0
[#]

Savas Baltijas valstu minitūres ietvaros somu grupa CALLISTO sniegs trīs koncertus Latvijā:
19. martā Kuldīgā, ZABADAKĀ
20. martā Cēsīs, Bērnudārzā
21. martā grupa uzstāsies kluba DEPO dzimšanas dienas svinību noslēgumā.

 

Somu mūzikas tumšākā puse - CALLISTO

CALLISTO - smaga, dark hardcore/metal grupa, radusies pilsētā Kokkola Somijā, 2001. gada nogalē. CALLISTO agrāk bija pazīstami ar nosaukumu PULSE, taču ar CALLISTO rašanos, grupa sev atklāja jaunus mūzikas plašumus un arī sev raksturīgu skanējumu. Tas bija agresīvs, tumšs un smags, taču tajā pašā laikā melodisks, atmosfērisks, emocionāls metal/hardcore.

Pēc pārcelšanās uz dzīvi pilsētā Turku, grupa sāka vairāk koncertēt un iegūt vairāk uzmanības no klausītāju puses. Kulminācija bija CALLISTO debijas EP "Ordeal of the century" izdošana uz leibla FULLSTEAM RECORDS 2002. gadā. Disks ieguva daudzas pozitīvas atsauksmes un daži kritiķi atzīmēja, ka "beidzot arī Somijā ir kāda grupa, kas spēlē šādu mūziku".

CALLISTO mūzika tiek salīdzināta ar grupu NEUROSIS, ZAO, ISIS un CULT OF LUNA daiļradi. Dziesmas ir lēnas, emocionālas, smagas un melodiju pilnas...

Grupas nākošais lielais solis ir debijas albūma izdošana, kam vajadzētu notikt 2004. gada pavasarī. Kas zin, varbūt mums būs iespēja to dzirdēt jau tad, kad CALLISTO dosies savā Baltijas valstu minitūrē.

Edgars Āboliņš

MP3 dabounami: http://www.mikseri.net/artistit/?id=22233

Komentāri
0
kas tas taac par briinumu :) un radies koka-kola pilseetaa Somijaa :)
0
nokachaa mp3 un paklausies. domaaju, ka visiem kam blackMetal iet pie sirds, patiks arii shis. diezgan jeedziigi, kaa shii zhanra izpildiitaaji. man personigi gan ne paaraak, bet domaaju, ka sheit buus daudzi kam patiks.
0
Eu... pilniigi gribaas kashkeeties. "...visiem kam blackMetal iet pie sirds, patiks arii shis... man personigi gan ne paaraak..." Hrena tad tu apgalvo ka citiem patiks. Izlasot aprakstu tieshaam var padomaat ka black, vieniigi paklausoties vair nebuut taa neshkiet. Nezinu kaadas ir ieziimes tam hardcore, bet man ir aizdoma, ka tieshi hardcore dominee shai grupai.
0
Mjaaa neo par taadiem neemsu dzirdeejis,bet nu 3 ustasha aas viena peec otras tas nu gan vinjiem iekshaas ir.nez vai vina bilete buus uz vsiem tris koncertiem vai katra atsevishki buus jaapeerk.
0
Nez kaa tur ar vinju stilu, bet uz konci vienkaarsh ir jaaiet... :D Novelciet dziesmas un sapratiisiet pashi... :D Hail to metalheads...
0
hmmm... anastasis baiki iecepija... njamigs sucide music :)
aizieshu... griezisim venas kopaa? :)
0
Vai kaads zina,cik maksaas ieksaa tiksana?
0
Vai kaads zina,cik maksaas ieksaa tiksana?
0
Likam jau 1 lats
0
To Marko; varbuut 0.50 Ls :))
0
hehe :) vispaar tas Anastis gabals token dikti laadziigs, diezgan speeciigas asociaacijas ar Katatonia, laikam vajadzees iet dziivajaa arii paskatiit. no black metal tur gan ne smakas nav :)))
0
jaa........... shitaa izgaasties visu LV blackeru priekshaa.... un man likaas, ka es no muzona kaut ko saprotu :(
ne pelni, bet buuvgruzhi uz manas galvas...
0
mieru tikai mieru :)))
0
To thetrue: Bus baig interesanti vieniigais nez cik sen tas pirmais songs vinjem i ieraakstiic... mozh speele tagad savadak... kaut gan che nam kabanam, vienalga aizies ;)
0
To Ugar: :) nee nee ir 1 lats par ieeju. Beernudarzaa parasti taa tas ir:)
0
hmm, a mozh laist uz beerndaarzu... tur veel kaadas blices arii buus bez shiem staariem?
0
alternative.lv/pasakumi.php...
vismaz kautkada infa vairak par shamiem pasakumiem.
0
vell tur bus Sanctimony, Enhet un More Than Talking
0
Sanctimony spēlēs ar hardkoristiem? Nu, mlje! Turpinās šīs grupas cieņas lejupslīde manās acīs.
0
Callisto jau nevar uzskatiit tiiri par hard core... ja tu esi vinjus dzirdeejis tad sapratiisi:)
0
Un patiesiibaa, kas tur tik slikts? :)
0
nja, tu laikam nebiji Sinepes un Medus, kur SANCTIMONY speleja kopa ar latvijas popa eliti:) un kur nu vel Skyforger muzikas balvas pasakuma shogad? vispar sirmi mati, vai ne?
0
ha! izradas Sanctimony 18.03 iesildis tadu "popgrupu" ka Whitesnake.
0
Man gan vairāk nepatīk, ka spēlēs kopā ar To the Limit un MTT, nevis ar Callisto, bet īstenībā pats labprāt aizbrauktu paskatīties. Nau jau vēl nemaz tik traki. Un par Skyforger, kas tur slikts, ka spēlēja balvā? Vismaz nošokēja mietpilsonisko tautas daļu, kas tik izmisīgi gaidīja Z-Scars un citus tos "lielos" mūziķus. Man īstenībā pat patīk, ka daudzi zin par Skyforger, diez vai viņi tagad kļūs komerciāli vai kā - pieauguši cilvēki taču. Viņus tiešām vajag rādīt tautai un lepoties par to, ka viņi tādi ir - undergroundā jau viņi vairs neiederas, jāceļ la(k)tiņa(nezinu kā ir pareizi) augstāk!
0
Starpcitu ar To The Limit sheit nav nekaada sakara:) un kapeec gan Sanctimony arii nevareetu kljuut tik pat populaari kaa Skyforger un taa pat noshokeet mietpilsonisko tautas dalju:) he he
Hmm, par ko mees sheit iisti runaajam?
0
Jo šeit(Cēsīs) koncertu nefilmēs un nerādīs tiešraidē pa TV. Cēsu konča publika sastāvēs no pokemoniem un pāri par 25 gadiem varētu būt apm. pieciem apmeklētājiem. Tā nav tā sabiedrības daļa, kuru varētu šokēt. Sanctimony nevis kādu šokēs vai kļūs populārāki par Skyforger, bet gan padarīs sevi par apsmieklu dredainajai 15gadnieku hardkoristu masai. Labi zinu, ko tādi cilvēki domā par metāla grupām - pats esmu no turienes nācis(ar dziļu kaunu atzīstos). Koncertos par tādām grupām ņirgājas - ņirgājas par melno krāsu, par matu kratīšanu, par "ļauno" mūziku, par visu metālu kā tādu. Tā ir neizglītota, degradēta publika. Nevienam(atsevišķus izņēmumus nskaitot) no viņiem nav ne mazākās vēlmes kaut ko uzzināt par mūzikas izcelšanos, par mūzikas vēsturi. Viņiem galvenais ir tas, lai mūzika būtu skaļa un varētu pagrūstīties. Tā publika nav Sanctimony cienīga.
0
nu gan jau ka nav tik traki, kaa tu te staasti.
ja arii siikiem veel pamazaak taa praatinja, tad tieshi vajag vinjiem barot riktiigo muzonu.
0
Bet līdz šai mūzikai(tb metālam) viņiem vēl jāattīstas, to nevar tā vienkārši sākt klausīties 14 gadu vecumā, it īpaši, ja no visiem saviem vienaudžiem to tik vien dzirdi, cik šī mūzika stulba un bezjēdzīga.
0
Vai Sanctimony ir kaut kas iipashi ljauns? Domaaju ka nee:) Un starpcitu shiem ljautinjies Sanctimony ir visai lielaa cienjaa...
Un par to neizgliitoto publiku,gan sheit nevarteetu teikt, kursh gan te ir neizgliitots - vai tas kursh nepienjem un nolaadee citu stilu vai tas kursh pienjem visu cilveecisko? Kaa tad tur iisti ir godaajamais Kudara kungs?
0
Vai tik tu pats neesi shis pokemonu karalis, par ko tik ljoti runaa? Kaa gan citaadi tu vareetu runaat par vinju intereseem utt. Starpcitu shie ljautinji dod grupaam vislielaako atbalstu koncertos. Laikam gan tu to neesi piedziivojis? he he:)
0
mlje, es taču teicu, ka agrāk klausījos hardkoru. Tev tiešām liekas, ka hardkoristi Sanctimony tur lielā cieņā? Man, piemēram, liekas, ka metālu un hc vajadzētu turēt pēc iespējas lielākā attālumā vienu no otra. Tie tomēr ir divi dažādi mūzikas novirzieni - ir arī tādi cilvēki, kas uzskata, ka, ja tas ir kaut kas smags vai ātrs, tad visus tik kopīgā katlā iekšā un rīkot končus kopā, ka tik vairāk publikas sanāk, bet tie cilvēki tomēr mūziku nepazīst - viņiem patīk tikai troksnis. Viņi nesaprot, ka metāls un hc ir kaut kas pilnīgi atšķirīgs lielākoties ne skaņas, bet vairāk gan izpratnes,pasaules uztveres, dziesmu tekstu, to satura un dziļuma dēļ. Iesaku palasīt kādu latviešu punk/hc grupu tekstus. Tur puse tekstu ir par dzimumu vienlīdzību(tas varbūt nav pats sliktākais), par dzīvi bez alkohola un narkotikām, par vagīnām, par geju seksu, par nejauku attieksi pret melnādainajiem utt. Protams, arī šādai mūzikai ir sava mērķauditorija, bet es tomēr uzskatu, ka piem. Skyforger vai Urskumug lirikas ar iepriekšminētajiem sūdiem(neatvainojos par izteicienu) nav pat salīdzināmas. Marko, ko tu īsti gribi pateikt ar saviem komentāriem? To, ka hc ir "labāks" par metālu? Es neuzskatu, ka labākā vieta, kur Sanctimony sevi popularizēt tomēr nav hc konči. Un par publiku - kādu gan gandarījumu var dot cilvēki, kas pat neieklausās mūzikā, bet tikai pie katra asākā toņa sāk bezjēdzīgi grūstīties, nereti sevi un citus satraumējot. Protams, 13 gados tas liekas tiešām "kruta", bet pēc tam jau norāda uz zināma veida aprobežotību.
0
Gribu pateikt tikai to, ka nevar taa teikt, ka shitais stils luuk ir labs bet tas otrs galiigs suuds un tie cilveeki, kas klausās to otru ir galiigi muudzi. Un starpcitu uz beernudaarzu nenaak tikai HC paarstaavji un tur nespeelee tikai HC grupas. Un veel - man nav nekas pretii ne pret metaalu, ne pret hc. Es vienkaarshi pienjemu visu...:)
0
ZaBaDAKS vienk rullee... :)
0
Hehe, atkal baisie striidi saakas :) Striidos jau dzimst patiesiiba, bet varbuut tomeer der aizstaat "tas ir suuds" ar "man tas nepatiik"?
0
Intars, aizstāt jau var visu, bet kāda jēga? Doma taču nemainās. Neesam taču nekādi bērndārznieki, kuriem par katru rupju vārdu spēļu dienasgrāmatiņā audzinātāja iespiedīs zīmodziņu ar zirneklīša attēlu, bet tiem, kuri iemācīsies pirmos 5 alfabēta burtus - zīmodziņš ar pūcītes attēlu.
0
kudar, baigi stulbs komentaars tev shitais, un nesakariigs pietam:) Kur vinjam sheit buutu jeega?
0
Marko, sakopo smadzeni!
0
2 Kudars - lai arii izteicieni "tas ir suuds" un "man tas nepatiik" shaada veida diskusijaa shajaa gadiijumaa tiek lietoti, lai apziimeetu viena veida attieksmi, tomeer faktiskaa sho teicienu noziime ir gana atshkjiriiga, jo, lai arii pirmaa teiciena lietojums skaidri noraada, ka striidus objekts tev nepatiik, tomeer tas pauzh netolerantu attieksmi, kas nekaadaa gadiijumaa nevar buut pozitiivu diskusijas rezultaatu veicinoshs faktors :)

starp citu arii ieksh metaala taadu liriku netruukst, vari par to paarliecinaaties palasot jebkuras grindcore blices, kuras nosaukumaa ietverts vaards "Anal", tekstus :)
0
Cilveeki, jums pietiek pacietiibas to lasiit?
0
starp citu, 21. martaa iraid veel viens koncis:
blackmetal.ru.lv/gigs.php?lang=ru&pa...
0
Jaa, ir taada lieta, bet tas ir D-pilii. Starp citu, uz afishas apakshaa ir mineets arii shitas saits, bet te kaukaa oficiaala infa nav redzama...?
0
kaada ir biletes cena un cikso saaksies tas koncis gribu dzirdeet tos Somus
0
Koncerts saakas 18;00 un ieejas maksa ir 1 ls
0
ahh, nudien dpils...
0
kruat tik leeti 1 ls.nez kapeec tik leeti?
0
Bencii parasti koncertiem ir taada cena
0
Un kā pēc konča varēs tikt mājās? Uz turieni neviens neorganizēs autobusu kā liepājnieki uz Melno piektdienu?
0
Es domaju,ka no Riigas buus arii kaads organizets buss.
Mosh vajaga ieiet www.alternative.lv un pasaakumu komentaaros paintereseeties, man liekas,ka kaut kas tiks organizeets.
0
mjaaa cik es skatijos pie depo afishu.afishaa ir rkstiits ka ustaasie kautkaadi panki un +Callisto.ieejas masa 3 ls peec 21 00 makasaa bileet 4 ls.un saakums ir 21 00.nz iti tad cikos saakasun kaada ir biletes maksa?
0
heh, nu es laikam tam Callisto uzliks miiksto, kauchkaa nevelk 4 Ls shkjeerdeet
0
Ceesiis gan tikai 1 Ls Un te gan nebus panki bet gan Sanctimony, Enhet un More Than Talking. Ir veerts atbraukt!!!:)
0
hmm taa kaa sestdien buushu Valmieraa, tad uz Ceesiim pat vareetu aizbraukt varbuut... eh, nu maniis :)
0
es gan meeginaas aizsperties. tie mp3 jamo saitaa tiiri neko :))

redzees, kas taa pa brigaadi un cik speeka jamiem, heheeeee >:]
0
mozh jaaiet piem. 7-os uz Depo, varbuut ka sanaak par briivu ieshmaukt :)
0
Nu kas tad buus beigu beigaas kaada cena u cikos saakums es neko nesaprotu par shitajiem Callisto vai ir verts iet uz vinjiem.
0
Buus arii Inokentijs. Nav jau nekaads graiziitaajs, bet arii smuki. Rumpy ieej www.klubsdepo.lv un apsties kas un kaa
0
Cena 1 Ls un saakums 18;00
Un ir veerts:)
0
cena tomeer ir 3 LS
0
Ar flajeriem vienmer leetaek taa kaa jasaprintejaas flajeri pillas kabatas
0
Mjaa aizbraucu uz Riigu un gaaju tasinaa celaa uz Depo.iegaaju tur ikeshaa un gaaju uz pagrabu.koncis saakaas 10 kaados un staavu un gaidu ka kaads saaks speeleet.nebiju savaa aadaa tikai paars matainie bija un paareejie visaadi panki un lisie un blondiins un urlas.ka saakaas koncis staaveeju un domaaju kur es tagad ieskuvis esmu galiigaakaa tufta.Callisto biaj oaadzeeta kaa peedeejaa grupa.ka saaka vini oskanot visu instruments tauta ar bishinj pamainiijaas.un mani shikoeja tas ka vinii taadi sprastie.melnaa kreklinjaa,zilaaxdzinsu biksees un mati uz saana uzkemeeti,bet ka tiko iedziedaajaas uuuuuuuuuuuhhh pilniigi shermuli paar kaulie paargaaja.Nospeleeja loti laba un pati blice ar laba.tiai paareeijai tauta tas likaas nogurdinoshi.
0
a cikos jamie saaka speeleet? mees ar true neiztureejaam vairaak par pirmo blici - notinaamies. nebija baudaams. vismaz prieksh mums :)
0
Es ar neiztureeju. Peec nostaastiem man neesot patikushi tie staari no somiem(pac gan neatceros).Pie visa vainiigs triisgraudnieks:)
0
BigUgga Somi saaka speeleet kaados 1 naktii,bet jaa saakumsbija kautkas aartpraac tas bija es jau ar vauraak nevareeju paciestbet ko padariit vajadzeeja viens ciesties nejau es atnaacu uz lai pie panku muzina paaardits,bet lai dzirdeetu Somus.
0
Nu no Ceesiim labas atminjas... man jau tie Callisto tur baigi patikss. patieshaam vokaals bija diezgan maz bet ta toties ljoti speeciigs!!!
0
Velns vinna zin, kas tur ir ar to stulbo hardcore, bet man personigi ar bandu tur patika uzstaaties. Publika ir visai atsauciiga!
0
Gy; Rēzeknē ir krievu roka grupele ar šādu vārdu...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas