0
[#]

Koncerts notika klubā “Stodola”, netālu no kluba “Proxima”, kurā agrāk jau biju, tādēļ ar orientēšanos pilsētā nebija nekādu problēmu. Varšavā nokļuvu 8 no rīta, atradu kādu kafūzi, kur iekost, tad aizgāju uz klubu, nopirku biļeti, kura jau bija pirms 3 nedēļām rezervēta (konča dienā būtu 12Ls). Maksāja 50Zl jeb 9Ls, uz plakātiem bija rakstīts:”Uzmanību, super cena - tikai 50Zl” . Man arī likās palēti priekš Obituary..

Pēc tam sazvanīju savas Varšavā dzīvojošās paziņas, ar kuriem jau bija iepriekš sarunāts satikties. tas man arī izdevās, jo pēc pusstundas jau tukšojām alus kausus bārā “Izakontek” (kluss sturītis tulkojumā no poļu valodas). Varšavā jau biju 6. vai 7. reizi, bet tanī bārā pirmo reizi nācās sēdēt... Ja kāds no Jums ir bijis tajā bārā, tad pastāstiet kā patikās...??!!Ne pa tēmai tur skanēja the Doors mūzika, es viņiem iedevu Monolithe CD, lai uzliek un protams jau pēc kādām 10 minūtēm nācās ko citu atskaņot, jo cilvēkiem izbesīja eternal funeral doom metal, viens albūms, viena dziesma apmēram stundas garumā. Pēc kārtīgas pasēdēšanas tanī bārā, devāmies uz konci, kam vajadzēja sākties ap 17.00, klubs bija atvērts no 16.00. Kad gājām iekšā, tad manu mugursomu riktīgi izkratīja, piesējās pat pie līdzi paņemtā šampūna:DD Viņu reakcija uz manu izrādīto neapmierinātību bija :” Haven’t you heard about terrorism??

Pats koncerts..tātad tur spēlēja Obituary, Grave, Sinister, Catamenia. Man nepatika, ka ik pēc katras grupas uzstāšanās visus no zāles izdzina arā uz bāru, kurā tu mirsti vai nost, maz vietas, nav ko elpot, viss piesmēķēts, nav pat vietas, kur apgriezties..Varēju sēdēt blakus vietai, kurā norisinājās t-kreklu, cd pārdošana. Dīvaini, koncerts 9ls, bet t-krekls ap 15Ls, cd ap 8ls bija. Visi bārā kur nu kurais, daudzi pie pašām durvīm, kurām tikko atveroties, visi mauc ar 50km/h lielu ātrumu uz zāli, kurš atrāk pie skatuves tiks. Skaisti izdaiļota skatuve, visi logo, plakāti sakarināti. Ja godīgi, tad pirmo reizi biju tadā koncertā, kurā notika materiāla filmēšana DVD un netikai vienai blicei, bet visām četrām. tās skraidošās un braukājošās kameras mazlietiņ traucēja justies brīvi, bet piemēram Obituary un Sinister uzstāšanās laikā neviens par to nedomāja, jo The Hell Was Unleashed!! Pēc visas tās filmēšanas manieres tas DVD varētu būt pat pārāk līdzīgs Carnal Forge Krakovā filmētajam DVD, jo arī šoreiz television Polska darīja savu darbu.

Catamenia(Fin) spēlēja tieši to, ko es nekad neesmu īpaši klausījies un cienījis. tas ķērcošais vokāls, bet kad sāk bļaut gan keybordists, basists un abi vokālisti, tad nebija vairs izturams. Reizēm likās, ka clean vokāls iet labāk ar to mūziku. Frontman vokāls uzvedās kā epileptiķis, vienīgais, kas mani viņam piesaistīja - filmas Nekromantik krekls..Kas jēdzīgs ko es puslīdz izbaudīju, bija Satyricon kavers, ko šie normāli nomauca. Atbalsta šiem nebija nu nekāda, zālē bija pustukša un tas, ka viņi spēlēja pirmie nebija tas galvenais iemesls. Kāds gan tur DVD sanāktu no dažiem pie skatuves stāvošiem matainajiem kūpinot cīgas. Loģiski, ka Catamenia beidza spēlēt, šie atstāja štrumus uz skatuves un aiztinās prom cerot, ka kāds viņus sauks atpakaļ. to viņi nesagaidīja un atnāca paši un nospēlēja pēdējās divas dziesmas, kuras man likās tik sausas un bez satura.. Man īstenībā žēl to grupu, kuras mēģina publikai ko teikt vai vaicāt, jo viņi nesaprot, kāda polijā publika...un kā viņiem ar svešvalodām. Pēc Catamenia visus izdzina ārā no zālēs, kurā

Sinister rotāja skatuvi un skaņojās..zināju, ka būs pasakaini otro reizi redzēt šos zvērus(pirmo reizi šī gada OEF, CZ). Pa to laiku sāku kontaktēties ar poļiem, kuri kautko angliski saprot, viens teica, ka tieši Catamenia dēļ atbraucis uz konci no Katovices. Kamēr vērtēju Stodolas burgerus un alu, sāka visus laist iekšā zālē un pie skatuves netiku, negribējās arī, kautkā vairāk pakustēties gribējās. Jāatgādina, ka skaņa bija pa pirmo, bungas, kas bija pamats skaistām gitārām un riktīgam growl. Sinister(4 cilvēku sastāvā) deva tādu enerģiju ārā, ka maz nelikās..Pēc uzvedības varēja saprast, ko šie spēlē. Gitārists un vokālists ar skūtām galvām, kuras headbengoja lēni un ritmiski..Publikai ļoti patika, man protams ar’ un vokālistam nemaz neļāva runāt ar bļaušanu un svilpšanu. thank You very much, we never thought to get such a great support from polish underground scene!!! Pārsvarā tika spēlēts no pēdējā albūma Afterburner un man viņa izklausījas daudz skanošāki un tehniskāki nekā Obscene Extreme. Manuprāt Sinister sagāja sviestā izdodot šo pēdējo albūmu. tas jau raksturīgs visām blicēm, kuras kautko mēģina ieviest jaunu, tikai no tā nekas nesanāk, aiziet pa pieskari. Pēdējais albūms vairs īstenībā neatgādina Sinister, pārāk daudz melodisku figņu ieviesuši un pati skaņa tāda nabadzīga palikusi, bet uz skatuves bija labi, labāk 100% live nekā atskaņot vienu CD visu laiku. No visām blicēm, kas spēlēja, Sinister ar vislielāko tehnisko pieeju, aranžējumu. Nospēlēja mežonīgi labi, visi bija bez elpas un vārdiem. Crowd surfing neiepatikās, jo nevarēja tikt atpakaļ uz kājām, kamēr pārsviež pāri barjerai, margām, whatever kam, pēc tam apsardze savāc, citādi tur sprandu salauztu pret tiem dzelžiem, kuri paredzēti kamerām. Kad beidza šie spēlēt, publika centās tos pasaukt, lai norauj vēl vienu gabalu, bet nekā. Nozuda beksteidžos, tikai bungu vālītes pirms tam pamētāja pār visu galvām. Pēc nākošās pauzes tiku pie pašas skatuves skatīt un vērtēt

GRAVE.. Bija ļoti labi, pat perfekti, tā skaņa, lēnie, smagie rifi, kuri uzkurināja baigo mosh, kas jau likās par traku, jo stāvot skatuves pašā priekšā, varēja palikt bez iekšām un pāri galvai visu laiku kāds peld un nirst. Ģitāras, perfectly accompanied by drums (f**k, grūti izteikties latviski, kautko rakstot), nelikās tik vienkārši lietotas, kā tas skan CD. Albūms Back From the Grave man liekas pārāk primittīvs priekš death metal, bet live tas skan salīdzinoši labāk. Mūzika neļauj tikai blenzt uz skatuvi, liek just līdzi visam, ko jūt pati grupa..Greiviem otrs gitārists parādījies, tāpēc arī tā skaņa 3x uzlabojusies. Šī gada 31.janvārī Grave bija arī Varšavā, Proximā the Domination tour 2006 ietvaros- tad tas, ko viņi spēlēja(3 vīru sastāvā), neatstāja uz mani nekādu īpašu iespaidu...tagad bija baigi labais blieziens, labākie gabali(priekš manis) bija You’ll never see, Burn(no jaunā –As Rapture Comes), Soulless,

Pēdējo albūmu “As Rapture comes” noklausījos pāris reizes, kad biju ceļā uz šo konci.

Obituary..... es pat necentos līst pie pašas skatuves, jo negribēju visu laiku tur stāvēt bez elpošanas iespējām un kā sulas spiedē..Pirmā dziesma – pirmā no Frozen In time instrumentālais gabals, kas iesildīja tautu, aizgāja labi, tad kā vienmēr tardy izskrēja uz skatuves savā ierastajā elementā un ievadīja otro gabalu ar dziļu savage growl un sākā nēsāties pa skatuvi kā parasti ar mic rokās. Jāteic, ka neesmu pārstājis cienīt viņa vokālu, bet tardy ir sācis slinkot, ekonomēt, nezinu kā lai to nosauc...salīdzinot ar visiem albūmiem, pirmajā Slowy We Rot – death metal relikvija tardy vokāls irtik izsmalcināts un noslīpēts, ka nav kur piesieties, tagad ir sausāks un novecojis. Novecojis tādā ziņā, ka vairs nevar atgūt to spēku, enerģiju, kas bija agrāk. Dziesma Internal Bleeding skanēja ļoti neraksturīgi Obituary, vietām pat tika izlaista kāda growl rinda...(jo noteikti vairs nevar tik dziļi un kā ievainots dzīvnieks pagaudot).toties bungas mežonīgi labas, arī vērojot bunģieri, spelē nekādu tur technical death metal, var just līmeni un pieredzi. Bundzinieka demonstrētais drum solo bija skatīšanās un klausīšanās vērts...ja to palaistu garām, tad uzskati, ka pusi uzstāšanas neesi redzējis. Ģitāras skanēja kā jau pieklājas šādai komandai, nekādu flaw un ķļūdu nebija, ģitāristi likās citi savākušies, es kā neesmu pieradis pētīt line-up izmaiņu procesus un biogrāfijas..

10 baļļu sistēmā – līdz pusei gāja labi, tad kautkā mazliet sāka garlaikot, jo spēlēja dažus gabalus no World Demise un the End Complete – albūmi, kuri man ne sevišķi interesē, liekas, ka saražoti steigā). Tad šie pēkši kautkur nozuda (pa to laiku skanēja Internal Bleeding intro), izlīda visi kopā ar mitriem matiem un sākās trakās dejas. Līdz pašām beigām spēlēja pleasant&sick material..kopumā gandrīz vai 2h tika spēlēts un ja ne vairāk..Īpaši jāuzsver tādas diesmas kā threating skies, Slowly we rot, Internal bleeding, kuras publika sevišķi uzņēma…vārdu sakot setlists bija sekojošs..

01. Intro: Redneck Stomp
02. On The Floor
03. Insane
04. Chopped In Half
05. Turned Inside Out
06. Back Inside
07. Threatening skies
08. By The Light
09. Dying
10. Intro: Kill For Me
11. Solid State
12. Stand Alone
13. Drum Solo: Lockjaw
14. Till Death
15. Slow Death
16. Slowly We Rot

….velns viņu zin, kad tas DVD vatētu būt gatavs..

Nu jā, fotoaparātu oficiāli nedrīkstēja ienest, bet daudziem tomēr bija, tāpat neko neesmu zaudējis, jo tas fotoaparāts būtu disemboweled:DD tāpat pēc koncerta pie Obituary busiņa sanāca autogrāfu gribētāji un citi interesenti..Es tikai uztaisīju pāris foto!!Neesmu apsēsts, lai autogrāfus prasītu..

Obituary dzirdēju un redzēju arī pagājušo gad Brutal Assault, bet šoreiz labāk varēja visu vērtēt. Labāki ir tomēr koncerti telpās, ja grupu ir ne vairāk par 5, citādi, piem. Open air festos, kur ir vairāk par 45 bandām (lol), maz ko var atcerēties pat, ja visas blices liekas sakarīgas un arī tā nīkšana pie skatuves..

Sinister un Grave jau bija prom, jo viņiem nakošajā dienā Vācijā bija jāuzstājas open-air festā “Up From the Ground” ar Dismember, Suffocation, Gorefest un arī Obituary u.c.!!

Foto var te redzēt:

http://forum.rockmetal.pl/topic_show.pl?tid=7419&pg=5

Vēlāk būs arī www.rockmetal.pl galerijā un www.Stodola.pl saitos foto.

Pamatīga aizkavēšanās sanāca ar šo rakstu, maz laika bija. Cerams, ir aptuvena nojausma par to, kāds bija koncerts..

Corpse

 

Komentāri
0
Diezgan labs setlists bijis, recenzija pa pirmo!
0
Catamenia vispaar bija kauktas neiedomajami garlaicigs!!
0
Njā; te nu gan jāsaka - "rasperduha nukļearna"...
Apskatīju bildes - tas Grave ģitārists, šķiet, it nemaz nešķiras no sava Saint Vitus t-krekla :)
0
Nez no kurienes tāda pārliecība, ka bārā ar nosaukumu "kluss stūrītis" The Doors mūzika ir ne pa tēmu? :)
0
Njuu tapec , ka viss taa kluba interjers un iekartojums neatbilst The Doors...ari tauta, kas tur apgrozaas..Kluss Stuuritis un Necrotorture, tas labi skan vai ne!!
KLau, ienaca prata tada dziesma "Confessions of a necrophile"..nez kurai bandai bija tads gabals??
Varbut Necrophagia,
0
Deranged
0
Ak ,jaa pareizi veel bija Homeless necrophile -tas laikam bija Broken Hope, ja nemaldos..(zhel ka shie pajuka)
0
Confessions of a necrophile - GUT.
0
Un Homeless necrophile bija tomeer Avulsed darbs
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas