0
[#]

Atkal ir pagājis viens kārtīgs koncerts un par prieku lasītājiem, daži lielāki black pazinēji un rakstītāji ir uzrakstījuši dažas atsauksmes par pagājušo koncetu. Piedāvāju TheTrue, Daiņa Tamulēviča un Hopkinsa atskatus uz šo koncertu:


Kazu zarnas Kabatā by TheTrue:

tā pavisam īsi...gan jau ka lielākā daļa tautas paši bija tur klāt un, kas nebija, tiem bāriens :P

laikam jau tādu true-black ofensīvu kā sestdien Kabatā sirmā Rīga un lielākā daļa publikas nebija sen pieredzējuši. visnotaļ tīkami, ka arī mūspusē šādi konči sāk notikt. tātad blietēja Kabatā četras vairāk vai mazāk zināmas ārvalstu black komandas un varbūt arī Urskumug, par ko es īpaši nēsmu pārliecināts, iespējams par vēlu atnācu un bija jau nospēlējuši, varbūt arī vispār nespēlēja - atļāvos gan par to īpaši nepainteresēties. pārējās blices gan bija ierindā. tā kā īpaši labi šo grupu diskogrāfiju nepārzinu un pēc izskata arī nemāku (nemācēju) atšķirt citu no citas (atskaitot Loits, protams), tad pirmo dziesmu laikā nācās nodarboties ar minējumiem par attiecīgās apvienības iespējamo nosaukumu.

kā pirmie uz skatuves kāpa somu negantā blekmetāla pārstāvji Behexen. Pirmās divas dziesmas man kaut kā neaizgāja, varbūt tāpēc, ka nebija tik ļoti negantas kā gribētos, bet ticamāk gan tāpēc, ka nebiju ieņēmis labāko vietu no akustikas viedokļa (kaut kur malā)...tad pārvietojos uz vidu vairāk un uzreiz viss sāka rādīties melnākās krāsās ;) beidzot sagriezās tāds true virpulis, ka varēja jau sākt apsvērt pačkas pakratīšanas iespēju, bet še tev - nospēlēja kopā tik četras dziesmas un viss... neko labu šajā sakarā par blici, protams, nepadomāju, tipa pēdējais koncerts tūrē, cīmredzot, viss jau pilnīgi piegriezies, etc, bet kā izrādījās grupas bunģieris tūres laikā pamanījies salauzt kāju, tāpēc viņa vietā spēlēja kolēģis no Salacious Gods. Nu neko padarīt.

Nākamie spēlēja melnkreklotie ikauņu melanholiskie nacisti Loits, kurus šogad sanācis jau 3 reizes redzēt. Ko lai saka, noblieza ļoti kārtīgi un izkratīju pačku pēc labākās sirdsapziņas. Muzons varbūt nav pats izsmalcinātības kalngals, itin vienkārši meldiņi, arī tā salutēšanas padarīšana liekas mazliet smieklīga, utt, bet spēks tur ir... Tā kā kārtējo reizi lielā sporta vakars sakrita ar konci - Latvijas futbola izlase mērojās spēkiem ar zviedriem (Behemoth konča laikā bija LV-LT basketbolmačs), tad nācās zināmu laiku pavadīt pie tālrāža, ko noteikti nevar nožēlot, jo mūsējie dramatiskā galotnē tomēr uzvaru noturēja, toties nokavēju pirmās pāris dziesmas no nākamās blices, kas kā vēlāk izrādījās bija holandiešu Salacas Guods...tfū...Salacious Gods. Es gan biju absolūti pārliecināts, ka tā būs bijusi Horna - kaut vai tāpēc, ka skanējums likās tuvu perfekcijai un divi no grupas dalībniekiem valkāja Salacious Gods kreklus (ar motīvu, ka parasti takš savas grupas kreklus nevelk, bet tūrēs nereti tos velk kolēģblices pārstāvji :) nu lūk... nebiju to gaidījis, bet Salaca man likās vakara absolūti labākā blice (vellsviņzin kā būtu, ja Behexen būtu ilgāk paspēlējuši) - tāds bleks kāds man patiešām patīk - ne mirkli nerimstoša muzikālā terorinvāzija augstā izpildījuma kvalitātē ar diezgan savdabīgu vokālu - it kā jau tradicionālais Donald Duck style, bet nu īsta sirēna, pie kam vokālists pamanījās paralēli brēkšanai vēl izvaikstīties un izmēdīties visos iespējamos veidos :) Bunģiera sniegums arī atzīmēšanas vērts - uzkrītoši labs - ar tādu jaudu nodauzīt visu vairāk kā pusstundu un tādā līmenī - visu cieņu :) Nujā, bet pēc šamo uzstāšanās vēl ar vien būdams pie pārliecības, ka tā bija Horna, "nāca apskaidrība", kāpēc tā skaitās kulta blice :) bet Deathperado no holandiešu snieguma bija tā iespaidojies, ka bezmaz vai zvērēja turpmāk klausīties tikai true black metal :)

"īstā" Horna uz skatuves kāpa bez sevišķas kavēšanās un, atklāti sakot, man izsauca vilšanos... nebija jau briesmīgi švaki, varbūt uz iepriekšējās blices fona tā likās, bet kaut kā mazliet lažaini izskatījās... sevišķi nopietni jau nu arī sākumā necentās - pirmo dziesmu laikā vokālists vairāk nodarbojās ar kaut kāda dzēriena pudeles tukšošanu :) pēcāk jau aizgāja bišķi normālāk, bet laikam nebija izdevies tik labi noskaņoties (nevarētu jau gan teikt, ka viņi to vispār būtu mēģinājuši darīt :) un piemēram basģitāra tur pilnīgā bezjēgā skanēja un krietni par skaļu. bet nu, kā jau teicu, gan jau ka nebija tik švaki kā varētu nojaust pēc tā, ko esmu sarakstījis, jo pats jau arī vairs ideālā kondīcijā nebiju :)

Dabūju vēl pēcāk autogrāfus uz plakāta no diviem Hornas dalībniekiem... pēc pasākuma beigām daži no grupu dalībniekiem apgrozījās turpat pie skatuves, tā kā, kas vēlējās, varēja ar tiem pārmīt kādu vārdu - Juods, kas gan varbūt arī nebija pilnīgi skaidrā, piemēram, vienam no Salacious Gods paspēja pavēstīt, ka "you suck", "fuck you" un ka nekad nepirkšot šamo diskus :) Diemžēl Kabatas apsargi visai ātri atgādināja, ar ko viņi ir slaveni un sāka visus mest ārā - kā stāstīja Emperor, tad kopā ar viņu gandrīz izlidināts arī viens no muzikantiem :)

Vēl viens diemžēl - kaut kādi tipi pie Kabatas ieejas bija noslānījuši vienu skinu, pat tā, ka ātrā palīdzība bija spiesta šo aizgādāt prom ar nestuvēm... vispār izcili tizli... tā dzirdēju, ka esot dabūjis ar dēli pa galvu - nezinu vai pelnīti vai kā, bet tizli vienalga :( jācer, ka atveseļosies... nujā, un pēc konča vēl visai pasmagi afterpārtiji M6 un pie Juoda :)

 

Daiņa Tamulēviča apskats:

Nu ja... es ar izteikšu savu skatījumu uz šo konci.

Tautas man likās pamaz... lai gan tad, kad grupas bija jau uz skatuves, īpaši ielauzties tai pūlī nebija viegli, tikuntā likās ka varēja būt arī vairāk. Cits jautājums drošvien ir vai vajadzēja. Nu Valdim drošvien vajadzēja, bet principā labi, ka nākamais koncis būs salamandrā. Par publiku vēl, pirms ķerties pie grupām - studenti. Nu principā es pats arī esmu students formāli, bet es domāju ne ļoti matainus un ne ļoti nobriedušus saprāta ziņā, nez kāpēc viņi uzskatījā, ka viņi varēs grūstīties un tikt kur vien vēlas. Tie kas bija augumā ne pārāk razīgi un/vai prātā ne pārāk skaidri, pēc pāris kritieniem uz dirsas saprata, ka nav īstā vieta kur lekties. Bija gan daži kam skaidrība tā arī neatnāca... dēļ tādiem man pleci sāp vairāk nekā spranda. Bija gan arī "matainie lopi" (baigi iepatikās šis apzīmējums), kas varbūt nedaudz garlaikoti sāka lēkāt no skatuves, bet tas kopumā ne pārāk traucēja. Bija gan sāpīgi noskatīties, kā uz beigām, kad tauta bija paklīdusi nedzudz, sākās ne pārāk mīkstas piezemēšanās uz grīdas, un kas vēl stulbāk - atkārtoti mēginājumi nolekt.

Nu tātad, pirmie izmālētie lopi uzkāpa Behexen - melni apmetņi, daudz asu priekšmetu, milzīgs krusts vokālam kaklā, tas laikam točna no baznīcas ir nosperts. Sāka viņi ar diezgan īpatnēju dziesmu - pirmo no viņa Full albūma, bet toties visi jautājumi tika noņemti, kas tad ir uzkāpuši uz skatuves. Pēc šī koncerta man tā dziesma pat sāk patikt - apmēram kā pieradums pie mīļotās sievietes kādas sliktas īpašības. Otrā dziesma jau bija labāka, tad nolēmu nolikt alu uz galda un bīdīt pūlī. Cilvēki sāka uztvert to kas skan, man ar izdevās nedzudz pabīdīties uz priekšu, bet še tev... cik ātri sākās, tik ātri beidzās. Par bundzinieku gan es nezināju, un tanī brīdī nodomāju - nu ja reiz viņi no somijas ir attinuši, tad jau varēja Urskumug nespēlēt, un ļaut somiem kārtīgi norukāt. Kā vēlāk izrādījās Urskumug nemaz nespēlēja, ja nu vienīgi ļoti agri un ļoti mazu brīdi. Kopumā Behexen nospēlēja labi, lai gan skanējums nebija neko laps, vokāls bija pārkīlēts (lai gan tika griezts klusāk).

Toties labi skanēja Loits, nu ļoti labi. Atkal nācās stāvēt patālu, jo nepaspēju pebeigt savu pirmo aliņu, kad šie pilnās burās jau vālē. Sākums gan bija diezgan vienveidīgs, ja vien tā nebija viena ļoti gara dziesma, kuras vidū tad viņi izdomāja stādīties priekšā publikai. Neslikts kontakts ar publiku, laba mūzika, varbūt nedzudz netipiska priekš black, bet vienkārši, pārdomāti un kvalitatīvi. Pirms tam Joniškos neteiksim ka mazāk patika, bet kabatā bija vairāk skaņas "piepildījuma" efekts... nu gan jau kam vajadzēja saprata. Bungieris šiem ir labs, man liekas ka tieši Lots bungieris bija tai vakarā labākais, lai gan šinī elementā nekrita ārā nevienas grupas skanējums. Vispār nāca prātā Skyforger... es domāju ka Loits noteikti uz šo brīdi ir labākā igauņu grupa ar Skyforger radniecīgām īpašībām, bet ar Igauņu specifiku. Vienvārdsakot, bija skaidrs, ka nopietns konkurents uz šī vakara labāko grupu, gadījumā ja Horna neattaisno sevi.

Nu, par cik apnikās man tik tālu stāvēt, gribējās nedzudz aktivitātes, devos tuvāk skatuvei vēl pirms grupas kāpšanas uz skatuves... vai kā es to nožēloju! Grupa, kas laikam kādreiz stipri fanojusi pēc KISS, vairāk nodarbojās ar skatītāju izklaidi nevis ar spēlēšanu. Vokāls, ne rēkšana, ne kērkšana, bet drīzāk gan pīkstēšana. Ik pa brīdim bija, kāds ritms kas aiķērās, bet tikai uz īsu brīdi. Acīmredzot ģeogrāfiskā tuvība ar vāciju holandei nenāk par labu - kaut kā pamīksti izklausījās. Bet, cik varu saprast - publikai patika, dethpers jau bija starā - visu hauzīti uz ausīm uzcēla. Stāvēt relatīvā tuvībā no skatuves arī nebīja nekāda bauda, jo ik pa brīdim varēja atrauties no kāda purinātāja ar galvu. Vēlāk ieradās arī dadzi garlaikoti matainie, kas ar to brīdi uzsāka lēkāšanu no skatuves.

Nu visbeidzot Horna ilgi nāca horna, vai ku daudz viņu tur sakāpa uz tās mazās skatuvītes. Šoreiz es tiku vēl tuvāk skatuvei... bet varbūt nevajadzēja. Lai gan nemataino īpatsvars kritās salīdzinot ar holandiešiem, bija palikuši visvairāk tērētie, ar laiku viņu sparīgums noplaka, un uz beigām bija jau pavisam normāli, bet viegli priekšā negāja. Horna līdzīgi kā Behexen diezgan dīvaini sāka, bet drīz vien iegāja sliedēs. Skanējums jau nebija tik labs kā Loits, bet caurmērā sūdzēties nebūtu par ko. Lai gan pēdējā brīdī, noklausoties Hornas jaunāko radījumu, un vienu no Goat Guts dzīvajiem ierakstiem, biju gatavs, ka Horna neattaisnos cerības, tā tomēr nenotieka neskatoties uz to, ka netika spēlēta neviena no tām dziesmām ko es gaidīju no Horna. Mūzika bija nedzudz ātrāka nekā es gaidīju, bet ļoti labi paķēra. Šoreiz nākas atzīt, ka daudziem apnika viņu diezgan garā uzstāšanās, un uz beigām arī tika barota ārā vienveidība, kas drošvien arī stimulēja tautas atplūšanu. Visā visumā nospēlēja labi, tieši tas ko biju gaidījis šinī koncertā kopumā. Ja vēl viņi būtu nospēlējuši beigās Beherit koveri, būtu bijis pavisam jauki.

Rezumējot Horna un Loits nospēlēja viereizēji, un ja nebūtu orientējies tieši uz Horna, drošvien liktu Loits augstāk, jo viņie nospēlēju vienkārši perfekti.
Behexen, ne tik daudz tāpēc, ka ātri aprāvās, bet tīri objektīvi viņi neskanēja tika labi. Bet arī bija tā vērti un iederējās šinī koncertā.
Saloucios Gods vai kā viņus tur, no vopsim holandieši, lai vai kā viņi kādam patika, starp ziemeļniekiem viņi galīgi neiederējās. Un ne tikai neiederējās, bet man nepatika galīgi, būtu es labāk dzēris alu un skatījies futbolu.

 

Salašnu godi, Bez-sexen & Porna by Hopkins

Un tas viss Kabatā... šjiet, tie kas nebija uz konci, tie smagi norausies, kā tad tā sanāk... true metal ir, bet cilveki ieradusies nav? nu principā jau skats nebija tik slikts, bet krietni vieglāks bija gaiss, salīdzinoši ar begemotu.

Augštāk minētie nosaukumi radās tukšojot daydz daydz alus pie joda mājas, tika izmēdidi daudz un dazādas kombinācijas, tā tteikt, lai atcerētos. Nu kas bija kruc.. man jau vislabāk patika URSKUMUG... :))) iegaju kabatā, un pec tam suka sargs saka, nodod somu.. ok, eju nodoties, blin, dzirdeju kadu 15 sek. un tad viss. beigas jau. tā arī atbilde uz True jautājumu. nu i nekas, domaju gan jau velak bus. sekoja sistematiska alus pirkšna, futbola skatišanas pie bēr stage (btw... visu cienu, bet liekas ka Starkovs tagad atbraucot majas no švediem, vares sist ar roku pa krūtīm un teikt ka ir labakais treneris latvijā - citiem vardiem, Zviedrijā valdija kapa klusums, kad vinējais aizšāva parai vartiem 11-nieku, hehe) loti pozitīvas emocijas, kuras varbut varetu salīdzināt tikai ar izjūtam ko dod kartīga drempelēšanās :)))

Bezsehen bija labs, starp citu, crauwda vidū neredzēju musu veco draugu Sinisteru, kuram šī skaitas pie kulta blicēm, laikam jau tā ir kad apprecas, tad ar vīru arī ir cauri :))) nu bet bija daudz citi jaunieši, kas aktīvi purināja matus un energiski brēca lidzi melnsparnotajam satana kalpam. Palika mazuma piegarša, jo laikam tikai 4 songus atspeēeja, bet beigas man tas neko nedeva, jo es tapat bija aizgajis pie 'bēr stage' un veldzejos alū, man tas Bezsexen palika nedaudz garlaicīgs... varbut tadam true blekmetalam arī jabut, vells vin zina...? nu labi, Loits bija itkā ok, bet es skatoties šamejos, domas novilku paralēs ar pēdējo Tiamat albumu, nu tads mīkstinš bija tas muzons...reizem rifi bija ok, bet es kautkā domaju, ka vini bija smagāki, izrādas klūdijos. Patika kā, blakus bungierim sēdēja viens neglītais (sergejs) un acimredzami izteica aizskarošas piezīmes par cienitas jaunkundzes aizmugures kermena sastavdalām :)) es arī to pašu teiktu, varēja vismaz skata pec pačku pakratīt vai kā... nu tiešam, kā auksta zivs, laikam tie igauni tadi ir.

Pec konča iznaca nedaudz parunat ar dziedataju Lembetu, attiecas runat krieviski, jo nemakot :) bet tā sakarigs kekss.Ok, kur radušies kur ne, kā no gaisa nokrita Salašu Godi un black metal night feast vareja sākties.. CD, protams nedod tas emocijas, ko dod konkrēta skanas baudīšana attiecigā vietā, bet nu tie kas cēla Rīgu (domats- kabatu) , tie laikam neprognozēja ka tajā vietā notiks 666 varda ritualizēšana un dieva zaimošana, bet kas gan tur slikts īstenibā? nospelēja ar loti lielu atdevi, dziedātajs bija vienkarši dievīgs :))) ar šadu te mēdišanos un kēmošanos vel nebija nācies saskarties (istenibā man jau šo grupu vajadzeja atcerēties, jo Under The Black Sun vini spēlēja, bet toreiz es biju knock-outā, del tā ka pasēdēju ar jautrajiem zēniem no Nemesis Oculta, un tas izvērsas ar letalu iznakumu prieks manis), labi pie kā paliku? man godigi sakot, Salašas patika visvairak, muzikāli skita interesanti un arīi imidz bija loti labs. tad sekoja atkal gajiens uz bēr stage, emocijas sita augstu vilni, ko zviedrelis aizpilija 11 pēc piena, kabata ar aizturetu elpu skatijas šo momentu hehe. Kā jau parasti, pa celam paprasiju Mājdzivniekam (a la Dzintars, ja kāds nezin vina šito iesauku), kā sastav ar skanu, sanēmo parasto atbildi, kā viss šeit esot pieriebies, ka skanotājus vajagot nošaut uz līdzenas vietas utt.. ok ok, atteicu un gaju skatitīes Porna.

Mes kopā ar True, spriedam kas tas par grupam, un kā jau tikam informeti, maldigi sakam domat ka Salašas ir Porna un otradi. Izradas, pastav arī variants, ka grupa valkā pati savus kreklus :) bet ok. patika basgitarists ar seju kā klintī izcirstu, uz galvas kausa satana zīme... brr, naktī satiktu, noteikti nobītos. Dziedatajs izskatijas kā vel joprojam neatdzeries savu colu, tad bija jadzer uz skatuves :) šows interesants. Nu ko- tad saka griezties stage diving karuselis, kas noteikti radas no tā ka, metalisti iespejams noprata, ka šī ir pēdēja grupa un tapec ar vel cītīgaku sparu, leca atkal uz steidza un ar priecīgam sejam devās crowssurfingā. Arī Estargons vareja pielietot savas Wackenā iegutas iemanas, tapat atceros, ka Flying puiši, bija jautrā omā un bezbailigi devās ar galvu uz leju :)

Tad sekoja, vel daži labi songi un koncis bija cauri.Pēc konča nedaudz parunājos ar Niku no salašnam jeb varbut salagam :) Nezinu, kas tur viniem tūrē bija bijis, bet vinš teica, ka šo kabatas šovinu varot uzskatīt par labāko tūres konci. Nu ja tā saka muzikants, tad ir jātic. Latvijā laikam sāk atgriezties vecas labas metala tradicijas, kuras izzuda pec 1998 gada. Protams, ierindā bija visi zinamie purni, tjipa skots utt, arī apkart bija redzamas arī jaunas sejas, pietrūka, ka koncī nebija Pupsika, tā varetu aiziet uz bēr stage un vienmer vinu tur satikt... bet nekas nakamais koncis jau pat pec nedelas...mūsejie tagad zinas, kā jaspēlē pareizais blekis, nopirks īstas krāsas un izies ielas... :)))

Jā, pie jods afterpartijs izvertas grandiozo, bijam pie Biezā, skatijamies visadus foto materiālūs no konča un vispar jaurti pavadijam laiku :)

Komentāri
0
es gan neveerteetu salacious gods tik zemu,jo man vinju "teatralitaate" pamatiigi gaaja pie sirc. viskvalitatiivaak protams nospeeleeja loits,peec vinju priekshnesuma man zils gar aciim vismaz raadiijaas.:)
-1
Eu, kas tad iisti ir ar tiem Loits? Kas tad vinji iisti ir? Tieshaam ar nacistu funktieri?
0
Tad jau visi tie kas bija Lestenee uz bralu kapu atklaashanu arii ir nacisti, un vispar visi latvieshi arii ir nacisti :)
0
man vislabāk patika Salacious Gods un Horna, bet Loits arī bija labi.... da viss koncis rullēja baigi!
+1
Pasaakums ierulleeja nevaldaami, mans pasaakuma top lists:
Horna - true black Darkthrone stilaa
Salacious Gods - freaky melodisks black
Behexen - iisteniiba skaneejums patika vislabaak, melodisks blaks, tachu krietni par iisu
Loits - liekas shajaa pasaakumaa neiedereejaas, neapmierinaaja arii speeleshanas kvalitaate
0
Viens gan ir divaini... a kur ir bildes? Focheja vairaki cilveki.
0
Hopkins, un tu gribi teikt, ka tauta Lestenē zīmējās ar visādu tur kreiso simboliku un tml... Es par fašistiem neuzskatu ne latviešu, ne igauņu leģionārus, bet šo vēstures faktu dažādas aprindas mēdz pielāgot katra savai "taisnībai". Bet taa jau atkal ir smirdīgā politika.
0
It kaa jau labi bija, tachu tas pasaaciens likaas stipri par iisu (kaa jau Kabataa). Nepatiik vispaar tas, ka momentaa peec koncha buudiigie apsardzinji dzen visus aaraa. Naacaas no kausiem alu paarliet plastmasas glaazees. Vareeja redzeet arii apkalpojoshaa personaala neapmierinaatiibu ar konci un publiku.
0
Gribeetos veel kaadas bildes no koncha, suutiet luudzu tie, kas focheeja!
0
Liekas ka es atrados cita realitate. Visapkart vieni vienigi kroplji un mudaki, gan grupu vidu gan bangeru viduu, bars ar idoetiem nav= ar true. Loits gan bija shi pasakuma verts, tiesam patika..
0
Kam tur intereseeja foccenes......taas ir sseit: blackmetal.ru.lv/gallery.php?lang=ru...
0
Bildes ir ieksh /gallery/36/
+1
šitādi daiļdirsēji :D
0
Nu i pacēli tēmu,ibio :D
0
kāpēc man šis rādās pie jaunumiem... jebkurā gadījumā, apskati neslikti.
0
Tiem no 1886. jau viss ir jauns.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [3]
HH
tolx
Intars
Pieslēgties
Meklētājs
Komentāri
Viskas