no vienaldziigaam, naidiigaam, rotaljiigaam un pat kolegjiaalaam. Katru dienu kopaa ar paartiku paarim tika piegaadaatas jaunaakaas Voolstriitas aviizes, ar kuru paliidziibu tika kaartotas dabiskaas vajadziibas.

Tikai peec akcijas beigaam Boizs bija ar mieru atklaat Ameriku arii pasham sev

Vairaak..

www.last.fm/label/Ixtlan+Indust...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Parasti jau viņu latviski transkribē kā 'Boiss'. Ar 's'. Bet nu čalis jau uz goda.
0
sorry, neesmu neko latviski par vinju lasiijis (bet viena pazinja tulkojot nupat rakstu vienam maakslas zhurnaalam, tikai tur kaut kas zinaatnisks - marksisma sakaraa.. rakstu kaa izrunaajas, z/s s/z no taa jau doma nemainaas
0
0
neiet :(
0
krc nespiediet uz play bet kautkur citur bildee, buus bobijssssaaxxx
0
To nefolk2 -
Kas tavā izpratnē ir māksla? Pie kuras kājas tev viņa ir???
0
Kad tā tava paziņa nodriķēs to rakstu, padod ziņu, izlasīs. Līdz tam laikam šis paliek tikai mazs, bezpalīdzīgs sūdu pleķītis milzīgajā, sterili baltajā palagā, ko sauc par manām zināšanām mākslas vēsturē; un, kā var spriest pēc komentāriem, apm. tas pats pārējiem.
Ja literatūrā un mūzikā visu vairāk vai mazāk var izzvejot intuitīvi, tad šeit neko daudz profānie nesasmalstīs; izņemot faktu, ka viens jocīgs čuvaks iepazīst realitāti caur stipri abstrahētu filozofisku pieeju (*uizin, kā to lai cilvēcīgi noformulē). Nu varēja divu laikmetu / kultūru pārstāvji simboliski sadzīvot, un?...
Gaidāms kārtējais kulta vilnis pagānbleķa frontē, vai kā?
0
Ereb, manis domaa "maaksla" = 1. statiskaa/vizuaalaa maaksla (muzik, kino, floristika ne) + 2. maakslas "sceena" (aprindas vai kaa? nu kur apgrozaas)
Ar to domaaju visus "maaksliniekus" un visu, ko vinji dara - studentus, izstaades, prezentaacijas, izsoles utt
Ar piekaaji domaaju - neinteresee. Pasarg dies, ka man kaut kas pret maaksliniekiem buutu, nepaarproti..
Kaapeec neinteresee? Manupraat, iistie maakslinieki ir tie, kuru darbus nevar nosaukt par "maakslu", jo tie nav "samaaksloti"
Bet pat tie kas neseko maakslas stilu/skolu konvencijaam ir spiesti iekljauties merkantiilajaa kontaktu-sakaru sisteemaa, kuraa vislabaakaas sekmes ir diemzheel ne talantiigaakajiem, bet gan... hm, "draudziigaakajiem" :))
Buchas visiem maaksliniekiem. Juus visi esat manas kuces!

Maaksla suukaa liiko!
0
(Runcim)

he he
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Mustana (jauniņais)
Viskas