0
[#]

Latvijas jauno metal grupu konkursa „Fresh Blood” trešā sezona ir sākusies!

Piedāvājam jūsu vērtējumam grupas, kas sacentīsies kārtējā Latvijas jauno metal grupu konkursa „Fresh Blood” trešās sezonas pirmajā kārtā 5. oktobrī klubā „Melnā Piektdiena”!:

Damn Vision
Lassie the Cat
On the Edge
Pure Sickness

Uzstāsies arī viesi: Bloodstone, kas savulaik paši startējuši konkursā, un nu ar savu pieredzi un priekšnesumu atbalstīs konkursantus.

Katras kārtas uzvarētāji tiksies finālā, kurā viņi sacentīsies par galveno balvu – apmaksātu laiku skaņu ierakstu studijā “Pentagon Music”, kurā ierakstītā kompozīcija tiks iekļauta izlasē “Melnā Piektdiena”.

Turpināsim iepriekšējos gados iedibināto tradīciju – par grupām varēs balsot koncerta apmeklētāji.

Kā jau ierasts, konkursam būs vairākas daļas, tāpēc, ja gribat parādīt, uz ko esat spējīgi, vēl ir laiks pieteikt savu grupu un piedalīties nākamajās „Fresh Blood” kārtās!

Sākums: 19:30, klubs atvērts no pl. 18:00

Ieeja: Ls 4

Damn Vision

Vieta, no kurienes grupa nāk, ir maza Latvijas austrumu pilsētiņa - Gulbene.

Par savas grupas vēsturi puiši stāsta apmērām sekojošo: ”...sanāca kopā draugu bariņš, kas jau pirms tam spēlēja dažādus instrumentus un nolēma, ka varētu pamuzicēt kopā. Kopumā grupa pastāvēja jau kopš tūkstošgades sākuma, varbūt pat nedaudz agrāk, - (to neviens neatceras), un spēlēja maigi rūcošu metālu. Agrāk viņi saucās „Desperate” un tās galvenie iedvesmas avots bija apvienība „Six Feet Under”...”

Tā viņi muzicēja, šurp-turp arī aizbrauca uzstāties, bet dažādu apstākļu sakritību pēc nekas nopietns nesanāca, līdz laikam ejot un sastāvam nedaudz mainoties izveidojās grupa Damn Vision.

Grupas sastāvā ir četri cilvēki, kuri spēlē ātru, melodisku un enerģisku metālu, kas neapšaubāmi viņiem ir viens no galvenajiem iedvesmas avotiem, tomēr puiši ir sajūsmā arī par tādiem mūziķiem un grupām kā Black Label Society, Steve Vai, Joe Satriani, Vader, Pantēra u.c.

Dziesmu tekstu autors ir Viesturs. Dziesmās viņš ieliek savu izpratni par pasaules kārtību un jauniešu problēmām.

 

Lassie the Cat

Grupa pastāv kopš 2006. gada oktobra. Tās dalībnieki ir jau sen pazīstami un saspēlējušies. Katram dalībniekam ir savas ietekmes, kopā ņemot daudz tehniskā death + doom, visādi metalcore paveidi un vēl šis tas. Lirika ir Marko Rasa paša garīgie lidojumi, kas vairāk vai mazāk ir par viņa paša izjūtām. Teksti ir nopietni un neitrāli, nejaucas politikā, neviens netiek aizvainots un nekas netiek sludināts. Vokāls (Marko) pirms 3 gadiem darbojies grupā ‘’Apātija’’. Ģitārists Jānis piedalījies vairākos mazos nenopietnajos projektos, bet pirms tam kopā ar bundzinieku Normundu labu laiku pavadījis ‘’Bite Back’’ sastāvā. Basģitārists Edijs spēlējis apvienībā ‘’Katari’’, vairāk hard core/alternative virzienā. Ģitārists Kristaps arī piedalījies doom, metal un citos projektos, kas savulaik pajukuši dalībnieku nesaprašanos dēļ. Lassie the Cat šada problēma nepastāv.

 

On the Edge

Gruppa „On the Edge” spēlē hard’n’heavy.

Grupas un tās dalibnieku dzimtā pilsēta ir Daugavpils, kur 3. gadus atpakaļ, 2004. gada 25. maijā arī tika izveidota šī apvienība, kuras sastāvs no dibināšanas brīža mainīts tikai vienu reizi.

„On the Edge” rēķinā ir 26 koncerti, kā arī piedalīšanās vairākos „Chemical Reaction” konkursos.

Grupas repertuārā ir 14 dziesmas ar visdažādākajām tēmām – par nodevību un draudzību, par uzvarām un zaudējumiem, par mīlestību un vientulību, par ciešanām un piedošanu, dzīvību un nāvi, par labo un ļauno, un vienkārši dziesmas par labu omu!

 

Pure Sickness

Grupas dzimšanas diena ir 2006. gada 8. decembris, kad bundzinieks Juris (Ex-Drums) un Toms (Ghythm Guitar) bija savākuši grupu un meklēja vokālistu... Izlasījis alternative.lv sludinājumu, ka Ex-GoSsiP vokālists meklē grupu, piedāvāja pievienoties. Lācis (Vocals/Art) piekrita. Pēc laika puiši nolēma, ka labākam skanējumam tomēr nepieciešams vēl viens ģitārists. Uz sludinājumu atsaucās Jānis (Lead Guitar) kas bija spēlējis grupās Mutilate Myself un Defame, bet tad dažu iemeslu dēļ nācās no grupas aiziet bassistam – Zigim (Ex-Bass) un bundziniekam Jurim (Ex-Drums). Tad arī vēlāk viņu vietā pievienojās Andis (Bass) un Jēkabs (Drums).

Spēlējot deathcore/grind viņi cenšas attīstīt savu spēlēšanas stilu un nevienam nesekot. Dziesmu teksti ir dziļi un varbūt ne katram līdz galam saprotami, taču visām kompozīcijām ir vienojošs vadmotīvs – “cilvēks pats kā tāds ir sērga gan sev, gan visiem apkārtējiem, taču sūdzas cik viss ir slikti.”.

Grupa ir spēlējusi dažādos pasākumos, uz šo brīdi viņu lielākais sasniegums ir viņu kompozīcijas “Bloodsuckers” iekļaušana žurnāla ''Skratch''(ASV) dziesmu izlasē.

 

Komentāri
0
metālkōrs valda pasauli......ehh..
0
Ar metalkoru izskatās ka sakars būs tikai Lessie the Cat, kaut gan Damn Vision apraksts "spēlē ātru, melodisku un enerģisku metālu" liekas aizdomīgs - ~tā bieži raksturo Metalcore grupas, kas it kā pretendē uz oriģinalitāti, vai arī ja negrib ka šī stila nīdēji uzreiz aizmūk prom.

Tā kā ne reizi nav būts uz Fresh Blood, laikam būs jāaizkāpj.
0
Damn Vision ir forshs groove/thrash. karoch jaapaklausaas, forshi var izheadbengoties pie shiem. :)
0
groove ne groove metal core ne metal core ...
bet New metal Pure sikness buus pari visam! :D:D:D:D:D:D:D
0
Būtu labi, ja kāds spētu paskaidrot, kas ir Groove Thrash. Tā piemēram tiek saukti Accu§er, kas manuprāop uz albumiem sākot ar 1992 spēlē vidēji ātru Thrash ar Death Metal pribambasiem. Un ko vispār nozīmē "Groove" (šajā gadījumā)?
0
Groove nozīmē "kačka" ;)

Pantera ir Groove Thrash.
0
Dziesmu teksti ir dziļi un varbūt ne katram līdz galam saprotami

-> spēcīgi >:)
0
Jāaiziet vien būs! Jāpaskatās uz svaigajām asinīm.
0
mhh.. Pantera jā,bet tikai no "Vulgar display of power laikiem"
0
groove nozīmē to, ka būs daudz "jumpdafuckup"
0
Hm, Pantera spēlē Neo Thrash (vai Modern Thrash). Jumpdafuckup ir Nu-Metal pribambass (pie kuriem droši var pieskaitīt Soulfly un jauno Sepultura). A par Accuseru šito uzraku: Accu§er was one of several German speed/thrash bands of the late eighties, with their early releases taking cues from early Metallica. By the early nineties guitarist/mainman Frank Thoms took over on vocals, and his hardcore-ish shout made the releases such as Taken By The Throat resemble a slightly thrashier version of Prong (vobšem Thrash ar Alternative Metal elementiem).
0
Neo Thrash parasti = Groove Metal ;)

en.wikipedia.org/wiki/Groove_metal...

Viss smalki uzrakstīts
0
Karoch vnk ieveertee grupu, man patiik thrash un pie Damn Vision var smuki pachku izkratiit... :)
0
Nu, Wikipediā viskas ir sarakstīts. Sepultura's Arise un Artillery's We Are the Dead nezkā piepinuši. Chaos A.D. vislaika tika par Death/Thrash uzskatīts. Arī Exhorder ir vecs labs trešenieks ar harkora pribambasiem.
0
Nu pag pag.

"Exhorder's Slaughter in the Vatican, Pantera's Cowboys from Hell, Sepultura's Arise, and Artillery's We Are the Dead first incorporated groove-based rhythms into thrash metal."

Tas vēl nenozīmē, ka tie ir nosaukti par groove thrash. Kaut arī par dažu labu no šiem var arī pastrīdēties pat sacītā kontekstā.
Bet nu Chaos A.D. gan ir jumpdafuckup tēvs :) Šis izteiciens kā reiz no paša M. Kavaleras mutes arī ir nācis vienā no Chaos A.D. dziesmu (jei bogu tagad uz sitiena netacros, kuras tieši) live versijām.

Bet grūvs 90-tajos gados piemetās vairumam thrash bandu, kas tajos laikos vispār eksistēja, no Exodus līdz Overkill :)

0
Izlasīju visu rakstu un nācu pie slēdziena, ka tur čupa pretrunu, bet galvenā fīča ir ka Groove Thrash ir vidēji ātrs Thrash ar izteiktu basģitāras skanējumu, ar uzsvaru uz rifingu un (bet ne obligāti) hardcora vokālu (vobšem savā ziņā Sludge metal Thrash versija). Tad jau sanāk ka reālie stila ciltstēvi ir OverKill ar "Overkill" triloģiju un dziesmu "Playing with Spiders / Skullkrusher". Ja labi grib var piepīt arī Slayer "South of Heaven" (necilvēcīgi lēns taču :D) un vēl šo to. Bet Neo Thrash tomēr ir citāds (ar hardcora un Death Metal piejaukumiem), un daudz ātrāks.

Labi, jābeidz dirsties un jābrauc ievērtēt bandas ...
0
nu bā... cik atkal garlaicīgi tie grupu apraksti. Toms tāds, Jānis šitāds, spēlē no tāda un tāda gada, joka pēc kopā nu jau spēlē, ir spēlējuši grupās tādās un šitādās, kuras tāpat neviens nezin utt...

Šie apraksti vien jau liecina par cienījamo "mākslinieku" izdomas bagātību. Tik ļoti aizrāvušies ar savām žilbinošajām personībām, ka neatliek vairs vieta sevis pasniegšanas izkopšanai (lasi - jebkura veida materiāls, kas tiek nodots vērtēšanai)

ak tēviņ, pat konkrēti datumi tiek minēti, kad kurš kuru saticis!!! Vēl precīzu laiku neaizmirstiet pierakstīt, lai nenoguļu jūsu grupas dzimšanas brīdi, pasarg dievs! Vēl tikai pietrūkst pierakstīt, katra dalībnieka mīļāko ēdienu un suņa vārdu, kā arī, protams, šķirni un dzimšanas datumu. O, jā!!!

kā būtu ar:

Mēs esam grupa Super Terror Dett! Mums nevajadzētu spēlēt mūziku, būsim patiesi.. bet lai ieriebtu jums un paši sev, esam radījuši kaut ko drausmīgu.. :)) lūk, manuprāt ģeniāls grupas apraksts būtu. Man, personīgi, uzreiz rastos interese dzirdēt, kas tas tāds ir par zvēru. Un + vēl nebūtu kur piepisties...

Eu, un neesiet tagad pikti uz mani. Esmu, iespējams patiesāks un nopietnāks šobrīd par jūsu aprakstiem. :)

www.sickanimation.com (I've never been more serious in my life)
0
Apraksti protams varēja būt konkrētāki (ar daudzmaz precīzu stila definējumu) un līdzīgāki (satura ziņā). Ja vienai grupai min dzimšanas datumu un sastāva izmaiņas, tad tas pats jādara visām. Un tāds banāls apraksts ir nepieciešams tieši tāpēc, ka tās ir mazpazīstamas un savu mājaslapu visām nav.

Un ko nozīmē "Mums nevajadzētu spēlēt mūziku" ? Ja nespēlē mūziku, kas tev pašam patīk un nespēlē kā patīk, bet centies darīt tā kā patīk citiem, tad tā ir komercmūzika. Popsa.
0
Sākumu nokavēja par kādām 20min, tāpēc no On the Edge redzēju tikai pēdējās 3 dziesmas. Katra grupa spēlēja apmēram 30min. Pasākumā bija ~ 100 cilvēku un īpašas masu staigāšanas pie konkrētas bandas neievēroju. Skaņa varēja būt labāka, sevišķi zāles centrā, kur trūka apakšu, bet augšu bija par daudz. Sānos ar basiem bija daudz labāka situācija. Tā kā šis bija mans pirmais Fresh Blood koncerts, tad biju gatavs visādām lažām un citiem izpildījuma defektiem, bet kopējais vokāli-instrumentālais līmenis mani patīkami pārsteidza. Varbūt tāpēc, ka neesmu nekāds sūrais muzikologs, kas spēj atpazītu nepareizi nospēlētas notis un visādus „Satriani-veidīgos” saucu par ģitāronānistiem ...

On the Edge – spēlēja parastu Hevīti ar visai labiem soliņiem, bet bez kādām oriģinalitātes pazīmēm. Situāciju varētu uzlabot ļoti labs vai savdabīgs vokālists, bet vokāls bija visai spalgs un reizēm galīgi nevilka.
Pārliecinoša 4.vieta.

Pure Sickness - pārsteidzoši laba banda, sevišķi ja ņem vērā, ka dibināta pirms 10 mēnešiem. Lai gan esmu visādu koru nīdējs, šitāds Grind / Death un daļēji Metalcore (rifu ziņā) sajaukums aizgāja ļoti labi. Vokālists rēca un kvieca uz nebēdu un dažās mierīgās vietās pat uzdziedāja. Var kaut nākamgad uz Brutal Assault braukt (uzstāties).
Pārliecinoša 1.vieta.

Lassie the Cat – visai brutāls Metalcore, kuram uzsvars ir uz metāla daļu. Par „koriem”rūpējas vokālists un arī rifi ir visai lauzīta, kaut gan kopumā vairāk velk uz desumetālu nekā uz kukuruzņiku.
2.vieta.

Damn Vision – lai gan Thrash Metal ir pirmais Metāla stils ko sāku nopietni klausīties un džeki visu darīja pareizi - kaut kā neaizgāja. Varbūt tāpēc, ka spēlēja pēdējie, varbūt salīdzinājums ar Bloodstone un pirms nedēļas dzirdētajiem Collide nenāca par labu. Turklāt šonedēļ jau paspēju pēc ilgiem laikiem atklāt 4 labas Treša bandas (Meltdown, Pandemic, Audiopain un Obliveon). Soliņi neatstāja nekādu iespaidu, tagad pat neesmu īsti drošs vai tādi vispār bija ;) Nekādus grūvus gan nesaklausīju, likās normāls trešenieks, bet moška biju jau pillā …
3.vieta

Bloodstone spēlēja pēc Pure Sickness un bija labi kā vienmēr (paskat, jau par sūriem veterāniem kļuvuši :). Grupa patīkami izcēlās ar saviem soliņiem, tāpēc žēl, ka tas bija viena soloģitārista (ar garajiem matiem) pēdējais koncis. Vokālistam gan vajadzētu piedomāt par savu skatuvisko stāju (ui, bļin, ku spici pateicu, būs laikam jāpieraksta :D

foto.inbox.lv/bladeofdarkness2/Fr...
uploaded.to/?id=uugide...
0
P.S. On the Edge par labu nenāca arī tas, ka dziedāja Krieviski, jo tad automātiski sanāk salīdzināt ar Aria, Arteria, Catharsis un citiem Krievu metāla grandiem vai vienkārši labām blicēm, kuras parasti izceļas ar lieliskiem vokālistiem.

P.S.S. Redzot Pure Sickness baltos krekliņus un degunradžus lūpās, jau nospriedām, ka būs jumpthefuckup, a bet nekā. Neskati vīru no cepures, tā teikt.
0
jumpthefuckup tas laikam skaitās ahujenna hujova?
pizģets, ne?
0
Tieši tā.
0
Mans skatījums, un vietu dalījums tieši tādā secībā kā uzstājās, pasākums sākās ar spēcīgāko vakara grupu un beidzās ar draņķīgāko:

1. On the Edge - ļoti spēcīgs un skanīgs hevīmetāls Aria un Legion stilā. Un manuprāt ar vokālu viss viņiem ir okei, bišk gan skaļāk prasījās, bet tas jau laikam ir tehnoloģiju jautājums. Iespaidīgākā un melodiskākā, bij tieši pēdējā dziesma. Nebiju neko iepriekš ap un par šiem dzirdējis, bet tagad noteikti gribu ko vairāk!

2. Pure Sickness - lai arī gaidīju kārtējo metalkōri, tomēr nedaudz pārsteidza un nospēlēja labu desu ar veiksmīgu un neuzkrītošu metalkōres piejaukumu. Visu cieņu! Vienīgi ar to skatuves tēlu.. Es saprotu ka jābauda ir materiāls nevis uz puišiem jāskatās, bet.. nu bā - basistam tā matos saziestā želeja gaismās kā bāka atspīdēja. Un nafig vokālistam sejā tie caurumi vairāk nekā kaimiņienes tamborētajā sedziņā!?

3. Lassie the Cat - metalkōre, un man vis ir izteikts. Neko no metāla gan nespēju saklausīt. Tīrs metalkōre bez pretenzijām uz manām simpātijām. Vienkārši nav mans stils un vis.

4. Damn Vision - vai nu šie spēlēja baigo lažu vai iespējams ap šo laiku es jau biju pārdzēris jēgu, bet neko neatceros. Ņemot vērā, ka lai kā es nebūtu dzēris, vienmēr visu spēju otrā rītā atcerēties, tad nākas vien secināt, ka ne sūda no šiem nav bijis. Diemžēl.. Nākošreiz gan šos apsolos klausīties skaidrā, varbūt viedoklis mainīsies.

Viesi - Bloodstone - vot tas bija METAL! Vis! Dzirdēju un redzēju šos pirmoreizi un esu sajūsmā!
0
Pirmos 2 neredzēju; Bloodstone, kā jau ierasts, zaibis. Lassie the Cat priecēja ar labu tehnisko izpildīojumu, un kāds pirmās 3 dziesmas likās visai intersants, pēcāk gan sāka atkārtoties. Bet savā stilā labi. Damn Vision sākumā likās baigais mēsls, bet kad pēc pīppauzes atgriezos zālē uz pēdējām 1,5 dziesmām, secināju, ka esmu pārsteidzies, ōs norakstīdams, jo tīri feins izklausījās; pēc pēdējās dziesmas gribas šos aprakstīt kā Motorhead gone death metal :)

Tā kā pusi no grupām neredzēju, no balsošanas atturējos.
0
Ui bļin, Audiopain toč ir baisi labais.
0
Meltdown arī reāli rullē, bet Pandemic un Obliveon nav standarta Thrash.

Jauki, ka neesmu vienīgais, kam atmiņas par Damn Vision ir visai miglainas :)

"...sejā tie caurumi vairāk nekā kaimiņienes tamborētajā sedziņā" - tas gan spēcīgi teikts :D
0
No savas puses varu rekomendēt Evile, Dekapitator, Violator un vēl daži aizmirsušies.
0
Pirmos divus neesmu dzirdējis (jāiečeko), bet Violator-2006-Chemical Assault neptika.

Vēl Daži Aizmirsušies - labs bandas nosaukums :D Krutāk kā Rāpuļi Ar Putniem
0
Tik neaizmirsti te ierakstīt tos dažus aizmirsušos...

Man kaut kur vēl saglabājusies matrice ar to gulbeniešu, tagadējo Damn Visison, bet kādreizējo Desperate, demuci - baisi jo baisi primitīva death metal pardoija; ar krievu folkloras mantojuma "V Trave Sidel Kuznečik" apdari pa virsu :)
0
Tfu, bļin, cik očepjatku.
0
Lassie the cat man shkjiet vairaak ir desa ar metalcore nekaa otraadi. Lai gan nebuutu suudiigi arii tad ja tas buutu tiirs mc - jo dzheki speeciigi un tehniski.

un vispar

metalcore pasham par sevi nav ne vainas - tā teikt power metāla reinkarnācija.

un tiirs metalcore ja nemaldos ir "As I lay dying" un teiksim "Killswitch engage".

tas taa manas domas nelielaa skurbumaa

0
Nu pure sickness ir mani favoriti!!!
nu ninja69 cik tur no New metal es gan nezinu bet ir ok :D
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas