0
[#]


Pagājušās sestdienas vakarā, sekojot vecajam teicienam, „pa velti pat etiķis salds”, kā arī atbalstot koncerta rīkotājus, devos uz koncertu pirms tam nezināmajā klubā „Žako”.
Pēc kāda laika autobusa pieturā sāka ierasties arī mataināki cilvēki, to starpā paprāvs skaits listiešu, kuri jau lika ielāpu piektdien notikušajai W:O:A bilžu apskatei. Laiks kļuva arvien sliktāks, autobuss kaut kur kavējās, un sākām domāt, kā lai tiek uz turieni. Par laimi, viens mikrobussiņš gāja garām mūsu mērķim un tajā arī ietrausāmies. Pateicoties laipnajiem līdzbraucējiem, kuri mums pateica, kad jākāpj ārā, kafejnīcā tikām bez problēmām.
Pati kafejnīca bija pārveidota no parastas dzīvojamās mājas un likās tīri normāla, tikai vietu tur bija pamaz, ko kompensēja galdiņi ārpusē. Patīkami pārsteidza cenas kafejnīcā- alus Lāčplēsis 0.50 Ls, šņabis -0.70 Ls.

Tā, nedaudz iedzerot, arī sagaidījām šī vakara pirmo grupu NYCTICORAX, kas spēlēja true black ar nelielu pagan piešprici. Uzreiz teikšu, ka priekš debitantiem viņi spēlēja ļoti labi, tehnika un dziesmu kompozīcijas bija labā līmenī. Interesanti, ka dziesmu teksti bija krievu valodā. Ja viņi turpinās tādā garā, tad var sagaidīt ļoti labu latviešu black grupu.
Tad sekoja neliela alus pauzīte, un cilvēki jau sāka pulcēties, lai baudītu deathgrind grupas Flaying sniegumu. Grupa bija padomājusi arī par ārējo izskatu- ģitāristiem bija balti, ar asinīm apšļakstīti T-krekli, un atšķirībā no pirmās grupas bija arī nelielas gaismas, kā dēļ tika izslēgtas parastās gaismas. Tā rezultātā fotogrāfēšana pārvērtās par laimes spēli un daudzās fotogrāfijās ir redzams tikai rumpis vai neliela galvas daļa. Ja runājam par muzikālo sniegumu, tad Flying nospēlēja kā vienmēr labi, grupai jau ir sava stabila bāze un savs vārds uz Latvijas smagās skatuves. Uzstāšanās laikā bija dažas problēmas ar ģitārām, kuru dēļ nācās ieslēgt gaismu, kamēr ģitārists kaut ko mēģināja labot, taču viss beidzās labi.
Pēc Flying uzstāšanās sekoja paliela pauze un uz skatuves devās vakara vaininieki Urskumug. Grupa, kā jau pierasts, bija tērpusies tradicionālajos a la mūku tērpos ar lielām kapucēm, skatuves tēla uzlabošanai.  Nospēlēja viņi tīri normāli, lai gan man likās nedaudz vienmuļi, bet tā kā neesmu īpašs black fans, tad laikam mans viedoklis nebūs īpaši objektīvs.
Pēc koncerta nedaudz padzēruši alu, nolēmām doties otrpus Daugavas. Vēl pirms Salu tilta no mums atpalika TheTrue un Estragons, kas bija izdomājuši sarunāties ar sunīšiem, kas bija diezgan runīgi. Satikām arī vienu zirgu ganāmies pļavā pie Ulmaņa gatves, ko pat dažam labam izdevās noglaudīt. Tālāk, pēc atpalikušo sagaidīšanas, šķērsojām Salu tiltu, dziedājām latviešu tautas un šlāgerdziesmas growlā un citādi muļķojāmies. Centrā pārējie devās pie Estragona, kamēr es, noguris no visa devos ar dežūrtrolejbusu mājup. 
Kopumā gan par koncertu, gan par pašu vietu, atsauksmes ir visai pozitīvas. Protams, tas nav centrā, taču centrā atrast vietu, kur rīkot koncertus piektdienās vai sestdienās, ir grūti. Un ja vēl tiks uzturētas tādas ieejas un alus cenas, tad būs pavisam labi :)

Update: bildes var apskatīt: http://metal.id.lv/gallery/17/

Viestards.

P.S. Laikam pārāk lielā alus daudzuma, vai kādu citu iemeslu dēļ, neko nezinu par jauno albumu. Varbūt kāds zin kā sauc, vai var atsūtīt albuma vāciņu vai norādi uz kādu mp3, lūgtum komentāros.

Komentāri
0
Vai tad gadiijumaa nav Flaying, nevis Flying?
0
Vispaar jau bandas nosaukums ir Urskumug nevis Urkskumurg ;)
0
nu iznjemot "murga" koncertu bij arii pasaakums pie manis... tac tiiri nesliikts...
0
tnx, izlabotu (damn french). Varbuut kaads var pastaastiit par pasaacienu pie estragona?
0
Sviestains apraksts!
0
pats tu sviestains
0
Tu aimirsi ka sp ari NIGHTWING. 2 dziesmas, no kuraam peedeejaa sameera iespaidiiga.
0
he, izlaboji gan, bet ne liidz galam :P
Urskumug nevis Urkskumug ;)
0
par pasacienu pastaastishu pac 5. datuma... vakardien nejaushi tika atklaatas un noveerstas jaunaas detaljas :)
0
kaut kas liidziigs kaa ar to skapi? ;))))
0
:D
0
noooo waaaay :((((((((((
bet vismaz tad jaacer, ka paarmainju labad tas bija kaads cits ;)
0
bet Estragons gan pacentaas - taa iekoda man rokaa, ka joprojaam miiiilziiigs zilums reegojas :)))
0
Jaa, Urskumug laikam netika skali pateicis ka tomerr shii vel nebija prezentaacija, jo albums tomer ir aizkaveejies, sakaraa ar studijas lietam. Buushot novembrii, taa kaa atkal bus koncerts vairak :)
Starp citu, nezinu vai izdzerto 4 "sotaku" rezultaataa bet muzons bija apbrinojami true un sakariigs, protams black, bet labs gan bija, vismaz bija interesants, nemaaku izteikties taa pareizi :)))
0
06897
603339
5688555
455455
565656
56566
556
9565

Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas