0
[#]

21. jūlijā „Sapņu fabrikā” (Rīgā, Lāčplēša 101) uzstāsies leģendārā Brazīlijas thrash metal vienība SEPULTURA!

Biļetes iepriekšpārdošanā Biļešu paradīzes kasēs.
Biļešu cena sākot no Ls 15.
VIP-sektorā - Ls 30.

Brazīlijas thrash metal grupas Sepultura pirmsākumi meklējami tālajā 1982. gadā, un tās dibinātāji bija Max Cavalera (ģitāra un balss), viņa jaunākais brālis Igor Cavalera (bungas), Walter Silva, Paulo Pinto (bass), un Jairo Guedes (ģitāra).

1986. gadā izdotais debijas albums „Morbid Visions” un jo īpaši tā hits „Troops of Doom” pievērsa grupai publikas uzmanību, visai labas atsauksmes presē un lokāla mēroga atpazīstamību, taču, ņemot vērā Brazīlijas specifisko ekonomisko un politisko situāciju, par plašākiem panākumiem domāt vēl bija pāragri. Pēc albuma iznākšanas grupu atstāja un citiem projektiem pievērsās ģitārists Jairo Guedes (jau krietni agrāk personisku iemeslu dēļ no tās aizgāja arī pirmais basists Walter Silva), un viņa vietā stīgu instrumentu rokās ņēma Adreas Kisser.

1987. gadā tika izdots otrais pilna apjoma albums „Schizophrenia”, kas izraisīja pastiprinātu interesi par Brazīlijas metālmūziku visā pasaulē, un tā rezultātā tika noslēgts līgums ar vienu no vadošajām ASV mūzikas izdevniecībām „Roadrunner”. Šai kompānijai izplatot grupas ierakstus visā pasaulē, fanu loks aizvien paplašinājās, un viņu cerības nebija veltas.

Jau pāris gadu vēlāk pēc 1989. gada albuma „Beneath the Remains” iznākšanas grupa dodas pirmajā pasaules turnejā, ietverot, protams, arī Eiropu, kopā ar pasaules mēroga smagās mūzikas zvaigznēm – Metallica, Motorhead un Sodom. Pēc tādiem panākumiem dzimtenē viņi iegūst nacionālo varoņu statusu, un festivālā „Rock in Rio” viņu koncertu apmeklē vairāk nekā 40 tūkstoši skatītāju.

Nākamie albumi „Arise” (1991) un „Chaos A.D.” (1993), tiem sekojošās pasaules tūres, „MTW Video Music Awards” balvas iegūšana nodrošināja viņiem ja ne visspēcīgākas 90. gadu metāla mūzikas grupas statusu, tad ļoti tuvu tam, turklāt veiksmīgi palīdzēja kultivēt groove metal žanru. Paralēli 1994. gadā brāļi Kavaleras ar Alex Newport palīdzību, apvienojušies zem pazīšanās zīmes „Nailbomb”, ierakstīja industriālās mūzikas albumu „Point Black”. Jāteic, ka šī apvienība dzīvajā uzspēlēja tikai vienu reizi.

Nākamajā albumā „Roots” (1996) grupa turpināja savus muzikālos eksperimentus, tradicionālo thrash metal miksējot ar Brazīlijas iedzimto mūzikas elementiem un īpaši lēnu, mierīgu skanējumu. Šajā pašā gadā Sepultura bija tas gods spēlēt uz festivāla Ozzfest centrālās skatuves, kuras dēļus mīdīja un publiku tracināja arīdzan Ozzijs Osborns, Slayer, Danzig, Biohazard un Dear Factory.

Kā jau tas parasti gadās, lieliem panākumiem seko kritieni, un Sepultura nav izņēmums; virkne notikumu sagrāva grupas stabilitāti. Pēc „Roots” iznākšanas grupa izlēma atlaist savu menedžeri Gloriju, un, tā kā viņa bija Maksa dzīvesbiedre, aizgāja arī viņš, drīz nodibinot jaunu apvienību „Soulfly”. Pēdējais grupas ieraksts ar Maksa piedalīšanos pēc vairākiem gadiem tika realizēts kā live albums „Under A Pale Grey Sky” (2002).

Tikmēr pārējie grupas dalībnieki saprata, ka vēl joprojām vēlas spēlēt zem „Sepultura” karoga, un sāka meklēt viņam aizvietotāju. Un atrada Derrick Green, kas uzņēmās grupas pirmās personas pienākumus. Jau 1998. gadā tikai izdots nākamais albums „Against”, kas komerciāli gan bija mazāk veiksmīgs nekā divi iepriekšējie un nākamais „Nation” (2001). Koverversiju EP „Revolusongs” 2003. gadā sekoja albums „Roorback”, kas atkal guva ļoti pozitīvas atsauksmes. Vēl pāris gadus vēlāk tikai izdots dubultais DVD un CD „Live in São Paulo” (2005), kas ir pirmais oficiālais grupas live albums.

Jaunākais grupas albums „Dante XXI” tika izdots 2006. gada martā, un tas cieši saistās ar Dantes „Dievišķo komēdiju”.

Klīst baumas, ka Max ir pārvarējis savu aizvainojumu un „Sepultura” atkal apvienotajā sastāvā spēlēs šā gada Ozzyfest, tomēr tās tagadējais līderis Andreass Kisser tās nelokāmi noliedz, ziņojot, ka arī nākamo studijas albumu 2008. gadā grupa plāno ierakstīt pašreizējā sastāvā.

Komentāri
0
kas tā par bandu Dear Factory? :D
0
nez, man Blomē tā zajebala tā sepultura, ka pārdomāju iet uz konci...
0
:D o jā nu tur ar sepulturu biku pārspīlēja
bet tikuntā uz sepulturu iešu
0
Es gribu uz Dear Factory.
0
es uz sepulturu iešu...
es piem. nekādu lielo atšķirību starp sepulturu un soulfly neredzu un jūs?
0
SantuciiiZzZzz, tu neesi debīla?
0
SEPULTURA koncertā uzstāsies vieni paši, bez iesildītājiem!
Ieeja no pl. 20.00
Sākums pl. 21.30
0
Bez ansambļa. Sam bļa. Aģin bļa. Vo bļa!
0
Kas tas tāds par fucking Walter Silva? Zināms, ka tur spēlēja tāds Wagner Lamonier, kas pēcāk nodibināja tādu bandu kā SARCOFAGO, bet par kaut kādu Walter Silva, pat www.metal-archives.com klusē!
0
Walter Silva was the original bassist for the band but left about 2 months after their first tour due to personal issues.
0
He, tad jau tas tiešām ir THE SEPELTER ORKESTER, jo tādā gadījumā tur nespēlē vairs neviens no oriģināldibinātājiem (līdzīgi kā NAPALM DEATH, tikai ne tādā līmenī krituši...). A. Kisser jau atnāca krietni vēlāk, un ja Paolo Xisto Pinto Jr. arī nav oriģinālmembers... Labi, ka vēl dziesmu autori ir grupā palikuši... Tiešām smieklīgi...
0
Pārdodu 1 biļeti uz SEPULTURA (21.07.2007.) Tel.Nr.:26436383
0
Uj ku labs bij koncis
nu tā bij nostaļgija
Ja godīgi šitādu belzienu nebiju gaidijis
Cepuri nost, gaidīsu viņus vel
0
было просто ох****** спели всё лучшее что могли.....
обещали ещё приехать...пуб
0
jā. Koncis bij vnk pizģets labs. Kad pirku biļetes vēl šaubijos vai ir vērts to naudu maksāt. Bļe zinātu, ka būs tik labs ne tik vien samaksātu.
TIKAI tādos pasākumos vaidzētu aizliegt mošojošus kuiļus.
0
tādus pasākumus vajadzētu nosēt ar mošojošiem kuiļiem, vismaz cilvēki izārdās un apmainās ar spēlējošo grupu ar enerģiju, nevis kabatās taisa ragainīšus un iekšēji taisa "uuuuuu"...
0
Labi, ka tiem, kas tur bija, šis koncis patika. Pats tur nebiju, bet arī nenožēloju. Man par SEPULTURA ir savi uzskati, kurus mainīt pagaidām netaisos.
Bet, attiecībā uz "mošojošiem kuiļiem" - tieši tā jau ir tā publikas reakcija, kuru gaida uz skatuves esošā grupa. Tas, ka pie skatuves savācas nekustīgu, truli blenzošu ībļu bars ir vienkārši kauns pašai publikai. Cik tad ilgi Latvijas publikai vajag vest visādus metāla stārus, lai tā iemācītos pie skatuves visā pilnībā atraisīties?! Tīri vai jāprasa tādam flegmātiskam īblim - vai tikai uz īsto koncertu ir atnācis, un vai gadījumā smokingu, šlipsi un baltās rozes nav mājās atstājis? Ja nepatīk grupa - nelien pie skatuves - tad arī "mošojošie kuiļi" netraucēs!!!
0
tur es tev beidzot tiesaam varu piekrist, ja veelies staaveet kaa uz baletu atnaacis, tad gandriiz vai gribas pajautat, kur tad ir apzeltiitie solinji, rozaa rozes, rafaello un shampaaniesha glaazes.
0
Par buushanu pie skatuves piekriitu, bet varbuut muusu gudraa mataino sabiedriiba nesaprot ka dazhi cilveeki nenaak uz konci tikai izaardiities, nolieties ar alu un pa celjam majas vel apkorkjet kadu majas sturi. Ka dazhiem taa muuzika noziimee daudz ko vairaak...
0
viu viu, filzōfs. tie dažie stāvēs dūres sānos ievilkuši un ar pārgarotām sejām blenzīs skatuvē laiku pa laikam noraušot pa asariņai un mošojošo kuiļu virzienā raidīs zibsņojošus skatus un vēlāk raudās, ka ļaunuļi neļauj *klausīties* mūziku.

jopcik, ej stāvi pie pults, par to ne1 vairs nestrīdas, ka tur baudīt var daudz labāk, lai mošotāji paliek pie steidža. vai, varbūt Tu gribēji, otrādi?

lets go!
0
Vēl viena lieta. Nez kāpēc ir radies stereotips (un nepazūd ne sitams), ka koncertos ārdās tikai tie, kas ir pemāvušies lopā (protams, ka tādi arī ir, nenoliedzami), ka tikai tie to var darīt, un vispār ārdās tikai "pēdīgie stulbeņi". Pats pēc sevis spriežu, ka lai izālētos pie sev tīkamas grupas nav obligāti jāielej sev rīklē galoniem šņabja, jāaplopo tuvākā apkārtne un jāpiecūko vienīgā tolete. Cienītie, tie lopiņi parasti atlūzt jau koncerta sākumā, tā ka ālejās tikai viegli uzsilušie, kas nebūt nenotiek autopilotā. Tā, ka tiem cienītajiem, kuri nu drausmīgi jūtas iztraucēti stāvot trakojoša fanu pūļa vidū, žonglējot ar tikko ielieta alus glāzi var novēlēt labāk iet patrenēties uz cirku, nevis mēģināt to darīt koncertā. Pie tam, kā jau cienītais BigUgga rakstīja, pie pults var gan labāk koncertu noklausīties, gan arī pilnībā pašu koncerta scēnisko priekšnesumu arī noskatīties. Jeb vai kāds vēl domā, ka mūziķis uz skatuves pievērsīs jo īpašu uzmanību skaistas acis blisinošam īblim, kas ir uz koncertu atnācis tāpat kā pie savas mājas kinozāles DVD, un, trakojoša "mošojošu kuiļu" bara vidū, mēģina, varonīgi žonglējot, nosargāt pēdējās alus paliekas savā glāzē? Nezinu gan, vai to kāds uz skatuves tobrīd esošais uzskatīs par varonību, un apbalvos ar atzinīgu acu skatu, vai specveltījuma mediatoru: "Ar alu aplietajam varonīgajam Īblim kreisājā pusē, pāris metru no skatuves speciāli tiek veltīts..." ...
0
camoon... es neko nesaku par moshu vai kurnu vel ka tas ir slikti, protams ka ka katra grupa uz skatuves gaida atbalstu, bet nekad nevar gribet ka visi ies uz konci ar lielu iedvesmu moshot. vnk saku to ka nevaig uzreiz nolikt tos kas atnakushu vnk redzet bandu dzivaja... No serijas ja es uz konci un neju moshot, bet vnk iedzert alu un redzet grupu dzivaja tad es to nedrikstu jo redz tad es nesu true metalists???
parto ka tadiem pie skatuves navko darit, pilnigi piekritu!
katrams savs... kam mosh. kam alus un vnk koncerts...
0
tie kas mošo neko nepukst par tiem, kas klausās, otrādi gan te lasāms pie katra konča
0
nu tad es tev pilnigi piekritu.
0
ir bļin atšķirība, vai tāds ahujena priecīgs un mūziku baudošs kuilis ņemās tur savā nodabā, vai ir tik priecīgs, ka nevar nestāvēt kājās un aiz priekiem ķeras pie citiem pie rīkles (tikai nahuj?)
kaut kādai sajēgai, lai tur tirinātos jau jābūt. Vismaz tik lielai, lai nepistu konci citiem.
0
atkal aiziet vecā dziesma
0
SEPULTURA guitarist Andreas Kisser has issued the following update:

"We're in Riga, Latvia, after 15 years. We came here in '92 on the 'Arise' tour and things changed a lot since then. In '92, just after the wall came down in Berlin, coming out a comunist regime that was brutal and asphixiating, Latvia was emerged in confusion and poverty. Today it is in total reconstruction. Everything is more modern and functional, more capitalist. Maybe, there's no other way, in one hand is great to see people more confident and happy, but in the other hand we all know where capitalism can take us. CHAOS!
0
nez, es Napalmu koncī biju izdzēris vienu Fizz sidriņu un izmošojos, izlēkājos un pēc tam botas tīriju ka maz nelikās, pirms tam divas dziesmas biju klausījies rāmi rokas biksēlēs sabāzis, uz trešo vairs neizturēju. Bet tiem, kas grib klausīties, klausiet Bigiju, pie skaņotāja pults parasti ir labākā skaņa...
0
Mošings, bangings, sērfings un divings ir OK (pakontrolēt sevi gan vajadzētu šajos procesos). Parasti iebesī mulzi lempji, kas pa taisno cenšas izbliezt pie skatuves, mīdot visu kas apkārt. Labi ka pēdējā laiko to skaits ir mazinājies ...
0
kāpēc šadtad neizmantot masas pārsvaru? >:)
0
tev jau viegli teikt :D man i šite, i pie napalmiem ar saviem ~70 kg bij diezgan brutal :D
0
toties ir ko atcerēries, ne ? :)
0
Bet tas teču jau ir kopš pasaules sākuma zināms, ka tie, kas mošojas, steidždaivo, un bengo, tusējas pie skatuves, kur normāli kaut ko no grupas uzstāšanās nav iespējams redzēt, ja vien nav tās "Lielās Vēlmes" noķert kāda grupas dalībnieka acu skatu, sak' - "viņš blenž uz tevi, vecīt, tad jau tu baigi pamanāmais džeks tur esi ieradies..."...:D:D:D
Lai pilnībā varētu labā skaņas un redzes kvalitātē baudīt konci, negūstot traumas no "mošojošiem buļļiem", tiešām ir labāk baudīt konci stāvot no skatuves patālāk - kaut kur ap pulti, vai vismaz attiecīgā atālumā - lai nevienam neviens nevarētu "ķerties pie rīkles" un pat nejustu kārdinājumu to darīt. Cik zināms, neviens jau arī speciāli meklēts šādai nodarbei netiek, ja vien negadās pa tvērienam, kur pats vien ir vainīgs, ka ir ielīdis pie "mošojošajiem buļļiem" (baigi sāk iepatikties tas termins :)))).
Bet par mierīgu vērošanu atrodoties pie skatuves varat droši aizmirst - nekur tā nenotiek un Latvijas metālisti, cik zināms, to pasīvo aunu barā, kuri koncertos tikai applaudē un pasniedz puķes, vēl nav iestājušies, un vēl turpmākos vismaz desmit (10) gadus to ir netaisās darīt.
0
Fu! "Mošojošie kuiļi" bija pareizais termins!!! :)
0
"par mierīgu vērošanu atrodoties pie skatuves varat droši aizmirst - nekur tā nenotiek"

Nevar gan apgalvot, ka nekur tā nenotiek. Pirms gada biju koncī Barselonā (Monstrosity, Deeds of Flesh, Vile, Impaled), un tur no aptuveni 200-250 cilvēku publikas bija apmēram divi, kas brīžiem pakratīja pačku un reizēm pacēla 2 pirkstus. Brians Werners no monstrosity varēja no ādas līst ārā, lai iekustinātu publiku uz mošu, bet nekas neizdevās, aptuveni 3 grūdieni bija. Pie skatuves vispār bija šķidrākas rindas nekā tālāk no tās. Bet muzikālā ziņā koncis bija zvērīgi labs.
0
Mjā,... neko teikt... spāņu "grandi"...
Bet vakar izlasīju vienu citu interesantu ziņu - izrādās, abi brāļi Cavaleras kopā ar SOPULFLY ģitāristu un GOJIRA vokālistu uz basa nemās pa studiju driķejot augšā sava jaunā projekta debijas albūmu. Projekta pagaidu nosaukums esot INFLIKTED, bet droši, ka būšot cits, jo šitais vārdiņš esot pārāk bieži sastopams citu bandu nosaukumos. Muzikāli tas esot kaut kas uz klasiskās SEPULTURAs pusi pat ar tās agrīnā perioda ietekmēm, bet arī ar punk/hardcore piegaršu. Pagaidīsim, paklausīsimies, pāragrus secinājumus pagaidām neizdarīsim...
Diemžēl, bet nēģeris, kas izpilda vecos SEPULTURA gabalus, diemžēl ir un paliek TIKAI NĒĢERIS, KAS IZPILDA VECOS SEPLTURA GABALUS, diemžēl, nekas vairāk...
0
He he... rādās, nebiju forumā iegājis...
+2
otrā vīna pudele iet uz beigām un es nevaru saprast, nu kur tā var sapisties. nu tik kruta grupa bija savulaik..:(

www.youtube.com/watch?v=6BOHpjIZyx0...
-2
nra.lv/izklaide/muzika/305... tas gan interesanti (sorry, ja gadījumā šis info te kaut kur jau izskanēja)
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
nerve
Pieslēgties
Meklētājs
Komentāri
Viskas