0
[#]

26-27. augustā, aiz trejdeviņiem pagastiem, Vāczemē, meža mālā, notika smagās mūzikas festivāls HELLS PLEASURE SUMMER FESTIVAL. Zinot, ka tur kopā ar citām slavenībām ir uzaicināti arī latvju karotāji SKYFORGER (turpmāk tekstā kā SF), izlēmām ar draugu Mārci doties mīt vācu takas.

Ar ne visai lēto EASY JET lidaparātu ieradāmies Berlīnē, un no turienes ar trīs veidu vilcieniem nokļuvām līdz miestam, kura tuvumā bija paredzēta elles atvēršanās. Par cik SF bija viedi lēmuši ierasties tikai uzstāšanās dienā, tad mūsu plānos ietilpa raudzīt bandas, sludināt SF ierašanos un smeķēt vācu bairīti, kas bija 2EUR vērts, un diezgan labs. Neprasmīgi uzceltā telts nebija šķērslis mājokļa iesvētīšanai ar viskiju, un tam sekoja gājiens uz festa vietu.

Pēc gestapoviešu labāko tradīciju garā veiktās kratīšanas pie vārtiem, mēs nokļuvām patukšā placī, kur vazājās pārdesmit noauguši vāci, un pie telts stūra savu mantību bija izlicis Jorgs no FOLTER RECORDS, kurš vēstīja, ka pagaidām pamazais ļaužu skaits ir saistīts ar to,ka šis fests notiekot pirmo reizi. Cerot uz lielāku skatītāju pieplūdumu,sākām vērtēt grupas.

Pirmā bija PROSATANOS (Vācija). Aplaistījušies ar sarkanas krāsas šķidrumu, veči grabināja detuhu pie sliktas skaņošanas.Saprast neko nevarēja, tāpēc ignorējām šamo performanci, un alojāmies līdz uz skatuves parādījās MATHYR (Vācija). Ļoti patīkams pārsteigums. Kvalitatīvs vācu black/death metal, ar thrash piesitienu. Kaut kas starp SLAYER, MAYHEM un SATYRICON. Zinātāji teica, ka parasti albumā šie ir ne tik labi kā dzīvajā, un vēlāk noklausoties iegādāto ripu, nācās piekrist. DEADLOCK dzirdējām iztālēm, jo gatavojāmies tās dienas galvenajam notikumiem - DEW SCENTED un MAROON. Par DEW SCENTED neko jaunu laikam nevar pastāstīt, kā tikai to, ka viņu lozungs "Thrash 'til death" tika pilnībā attaisnots un vīri nokliedza pilnīgi visu ko domā par šo pasauli virs un apakš zemes. Wunderbar!

Zinot, ka no trokšņa zaudētu dzirdi varot atgūt ar rumu vai viskiju, nekavējoties likām tautas medicīnu lietā, jo uz skatuves sāka drūzmēties MAROON (Vācija). Īsumā - brutāls hardcore ar metāla rifiem, kas rāva dvēseli pa pakaļu ārā. Solists Andrē lēkāja pa skatuvi spļaudams siekalas un ūdeni kā apsēsts. Nu nebijām mēs domājuši, ka priekš salīdzinoši neliela publona, festivāla slavenie viesi spēlēs ar mega atdevi... Es gan iekritu īslaicigos zaudējumos, jo Andrē vicinot mikrofonu, man divas reizes izgāza visīša glāzes, bet to viņš pēc koncerta kompensēja, uzsaukdams trīs kočus. Lāga džeks viņš izrādījās: nedzērājs, pieklājīgs ārpus skatuves, gatavojās uzaicināt SF uz kopēju konci kaut kad.

Pēc koncerta sapazinos ar PURGATORY basinieku Andy, kurš tāpat izrādījās lāga džeks, un ar kuru ilgās sarunās sagaidīju sauli. Lieku reizi gan pierādījās, ka tie vāci ir švaki dzērāji, un līdz astoņiem rītā neviens netur... ceļu pa saules aplietu taku uz telti es mēroju vienatnē, lavierējot starp dažādās pozās kritušiem vāciem (Mārcis jau bija nost ātrāk). Jāpiebilst, ka vācu centieni piebeigt latviešus ar vietējo Mokku beidzās neveiksmīgi hehe.

Otrā diena uzausa ap vieniem kad teltī iestājās Taškenta un dabūju līst ārā, kur uzdūros uz Mārča, kuru gādīgie apsargi bija aizveduši pēc alus uz ciemu. Tas mūs izglāba.

Ap pussešiem vakarā festivāla teritorijā ieradās mūsu tautieši SF, kuru sejas rotāja spēcīga divdiennieka pēdas, kurš iepriekš tika vadīts ar draugiem no vācu TRIMONIUM, kuri tā atmaksāja par laipno uzņemšanu Rīgā šāgada janvārī. Esot gājis ļoti jautri un piedzīvojumi bijuši daudz, bet laikam taktisku iemeslu dēļ neatstāstīšu to te hehe. Tātad zāles tika ātri atrastas un turpmāk laiks ritēja visiem kopā risinot sarunas ar Alanu no īru bandas PRIMORDIAL, kā arī iepērkot dažādus diskus.

Pie grupām, kuras iesildīja sestdienas kingus var minēt DEFLORATION (Vācija), ne tik daudz kā ar savu death metal, kā ar virsdivmetrīgo solistu Uvi, kurš parādījās uz skatuves tikko kā nevērīgi padzēris asinis, un tādejādi notraipījis savu kombinezonu. Un tad sākās. Kā pirmie sāka PURGATORY. Pēc viņu pašu teiktā, mūzika esot vācu old school death metal, (pēc ģitārista Renē domām arī DEICIDE, VADER un BEHEMOTH ietekmēta). Jāsaka, ka uzstāšanās bija ļoti tehniska, agresīva un brutalitātes pavadīta. Gandrīz visa latviešu delegācija bija pie skatuves un pilnībā novērtēja četrotnes devumu, it sevišķi velnveidīgo Renē, kurš ar saviem rifiem galēja vienkārsi nost tiešā trāpījumā!

Kamēr kratījām savas aizkritušās ausis, uz skatuves parādījās SF draugi un vecie tūres kaujasbiedri TRIMONIUM ar Teutonnic priekšgalā. Klasisks vācu war black metal, ar perfektu izpildījumu. Helltrasher aiz bungām bija nevaldāms un ģitāristu trijotne cirta rifus tieši sirdī.

Un pienāca brīdis, kad savus kauju atribūtus skatītāju pūlim rādīja arī latvieši - SKYFORGER. Nepaguvām pat ne atjēgties, kad uzstāšanās bija cauri. Nelielo skaņas misēkli ar Kaspara dūdām neviens pat nemanīja, jo uzstāšanās kārtējo reizi bija perfekta un emociju pārpilna. Blakus matus kratīja gan PURGATORY, gan TRIMONIUM, gan PRIMORDIAL veči utt. Starp citu otrā dienā uz šo pusnakts laiku jau bija salīduši ap 400 purniem pie skatuves. Liels panākums kārtējo reizi. Vācieši nāca klāt pateikties un spiest rokas. Tās emocijas ko saņēmām, pat aizēnoja to, ka no CALIBAN dzirdējām pāris gabalus, bet tie bija izcili labi arīdzan. Bet GOD DETHRONED un PRIMORDIAL palika plānos,jo bija jāsteidzas uz Berlīni uz lidostu. Tikai vēlak uzzinājām ka GOD DETHRONED tā arī nespēlēja jo pa ceļam esot salūzis viņu busiņš un nav bijis iespējams to salabot. Lidostā gandrīz atstājām Motoru un divas ģitāras, bet tas nu jau ir cits stāsts. Atpakaļceļš bija piesātināts ar jokiem un labu garastāvokli, ko pēc tam ar Mārci vēl noskalojām ar pāris latviskiem aliem un labu mūziku...

Viesturs.

 

Komentāri
0
pirmais :D
+1
Nu, man tie grupu nosaukumi neko daudz neizsaka.
0
Joptvai,šito gan bija labi atcerēties!
+1
Uznāca mazliet jautrs garīgais,pārlasot septiņus gadus senus piedzīvojumus:)
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
BigUgga
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas