0
[#]

Kurš bija autors nosaukumam “Infected”? No kurienes tas radās?
Šo nosaukumu izdomāja Ilmārs, Arnis un Valērijs (pirmais vokālists), ejot uz mājām pēc Infected mēģinājuma.

Kad Infected ir dzimšanas diena.
30.jūlijā 2000 gadā. No tā brīža var sākt skaitīt laiku… Nākošajā gadā (2005) Infected būs jau 5 gadi.

Cik ilgi jau nodarbojaties ar smago mūziku?
Kurš agrāk, kurš vēlāk, bet principā no 97-98 gada.

Kurš no jums raksta mūziku, kurš tekstus?
Mūziku sacer Ilmārs, Staņislavs un Viesturs, tekstus Es un Česja. Bet aranžējam dziesmas visi kopā un risinām, kas iederas kompozīcijā, kas nē! Bet beigu rezultāta visi ir apmierināti un gandarīti par padarīto.

Par ko tieši ir jūsu teksti?
Teksti ir par mīlestību, nāvi, dzīvi arī filozofiskas tēmas. Vienkārši dziesmu vārdi! Bet “šedevru” tādu kā “nogalini, izdzer asinis un sadedzini baznīcu ” un par visādiem vampīriem - mums nav. Vispār mūsu daiļradē teksti nav kā “piedeva”, bet absolūti patstāvīga daļa no dziesmas.

No kādām grupām rodas iedvesma, jo tāda ir jebkurām grupām?
Tādu ļoti daudz, bet ir savi favorīti, tādi kā Dimmu Borgir, Children Of Bodom, Arch Enemy u.c. Mēs nepieņemam tādu ideju kā rifu kopēšanu, bet sacerēt kaut ko savu. Tāpēc, ja mums ir līdzīgs kaut kas – tas nav iepriekšējā nodoma plaģiāts.

Katram gan jau ir kāda mīļākā dziesma no jūsu pašu repertuāra?
Jā ir! Protams, katram dažāda. Man patīk “Punishment For The Sinner”, Staņislavam “Awaiting Of The End”, Ilmāram “Run To The Hills”. Katram ir savi uzskati, un tāpēc katra dziesma ir atšķirīga. Katrs no mums cenšas ieviest kaut ko savu tieši dziesmas aranžējumā.

Jūsu grupā ir 6 cilvēki – pēc standarta metāl-grupas kritērijiem tas jau ir daudz! Vai tas ir galīgs sastāvs, vai jums gaidāmās arī izmaiņas?
Mēs vēlētos savā sastāvā ieviest vēl taustiņus. Pēc mūsu uzskatiem, domājam, ka tieši taustiņi mūsu mūzikā varētu ieviest lielāku skaistumu un dramatismu. Bet tas, ka sastāvā ir 6 cilvēki – normāla parādība. Saskaitiet paši: 2 ģitāristi, bundzinieks, bassģitārists – jau 4 cilvēki. Un vēl 2 vokālisti! Nedomāju, ka tas ir daudz.

Vai no grupas dalībniekiem kaut kam ir muzikālā izglītība?
Jā! Staņislavam ir pabeigta muzikālā izglītība ģitāras klasē, bet Ilmāram ir pat divas – flautas klasē un bass-ģitāras klasē. Bundzinieks Arnis savulaik spēlēja džeza orķestrī.

Vai jums bija citas grupas un vai ir kādi “said-projekti” šobrīd?
Arnim un Ilmāram skolas laikā bija divas grupas. Pirma bija “School inc.”, otrā - “S’wheel’S” jau bija kopā ar Staņislavu. Šī trijotne ir joprojām sastāvā. Bet es iepriekš spēlēju ģitārā grupā “Jeesus Christ”, pēc tam bija “Epitah” (savākta no atlikušajiem “Jeesus Christ” dalībniekiem). Tagad es – ģitārists/vokālists ghotic-doom projektā “Edis Rehto”.

Jūs spēlējāt dažādus stilus, tagad spēlējat kaut ko līdzīgu melodic death metal. Šis stils nav galīgs?
Protams, nē! Grupa visu laiku progresē, tāpēc nebūs pārsteigums, ja pēc gadiem diviem Infected spēlēs kaut kādu techno-death metal. Vienkārši dotajā brīdī mūsu intereses sakrīt tieši molodiskajā metālā.

Jūsu attieksme attiecīgu uz “kaver-versiju” izpildi?
Pozitīvi. Drīzumā tiks sagatavota viena dziesmiņa no Arch Enemy repertuāra. Koncertos dzirdēsiet.

Vai pie mums Latvijā ir iespēja izdod albūmu tieši metāla mūzikas lauciņā?
Ierakstīt materiālu, pie tam diezgan labi Latvijas mērogam. Izdod, praktiski nē. Latvijā nevienam neinteresē metlāl-skatuve. Pie tam nav tik daudz to cilvēku, kuri pirktu te albūmu pie tam pa 10 – 15 Ls. Protams, salīdzinot ar Austrumiem, tur viss ir daudz savādāk. Kā arī līmenis un šis mūzikas pasniegšana klausītājam!

Un pēdējais jautājums – ar ko jūs nodarbojaties brīvajā laikā bez mūzikas?
Kas strādā, kas mācās… Dažreiz kolektīvi dzeram alu vai kaut ko stiprāku.

Kristine J. betteroffdead@inbox.lv

 

Komentāri
0
Infected vel jo projam atstaj sliktu iespaidu, manuprat.
0
Vai tad? Koncertaa skaneeja tiiri normaali. Tikai vietaam kaut ko baigi atgaadinaaja.

Starp citu, esat kaadreiz redzeejushi Opeth logotipu?
0
Esmu redzējis OPETH logo.... :)
0

Njā, tāds arābisks Opeth tas logo. Bet izskatās labi. Aber mūzika vienkārši perfekta. My favourites no šī stila...
0
Tas par Opeth logotipu nebija nekaads offtopic... Ja papeeta Infected logo...
0
:)
0
Ja tie ir tie pa6i, kas agrāk spēlēja bez vokāla, tad man viņi baigi patīk. Hei comi kad nāko6ais koncis gribu dzirdēt jūsu jauno vokālu:)!
0
For Hellish and bloodlust... Amen +
0
citeeju ``Izdod, praktiski nē. Latvijā nevienam neinteresē metlāl-skatuve``
un ja arī patiesība tad ļoti skumji
bet atļaušos runāt pretī
ja jau patiešām NEVIENAM neinteresētu tad arī nebūtu kas iet uz konchiem ir jau arī pagrīdnieki kas albumus izdod paši un rezultātā pa lēto lai arī biezs no tā nepaliksi vismaz albums būs
bet ja tā pavēro kurā tādā mazā un pusatpalikušā valstī bleķi pērk uz uh???
un ja parēķina ka metāla kultūra pie mums ir attīstības sākumā tad tas arī ir pretīgi loģisks iznākums
0
pashiem izdot var, bet vaidziiga NAUDA, kuras itkaa iipashi arii nav kabataa, peec pieredzes zinu ka bez ieraksta vaig veel 200 - 300ls lai kaadas 100 kopiijas sataisiitu :) var buut par to summu arii maldos, bet gadu atpakalj taa sanaaca :) mosh latgalee baigo pikji par visaa tipograafijaam pleesh, hvz :)
0
Man patiik shis logo!:)))
0
tas sanāk pašizmaksa 3 - 2 ls pa cd vien hmm, laikam padārga tipogrāfija gan bet ja melnbalts vāks uz parasta kopiera tad pa 50 ls tos 100 cd varētu izvilkt
tā nu ir šajā sūda kapitālismā
0
nu jaa :)) ja kopeet pasham, sanaak daudz leetaak, bet gribas lai cilveekiem, kuri nopeerk, buutu tiikami cd rokaas tureet :) un diez vai visus 100 cd izpirks :DD, vienreiz bij 100 cd no kuriem nopirka kaadus labi ja 20 un paareejos pa velti atdevaam, bet nauda jau nav pats galvenais :)
0
nu jaa :)) ja kopeet pasham, sanaak daudz leetaak, bet gribas lai cilveekiem, kuri nopeerk, buutu tiikami cd rokaas tureet :) un diez vai visus 100 cd izpirks :DD, vienreiz bij 100 cd no kuriem nopirka kaadus labi ja 20 un paareejos pa velti atdevaam, bet nauda jau nav pats galvenais :)
0
lūk arnej šādu pieeju mūzikai es patiesi respektēju
retais jau no tā mūziķiem ir ar šādu attieksmi
tas ir būtiski taisīt mākslu nevis produktu un tas ari atšķir mainsteam no true
0
Malachi jau...ciinaas kaa var!Speelee arii ne slikti, tikai nu necereeju, ka Shkuriks+vecene buus vokaals!Liidz kam nonaakushi-arii bez vokaaliem laba grupa!!!
0
Taisniiba, kk:(
Ir gan liidziigs Opeth logo...
0
jaa speelee vinji gan labi,man patiik,kaut arii pieradu, kauko smagaaku klausiities..bet,manupraat... vienu vokalleri pietiktu.
-1
nesaprotu, ar ko infecteds ir tādu godu izpelnījies
0
kaadu?
0
Infected ir riktīgi kruta grupa
+1
klausījos te pēc ilgiem laikiem MP izlasi Nr. VI, kas iznāca pirms sešiem gadiem un treks nr 8 ` world full of..` tomēr baigi kruts. Šķiet, ļoti perspektīvi džeki.
Atvainojos par savu neinformētību, kas ar šo grupu noticies tālāk ? nav ne redzēti, ne dzirdēti pēdejos gados.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas