0
[#]

Kārtejais augusts ir nosledzies,tas nozīmē,kakartējo reizi esmu veiksmīgi atgriezies no garākā eiropas rokfestivāla SZIGET 2005, kurš notika no 10. līdz 17. augustam Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā uz milzīgas salas. Šogad festivālam izdevās pārsniegt vairākus savas pastāvēšanas rekordus,kā varenāko varētu minēt to, ka festu apmeklēja 385`000 cilvēku, kā arī rekordskaits  pasaules slavenu mākslinieku, kuru sniegumu varēja vērot nedēļas laikā. Šogad varēja ievērtēt vairāk kā 170 mākslinieku no 50 pasules valstīm. Organizatori bija sarūpējuši regeju no jamaikas, elektroafropopu no gvinejas, zviedru garāžroku, punkstārus no Amerikas... Visu nav iespējams uzskaitīt. Pasākumi notika katru dienu 62 vietās un katru dienu tika izpildītas 200 programmas + vēl visādas organizaacijas (greenpeace, sarkanais krusts, skauti u.c) demonstrēja savus prikolus, krišnaīti baroja visus pa velti, darbojās baseins, varēja lēkt no vājprātīgā augstuma ar gumiju, bija sporta laukumi un izbraucieni ar kuģi. Liela telts bija sarūpēta metal & hard rock cienītājiem HAMMERWORLD STAGE, kuras ietilpība varētu būt apmēram 5000 vietas, nedēļas laikā tur nospēlēja kādas 70 grupas no dažādām pasaules valstīm. Koncertu sākums Bija 16:00 un vakara noslēgums bija  ap 02:30

Pirmās dienas vakara nagla bija  OBITUARY. Šī  grupa īpašus komentārus neprasa, nospēlēja lielisku koncertu 2 stundu garumā ar pauzi 5 min. Spēlēja galvenokārt vecās dziesmas pa vidam iemaucot kaut ko no jaunā, man baigi patika skanēja kā no plates, otrajā dienā kā labākos piefiksēju ungāru IRON MAINDNEM, kuri spēlēja ļoti kvalitatīvus Iron Maiden kaverus, tad ap 22 vakarā sāka vākties pūlī tauta, jo uz stages stājās heavy veterāni ACCEPT ar sirmgalvi Udo priekšgalā. Visu cieņu veterāniem-nomočīja augstā līmenī,spēlēja savus 80to gadu hitus, bija varens bungu solo,un ģitārists demonstrēja savu augsto līmeni spēlējot klasiskās mūzikas skaņdarbu fragmentus.

Trešajā dienā izcēlās 69EYES ar savu Him veidīgo + Type O Negative + The Cult metālu. Šovs bija labs un bundzinieks pilnīgs psihs, grupa reāli izcēlās uz citu fona. Nākošajā dienā  spēlēja SENTENCED tos neredzēju, svēdienā ielūrēju BRAINSTORM bija iespaidīgi un SAXON vecos večus, kuru spēlēšanas enerģija neatšķīrās no citām grupām.

Pirmdienas karaļi bija OPETH, kuri izcēlās ar savu ultrabrutālagresīvo izpildījumu un enerģiju. Festivālu noslēdza IGNITE tā bija laba grupa, bet ne ar ko īpašu neizcēlās... Bija arī plejāde vietējo metāla bandu, kas spēlēja tādā vai pat labākā līmenī, taču tās visas nav iespējams apraxtīt... http://www.sziget.hu/festival_english/programs

Bildes šeit:
http://www.sziget.hu/festival_english/photos
http://truemetal.lv/gallery/146/

Dairis

 

Komentāri
0
Izklausās, ka es kaut ko tiešām vērtīgu palaidu garām savā dzīvē:( Jāpaspēj redzēt tas Saxon kamēr viņi vēl nenomira no vecuma.
0
Opā, sikstī nain āijz un, vēl jo vairāk, Opeth gan gribētos redzēt, itsevišķi pēc megalabā jaunā albūma.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [4]
Sonnenmensch
atmoda
BigUgga
krabathor
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas