0
[#]

19. decembrī Ķīpsalas hallē notiks leģendārās britu doom / death / gothic metal grupas PARADISE LOST koncerts.

Koncertu organizē Igaunijas rokfestivāla “Green Christmas” radošā grupa, un Paradise Lost viesošanās Igaunijā un Latvijā ir gadu ilga darba un sarunu rezultāts.

Grupa Paradise Lost dibināta 1988. gadā Anglijā. Pēc vairāku demoierakstu izdošanas viņi noslēdza kontraktu ar izdevniecību Peaceville Records, kuras paspārnē iznāca pirmie divi albumi – “Lost Paradise” un “Gothic”, kuri radīja īstu apvērsumu, kā arī lielo ierakstu kompāniju interesi. Nākamos grupas albumus – “Shades Of God”, “Icon”, “Draconian Times” un “One Second” izdeva Music For Nations. Albumu “Gothic” – “Draconian Times” periods tiek uzskatīts par Paradise Lost “zelta laikmetu” – viņu ieraksti izpelnījās neviltotu atzinību, un grupas koncerti notika pārpildītos stadionos.

Līdz ar “One Second” iznākšanu Paradise Lost zaudēja daļu savu uzticīgo klausītāju, jo bija jūtami mainījies grupas muzicēšanas stils – tās daiļradē parādījās arvien vairāk elektronikas.

1998. gadā beidzās līgums ar Music For Nations, un Paradise Lost parakstīja kontraktu ar EMI. 1999. gadā iznākušais elektronisku eksperimentu pārpildītais albums “Host” lika gandrīz pilnībā novērsties grupas agrīnās daiļrades cienītājiem, bet parādījās arī daudz jaunu. Paši mūziķi to raksturoja kā dabisku grupas attīstību, tomēr solīja nākamajos ierakstos atgriezties pie agrīnā skanējuma. Daļēji šis solījums tika izpildīts – “Believe In Nothing” skanēja jau krietni smagāk un agresīvāk. 2002. gadā iznāca albums “Symbol Of Life”, kurā, līdzās mūsdienīgiem aranžējumiem, saklausāma Paradise Lost atgriešanās pie saknēm, un zināmā mērā iezīmē jaunu posmu grupas daiļradē.

2005. gada sākumā Paradise Lost gatavojas laist klajā jaunu ierakstu, kura nosaukums būs tieši tāds pats, kā grupai – “Paradise Lost”.

Ķīpsalas hallē kā  PARADISE LOST iesildītāji uzstāsies grupas CROWD (Latvija), LOOM (Igaunija), [O3] (Igaunija) un WATERDOG (Zviedrija).

Alternative powerpop grupa Crowd šogad noslēdza izdošanas līgumu ar jauno zīmolu “Raibā taureņa ieraksti” un viņu debijas albums nāks klajā nākamā gada sākumā.

Par šo iespēju uzstāties pirms Paradise Lost, grupas Crowd līdere Jana Čakste saka:
- “ Šī būs pirmā reize, kad Crowd uzstāsies tik lielas auditorijas priekšā un mūsu vēlme ir šos cilvēkus sapurināt un likt tiem justies karsti! Esam ļoti pagodināti par šo iespēju un mums ir liels gods spēlēt kopā arī ar pārējiem, kas uzstāsies pirms galvenās grupas. Ļoti gaidām pasākumu, lai beidzot varētu dot savas emocijas un mūziku maksimāli daudziem. Domāju, ka neviens nebūs vīlies atnākot uz koncertu laicīgi.”

2000. gadā Tallinā dibinātā grupa Loom šobrīd ir viena no labākajām Igaunijas rokgrupām. 2002. gadā Loom tika atzīti par labāko jauno grupu Igaunijā, kā arī saņēma “Golden Record 2002” balvu. Tikko iznācis grupas debijas ieraksts “The Sick Experience”. Latvijā Loom vislabāk zināmi ar savu iespaidīgo uzstāšanos grupas F[ei]k albuma prezentācijā Ķīpsalā.

Zviedru powerpop / glamrock grupa Waterdog Latvijā atradusi savas otrās mājas, un snieguši šeit jau apmēram 15 koncertus. Kopš pirmā koncerta dzimtās Klipanas viesnīcā 1999. gadā, viņi izlauzušies līdz desmitiem tūkstošu lielai auditorijai pašā Berlīnes sirdī.

Waterdog muzikālās ietekmes nāk no The Posies, Feeder, Foo Fighters un grupas dalībnieku bērnības / jaunības dienu elkiem – Rush, Kiss, Ramones, Sweet un Led Zeppelin daiļrades.

Neatkarīgi no tā, kur notiek koncerts - mazā klubā vai lielā festivālā – Waterdog nešaubīgi aizrauj klātesošos ar patiesu rokenrola enerģiju un savdabīgo skatuves tēlu. Grupas līderi – dziedātāju, basģitāristu un dziesmu autoru Martinu Ekelundu vislabāk raksturo teiciens: “Braiens Molko satiek Villi Valo, tikai vēl zaļāk un sarkanāk”. Arī pārējie grupas dalībnieki uz skatuves izceļas ar enerģiju un profesionalitāti, jo pirms Waterdog spēlējuši neskaitāmās grupās un projektos.

Oktobrī Waterdog izdeva savu jaunāko veikumu – maksisinglu “Five Easy Pieces”, viņu kaverversija Depeche Mode dziesmai “A Question Of Time” jau labu laiku atrodas Latvijas Airplay Top 40.

Oktobra beigās Limbažu hardrock / grunge grupas Selfish Scream vokālists Chupes Zviedrijā, Lemon Recordings studijā ierakstīja dažas Waterdog dziesmas latviešu valodā. Sākotnējā iecere šīs dziesmas kopīgi izpildīt 19. decembrī Ķīpsalā diemžēl nerealizēsies, jo netika atrastas iespējas kopīgiem mēģinājumiem.

Koncerta apmeklētājiem Ķīpsalas halles durvis 19. decembrī būs atvērtas jau no plkst. 17.00

Biļetes no 16. novembra pieejamas visās “Biļešu Paradīzes” kasēs, kā arī – ww.bilesuparadize.lv

Biļešu cenas:
Līdz 28.11. – Ls 6
No 29.11. līdz 18.12. – Ls 9
Pie ieejas – Ls 12

Partneri un atbalstītāji: Radio SWH, Radio SWH Rock, LNT, Silja Line, Radisson SAS, Interneta portāls apollo.lv, kultūras portāls sv.lv, Neatkarīgā rīta avīze

Informācija:
www.paradiselost.co.uk
www.crowd.from.lv
www.loommusic.org
www.o3-band.com
www.waterdogonline.com
www.sv.lv/paradiselost

Radošā apvienība “Tengo Hambre”

Afiša

 

Komentāri
0
"Martinu Ekelundu vislabāk raksturo teiciens: “Braiens Molko satiek Villi Valo"" - izklausās tiešām drausmīgi...""Purva" fabrika"...:DDDD
0
jautri Intars pateica
0
Support the legends! Paradise Lost !!!!!
0
es centishos tur but Sveisieni duble d
0
Tā vien rādās, ka iesildītāji nemaz nav ievērības cienīgi. Atliek vien turēt īkšķi, lai "Paradise Lost" atcerētos, ka kādreiz ir izdevuši arī "Gothic", "Icon" un "Draconian Times", kura manā fonotēkā joprojām vēl pēc visiem šiem gadiem ir zelta fonds, nebaidoties no skaiļiem vārdiem, atļaušos tos pat saukt par paliekošu vērtību.
0
Redzēju Waterdog "Siena šķūnī" - nu izlietie The Darkness; tikai vēl salkanāki... Tik vien kā Led Zep piemin pēc katras dziesmas.
The Crowd savukārt redzēti "Sinepēs" - kārtējie infantilie letiņu "alternatīvisti"... Iepatikušies E .Mīlgrāves kdzei, tad nu bīdīs šos, kur vien var...
O3 - iespējams, sūdīgākais nu metal, kāds dzirdēts; bij "Priekšnamā" un, šķiet, "Liepājas dzintarā"...

Nu, bet galvenais jau ir, ka varēs redzēt Viņus.
0
iesildiitaajus jau var skippot :) taa peec komentaariem var spriest, hehe. neesu ne1 no tiem iesildiitaajiem agraak dzirdeejs, pat ne nosaukumus :))
0
iesilditaaji dzirdeeti..shur tur-kaa jau mineec i Priekshnamaa i Sinepees...atsauksmes-eemz... teiksim-kaa iesildiitaaji-buus ok,bet nekas vairaak saistosh naf..bet par Paradise Lost -manas tik lapakaas atsauksmes lai gan tas vairaak ziimeejaas uz pirmajiem albumiem,bet vispaareejajaa skatiijuma teikshu-njemams! buushu..
0
Iesildiitaaji reaali suukaa,tachu pats koncis,es juutu,buus izdevies,jo ne katru gadu pie mums brauc taadi heavy metal DIEVI!Biljetes cena sapraatiiga vieta arii laba.PATS LABAAKAIS I TAS KA SKANEES TAADS MUUZONS KAS KATRAM KAARTIIGAM METAALISTAM PATIIK !
0
tā nesmukā dzeltenā biļete drem manā rokā un esmu ekstāzē par to, kam beidzot spēju noticēt!
tiekamies! :)
0
Vispārīgi izskatās ka solās būt nežēlīgi jautri...
0
Ko tadas iesilditaj grupas dara kopa ar Lost Paradise, neko labaku nevereja atrasst kas iesilda?????
0
agrākais Paradise Lost bija labāks nekā šo baltdien!
0
Jā, būs jautri..... Redzēs, kas no tā visa iznāks.... Bet tik un tā Paradise Lost!!!!! Nespēju noticēt, ka mans mazais sapnis ir piepildījies...... Redzēt Tos, kuri mani nostādīja uz Doom metal ceļa..... Mūžīgi būšu pateicīgs Paradise Lost. They show me the way to desolation!!!!!! Hail Doom!
0
Man arī doom iepatikās, pateicoties "Pardise Lost" un "My dying bride". Vienīgi jācer, ka "PL" nav aizmirsuši arī savus doom fanus.
Ja nenopietni, nez Nick Holmes vēl var uzraut kādu gabalu no "Lost Paradise"? :)
0
Pārrakstījos. :((( "Paradise Lost", protams.
0
Dea, You are cool! :) MDB ir mana vismīļākā grupa. Taču pēdējā laikā man patīk arī Morgion. :)
0
Edenbeast, Tu esi daudz dziļāk iekš doom par mani. :) Lasot komentārus un tekstus, liekas, ka doom iespaidojis Tavu filozofisko pasauli. Šai sakarā jautājums, vai neesi meģinājis uzrakstīt, ko interesantu par doom, kā Tu to uztver, ar ko padalītos ar citiem lasītājiem. Ļoti gribētos kaut ko palasīt dvēselei. :)
0
Yes, Dea, I am the one, who is doomed.... Rakstīt par DOOM ir sarežģīti, tam ir neskaitāmas formas. Atstāj savu e-pastu, es uzrakstīšu apcerējumu tieši Tev.... :)

Forever at the searing heat of the dying sun. We, who are not gods. As one, we strive to gain madness. Forever... Restless....
0
Mana nenopietnā, bet iecienītā adresīte, kurā aizmirstu pelēcīgi ikdienu ir naukatonis@yahoo.co.uk :)
0
cik noprotu nav jēgas iet?
0
cik noprotu nav jēgas iet?
0
Murg, kāpēc nav jēgas iet? Kāda jēga palikt mājās? Lai labāk ievērtētu "PL" mūsdienās, koncerts taču ir labākais veids kā to izdarīt. :)
0
ja neaiziesi var gadities ka velak janozelo. Pie mums ta jau nekas nenotiek.
0
buus, o.k, galvenais, makiet baudit labu, vecu, to, kas tagad ir jauns, bet tomer pieder vecajiem!!!:)
0
nu jā var jau aiziet. Bet nezinu vai patiks?
0
m/
0
Murg, vai "PL" Tev ir vispār patīk? Ja Tevi neaizkustina neviens no albūmiem, tad jau, protams, nav jēgas iet. :((((
0
vispār nav taisnība...man vismaz ir grupas kuru ierakstus neklausos, jo nepatīk, bet uz koncertu aizietu, jo koncertā visas grupas spēlē savādāk...
0
Piekrītu chaZZZrock, konchos viss ir pilnigi savadak.Runājot par lielajiem koncertiem, gandrīz vienalga kas spēlē, bet iespaids ir reāls..
0
man riebjas, ka kādus tur mūziķu var uzskatīt pa saviem elkiem. ja jūs neesat pamanījuši, tad viņi ir parasti cilvēki....PARASTI CILVĒKI. varbūt vēl sāksiet viņiem celt altārus, kā agrākos laikos dažnedažādiem dieviem???? nu, riktīgs apsmiekls!!!!! He, he, he
0
Ja PL iesildīs pipļuks Chupes,nu tādā gadījumā pirms Deicide blēs pidars Rūdijs.
0
Oi,tikko uzzināju,ka mīzals chupes nebūs,hi hi,jāiet no priekiem attaisīt 07
0
oi oi oi kaada mums te dazam labam "izcila" leksika
0
Man gan nav vienlaga, kas spēlē koncertos, arīdzan lielajos. Ja grupa mani neinteresē, koncertus arī neapmeklēju. Bet katram sava pieeja.
0
he shodien braucu ar mashiinu un klausiijos swh. un dzirdeeju reklaamas rulliiti par shamo konci. un apraudaajos, jo beidzot noticeeju=)
0
jāiet ir uz konci, štrunts par iesildītājiem, bet PL ir jāredz! žēl, ka telpas koncertiem Rīgā ir tādas kā ir, akustika tajā bleķa šķūnī varētu būt pabriesmīga. interesanti ko PL tagad konecertos spēlē? kādam nav kāds links uz pēdējo koncertu track list vai kā? vispār patīk visi albumi izņemot Host
0
Zēl kad vienīgi koncis notiek tik sliktā rajonā.........
0
2003.g novembra koncerts:
Setlist: Erased / Widow / Behind the Grey / Mystify / No Celebration / Shadowkings / Symbol of Life / So Much is Lost / Mouth / Prey Nightfall / As I Die / Perfect Mask / Mercy / Say Just Words

Encores: Isolate / Small Town Boy / One Second

(avots www.getreadytorock.com/reviews/paradise_lo...)

Nja, izskatas, ka no "Gothic" ir maz cerības kautko dzirdēt, dziļāk pagātnē par "As I Die" laikam viņi vairs nebrauc.
0
Raven, kas vainas Kjiipsalai? Vairaakus gadus esmu tur nodziivojis, neko sevishkji sliktu nevaru teikt.
0
Eh, eh, un nākamā nedēļa SWH Rock vēl būšot Paradise Lost nedēļa... Cerams, ka vismaz tur dzirdēsim vecos, labos gabalus no Ikonas un Gotikas...
A Ķīpsalai tumsības vaina. Var dabūt asfalta ekzēmu, ja neuzmanās.
Savulaik lēju gaužas asaras, ka nesanāca uz Monnspell aizbraukt, bet ka tepat Latvijā manas jaunības mīļākā grupa būs - i sapņot nesapņoju...
0
cik, es esmu dzirdejis(draugi tur agrak tuseja taja rajona) tur nav liela patika vietejai publikai pret metalu... vardsakot daudz urlas tur tuse un citi druagi..
varbut es kludos, bet.....
0
Nu nez, man liekas, ka Kjiipsalaa bez stundentiem gandriiz neviens cits nedziivo :D
0
Gribētos dzirdēt PRAY NIGHTFALL.... baigi iepatikās.....
0
Mjaa.. studentu kojas laba lieta pie halles, jaaiet ar liikumu, savaadaak paziistamie satjers un veel piedzirdiis :D
0
Kā gan vēl īsts doom metal fans var šaubīties vai uz šito ir jāiet. Paradise Lost taču ir leģendāra grupa un tādas Latvijā viesojas, maigi izsakoties, reti. Jā, daži albūmi pēc lieliskā "Draconian Times" ( skatos, ka vienā no iepriekšējajiem koncertiem ir skanējis viens no manie favorite gabaliem Shadowkings :)) ir bijuši pārāk elektroniski, taču pēdējos ir manāmi uzlabojumi. Es jau nu šito nepalaidīšu garām, pat neņemot vērā to, ka iesildītāj grupas nav cienīgas uzstāties pirms tādas grupas kā "Paradise Lost".
0
Jā, īsts DOOM METAL fans kā es būs pirmajā rindā un kratīs pauri par godu PL..... :)
0
Gan jau buus labi!A ko tas lox Chupes neiesildiis?Tas kjipa no fabrikas?Sadzersim un muzons buus klausaams!
0
Nu, vai ziniet!! Protams atvainojos wisiem True PL faniem, bet nu... Man jau nu peediigie darinaajumi neiet iisti pie sirds...
P.s. Ilgi un dikti smeejos peec tam, kad vienu chomu tikaam apspriedushi — kaadeelj grupai, kas izdod taadu albuumu kaa "Host" ir vajadziigi 2 gichotaaji..
Hmm...
0
Grupai vajadzīgi divi gičotāji, jo tā ir izdevusi arī tādus albūmus kā "Gothic", "Icon" un "Draconian Times":)
P.S. Turklāt viņu pēdējais albūms "Symbol of Life", lai gan joprojām nedaudz elektronisks, nav nemaz tik sūdīgs. Kaut gan "Host" laikam paliks kā mūžīgs šīs grupas kauna traips :(
0
man gan HOST patīk.
0
Par laimi "Host" neesmu dzirdējis. Man pietika jau ar "One second". Jācer, ka koncī viņi pārāk neaizrausies ar dziesmu spēlēšanu no šiem albumiem.
0
Man arī Host ir viens no mīļākajiem Paradise Lost albumiem, spēcīgs un melanholisks, ļoti melodisks!
0
Tikko ienaacaas info, ka kameras un fotoaparaatus publikai ienest ir aizliegts. Droshi vien dzeerienus arii...:)
0
Kādam ir skaidrība cikos ir jēga iet uz konci? Tas ka laiž iekšā no 17:00 pie mums var nozīmēt ka tie sildošie āksti (vienīgi LOOM ir vērts paklausīties) sāks 19:00, bet Paradise Lost 21 vai 22. Varbūt ir zināms, cikos PL sāks spēlēt?
0
Grupas saaks speeleet 18:00. Seciiba ir: [o3] => Waterdog => Loom => Crowd => PL. Vob6em PL vareetu buut ap 21:30.
0
Skaidrs, paldies! Lai redzētu Loom, laikam jāiet uz 19:30-20:00
0
Nu ko, šodien total Paradise....
Un Crowd:)))))))))))
0
Teiksim taaa - nu nekaa seviskja tur nebuus:)))
0
nu jaaaa.... man jau ljoti patikaas! sitiet mani nost bet man diezgan labi gaaja pie sirds Crowd it iipashi peedeejaa dziesma, manaa skatiijumaa vislabaakie no iesildiitaajiem. par Paradise Lost un paareejiem iesildiitaajiem - bez komentaariem! (tachu ja taadi buutu tie buutu ljoti krasi atshkiriigi). laikam viss...
0
Nu par crowdiem, buutu daudz reiz labaak bijis, ja sieva buutu viiram vairaak ljavusi ieruukt, tad gan buutu interesanti:), un par PL nav kur piesieties
0
PL nelika vilties, nokapaaja no sirds. Riktigi nokaitinaja vienigi n-tie iesilditaji. var jau buut, ka grupas ir ok, bet tomeer gaaju skatiities PL un kautkaadas tiinju grupas tieshaam neintereseeja. naakamreiz jaameegjina preciizaak noprognozeet reaalo koncerta saakumu, a to ierados peec 18 un vienalga 4 stundas dabuju klausities festivaalu Sinepes un Medus. nu nav normaali iesildiit 4 stundas ~ 1 st konci.
Bet PL bija tieshaam labs!
0
Laikam te par iesildiitaajiem nav ko runaat.. taapeec arii es neko neteikshu, bet.... PL...
Nedaudz sabaidiijos ka tik ar skanju viss buutu kaartiibaa.. bet es laikam no taa zhim -zhima, kad saaka skaneet atpaziistamas un feinas dziesmas i nemaz nepamaniiju, ka kaut kas nebuutu kaartiiba!
Nu teikshu taa, MAN ZHEEL patiesi ZHEEL tos, kas tur nebija :)
0
Intresanti buutu zinaat ko pashi PL domaa par to visu pasaakumu! Ja gadienaa kaadam ir kaada informaacija, vareetu jau padaliities!
0
PL tiešām bija labi, ko nevarētu teikt par pasākumu kopumā - atnācu 20:00, domāju ka Loom būs jau pusi nospēlējuši, bet nebija vēl sākuši. Alus arī jau bija izbeidzies, reāls sviests. Par Loom varu teikt ka neslikts ~ Motorhead/Spirirual Beggars sajaukums, bet iepriekšējā reizē man viņi labāk patika (laikam tāpēc ka spēlēja 1/2 stundu ;). Par Crowd neko sliktu nevar teikt, skuķis nēsājās kārtīgi, reizēm pat parūca. Vismaz Latvijā tagid kādfa smagāka banda ar female voķi. Nevarēja gan īsti saprasts kādā stilā viņi cenšas spēlēt - tāds Guano Apes, Lacuna Coil un Evanescence sajaukums, bet tīri interesants.

Būtu labi ja PL nospēlētu vairāk kā 60+20min, bet nevar sūdzēties ka nebūtu dzirdējis savas mīļākās dziesmas (Mortals Watch the Day un vēl kādus gabalus no Draconian Times gan labprāt dzirdētu).Man zināms pārsteigums bija, ka kādiem 50% klātesošo pazīstamākas bija dziesmas no pēdējiem 2 CD un One Second.

Mēģināju atcerēties treklistu, par hronoloģiju nav īstas pārliecības tāpēc saukšu pēc albumiem, un dažu dziesmu nosaukumus šodien vairs neatceros:

1992
As I Die
Pity the Sadness
1993
True Belief
Embers Fire
1995
Shadowkings
Hallowed Land
Enchantment
1997
One Second
Say Just Words
Soul Courageous vai Blood Of Another laikam ar bija
1999
So Much Is Lost
2001
Mouth
2002
Erased
Perfect Mask
Symbol Of Life

Bija arī vēl kāda dziesma no 1993 vai 1995 (pirmā pēc izsaukšnas) un vēl kāda no 1997 un no pēdējiem 2CD (Divided vai?).
0
Bija vēl 2 (Grey un vēl viens) gabali no jaunā 2005.gada albuma. Tiem kam patīk pēdējie 2CD tie varbūt patika un šķita smagi (par One Second smagāki jau bija, bet diez vai par Draconian Times), bet mani nesajūsmināja - nebija lielisko PL soliņu, un Holms kaut kā samocīti dzidāja/bļāva. Smagums negarantē kvalitāti ;(
0
DsssM, Blood Of Another nebija gan, es gan sho dziesmu gaidiiju, bet taa arii nesagaidiiju!
0
Kā jums šķiet, vai metālistiem neizdevās "Paradise Lost" pārsteigt? Nezin kāpēc radās tāda sajūta, ka Nick Holmes bija reāli izbrīnīts, ka cilvēki zina vārdus no doom laikiem. :) Un vēl man šķita, ka matālistiem izdevās pierādīt, ka "PL" ir viņu blice. :) Sevišķi jau pie "Embers Fire", "AS I Die". :)
0
Pi DsssM lista - laikam nebija Pity the Sadness (vai neesu piefikseejis??) un Symbol of Life, bet skiet bija The Last Time, Mystify un No Celebration (sitas toch bija), bet tie ir siikumi.
No 2005 CD dziesmaam pirmaa, kas skaneeja bija tiiri ok - vietaam tiiri normaals kachoks. Par tracklistu jau vispar nevar suudzeeties, bija diezgan daudz no Icon un Draconic, buutu panaivi cereet, ka shie taa njems un peedeejos savus CD noignorees. No Gothic neko nedabujaam, bet, pieljauju, ka taas dziesmas skaneetu diezgan jociigi. True Belief ari jau ir kljuvis vokaali vieglaaks:)
A skanja vispar bija tiiri laba, prieksh taas halles, varbuut vieniigi vokaals briizjiem kautka atbalsojaas vai aizvibreeja tajaa blekja skjuunii. katra gadiijuma tie visi ir siikumi, kasku nost PL prieksa!
Un 68-aas jubilejas ipashnieks Aaron ari nebija sasvineejies un normaali nozaagjeeja:)
0
Koncis bija labs. Tas attiecas tikai uz PL.

O3 - kaut kāds nonsenss. Ne ta roks, ne ta metāls... Tā kā biju pirmajā rindā, tad redzēju kā šamējais vokālists/ģitārists streipuļoja pa skatuvi. Njā....

Waterdog - Fuckin Fagots! Kad dziedātājs novilka fraku, tad atklājās, ka no viņa sanāktu perfekts narkomāns - vēnas nebija jāmeklē, tās bija visur. Bet par Question of Time paldies :)

Loom - bez komentāriem. Pilnīgs sviests.

Crowd - klaji pornogrāfisks priekšnesums. Tie, kas bija pirmajās rindās to noteikti ievēroja :)
Personīgi man nepatika.

PARADISE LOST. kad viņi uzkāpa uz skatuves, sajutos kā nokļuvis citā koncertā. Viss iepriekšējais nonsenss bija izgaisis. Tikai kliedzošs pūlis un PARADISE LOST. Izbļāvu visu balsi, aurodams visas dzi4esmas. That was some fuckin expierience!!!!! Visas dziesmas bija tik labas, ka kliegt gribas! Un jaunais materiāls bija pavisam ideāls. Fantastika! Man nedalīts lepnums arī par mūsu faniem - atbalsts bija lielisks! Stay DOOM!!!!!!!! Hail Paradise Lost!!!!!!!!
0
Nja:) Uz iesildiitaajiem es neatnaacu, redzeeju tikai Growd, bet pa to laiku staipiijos pa halli un aprunaajos ar tautu:)
A Paradise Lost... Bez komentaariem. LABS!
0
Es vēljoprojām esmu biki pillā... :)
Koncis līdz PL bija derīgs labi ja fonam, tādam, samērā sūdīgam. Patika vienīgi kaveris Depeche Mode "Question of Time", pie kura pakratīju pačku... :))
A paši PL - gandrīz tieši tas, ko es gaidīju - šis tas no visa kā, kas šiem ir ko piedāvāt. Prīmā! Tieši priekš manas neskaidrās glavas!
0
Šķiet ka mans viedoklis atšķirsies no pārējiem.

O3 - nu metal.skanēja slikti, izskatījās vēl sliktāk.īpaši tracināja balto drēbju vokālists un basists ar "emocionālo" sejas izteiksmi...vispār - nožēlojama mūzika, noželojams izpildījums, nožēlojams skatuves tēls...

Waterdog - man jau patika.varbūt vienīgi viņi ir sajaukuši gadus.tādiem viņiem bija jābūt septiņdesmitajos(Sweet).b... viņu mūzika bija laba, īpaši izpildījuma ziņā.viņi bija kvalitatīvākie no iesildītājiem.

Loom - stila ziņa man vistuvākie.lielais,blonda... ģitārists bija interesants...sākumā kad viņš iznāca uz skatuves ar tām brillītēm, man ienāca prātā "igaunis".Vēlāk, kad viņi nāca spēlēt igaunim bija saulesbbrilles, viņš bija diezgan aktīvs, un pat solo nospēlēja...otrs ģitārists pacienāja ar ūdeni.Patika, bet spēlēja pārāk ilgi.

Crowd - alternatīvo roku es tur dzirdēt negribēju.nu nekas, labi vien bija.Pēc tam kad waterdog un loom laikā aktīvi headbangoju, pie crowdiem varēja atpūsties, lai saņemtu spēkus.crowd mūzika man nepatika, taču jāatzīst, ka skatuves tēls bija tīri labs.un arī PL viņi bija vairāk atbilstoši par iepriekšējām grupām, jo nebija tik jautri.

Paradise Lost - bija līmenī!spēlēja ļoti labi.kā jau Edenbeast teica:"sajutos kā nokļuvis citā koncertā".Tiešām grūti kaut ko nokomentēt, jo viss bija ideāli, vienkārši nav par ko piesieties...nevaru pateikt "nepatika kaukas, bet to kompensēja kaukas cits", jo nebija nekā tāda kas nepatika...
0
Slayeram - Pity the Sadness noteikti bija, bet par Symbol of Life nav pārliecības, likās ka Holms to tā nosauca vai tekstā kas tāds bija. Whatever.
0
PL rlzzz OMG!! Skanja biku sakoja, bet taapat izaardiijos :) par iesildiitaajiem neko daudz nezinu teikt - ilgi staaveeju rindaa peec alus un staigaajaam ar draugiem un reecaam par visaadaam muljkjiibaam :)
0
PL LABI :))))
Pārāk gara "iesildīšana" :(
0
Pity the Sadness nebija!
0
No "iesildītājiem" vienīgais glābiņš bija tajā gala kafijužņikā, ja aiz stūra apsēdās, tad tā drausmā skaņa nespēja tā iegriezt.
0
Iesildiitaajus neslaveeshu, galvenais, ka bija cieshami.. un Crowd pat nedaudz patika..

Tachu PARADISE LOST bija pat labaaki, kaa biju domaajis!!! Dzirdeeju gandriiz visas savas miiljaakaas dziesmas, staaveedams 2.rindaa un dziedaadams liidzi:))) Nav kur piesieties.. Pateicoties PL, labaakais koncis, kaads, manupraat, Latvijaa ir bijis!!!:))) ..tik nedaudz zheel, ka neizdevaas nokjert bungu vaaliiti, kas aizlidoja, pieskaroties tik manas izstieptaas kreisaas rokas pirkstiem:/;D
0
Nu nez nez... visi baigi slavee PL... bet... iesildiitaajus nemaz nav veerts piemineet, ja nu vieniigi pashmaaju CROWD... bij ok... bet PL biju viilies... jamo konci vajadzeeja apmekleet taalajaa 94. kad veel nebij tik daudz kaku sarazhots.. un Nick Holmes jau nu vareeja vismaz papuuleeties nodziedaak vecos labos gabalus labaak... izkatijaas ka vechi ir izshaavushies... beediigi.. bet kopumaa shie bija vissuudiigaak izteereetie 6 ls....
0
Man te kolēģis stāsta, ka no toletes papīrkurvjiem esot rēgojušās šļirces un mazie aizspiežamie politilēna maisiņi. Pats gan neesmu redzējis ... parasti metālistu končos tāda šmuce nav manīta.
0
Es arī neslavēšu PL.
Iesildītāji - [o3] - garām; Waterdog - nenoliegšu, ka gana profesionāli, bet stilistiski ne priekš manis un neatbilstīgs šim koncim; Loom - bija tiiri ciešams, pāris dziesmas bija labas; Crowd maz dzirdēju, bet nekas īpašs, bet klausīties laikam varēja.
Bet Paradise Lost man lika vilties. Nu jā, Holmss ir iemācījies dziedāt un noturēt meldiņu, bet dziedājums gandrīz pilnīgi vienāds visās dziesmās... Skaņa bija laba, spēlēja profesionāli, taču bez iedvesmas, kā pienākumu pildot. Par 6Ls bija OK, bet vairāk gan nebija vērts maksāt par šo pasākumu.
0
Ko tad Jāni gāji uz to koncertu, ja jau zināji, ka tik daudz kakas saražotas ira? Tad vareji sēdēt mājas un klausīt vecos Cd, tad i 12 ls būtu saekonomējis.
Par šļircēm es nebrīnos, pats esmu redzējis tur gala tualetēs daudz tādas mantas. Principā uz vienu maisiņu apkopējas varot atrast vienu adatu.
Ko lai saka, slimi cilvēki...
Par iesildītājiem neko daudz nezinu, pilnīgi neinteresēja ne zviedri, ne mikrofona jaunie "talanti".
Laiku iztērēju ļoti lietderīgi parakstot visus PL cd vākus un uztankojoties ar paziņām pirms galvenās daļas. Jāsaka, ka gala rezultāta paliku ar sevi ļoti apmierināts, ka tik profesionāli uztankojos, tā lai būtu asinīs perfekts alhohola līmenis, tā lai nav ne pa maz, ne pa daudz. Pateikšu jums arī maģisko formulu :) Tātad ir jāizdzer 2 kausi alus sākumā pilsētā, atd vēl 2 ali pa ceļam un pie durvīm, tad vēl viens, kas ienests iekšā , tad jāizdzer 150 grami šnabja ar sulu un tad pa virsu jāuzgāž 250 g brendija ar sulu. Tas ir viss! Vairāk neko nevajag - man koncerts bija ideāls! Skaņa bija laba, dziesmas bija zināmas pārsvarā, tauta bija very cool, viss bija super! PL atmočija profīgi, varēja visus solo dzirdēt un elektronikie arī patika.
Highlights - visi kluči no Icon un Draconian Times laikiem, programma bija labi sabalansēta.
Vispār palika iespaids, ka ši ir love vai hate grupa, man pilnīgi noteikti pirmais variants.
Seek hallowed land!
0
Runājot par iesildītajiem, tikai [o3] nebija vērts klausīties.

CROWD, Waterdog un Loom bija super; jauni izpildītāji, bet skanēja tiešām kā īsti meistari. Īpaši atceros Waterdog harizmatisko vokalistu/basistu, Loom radīto draivu un CROWD "trako muku-ģitaristu" un smuku dziedoni ar ļoti spožu, skaistu balsi.

Bet PL man patīk tikai par viņu dziesmas "melodismu" un labiem "hookiem", bet šajā koncertā skāņa bija tiešām ļoti slikta. Man tas pilnīgi nepatika un es gaju prom pēc trešās dziesmas.
Bez šiem neaizstājamiem komponentiem PL kopējas kvalitātes līmenis bija līdzigs kādai "garāžu" grupai.

Man radās smags iespaids, ka šajā koncertā PL iemantoja popularitāti pateicoties tikai savai vecai slavai.

Manuprāt, nekāds īpaši labs iespaids tiem, kuri grupas mūziku iepriekš neklausījas, vispār nevarētu būt.
0
a tā otra dziesma no jaunā albuma saucās Close Your Eyes.
0
tā vien liekas,ka organizātori izdarīja visu lai PL sagaidītu pārgurusi un jau pa pusei vienaldzīga publika.vai tad ar vienu kārtīgu iesildītāju nepietiktu...Tāda sajūta ka organizātori darīja visu,lai pie mums normālas grupas nebrauktu. PS bija vienreizēji,un tādu publiku nebija pelnījuši...
0
Par skaņu man gan nav nekādu iebildumu (baseni gan pašvaki varēja dzirdēt), viena no labākajām manuprāt, varbūt tāpēc ka stāvēju vidū, 10-15m no skatuves. Laikam pirmā reize kad bija pareizā skaļumā (nevis kā parasti, tik skaļi ka vēl 2 dienas ausis sāp).
0
Vai kādam ir gadījies aiziet uz savas Favourite grupas koncertu un par to saņemt no grupas visas personīgi mīļākas dziesmas.... Man šāda LAIME gadījās. Paradise Lost - true kings. Bet nu... par konci.
Mjā, visai jocīga bija organizatoru iesildītāju izvēle, gan grupu, gan to daudzuma ziņā. Man personīgi liekas, ka kā vienīgajiem iesildītājiem bija jāspēlē grupai Dzelzs Vilks, gan mūzikas, gan noskaņas, gan līmeņa ziņā.
Bet nu labi -
Pirmā grupa O3 - manuprāt labs, pasmags roks, pēdējās dziesmas izcēlās ar sintiņa palīdzību, būtu vēl labāk, ja visas dziesmas būtu sintezētas, vienīgi kaitināja vokālista/ģitārista īpaši sliktais dziedājums.
Waterdog gan vairāk iederētos koncertos pie HIM (Waterdog basists/vokālists - zviedru Valo) vai arī Iggy Pop. Mūzika enerģiska, melodiska, bet nu noteikti ne pie Paradise Lost.
Loom - ļoti vienveidīgi un apnicīgi, visas dziesmas vienā ritmā. īpaši traucēja, manuprāt, sliktā basa skaņa, kas brīžam grab;edama nomāca ģitāras. Laba bija Loom frontmena balss, bet priekšnesums garlaicīgs.
Nu Crowd - centās jau ļoti un.... ļoti pārcentās. Jana laikam izvēlējusies turpināt Zāģī 04 iesākto puskailo, ļodzīgo uzstāšanās variantu, toreiz bija tikai melnais krūšturis, tagad jau esam tikuši līdz sarkanam sietiņ"kreklam" - vareni. Mūzika - viens vienīgs blīkšķis, bundziniekam bija tikai divi šķīvji, bet skanēja tik briesmīgi ka likās, ka ir vismaz kādi 8 un tiek močīti viens pēc otra. basists vispār vazājās ar tādu Gaiļa sejas izteiksmi, nu tīri smaidu uzdzina. Giču skanējums absolūti nesakrita - viena ģiča galīgi pārfūzēta, pārfledžerota, otru nemaz īsti dzirdēt nevarēja.
+ lisajam par mūka tērpu, bet giču gan mocīja briesmīgi - jāiemācās džekam spēlēt taču, bija tiešām žēl tās ģitāras uz kā viņš spēlēja. Pēdēja dziesma - murgs, rūcieni absolūti garām, samocīti.
Janas balss bija stipri par skaļu, es zinu, ka viņa prot dziedāt, bet tāpēc nevajadzēja ti briesmīgi skaļi to mikrofonu uzgriezt, brīām pat ģitāras pazuda aiz vokāla.
Nu tad visbeidzot sagaidīju savu paradīzi - Paradise Lost. Ideāli, perfekti, spēcīgi - nu ko lai vēl saka. Visas dziesmas kā zinādami.... manas mīļākās. Skanējums bija perfekts - kā nu ne, ja skaņotājs ar pulti rīkojās kā ar mūzikas instrumentu. Mūsējiem vēl gadiem ko mācīties!
Viss skāņā bija tik sabalansēts, neviens instruments, neviens sempls nebija ārpus vajadzīgā - viss perfekti.
Jā, Nikam Holmsam tiešām depresija laikam ir māsa -ievēroju, ka viņš pat īsti pasmaidīt nemāk, depresijas grumbas zem acīm.
Gregam Makintošam liels žetons par matu ataudzēšanu... un fantastiskajiem soliņiem, vienreizēji.
Īpaši patika Džefa Singera bungu spēle - viss ti viegli un vispār nekā lieka, precīzi līdz pēdējam, žēl ka vālīti nedabūju.
Šis noteikti bija labākais roka koncerts, kādā jebkad esmu bijis. Paldies organizatoriem par šo vienreizējo iespēju redzēt savus vislielākos ietekmētājus mūzikā. Ar vislielāko nepacietību gaidu jauno disku, jo jaunās dziesmas bija fantastiskas.
ETERNAL SUPPORT TO PARADISE LOST
0
Ehh, kaa gribeetos to PL konci veelreiz atkaartot.. :)
0
Jā, pievienojos par to, ka īstajā brīdī nebija pārjēdzīga skaļuma (pretstatā 03), tas pozitīvi.
0
no tos biedrus, kas nožēlo iztērētos 6LVL toč nesaprotu. nu kur tad jūs tos 6LVL būtu tik vērtīgi investējuši? tāpat caur nieri gan jau ka tiktu izlaists :) bet PL bij labs, viens no 3 labākajiem konchiem, kur ir nācies pabūt Latvijā (vēl OverKill un Rammstein bij tā nekas). es ar piefiksēju, ka biski klusāk bija un ausis tik traki neaizkrita
0
Negribu apvainot PL cieniitaajus, bet man liekas viniem paaraak vienkaarsa muuzika, bet nu OK klausiities vareeja. IIsteniibaa es buutu gatavs maksaat veelreiz tos 9 ls, ko samaksaaju lai dzirdeetu waterdog pasu pirmo dziesmu un grupu CROWD, jo man skiet ka CROWD bija loti labi. Pati peedeejaa dziesma bija fantastiska. PL vokaals normaals, bet gitaarspeele, iipasi ar 2 gitaaraam bez bassa diezgan vaaja. PL cieniitaaji! - tas ir tikai subjektiivs veerteejums.
0
HMmmhmhmhm. Vai buus veel bildes? BigUgga nav mani traapiijis kadraa :P
0
ja kaads atsuutiis, ta jau buus :)
0
Crowd bija labi, varbuut vokaals nedaudz par skalju, bet beidzot kaut kas reaali interesants latvieshu muuzikaa. Laau, ka lielaakaa dalja ir sajuusmaa par PL. Arii es esmu apmierinaats ar koncertu un samaksaatu sho naudu veelreiz, bet buusim godiigi, bija viens reaals truukums. Un tas ir Nick Holmes. Gan izskats, kas liecina, ka vai nu dzer vai nu lieto kaut ko, jo pilniigi depresiivs, vaargs un zaudeejis formu - ne paruukt, ne meldinju notureet. Bet pats galvenais, kas satrieca - tas, ka PL brauc tuuree un , manupraat, vokaalistam ir jaazin teksti visaam dziesmaa, nevis 3-5 dziesmaam no peedeejaa un toposhaa albuma. Taa arii nesapratu, vai vinjam tur bija ekraans vai lapas ar tekstiem, bet izlasiit vinjs sho to pat nevareeja. Jo nepaartraukta rindinju izlaishana vai piedziedaajuma noraushana, tas ir saapiigi, buutu vismaz mikrofonu uz zaali pagriezis, arii tad tas nebuutu taa ieveerots. Jo True belief, taa tomeer ir himna un himnas vaardi ir jaazin. Man prieks, ka vinjs iztureeja visu konci. Bet par naakotni ir jaadomaa, jo ir iespaids, ka vinjam tas ir apnicis, labi, ka paareejie dara, ko var, jo seviski Gregs. Tas gan bija super. Skanja, dziesmu liste - O.K. Bet par Nika attieksmi ir nedaudz skumji. Bet taa kaa vinji ir PL, tad arii tas tiek piedots, vismaz shoreiz.
0
to Hugob:
Ja tu kaut nedaudz pasekotu līdzi Nika Holmsa skatuves gaitām, tad ievērotu, ka tāds viņš ir bijis jau sākot no "Icon" un "Draconian Times" laikiem. Tāds viņš ir uz skatuves un dziedājumsd viņam bija ļoti labs, meldiņu viņš ļoti labi prot noturēt, balss viņām ir ļoti spēcīga, izkopta un precīza. Par izskatu man arī cilvēki pēc koncerta teica, ka Holms, salīdzinājumā ar pārējiem, ne pēc kā neizskatās, bet tāds nu viņš ir bijis un ir - depresijas karalis, manuprāt. Dziesmu teksta rindiņu izlaišana nav tikai Holmsa, bet arī citu lielu mākslinieku, piem., Marilyn Manson, Orgy, arī Jura Kaukuļa DzV u.c. īpašība, katrā ziņā, tas man nemaz netraucēja!
0
Taapeec Andi, ka man nav gaishregja speejas un nevaru ieprieksh paredzeet kaa banda nospeelees.
0
to Hopkins.
Tikpat labi, var apmekleet Shlaagerputeni un peec tam buut staraa par pasaakuma maaksliniecisko noformeejumu, ideaalu skanju un grupaak kas "dziivajaa" mochii labaak kaa viens otrs clasiskaas muzikas spiideklis.
0
Nu nospeeleeja tak labi, imho :) visas slavenaas dziemas bija, skana bija ok, tauta bija, nu ko vel vajag? vecais, iedzert vajadzeeja vairaak, ij tur viss suns ir aprakts. Pareizi uzpraaviities pirms konchiem taa ir liela maaksla (nejaukt ar piedzershanos & atluushanu), tad uzreiz ir cits feelings. Ticu, ka ja neiedzer jautriibai, atd arii viss liekas suudigs, peleeks un nepareizs. :)
0
Holms arii aiz skatuves bij "nekaads" :) Ne jau lietoshanas zinjaa (kautkaadi viini tur figureeja), bet - kliist viens pats kautkur malinjaa, atbild iisiem, aprautiem teikumiem...Kopiigas bildes un autograafus protams neatteica nevienam, bet uz runaashanu nu galiigi nav...pasmaidiija varbuut vienreiz.
Bij veel jubilaara apdaavinaashana ar aprakstiitu Waterdog plakaatu, bet kas tad to vairs atceraas...:)
0
nu taada laba metaala popmuuzika vien bija..bet ka uz konci aizgaaju nenozeeloju ne pa kapeiku,,kaut redzeeju dazzuus tipus no vecaas gvardes kas metaas ruukdami peec pirmaas koncca puses pa durviim laukaa...
1.dimmu borgir ... 2.sepultura un 3.yes paliek pagaidaam labaakie koncci latvijaa...
0
To beldegir: Negribas neko teikt, bet varbuut Tu biji izmantojis Hopkinsa recepti, taapeec Tev likaas, ka viss ir forshi. Varbuut vinja teels ari ir taads depresiivs, lai taads arii paliek, bet balss ir zudusi un tikai aizlietas ausis nevareeja sadzirdeet sho briiizhiem drausmiigo shluukshanu un mekleejumus peec meldinja un pareizaas nots. Bet es jorpojaam atkaartoju, ka koncerts bija labs, tikai arii zvaigznem ir jaadomaa par 100% atdevi.
0
to Hugob:
Nezinu neko par Hopkinsa metodēm un man bija skaidra galva kā kristāls un nekādas tevis minētās peripētijas nedzirdēju, tā kā.....
0
Es cereeju, ka Tu lasi visus komentaarus, ieskaitot arii Hopkinsu. Starp citu, neesmu vieniigais, kursh atzina Holmsa lazhoshanu, taa ka... Tachu es aizietu veelreiz uz taadu konci. Ar sho atzinju arii beigsim sho vaardu apmainju, lai nekluutu smiekliigi.
0
Nesaprotu dazhas lietas. Vai tieshaam tik aktuaals muusdienaas vareetu buut tas dooms. kuru laida PL pirms 15 gadiem, ka atrodas taadi stagnaati, kuri klausaas labas lietas tikai konkreeta stila ietvaros. Esmu Pl fans jau labi sen un cienu vinjus galvenokaart par to, ka vinji ir vieni no retajiem, kuri nenodarbojas ar kaada komerciaali veiksmiiga diska atgremoshanu, bet dara to, kas viniem vislabaak patiik pashiem. Vispaar grupa, kas savas karjeras laikaa izdevusi tikai 2 suudiigus diskus ( Shades of God un Believe in Nothing), turklaat speejusi mainiities tikai uz augshu, pelna visaugstaako noveerteejumu. Zheel. ka Holmsam izdabaajot faniem , bija jaanomoka savas balssaites ar peedeejajaa laikaa neraksturiigo sev falcetu - iespeejams, ka vinjsh nemaz necentaas buut perfekts. Es nesaku, ka nevajadzeeja speeleet vecos pavisam - kaadu atseviskju saldajaa varbuut. Es nesaprotu, kaa var noniecinaat taadu shedevru, kaa Host - taa ir PL virsotne, kaut arii nav truemetaals, bet laba muuzika ir ne tikai metaals.
Veel par to uztankoshanaas pakaapes tiesho saistiibu ar pareizo fiilingu... Es jutos lieliski, kaut alkoholu un citus drankjus nelietoju jau ljoti sen.
Ja kaut kas nepatika, tad tas bija iesildiitaaju galiigi greizaa izveele turklaat veel taadaa kvantumaa. Vai ir daudzi, kuri ir sajuusmaa par loom un 03 vai waterdog, un kuram vispaar taadi interesee. Lai gan citos apstaakljos tie visi buutu klausaami. Atseviskji pieminams Crowd - karteejo reizi pat saliidzinoshi ar igaunju baalelinjiem, muuseejie bija pilniigi infantiilji. Nekad vairs negribeetu dzirdeet taadu drankji. Sevishkji vienaa vakaraa ar gjeenijiem.
0
Ehhhh... tikko atcereejos, kaa Big Uga palaida garaam lielo iespeeju pieteikt uz skatuves Paradise Lost! Taa arii neviens neko nepieteica, bet vinjam tika piedaavaats taa ka prieks. Visu muuzu atcereetos!
P.S. Shodien bildiites savas redzeej... izraadaas, esam ar grupu pilnaa sastaavaa nofokeejushies!
0
nu kaa, bet taa dzusse jau pasuutiija visus 3 maajas taalaak...
0
Jaaaa, taa bij baigaa kaza. visus meta no beksteidzaa aaraa... pashi kautko nebij savaa starpaa sarunaajushi, jo tie igaunju dzeki teica, ka vajadzeetu vienu, kas piesaka grupas...
0
bija labi, man patikaas... vislabaakie protams bija crowd un protams pl.... man patika!!!!!
+1
šķiet, ka nebija info
vārdsakot šogad Lāčplēša dienā Palladiumā ticketshop.lv/site/events/view/41...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Komentāri
Viskas