0
[#]

Centīšos īsi. Svētdien pēc pamatīgas uzdzīves naktī un saindēšanās ar alkoholu pamodos ap septiņiem vakarā un, neskatoties uz drausmīgajām paģirām, izlēmu, ka tomēr mēģināšu braukt uz konci, lai arī nebiju īsti pārliecināts, ka izdosies tikt iekšā. Tā kā dzīvoju Rīgā, neko daudz jau zaudēt nevarēju. Desmit minūtes pāri deviņiem jau biju klāt un par brīnumu iekšā izdevās tikt bez problēmām, pat bez jebkādu dokumentu rādīšanas, kurus, protams, nebiju sagatavojis. Jāatzīst, ka šoreiz visas grupas, kuras piedalījās pasākumā, laikam dzīvajā iznāca skatīt pirmo reizi, bet varbūt tā būs pat labāk - varēšu vairāk pastāstīt par to, kas patika/nepatika tieši šajā koncī, bez pārliekas ietekmēšanās no citiem pasākumiem.

Pirmā grupa - Kolotun sāka spēlēt kādas četrdesmit minūtes pēc deviņiem un pārsteidza visus ar drausmīgu skaņas kvalitāti. Centīšos īpaši daudz par Kolotun nerakstīt, jo es tiešām viņus un viņu radīto mūziku īpaši nesapratu. Piemēram, ko viņi ar šo mūziku mēģina pateikt, kam tā vajadzīga utt. Nekad nekritizēju lietas, ko nesaprotu - tā var smagi aplauzties. Varu pateikt, ka tīri tehniski grupa vēl daudz var progresēt.

Tad nāca Agares. Nesaprotu, kas, salīdzinot ar Kolotun, bija noticis ar bungām. Skanēja tiešām ideāli. Bundzinieks savu darbu veica godam. Arī pārējie noblieza baigi labi. Agares jāatzīst par vienu no vakara labākajām grupām, arī publiku sarīdīja viņi labi, vieta trijniekā noteikti garantēta. Atsevišķās vietās uzstāšanās laikā tika izmantoti arī ieraksti, bija labi. Neko īpaši vairāk šeit arī nepateikšu.

Trešie spēlēja Flaying - grupa, ko pirms koncerta redzēt vēlējos visvairāk. Šiem atkal trāpījās tāda sūdīgāka skaņa, kopumā izklausījās pat nedaudz par klusu. Nevarētu teikt, ka bija slikti, taču es biju gaidījis mazliet vairāk. Lielisku sniegumu demonstrēja vokāls, kas arī izvilka šo grupu, ne tikai muzikālā ziņā, bet arī dialogā ar pūli. Nebija slikti, bet Interment man tomēr patika labāk.

Pirms tam vēl bija Jūrmalas death'n'rolleri Zx Spectrum. Man kā ne-tik-smagas-mūzikas-mīļotājam ļoti gāja pie sirds. Laikam jau vienīgais, kas mazliet izklausījās pēc death bija vokāls. Varbūt pat, nomainot tikai vokālu, šo pašu mūziku varētu pārvērst par rokenrolu, hardroku vai pat pankroku, atkarībā no tā, ko ieliek vietā. :D Perfekts bass. Laikam ZX Spectrum arī bija vienīgā grupa, kas tika vēlreiz saukta atpakaļ uz skatuves, un bija arī vērts. Varbūt tomēr mazliet pietrūka kreativitātes un varēja parādīt labāku šovu, jo savādāk gandrīz palika tāds iespaids, ka atbrauca grupa, paspēlēja bez emocijām, un aizbrauca.

Tad uz sktuves kāpa Interment - manā skatījumā vakara labākā grupa. Tiešām interesants priekšnesums un ļoti laba mūzika. Arī šeit lielākie nopelni pienākas tieši vokālam, kurš arī parunājās ar publiku, uzklausīja tās ieteikumus par skaņu, un lielākā mērā tieši šī cilvēka dēļ pasākums manā atmiņā paliks tāds tīri jautrs un izklaidējošs. Tas gan vairāk attiecas uz otru viņa projektu - Paedophilamorphiu. Vienīgais, kas man nepatika iekš Interment bija viņu basista, kurš izskatījās sapīpējies un visu uzstāšanās laiku pidariski smīnēja, vizuālais tēls un muļķīgā māžošanās uz skatuves, mūzikai pievēršot mazāku vērību.

Paedophilamorphia - uz šo grupu paliku tikai intereses pēc - neko dižu no viņiem negaidīju. Kā gan citādi, ja iepriekš pilnīgi neko par viņiem nebiju dzirdējis un, cik dzirdēju, viņi kā vismazāk pazīstamā grupa bijuši playlistē ielikti pašā sākumā, bet tad aizmainījušies uz beigām. Tad nu iznāca uz skatuves Interment vokāls un pastāstīja, ka projekts esot tikai nedēļu vecs, un, ka arī dziesmu neesot daudz vai k-ko tml. Tad parādījās arī ģitārists un buņģieris, kurš spēlēja ar papīra maisu galvā, un kopā tad viņi paspēlēja grindcore gabaliņus intervālā no kādam trim līdz varbūt trīsdesmit sekundēm, lielu daļu no tiem izdomātus uz vietas. Bieži jau negadās redzēt improvizāciju metālā. Arī šo projektu neņemšos nekādi vērtēt, bet baigi jau nu patikās.

Kad vīriem idejas beidzās, uz skatuves kāpa, ja nekļūdos, kāds blackmetāla projekts, kurš sastāvēja no Urskumug un Agares vokāliem ar ģitārām un bundzinieka, kurš laikam bija no Agares(grūti pazīt bez make-up). Nospēlēja trijatā kaut kādu baigi dzirdēto gabalu, bet neatminos gan īsti, kuru tieši. Dažas minūtes pirms diviem koncis bija beidzies un pēc diezgan ilga pātraukuma varēju iznākt no kluba patiesi apmierināts un labā omā.

kudars

Komentāri
0
FOTKU NAV NO KONCHA?
0
ja kaadam i, lai suuta uz meilu uz info@truemetal.lv sarunaasim kauko
0
Paedophilamorphia! Nevis ģitārists, bet basists.
0
Agares budzinieks IMHO vareetu buut viens no retajiem, kas maak speeleet no pashmaaju grupaam. Nesen uzzinaaju, ka vinsh esot iesaistiijies arii Darko Domination.
0
Nemaaku komenteet, kas iisti bija tas peedeejaa priekshnesuma bunjgjieris, bet biju paarsteigts par vinja labo sniegumu. Turklaat pashaas koncerta beigaas :)) Man gan likaas, kas tas improvizeetais projekts, kas beigaas speeleeja, nospeeleeja vairaak nekaa vienu dziesmu. Bet 100% zinu teikt, ka nospeeleeja Heathens Cave.
0
A par Kolotun-baigi atsita Burzum..zeel,peec tam gan bezfilma...
0
Pirmā dziesma bija no Immortal Blashyrk, bet otrā Heathens Cave. Projekts bija improvizēts un radās 5 minūtes pirms Pedophilomorfīnu uzstāšanās.
0
bija labi, bija labs koncis
0
Ar nu jau lielu nokaveeshau gribas ielikt arii savus komentarus... ;)
vienkaarshi liekas ka ar vienu atsauksmi ir pa maz...
tikai dazi fakti...
pirmo divu blichu sniegumu atstaasim citiem iztirzat...
FLAYING mana skatiijumaa toakaar bija labaakie... jaunais skanjeris savu navjigo lietu padarijis perfekti!!! Taa turet! Nenjemsim veeraa depo specifiku... var but ka es staaveju vislabakaja vietaa, bet tie nodevga... Labaakas skanjas tovakaar nebija nevienai bandai... Pilna programma ar viiem veciem graveejiem + (uz skjivja ar asinjaino apmaali) pirms atskanjojums tika piedaavats arii... vahhhh...
Zx spektrum... ja jau tika piemineets death'n'roll stils ir jaapasaka ka nekas te nau saistits ar kaadreiz liidziigi apsaukatiem ENTOMBED cover'u varoniem... CARCASS... Swansong laikaa.... luuk kas pilniigi pamatoti ienaak prataa... Labaaka Latvijas cover'u izpilditaaju grupa... Tris CARCASS no Swansong laikiem + viens ARCH ENEMY no Wages of Sin
+ pashas beigas uz urraaa IN FLAMES dziesma... es pieljauju taadu iespeeju ka bjaa veel kaadi coveri... sliktas akanjas delj nesaklausiiju... domaju ka neviens iipshi dusmigs par to nebuus ;)
Apkopojot... Latvijaa paradiijas SWEDEN MELODIC DEATH METAL paarstavji... o.k. ja vel saavu materialu un ar "senchu" pieskanju... Latvijas merogaa "počots" buus garatets...
Paedophilamorphia - tas bija grind??? tas bija viss kaut kas... bet ticiet man grind tas nebija...
luuk taa... dazzi pateice ka nav ar pirktu taisiiti... dazzi macas...
kopuma ssis pasaakums tika veltiits tam lai grupas paspeleetu publiski... cilji satiktu citus ciljus... un dazi izmantoru iespeeju arii uzdancot ;)
0
"ENTOMBED coveru varonji = SANCTIMONY ;)
0
Gribu tevi palabot - ZX-SPECTRUM nospeleja 4 savus gabalus un 3 coverus, ja noi tam grupam kuras tu piemineji :)
0
2 kudars
Kolotun ir nevis grupa, bet prikols. Parodija par trū bleķi. Viņi paši to saka un arī bez teikšanas jau būtu skaidrs. Viņu bundzinieks, piemēram, priecājas par katru, kurš pasaka, ka viņš šo grupu ienīst.
0
Fimoz arii taadi ir :)
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas